Vi har skrivit kontrakt på hus!

Bilder från i helgen när jag och Liam åkte hem till Sarah och K för bus. Jag och Sarah är båda två lediga idag så vi ska ses igen. Då kommer barnen bli glada. K blev alldeles förtvivlad när vi åkte hem i söndags. Hon började gråta och sa "Liiiiam, Liiiiam". Men nu ska de få ses igen!
I måndags vann förresten jag och Sami budgivningen på vårat drömhus. Vi skrev kontrakt samma kväll och om två månader flyttar vi in! Idag ska jag lämna papper till min mäklare som ska sälja vår lägenhet. Visning blir nästa helg och sen hoppas vi att det blir en livlig budgivning. Men bara vi får accepterat pris är vi nöjda.
Kan ni tänka er? Vi ska bli husägare! Bara besiktningen som ska gå igenom först. Den är 13e augusti, spännande.

Att finna och få sitt drömhem

Hemnet hänger jag på mest hela tiden nu. Jag och Sami gillar vår lägenhet men drömmen om en ordentlig tomt går inte att bortse. Känns som att vi springer på visningar och förälskar oss i radhus precis hela tiden. Men alltid är det någon som budar över, precis som det blev igår.

Nu kan vi istället kanske ha hittat vårt drömhus. Är förälskad på riktigt den här gången. Ligger 30 minuter bort med bil härifrån så blir längre väg för både mig och Sami till jobbet i så fall. Men det kan det verkligen vara värt, har alltid velat bo i hus. Nära till vattnet är det också, och till Samis föräldrar. Hoppas mäklaren hör av sig snart så vi kan åka och titta på den. Risken är att det är vattenskadat. Är lite frågetecken kring en besiktning som gjordes 2010. Men man kan hoppas att ägarna som bor där just nu har löst problemet. Vi håller tummarna!
Ja och sen håller vi även tummarna för att ingen ska komma i sista minuten och buda över oss...

Min dator har kraschat!

Campadre har just nu en kampanj som heter Kitchen & Bed selection med massa fint till hemmet. För mig blev det att klicka hem handduken ovan från Lexington. Hann precis beställa innan den tog slut. Älskar det märket, så stilrent och fint. Kommer passa perfekt till nya radhuset, som jag hoppas att vi skriver kontrakt på senast imorgon. Än kan allt hända men vi har fortfarande högsta budet och jag hoppas in i det sista...

Jag lyckades förresten tappa min bärbara dator precis. Har den ovanför ett skåp för att Liam inte ska få tag på den. Så när jag skulle ta ner den tapppade jag taget och den föll rätt ner i vårt stengolv. Den gick otroligt nog att starta så jag tänkte snabbt lägga över alla senaste bilderna på externa hårddisken. Istället började datorn ge ifrån sig ett väldigt skrämmande och oroväckande ljud. Bilden "windows startas" kom upp men sen hände ingenting. Jag väntade och väntade men insåg att jag väntade förgäves. Det blir ingen mer bärbar dator för mig. Jag känner inte för att lägga pengar på en ny, blir så mycket kostnader när vi ska flytta. Vi vill bland annat köpa ny säng och soffa. Tur att iphone och ipad finns. Uppdatera bloggen kommer jag kunna göra från Samis dator, som jag använder nu. Men hur ska jag klara mig utan Photoshop?

En dag i solen

Igår kom Eleonore och Elsa över för lite lek i solen. Barnen busade, men mest för sig själva. Liam har blivit så himla elak mot barn som är yngre än honom. Tar de upp någon leksak är han direkt där och försöker stjäla den och puttas gör han också. Mot äldre barn är han alltid jättesnäll. Och då kan det handla om någon som bara är några månader äldre än honom. Så konstigt det där och jag hoppas verkligen att det är en fas som snart går över. Det är så jobbigt att behöva säga till hela tiden.
 
Idag är jag lite seg efter sex timmars sömn. Liam sitter och äter frukost och när han är färdig ska vi ta oss ut. Verkar bli lika fint väder idag, så härligt! Ska passa på att njuta, för jag jobbar inte förrän ikväll idag heller.

Pasta och bostäder

Igår åkte jag och Liam in till stan för att luncha med Cissi. Liam sov större delen av tiden i vagnen så jag kunde sitta och äta i lugn och ro. Cissi letar också ny bostad så det blev mycket prat om visningar och budgivningar. Förhoppningsvis har vi båda två nytt boende snart.
 
Efter lunchen gick jag och Liam till mammas jobb där hon stolt visade upp sitt barnbarn för alla som var intresserade. Sen åkte vi tillsammans hem och jag stack iväg och jobbade. En bra tisdag helt enkelt.
 
Idag är det stängning som gäller för mig men först ska jag och Liam till parken med Eleonore och Elsa. Får hoppas att solen tittar fram snart också,
 

7 days of work

Några bilder från i fredags då vi tog med lillemans Bobby Car och gick till sandlådan. Mysig dag!
Idag ska vi in till stan och luncha med Lind. Sen jobbar jag 17 - 20 ikväll. Har tagit ett extrapass eftersom jag var sjuk förra veckan. Skönt med bara tre timmars jobb. Annars är det mycket jobb som gäller för mig den här veckan. Jobbar sju dagar i sträck. Från i lördags till på fredag. Men i helgen är jag ledig och då ska jag träffa fina vänner. Så glaset är nog halvfullt ändå.
 
Hur det går med radhuset? Förhoppningsvis blir det att skriva kontakt den här veckan. Banken har gett klartecken för friköp så nu är det nära. Bara hoppas att det inte är någon annan som vill ha radhuset lika mycket som oss. ♥

Lazy friday

God morgon allesammans!
 
Idag är jag ledig och solen skiner. När Liam ätit upp sin frukost sticker vi ut och leker. Förhoppningsvis är även hans kompisar i området på plats.
 
Ikväll är det dags för ny visning igen. Radhuset vi tittade på i tisdags blev vi besvikna på. Det var fint men tomten var tråkig och låg precis vid en väg. Inte riktigt det vi söker efter. Radhuset vi ska kolla på idag är större och har en ordentlig och fin tomt. Men ligger lite längre bort än de hus vi tittat på innan. Men är det så fint som vi tror att det är kommer vi buda! Skönt att bo lite närmare naturen. Både Liam och Theo skulle uppskatta det.

Teardrops and sunshine

En bild jag tog på lilleman i helgen som jag ville visa för er. Min fina kille! Vad vore jag utan dig? ♥
 
Nu är han på förskolan och busar medan jag kollar kärlekskomedier. Huvudet är fortfarande väldigt tungt och det är ansträngande att resa sig från soffan. Ikväll ska jag i alla fall samla tillräckligt med energi för att gå på visning. Sen hoppas jag på att kunna jobba imorgon.
 
Nu ska jag fortsätta att kolla romantiska filmer innan det är dags att hämta Lilleman från förskolan igen. Skönt för honom att få korta dagar nu när jag är sjuk i alla fall.

Nytt inför flytten

Campadre har just nu en kampanj med fina inredningsprylar. Till mig och Sami klickade jag hem det fina knivstället. Nedsänkt från 349 kronor till 199. Varit sugen på ett knivställ till köket länge nu men inte hittat något jag gillat. Lyckades klicka hem den sista också! Men de hade mycket annat fint också. Som glasen från Kosta Boda och den söta brödkorgen.
 
Funderar mycket på hur jag vill inreda vårt framtida hem. Varje dag är vi ute på hemnet och kikar. Vi har hittat ett radhus vi verkligen vill ha, är visning imorgon. Men vi vågar inte hoppas för mycket. Det är sådan bostadsbrist i Haninge att alla priser slutar långt över accepterat pris, speciellt i våras. Men nu känns det som att det borde ha lugnat ner sig. Vi håller tummarna!

Förkyld deluxe

Igårkväll började jag känna mig hängig. Trodde först att det var någon allergisk reaktion. Nös hela tiden och blev väldigt trött. Imorse mådde jag tyvärr inte bättre men gick till jobbet i alla fall. Att försöka be någon annan öppna åt än innan solen gått upp är ingen hit. Så jag jobbade 06 - 11 istället för att sluta 16 och har nu kommit hem. Ska vila i soffan innan det är dags att hämta lilleman från förskolan. Han börjar också bli lite hängig och Sami var sjuk förra veckan. Så vi smittar nog varandra. Hoppas på att hela familjen är frisk snart!
 
Lite bilder från igår har ni ovan. Världens sötaste L & K. De leker som bästa vänner tillsammans, pussas och kramas och bråkar. Det gäller att hänga med. Jag och Sarah pratade om allt mellan himmel och jord, efter några timmar joinade även Lind oss så det blev en riktigt trevlig eftermiddag.
 
Nej nu är jag för trött för att sitta här. Vi hörs kanske imorgon!

Bra helg

Vilken helg jag har haft! Träffat härliga människor och njutit av bra väder. Ovan är Jonny och Mys underbara katt som Liam blev förtjust i. Vi var över igår och grillade. Liam lekte med Theo och vi vuxna åt god mat.
 
Idag har jag hängt i Tumba med fina vänner. Kommer upp bilder i bloggen när jag har tid. Nu är jag så trött att ögonen går i kors. Tur det, för då borde jag kunna somna snabbt. Imorgon ska jag upp 05. Hela veckan består av öppningar med bara en dag ledigt. Men det ska man nog kunna ta sig igenom. Efter den här helgen har jag nyladdade batterier. Monday, I'm ready for you now.

Trevligt sällskap och sommarväder

Efter jobbet igår åkte vi hem till pappa för att grilla. Birgittas son Jens, hans sambo Mari och deras två barn Albin och Alice var över också. Vi satt ute hela kvällen och njöt av svensk sommar. Bra start på helgen!
 
Idag ska vi hem till My och Jonny från mitt jobb för middag. De har en 1 årig son som Liam ska få busa med. Han har precis lärt sig att gå så Liam får lära honom hur man blir proffs på det. Så kanske Theo som kan sova 14 timmar på en natt (!) kan lära Liam hur man gör det...

Lek och spring

I måndags åkte jag och Liam till Barnens hus för att kolla efter sandaler till honom. Mamman jag träffade i parken berättade att det var 50% rabatt på alla sandaler och det kunde jag inte missa. Sandalerna ovan har tidigare kostat 450 kronor men blev Liams för bara 225. Det är inte illa! Passade som vanligt på att köpa våtservetter. De kostar bara 10 kronor styck, som hittat. Även en badanka fick följa med och lite nya leksaker. Länge sedan jag köpte nytt till lilleman så han blev väldigt glad. Flygplanet är favoritleksaken just nu, passade bra eftersom han precis börjat säga flygplan och kikar mot himlen så fort vi är ute.
 
Nu ska jag få i mig något att äta. Vid nio ska jag lämna Liam till förskolan för att sedan cykla till jobbet.
Ha det fint!

Sommarväder

Tidigare idag gick vi till sandlådan i närheten. Dit kom även Vincent från Liams förskoleavdelning tillsammans med sina två bröder och deras mamma. Vad roligt barnen hade! Vi mammor njöt av solen och barnen busade tillsammans, kan inte bli bättre. Efter ett tag kom även en 14 månader gammal pojke med sin pappa så det blev en riktigt bra förmiddag för Liam. För mig med för den delen! Även Theo var med och var väldigt populär bland barnen.
 
Nu har Liam ätit lunch och ska sova middag. När han vaknar åker vi till Barnens hus och letar sandaler till lilleman. Fick tips om att de har halva priset på sandaler så det måste jag kolla in. Nedräkningen till Mallis fortsätter.

Horselife

När vi var i Dalarna passade vi på att åka till en mysig gård som hade några djur. Jag var mest förtjust i hästarna. Red i flera år som tonåring och hoppas att jag någon gång kommer ha tid att ta upp ridningen igen.
 
Liam var väldigt intresserad av alla djuren. Han sprang efter höns, ville klappa på kaninerna och var fascinerad men lite rädd för hästarna. Får se om han blir hästtokig som sin mamma i framtiden. Han har även handbollsgener i sig, både jag och Sami har spelat. Kanske slutar det med att Liam börjar med en helt annat sport, eller ingen alls. Det är upp till honom!

Med fina vänner

Igår hade jag en väldigt trevlig kväll. Vi började med middag på Koh Phangan på Östermalm. Sen drog vi till East för några drinkar innan vi avslutade kvällen på Solidaritet. Jag lyxade till med en taxi hem för att inte vara hemma försent och somnade så fort jag slog huvudet mot kudden vid 02. Idag är jag trött men inte bakis. Bra när man avslutar kvällen med att bara dricka vatten.
 
Idag ska vi hem till Samis mamma på förmiddagen och sen jobbar jag stängning ikväll. Ha det fint!

Playdate och vinkväll

Igår fick Elsa och Liam busa tillsammans i parken. Var ett tag sedan vi sågs senast. Elsa har börjat gå och trots att det skiljer 8 månader mellan barnen så ser de nästan lika stora ut nu. Vilken skillnad från när de träffades första gången. Då var Elsa 6 månader och Liam 14 månader. Inte så lätt att leka med en halvårsbebis men nu har de jätteroligt tillsammans. Även om Liam faktiskt var lite rädd för Elsa ibland, när hon kom nära och ville känna på honom.
 
Idag är det lovat fint väder igen men molnigt som tusan är det. Förstår inte varför jag har sån jäkla otur med vädret, har jag haft i flera år. Det är superfint väder när jag jobbar, men kasst väder när jag är ledig. Hoppas fortfarande att det ska vända. Jag, Anna, Lind och Sarah har nämligen planerat att spendera kvällen på en uteservering och dricka vin. Vi får se hur det blir med uteserveringen men vin och bästa sällskapet blir det i alla fall!
 

Moln försvinn

Två bilder från förra sommaren då jag och Nathalie tog med kidsen till Rudan. Vad små de var! Den här sommaren blir det svårt att ha Liam stillasittandes på en filt en längre tid.
 
Idag är tanken att jag och Eleonore ska gå till Rudan med Liam och Elsa. Men det lovade fina vädret har bytts ut mot ett stort molntäcke så det blir kanske parkhäng istället. Tanken var att Nathalie och Melina skulle följa med också men de har mycket att göra inför Turkiet resan, de åker på lördag. Jag skulle kunna vara väääldigt avis men eftersom jag och Sami och stor del av hans släkt åker till Mallis i augusti fortsätter jag istället att räkna ner dagarna. 47 dagar kvar!

Hello goodmornin'

Fick nya glasögon för några dagar sedan av min moster som är optiker. Märket är Jasper Conran och de är superfina! Första gången som jag tycker att jag ser skaplig ut i glasögon. Nästan så att jag kan tänka mig att använda dem till vardags. Känns bara konstigt att inte ha linser när jag går ut. Har inte använt glasögon bland folk sedan jag var 13 år.
 
Idag skiner solen så jag kommer ta cykeln till jobbet istället för bilen. Bra med motionen plus att det är mycket billigare! Kommer bara ta bilen till jobbet när jag stänger och om det är riktigt dåligt väder.
 
Liam kom precis fram till datorn, såg bilderna på mig och sa "mamma!" Underbara kiddo. Nu ska vi mysa innan det är dags att lämna honom på förskolan. Vi hörs!

Där du är

3 inlägg på en dag, måste vara rekord för 2013! Tänk när jag började blogga kunde jag lägga upp åtta inlägg om dagen. Hur hittar man ens inspiration till att skriva åtta inlägg per dag? Under graviditeten kunde jag skriva sex inlägg om dagen. Första halvåret som mamma till Liam bloggade jag ca 4 gånger om dagen. Sedan dess har det blivit mer sällan. Vilket känns naturligt. Som arbetande småbarnsförälder är det svårt att hitta tiden. Undrar hur ni andra hinner? Som till och med har flera barn och ändå hinner ägna era bloggar kärlek flera gånger om dagen. Känns inte som att jag någonsin kommer kunna göra det igen. (Idag var ett undantag). Kanske om jag blir mammaledig i framtiden? Det får vi se.
 
Nu hamnade jag på fel ämne. Skulle visa bilden på mig och Sami som Anna tog på oss på landet i Finland. Jag och min andra halva. Vi måste ta mer bilder på oss två, och fler på hela familjen.
 
Snart dags att ta bilen till jobbet. Hoppas på en rolig stängning och att tiden går fort. Imorgon jobbar jag 12 - 21 och sen har jag två lediga dagar att se framemot. Vilket betyder att Liam har långhelg, lyxigt för honom. Själv stänger jag i helgen.
 
Vi hörs!

The Sims 3 Semesterparadis

Nu sover Liam middag. Vi har busat så mycket på förmiddagen att han somnade på nolltid.
 
Jag går och väntar på att brevbäraren ska komma. Har beställt The Sims 3 Semesterparadis som borde komma idag. Verkar såå kul! Vill hinna spela innan Liam vaknar men det dröjer nog en timme till innan brevbäraren kommer så hinner troligtvis bara installera. Men imorgon kan jag spela någon timme innan jobbet, tjoho!
 
Och nej, man blir aldrig för gammal för att spela Sims.
 

Could it be

På båten hem från Finland fanns en bra lekplats för de mindre barnen. Först myste Liam runt i kuddrummet, sen fick han leka i bollhavet för första gången. Fast det tog ett bra tag, han stod vid sidan osäker på om han skulle våga hoppa i. Han tog ett steg mot bollarna, sedan tillbaka till mammas trygga närhet igen, sen framåt och så bakåt igen. Efter mycket velande hoppade han i och åh vad roligt han hade! Var svårt att få honom därifrån.
 
Idag är det stängning som gäller för mig igen och Liam ska inte till förskolan förrän efter middagsvilan. Så nu ska vi klä på oss och gå till sandlådan. Solen skiner så då gör det inget att man bara fått sex timmars sömn, jag vill ha D-vitamin!

Will you fly away with me

Igår träffades jag och Nathalie i parken med barnen så att de fick busa ihop. Liam sprang glatt efter Melina vart hon än gick. Bortsett från när han fick för sig att lämna mig och parken helt och hållet. Vet inte hur många gånger jag fick springa efter honom. Hur jag håller mig smal? Har en son med överskottsenergi...
 
Liam fick testa en speciell gunga men var inte så förtjust i den. Melina däremot ville bara gunga. Det är det bästa hon vet. Tänk om Liam också kunde sitta still på samma plats mer än två sekunder.
 
Nu har jag fått i mig en portion flingor och ska snart sticka till gymet. Vi hörs imorgon! Då jag lär vara dödstrött. Stänger ikväll och Liam lär väcka mig mellan 05 - 06 imorgon. Underbart

Hej juli månad

Några bilder från i lördags då hela familjen åkte till Rudan för sol och bad. Tyvärr blåste det en massa så även om det var 23 grader i luften så kändes det kallare. Så det blev att ligga och sola istället för att bada. Liam sov i vagnen så jag och Sami fick en lugn stund tillsammans, lyxigt.
 
När Liam vaknade fick han springa runt på gräset innan vi åkte till parken för lek. Vi passade på att vända vagnen eftersom Liam vägrar att sitta bakåtvänd längre. Nu är han mycket nöjdare i vagnen. Jag kommer att sakna ha honom vänd mot mig. Men nuförtiden sitter han knappt i vagnen ändå.
 
Idag är det stängning som gäller för mig. Om en timme ska jag lämna Liam till förskolan. Han har inte varit där på tre veckor så jag hoppas att det går bra att lämna. Innan jobbet ska jag träna, men ska försöka komma in med ett blogginlägg innan dess. Har bilder från igår att visa er.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!