Poker i min Ipad


Jag hade tänkt lägga upp ett videoklipp. Men videofy strular så tills det fungerar igen får jag blogga om annat.

Jag har börjat spela poker igen! Nu på paddan. Kom på att det är perfekt. Eftersom man som småbarnsförälder inte alltid kan sitta still. Som tidigare idag följde min ipad med till badrummet när jag skulle byta blöja på Liam.
Ja vad gör man inte för lite pokerspel.

Och nej ni behöver inte oroa er. Jag spelar inte mycket. Kommer spela ibland när Liam sover och lägenheten är städad.

Missa förresten inte Liams nyfikna min som speglas i bilden.

Update; Duktiga jag lyckades radera fyra kommentarer när jag skulle godkänna. Sorry! Borde det inte komma en "vill du verkligen ta bort kommentaren" ruta? Virrpannor som mig behöver det.

En knäppis och en app


Igårkväll bakade jag äppelpaj (den blev himmelsk!) och Sami spelade datorspel. När vi donar med saker brukar Liam springa runt i sin gåstol. Men igårkväll var han väldigt sällskapssjuk så han fick sitta hos Sami medan han spelade. Han tjoade och lät och verkade ha världens fest. Var tvungen att gå och kolla vad han gjorde och då fann jag honom som på bilden ovan. Hur skönt kan det vara att sitta så egentligen? Men han var supernöjd, nöjdare än på länge faktiskt. Min lilla knäppfis.

Nu ska jag baka igen, den här gången tigerkaka. Ska bjuda Nathalie på fika imorgon. Men sen är det slutbakat för min del. Nästa vecka börjar mitt nya liv som nyttig. Är less på mina extra kilon. Jag som gick ner allt efter graviditeten har nu gått upp lite igen. Så här innan sommaren är det faktiskt inte så roligt. Så bättre matvanor och mer träning ska ge mig min gamla kropp tillbaka. Heja mig!

Förresten, tänkte tipsa om en rolig app. Wander heter den. Man får slumpmässigt en guide från en annan del i världen. Så under en vecka ska man vara varandras guider. Varje dag får man ett fotouppdrag. Tex "fota något som inspirerar dig". Så skickas bilden till den andra guiden. Häftigt va? Jag tycker att det låter superkul. Laddade ner appen igår och nu väntar jag på min första guide. Hoppas jag får en idag så jag kan sätta igång.

Hunnit massor redan


Vad härligt det är när man kommer upp tidigt och får en massa gjort. Klockan är bara tio och vet ni vad jag gjort redan? Först tog jag och Liam en tur till MVC för att fixa nya preventivmedel till mig. Eftersom mitt jobb ligger alldeles intill passade jag på att hälsa på. Bara gjort det en gång sedan jag blev mamma och då var Liam bara två månader. Så det var allt dags igen! Tyvärr inte så många som jobbade eftersom det var så tidigt. Men Ella, Kimberly och Emelie jobbade i alla fall och blev självklart charmade av lilla Liam. Jag passade även på att äta lite frukost, toast och kaffe säger jag då inte nej till.

Efter lite mat i magen promenerade vi till maxi där jag köpte lite blommor till altanen. Liam somnade i vagnen så det var inga problem att gå med honom, skönt. Tack för era tips i inlägget nedan förresten!

Förresten, det ska tydligen bli regn idag. Men det är solsken och riktigt varmt istället. Härligt när de har fel om sånt här!

Modellen Liam


Kom hem för ett tag sedan från fotograferingen med
Jeni. Vi passade på att ta en fika också.
Tror allt bilderna blev jättefina. Liam var helnöjd med all uppmärksamhet han fick. Nu har han slocknat i min famn. Ska gå och lägga honom i sin spjälsäng så blir det lättare att blogga.

Så var det gjort! Han sover så sött min älskling. Nu när jag har armarna fria kan jag passa på att skriva om ett problem jag har. Liam har nämligen börjat tycka väldigt illa om sin vagn. Han blir uttråkad efter bara en kort stund, trots att jag har roliga leksaker att distrahera med. Vagnen är bara till för att sova i, tycker Liam. Oavsett om jag har ligg- eller sittläge. Så det blir väldigt jobbigt att åka kommunalt med honom de gånger han inte känner för att sova. Som idag grät han hela vägen hem från centrum. Jag tycker att sånt är jättejobbigt och det hjälper inte att man hela tiden får irriterade blickar och suckar från andra på bussen. Vad vill de att jag ska göra egentligen? Vill inte ta upp Liam eftersom bussar ofta gör hastiga inbromsningar. Tänker inte riskera min sons liv för lite tystnad. Men jag brukar försöka muta honom med en och annan majskrok. Eller leka tittut. Det fungerade på vägen till centrum, men på hemvägen var han otröstlig. Så fick låta honom gråta tills vi kom hem.
Som tur var det bara en kvarts resa. Värre är det när vi ska in till stan, då blir det väldigt jobbigt. Så jag hoppas verkligen att detta bara är en fas. Annars kommer jag inte åka kommunalt med Liam i den utsträckning som jag gör idag. Tråkigt att behöva säga nej till saker för en sådan sak.

Fotosession-dag


Här har vi vaknat tidigt. Liam har suttit och lekt med leksaker i sängen och jag har gjort detsamma. Fast min leksak var förstås min älskade ipad. Hann inte riktigt utforska den igår då Liam ville umgås med mig. Så fick vänta tills han gått och lagt sig. Måste säga att den är bättre än vad jag väntat mig! Nu är det supertråkigt att använda apparna i mobilen. Iphonen känns så jäkla liten och tråkig. Nästan så jag önskar att man kunde ringa med paddan, haha!

Så dagens planer då. Liam ska fotograferas av
Jeni så jag har funderat länge på vad han ska ha på sig. Tror jag har bestämt mig nu. Vill ha med något ombyte också. Vädret är fint, imorgon och resten av veckan ska bli regn så vi valde en bra dag.

Jag vet inte vad mer jag kan säga


än att jag älskar min sambo. ♥

På små moln


Idag har jag tagit en fika med Jenna och hennes dotter Joyce. En månad sedan vi sågs sist och hennes yngsta dotter har börjat bli så stor! Gått upp över 2kg (!) sedan hon föddes trots att hon är knappt sex veckor. Bra med grädde i Jennas mjölk!

Det var förresten en mamma på fiket som var där med sina fyra barn, varav tre var trillingar. Alla tre var väldigt lika varandra och bar söta byxor med molntryck i olika färger. Det gick inte att sluta stirra! Hur mycket jag än försökte. Barnen var några månader äldre än Liam och satt alla tre nöjt i varsin stol medan mamman matade. De sa inte ett ljud! Storasystern som jag gissar var ca 3 år satt snällt bredvid och åt och hjälpte även mamman med trillingarna. Jag var så jäkla fascinerad. Mamman var där och fikade själv med fyra barn och det verkade gå hur smidigt som helst. Ni skulle ha sett hennes supervagn också, där alla barnen fick plats. Så coolt.

På vägen hem fick jag sms om att paketet jag väntat på sedan helgen hade kommit. Trots att det bara är några dagar har jag längtat enooormt. För det är något jag velat ha länge. Vad för något får ni veta lite senare.
Nu ska lillgrabben få äpple- och mangopuré!

Bilder från helgen


Kom på att jag glömt bort att visa bilder från i lördags då vi var hemma hos Samis mormor för fika och middag.
Vi bjöds på en massa gott och spenderade hela dagen utomhus. Så somriga dagar ska spenderas.

Kommer sakna min fina vän


Som alltid har jag supertrevligt med Sarah! Vi köpte med oss mat och satte oss i Humlegården och njöt av det fina vädret. Kahléen och Liam lekte tillsammans och skulle hela tiden pilla på varandra. Tyvärr blev det lite kallt efter någon timme så vi tog en promenad till Odenplan för kaffe på vårt favoritcafé. Det råkar även vara ganska kändistätt. Sonja Aldén, Kristian Luuk och Carina Berg har fikat där samtidigt som mig. Tyvärr inget jag har märkt utan fått veta när de redan gått. Då mina vänner är mer uppmärkamma än vad jag är. Däremot kände jag genast igen Al Fakir som var och fikade med sina vänner. Lite kul!

Jag och Sarah kommer inte ses igen förrän i juli. Hon åker till Thailand på söndag och är borta i en månad. Kommer sakna både henne och Kahléen! Men tiden går fort, speciellt på sommaren. Så snart ses vi igen.
Nu ska jag strax börja med maten. Sami borde sluta jobba när som helst. Saknar min sambo!

Maj närmar sig sitt slut


Idag ska jag och min gofis in till stan för en dag med Sarah och Kahléen. Det verkar bli varmt även idag så då blir det picknick utomhus. Om det skulle bli kallt fikar vi på Espresso House istället. Oavsett blir det nog en riktigt härlig dag! Sista gången vi ses på ett bra tag. 3e juni åker nämligen Sarah till Thailand med sin familj. Gissa om jag är avis! Hon blir borta en månad. Så vi har planerat in en grillkväll i juli med våra familjer.

För oss blir det också resor i juni. 9e åker vi till Finland och är borta en och en halv vecka. Sen åker vi till Dalarna över midsommar och kollar in pappas nya landställe. Så jag ska inte klaga. Utlandssemester får vi i augusti också. Underbara sommar!

Gotta love summer


Sista babysimmet gick riktigt bra. Nu när det är slut känner vi att vi inte är riktigt klara med babysim. Så det lär bli steg 2 i höst, kul!

Vi drog till mamma efteråt där det blev god kycklingsallad till lunch och en härlig hallonpaj till efterrätt. Sami stekte i solen som kände att han låg efter då jag de senaste dagarna fått en del sol. Själv njöt jag i skuggan med Theo och Liam. Mamma passade på att ta en massa bilder.

Fick även veta att Sami tänkt skämma bort mig ordentligt så här på mors dag. Och har beställt någonting jag velat ha länge. Vilken man jag har! Är ni nyfikna? Om några dagar får ni veta vad han köpt...

Mors dag


Mors dag idag som jag får uppleva som mamma för första gången. Blev paketer i sängen när jag vaknade. Liam (Sami) gav mig en pajform och en sockerkaksform. Precis vad jag ville ha! Så här är man happy.

Nu ska vi strax iväg på sista babysimmet och efter det drar vi hem till mamma och firar henne också. Solen skiner även idag så det blir terasshäng precis som förra helgen. Så härligt!
Grattis till alla mammor! Vi är bäst.

Avkopplande dag i värmen


Vad glad jag är att vi tog oss ut till Rudan idag, för nästa vecka ska vädret bli kallare. Men på söndag ska det vara fint i alla fall. Perfekt, för då firar vi mors dag (första gången jag får firas!) hemma hos mamma. Blir att sitta ute på terassen hela dagen och Liam kommer få bada i babypoolen igen. Alla blir nöjda.

Jag släpade med mig systemkameran idag och hade tänkt ta några fina bilder på Liam och Melina tillsammans. Men istället valde Liam att sova, han sov totalt i tre timmar! Jag blev tillslut tvungen att väcka honom för mat. Annars hade han säkert vaknat hungrig på vägen hem. När Liam väl var vaken, ja då var det Melinas tur att sova. Så bättre lycka nästa gång!

Har fått en del färg förresten. Speciellt på låren, som bränner lite. Måste köpa solskyddsfaktor.

TGIF


Godmorgon på er! Här är man utvilad trots att Liam väckte mig redan halv sex imorse. Måste få sovrummet att bli mörkare. För det är sedan det fina vädret kom som han börjat vakna så himla tidigt. Imorgon får jag sova ut i alla fall, då det är Samis tur att ta Liam.

Idag ska jag till sjön med Nathalie och Melina. Behöver köpa solskyddsfaktor, för jäklar vad solen tar nu! Har redan fått färg på både axlar och i ansiktet. Trots att jag knappt haft tid att sola, då Liam velat ha uppmärksamhet. Idag hoppas jag att han vill sova en stund i vagnen så jag kan slappa i solen. Skulle vara skönt.
Ha en fin fredag kära läsare!

Liam hos tandläkaren


Efter fikan i centrum sa vi hejdå till Nathalie och Melina och gick till tandläkaren. Det var Liam som hade tid och vi fick en massa information om tandborstning för barn. Han fick även välja mellan en blå, gul, grön och rosa tandborste. Jag lät honom välja själv och det blev den gula. Liam var supernöjd och höll den stolt. Inte för att han förstod vad det var för någonting, men för att han fick någonting nytt. En glad kille hela vägen hem som nu sover i sin egen säng.

Jag tycker att det var ett intressant samtal även om en del var självklarheter. (Va?! Ska barnen borsta tänderna morgon OCH kväll? Här hemma gör vi det varannan morgon...) Hehe ;)

Nu har min gofis vaknat så jag ska umgås med honom. Ikväll får han kvalitetstid med pappan sin, då jag ska till gymmet för att springa på rullbandet en halvtimme och sedan köra Core i 30 minuter tillsammans med Nathalie. Duktiga vi är!

Jahapp, jag pausade det här inlägget för att hämta Liam, nu har han somnat här i soffan istället. Så jag hinner kolla både mail och facebook, vilken tur jag har.

Latte (kaffe) mammor


Fikade kaffe med (torr) bulle idag och hade några trevliga timmar med Nathalie. Stackarn var dock väldigt trött då världens finaste Melina tyckte det var onödigt att sova inatt. Så trötta var de båda två. Men vem säger nej till fika för det? Vi kollade lite i butiker också och jag hittade massor som jag ville uppdatera sommargarderoben med. Men det får vänta lite. Tyvärr. Liam vad säger du, skämma bort mamma på mors dag genom att låta henne shoppa upp barnbidraget? Nej men tack älskling! Vilken son jag har.

Ny fotografering med Jeni


Nästa vecka kommer
Jeni hit till Stockholm och passar då på att fotografera Liam. Hon har inte träffat honom sedan han var nyfödd, mycket som hänt sedan dess! Hon har förstås koll tack vare bloggen. Jeni har sedan tidigare även fotograferat mig och Sami och mig som gravid. Är supernöjd med bilderna så ska bli jättekul med ett gäng nya på min fina skatt.

Är ni också sugna på att få proffsiga foton till bra priser? Hör av er till Jeni! Hon håller annars till i Sundsvall så ni Stockholmsbor får passa på.

Nu ska jag börja göra mig iordning. Blir en fika med Nathalie och Melina i centrum innan tandläkarbesöket.
Får se om jag kan resa mig härifrån bara. Liam håller på och somnar i min famn.

Stay with me

Allting från net-a-porter.com

Dagens önskeoutfit är väldigt glad och matchar både mitt humör och det fina vädret utanför.
Ska strax ta ut Theo på en promenad innan det blir frukost. Senare idag ska jag till tandläkaren med Liam. Så ska han få sin första tandborste och en massa tips och råd om tandhygien. Jag ska samtidigt boka tid åt mig själv, var ett tag sedan jag var hos tandläkaren nu. Tänker byta tandläkare, för min är en sadist. Och då överdriver jag inte. Hon måste hata tänder. Sliter i tandköttet på mig när hon ska kolla om jag har hål. Sen säger hon surt att jag har känsligt tandkött och måste bli bättre med tandtråd. Kärring.

Anyway, hoppas resten av Sverige har lika fint väder som Stockholm idag!

Klonad bebis?


Vi märkte tidigt att Liam var lik Sami. Något jag bloggade om när han bara var två månader. Det är väldigt vanligt att barn som nyfödda är väldigt lika sina pappor. Sen kan det försvinna, att de blir helt "egna" till utseendet eller mer lik mamman istället. Liam ser fortfarande precis ut som sin pappa. Kollar man på bilder från när Sami var liten hade det lika gärna kunna vara Liam på bilderna. Så ni kan gissa hur konstigt det känns att se bilder på Sami när han var 2 - 3 år och det ser ut som att en äldre Liam tittar tillbaka på än. När jag såg bilder på Samis första steg höll jag nästan på att börja gråta! Det var ju min lilla Liam som gick i bilderna... fast nej juste, det var ju Sami. Så häftigt egentligen att man kan få ett barn som är så likt sin pappa eller mamma. Nästan att man skulle kunna tro att han är klonad.

La la love


Jag tvingade Sami att ta lite bilder med mig igår innan vi skulle lägga oss. Vi har inte så många på oss tillsammans. Blir mest att man fotograferar Liam. Inte så konstigt, men några vill jag ha på mig och mitt hjärta också. Även om jag råkar vara osminkad och bära ett nattlinne från disney. Måste nog köpa lite nya sovkläder...

Den här förmiddagen har jag hunnit med en längre promenad än vanligt med hunden. Så skönt väder! Jag har även städat och busat med Liam. Nu sover han middag (och pratade precis i sömnen) och jag har kikat på reprisen av gårdagens semifinal av Eurovision. Älskar den här tiden på året! Mina favoriter hittills är Finland, Danmark och Ryssland. Hur kan man INTE älska tanterna från Ryssland? Nu vet jag inte om alla mina favoriter har tagit sig vidare till Final, så ni får gärna berätta om ni vet. Tyvärr verkar det som att jag kommer missa finalen i år. För vi ska hem till Samis mormor på middag på lördag. Kanske hinner vi hem innan det börjar, men när vi äter med Samis släkt brukar det bli ganska sent. Vi har sagt runt 17-18 men det är inte någon garanti. Så vi får se!

Traderafynd


Nya kläder till Liam! Två tröjor från Zara och en från Mexx. Kommer bli perfekta i sommar. Nu är jag sugen på att köpa lite mer färgglatt. Även till mig själv.

Idag är det riktigt fint väder igen så tänkte ta mig ut på en långpromenad med hund och bebis. Sen blir det att sitta på altanen. Det jobbiga är bara att den är liten, och getingarnas favoritplats. Jag är livrädd för getingar, på gränsen till hysteri. Så vad kan man göra? Finns det något man kan göra för att bli av med getingarna? Ja annat än att skrika högt och springa in till en kokhet lägenhet för att man inte vågar ha fönstrerna öppna...

Uteservering i stan


Idag har jag fikat med supertrevliga mammor och deras mysiga bebbar.
Linn som jag träffat tidigare och Felicia träffade jag för första gången. Precis som Linn är hon en jättehärlig tjej och vi tre fick några trevliga timmar i solen! Vi valde att gå in när det blev skugga och lite för kallt för barnen som var sommarklädda.

Felicia har en son som är fem dagar äldre än Liam, med samma namn. Lite kul! Min Liam var på strålande humör (älskar bilden på honom och Felicia) och slocknade sedan helt utslagen. Nu är han vaken och har lekt i sin gåstol en stund, men börjar bli lite gnällig. Dags för mellanmål, banan!

Ikväll ska jag och Nathalie dansa Zumba. Äntligen kommer jag igång med träningen igen.

Liams första pass


Igår hämtade jag ut Liams pass. Hur söt får man vara?! Tycker molnbodyn passade fint och hans uttryck är så sött.
Tänk om man själv kunde få en så bra passbild.

Nu är det bara lite mer än två veckor innan vi åker till Finland. Sen blir det pappas landställe över midsommar, juli blir svensk sommar och i augusti åker jag, Sami och Liam till Rhodos. Vilken sommar jag har att se framemot!

Idag ska jag in till stan för en fika med trevliga mammor. Det ska bli mys! Solen skiner så vi sitter nog ute och fikar.
Gotta love this time of year.

Varma underbara sommardag


Blev en heldag i värmen! För bebbarna blev det att sova i skuggan större delen av tiden, skönt det med.
Liam har varit gnällig och mammig idag. Velat upp i famnen hela tiden vilket är väldigt ovanligt. Så det var skönt när han somnade, så min rygg fick vila och jag kunde njuta av solen. Vi satte oss i närheten av vattnet där det var svala, sköna vindar och åt kycklingwraps och läste skvallertidning. Kommer garanterat bli fler dagar som denna!

Babypool


Igår fick Liam bada hemma hos mamma, och han stortrivdes! Jag satt med honom en stund också. Superskönt i värmen. Glömde Liams solhatt så vi tog det vi hade. Hur söt blev han inte? Självklart var han i solen bara en kort stund. Jag och Sami däremot låg och solade klart längre medan Liam fick leka i skuggan. Så skönt med lite d-vitamin!

Idag blir det ännu en utedag, som jag berättade igår. Jag och Liam ska hänga med Nathalie och Melina! Drömde till och med om det, att jag glömde att ta med filten. Det ska jag se till att inte göra.
Hoppas ni får en bra start på veckan!

Första gången i gungan


Idag fick Liam gunga för första gången och han älskade det! Skrattade roat sitt underbara skratt. Först fick han gunga själv, sen i en vanlig gunga tillsammans med Sami och slutligen med mig. Var supermysigt!

Har även haft en väldigt härlig dag hos mamma. Vi grillade och var utomhus större delen av dagen. Riktigt härligt väder, och imorgon ska det bli ännu varmare. Då ska jag och Liam på picknick med
Nathalie och Melina. Ser jag framemot!

Dagens bebis


Liam har på sig sin nya tröja från H&M, även strumporna kommer därifrån. Sen är byxorna från Lindex.

Liam väckte mig, som vanligt måste jag tyvärr säga då han gjort det hela veckan, klockan sex imorse.
Jag låg kvar i sängen till halv åtta, då Sami frågade om han skulle gå upp med honom. Men jag hade redan börjat piggna till och Samis huvud låg väldigt tungt mot kudden. Så även om jag gick upp igår med Liam gjorde jag det idag också. Det känns inte så farligt, men jag lär ångra det i dagarna som kommer. Då jag inte har någon möjlighet att få sovmorgon. Men vem vet, kanske Liam börjar vakna vid 8 eller 9 igen som han brukar göra.

Idag ska vi hem till mamma. Det ska bli riktigt varmt och härligt väder idag så vi kommer hänga på hennes terass.
Jag vill få lite färg och Liam ska få mysa i skuggan. Mamma ska köpa en barnpool till honom som han ska kunna sitta i under varma dagar. Så mysigt! Ha en fin dag kära läsare. Njut av solen om ni också har fint väder.

Tacopaj


Jag lagade tacopaj för första gången idag och det blev riktigt gott! Nu behöver vi bara köpa en snygg pajform så att den ser roligare ut också.

På senare tid har jag provat på en massa olika rätter för första gången. Tycker att det är så himla roligt att googla lite olika recept, köpa ingredienserna och testa sig fram. Ibland blir resultatet inte som man hoppats och ibland, som idag, blir det riktigt gott!

Auktioner på tradera


Nu ligger annonser uppe på tradera! Mest Liams grejer men även en supersnygg tröja med dragkedja som har varit Samis. Från Ralph Lauren som han köpte för några år sedan i USA. Verkligen hur fin som helst, men knappt använd då den snabbt blev för liten för honom. Stl S men liten i storleken. Han köpte den för ca 500 kronor (här i Sverige hade den kostat ännu mer) så är ni/er pojkvän/bror/vän sugen på en designertröja till bra pris är det bara att slå till!

Här finns alla annonserna

Presenter från Finland


Idag blev det att veckohandla på Ica Maxi. Såg att de hade rea på barnböcker. Så vi köpte boken "hönan och ägget" för 29 kronor. Inte illa! Ska bli så mysigt att läsa godnattsaga för Liam. Inte långt kvar tills han kommer börja uppskatta sånt. Eller så kommer han vägra bara för att jag så gärna vill läsa för honom.

Det var även extrapris på wienerbröd så vi köpte med ett gäng och åkte hem till mamma (som hade Theo undertiden) och fikade. De kom hem från Finland imorse och hade med presenter till Liam. Byxorna är från märket Lundmyr of Sweden (klart man köper svenskt trots att man är i Finland...) fast de köptes på båten. Sen pyjamas, traktorbok på finska och en superpraktisk matlåda med tillhörande sked och gaffel. Perfekt att ta med på alla picknickturer i sommar. Sen fick Liam även 200 kronor i halvårspresent av sin gammelmormor som vi kommer köpa kläder för.
Så tack så jättemycket mormor/morfar och mamma och Harry!

Nu ska jag ut på altanen med min lilla familj.

Min tur att gå upp med Liam


Godmorgon kära läsare! Idag väckte Liam mig vid 06. Då han redan somnade vid 19.30 igår är jag inte förvånad.
Jag låg kvar och drog mig i en timme, orkade verkligen inte gå upp tidigare. Försökte underhålla Liam med lite leksaker. Det fungerade ett tag. Samis tur att sova ut så får jag sovmorgon imorgon. Det ser jag framemot!
Fast nu när jag är uppe är det inte så farligt. Tvärtom är det skönt med en massa tid på morgonen. Liam sitter och pratar i sin gunga och jag tänkte slänga upp lite kläder på tradera.

Sen får vi se vad den här dagen har att bjuda på!

Shopping


När Thessan var tvungen att gå tillbaka och jobba passade jag på att kolla i butiker. Ja hon var avis på mig.

Det blev body och t-shirt till Liam från H&M. Hur fina? Super!

Så var det helg igen!


Nu har jag kommit hem från stan. Sami överraskade mig genom att komma hem precis efter mig. Trodde han skulle vara hemma först vid 16 så ni kan gissa om jag blev glad! Vi sitter nu vid varsin dator men strax ska vi försöka vara mer sociala.

Var förresten supertrevligt att luncha med Thessan. Hon brukar inte gilla barn men förälskade sig genast i Liam. Hur kan man göra annat? Jag filmade när hon matade honom. Världens sötaste video! För Liam blev helt tokig. Var så matsugen att han kastade sig efter skeden. Såg så roligt ut. Men tror ni inte att jag lyckas radera videon? Jag är så jäkla klantig. Likadant igår, när en stor katt satte sig mitt i vägen så att vi inte kunde köra. Det såg så roligt ut att jag var tvungen att fota, hade kunnat bli årets bild. Men jag lyckades radera den med. Måste fixa något skydd... typ "är du veeerkligen säker på att du vill radera?".

Nu ska jag ordna mellanmål till lilleman. Blir äpple och banan.

Luncha med gymnasievän


Här är lite snapshots från gårdagen, som ni som följer mig på instagram (maryswe) redan har sett.
Dagen började med att vi tog det lugnt i soffan och kollade på lite vänneravsnitt. Sedan storstädade vi lägenheten.
Sami dammsög och jag diskade, gjorde även lunch till Liam. Har blivit att han får burkmat varannan dag och egenlagat varannan. När jag lagar blir det oftast potatis blandat med majs, morötter, någon krydda och så köttfärs eller kyckling. Ibland helt vegetariskt. Liam älskar min mat nu, vilket gör mig himla glad.

Vi åkte även till Ica Maxi för att köpa lite gott till kvällens hockey. (Så surt att Sverige åkte ut redan nu.)
Även om jag glömde ta kort på det så tog vi en långpromenad i det fina vädret. Vi kollade lite efter bra lekparker i närheten. Finns några stycken men de är ganska små. Sen bakade jag äppelpaj och Liam somnade vid 21.
Det var en riktigt bra hemmadag!

Idag ska jag in till stan och luncha med Thessan. Tänkte passa på att leta efter ett fint fotoalbum. Jag framkallar så mycket bilder att de jag har är fulla. Gallerix har säkert några, annars kanske bokhandeln? Får se vad jag hittar.
Hoppas ni får en bra fredag kära läsare!

Kvällsshopping


Kikade in på Members precis (maila
[email protected] för medlemskap och 50 kronor att handla för) och såg att Cover hade en kampanj. Jag har redan en del kläder från det märket, de har så mycket fint till bra priser.
Den här gången blev det den underbara blusen ovan. Ska bo i den i sommar.

Nu hejar vi på Sverige. Jäkligt nervösa sista minuter. Ska Sverige gå vidare till semin? Det är inte solklart ännu.

Hela familjen samlad


Hittade dessa nappar inne i stan i fredags. I en liten butik på Östermalm, men de finns nog på fler ställen skulle jag gissa. Visst är de söta? Och Liams nya favoriter!

Idag är det helgdag vilket betyder att Sami är ledig. Happy me! Men han ligger och sover nu. Först var det tänkt att han skulle gå upp med Liam imorse så att jag skulle få sova. Han har nämligen vaknat mellan 05.30 - 06.00 varje morgon den här veckan. Jag som är van att få sova till 08 eller 09 har varit en levande zombie.
 
Men jag gick upp med honom imorse i alla fall. Jag gick nämligen och la mig tidigt igår medan Sami var uppe till efter midnatt och spelade datorspel. Han och Johan (Sarahs man) har börjat spela tillsammans så nu sitter han framför dumburken mest hela tiden. Jag var snäll som lät honom sova imorse. Kunde lika gärna ha sagt "skyll dig själv!". Men det hade inte varit så snällt.

Plötsligt händer det


Liam brukar bara somna när han får flaskan eller när han sitter i vagnen. Ibland händer det att han somnar om jag går runt och bär honom och samtidigt stryker över hans rygg. (Något jag gör när han är övertrött)

Sen finns dessa sällsynta händelser. Då han kan sitta i min famn och busa och sedan plötsligt bara lägga sig ner med huvudet mot mitt bröst och somna. Från ingenstans. Det är det absolut mysigaste som finns. Och det hände tidigare idag.

6 månaders läkarkontroll


Nu har vi kommit hem från BVC. Tog precis bilden på Liam. Han har fått mat och lite hamnade förstås på bodyn. Måste skaffa en heltäckande haklapp, BabyBjörn har fina.

Det gick förresten bra på läkarkontrollen. Allting såg fint ut, Liam är lika perfekt som han alltid varit.
Vi passade på att väga och mäta, vilket var kul. För Liam som brukar gå upp ca 400g på en månad har gått upp hela 300g på en vecka! Att han nu mesta dels får mat är nog anledningen. Amningen gjorde att han gick upp långsamt i vikt. Inte på något sett farligt, men han låg lite under kurvan.
Nu väger han 7850g och är 68cm lång.

Trevlig kväll


Blev riktigt trevligt igårkväll. Vi åt god mat (skagenröra och avocado till förrätt och lax med klyftpotatis till varmrätt. Johan är grym på att laga mat!) Sami och Johan insåg att de båda har många gemensamma intressen. Som att de båda två är datornördar tex och har gått lumpen. Jag och Sarah har ett väldigt stort intresse gemensamt, barn! Så det pratades mycket förlossningar, syskontankar och utveckling. Kahléen tar sig fram med en jäkla fart i gåstolen nu. Medan Liam mest står och hoppar i den. Jag undrar om han någonsin kommer förstå att han kan ta sig fram med den. Men det gör inget, för jäklar vad ont man får i fötterna när man får en gåstol på sig! Gällde att akta sig ordentligt från Kahléen.

Nu ska jag göra mig iordning. Klockan tio ska jag och Liam till BVC för hans 6månaders läkarkontroll.

Liam kan inte sluta skratta


Pappa kan vara väldigt rolig, tycker Liam. Enjoy!

Dags att piggna till


Idag har Liam fått träna magläge. Om man lägger ner honom på rygg så vänder han sig inom någon minut till mage. Ibland rullar han runt helt, då kan han ta sig långt på egen hand. Men att bara ligga på mage, det tröttnar han på snabbt. Han sitter hellre upp och leker med sina leksaker än ligger ner. Men idag la jag honom på mage och la några leksaker en bit framför honom. Han visar nämligen inget intresse alls på att ta sig framåt. Han sträckte sig efter leksakerna men när han insåg att han inte fick tag på dem började han leka med nappen istället. Jäkla unge! Haha
Inte för att jag vill att han ska börja krypa ännu. Det är skönt att kunna sätta honom ner och veta vart man har honom. Speciellt nu när sommaren kommer. Om man hänger vid stranden kan man sätta honom i skuggan och passa på att sola lite själv. Men börjar han krypa kommer jag aldrig kunde slappna av. Bäst att jag njuter medan jag kan, snart springer han iväg med en jäkla fart! Så att han föredrar att sitta gör mig ingenting alls. Men ibland får han träna magläge i alla fall, för att det är nyttigt.

Liam somnade för någon halvtimme sedan och sover fortfarande. Jag passade på att läsa (Syskonkärlek av Sheila O'flanagan) Blev allt tröttare och tröttare. Kanske för att Liam tyckte att det var dags att vakna redan 06 imorse.
Men nu ska jag försöka piggna till igen och få lite städning gjort. Eller inte det, nu vaknade lilleman.
Kommer senare in med ett videoinlägg.

Pastasallad deluxe


I helgen gjorde jag en jättegod pastasallad, som ni som följer mig på instagram (maryswe) redan vet om.
Köpte en grillad kyckling och blandade ihop med två sorters pasta, spenatblad, tomat och gurka. Sen god italiensk dressing till det. Mumma! Måste vi göra om snart. Finns inget godare än sallad när det börjar bli varmt. Nästa gång blir det allt att äta på altanen istället.

I eftermiddag ska jag åka till Samis jobb med Liam så åker vi tillsammans hem till Sarah och Johan för middag.
Mysigt för Liam och Kahléen att få spendera en dag till tillsammans. Då de skrattade åt varandra hela tiden igår.
På tal om skratt, har en jättesöt video på Liam där han inte kan sluta skratta åt Sami. Den kommer upp senare idag.

Soligt i stan


Kom hem för ett tag sedan från stan och har hunnit börja med maten. Tänkte passa på att blogga medan jag väntar på att vattnet ska koka. (Blir färskpasta med en god ost/tomat sås.)

Mötte upp Sarah och Kahléen vid Friday's på Stureplan och vi gick till nyöppnade (och superfina) Espresso House. Där blev det en lätt lunch innan vi började promenera runt och gick i lite barnbutiker. Jag köpte en söt barnbok till Liam som man får tugga på och lite nya nappar. Sen satte vi oss i solen i Humlegården. Kahléen sov i sin vagn så Liam fick all uppmärksamhet från Sarah. Gissa om han blev förälskad! Trodde han skulle vägra att komma tillbaka till min famn igen. Tur för honom att han får träffa Sarah även imorgon. Då vi ska över till henne och Johan för middag. Jag kommer åka till Samis jobb när han slutar så åker vi dit tillsammans. Ska bli mys!

Nu kokar vattnet, vi hörs imorgon!

Ny vecka


Här är några foton från i fredags. Mamma kom över för att lämna sitt busskort och då det var så fint väder passade vi på att ta ett glas rosé på altanen också. Theo tyckte det var skönt med frisk luft och Liam satt och lekte på mattan.
Bra start på helgen? Absolut! Sen fick jag en supertrevlig kväll med Emma och Thessan. Men det blev inte så sent så var hemma vid 01, skönt att kunna vakna utvilad efter en utgång. Sami gick upp med Liam både lördag och söndag, så himla snällt! Så jag har sovit massor den här helgen. Så pass mycket att jag nästan försov mig till babysimmet i söndags. (Som börjar klockan 12)

Idag ska jag och Liam in till stan för en fika med Sarah och Kahléen. Vädret är fint och humöret på topp.
Dags för lite frukost.

Update; Tack så mycket för era snälla kommentarer i inlägget nedan! Ni har rätt, jag ska inte behöva förklara mig. Men ibland blir man mörkrädd av vissa anonyma läsare.

Vad man lägger pengar på


Bild från dagens babysim

Vissa av er reagerade negativt när jag skrev att vi kanske inte kommer fortsätta på babysim eftersom det är så dyrt.
Ni tyckte att det var dåligt att jag prioriterade shopping och fika istället för att simma med min son.

Men det handlar inte om prioritering. Babysim finns i tre steg. Vi är snart klara med steg 1 och kan då välja att fortsätta med steg 2 om vi vill. Varje steg kostar 1400 kronor, för det får man gå på 8 lektioner. Varje lektion är på 30 minuter.

Jag kan tycka att det inte är särskilt prisvärt. Jag ångrar absolut inte att vi gick steg 1, för vi har lärt oss massor. Liam har lärt sig att älska vattnet. Men vi vet inte om vi vill gå vidare. Jag känner att vi nu har möjlighet att kunna gå till badhuset själva med Liam för att umgås i vattnet och träna på det vi fått lära oss. Nästa lektion är sista och då kommer läraren gå igenom steg två. Känns det som något vi inte kommer vilja missa ja då fortsätter vi! Det betyder inte att jag kommer behöva fika/shoppa mindre i framtiden. För jag har faktiskt råd med båda. Så mycket spenderar jag inte i månaden, även om ni verkar tro annorlunda.

Några frågor på det?

Burkmat vs egenlagad mat 1 - 1


Liam har börjat vänja sig mer och mer vid min mat. I fredags fick han köttfärs med ris och det var helt okej.

Idag gick jag in ordentligt. Blandade lite olika recept från
den här sidan.
Ingredienserna blev grillad kyckling, potatis, morot, majs, timjan och äkta smör. Om han gillade det? Jag har aldrig förr sett honom gapa så stort! Vilken höjdare, kommer vi garanterat göra om. Så mycket mat som han fick i sig nu har han aldrig fått förut. Min matglada lilla älskling.

Mamma på väg


Nu har jag ordnat pass till Liam, gick superbra. Han fick sitta på en hög pall när bilden togs. Jag pekade på platsen där han skulle titta och han blev genast nyfiken. Vi klarade det på första försöket. Jäklar vad söt passbild han kommer ha!
Om man ändå själv lyckades så bra.

När vi var klara på polisstationen blev det en fika med
Nathalie och Melina. Vi är helt klart stammisar på Espresso House i Handen. Vi avslutade med lite shopping. Hittade massa fint och nödvändigt till Liam inför sommaren. Ni ska få se senare idag om jag hinner, annars imorgon.

Nu kommer mamma snart. Hon ska låna ut sitt busskort till mig så jag kan ha det ikväll. Sen sticker hon och Harry till Finland så jag får ha det hela veckan. Kalas! Får passa på att åka in till stan en massa nästa vecka.
När mamma kommer blir det också ett glas rosé på altanen. Det är 20 grader i skuggan idag, så jäkla skönt! Då vill man inte sitta inne. Senare kommer Sami från jobbet och även hans vän Isak. Så blir det pizza till middag. Jag måste hinna göra mig iordning däremellan och hoppa in i duschen. Ska åka in till stan runt åtta för att möta upp Emma. Alltid många bollar i luften? Tur att jag inte blir uppstressad lätt.

Trevlig helg!

Fixa pass till Liam


Idag ska jag till centrum för att fixa pass till Liam. Så skönt att man kan göra det här i centrum.
När vi ändå är där passar vi på att ta en fika med Nathalie och Melina. Jag vill även kolla lite i butiker. Fast det vi behöver mest är kläder till Liam och jag har redan hittat en massa fint på tradera. Så det får nog mest bli fönstershopping för min del.

Sen ska jag hem för att städa lägenheten inför helgen. Kom bara en liten bit igår då jag inte hade någon energi alls.
Ska även göra mig iordning för kvällen. Jag ska ut för lite drinkar med Emma. Hon flyttar till sin pojkvän i England nästa vecka så vi passar på att ses innan hon drar. Kommer kännas konstigt att ha henne så långt borta! Fast borde vara van, förra året bodde hon i Kina. Emma och jag gick i samma klass både i högstadiet och gymnasiet och har lyckats hålla kontakten sedan dess. Även om vi nuförtiden inte hinner ses så ofta. Jag hoppas att jag, Sami och Liam kan åka och hälsa på henne i höst. Det skulle vara så mysigt.

Även Thessan och Johanna, två gymnasievänner, skulle komma in och möta upp oss senare. Så får vi se om det blir lungt med lite drinkar eller om vi går ut och dansar. Liam är hemma med Sami som har bjudit över Isak. De ska ha spelkväll, så jag kommer inte direkt vara saknad.

Instagram


Förut använde jag instragram till att redigera mobilbilder. Nu verkar alla använda appen som en form av bilddagbok.
Jag som inte sitter så mycket vid datorn längre tänkte haka på. För mobilen har man ju alltid med sig.
Sen om det blir ett beroende eller inte vet jag inte ännu.
Går det inte att lägga text till bilderna? Lägger man bara upp en massa foton?

Jaja får se vad den här hysterin handlar om. Vill ni följa mig heter jag maryswe.

Veronika bestämmer sig för att dö - Recension


Läste precis ut boken ovan som är skriven av Paulo Coelho. Passade på när Liam låg och sov. Länge sedan jag läste ut en bok så fort. Ville inte kolla på hockeyn igår så läste istället.

"Veronika bestämmer sig för att dö" handlar om den unga kvinnan Veronika. Hon har många vänner, vackert utseende, fast jobb och god relation med sina föräldrar. Ändå vill hon inte leva längre. Hon tycker att livet är alldeles för förutsägbart. Hon vet exakt vart hon kommer vara om 5, 10, 30 år. Istället vill hon ta kontroll över sitt eget liv, genom att förkorta det drastiskt.

Veronika funderar länge på hur hon ska ta sitt liv men beslutar att bästa sättet för henne är genom en överdos tabletter. Trots att hon tar klart mer tabletter än vad ett hjärta borde klara av vaknar hon upp på ett mentalsjukhus. Hon får veta att hennes hjärta tog så mycket stryk av tabletterna att hon bara har några få dygn kvar att leva. En vecka på sin höjd.

Till en början är Veronika besviken, hur ska hon orka en vecka till? Hon vill inte vänta på döden, hon vill få det överstökat. Ännu jobbigare blir det när hon inser att livet kanske har mer att bjuda på ändå. Mer än hon först trodde. Tiden går och hon har allt färre dagar kvar att leva, men hon har hela tiden allt mer som hon vill hinna uppleva.

Jag gillade boken. Coelho har ett väldigt unikt sätt att skriva på. I mitt tycke blir hans böcker lätt långtråkiga. Men man fortsätter ändå att läsa. För han har så intressanta tankar. Sådant som man själv tar förgivet börjar han ifrågesätta. Vidgar ens vyer. Sen tycker jag att den här boken är tio gånger bättre än Alkemisten. Men Brida, en annan bok skriven av Coelho, hade en intressantare och mer omfattande handling.

When you smile I can hardly believe that you're mine

Allting från topshop.com

Länge sedan vi hade en önskeoutfit. Idag vill jag klä mig romantiskt och färgglatt.

Skulle egentligen ha fikat med Sarah idag men hon kom på att hon har körlektion så vi har flyttat fikan till nästa vecka istället. Jag måste också komma igång med körningen. Dags att boka in lite lektioner!

Burkmat vs egenlagad mat 1 - 0


Liam älskar burkmat. Han säger mmmm efter varje sked och gapar stort så fort han vill ha mer.
När jag förut gav honom banan ville han inte ha. Jag tror att det var konsistensen han inte gillade. Men jag fortsatte att ge honom det lite då och då. Nu älskar han banan.

Förra helgen fick han riktig mat för första gången, innan dess hade han bara fått burkmat.
Han fick smaka potatis och morot, och det var väldigt gott. Kanske inte lika många mmm-ljud som om det hade varit burkmat men helt klart godkänt.

Idag skulle han få prova köttfärs med makaroner. Ja se klippet ovan för att se hur det gick...

P.S. Ja haklappen ligger lite långt ner. Han började dra i den och blev kladdig överallt. Så jag lät det vara. Han fick istället byta om efteråt. Nästa gång han får min mat får han äta iklädd endast blöjan...

P.S. 2. Ja det slutat tvärt, råkade stänga av klippet innan jag var klar.

Enjoy!

Bloggar jag följer

Fler av er har undrat vilka bloggar jag läser. Nu för tiden läser jag andras bloggar ganska sällan. Som ni märkt har jag börjat blogga mindre och lusten att läsa andras har också minskat. För tiden finns inte riktigt där.

Men dessa försöker jag ha koll på så ofta jag hinner.

Mammabloggar

Elenia & Maya - Mysig blogg. Elenia verkar vara en superhärlig tjej och det är roligt att läsa om hennes vardag tillsammans med dottern Maya.
Janina, Nicolina & Joline - Janina är en ung mamma med två otroligt söta döttrar. Varav yngsta är i Liams ålder. Janina bjuder på bilder från sin vardag och gillar ni mammabloggar kommer ni garanterat gilla hennes.
Patricia, Wilja & Novalie - Försöker hinna kolla in hennes blogg några gånger i veckan, finns alltid något kul att läsa om.
Tina & Minna - Jag och Tina är lika gamla och fick vårt första barn samma år. Fast hon tidigt på året och jag sent. Tina verkar ha bra värderingar och hennes dotter Minna är alldeles bedårande.
Emma, Viktor & Oskar - Emma verkar vara en riktigt härlig tjej. Hon har två söner varav den yngsta är i Liams ålder.
Hanna, Conrad & Alma - Jag började kolla in Hannas blogg för länge sedan, tyckte att hon tog så fina foton. När hon blev gravid med Conrad började jag följa bloggen dagligen och nu älskar jag att följa med i hennes och hennes barns vardag. Har även fikat med henne en gång och vi hade supertrevligt.
Felicia & Liam - Felicia fick sin son bara någon vecka före mig. Och av en slump fick de samma namn! Älskar bilderna på hennes fina pojke.
Mathilda & Charlize - Tilda bor i Grekland med sin familj och är nybliven mamma. Hon bloggar om livet som mammaledig och sitt stora intresse mode.
Erica, Ofelia & Noel - Första mammabloggen jag började följa, långt innan jag blev gravid med Liam. Bloggen är fortfarande lika intressant.
Rebecka & Tindra - Vi har tagit en fika tillsammans och hon har en toksöt dotter verkligen

Modebloggar

Kenza - Hennes blogg fick hamna i den här kategorin, på sista tiden är det ju ändå mest outfits hon lägger upp.
Lisa - Bloggvärldens i särklass snyggaste människa. Både stilmässigt och utseendemässigt. 
Josefine - Har snygg klädstil. Tycker även det är intressant att läsa om hennes vardag tillsammans med dottern Jolie.

Vänners bloggar

Anna - Min syster som just nu bloggar om sitt liv som artist på Rhodos. Det vill ni inte missa!
Nathalie - Är just nu mammaledig och bloggar om livet med dottern Melina. Som bara är fyra dygn äldre än Liam.
Jeni - Lägger varje dag upp underbara bilder på bloggen. Ska även fotografera Liam i slutet på den här månaden.
Linn - Bloggar om livet som nybliven mamma till dottern Lykke. Skriver mycket om träning också.
Rebecca - Fick sonen Nathan fyra dagar efter att jag fick Liam. Bloggar om livet som studerande mamma.

Så ja trots minskande intresse i bloggar följer jag forfarande väldigt många. Mycket möjligt att jag missade skriva upp någon blogg också. Och inte att glömma alla bloggar jag besöker någon gång ibland. Tur att bloglovin finns!

Jag vet vad som är bäst för mitt barn


I måndags kom det prover från Nestlé i brevlådan. En grötportion och två välling plus en bok om barnmat.
Jag som börjat få ett stort intresse i barnmat blev superglad. Testa lite produkter är alltid kul och har börjat läsa i boken och den verkar superbra. Bra tips, anledningar till varför man börjar med vissa grejer när och en massa recept.

I bloggen har jag fått väldigt mycket tips och folk som vill slå mig på fingrarna för att jag gör fel. Jag har inte riktigt vetat vad jag ska tro och tänka och har ibland ändrat min egen uppfattning bara för att andra verkar ha rätt. Då de har mer erfarenhet än mig.

Men när det kommer till mat vet jag nu exakt hur jag vill göra. Jag fick kommentarer i bloggen om att inte ge Liam för många olika smakportioner för att det inte var bra för små barn. Nu har det visats i forskning (som min BVC sköterska berättade) att det spelar absolut ingen roll för barnet. Gillar de mat kommer det inte påverkas av hur många olika smaker de får prova på. Tvärtom lär de barnen att gilla en allsidig kost, och bli mindre kräsna.

Visst känns det som att reglerna ändras så gott som varje år. Men jag har blivit uppdaterad om allt som det är just nu. Så jag kommer lita på det och på min magkänsla. Sen om tio år när mina barn är stora och jag träffar någon som precis börjat med barnmat kommer jag dela med mig av det jag lärt mig. Men jag kommer inte säga att jag har rätt, eftersom mycket ändras på så lång tid.

Jag känner mig så mycket säkrare nu i min mammaroll. Tycker fortfarande att det är underbart att få tips, har mycket kvar att lära. Men jag har också en helt annan kunskap. Så idag kan jag säga ifrån, när jag får höra att jag borde göra på ett sätt eller ett annat. För jag vet vad som är bäst för Liam, för det mesta. Precis som ni vet vad som är bäst för era egna barn.

Mammagrupp och 6 månaderskontroll


Nu har vi kommit hem från mammagruppen. Då Liam gav mig sovmorgon till 09 idag (vart glatt överraskad då han de senaste dagarna väckt mig vid 07) hann vi inte med något blogginlägg innan BVC.
Var roligt att träffa alla mammor igen. Var ett tag sedan sist och våra grabbar har blivit stora! Och ett riktigt grabbgäng är det verkligen. Åtta mammor och åtta söner. Vi har bara en mamma i vår grupp som har en dotter, men de var inte med idag.

Dagens ämne var barnmat och jag och en till mamma fick dela med oss om våra kunskaper och erfarenheter då de andra precis börjat med smakportioner. Tycker att det är superkul att prata om mat. Då Liam älskar att äta blir det bara ännu roligare, längtar alltid tills det är dags för hans nästa mål. Igår fick han prova på köttfärsås med spagetti, och det var riktigt populärt. Precis som allt annat.

Efter mammagruppen passade vi på att väga och mäta Liam då jag var tvungen att ställa in förra veckan. Ni vet när jag inte hade några nycklar och blev inlåst...

Liam väger nu 7550g och är 66,5cm lång. Så på vikten har han ökat på en del men han har bara vuxit en halv centimeter på en månad. Jag som börjat titta på kläder i storlek 74 kommer nog kunna vänta med det ett bra tag till, som det ser ut nu. Vår lilla kille! Nästa onsdag blir det läkarkontroll som man gör vid sex månader. 

Nu vill jag inte sitta inomhus längre. Ska vänta tills Liam har somnat, vilket är när som helst. Sen sätter jag mig ute med boken "Veronika bestämmer sig för att dö" av Paulo Coelho. Har hört att den ska vara bra men har inga förväntningar. Då jag inte gillade alkemisten som så många har rekommenderat. Så vi får se vad jag tycker om denna, har precis börjat så har inga uppfattningar om den ännu.

Livräddning på babysim


Igår var det min tur att vara i vattnet med Liam. Han fick testa en flytväst för första gången och vi fick många värdefulla tips. Jag fick även träna på livräddning och det är inte enkelt när man har en liten. Eftersom man behöver hålla bebisar med båda händerna och då alltså simma ryggsim med bara fötterna. Svårt!
Jag kom bara några meter innan jag kände hur jag började sjunka. Riktigt läskigt eftersom jag då drar ner Liam också. Nej fy, det där behöver jag träna på. Men i fortsättningen utan Liam...

Är väldigt glad att vi anmälde oss till babysim i alla fall. Vi har lärt oss så mycket och Liam har lärt sig att älska vattnet. Han plaskar och leker med glädje. Nu har han börjat sträcka sig efter vattenstrålarna i duschen också, något han aldrig gjorde tidigare. Vi har bara två lektioner kvar, sen får vi se om vi anmäler oss till babysim steg 2 eller inte. Det är ganska mycket pengar det handlar om och vi har lärt oss så mycket redan. Så det beror på om vi känner att vi behöver gå steg två också. Roligt vet jag att det skulle vara, men man måste tänka ekonomiskt också. Tyvärr.

Body från Lundmyr of Sweden


Members har just nu en kampanj med barnkläder från märket Lundmyr of Sweden. Det vill ni inte missa!
För mig blev det bodyn ovan. Liam kommer vara så fin i den i sommar.

Om ni inte är medlemmar på members kan ni maila mig på
[email protected]. Så får ni ett konto plus 50 kronor att handla för.

Helgen som var


Helgen bjöd på fint väder och spenderades med trevligt sällskap. I lördags tog jag och Sami en testpromenad med resevagnen. Kändes konstigt att inte kunna se Liam när man var ute och gick. Föredrar absolut att ha honom vänd mot mig, så det är tur att man kan det med sittvagnen. Annars var den toppen. Lätt att styra och väger knappt något. Sen är den smal så det är smidigt att ta sig fram med den.

Isak kom på besök i lördags också. Vi åt lunch, kollade på film, storhandlade på Maxi och avslutade kvällen med att spela xbox kinect. Var ett tag sedan sist så det var superkul.

Igår efter babysimmet åkte vi hem till mamma och grillade. Premiär för att äta utomhus blev det och kycklingen var i världsklass. På kvällen målade Sami Liams rum och jag läste bok. Skön avslut på en toppenhelg.
Hoppas den här veckan också bjuder på en massa värme.

Liam 6 månader (ett halvår!)


Idag är en väldigt speciell månadsdag, då vår skatt blir ett halvår. Snabbaste och bästa halvåret i mitt liv.
Som present fick han en bitring som genast blev väldigt populär. God att bita på i väntan på första tanden.

Denna månad har han blivit väldigt duktig på att sitta utan stöd. Han har tränat upp sin balans och kan nu räta upp sig själv om han börjar luta åt vänster eller höger. Men vi finns alltid i närheten för säkerhetsskull. Något nytt han börjat med är att greppa i luften när han vill ha någonting. Som när man kommer med nappflaskan, då börjar han greppa i luften för fullt som att han vill fånga flaskan. Vid valborg satt han i farmors famn och började bli övertrött. När han såg mig började han genast greppa i luften, visade att han ville komma till min famn. Gissa om det kändes stort!

Liam har använt ljud i flera månader. Men nu är de mer tydliga. Han säger da da, äti äti, ma-ma och vava.

Liam ammar nu bara på mornarna när han vaknar. Sen får han gröt, ersättning, smakportion och så ersättning igen. Igår gav vi honom välling för första gången och det var väldigt gott. Så vi ska börja ge honom det innan läggdags. Ersättningen kommer vi vänja bort och ge mellanmål istället, som äpple och banan tillexempel. Amma på mornar kommer jag fortsätta med några månader till, så länge det känns bra för mig och Liam. Smakportion har börjat bli hela portioner. Idag fick han tillexempel smaka riktig mat för första gången (om man bortser frukter och burkmat). Han fick potatis och morot. Väldigt lätt att laga, går fort och var väldigt uppskattat.

Liam sover fortfarande hela nätter. Somnar vid 21 och sover till 06. Efter amning sover han vidare till 07, 08 eller 09.

Liam är en glad pojke, något han varit sedan födseln. Är han hungrig eller övertrött kan han bli ledsen. Men annars ler han så fort han får uppmärksamhet eller någon rolig leksak. Gåstolen är rolig och lägger man honom i gymet börjat han genast rulla från mage till rygg eller rygg till mage. Så man finner honom sällan på samma plats som man lämnade honom. Han har väldigt mycket energi och står gärna och gungar ståendes i ens famn.

Dessa sex månader har gått så otroligt fort. Tiden skulle gärna få sakta ner något, samtidigt som det är superkul att se honom växa och bli en alldels egen, underbar individ.

Denna fredag


06.00 vaknade Liam för amning, men somnade sedan om. Vi sov vidare någon timme tills Liam tröttnade. Var dags för amning igen innan vi gick upp och bytte blöjan och fick på honom kläder. Sedan ville han hänga i gymmet istället, något han gör varje morgon. Gav mig tid att uppdatera bloggen och kolla mail och facebook.


9.00 Liam tröttnade på gymet så jag flyttade honom till gungan. Passade undertiden på att äta frukost, få i linserna och borsta tänder.


9.30 gick vi ut på promenad med Theo. Det var härligt väder och Theo ville nosa på allt. Liam var vaken och kikade nyfiket på omgivningen.


10.00 var det dags för Liam att äta gröt. Risgröt för att vara exakt, mums sa Liam. Eller snarare mmmmm.
Efteråt ville han hänga i gåstolen som han börjat få fart på. Nappen är alltid bästa vännen.


12.00 Liam fick 150ml ersättning och somnade sedan. Självklart lämnar jag honom aldrig utan uppsikt när han sover på soffan. Min skatt var väldigt trött och vid halv ett skulle vi ta bussen till centrum. Trots att jag klädde på honom overallen och bar ner honom till vagnen så vaknade han inte. Han vaknade först på bussen, både pigg och glad.


13.00 mötte vi upp Nathalie och Melina. Vi valde båda två att lyxa till med hallonpaj och bad om extra mycket vaniljsås. Som ni ser var det precis vad vi fick. Så gott! Melina var som alltid ett litet charmtroll. Hur söt är hon inte på bilden?


15.00 kom vi hem igen och Liam fick palsternacka och potatis. Roligast var muggen som han försöker lära sig att använda. Men han har inte riktigt fått till tekniken ännu.


16.00 kom Sami hem från jobbet. Vi åkte direkt och hämtade ut paket från jollyroom. Solbrillor och ny badblöja till Liam. Sen resevagnen som var precis så bra som jag hoppats. Kommer vara perfekt att ha med till Finland, Dalarna och Rhodos i sommar.


18.00 åt vi middag (korvstroganoff med makaroner) och kollade på reprisen av Big Brother.
Nu ser Sami på hockeyn, Sverige mot Norge. 1 - 1 än så länge och domarna blåser av allt. Tråkig match om ni frågar mig, så jag bloggar och slänger ett öga då och då mot teven.

Trevlig helg!

Fikadags


Igår somnade Liam i min famn så jag passade på att läsa min bok. Så plötsligt, i sömnen, lägger han sin hand över min arm. Ni kan gissa om mitt mammahjärta smälte. Älskade Liam, du gör mig så lycklig.

Nu ska skatten min få lite mat innan det är dags att röra sig mot centrum. Fika med
Nathalie och hennes Melina står på schemat. Börjat bli lite av en fredagstradition, jag klagar då inte!

Friday's och East


Gårkvällen blev väldigt lyckad. Jag gick ut med Sarah (Kahléens mamma) och Lind. Vi drack lite drinkar på Friday's och pratade om allt från föräldrapenning till resor. Vid nio kände Lind att det var dags att åka hem, då hon idag ska till Milano med sin pojkvän. (Jag är avis!) Vi mammor däremot kände oss inte riktigt klara med stan ännu. Det är ju inte särskilt ofta vi får tillfälle att gå ut. Så vi drog vidare till East för en drink där. Värmelamporna höll oss varma så det blev uteservering hela kvällen. Så jäkla härligt. Vi pratade jobb och framtidsplaner.

Vid halv tolv ramlade jag ner i sängen med tanken att få somna i älsklings famn. Istället var Liam smågnällig och kom inte riktigt till ro. Så jag vågade inte lyfta över honom till sin egen säng för då skulle han bara ha vaknat. Så han fick sova mellan mig och Sami inatt och jag fick möjlighet att sova med båda mina grabbar.

Nu är jag redo för helg!

Body och pyjamas stl 62


Toksöt body som jag var på väg att spara men som sagt, kan inte spara allt.
Har bara hunnit använda den ett fåtal gånger. Står storlek 62/68 men den är mer en storlek 62.
Köpt i en butik i Finland.
Jag säljer den för 40 kronor, plus frakt 22 kronor.


Pyjamas i storlek 62 från märket mywear. Sparsamt använd.
50 kronor plus frakt på 22.

Är ni intresserade av något av plaggen kan ni maila mig på
[email protected].
Först till kvarn som gäller. Vill man ha både bodyn och pyjamasen samfraktar jag förstås.

Dagens bebis


Idag bär Liam body och tuffa jeans från Kappahl som han fick i doppresent av Jenna med familj. Han ser så fin ut!
Idag har jag en riktig slödag, orkar inte så mycket och det är riktigt varmt här i lägenheten. Så nu är det jag och Liam som förflyttar oss till altanen. Om han är nöjd ska jag passa på att läsa bok. (Den perfekte mannen av Sheila O'flanagan.) Har kommit ungefär halvvägs. Måste göra mig iordning också men min buss in till stan går inte förrän runt 17.15 så än har jag gott om tid.

Lite senare lägger jag upp en mini-bloppis. Det här med att rensa ur är inte min grej. Sen är det mesta vi har i storlek 62 sånt som vi har fått. Och det känns taskigt att sälja. Så snart svämmar det över av bebiskläder här.

Två vänner och en nyfödd


Nu hade jag tid att visa lite fler foton från när jag träffade Jenna. Hennes sambo Forest ville genast busa med Liam, som själv har fyra döttrar. Visst är det lite så, att män brukar vilja få en son och kvinnor vill ha en dotter.
Jag är superglad över att jag har fått Liam, bästa som hänt mig. Sen skulle han få en lillebror i framtiden skulle det vara mysigt, men klart att det också skulle vara kul om han får en lillasyster. Men det där ligger långt in i framtiden än så länge.

Ikväll ska jag ut med Lind och Sarah för lite drinkar. Verkar som att vi har tur med vädret även idag. Vi ska ses vid 18 så vi lär få några soltimmar, självklart sitter vi på någon uteservering. Blir nog hur trevligt som helst. Världens bästa sällskap kommer jag ha i alla fall.

Spontanfika på altanen


Nathalie kom över med Melina på en fika för ett tag sedan. Vi satt på altanen och njöt av solen med en kopp kaffe och lite muffins. Hade tänkt sitta där för mig själv men alltid trevligare med sällskap. Melina blir förresten 6 månader idag, stora tjejen! Liam blir 6 månader på söndag. Tiden går så jäkla fort. Snart springer de runt tillsammans. Jag och Nathalie får allt passa på att njuta av en kopp kaffe nu när det går. I framtiden kommer det bli coffee to go varje gång.

Liam fick förresten prova Melinas tuffa solbrillor. De gillades! Jag har beställt solbrillor till Liam från jollyroom. Tyvärr inte lika snygga men de kommer vara perfekta i vagnen nu när solen skiner. Få sol i ögonen är ingen höjdare direkt.

Klantig mamma


När jag skulle ta mig ut för en promenad med Theo innan BVC kunde jag inte hitta mina nycklar någonstans. Jag visste att vi hade med nycklarna till Samis mamma och att jag inte använt dem sedan dess. Så kollade skötväskan, fotoväskan och väskan vi packade våra kläder i men nycklarna fanns ingenstans. Tills jag kom på vart jag lagt dem. I vagnen, som ligger i förrådet. Nyckeln till förrådet är på samma plats som hemmanycklarna. Så det finns ingen chans att jag kommer åt varken nycklar eller vagn förrän Sami kommer hem. Sånt här som bara händer mig känns det som.

Fick ringa min BVC sköterska och hon har ingen läkartid förrän 16e maj, surt. Men jag kommer i alla fall kunna väga och mäta på tisdag då vi ändå ska dit för mammagrupp. Bara två dagar efter han blivit sex månader så det är perfekt.

Jag lämna dörren olåst när jag gick ut med Theo och fick bära Liam. Gick kortare än vanligt, blir ju jäkligt tungt. Jag som ville njuta av det fina vädret. Får sätta mig på altanen och göra det där istället. Men först ska jag framkalla lite foton. Ska också fota lite kläder Liam växt ur och sälja på bloggen. Blev ju så populärt sist.

Underbara långhelg


För en gångs skull blev min valborg väldigt lyckad. När jag var yngre blev det alltid misslyckat. Man visste inte vart man skulle vara och man hade för höga förväntningar.

Vi åkte hem till Samis mamma på eftermiddagen. Vid 19 drog vi till en brasa. Liten var den men naturen var mysig och när solen började gå ner ner blev himlen alldeles röd. Så även om det började bli kallt var det mysigt. Sen stannade vi inte så länge så man hann aldrig bli uttråkad. Liam sov nöjt i sin vagn.

När vi kom hem igen grillade vi och det blev en väldigt god, om än sen, middag. Liam var nöjd i sin stol tills han började bli övertrött. Efter lite tilläggsmjölk somnade han för natten. Samis syster och hennes pojkvän kom över som hade varit på födelsedagsfirande. Vi spelade kortspelet Hollywood. Det gick inte så jättebra för mig men vi hade roligt.
Gick och la oss först vid 03 så ni kan gissa om jag och Sami var trötta när Liam väckte oss vid 09. Fast att det var himla snällt av honom. Vanligtvis vill han amma redan vid 06.

Härlig kväll helt klart. Idag skiner solen och jag och Liam ska ta en promenad till BVC. Dags för hans 6 månaderskontroll. Vilken innebär vägning, mätning och även en läkarkontroll. Spännande!
Ni får veta hur det gick när vi kommer hem.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!