Canon 50mm 1.4 beställt

För några månader sedan gick mitt 50mm 1.8 objektiv sönder. Det var mitt favoritobjektiv så det kändes väldigt tråkigt. Sedan dess har jag funderat på om jag ska beställa ett nytt eller om jag ska gå över till 50mm 1.4 istället. Det är ganska stor prisskillnad, men möjligheten till riktigt fina bilder ska också vara större.
 
Igår bestämde jag mig. Jag har varit så himla duktig på att spara pengar de senaste månaderna så jag förtjänade en present till mig själv. Objektivet borde komma i nästa vecka vilket betyder att jag kan ta med det till Finland. Då ska det tas foton!

Back to work

I tisdags gick jag och Liam till sandlådan i närheten för lite lek i solen. Liam ser mer och mer charmen i att leka i sandlådan. Tidigare har han bara sprungit iväg och velat att jag ska jaga honom. Lite jobbigt när jag vill kunna sitta och njuta av solen med mina mammavänner, och deras barn leker nöjt med hink och spade. Men nu tycker även Liam att det är roligt.
 
Nu har jag fyra dagar jobb att se framemot. Idag och imorgon jobbar jag 10 - 19 och sen öppnar jag i helgen. Ska lämna Liam till förskolan vid nio och sen cykla mot jobbet.
 
Vinnaren i Sodastream tävlingen blev Ida! Hennes bästa tips på att få i sig tillräckligt med vatten under sommaren var: att ha vattenflaska med isbitar med tillexempel frukt i, hallon, blåbär det gör att det blir godare att dricka och när isbiten tinat får man i sig en fruktbit ;D Grattis Ida!
 
Kan passa på att påminna om att Sodastream just nu säljer senaste Sodastream Source för bara 699 kronor istället för 1199. Gäller fram till 14e juni.
 
Vi ses i värmen!

Lundmyr of Sweden hos Campadre - igen!

Det var inte länge sedan Campadre hade en kampanj med kläder från Lundmyr och nu är de tillbaka igen.
Till Liam klickade jag hem de söta tofflorna som kommer bli perfekta att ha på förskolan. Mamma blir nog nöjd att det står "söpö" på eftersom det är söt på finska. Finns mycket annat fint också så in och kika om ni är shoppingsugna.

Believe in me and I'll believe in you

När jag och Liam kom hem från stan i lördags var det fortfarande väldigt fint väder. Så vi drog med Sami och Theo till förskolan för lek på utedelen. Theo band vi runt ett träd och han låg och njöt i skuggan. Liam som är van att leka på förskolan visste exakt vart han skulle och sprang sedan glatt vidare nät han tröttnat. Vi har fått en pojke som verkligen älskar att vara utomhus.
 
Idag har jag körlektion och hade tänkt cykla till körskolan. Men regnet öser ner så tar nog bussen i alla fall, får kolla när den går. Måste in i centrum innan också och köpa några cider till på lördag. Jag och Sami ska på 100 årsfest. Det är hans syster Lollo, hennes sambo Robert och deras två vänner som alla fyller 25. Blir nog riktigt kul. Tyvärr kommer jag inte kunna stanna så länge eftersom att jag öppnar på söndagen. När jag är i centrum ska jag passa på att växla pengar till Finland. Vi åker den 8e juni, inte långt kvar! Som jag längtar till landstället. Hoppas verkligen att vi får tur med vädret.
 
Förresten, tävlingen avslutas idag! Så vill ni vara med kan ni klicka här och ge mig ert bästa tips på hur ni dricker tillräckligt med vatten i sommar. Tack för alla tips hittills, jag har väldigt kreativa läsare!

What a beautiful day

Här är bilder från i lördags då jag och Sarah tog med oss barnen till Vasaparken för lek. Solen sken och det var sommarvärme så vi valde verkligen rätt dag. Vasaparken har en stor lekdel till de mindre barnen. Perfekt eftersom att deras tempo är långsammare än större barns och det känns tryggare för oss föräldrar när de får leka mer ostört. Så även om det var väldigt mycket barn på plats så var det ingen som sprang in i lilleman och K eller liknande. Så dit kommer vi absolut att gå fler gånger!
 
Blev liten ofrivillig bloggpaus men blir lätt så när öppningsveckorna sätter igång. På kvällarna vill jag umgås med min familj. Men nu är jag ledig i två dagar och jag tänker njuta till max. Ha det fint!

Scandinavia Gifts hos Campadre

Image and video hosting by TinyPic Campadre har just nu en kampanj på inredning från Scandinavia Gifts. In och fynda ni också! Jag klickade hem den fina klockan till mig och Sami.

Teorin godkänd!

Idag har det skrivits teoriprov och godkänd blev jag också, hurra!
 
Först skulle foto tas och mitt hår var ett enda stort kaos. Tog säkert 7 bilder innan jag blev någorlunda nöjd. Men när jag gick till receptionen fick jag veta att håret låg för nära ögonen så var bara att ta ny bild. Den här gången blev de nöjda men jag tycker att jag ser ut som en 12 åring på bilden, härligt.
 
Innan teoriprovet var jag inte nervös alls. Senaste veckorna har jag alltid fått 67 - 69 rätt av 70 på datorövningarna. Men när jag satte mig vid datorn kände jag allvaret och blev förstås väldigt nervös. Tog mig igenom varje fråga långsamt och läste alla alternativen flera gånger. Även de frågor som var självklara läste jag om ifall att jag hade missförstått någonting. När jag gick i skolan var jag expert på att göra slarvfel och det hade jag som mål att undvika idag.
 
59 rätt av 65 fick jag och med ett leende på läpparna tog jag emot pappret. Nu taggar vi uppkörning!

Fotografering av lägenheten

Det känns som att vi inte gjort annat än storstädat lägenheten de senaste dagarna. Mamma har varit världens bästa hjälp, hon har städat hela vårt badrum så att det är skinande rent nu. Hon passade även Liam medan vi åkte till en återvinningsstation och slängde en massa skräp. Insåg när vi kom hem att vi har ännu mer att slänga, tur att det inte är så långt dit.
 
Idag har städningen fortsatt. Liam hjälper mer än gärna till. Så fort dammsugaren kommer fram vill han ta över. Om det ligger skräp på golvet kastar han det genast i papperskorgen. Vet inte vart han fått sin ordningsamma sida ifrån men den får gärna hålla i sig. Givmild är han också och delar gärna med sig när han har majskrokar (till Theo) eller russin (till mig). Han har även äntligen börjat säga tack när han får någonting. Han sa tack första gången vid tio månaders ålder men har valt att inte fortsätta säga det. Först nu han insett charmen med att vara artig.
 
Nu har jag inte tid att blogga mer. Ska plugga lite körkortsteori (teoriprov imorgon!) och sedan kommer Anna över för att skriva på lite papper angående lägenheten eftersom vi köpte den tillsammans. Sen måste jag bli klar med det sista i lägenheten. I eftermiddag kommer en fotograf och fotar inför visningen!

Tävling! Vinn nyheter från SodaStream

Jag har fått möjligheten att pröva fyra av SodaStreams Natural Flavor Essence-smaker. Är lite smått beroende av kolsyrat vatten så blev som ett barn på julafton när de dök ner i brevlådan. Päron är favoriten hittills men har inte hunnit testa alla ännu.
 
Visste ni att SodaStream fick pris som 2012 års hälsodryck? Inte fel när något är SÅ gott och samtidigt väldigt nyttigt. Vill ni också prova? Ja men därför har jag sett till att ordna en tävling till er!
 
Jag tävlar ut 5 stycken Natural Flavor Essence-smaker till en lycklig läsare. För att vara med och tävla behöver ni bara svara på frågan: Hur ser du till att dricka tillräckligt med vatten på sommaren, vilket är ditt bästa tips?
 
Tävlingen avslutas om en vecka, onsdagen den 29e maj. Jag väljer ut den som kommit med bäst tips så bara att tipsa på.
 
Har ni ingen SodaStream ännu kan jag passa på att berätta att de säljer nya SodaStream Source för bara 699 kronor. I vanliga fall kostar den 1199! Erbjudandet gäller fram till den 14e juni. Finns att köpa här tex.
 
Lycka till i tävlingen!

Upp, upp, upp

Lugn start på dagen. Jag passar på att blogga medan lilleman äter gröt och kollar Fåret Shaun.
 
Det ser inte jättebra ut med radhuset längre. Säljaren vill ha en snabb affär och banken vill egentligen att vi ska sälja först och köpa sen. Vilket är helt idiotiskt i mina öron. Vem vill vara utan boende och behöva stressleta nytt boende? Så vi fick vårt lånelöfte sänkt drastiskt för att få vara med i en snabb affär och igårkväll budade en annan budgivare över. Så ska ringa banken idag och prata igen. Vi får se! Annars är det bara att leta vidare men det är lite surt eftersom vi verkligen gillade det här radhuset.
 

Budgivning på ingång

Nu har jag hunnit lämna lilleman på förskolan och varit ute på en långpromenad med hunden. Hoppar frukosten och dricker kaffe med choklad istället. Bra uppladdning för veckan.
 
Jag och Sami är förresten helt förälskade i radhuset vi kollade på igår. Innan har vi varit oense om vilket radhus vi gillat bäst men inte igår. Tomten är underbar, den har en stor inglasad altan, köket är romantiskt och med massa förvaring och sovrummen är rymliga. Jag kommer få en egen klädkammare som vi kanske bygger om till en bastu i framtiden. Den är nämligen vägg i vägg med badrummet. Ja ni hör ju, jag får det att låta som att radhuset redan är våran. Men det var väldigt många på visningen så även om den ligger ute billigt så vet vi inte vad slutpriset blir. Gissar att budgivningen börjar imorgon eftersom andra visningen är ikväll. Vi kan vara med en bra bit och vi får verkligen hoppas att ingen annan vill ha radhuset till samma pris som oss. Nu håller vi tummarna! ♥

Ett steg närmare vårt drömhem

Igår fick vi vår lägenhet värderad och det gick över förväntan. Vi har även fått en väldigt trevlig mäklare som ska ta hand om allting. På söndag ska vi gå och titta på ett litet radhus med jättefin tomt. Vi hoppas verkligen på den och att den är lika fin i verkligheten som på bilderna.
 
När mäklaren gick igår kände jag och Liam inte för att vara inomhus. Så vi tog med Theo till sandlådan som ligger i närheten av vårt hem och stannade där tills Sami kom hem från jobbet. Liam har fortfarande lite ögoninflammation kvar så han blir hemma från förskolan även idag. Solen skiner så vi kommer spendera dagen utomhus. Man måste passa på att njuta, vem vet hur många soldagar Sverige bjuder på i år.

Yes, I'm a feminist, No I don't hate men

Bild från kvällspromenaden med Theo igår. Underbart att det är ljust så länge nu. Jag som är mörkrädd klagar verkligen inte.
 
Ingen kan väll förresten ha missat American Apparels bilder av samma unisex skjorta som säljs både till kvinnor och män? Hur männen står rätt upp och ner och visar upp plagget medan kvinnorna, bland annat svenska Jennifer Åkerman, ålar sig med bar rumpa och man får se mer naken hud än hur plagget faktiskt ser ut. Det är skrämmande. Hur kan världen ha blivit så här? Det är förnedrande. Äntligen börjar fler att reagera, det här har hållit på alldeles för länge. Ni som tycker att det är helt naturligt och självklart att det ska vara så här har blivit hjärntvättade av media och all skit vi får läsa om och uppleva varje dag. Män visas upp som starka och målmedvetna på omslag av tidningar, kvinnor trycker brösten mot kameran och rumpan upp i vädret. Vidrigt att det fortfarande är så stor skillnad mellan manligt och kvinnligt.
 
Här finns ett inlägg som är värt att läsa om just American Apparel om ni missat senaste dygnets stora snackis.

Vab och ledighet

Häromdagen fick jag några bars från Reztart i brevlådan. Har provat jordgubb och blåbär hittills och de var riktigt goda. Tack så mycket Reztart.
 
Idag är jag hemma med Liam. Hans ögoninflammation är snart helt borta tur nog. Imorgon är jag ledig så då är han hemma med mig men på fredag borde han kunna gå till förskolan.
 
Imorgon ska lägenheten värderas så idag och imorgon är det storstädning som gäller. Jag skulle vilja bära ner Liams växasäng till förrådet men frågan är om jag klarar det på egen hand. Jobbar 17 - 21 idag och när jag kommer hem spelar Sami handbollsmatch så vi kan inte flytta på sängen tillsammans. Mamma passar Theo undertiden jag och Sami är iväg.
 
Nu har jag en hund att gå ut med, ha det fint.

Ögoninflammation

Så här såg det ut häromdagen när jag storstädade. Lilleman vill alltid dra fram alla leksaker när jag börjar plocka. Plötsligt är leksaker han inte lekt med på flera månader superintressanta igen. Tokunge.
 
Han har förresten fått ögoninflammation, troligtvis en biverkning av 18 månaders vaccinet. Så han blir hemma från förskolan idag och imorgon. På torsdag är jag ledig och sen får vi se om han är hemma på fredag också.
Idag har jag körlektion 12.30, en så kallad utbildningslektion. Kommer köra med en annan lärare och det kommer vara som en uppkörning. Förhoppningsvis blir jag nervös så att jag vet hur min bilkörning påverkas av det. Inte så långt till uppkörningen nu, så denna lektion vill jag inte missa. Vilken tur att min syster är så himla snäll. Anna kommer att passa Liam från klockan 12 tills Sami kommer hem från jobbet.
 
Imorgon skulle jag ha jobbat 12 - 21 men det blir halvdag vab istället så jag jobbar 17 - 21. Har redan ringt och informerat jobbet så att de kan ringa in någon annan om det skulle behövas. Men ikväll blir det stängning för min del! Får hoppas att det går lika bra som igår.
 
Ni får ha en fin dag kära läsare.

One more time

Här är ett bildregn från helgen när vi sov över hos Liams farmor. Även faster Lollo och hennes sambo Robert kom över. Först njöt vi av det fina vädret och Sami passade på att tvätta bilen. Även Liam fick testa vilket han tyckte var himla roligt. På kvällen grillade vi och när Liam sov spelade vi monopol. Sami vann den jäkeln, vilket han alltid gör när vi spelar monopol.
 
Nu har mina stängningsveckor börjat igen och jag stänger idag och imorgon. På onsdag jobbar jag 12 - 21 och sen på torsdag är jag ledig. Då kommer en mäklare över för att värdera lägenheten. Spännande! Har städat massor i helgen och ska fortsätta de här tre dagarna så att lägenheten är alldeles skinande när hon kommer hit. Förrådet behöver vi gå igenom och slänga allt som är onödigt att spara så vi får plats med sånt som inte behöver finnas i lägenheten. I helgen ska vi på en visning av ett lite mindre radhus än de vi tittat på tidigare. Men det ser så mysigt ut på bilderna och tomten är jättefin. Så nu håller vi tummarna att det inte går upp allt för mycket i pris.

Hello weekend

Efter middagen igår var det fortfarande riktigt varmt ute och solen sken så vi beslutade oss för att ta en tur till parken. Liam gungade, klättrade i klätterställningen, åkte rutschkana och gungade på älgen (?) i bild. Man kan lugnt säga att han stortrivdes. Theo fick också följa med och höll sig på gräset.
 
Tycker så mycket om bilden ovan som Sami tog, även om kvalitén är lite dålig. Borde ha tagits med systemkameran och inte mobilkameran. Men det gör ingenting. För det finns så mycket kärlek i bilden. Min fina underbara lilla Liam, jag hoppas att du alltid kommer förstå hur mycket jag älskar dig. ♥

Charmigaste pojken i stan

Det här med att få välja själv, finns det något bättre?
Jag håller upp kritor och Liam ska få välja vilken han vill ha. Men det är inte alltid lätt att välja... Enjoy!

Happiness

Några mobilbilder från i lördags då vi var hemma hos Liams farmor och grillade. Liam fick leka med en tågbana som Tiffany hade som liten och sen fick han fria händer i köksskåpen och då kan ni nog ana hur glad han blev. Tog inte lång tid innan ALLT låg på golvet.
 
Vi tog en promenad med Theo i skogen och Liam var nyfiken på den nya miljön. Just skog har vi inte hängt i särskilt mycket tidigare. Får passa på när vi är ute hos svärföräldrarna. På lördag ska vi dit igen och då stannar vi över natten. Samis mamma är själv hemma så vi passar på att göra henne sällskap.
 
Nu ska jag göra mig iordning för sängen. God natt kära läsare.

Liam 18 månader (1,5 år idag!)

Idag blir Liam 1,5 år och börjar bli riktigt stor. Vi var på BVC för 18 månaderskontrollen tidigare idag. Han fick rita, bygga med klossar och vi berättade vilka ord och ljud han lärt sig att säga. Det är väldigt individuellt vad barn kan vid den här åldern men man brukar säga att de borde kunna ca 10 ord. Liam kan klart fler än det. Han ritade glatt på pappret och när klossarna kom fram byggde han snabbt ett torn med allihop och applåderade överlycklig samtidigt som han utbrast "yeaaaah" när han lyckades stapla alla nio utan att välta. Han är för härlig vår son.
 
Det gick bra att ta sprutan också. Han spände sig lite men började inte gråta. Vilken tuffing! Eventuella biverkningar kommer först 1 - 2 veckor efter man tagit vaccinet så vi får hålla ögonen öppna.
 
Liam väger nu 10 820g och är 81,6cm lång. Han kan fortfarande ha storlek 80 i kläder men vi har gått över mer och mer till storlek 86.
 
Det är en jäkla energi i vår kille. Han älskar när man säger "nu kommer jag och tar dig". Då springer han tjutandes i motsatt riktning. Ibland fortsätter jag att jaga honom och ibland går jag och gömmer mig. Han går runt och ropar "mamma" tills han hittar mig och blir alltid lika glad när han lyckas. På senare tid har han börjat gömma sig för mig också och är väldigt exalterad enda tills jag hittar honom.
 
Liam är en djurvän. Så fort vi möter andra hundar vill han fram och klappa. Även katter tycker han om och han klappar snällt och försiktigt. Samtidigt som han klappar säger han "hej" säkert tio gånger. Han sätter sig även på huk framför djur som är mindre än honom för att kunna hälsa ordentligt.
 
Liam tycker inte alls om vagnen längre. Han ska GÅ! Vilket är jobbigt när man vill hem snabbt från förskolan för att börja med maten. Då blir han skogstokig om man försöker sätta ner honom i vagnen. Han älskar att vara utomhus och det märks att han verkligen njuter av det härliga vädret vi haft de senaste dagarna.
 
Liams tal går verkligen framåt och han förstår på ett helt annat sätt än tidigare. "Vill Liam hämta bollen" så letar han upp den. "Får mamma nappen" så ger han den snällt eller försöker gömma den bakom ryggen ifall att han inte vill bli av med den. Han är riktigt napp-tokig. Senaste ordet han lärt sig var "slut" vilket han började säga nu i helgen som var. Så fort han ätit klart någon måltid så säger han "slut" och blir supernöjd när vi förstår honom. Pratar gör han heeeela tiden. Längtar tills man förstår mer!
 
Äter och sover gör han lika bra som tidigare. Man får absolut inte mata honom längre och han hanterar både sked och gaffel som ett proffs. Till och med morgongröten äter han alldeles själv. En bestämd ung pojke vi har som överöser oss med kärlek och glädje varje dag. Älskade underbara Liam, du är hela mitt liv. ♥

Hey monkey

Just nu har Campadre en kampanj med kläder och gosedjur från märket Lundmyr.
Till lilleman klickade jag hem den söta apan ovan. Han har börjat intressera sig mer för gosedjur nu. Tidigare var han helt ointresserad men häromdagen gick han runt med sin Nalle Puh tryckt mot kroppen. Förhoppningsvis blir även apan en favorit!

Dagarna med Sarah

I fredags åkte jag och lilleman hem till Sarah och K. Barnen busade och Sarah lagade kött och potatisklyftor vilket var riktigt gott. När barnen somnat plockade vi fram vin och choklad och satt och pratade till midnatt.
 
Lördagen började tidigt med morgonpigga barn. Vi gick till lekparken i närheten där barnen fick leka i sandlådan. Vi mammor satt i solen och njöt. Så underbart att det börjar bli varmare nu, vad man längtat efter vår och sommar. Vid tio åkte vi till centrum där K skulle vaccineras. Sen blev det lite shopping innan vi gick hem för lunch.
 
Gårkvällen spenderades hemma hos Samis mamma där vi grillade. Tog lite bilder som ni ska få senare. Nu ska jag plugga körkortsteori innan vi ska iväg på visningar. Kanske blir det flytt till radhus inom en snar framtid, håll tummarna!

Anna är äntligen hemma!

Hej finisar! Tänkte blogga lite snabbt från sängen. Snart dags att sova.

Igår övningskörde jag till Arlanda där jag och mamma hämtade Anna. Hon har äntligen kommit hem från Gran Canaria där hon jobbat i ett halvår nu.

Idag kom hon över efter mitt jobb och busade med Liam. Är så glad att han nu får lära känna sin äldsta moster på riktigt!

Imorgon ska jag och Liam hem till Sarah och Kahléen och spendera natten där. Ska bli så kul! Systemkameran följer med så räkna med bildregn så fort jag har tid för bloggen igen. Är så upptagen med att njuta av livet!


Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!