Tiden går så fort

Idag var jag och My iväg på mammaträning. Barnen låg på en filt bredvid varandra och skrattade glatt. Tills Leah pillade Viggo i ansiktet hela tiden, det var inte så populärt. Tiden går verkligen undan, nyss låg de bara på filten och fokuserade på någon punkt tills de fick uppmärksamhet av någon vuxen. Plötsligt har de börjat utforska varandra och är mer medvetna om vad som händer runtomkring dem. Så roligt att få följa utvecklingen.
 
Efter träningen åkte vi hem till mig för lunch, och vaniljmunkar till efterrätt. Men det borde jag inte skriva i ett inlägg där jag nämner träning ;) Barnen lekte i gymmet och höll varandra i handen. Sötnosar!

Mammalivets bästa dagar

Igår blev det en tur till centrum. Åkte direkt efter att jag lämnat Liam på förskolan och mötte upp Nathalie och Linda för en frukostdejt på Espresso House. Vidare därifrån fick vi barnen att somna i varsin vagn och så blev det shopping för oss mammor. De stora kedjorna som H&M och Kappahl tillexempel har som många av er säkert vet skickat ut rabatt- och bonuskuponger till sina medlemmar. Så det blev att fynda massor med fina kläder. Var Leah som fick allting då Liam redan har så mycket medan Leah snart kommer lämna storlek 62 och gå över till 68. Som jag längtar tills jag får börja använda plaggen på henne. Lagom till våren.
 
Efter shoppingen lunchade jag och Nathalie, god sallad blev det och väldigt trevligt sällskap förstås. Himla fin måndag om ni frågar mig. Idag är jag hemma istället. Ska komma ikapp med städningen, jobba lite med Leali och tänkte även hinna med lite hemmaträning. Allt planeras efter Leah förstås, som just nu ligger och sover.

Hinderbana för 3 åringar

Idag har vi varit iväg på Knatteskutt igen. De fick sina fina tröjor och en stor hinderbana hade byggts upp till Liams stora glädje. Äntligen tyckte han att knatteskutt var riktigt roligt. Han sprang igenom hinderbanan med ett stort leende på läpparna. Han klättrade, gungande i ringar, kröp under bord och gick balansgång på bänkar. Det var väldigt svårt att få med honom hem kan jag lova. Nästa söndag är det inget knatteskutt då skolorna har sportlov. Men söndagen efter det är det dags igen och då ska de få testa på basket, vilket Liam älskar. Är glad att vi valde att fortsätta gå. När det är för strukturerat det som ska göras blir han sur men för det mesta tycker han att det är jätteroligt.

Ibland har man tur

Nynäs allra bästa Coopbutik stänger tyvärr men det betyder att de behöver tömma sina lager. Så i torsdags var jag, My och väldigt många andra på plats för att fynda rejält. De sålde allting för halva priset. Det enda som inte ingick var tobak, tidningar och läkemedel. Men allt annat var det halva priset på och det fick vi såklart inte missa.
 
Sådant som var slut när vi kom fram var ost, kött, kaffe och blöjor. Fanns bara några Libero storlek 4 kvar så vi tog varsin. Båda våra små har storlek 3 för tillfället men de växer ju i en jäkla fart. Jag passade även på att köpa skötbordunderlägg, babyolja, barnmat (tjoho snart får vi börja ge), våtservetter och nappflaskor. Till Liam blev det duplo, ritblock och maxipärlor.
 
Till mig och Sami blev det en hel del också. Jag köpte en jäkla massa choklad vilket jag har lite ångest över. Den lasten är helt klart tillbaka i mitt liv igen efter ett sockerfritt januari. Blev även schampo, torrvaror, städprylar, tvättmedel och en massa annat till toppenpriser. Så nöjd! Tack bästa My att du drog med mig på detta.
 

Premiär för öppna förskolan

Idag tog jag och My med oss barnen till öppna förskolan. Det fikades och medan Theo och Liam sprang runt, runt tillsammans med en nyfunnen vän så satt Viggo och Leah tillsammans med oss kaffedrickande mammor. Leah satt för andra gången i barnstol och jäklar vad stor hon plötsligt har blivit. Vad hände med mitt lilla spädbarn? Nu tycker jag i och för sig att det fortfarande är lite tidigt för barnstolen, hon får bara sitta korta stunder. Men så stor hon är när hon sitter där med stadig nacke och nyfiken blick. Älskade lilla gosunge.
 
Nu är Sami iväg och tränar och båda barnen sover. Så jag ska passa på att jobba med företaget Leali. Hoppas ni har fått en bra start på helgen!

Vi närmar oss helgen igen

I tisdags kom Anna över som ni vet och vi hade en väldigt mysig eftermiddag och kväll. Lilleman var väldigt glad över att ha sin moster på besök och var vid hennes sida tills han slocknade klockan åtta i soffan. Anna stannade natten och igår bakade vi smarriga chokladmuffins innan det var dags för henne att sticka iväg på träning med sin PT. Vi är hurtbullar båda två, även om vi har lite svårt att hålla oss från sötsaker...
Idag ska jag inte äta en endaste muffins utan näringsrik lunch kombinerat med hemmaträning står på schemat. Så fort lillan somnar (hon sitter och studsar i babysittern här intill mig) så sätter jag igång med träningen. Ni får ha en fin torsdag! 

Finsällskap på ingång

Idag kommer min fina syster Anna över och stannar till imorgon. Vi ses inte alls lika ofta som jag skulle önska (den människan är otroligt upptagen med ett helt fantastiskt roligt liv) så jag är väldigt glad över 24 timmar med min favvotjej. Ikväll när barnen sover blir det att dricka vin och äta mörk choklad. Vilken tisdag!

Hemmaträning, PT träning

Efter några dagars ofrivillig paus från träningen (pga andra roligheter) så var det igår och idag dags igen. Igår körde jag 45 minuter hemma. Det blev de dagliga övningarna från appen mammamage, ca 170 squats totalt och så kapitel 1, del 2 från Olgas träningsbok. Svettigt och härligt pass som gav massor med energi.
 
Idag var det istället dags för ett mammafitness pass och pga sjukdomar (vabruari ni vet) så var jag enda mamman på plats. Instruktören är utbildad personlig tränare så det blev ett riktigt tufft PT pass istället med fokus på ben, mage och rumpa. Gissar att jag inte kommer ta mig upp från sängen imorgon. Vilken start på veckan!

Knatteskutt och hårklippning

Haha ja det är Sami ni ser i bakgrunden. Han var lite trött när bilden togs och var på väg att ge Leah nappen som satt i sin babysitter.
 
Idag var det dags för knatteskutt igen och sporten de fick testa på var Volleyboll, fast med ballonger. Liam tyckte att det var jättekul första halvtimmen och sen ledsnade han totalt och vägrade att röra på sig. Jag och Sami funderade på om vi skulle strunta i knatteskutt i framtiden, försöka igen i höst när han är lite större. Detta var nämligen andra gången och fortfarande en prova på gång. Men nästa gång ska de ha gympa och de ska göra en stor hinderbana till barnen. Det gissar jag är något som Liam gärna testar. Så vi frågade honom om han ville gå på knatteskutt igen och det ville han absolut. Så vi ger det en chans och får vara väldigt ödmjuka inför det hela. Han kanske inte kommer göra allt som förväntas av honom, men så länge han tycker att det är kul så går vi dit.
 
Efter träningen åkte vi till Port 73 där han fick klippas. Jag blev väldigt imponerad av min son. Han såg väldigt mycket framemot att få klippa sig och när han satte sig i stolen satt han alldeles stilla under hela klipptiden. Han var tyst och tålmodig, när jag frågade om det gick bra nickade han bara. Resultatet blev jättebra och han såg genast flera år äldre ut när lockarna i nacken försvann.
 
Nu är Sami iväg på handbollsmatch och jag tänkte laga lite våfflor till mig och lilleman. Inte världens nyttigaste middag direkt men väldigt gott istället. Trevlig kväll!

En kväll på stan

Igår hade jag en helt fantastisk fredagskväll.Jag gick ut och åt tapas med sju andra tjejer som alla fick barn i höstas. Vi har lärt känna varandra genom en facebookgrupp. Vi åt god mat, drack gott och det skrattades något otroligt. Vilken kväll, vilken energiboost! Ser framemot en liknande kväll snart igen. Då hoppas jag att fler härliga mammor från gruppen kan följa med. ♥ 

En vecka med Leali


Det har gått en vecka sedan jag berättade om mitt nystartade företag
Leali. Det har börjat komma in lite beställningar, just namntavlor är allra populärast. Tycker att det är mysigt att fixa till bilder på föräldrars fina barn och sitta och knåpa tills de blir riktigt nöjda. Jag är väldigt flexibel med förändringar så vissa tavlor kan bli helt annorlunda än temat man utgått ifrån. Sådant är väldigt kul! Ger mig massor med nya idéer. På instagram lägger jag upp mycket av det jag jobbar med. Lealitavlor heter jag där.
 
I helgen ska jag sitta med mitt bokföringsprogram och se till så att allting stämmer. Tur att jag tycker att sånt är roligt för det blir mycket administrativt. Har ett bra program i alla fall med toppensupport. De har fått stå ut med alla mina frågar de senaste veckorna, viktigt att det blir rätt och jag är helt grön i företagsvärlden.
 
Tack för alla snälla ord om företaget! Det värmer massor. ♥

Mammafika och veckohandling

Idag blev det en tur till Farsta där jag träffade tre andra mammor för en fika. Våra barn är alla födda i november förra året, då vi lärt känna varandra genom en facebookgrupp som startades när vi var gravida. Imorgon ska jag träffa flera av dessa tjejer igen plus några till då det blir Tapas. Som jag längtar och ser framemot det! Ja Nathalie som var med idag och även ska med imorgon har jag förstås känt längre än så, ganska precis tre år nu. Även My ska förhoppningsvis med också.
Efter fikan blev det veckohandling på Ica Maxi där jag älskar att strosa runt. Sen blev det att hämta sonen från förskolan och nu har vi helg. Vi hörs igen imorgon då jag förhoppningsvis hinner blogga lite. Trevlig kväll!

Sagaform hos Campadre

Fantastiska Sagaform finns nu hos Campadre till superpriser. För mig blev det den fina vasen. Våren närmar sig och jag vill fylla vårt hem med vackra, färgglada blommor.

Leah 3 månader

Idag blir vår älskade lilla Leah 3 månader.
 
Leah väger 5806g och är 60,5cm lång. Hon har storlek 62 i kläder.
 
Leah ammar på heltid varannan till var tredje timme på dagen. När Liam var lika gammal som Leah började min mjölk att sina (antagligen för att han sov så gott som hela nätterna) så vi fick börja lägga till ersättning. Är jätteglad att amningen än så länge fungerar jättebra som enda föda.
 
Leah sover okej på nätterna. Hon brukar somna vid 19 på kvällen, då är det nästan omöjligt att hålla henne vaken. Hon vaknar till när jag ska sova vid 23 ungefär och vi byter blöja, får på pyjamas och det blir en sista amning. Efter det brukar hon sova vidare till 04/05 om jag har tur men ibland vaknar hon redan vid 02. Sen vill hon amma varannan timme tills vi går upp.
 
Leah kan greppa leksaker utan problem och tuggar gärna på dem. I famnen stödjer hon nacken helt utan problem och vi behöver inte längre hålla en hand som stöd bakom. Hon försöker att vända sig från mage till rygg men har hittills bara kommit halvvägs. Hon pratar och skrattar mycket och älskar uppmärksamhet.
 
Jag känner så mycket kärlek för den här lilla människan. Hon är underbar och jag är totalt förälskad i henne. Så tacksam att du valde just oss till att bli din familj. Jag kommer alltid att stå vid din sida, genom hela livet. ♥

Tre bebisar tre mammor

Idag har jag och Leah haft finbesök. Nathalie och My kom över med sina söner och det blev fika och bebismys. Barnen hade gott om utrymme för att sträcka ut sig på Leahs lekhörna, men för det mesta var det bäst i respektive mammas famn.
 
Redan på fredag träffar jag dessa fina vänner igen då vi ska ut och äta Tapas med ett gäng andra mammor. Ser framemot god mat, trevligt sällskap och ett glas vin. Första gången jag är ifrån Leah en hel kväll. Får se vem av oss som saknar vem mest! Hon får det hur som helst mysigt med sin pappa och jag kommer garanterat att ha en trevlig kväll. Som jag längtat efter en tjejkväll.
 

Mammaträning och 3 månadersvaccin

Idag har jag och My varit på ett benpass. Massa olika squats och andra ben/rumpa övningar som garanterat kommer kännas imorgon. Barnen satt och pratade med varandra undertiden och Leah var ovanligt nöjd. Så fort hon fick ögonkontakt med någon började hon skratta.
 
Efter träningen åkte vi till BVC då det var dags för 3 månaderskontrollen. Leah växer som hon ska och väger nu 5806 g och är 60,5 cm lång. När hon föddes låg hon en bra bit över kurvan och nu ligger hon precis på mitten där jag gissar att hon kommer stanna. Kanske gå en liten bit under som Liam hamnade. Men det är förstås ingen fara utan alla barn är olika.
 
Var förstås även dags för de där jäkla vaccinen som är så viktiga men jobbiga att ta. Leah blev ledsen av båda men det släppte så fort hon fick komma upp i min famn. Sen somnade hon på vägen hem och har sovit sedan dess. Hoppas hon slipper feber och att ha ont, än så länge ser det bra ut men febern kan komma framåt kvällen.
 
Nu ska jag göra klart en tavla som är beställd innan det är dags att hämta sonen från förskolan. Ni har väll inte missat mitt nystartade företag Leali? Välkomna in och kika.

Knatteskutt

Idag började Knatteskutt och Liam var väldigt exalterad. Hans kompis Melina var där också och även K kommer börja gå men hon har tråkigt nog fått feber idag.
 
Jag insåg tyvärr ganska snabbt att Liam inte alls har någon lust att göra som instruktörerna säger. Han började klättra, kasta boll i målet och var helt ointresserad utav lekarna. Kanske blir det bättre nästa gång då det är en specifik sport de håller på med istället för att de byter var femte minut och han inte riktigt hinner förstå vad man ska göra. Nästa gång ska de tillexempel få testa på Volleyboll - med ballonger. Liam älskar ballonger så kanske går det bättre då. Hoppas det!

Doplunch och fika

Idag har vi varit på min kusin Jakobs dop. Det bjöds på god pastasallad till lunch och kladdkaka till efterrätt. Liam busade med sina kompisar och jag såg honom knappt på hela dagen. Leah sov konstant i sin vagn så jag och Sami kunde äta i lugn och ro och samtala med andra. En riktig lyx som småbarnsförälder.
 
Tråkigt nog glömde jag systemkameran hemma så blev bara några mobilfoton. Den får inte glömmas på Leahs dop! Funderar på vem jag ska be fota under hennes dop. Vet av erfarenhet att det blir svårt att hinna med själv. Bara att hinna prata med alla gäster är en utmaning, och se till att alla får någonting att äta.
 
Men nu har jag ett företag att jobba med. Vad roligt att höra att ni gillar min idé. Ska bli spännande att se vart allting leder. Har några tankar på hur jag vill att mina kommande tavlor ska se ut. Ni får ha en trevlig kväll!

Leali - mitt nystartade företag

Nu äntligen kan jag berätta vad det är jag jobbat med. Jag har börjat göra mina egna tavlor i Photoshop som jag säljer på min nystartade blogg Lealitavlor. Leali heter företaget och mer om det kan ni läsa om i bloggen. Där ser ni även alla tavlor jag säljer och vad de kostar.
 
Det har varit veckor av tankar, funderingar, massor med arbete och att bolla idéer med Sami. Nu är jag så nyfiken på vad ni tycker! Hoppas att ni tycker att denna idé är lika rolig som jag gör. Jag är supertaggad.
 
Leali finns även på Instagram: Lealitavlor

Tulpaner och färgglada kuddar

I veckan kom mitt paket från H&M Home. Hade beställt två nya kuddar till soffan och blev supernöjd. Underbart med lite färg när soffan är grå. Tulpaner ser jag alltid till att ha hemma men nu måste jag hitta några andra favoritblommor också. Har nämligen köpt en vas från Mio som jag älskar men tulpaner står inte så bra i den så får leta efter några andra.
 
Vad bra känsla man får i kroppen också när man vaknar upp och det är fredag. Hoppas ni har en lika fin helg framför er som jag har!
 

Dagen D

Idag bär lillan sin fina body från Newbie. Älskar luftballongerna. Matchar den gör vi tillsammans med mjuka byxor från Lindex  i samma färg som luftballongerna. Perfekt glida-runt-hemma klädsel.
 
För hemma är vi. Liam blev magsjuk igår. Hans symptom försvann redan på eftermiddagen men nu är det karantän som gäller för oss i 48 timmar. Är glad att det gick över fort så att han inte missar Jakobs dop på lördag. Sen är det knatteskutt för första gången på söndag också. Han valde helt enkelt rätt dag att bli sjuk. Vi laddar upp batterierna här hemma och sen kör vi en toppenhelg. Ikväll kommer jag förresten förhoppningsvis avslöja vad det är jag jobbat på i flera veckor nu. Väntar bara på leverans från posten.

12 veckor

Den här lilla tjejen blev igår 12 veckor och om en vecka blir hon redan 3 månader. Tiden går så fort och hon utvecklas i raketfart. Hon greppar allt hon kommer åt (mitt hår är konstant uppsatt) och sover inte utan sin snuttefilt. Vi har fått en riktigt gosig liten tjej som älskar famnen. Gymmet har blivit roligare den senaste tiden och hon ligger och pratar med sina lurviga kompisar. Jag är så glad att vi fick just dig älskade lilla Leah. ♥

Dra ner på tempot

Hittills idag har jag hunnit äta frukost med lilleman, lämnat honom på förskolan (läs plogat fram med vagnen i djup snö samtidigt som jag dragit honom i pulkan bakom) sedan kom jag hem och körde ett pass ur Olgas träningsbok undertiden som dottern lekte i babygymmet. Har även tagit emot paket från världens bästa Next. Nu sitter jag här vid datorn med en kopp kaffe och äter kvarg. Bläddrar i lilla Next katalogen och drömmer om sommarplagg. Då paketet jag tog emot idag mest innehöll presenter till andras barn är jag redan sugen på att lägga en ny beställning. Men det får vänta till nästa månad i alla fall. Annars lär DHL flytta in här om de ska behöva köra ut paket till mig hela tiden.  

Mio och Cervera

Igår blev det en shoppingtur för mig och min kära sambo. Vi hade presentkort kvar från julen på Mio och Cervera. Från Mio blev det nytt större skrivbord så att jag och Sami ska kunna sitta bredvid varandra när vi nördar vid datorerna. Blev även en fin vas och små färgglada ljushållare, sistnämnda finns det bilder på Instagram om ni vill se. Maryswe heter jag där.
 
Från Cervera blev det lite pyssel till det kommande dopet, en knivvässare (sambons val) och jag valde den fina formen ovan. Saknat att ha en lite finare form just när man bjuder över vänner eller familj på middag. Pojkvän glad, flickvän glad. Bra söndag.
 
Nu har jag kört en timmes mammafitnesspass med fokus på armar. På onsdagar kör vi ben istället så lagom till torsdag gissar jag att hela kroppen värker. Awesome!
 

Eat Clean

Den här boken kom i fredags. Mitt intresse för bättre matvanor har kommit i samband med årsskiftet då jag och Sami slutade med godis och andra godsaker. Jag försöker undvika halvfabrikat i den mån det går och har även testat att göra recept på Raw Food. Bakade dinkelbröd förra veckan istället för att köpa färdigt bröd och nu ska jag dyka ner i den fina boken ovan. Den innehåller både smarriga recept med otroligt fina och inspirerande bilder men även mycket information om vad Eat Clean egentligen handlar om. Att det inte är en diet utan en livsstil. Väldigt intressant och jag är supernöjd med köpet.
 
Nu är vi framme vid februari vilket betyder att jag och Sami får äta godis igen. Men vi ska hålla det till max en dag i veckan, inte konstant småätande som vi höll på med innan. Jag har haft mycket mer energi den här månaden än vad jag hade innan jag slutade. Den energin vill jag gärna behålla.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!