Gott nytt år!

Gott nytt år mina fina, underbara läsare! Bilden är från nyår förra året.
 
Tack för den här tiden. Tack för att ni velat läsa om mig och min lilla familj. Tack ni som läst bloggen i flera år och aldrig tröttnat. Ni är guld värda.
 
Vi ses igen när jag får rutin på vardagen. När jag kan bolla jobb, Liam och blogg utan att känna mig stressad - då kommer jag tillbaka. Hoppas ni får en underbar start på 2013. Ni värmer mig enda in i själen. ♥

Mitt 2012 - februari

Här kommer februari månad! När jag har tid att sammanfatta resten av månaderna vet jag inte. Det får vi se.
 
Månaden började i alla fall med första utgången sedan jag blev mamma. Jag och Lind åkte till Söder för ett glas vin. Vi hamnade på 54an där jag och Sami träffades. Där även min fina vän Linnea jobbade.
 
Månaden fortsatte med mysiga dagar hemma, fika i stan med andra mammor, blogginläggen jag skrev när jag var gravid med Liam blev till bok och Samis syster Lollo och hennes sambo Robert kom hem från sin jorden runt resa och träffade Liam för första gången.
 
Februari var även månaden då Nathalie kommenterade min blogg och berättade att hon har en dotter som bara är fyra dagar äldre än Liam. Att hon också bor här i Haninge och att hon gärna skulle följa med på en mammafika. Vi träffades första gången på Espresso House och vi klickade direkt. Nathalie och jag har umgåtts nästan varje vecka sedan dess. Hennes dotter Melina är bedårande och man har alltid roligt med Nathalie. Svårt att hitta en härligare människa.
 
I mitten av månaden gick jag på krogen med mamma och Anna. Det blev en intressant kväll! Även om jag blev trött strax efter midnatt, och längtade hem till min familj. Men roligt hade vi. Jag fikade även med Piia och hennes charmiga son Frank. Jag och Nathalie började träna på iform och jag passade på att köpa några snygga träningskläder. Blev även en fika i stan med min vän Emma som jag lärde känna när jag bodde i Milano. Vi fikade tillsammans med hennes vän och med Sami och Lollo.
 
Som ni ser var även februari en underbar månad. Det är så roligt att titta tillbaka på alla bilder som togs.

Sista dagarna av mammaledigheten

Morgonen började med strömavbrott. Så jag tände ljus och undrade varför jag inte gör det oftare. Supermysigt! Speciellt nu när det är så mörkt ute. Så ljusen står fortfarande tända fast att strömmen är tillbaka.
 
När Liam har ätit lunch vid 11 börjar vi åka mot Dalarna till pappas landställe. Det är när Liam vill sova, så sover han förhoppningsvis större delen av resan. Han blir lätt uttråkad i bilen och det är en lång bit att åka.
 
Vi kommer vara där till på tisdag för på onsdag börjar jag jobba igen. Tre dagar stängning (16 - 01) innan jag börjar på mitt vanliga schema då jag kommer gå 07 - 16 och 08 - 17. Jag gissar att mina blogginlägg nästan kommer försvinna helt eftersom jag kommer vilja umgås med Liam när jag inte jobbar. Är ledig 6 vardagar i månaden och då har jag tid för bloggen! Men gissar att de flesta av er redan slutat läsa vid det laget. Så kanske är det bäst med ett ordentligt hejdå istället för en blogg som nästan aldrig uppdateras? Men jag vet att jag kommer vilja blogga i framtiden, om Liam får syskon. Även för att kunna lägga upp bilder när vi är på semester som det är roligt att titta tillbaka på. Har faktiskt bloggat dagligen i över 6 år. Det finns så himla mycket dokumenterat och det är så roligt att kolla tillbaka. Så att lägga ner bloggen känns sorgligt. Jag är kluven. Vi får helt enkelt se hur det blir. Tidsinställer i alla fall ett inlägg imorgon för att önska er ett gott nytt år! ♥

Mitt 2012 - januari

Året år snart slut så dags att börja sammanfatta månaderna. Något jag gjorde både 2010 och 2011.
 
Blev ett riktigt bildregn, var svårt att välja bort foton. Första månaden i år njöt jag av att vara nybliven mamma. Liam blev 2 månader, vi åkte hela familjen till NK under rean och vi firade pappa tillsammans med släkten när han fyllde 45.
 
Jag och Sami var hundvakter till hans mammas hundar så under en period hade vi tre hundar här i hemmet. Vilket faktiskt gick väldigt bra. Anna kom över vissa dagar och umgicks med oss, ibland tog vi en fika i centrum.
 
Liam fick träffa vännen Nathan för första gången, som föddes 4 dagar efter honom. Jag var över hos mamma flera dagar, gick på personalfest, drack vin med Anna framför varsin dator och träffade Sarah och Kahléen inne i stan. Fikade även med tjejer från jobbet och sen kom Cornelia och sov över hos oss.
 
En riktigt bra månad, som satte start för ett riktigt bra år.

Liams nya leksaker

Fotograferade precis några av Liams nya leksaker. Orkade inte ta bilder på allt, för mycket har han fått! Han fick några klädesplagg och ett bäddset. Annars var det bara leksaker. Så ni kan gissa om han är glad. Han fick även duplo, en bana där man kan släppa ner bollar, klossar, ritblock, play dough, kritor för småbarn, en ryggsäck av mig och Sami (vi köpte även ringarna i bild) och en stor lastbil. Säkert något mer som jag inte kommer på just nu.

Det är svårt att säga vilken som är favoriten eftersom han leker med allt. Han tröttnar så fort så han byter hela tiden. Varierar nya leksaker med gamla. Mikrofonen är väldigt populär, som spelar musik och pratar med honom. Även den radiostyrda bilen som han snabbt lärde sig att förstå. Men han leker även med sina andra leksaker. Nu satt han nyss vid sin radiostyrda bil men har redan bytt till banan för bollarna. Som är lätt för honom att plocka isär så snart kommer jag få sätta ihop den igen...
 
Igårkväll messade Nathalie mig och frågade om jag ville med till centrum för lite shopping innan de stängde. Lyxigt att kunna prova kläder utan att dra på en barnvagn, med ett barn som helst vill springa runt än att sitta i en varm vagn. Så självklart följde jag med. Lyckades hitta min nyårsoutfit, tyvärr inte på rea. Jag och reor går inte så bra ihop. Orkar inte kolla bland alla stökiga klädstångar. H&M, Vero Moda och Gina är så billigt ändå. Något jag är ledsen att jag missar är NK rean. För då jobbar jag. Dålig tajming, jag som varit mammaledig så länge. Men jag och Sami ska investera i en ny säng så lika bra att jag inte spenderar en massa pengar på NK ändå. Tyvärr...
 
Nu måste jag springa efter min klätterapa innan han slår sig. Ha en fin fredag!

Några bilder hann jag med

Här är några foton jag tog på julafton. Tyvärr glömde jag som vanligt be någon att ta bilder på mig. Jag som hade velat ha lite fina julbilder på min fina familj. Men jag är dålig på att ta bilder under högtider. Vill hellre sitta och prata med släktingar jag inte träffat på länge. Liam som var krasslig ville nästan bara vara i min eller Samis famn, så då fick kameran läggas åt sidan.
 
Någon som är väldigt förtjust i Liam är min 2,5 år gamla kusin Vilma. Hon kramade honom så fort hon fick chansen. Det hade han ingenting emot förstås. Liam älskar närhet, även om jag nästan aldrig får pussa på honom längre. Då säger han bara "neje" och vänder sig bort. Tråkigt, tycker jag.
 
Nu ska jag läsa lite bloggar innan Liam vaknar. Vilket han lär göra närsomhelst. Jag har spelat sims i en timme och hade gärna spelat ett tag till. Men ville gå igenom bilderna från julen. Hos mamma och Ullis tog jag nästan inga bilder alls. Så typiskt. Nästa gång jag bloggar ska jag försöka lägga upp lite julklappar istället!

Mellandagarna

Min jul blev inte riktigt som jag tänkt mig. Skulle bli så kul att se Liam uppskatta julen på ett helt annat sätt än vad han gjorde förra året då han var så liten. Jag gissade att han skulle vara jätteglad över att få leka med alla mina kusiner som bara är några få år äldre än honom. Kolla Kalle Ankas jul, träffa tomten och öppna paket. Jag hade sett framemot allt. Men istället var Liam jättegnällig hela dagen. Han kändes varm och tillslut tog vi tempen på honom. Över 38 graders feber. Lilla älsklingen, som aldrig blir sjuk. Den natten sov han knappt alls, jag och Sami turades om att försöka få honom att somna. Vi sov nog ca 5 timmar den natten. Även juldagen och igår var han febrig. Sov ännu sämre natten till igår. Jag och Sami har varit två zombies som försökt ta hand om våran stackars pojke samtidigt som det ska firas jul. Blev ingen julro alls i år.
 
Inatt har Liam sovit hur bra som helst i alla fall och idag är han helt feberfri. Kanske var det tänder som spökade. Så typiskt, för han blir nästan aldrig sjuk. Så kommer det på julhelgen. Vi ska bara vara hemma idag så att vi får vila båda två. Men imorgon ska jag träna och sen ut i mellandagsrean. Får se om man lyckas fynda något.
 
Känner mig fortfarande trött och sliten så får se om jag orkar uppdatera bloggen i eftermiddag när Liam sover. Vill så gärna redigera en massa foton som tagits. Men det slutar nog med att jag sitter och spelar sims istället. Älskling gav mig spelet Sims Årstider i julklapp och det är så jäkla kul!
 
Så kanske senare idag men troligtvis imorgon ska ni få bilder från julhelgen (för vi hade förstås många bra glimtar från julen också!) och så bilder på presenter som både jag och Liam fått. Men nu, coffeetime.

God Jul fina ni!

God jul mina underbara läsare. Tack för att ni läser denna blogg och alltid kommenterar med kärlek.
 
Hoppas ni får en underbar jul med nära och kära. Liam önskar er detsamma, ovan är bilden vi skickat som julkort. ♥

Fjärde advent | Dagen före julafton

Igår åkte vi till centrum. Var hur mycket folk som helst som var ute i sista minuten för att handla julklappar. Vi skulle till systemet för lite vin till julafton. Jag köpte även superfina stövlar från dinsko, fick pengar av mamma till det i födelsedagspresent. Ni kan självklart få en bild på stövlarna så fort jag har tid. Blir julledigt från blogggen efter detta inlägg. Eller jag tidsinställer ett god jul inlägg med årets julkort precis som jag gjorde förra året. Det får ni imorgon. Men sen lär jag inte blogga igen förrän på torsdag när julen är över. Däremot instagram kommer inte stå tom! Maryswe heter jag där.
 
Bilderna ovan är från gårdagens promenad i snön. Liam älskar verkligen pulkan. Han sitter nöjt och skrattar när det börjar gå lite fortare. Min fina goa pojke.
 
Nu ska jag dricka kaffe. När Sami vaknar ska vi fira fjärde advent innan jag ska till jobbet. Ska även baka lite inför imorgon. Ha en fin dag kära läsare!

Året som gått

Den här listan hittade jag hos Nathalie. Tyckte att den kunde vara lite rolig att göra. Självklart kommer det även en sammanfattning med bilder månad för månad, precis som vanligt. Men det börjar jag med först i mellandagarna.
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Planerade dop och ettårskalas. Reste även som en småbarnsfamilj till Rhodos. Gick hur bra som helst!
 
Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte att jag gav några nyårslöften. Årets blir att äta bättre och försöka hålla tre träningar i veckan.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i  år?
Jenna blev tvåbarnsförälder. Flera nya mammavänner fick barn i år. Men av de vänner jag känt sedan tidigare var det nog ingen mer. Visst?

Dog någon som stod dig nära?
Nej och det samma gäller för 2013 hoppas jag!

Vilka länder besökte du?
Finland i juni och Rhodos i augusti
 
Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013?
Pengar! Haha man är inte rik som mammaledig. Och nu ska jag börja spara en massa. Tur att jag är duktig på att shoppa billigt ändå.

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Har två datum. 18e mars, Liams dopdag och 6e november - hans 1 årsdag!

Vad var din största framgång 2012?
Att få tillbaka glädjen till att träna. Hållit igång hela året. Senaste månaderna 3 - 5 gånger i veckan.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Fick lunginflammation och hade 40 graders feber i en vecka samtidigt som jag var mammaledig och tvungen att gå ut med Theo. Inget jag rekommenderar. Men bortsett från det har jag mått hur bra som helst.

Bästa köpet?
Kanske Liams gåstol. Den hade han glädje av länge.

Vad spenderade du mest pengar på?
Det här är första året jag spenderat mer pengar på någon annan än mig själv. Liam förstås!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag har aldrig varit så glad tidigare som jag varit det här året. Min familj är min största lycka i livet.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om  2012?
Jag har inte koll på några låtar som går på radion längre. Däremot kan jag en massa barnsånger. Som jag alltid har i huvudet. Jag och Liam har en sångstund om dagen.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare!
 
Hur tillbringade du julen?
Jag kommer tillbringa julafton med pappas sida av släkten. Självklart följer Liam och Sami med. Däremot Theo kommer fira med mamma. Lättare så, han gillar inte för stora folksamlingar. Juldagen firar vi med mamma och annandag jul med Samis mamma.

Blev du kär i år?
Blir kärare och kärare för varje dag både i min sambo och son.

Läste du någon bra bok under 2012?
Jag har läst många böcker i år som varit okej. Ingen som har varit fantastisk. Däremot har jag läst en bok som varit riktigt kass. Fifty shades of Grey. Håller på med den nu, bara några få sidor kvar. Snaaart klar. Då jäklar ska jag allt läsa något bättre.
 
Favoritprogram på TV?
Jag och Sami har tittat många säsonger av Desperate Housewives i år. Även vänner. Nya program är How I met your mother och julkalendern.

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Underbar träningsbok och en batteridriven liten dammsugare. Båda från älskling!

Något du önskade dig men inte fick?
Ja men det kommer nog till jul istället ;)

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
På själva födelsedagen firades jag inte eftersom jag firades helgen innan. Men jag hade kul ändå, var på julfika och sen skämde Sami bort mig på kvällen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det skulle kännas väldigt bortskämt att klaga. Så mycket kärlek och glädje som jag upplevt det här året.

Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Tråkig! Jeans och någon enkel tröja. När jag klätt på mig något fint har jag insett hur opraktiskt det är när man har barn. Smycken har varit omöjligt att bära eftersom Liam älskar att tugga på mina smycken. Även knappt handlat något till mig själv.

Vad fick dig att må bra?
Familjen och vännerna
 
De bästa nya  människorna du träffade?
Alla nya mammavänner jag fått! Kan vi inte allihop vara mammalediga samtidigt nästa gång också? Kalas! ♥

Veckorna går så fort

Idag är vi uppe tidigt. Liam vaknade av Samis alarm och efter att ha kollat barnprogram på ipaden en halvtimme ville han gå upp. Har ni tips på bra barnappar eller barnprogram på youtube? Liam har tröttnat på minbio, pingu, babblarna och teletubbies. Ska nog lägga över lite filmer på ipaden också men det är så jobbigt att behöva konvertera. Jag vill alltså inte ha tips på spel utan appar som visar barnfilmer. Eller länkar till youtube. Vore jättesnällt om ni kom med några tips!
 
Den lilla granen på bilden är förresten en födelsedagspresent från Harry. Visst är den fin? Perfekt eftersom vi inte har någon julgran i år. Den här får vi ha istället. Älskar julen och hur mysig lägenheten blir när man julpyntar.
 
Nu ska jag få i mig frukost innan det är dags att hämta ut lite paket. Vi hörs senare!

Grattis kära lillasyster!

Idag, två dagar efter min egen födelsedag, fyller min älskade lillasyster Cornelia 6 år. Hon börjar bli så stor!
På julafton ses vi nästa gång och då ska hon få en massa kramar. Liam lär ge henne en och annan puss också.
Ha en underbar födelsedag Cornelia ♥

Träningsvärk from hell

Min charmiga grabb önskar er en god morgon! Bilden är några dagar gammal. Han sitter nu och äter en smörgås här bredvid mig. Snart kommer han vilja komma ner och leka.
 
Blir en lugn dag idag. Hade tänkt åka och hämta ut paket men tror att fler kommer komma idag. Så tar allt på en gång imorgon. Får hoppas att de inte är allt för stora, eftersom jag ska åka kommunalt med vagnen. Men det går nog bra.
 
Igår kände jag för att träna hårt och nog fick jag det. Tuffaste ViPR passet hittills. Min kropp totalvägrade mot slutet. Det gick inte att göra flera burpees. Första gången som min kropp gett upp före huvudet. Då har man allt kört tills man är slutkörd. Idag har jag värsta träningsvärken hittills, så imorgon lär jag inte komma upp från sängen alls.
 
Nu kaffe! ♥

Med dig har jag alltid nära till skratt

Helt otroligt hur mycket jag älskar dig. Enjoy!

Nya gardiner

Jag har beställt nya gardiner från Ellos idag. De ni ser ovan, fast de beiga i en något mörkare färg. Är så sugen på att göra om här hemma! Nya gardiner blir första steget. Passade på nu när Ellos har upp till 70% rea.
 
Skulle vilja flytta tillbaka soffan så att den står mot väggen och inte mitt i vardagsrummet. Problemet är bara att vi har monterat fast vår stora tvbänk i väggen. Det går att flytta den, men då måste vi göra nya hål i väggen och det känns inte så lockande. Så soffan stannar, likaså teven. Får se vad jag kan hitta på för kul istället. Längtar tills Liam kan ha sin växa-säng istället för spjälsängen. Den står nämligen i vårt rum nu eftersom vi inte har någon annan plats för den. Så fort den flyttar in i Liams rum kommer jag ta in min skohylla till vårt sovrum, så att vi får mer plats i vardagsrummet. Det kliar i fingrarna, jag vill inreda!

5 dagar till julafton

Igår åkte vi hem till Isabelle som hade båda barnen hemma. Leah ville förstås inte till förskolan när hon fick veta att det skulle bjudas på fika i hemmet. Liam blev helt förälskad i henne och följde efter henne vart hon än gick.
 
Vi vuxna åt en massa gott och det var nästan att man inte orkade någon middag sen. Tur att jag har hårt träningspass ikväll (ViPR) som kan jaga bort alla tomma kalorier. Som är så goda att äta. Får se hur det blir med träningen fram till nyår. Gäller att hitta tiden. Sen i januari börjar jag jobba igen men ska försöka träna minst tre gånger i veckan ändå. Ska även lägga upp ett matschema. Hej mitt nya liv, hur länge stannar du denna gång?

Födelsedagspresenterna från Sami

Igår fick jag två presenter av Sami. Först öppnade jag det lilla paketet som innehöll boken Bodylicious av Sofi Fahrman och Julia Fors. Den verkar riktigt bra verkligen. Läste igårkväll och Sofi tipsar om väldigt bra träningsövningar. På lördagar brukar jag köra egen träning på gymet och ska lägga in flera av hennes övningar i mitt program. Ska bli kul att läsa Julias del också som handlar om hälsosam kost. För mina matvanor behöver jag verkligen ändra.
 
I det lite större paketet låg en batteridriven dammsugare som jag önskat mig. Varje gång Liam ätit har jag behövt dra fram den stora dammsugaren. Nu kommer jag slippa det. Så jag är jätteglad. Jag börjar verkligen bli gammal, som blir glad över en dammsugare.
 
Tack för alla era grattiskommentarer! Här på bloggen, instagram, facebook och mobilen.
Hade en jättebra födelsedag igår. Ni ska få bilder från vår julfika när Liam sover middag. Nu ska vi ut med Theo. Fy det är fortfarande mörkt ute. Nu får det allt börja bli ljusare snart igen.

Lek och skoj

Tack för alla gratulationer i bloggen! Har haft en underbar födelsedag. Mer om det imorgon.
 
Två bilder från igår. Liam och Kahléen hänger alltid på grinden. När de väl får upp den blir de jätteglada. Busungar. Jag skulle vilja ha en grind till köket. Liam har börjat vrida på knapparna till spisen. Tur att den är barnsäker så han riskerar inte att bränna ner huset. Men det är ändå frustrerande när han går dit hela tiden.
 
Nu ska jag njuta av resten av kvällen tillsammans med min sambo. Hoppas ni har haft en lika underbar dag som jag har haft.

Grattis till mig, 24 år idag

Idag är det ingen vanlig dag för det är min födelsedag, hurra hurra hurra. Ja visst var det mysigt när älskling väckte mig med en puss innan han gick, precis som han alltid gör. Men att han idag la till "grattis älskling". Man har alltid en speciell känsla i kroppen när man fyller år. Även om det inte känns lika speciellt längre. Jag blir ju bara äldre. 24 år. Det känns konstigt. Snart 25 och då vankas det party party. Idag ska jag istället på julfika med fina vänner. Jag, Nathalie, Mikaela och Isabelle ska mumsa lussebullar, pepparkaksmuffins och annat gott. Medan barnen får leka. Sen ikväll blir det mys med min fantastiska sambo. Bra dag.
 
Jag åldras med bloggen och så här har det sett ut när jag fyllt år tidigare. 18 år, 19 år, 20 år, 21 år, 22 år och 23 år. Kul att kunna titta tillbaka. Verkar som att jag har haft åldersnoja sedan jag blev 21. Vad dumt, då var jag ju jätteung! Kanske dags att sluta se åldrande som något farligt.
 
Grattis till mig!

Så kan det bli

Igår bakade jag en saffranskaka och pepparkaksmuffins för 11 personer. Men vi blev inte så många. För Chribba och Nisen kunde inte komma pga att det hänt en del tråkigheter i helgen. Så de ska komma över på middag en annan kväll istället. Samis mamma blev sjuk och Benny och Tiffa kom inte då heller ifall att de bar på samma virus. Sen Sarah och Kahléen var på Skansen hela dagen och Kahléen började bli så gnällig på slutet att Sarah kände att det var bäst att de åkte hem. Vilket jag kunde förstå. Vi ska ju ändå ses idag! Jag och Liam ska dit under dagen och så kommer Sami och Johan när de slutar jobba. Ska bli mys.
 
Men hur som, det slutade med att det bara var mamma, Harry och Sebbe som kom för att fira mig igår. Så vi hade fika så det räckte och blev över. Jag fick beröm för saffranskakan och tyckte själv att pepparkaksmuffinsen blev väldigt goda. Speciellt med tanke på att jag gjorde dem för första gången. Kommer lägga upp receptet om någon skulle vilja ha det.
 
Tack mamma för att ni kom och firade mig! Även om me getting old inte är något att fira egentligen...

Kalashelg

Igår åkte vi hem till pappa för att fira mig som blir 24 på tisdag och Cornelia som blir 6 på torsdag.
Se så fin tårta hon fick! Med Modig. Tråkigt bara att bakeriet inte kan skilja på treor och sexor. Så det ska de allt ha ersättning för. Dessa specialtårtor är inte direkt gratis och då vill man förstås att det ska vara rätt.
 
Var mysigt att träffa släkten! Var ett tag sedan nu. Liam lekte glatt med de andra barnen. Men min pappa och min farbror Henrik fick inte hålla i honom. Då blev han alldeles förtvivlad. Han är så rolig Liam, vissa människor fungerar hur bra som helst. Andra måste han vänja sig vid. Tur att vi ses igen på julafton. Då lär han vara socialare skulle jag gissa.
 
Idag ska jag firas igen. Min mamma, Harry, Sebbe, Chribba, Nicen, lilla Freja, Samis mamma, Benny och Tiffany kommer över för en födelsedagsfika. Så jag ska baka saffranskaka och pepparkaksmuffins efter frukosten. För sen har jag jobb fyra timmar innan gästerna kommer vid 17. Måste få lägenheten städad tills dess, fast Sami hjälper förstås till med det. Men han sover nu tillsammans med Theo. Liam busar runt för sig själv. Det gör han alltid på morgonen, först om någon timme som han kommer vilja ha sällskap i lekhörnan. Så bäst att jag sätter igång med dagens lista.

Let me be your wind

Två bilder från tidigare idag. Vad glad jag är att instagram nu sparar bilderna i orginalformat. De fyrkantiga är inte så fina i fotoalbumen.
 
Vänsta är från när Liam och Theo tittade ut på snöarbetet. Som jag skrev om i förra inlägget. Andra bilden är från morgonpromenaden. Åh vad vintern är vacker. Dags att ta sig ut med systemkameran.

We are a secret

Igår åkte jag, Nathalie och Eleonore till centrum för en fika på Espresso House. Jag drack ischai som vanligt men provade även en pepparkaksmuffins. Supergott! Smakade som pepparkaksdeg. Så gillar ni det rekommenderar jag er att skynda er till närmaste Espresso House. Eller försöka baka själva. Som jag funderar på att göra i helgen.
 
Blev lite shopping också. Liam fick nya byxor som han ska ha på julafton. Han kommer vara så fin! Barnen var förresten väldigt tålmodiga i sina vagnar igår medan mammorna shoppade. Så duktiga barn vi har. Liam står nu vid fönstret och kollar på när stora maskiner skottar bort all snö. Det är tur att vi har ett fönster som är lågt så att han kan stå där och titta ut. Något han älskar att göra. Nu frukost för mama.

Från att leka vid varandra till med varandra

Igår for vi hem till Nathalie och Melina. Även Eleonore och hennes lilla Elsa var där. Elsa är snart sex månader och kändes så himla liten jämfört med Liam och Melina. Svårt att förstå att de också varit så små, trots att det inte ens var särskilt länge sedan! Det går så fort allting första året, och man glömmer så mycket.
 
Liam och Melina har inte träffats på några veckor och det märks att de leker på ett helt annat sätt tillsammans nu. De sitter nära varandra och ger varandra saker och leker verkligen tillsammans.  Förutom när de blir trötta och blir sura på varandra för att de inte får ha sina leksaker i fred.
 
Nathalie bjöd även på väldigt god julfika. Kanske ska dit idag igen! Vilken lyx. Får se om det finns några bullar kvar ;)
 
Hoppas ni alla får en fin lucia!

Chihuahua-love

Nu sover Liam och jag och Theo myser i soffan. Snart dags att gå ut på en promenad innan vi åker till Nathalie. Liam somnade senare än vanligt så förhoppningsvis sover han i vagnen. Annars lär han göra det på hemvägen. Massa bus brukar ha den inverkan.
 
Nej ni, nu ska jag äta lite pepparkakor och dricka julmust. Sen göra mig iordning. Ha det fint.

Iväg på playdate

Idag har jag tänt ljusen jag köpte från Herstal Christmas World genom Campadre. Bra start på dagen minsann. Så mysigt med ljus, viktigt bara att man kommer ihåg att släcka. Och att det är omöjligt för Liam att nå.
 
Efter middagsvilan ska vi hem till Nathalie för en fika med henne och Eleonore. Det blir nog mysigt. Kul för Liam att få leka med kompisar igen. Ska försöka ta lite bilder, men det blir med mobilkameran. Orkar inte släpa med mig systemkameran idag.

Nya klackar

I helgen hämtade jag och Sami en massa paket. En del nytt till Liam, lite julklappar och så skorna ovan till mig. Kommer från Nelly och jag är supernöjd. Skulle vara perfekt att ha på julen, om det inte vore för all snö. Vill inte börja med att förstöra dem...

Bra måndag

Idag kom Sarah och Kahléen över för lunch, bus och fika. Först åt vi korv med bröd till lunch innan vi klädde på oss varma kläder och gick ut för att barnen skulle få åka pulka. Märkte snabbt att Liam var trött så han fick sova i vagnen istället. Vi gick en låg promenad och Kahléen verkade trivas bra i pulkan.
 
När vi kom in åt jag och Sarah en saffranskaka som jag bakade tidigare idag. Supergod blev den! Hos duktiga Eleonore hittade jag receptet. Blev kaffe till fikat och Kahléen sprang runt och lekte medan Liam som fortfarande var trött fick sova i sin säng.
 
Nu har de åkt hem igen, känns lite tomt. Så tråkigt att vi ska bo så långt ifrån varandra. Men förhoppningsvis kommer de hit på söndag när jag ska firas. Sen nästa vecka ska vi ha en playdate igen. Happy me.
 
Ikväll ska jag träna. Så fort Sami kommer hem tar jag bussen till gymet. Äntligen säger jag bara!! En vecka sedan jag tränade sist pga vädret som varit. Är så sugen på att ta ut mig ordentligt. Ska försöka ta mig till gymet fyra gånger den här veckan.
 
Ha en fortsatt bra dag kära läsare.

Ny design

I lördags var jag, Sami och Tiffany på förhandsvisningen av Hitta Nemo 3D. Det bjöds på choklad som inte smakade gott och kolsyrat vatten. Var väldigt mycket barnfamijer på plats. Trots det var det helt tyst i biosalongen när filmen väl började. Och fortsatte att vara till filmens slut. Måste säga att barn sköter sig bättre än tonåringar.
 
3D effekterna var väll inte så märkvärdiga men filmen var förstås lika bra som alltid. Svårt att hålla sig från tårar. En av Disneys allra finaste filmer.
 
Ser ni förresten att jag har ny design? Tryck på f5 annars. Kände att den förra var lite för somrig. Tack så mycket Tina för hjälpen!

Musikern Liam

Annas framtida bandmedlem? Nog har han stjärnpotential! Eller vad säger ni? Enjoy!



Har ni videofyme appen? Då kan ni följa mina videoklipp där. Lägger inte upp alla på bloggen nämligen. Fashionstars heter jag även där.

Hem till mamma

Idag ska jag, Liam och Theo hem till mamma. Hon är ledig från jobbet så det blir heldag med mys.
Sami har jobb i Umeå idag och sen ska han iväg på julbord med jobbet och kommer inte hem förrän efter midnatt. Så jag och Liam sover hos mamma så vi slipper spendera fredagskvällen ensamma.
 
Hoppas ni får en fin dag och helg! Tror det kommer uppdateras flitigare på instagram än här på bloggen denna helg. Maryswe heter jag där. Vi ses.

Den 6e varje månad är Liams dag

Idag blir vår lilla älskling 13 månader, eller 1 år och 1 månad.
 
Jag valde att bara skriva om Liams utveckling tills han var ett år. Men eftersom jag inte skriver om Liam så mycket längre så kändes det här som en perfekt dag att göra det.
 
Han har inte börjat prata så mycket ännu, även om han gör ljud varje dag. Han säger nej till det mesta men har även börjat säga "mmm" när han säger ja. Idag sa han till och med tydligt "ja" när jag frågade om han ville ha sin napp. Det senaste ordet är "hallå" som han säger när han svarar i sin låtsastelefon.
 
Andra roliga grejer är att när man säger "nu ska vi borsta tänderna" så går han till badrummet och sätter sig på golvet. Så jäkla söt! Eller om man frågar "vill du ha en majskrok" så sträcker han ut handen. Fast det har han nog gjort ett tag.
 
Hur som, det är underbart att vara Liams mamma. Även om han är inne i en period då han testar mig precis hela tiden. Som att dra ner böckerna från bokhyllan eller lägga alla våra skor på vardagsrumsbordet. Nu har han även börjat intressera sig för spisen. Blir många "nej!" varje dag. Så tröttsamt i längden. Men sen kommer han och ger mig en kram och allt är förlåtet. För det går inte att vara arg länge på världens bästa pojke. ♥

Klättrar på väggarna

Godmorgon på er!
 
Idag skulle Sarah och Kahléen ha kommit hit men det är ingen idé att hon försöker köra från Täby. Vägarna är antagligen fortfarande helt omöjliga. Ni som inte var med om snökaoset igår kan inte förstå hur mycket snö det är idag. Såg också att vissa som håller till på lugnare håll inte förstår varför vi klagar så mycket. Jag vill se er vänta fyra timmar på en buss som aldrig kommer. Eller köra hem på en väg där 20 (!) långtradare kört av vägen. Det är läskigt och jobbigt på samma gång.  
 
Jag älskar vintern men den för med sig en massa kaos också. Är glad att jag inte jobbar så jag slipper ta mig ut i trafiken. Mig påverkar vädret på så sätt att jag inte kan gå någonstans. I fyra dagar har jag nu bara varit hemma. Man börjar bli trött. Vi har inte ens någon snöskyffel eller liknande så kan inte skotta framför förrådet. Måste vänta tills Sami kommer hem ikväll så att vi kan åka och köpa en.
 
Så vad vi ska göra idag? Ingen aning. Men det löser sig. Helgen är ju faktiskt snart här igen. Imorgon är mamma ledig så vi ska vara hos henne hela dagen. På lördag ska jag och Sami ta med Tiffany på bio och se premiären av Hitta Nemo 3D. Så slutet av tunneln ser ljus ut.

Ensamma hemma

Vilken dag! Inget gym pga snökaos. Kan inte ta pulka eller vagn på promenaden för att det är för djup snö.

Sen ringer Sami och berättar att han måste till Malmö för jobb. Eftersom han måste ha med sig en massa saker får han ta bilen istället för flyg (flesta flygen var ändå inställda). Så han kör just nu i snökaos och kommer inte vara framme förrän mellan 21 - 22. Då ska han sätta igång och jobba. Hans arbetsdag började förresten redan halv fem imorse pga en leverans. Så han lär vara helt slutkörd ikväll och kommer då få sova på något hotell för att sedan köra direkt till jobbet imorgon.

När jag fick veta detta ringde jag direkt till mamma. Kände att jag inte orkade vara själv hela dagen. Nog för att jag gillar Liam och Theo's sällskap men det är inte samma sak som en vuxens.

Men mamma är fast i stan. Inga bussar eller tåg går. Hon har försökt komma hem sedan 14.00. Såg på fb att hon och Harry nu går från stan. De tänker gå hela vägen hem. Kommer ta flera timmar! Speciellt i det här jäkla vädret.

Så jag kommer få vara själv ikväll och tänker gå och lägga mig vid åtta samtidigt som Liam. Försöker trösta mig med att jag i alla fall inte är fast i snökaoset som många andra. Skulle inte vilja vara i mammas eller Samis sits.

Bilden är förresten på vårt förråd. Får glömma pulkan till Liam även på kvällsrundan med Theo.

Update från snökaoset

Jag lider med er som måste ut i snökaoset idag. Varken kommunalt eller med bil kan vara särskilt lätt att ta sig fram.
 
Jag hade tänkt träna men insåg att det inte skulle vara värt att åka till gymet. Skulle bli ett alldels för tufft projekt. Bara att gå ut med Theo var svårt. Framförallt eftersom jag hade en ettåring att bära på. Var ingen idé att ta varken pulka eller vagn. När vi var ute hade ingen plogat så snön nådde mig till knäna. Theo kunde inte ta sig fram utan fick gå i mina fotspår. Liam blev ledsen för all snö han fick i ansiktet så jag fick bära honom som en nyfödd med ansiktet vilandes mot mitt bröst. Det blev ingen lång promenad utan så fort Theo gjort sina behov gick vi in. Han klagade inte.
 
Nu har de i alla fall plogat. Men så som det snöar vet jag inte om det spelar så stor roll. Snart kommer man inte kunna se ut genom fönstrena längre. De är nästan helt täckta med snö. Som ni ser är vår trappa inte så rolig heller. Ja, nu är det vinter helt klart.

Ett år med kärlek

Igår kom jag att tänka på att jag är inne på min sista månad som mammaledig. Jag har varit hemma sedan 9e oktober 2011 och det här året har varit det bästa i mitt liv. Det är sådan lyx egentligen. Att få betalt för att vara hemma med den man älskar allra mest. Alla länder har inte lika bra villkor som vi har.
 
I januari kommer Sami att vara pappaledig, sen börjar Liam förskolan i februari. Sami kommer även ta ut en månad pappaledighet nästa sommar tillsammans med fyra veckor semester. Vi tänkte att det var bättre så för Liam. Att han får vara hemma nästan hela sommaren istället för att börja förskolan en månad senare.
 
Jag kommer vara så avis på Sami när han får vara hemma med Liam och jag måste gå och jobba. Men jag har egentligen ingen rätt att klaga. Eftersom jag tog ut nästan hela föräldraledigheten. Jag har njutit varje dag! ♥

Kesha

Igår låg det ett paket i brevlådan till mig. Den innehöll linnet ovan, skivan och bilden på Kesha med hennes autograf. Det stod ingen avsändare och det fanns inte med något brev om varför jag fått detta. Det är inget jag beställt och jag har inte varit med i någon tävling. Antar därför att det är tack vare bloggen jag fått detta och att deras önskan är att jag ska blogga om paketet. Men är ändå konstigt när man inte får någon information.
 
Missförstå mig inte, jag blev jätteglad! Tycker att hennes låtar är super, evigheter sedan jag höll i en cd-skiva. Sen linnet kan vara kul att träna i. Så tack så mycket! Vem det nu var som skickade paketet till mig.

Ny header till Anna

Anna ville ha en ny tillfällig header tills de tagit några snygga bilder med hennes team på Gran Canaria.
Bilden ovan tog jag när jag var och hälsade på henne på Rhodos. Hoppas verkligen att vi kommer kunna hälsa på henne och hennes nya team i vår. Vore så mysigt!

Christmas

Igår letade både jag och Sami efter våra juldekorationer i förrådet. Men de fanns ingenstans verkligen. Här i lägenheten kan de inte vara heller eftersom vi knappt har någon plats för förvaring. De få utrymmen som finns har vi redan kollat. Är rädd att de råkats slängas. Försöker minnas förra året när vi tog bort juldekoretionerna men kan inte minnas. Så vi fick helt enkelt köpa nytt. Ljusstaken fick vi av mamma som hade så många. Nästa år tänker jag köpa röda gardiner också. Och en julgran. Har ingen lust med julgran i år eftersom Liam drar ner allt.
 
Vad mysigt det var med första advent igår. När Liam somnat drack jag och Sami glögg och åt pepparkakor. Härlig avslut på helgen. Nu ser jag framemot en vecka som än så länge ser ganska lugn ut. Men vi brukar vara duktiga på att hitta på saker. Dags att dricka morgonkaffet, sen ut med Theo och Liam i snön.

Adventskonsert

Igår åkte jag och mamma in till stan. Vi började med ett glas vin på Skybar. Sen gick vi till Stadshuset för att se en adventskonsert. Bästa sättet för att komma in i julstämningen. Var rikitigt mysigt att lyssna på jullåtar. De hade en jättestor kör som sjöng fantastiskt. Varade en timme ungefär vilket var alldeles lagom. Sen åkte vi hem, köpte pizzor på pizzerian vid oss och gick hem till Sami och åt med honom. Jag hann även bada Liam och säga godnatt till honom. Bra lördag.

Went clubbing

I fredags var jag ute med mina fina tjejer. Vi gick som vanligt till Solidaritet och vi hängde mest på dansgolvet där grym musik spelades. Tack tjejer för en fin kväll! Har alltid roligt med er.
 
Idag kommer mamma över vid halv elva så ska vi övningsköra. Första gången som jag kör i snö så det är lite läskigt. Men går nog bra, förhoppningsvis. Efter det har jag jobb 12 - 16 och sen tänkte jag gå till gymet för att springa lite och gå igenom programmet jag fick av min PT. Ska träffa honom på onsdag igen så då gäller det att jag har bra koll på övningarna jag fått.
 
Tidsinställer ett inlägg med bilder från igår. Ha en fin dag kära läsare.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!