Kalas för en prinsessa

Igår firade vi K som på tisdag blir 3 år. Det bjöds på god broccolipaj och kladdkaka med glass till efterrätt. Liam var superglad som äntligen fick busa med sin älskade K igen. Nog hade de roligt också! Så roligt att det nästan var omöjligt för mig att få med Liam hem. Hela bilresan hem sa Liam förtvivlat "Sarah och Kay... Sarah och Kay..." Vilket han även har gjorde när vi gick upp idag. "Vi måste åka tunneln till Sarah och Kay mamma". Det är några tunnlar på vägen dit nämligen.
 
På kalaset var även Sarahs bror och hans flickvän. De väntar sitt första barn som är beräknat i mitten av september. Väldigt snart alltså! Självklart blev det att prata väldigt mycket om graviditeter och om den stundande förlossningen. Jag försökte att komma med lite tips men med tanke på att jag och Sarah upplevde våra förlossningar helt olika så förklarade vi också att man kan inte veta hur det kommer bli. Upplevelsen är helt unik för alla. Men jag sa att jag vill ha alla detaljer sen! Det finns inget roligare att diskutera än just förlossningar.

Kärlek till hemmet

Häromdagen kom gardinerna som jag beställt till köket och Liams lekrum från Jotex. Blev supernöjd och nu ser huset ännu lite hemtrevligare ut. Nästa köp på inköpslistan är en stor bokhylla till vardagsrummet och ett bord till allrummet på övervåningen. Men det får vi se när vi hinner köpa. Jag vill förbi Mio som har så mycket fint. Den här helgen går det inte då Sami är på golfutbildning hela helgen för att ta grönt kort.
 
Jag och Liam ska istället hem till Sarah för att fira K som på tisdag fyller 3 år. Vart tar tiden vägen? Våra barn börjar bli så stora och det ska självklart firas.

Att hitta den perfekta skötväskan

Samtliga skötväskor finns hos Jollyroom
 
När jag var mammaledig med Liam använde jag och tröttnade på två skötväskor. Den här gången blir det garanterat en ny och jag och Sami hade bestämt oss för väskan längst ner till vänster. Men så hittade jag den svarta och blev helt förälskad. Är det rimligt att lägga över tusen kronor på en skötväska? Det är ju ändå en väska man alltid kommer ha med sig. Får se om jag lyckas övertala Sami. Såg att den var slutsåld hos Jollyroom men det finns andra sidor som har den i lager! Som lekmer tillexempel.

Vilken skötväska använder/kommer ni att använda?

Äntligen är Internet tillbaka

Vackra Mary-Kate Olsen får pryda inlägget där jag äntligen kan skriva att vi har wifi igen. Hela augusti har vi varit utan men nu är det ordnat och ingen är gladare än jag. Världens trevligaste tekniker som löste problemet och medan han var tvungen att vänta på att problemet skulle lösas underhöll Liam honom med sina bilar. Liam trodde förstås att han endast var över för hans skull. Tillslut fick jag muta Liam med lite yoghurt så teknikern skulle få arbeta ostört. Även om han inte såg ut att störas av lillemans närvaro. Den killen kan charma alla!

Dessa minspel

Det har blivit helt omöjligt att fotografera min spexiga son. Så fort han ser att jag drar fram kameran så bjuder han på den ena konstiga minen efter den andra. De är oftast väldigt roliga men jag saknar de naturliga leenderna på bild. Som jag bara får när han inte ser att jag fotograferar. Men Liam är så jäkla uppmärksam så det är svårt att lyckas. Får fortsätta att kämpa!

Nytt till hösten

La precis en beställning på kläder från Next. Liam behöver nytt till hösten medan lillasyster har så hon klarar sig de första månaderna i livet. Däremot har vi ingen mössa till henne ännu så beställde den söta björnmössan ovan. Gissar att hon kommer vara alldeles bedårande i den! Liam behöver nya byxor och jag passade på att även beställa den fina tröjan. Allting i storlek 98 - 104, har för mig att Next är lite små i storlekarna så förhoppningsvis är de inte alldeles för stora. Han har nämligen precis börjat växa ur storlek 92.

Bäst i butik just nu

Jollyroom har väldigt mycket fint till barnrummet. Ovan ser ni det jag gärna skulle klicka hem till Liam. Framförallt ugglor är jag väldigt förtjust i. Även färgen vitt, men det vet ni redan.

Liam väckte mig med att säga att han ville gå och kissa i pottan. Stolt mamma! Då var det inte svårt att ta sig upp. Nu har vi precis ätit frukost och ligger och tar det lugnt i soffan. Vädret är väldigt ruggigt så vi får se vad vi ska hitta på idag. Ni får ha det fint.

Magen vecka 31

Vi tar oss framåt i graviditeten och idag är det 69 dagar tills vår skatt är beräknad. Det känns fortfarande så overkligt att vi snart har en liten bebis hos oss. Vi har varit en familj på tre så länge nu att allt annat känns konstigt. Men vi längtar, allihop. Idag la Liam en hand på min mage och sa "mamma vänta lite, sen kommer bebis". Jag blev så rörd att jag var nära att börja gråta, han börjar verkligen förstå. Kanske bättre än vad jag gör.
 
Jag mår bra som gravid. Jag har mina vanliga gravidkrämpor och känner absolut av att jag är höggravid. Men jag känner mig lycklig och förväntansfull vilket gör de jobbigare stunderna hanterbara. Idag fick jag även veta att graviditetspenningen på 50% har blivit beviljad så fortsätter att jobba 4 timmars pass fram tills veckan innan lillasyster är beräknad, då går jag på mammaledighet. Känns väldigt bra!

Sista sommarveckan

Idag må vara måndag men det är ändå en bra dag. Dels för att vi går in i en ny graviditetsvecka, dels för att det är löning men också för att jag är ledig imorgon. Får se vad jag och lilleman hittar på för kul då. Ja och hunden på bilden lär också vilja hitta på något kul. Får han välja blir det antingen en långpromenad - eller att slöa i soffan. Vilket som är helt okej enligt våran lurviga vän.

Helgen skyndade förbi och det blev mest jobb för min del. Men i lördags kom Lollo och Robert över på kvällen. Lollo busade med Liam och grabbarna kollade eluttag och annat kul, ja kul om man är elektriker. När Liam somnat blev det att se på svenska filmen Tommy. Som var riktigt kass om ni frågar oss samtliga. Men trots dålig film blev det en väldigt trevlig kväll. Nu ska jag betala räkningar, dyr månad så får försöka leva snålt. Jag som har en lång lista på saker som jag vill köpa till huset får snällt vänta.

Att bli blöjfri

Sedan någon månad tillbaka slutade vi att ha blöja på Liam hemma. Det har gått jättebra och olyckorna är få (även om jag drömmer om hemska olyckor och undrar om de är sanna när jag vaknar haha). Nu har han bara blöja på sig när han sover och när vi är iväg någonstans. Nattblöjan lär bli kvar ett tag men däremot börjar det bli dags att sluta med blöjan även hos andra och när vi är iväg på saker. Det är ett läskigt steg, men någon gång måste man ta det. Jag tror vår stora pojke är redo!

Best friends, love of my life

Jag tänker ofta på vilken tur jag hade som träffade just dig. Min fina underbara Sami som varje dag får mig att känna mig speciell. Som är världens bästa pappa till Liam. Vi har samma humor, samma intressen och det finns ingen annan som orkar lyssna på mina små bekymmer som du gör. Sen att du är den sexigaste mannen jag träffat skadar inte det heller! Du och jag mot världen hjärtat. Hela livet. ♥

Med vänner nära

Image and video hosting by TinyPic
Igårkväll hörde My av sig och undrade när jag planerade att gå ut med Theo. Hon ville till affären här i närheten och undrade om vi ville haka på. Eftersom Sami var iväg och golfade fick våra söner följa med också, något som gjorde dem väldigt glada. Vi hann med en tur till parken också innan det var dags att gå hem för att göra kidsen ordning för sängen. Väldigt mysigt att ha en vän som bor i samma område! Speciellt en vän som är gravid i samma graviditetsvecka.
 
Angående vårt Internet så går det framåt men Telia har varit bedrövliga. En tekniker kommer först den 28e augusti vilket betyder att vi kommer ha varit utan Internet i en månad. De sa att de skulle kompensera oss för tiden men jag sa att det inte räckte. Jag krävde ett mobilt bredband, och det fick vi! Tyvärr fungerar det ganska uselt men då slipper man ta slut på 3G nätet på mobilen i alla fall. Kommer kännas väldigt lyxigt när man har wifi igen.

MVC vecka 30

Idag har jag varit på ett MVC besök för att kolla hur jag och mini mår. Verkar som att vi mår bra båda två! Mitt järnvärde är fortfarande lite lågt men blodtryck och blodsocker är bra. Minis hjärtljud var lika bra som alltid och underbara att lyssna på. Magen har växt ikapp och ligger nu på mitten av kurvan istället för strax under. Får se om hon går i sin brors fotspår och blir en stor bebis eller om hon håller sig lite mindre - eller blir ännu större! Inte så många veckor kvar tills vi får veta.
 
Blev även en tur till läkaren för att förlänga sjukskrivningen. Så nu är jag sjukskriven till slutet av september. Får se om sjukskrivningen går över till graviditetspenning. Beror helt på försäkringskassan och de brukar inte vara så samarbetsvilliga så har inga förväntningar. Fortsätta på 50% planerar jag att göra resten av graviditeten. Nu när kroppen äntligen börjar må bättre (bortsett från den där jäkla foglossningen) så har jag ingen lust att gå upp på heltid igen. Tur med förstående chef och barnmorska! Ja och läkare också förstås.

När stoltheten svämmar över

På båten till Finland uppträdde en fotbollsakrobat. Liam satt helt fascinerad i min famn och tittade på alla hans konster. Efter att varje nummer var slut ställde han sig upp och applåderade frenetiskt. Mannen märkte detta och efter ett tag fick Liam av alla barn komma upp på scenen.

Han hade precis visat att han kunde snurra bollen på sitt pekfinger och skulle nu demonstrera att även någon i Liams ålder kunde klara av det. Jag undrade mest om Liam skulle våga stå där i mitten och göra det som mannen bad honom. Men det gjorde han! Han väntade tålmodigt och exalterat på vad som skulle hända. Mannen fick bollen att snurra på sitt eget pekfinger och sen förde han över bollen till Liams finger så att bollen fortsatte att snurra där. Han släppte taget (synd att vi inte har det på bild) för sen fortsatte bollen att snurra flera sekunder även på Liams finger! Det blev ett ivrigt applåderande och jag kunde knappt förstå vad jag såg. Liam gjorde high five med fotbollsmannen och sprang sedan glatt tillbaka till mig med stora ögon. Vilken upplevelse! Detta är något han berättat om för många i efterhand. ♥

Magen vecka 30

Äntligen är ljuvliga vecka 30 här, plötsligt känns inte förlossningen så där evigheter långt borta längre. Då är det lättare att ignorera en kropp som gör allt ondare. För det är ingen kronisk smärta. Snart byts foglossning och ond rygg ut mot en liten bebis som vi längtar efter enormt.
 
Annars har jag fortfarande mycket halsbränna men den går bort med tabletter (känner mig som en tablettmissbrukare med alla dessa tabletter mot halsbränna, järnbrist, extra vitaminer och omega 3 som jag tar). Senaste dagarna har jag även börjat må illa igen lite till och från och det beror tydligen på att hon växer så fort nu att hormonerna återigen rusar som de gjorde i början av graviditeten. Tur nog är humöret bra i alla fall och den här graviditeten känner jag igen mig själv. När vi väntade Liam kunde humöret ändras så snabbt att jag nästan blev rädd för mig själv.
 
Tillbaka på jobbet idag och det gick faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Känns så bra att jag kunnat gå ner på 50% så att kroppen inte behöver överansträngas. Fortsätter det så här räknar jag med att jobba fram till en vecka innan lillasyster är beräknad. Det får nog tiden att gå snabbare, och så ser det till att jag rör på mig ordentligt. Hemma blir det lätt att jag fastnar i soffan. Sen är det tur att man har en blivande 3 åring som ser till att man alltid håller igång, så att kilona på vågen inte skenar iväg allt för mycket.

På land och hav

Här kommer ett litet bildregn från finlandsresan. Allting startade med att vi fann champagne och frukt på hytten. Vilken fantastisk överraskning! Ja mindre fantastisk som gravid, men frukten var väldigt god tyckte jag och Liam.

På landet åt vi gott varje dag (jag vågar inte ställa mig på vågen) och höll till utomhus hela dagarna. Det blev paus från mobiltelefoner och wifi vilket var en riktig befrielse. Vad mycket mer tid man får tillsammans när man inte har näsan ner i sin iphone hela jäkla tiden.
 
Även Theo njöt av att få springa fritt och han stack iväg mot skogen några gånger vilket var på väg att ge min mormor en hjärtattack. Men jag var aldrig orolig. Lika snabbt som han stack iväg kom han sedan tillbaka viftandes på svansen och var nöjd över alla monster han lyckats jaga iväg.
 
Nu har jag precis tagit en dusch och vi funderar på vad vi ska hitta på innan klockan blir 17 och det är dags för Liam att åka hem till sin farmor. Även Theo spenderar natten där så de får fullt upp med fyra hundar. Ska nog gå bra! Theo är van vid hundarna nu och de går väldigt bra ihop. Perfekt med tanke på att vi sticker till Ullared med fina vänner om några helger och då kommer han och Liam spendera två nätter där. Det kommer säkert att gå kalas, men gissar att Samis familj får fullt upp. I september är det vår tur istället då vi under fyra dagar blir hundvakter åt busiga underbara Loke. Får se hur en höggravid klarar av det, har sagt till Sami att det inte blir något golfande för honom under de dagarna. ;)

Sista helgen före jobb

Vårt Internet ligger fortfarande nere och är anledningen till att jag inte bloggar så ofta. Att surfa med mobilsurf är på något sätt inte lika roligt.

Idag har vi fått två skinnsoffor till övervåningen av Samis mamma. Hon håller på och renoverar sitt hundcafé som ska bli hunddagis och då hade de inte behov av sofforna längre. Väldigt snällt att vi kunde få dem istället!
 
Imorgon blir det en kväll på Cosmopol med Sami, Lollo och Robert. Sen får vi se vad resten av helgen har att bjuda på, jobb på måndag så gäller att ta vara på de lediga dagar man har kvar.
 
Bilden ovan togs förresten på landet. Ni ska få fler bilder från vår resa så fort jag har tid. Nu är jag så trött att det är dags att dejta kudden. Ha det fint!

Idag tar vi båten hem

En vecka här på landet har flugit förbi och ikväll är det dags att åka Silja Line tillbaka till Sverige. Liam ser framemot att åka stora båten men han har samtidigt haft det toppen på landstället. Varit utomhus hela dagarna, fått hänga i butiker med otroligt mycket leksaker och haft någon som velat busa med honom precis hela tiden.
På måndag är det tillbaka till jobbet för min del och sen är det bara ca två månader kvar innan jag går på mammaledighet. Tiden rusar verkligen och det får den gärna fortsätta att göra ett tag till. Tills vi har vår älskade mini hos oss, sen kan tiden gärna få börja sakta ner igen.

Magen vecka 29

Specialbild från landet och jäklar vad magen har vuxit den senaste veckan! Varsågoda att jämföra.

Vår tidigare så lugna tjej har blivit supervild och jag känner henne ofta oavsett tid på dygnet. Rörelserna har börjat bli obehagliga och vissa gör ont, ändå älskar jag dem allihop! Livligast är hon när jag ska sova och har frispel i magen.
 
Jag känner verkligen att jag är framme i den tredje och sista trimesten. Det är tungt att vara gravid! Jag flåsar som en gris och bäckenet gör ondare än någonsin. Tur att tiden går så snabbt, tänk att vi nästa vecka redan är framme vid vecka 30. Sen är hon snart här vår efterlängtade tjej. ♥

En liten update

Nu sitter vi här på landet och väntar på att bastun ska bli klar. Båtresan gick toppen. Liam var rädd för mumin och vågade inte fram men tittade gärna. Han fick även komma upp på scen tillsammans med en fotbollsakrobat, mer om det och bildbevis kommer en annan dag.

Här på landet tar vi det lugnt. Dagarna spenderas utomhus och vädret har varit härligt. Imorgon ska vi till ett stort köpcenter och hoppas på att göra en massa fynd på rean. Imorgon går vi även in i graviditetsvecka 29 och självklart ska det dokumenteras med bilder. Så vi hörs imorgon, ha det fint!

En vecka på landet i Finland!

Nu är vi på väg till båten och ser framemot en vecka på landet. Vi åker tillsammans med min mamma och på landet väntar mormor och morfar. Ser framemot en vecka med avkoppling. Tillgång till Internet kommer finnas så några uppdateringar kommer. Ni får ha det fint!

Kladdkaka med jordgubbar och grädde

I söndags åkte vi hem till Lollo för en fika. Hennes sambo är just nu på en fiskeresa i tio dagar och då blir det lite ensamt. Klart vi kommer över och håller henne sällskap! Liam vill busa med sin faster och jag säger inte nej till kladdkaka. Självklart tog jag fram kameran först efter att vi fikat klart, jag brukar vara mer rutinerad än så.
 
Idag ska jag och My åka med kidsen hem till Emelie och Vincent för lite mys. Sen på kvällen blir det kvällsbad och pastasallad vid havet tillsammans med My och Sofie och våra grabbar och ungar. Så jag gissar på en helt fantastisk dag, hoppas ni får detsamma!

Magen vecka 28

Vi har fortfarande inte fått igång vårt Internet, de måste skicka ett nytt modem, så jag är uppkopplad på datorn med mitt mobilnät istället. Måste ju kunna blogga!
 
Speciellt idag när jag går in i vecka 28 vill jag kunna dokumentera hur magen växer. Vilket för tillfället inte verkar vara någonting alls. När jag väntade Liam kunde magen även ändra form från dag till dag medan den just nu alltid ser likadan ut bara lite, lite större för varje vecka som går. Gissar att det beror på att lillasyster är så mycket lugnare än vad Liam var. Min mage kunde ändra form helt beroende på vart Liam befann sig i magen, lillasyster har en specifik favoritplats så långt ner som möjligt. (Hej trettio toalettbesök om dagen)
 
Annars fortsätter livet som gravid att vara trevligt. Lite tufft i värmen och ibland går jag verkligen som en pingvin pga foglossningen. Igår vaknade jag även av vadkramp som för första gången var riktigt intensiv den här graviditeten. Har fortfarande träningsvärk i vaden. Är nu livrädd att krampen ska komma tillbaka, finns roligare sätt att vakna på.
 
Sen för att slippa frågor om shortsen som syns i var och varannan bild. Bär jag klänning blir det svårt att ta magbild om jag inte vill visa vad för underkläder jag har på mig så då byter jag om till shorts innan bilden ska tas. Så då har vi rett ut det. Nu ska jag umgås med min kära sambo, ha en trevlig kväll!

Grillkväll


I lördags var vi bjudna hem till My och Jonny för grillkväll och det var supertrevligt! Härlig syn när papporna tog hand om barnen också ;)

På natten hade vi ett åskväder från helvetet, Liam var livrädd. När vi vaknade igår fungerade inte Internet och det gör det fortfarande inte. Det här inlägget skickas från mobilen men kommer inte orka sitta med mobilen och godkänna kommentarer och blogga utförligt. Så får hoppas att vi snart har ett fungerande Internet igen!

Sex månader bakom oss, tre månader framför

Idag är det precis 3 månader tills lillasyster är beräknad. Även om den här graviditeten går väldigt fort så känns det som att 2a november är en evighet bort. Vi längtar och väntar så tålmodigt vi kan men ibland blir längtan jobbig och smärtsam. Då försöker jag njuta av graviditeten och leva i nuet så bra det bara går.
 
Det känns som att det var nyligen som jag tänkte att det var sex månader kvar, nu är det plötsligt bara tre kvar. Sommaren går alltid fort och snart är hösten här. Från och med någon vecka in i oktober kan lillasyster komma precis när hon vill. Även om jag är inställd på att gå över tiden även denna gång, då jag gick fem dagar över tiden med sonen. Oavsett så kommer vi inom en snar framtid äntligen få träffa vår efterlängtade skatt. Vi tänker på dig varje dag. ♥

Heldag med shopping

Igår tog jag och My med oss barnen för en tur till Haninge. Det blev en hel del shopping och sen stannade vi på vårt jobb för lunch. Var samtidigt där för att hämta mina papper som måste skickas till försäkringskassan.
 
Det blev en fika på Espresso House också och sen åkte vi till Ica Maxi för att handla en massa till vår grillkväll. Ikväll blir vi totalt 10 vuxna och 6 barn som grillar hos My och Theo, tur att de bor i ett stort hus! Innan det ska vi åka och bada. Gissar att Liam kommer bli glad när jag berättar att han får umgås med sin favorit Theo igen. Plus att han kommer få ett helt gäng till med barn att umgås med! Hoppas ni har en lika rolig dag framför er. Ha det fint!

Två dagar med bus

Från onsdag till torsdag sov Sarah och K över. Onsdagen började med ett ösregn och jag som fyllt poolen för att barnen skulle kunna bada var väldigt besviken. Tur nog lugnade vädret ner sig efter någon timme och vi gick ut till parken istället.
 
Igår var det tur nog jättefint väder. Liam hade ingen lust att bada men K plaskade runt som en liten fisk och var supernöjd. Liam kastade mest bollar till henne och försökte undvika att få vatten på sig så som K skvätte.
 
Det var underbart att få umgås med en av mina bästa vänner igen. Önskar att du bodde närmare Sarah så vi kunde ses oftare! Barnen har ju också så roligt tillsammans även om det blir en del bråk. Två bestämda små kids vi har!
 
Idag ska jag och Liam shoppa med My och Theo. Blir även en tur till Ica Maxi för att handla till lördagens grillkväll. Vi blir fyra par med sammanlagt fem barn som ska äta tillsammans så blir en hel del att handla. Sen måste jag förbi jobbet och hämta graviditetspenningspapprerna också så att de kan skickas till försäkringskassan med en gång. Mycket att hinna med, men med tanke på sällskapen lär det bli en toppendag!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!