Hemma igen


Här har ni en trött Maria! Redo för sängen, ska upp halv sex imorgon också så borde sova...

Men hur som helst! Göteborg var underbart. Tog tyvärr inte en enda bild med systemkameran, vet inte vad som hände. Men däremot några mobilbilder i alla fall. Så imorgon eftermiddag får ni bilder från Liseberg och när vi var och fikade. Blev mycket fikande. Och toalettbesök. Inte kul för Sami att hänga med en gravid. Jag kissade seriöst en gång i halvtimmen ungefär. Helt sjukt! Så om någon undrar vart Göteborgs toaletter finns är det bara att fråga mig.

Shopping blev det också! Ganska mycket, Göteborg har mycket fint. Ska ta bilder imorgon så ni får se, efter jobbet. Men här ovan får ni ett av köpen. Äntligen har jag tavla till våra ultraljudsbilder på vår prins! Mycket finare i verkligheten. Var tvungen att fotografera med så högt iso-tal för att det är så dåligt ljus i vår lägenhet. Men hur som helst. Den har vi i vardagsrummet för tillfället och ska i framtiden upp i barnrummet. Så fint det kommer bli!

Men nu måste jag sova. Godkänner kommentarer imorgon.

Göteborg fredag till söndag!


Nu åker vi till Göteborg och hoppas på en underbar helg! Om jag inte bloggar från mobilen så hörs vi när vi kommer hem! Ska både se till att ta foton och göra några videoinlägg! Ha det bra raringar.

You're my heaven


Fyra outfits från den senaste tiden, vilken är er favorit?

Tack för era svar angående Ullared! Var längre dit än vad jag trodde. Det blir nog så att om det är dåligt väder imorgon så skippar vi Ullared och går och kollar i butiker i Göteborg och tar Liseberg på lördag. Men om det är helt okej väder imorgon blir det Liseberg då och så får vi se hur vi gör med Ullared på lördag. Någon tipsade om att man kan fråga på terminalen om vilka direktbussar som går. Då får vi veta vad det kostar och hur lång tid det tar, alltså om det är värt det. Så vi får se!

Angående Liseberg. Jag vet mycket väl att det inte är mycket jag får åka. Ska försöka våga mig upp i parisehjulet, om min höjdrädsla går med på det. Även stockarna i vattnet (flum ride eller vad den heter) och colorado borde gå bra. Sen är det inte så mycket mer för en gravid tös. Men vi tänkte köra lite 5-kamp och spela på lotterier! Blir nog riktigt mysigt ändå skulle jag tro.

Nu ska jag bara ta mig igenom en stängning. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte blir en kaoskväll. Vill komma i säng så bra tid som möjligt. För imorgon blir det tidigt upp! Tåget går från centralen vid nio, så vi måste vakna vid sju skulle jag gissa. Har vi otur är vi inte klara med stängningen förrän mellan 01.30 - 02.00. Så då får jag hoppas att jag får någon sömn på tåget istället!

Nu ska jag kolla upp hur det var man mobilbloggade. Går ju bara utan bilder från iphonen och det är inte lika roligt. Lite vill jag ju kunna uppdatera från helgen! Systemkameran följer med så när vi kommer hem kan ni räkna med bildregn.

Idag ska det packas till göteborg!


Igår kom min älskade parfym och skalet till mobilen. Kärlek till båda! Bilden gör inte skalet rättvisa. Det är tokfint, är egentligen ljusare rosa än vad bilden visar. Tittar på telefonen hela tiden.

Imorgon åker jag och Sami till göteborg och stannar där till på söndag. Blir liseberg och Ullared så hoppas vädret blir någolunda fint!

En fråga till er läsare! Hur åker man kommunalt från Göteborg C till Ullared? Vi tar tåget ner nämligen så det måste bli med tåg eller buss. Tänkte att någon av er borde väll ha bättre koll än mig? Taxi blir dyrt eller?

Magen vecka 27


Ny graviditetsvecka! Nu går vi in i den tredje och sista trimestern. Många säger att den andra är enklast. I första trimestern mår man som mest illa och är ofattbart trött. I den andra början graviditeten synas, man blir sig själv igen och kan njuta. I tredje kan man börja få ont av att bära en allt tyngre kropp. Men än så länge känner jag mig rörlig och njuter för fullt!

Bebis väger nu över ett kilo och skulle han födas i denna vecka skulle vi ha oddsen med oss. För trots att han är himla liten så har han allt han behöver för att klara sig utanför livmodern. Men vi hoppas såklart att han känner för att stanna ett tag till! Hur mycket vi än längtar efter honom.

Dagen idag gick riktigt bra på jobbet, hade roligt och tiden gick fort! En av mina favorittjejer är tillbaka från sin semester och det är alltid härligt. Kommer sakna många sen när jag går på mammaledighet!

En trött Maria idag


Den här sötnosen och hennes mamma saknar jag idag! Var ett tag sedan vi sågs nu, så hoppas att det blir tid över till det snart! Kanske när jag går på semester om en och en halv vecka!

Idag är jag trött, trött, trött. Försökte gå och sova vid halv tolv igår men har alltid så svårt för att somna utan Sami. Lyckades nog tillslut men vaknade när Sami kom hem. Då var jag plötsligt jättepigg och fick spring i benen, ännu ett graviditetstecken. Så tror inte att jag somnade förrän vid halv två.

Idag började morgonen med näsblod. Igårkväll slutade tandborstningen med ett tandkött som blödde ordentligt.
Men lilla skatten i magen gör sig påmind med lite sparkar, och då gör det inte längre något att man får uppleva jobbiga saker som gravid.

Idag jobbar jag 10.00 - 19.00. När jag kommer hem får ni ny magbild, för idag går vi in i ny graviditetsvecka!

Tisdag med ledighet


Nya klänningen på idag! Från Vero Moda och gick på 200 kronor, inte helt fel. Den kommer nog vara fin även sen när jag inte har kulan. Och det finns gott om plats för magen att växa också, alldeles perfekt.

Nu håller jag på och lagar middag. Blir falukorv och potatisgratäng. Gott, gott! Lagar mycket, så att det räcker till middag för mig. Men även matlåda till mig, Sami och Anna. Vilken husmor jag är va? Sen behöver vi inte kommentera hur sent jag äter. Åt en sen lunch och har varit för lat för att ta tag i matlagningen, fastnade här i soffan.

Sami jobbar sent idag, kommer hem först vid tolv. Då ligger jag redan och sover, för imorgon är det tidigt upp för min del! När jag är klar med maten ska jag nog slå på en bra film.

Förresten, ni som inte har gjort det ännu.
Glöm inte att rösta på min syster!

Klänning - Vero Moda
Skärp - Annas
Armband - Glitter
Ballerinor - DinSko

Jag vill säga att jag älskar dig


Varje gång jag är i Haninge centrum springer jag in till inredningsbutiken Village. De har så himla mycket fint! Speciellt bokstäverna man kan ställa upp på hyllor. För mig blev det texten "hemma". Tyckte det passade perfekt till hallen. Bilden är på min lillasyster Cornelia när hon var en liten plutt. Tänk att flickan ska bli moster! Innan hon hinner bli fem. Fast hon är redan van vid detta ansvar, hon blev faster vid ett års ålder.

Nu ska jag fortsätta hänga här i soffan med bra musik. Jag behövde verkligen en dag av avkoppling!

Vem visste att det var så roligt att shoppa till andra


Här har ni det jag köpte till bebis idag! Allt på den övre bilden är från Kappahls kollektion Newbie. Ville köpa med allt! Sjukt mycket fint. Allt på den andra bilden är från H&M.

Köpte bara i storlek 50 (nyfödd). Det första man får höra när man är gravid är "köp inte för mycket i stl 50! De växer ur kläderna direkt!". Så man blev nästan rädd för att köpa något i den storleken. Det här pratade jag och Sarah om sist vi sågs. Hon hade fått höra samma sak. När hon och hennes sambo skulle börja packa förlossningsväskan insåg dem att de inte hade ett enda plagg i den storleken. Jag och Sami hade två bodys fram till idag. Haha, nog måste man få ha liiite mer i den storleken allt. Sen när jag kommer in i vardagsrutinen med skatten i mitt liv så kommer vi ha massa tid att köpa kläder i större storlekar i alla fall! Tror inte ni?

Så nu har jag löst det på den fronten. Lär ju få en del på baby showern också. Yes ska ha en baby shower! Mer om detta någon annan dag. Hur som helst. Vår lilla skatt har nog världens ljuvligaste garderob. Jag älskar vartenda plagg och längtar tills jag får klä honom i dem. När han är liten är det ju lättast med bodys. Men jag kunde inte låta bli att köpa en skjorta och ett par jeans också. Perfekta när vi får besök den första tiden!

Klänningen jag köpte till mig själv får ni se i en outfit senare. Sen det jag köpte till hemmet ska ni få se också, måste bara få upp den i hallen först!

Drömmar om bebis


Idag var jag och ordnade nytt id eftersom mitt går ut i augusti. Valde ett sånt där internationellt id som tydligen ska vara bra. Slipper man passet när man reser inom Europa.

Efteråt tänkte jag bara springa in på H&M och köpa ny eyeliner eftersom min är slut. Som ni ser blev det liiite mer än så. Nu har bebis mycket nytt och fint till sin garderob! Blev även en klänning till mig och något till lägenheten. Ni får se köpen senare!

Vet ni förresten vad jag hade för dröm inatt? Jag drömde att jag vaknade och att det var några månader senare. Jag hade tappat minnet från senaste halvåret. Vår underbara son var redan vid livet. Världens vackraste lilla pojke, jag grät av lycka när jag såg honom. Men sen blev det jobbigt. Jag hade ingen aning om vilken storlek han hade i kläderna, hur förlossningen hade gått, om jag ammade och tydligen hade jag inte skaffat någon skötväska. När jag försökte fråga Sami om allting undrade han om jag slagit mig. Hur kunde jag bara ha glömt bort de senaste månaderna?

Hemsk dröm men samtidigt var det jättemysigt att se vår lilla skatt i livet. Världens finaste kille! Åh vad jag längtar. Bara tre månader kvar nu.

Måndag med stängning


Idag är det lite kallare så jag kör en varmare kofta till nakna ben. Lite känsla av sommar vill man ha ändå.
Idag är sista dagen på stängningshelgen. Imorgon är jag ledig och på onsdag jobbar jag 10.00 - 19.00. Så skönt med en liten paus från dessa sena kvällar! På torsdag stänger jag igen, min sista stängning på länge. För sen har jag öppning en vecka innan jag sticker på semester! När jag kommer tillbaka hoppas jag att gå ner på deltid och bara jobba dagtid. Får bara hoppas att försäkringskassan går med på det.

Nu ska jag äta lite köttbullar och potatissallad. Vi hörs igen imorgon! Då ska jag försöka blogga flitigare. Måste även sticka iväg och fixa nytt id imorgon. Mitt går nämligen ut i augusti.

Kofta - Gina
Halsband - Present från mamma
Shorts - Pull & Bear
Skor - Stradivarius

Saknar mitt hundpalats


Igår blev det lite nya pocketböcker från Ica Maxi. De hade nämligen specialerbjudande där många bara kostade 39 kronor. Perfekt för någon som snart har semester! Är intresserad av Andreas Carlssons bok Dandy. Tror även den är något min syster skulle kunna gilla.

Sen älskar jag Martina Haag! Eller hennes romaner är lite för mycket för min smak. Men däremot hennes krönikor om egna livet är underbara! Har två stycken redan där man främst följer hennes liv som mamma. Den här verkar handla om när de skaffade hund. Lovely!

Nu blir det So little time med honey. Kommer in med en outfit innan jag drar till jobbet. Tog sovmorgon idag som ni ser. Vi hade en hemsk stängning igår. Jag jobbade totalt 9 och en halv timme (!!). Galenskap. Hoppas, hoppas den här dagen blir lugnare och att jag inte landar i sängen strax innan 03.00...

100 dagar kvar till bf


Jag sitter och äter jordgubbar, massor. Inte bara för att det är gott, utan också för att de är rika med järn. Som gravid får man lätt järnbrist och jag råkar ha just detta. Äter järntabletter varje dag men slipper om det går. Så idag blir det jordgubbar istället! Vi köpte även blodpudding idag som vi ska äta nu i veckan. Det innehåller också mycket järn så jag slipper tablett den dagen. I like. Dessa tabletter kan nämligen ha lite jobbiga bieffekter, även om min kropp nu börjat vänja sig.

Idag är en speciell dag! Det är precis 100 dagar tills vår lilla skatt är beräknad. Imorgon går vi ner på tvåsiffrigt, det ser jag framemot! Har nu varit gravid i 180 dagar. Det känns nästan som att jag alltid har varit gravid, samtidigt som tiden har gått fort.

Nu ska jag och hjärtat spela mariokart tills det är dags för jobb. Vi hörs imorgon igen!

Glöm för tusan inte att rösta på min syster! Anna tackar alla er som röstat hittills!

Blås inte bort


Weheartit.com

Vaknade av att det blåste ordentligt utomhus! Riktig sommarstorm. Har ni likdant väder idag? Sol och starka vindar?

Idag stänger jag igen. Men innan dess ska jag och Sami till Ica Maxi för att veckohandla. Får se vad vi hittar för kul. Igår hade vi en lugn stängning, vilket var himla skönt. Har börjat bli illamående och få ont i magen vid för mycket stress på jobbet. Så hoppas jag slipper det idag också!

Vi längtar efter dig lilla vän


Titta vad som är på plats! Sovrummet är så mycket finare nu med spjälsängen bredvid vår säng. Dock är detta bara en sneek peek. Vi ska höja madrassen så att man inte behöver lägga honom så långt ner. Gissar att man sänker när barnen blir större och kan ställa sig upp i sängen? Är ju lite ny på området men tyckte att det såg fel ut när madrassen var så långt ner. Det ska fixas imorgon! Sen bäddar vi. Nalle Puh ska få inviga sängen.

Nu är det snart dags för mig  att dra till jobbet. Har gjort ravioli till matlåda, gott! Får hoppas att det blir en lugn lördag. Är ju helgen före löning. Fast igår var vi klara halv två så det är inget som säger att vi kommer därifrån tidigt...

Norge

Tänker på alla omkomna och alla som förlorat nära och kära. Varför är vissa människor så fyllda av hat och ondska? Sånt här får inte hända. Är glad att de jag känner som bor i Oslo mår bra.

En tyst minut för Norge.

Fredag med stängning


Idag bär jag en skön outfit som framhäver magen!
Sami ska lämna Theo till mamma idag. För han ska med henne och Harry till Finland och vårat landställe. Åh vad han kommer ha det härligt där! Kunna springa lös hela dagarna istället för att vara instängd i en varm lägenhet. Tre veckor utan min prins, evigheter sedan sist vi var ifrån varandra så länge! 15e augusti åker jag till Finland för att vara där i två veckor, längtar!

Har även packat en väska med lite böcker, filmer och oömma kläder som mamma tar med. De tar ju bilen och jag kommer åka kommunalt, så skönt om jag kan ha så lite packning som möjligt. Var lite svårt att packa, fick tänka på att magen lär vara klart större då. Så mjukiskläder är vad det blir! Lite svårt att veta hur vädret blir, om augusti blir varm eller om hösten kommer tidigt. Packade mest klänningar, sen har vi varma koftor där ifall det skulle behövas.

Nu ska jag snart röra mig mot jobbet. Efter en ledig dag har jag nu fyra stängningar. Fredag till måndag. Får se hur det går!

Linne - Kappahl
Skor - Skopunkten

Vunna auktioner på Tradera


Har budat lite på tradera den senaste tiden. Auktionerna ovan lyckades jag vinna! Parfymen är min absoluta favorit. Den doftar så gott och flaskan är alldeles ljuvlig. Helt oanvänd, förstås. Får den för 300 kronor med frakt. Alltså 50% billigare än i butik!

Blöjbyxan från Lundmyr of Sweden lyckades jag få till ett riktigt bra pris! 35 kronor med frakt, helt oanvända. Prislapp sitter kvar. Kostar i butik 150 kronor så jag är nöjd!

Roligt att kunna unna sig lite shopping så här dagarna innan löning.

With half of my heart


Gårdagens enkla middag blev riktigt god! Hamburgare och pommes med grillade tomater och hamburgedressing. I like! Går ju på nolltid också. Kunde sitta och titta på Solsidan samtidigt. Såg de fem sista avsnitten av säsong 1. Skrattade lika mycket som första gången. Underbara serie! Längtar tills den är tillbaka.
Nu äter jag mackor till frukost och varm choklad från Tassimon. Snart dags att städa upp i vardagsrum och kök efter gårdagens besök. Var för trött igår för att orka.

110722

Dagens humör: Nyvaken men på bra humör
Dagens planer: Plocka undan i lägenheten, sen jobb 16.00 - 01.00
Dagens kändisar:

Ashley (till vänster) och Mary-Kate med matchande handväskor. Länge sen man såg dem så här fina faktiskt! Båda två strålade och jag älskar deras somriga outfits. Två tummar upp!

Dagens serie: So little time
Dagens nedräkning: 102 dagar till bf, snart mindre än hundra!
Dagens önskan: Att veckorna till min semester går fort. 8e augusti går jag på tre veckors semester!
Dagens bok: Att möta förlossningssmärtan av Gudrun Abascal
Dagens väder: 25 grader och sol, lite molnigt

Rösta vidare Anna till London!


Anna är en av de fyra finalisterna i McDonalds Voice tävling. En tävling där medarbetare fick vara med och ha chansen att tävla med en specialskriven låt av Andreas Carlsson! Anna blev en av finalisterna och nu gäller det. Hon har chansen att få uppträda med låten i London! Det vill ni väll hjälpa henne med?

För att rösta går
ni in här. Man måste ha ett facebook konto. Genom att gilla klippet röstar ni.
Tack så mycket för er hjälp!

Tell me what's a dream


Här har det varit livat! Theo har slocknat i soffan bredvid mig. Nu är det bara han och jag så äntligen har han möjlighet att sova. Sötgrisen.

Sarah kom först så hon, jag och Anna åt smulpaj och det blev en hel del graviditetssnack. Alltid lika mysigt! Sen kom Kimy också och vi spelade lite mariokart. Pappa och Cornelia kom vid fem med spjälsängen. Så den ska Sami montera ihop imorgon. Så fint det kommer bli! Ni kommer självklart att få bild. Jag bjöd på minimuffins och latte macchiato. Cornelia testade Annas peruk och var toksöt. Kanske en framtid som brunett?

Nu ska jag äta upp min skål med coco pops. Senare ska ni få hjälpa mig med att rösta på något viktigt!

Finbesök


Den här finingen kommer och hälsar på mig idag! Min vän Sarah som nu är gravid i vecka 34. Varför känns det som att hennes graviditet går fortare än min? Haha

Först var planen att vi skulle bada, men som vanligt när jag är ledig så är vädret tråkigt. Igår var det strålande sol... men men. Istället blir det att mysa här i lägenheten! Med smulpaj och kanske lite mariokart. Och en herrans massa graviditetsprat. En bra torsdag helt enkelt. Nu ska jag och Theo gå och möta henne vid busshållsplatsen. Vi hörs senare!

Magen vecka 26


Här har ni magen! Nu i vecka 26, vi är närmare vecka 30 än 20. Det känns bra! Det här med hur magen växer är lite roligt. Den verkar inte växa i en jämn takt. För större än förra veckans magbild är den inte. Men sen kan den plötsligt dagen efter kännas mycket större. Konstigt det där! Lilla skatten väger nu 900 gram och efter att ha haft ögonen stängda i flera veckor är de nu öppna. Han reagerar på ljus, skulle jag lysa något starkt mot magen skulle han reagera genom att täcka ögonen med sina små händer. Tänk om jag kunde få se det!

Såg att förra inlägget blev väldigt dramatiskt. Jag lugnade ner mig efter min powerwalk. Var riktigt skönt att komma ut och sen ta en dusch. Var inget riktigt bråk jag och Sami hade. Jag kände mig tjock och han försökte trösta men sa något klumpigt som sårade. Han menar alltid väl min fina.

Något nytt i graviditen har jag inte upptäckt riktigt. Jo en sak, tidigare har det börjat krypa i benen på kvällar. Om vi sitter och kollar på en film måste jag gå upp och gå. Men imorse var det första gången jag vaknade av det! Mitt huvud var hur trött som helst, men benen ville inte ligga still så jag låg och sparkade hela tiden. Riktigt irriterande, tyckte nog Sami också haha.

Förresten ser ni att jag har skohyllan i vardagsrummet nu? Den stod ju tidigare i sovrummet. Detta för att imorgon kommer pappa med skattens spjälsäng! Han har köpt en från några vänner till oss. Så himla snällt! Åh jag kommer nog bara längta ännu mer när den är på plats. I september ska jag och Sami ut på jakt efter ett skötbord.

Nu ska jag äta upp min spagetti och sen ta Theo ut på en promenad innan det är dags att dra till jobbet! Anna har kommit hem från sin solsemester nu så hon passar Theo ikväll.

Powerwalk


Weheartit.com

Dålig start på dagen. Borde vara glad över ny graviditetsvecka istället har jag bråkat med Sami.
Känner mig stor som en elefant också så efter frukosten blir det en powerwalk! Inte sitta still här i lägenheten och bli ännu tjockare.

Senare får ni en ny magbild.

Tisdag med stängning


Ovanligt svart outfit för att vara jag! Lite tältvarning på klänningen när man är gravid. Så är det med mycket av mina kläder nu. Men den är fin ändå! Satte upp håret för att ni skulle få en bättre helbild.

Nu ska jag få i mig lite mat innan det är dags att röra sig mot jobbet. Får se vilka jag stänger med idag.
Det är himla varmt och fint väder så gissar att de flesta gästerna kommer senare idag. Får hoppas vi hinner med en hel del förstängning innan det.

Ni får ha en fin tisdag kära läsare!

Klänning - Butik i Finland
Halsband - Annas
Skor - Catwalk

I've been saving smiles for you


Sami har den här bilden på mig på sitt nattduksbord. Älsklingen!
Idag är det fint väder och perfekt badväder. Men jag jobbar förstås. Får se om det är fint på torsdag när jag ska träffa Sarah. Hoppas på det! Enda dagen jag är ledig den här veckan.

Igår gick stängningen riktigt bra faktiskt. Vi var klara vid ett vilket är ovanligt så här på sommaren. Man är sällan klar före halv två, vi brukar ha så jäkla mycket att göra. Förhoppningsvis går det lika bra idag.
Nu ska jag och Sami äta frukost! Vi tog sovmorgon.

Måndag med stängning


Det här inlägget är tidsinställt. Jag arbetar 16.00 - 01.00

Somrig outfit idag trots tråkigt väder! Får hoppas att resten av veckan blir finare. Nu blir det jobb, jobb, jobb. Får hoppas att det går bra och att jag arbetar med roliga personer.
Vi hörs imorgon!

Topp, väska - H&M
Kjol - Monki
Skor - DinSko

Första kontrollen på MVC


Den här köpte jag i fredags när jag träffade Johanna. Bara 19 kronor! Helt underbar i håret. Man ryser. Så grym avslappning att jag funderar på att ta med den till förlossningen.

Nu har jag och Sami varit på MVC! Träffat min underbara barnmorska. Hon gav oss nya papper, jag har hur många som helst nu. Vi pratade en hel del om BVC, som vi börjar gå hos när barnet är här. Allting blir alltid så mycket verkligare när man är på mödravårdcentralen. När man pratar om vilket nummer man ska ringa när det är dags för förlossning, och  vad man ska göra när man kommit hem från sjukhuset med den lilla skatten.

Vi mätte även mitt blodtryck som var bra, och tog blodprov. Jag riskerar än så länge inte att få graviditetsdiabetes. Men mitt järnvärde är lite lågt så kommer nu att äta järntablett varje dag istället för varannan som jag gjort sedan vecka 20.

Det bästa var förstås att få lyssna på bebis hjärtljud! Han sparkade flera gånger undertiden så det ibland blev lite svårt att höra. Lilla älsklingen. Men allt lät bra, och jag och Sami fick båda två den där drömmande blicken. Vi vill ha bebis hos oss nu!

Mätte magen gjorde vi också, det var himla intressant! Sååå mycket som jag fått höra att min mage är alldeles för liten. Av människor som inte har någon aning. Men, den låg precis i rätt kurva. Exakt i mitten. Så precis som jag listat ut själv, finns det de som är större än mig i vecka 25 och de som är mindre. Så nu kan jag sluta att bry mig om onödiga kommentarer. För att jag vet att folk har fel!

Längtar till 9e augusti då det är dags för nästa besök. Då har jag semester!

Storstädning


Innan filmen igår blev det att äta på Taco Bar. Så himla gott! Blev en taco deluxe förstås.
Filmen var jättebra! Sista Harry Potter alltså. Spännande från början till slut. Det enda man kanske saknade var just det mysiga som brukar vara i filmerna. Humorn. De fick med en del men mest var det mörka scener.

Idag har jag och Sami städat hela lägenheten! Och det ordentligt. Första gången vi moppade golven också. Inte okej! Nu ska det ske en gång i månaden. Efter städningen åkte vi till Ica Maxi och handlade mat. Sedan blev det tredje Harry Potter filmen. Till maten ska vi se den fjärde. Snacka om Harry Potter helg!
Jag njuter av att vara ledig, för nästa vecka stänger jag sex dagar. Det kommer bli tufft!

Ikväll blir det Harry Potter!


Bild på min fina Johanna som jag tog igår! Blev en riktigt mysig eftermiddag i stan. Först godaste pastasalladen på John Christ. Sedan blev det att kika i lite butiker. Jag var duktig och köpte inget, sparar pengar. Var bara en klänning på Zara som var så sjukt fin! Magen var tokfin i den också. Men fick kämpa upp med dragkedjan. Och det är inte direkt som att jag blir mindre... Så var ingen idé att köpa. Typiskt! Men bra för plånboken.

Idag ska jag och Sami gå på bio och se sista Harry Potter filmen. Äntligen! Jag som läst böckerna vet redan vad som händer, men det är ändå speciellt att få se det på film. Kommer säkert bli sugen att läsa om böckerna. Får ta med dem till landet i augusti då jag kommer att ha tid.

Vi ska även titta på lite ramar och ett fint fotoalbum. Bilderna vi framkallade kom igår nämligen. Så fina! Vissa ska in i album, andra ska in i ramar. Så lägenheten får en mer personlig prägel. Jag och Sami har än så länge ingen inramad bild på oss tillsammans, illa! Vill även hitta fina ramar till våra ultraljud bilder på skatten i magen.

Han var förresten riktigt livlig imorse. Jag och Sami såg tydligt hans sparkar utanför magen. Finns inget mysigare! Snart bara 100 dagar kvar till bf!

Mysdag med Johanna


Den här snyggingen ska jag in till stan och träffa nu! Blir en fika och gå i lite affärer. Mysigt värre!
Vi hörs igen ikväll raringar. Om jag inte är för upptagen med att pussa på min fina pojkvän.

Torsdag med jobb


Här har ni dagens outfit! En somrig sådan. Snart sticker jag iväg till jobbet. Theo får vara själv några timmar men sen kommer Sami hem till honom. Imorgon kommer min bror att passa honom igen, annars skulle det bli alldeles för många timmar att vara själv. Efter jobbet imorgon ska jag träffa Johanna inne i stan. Var ett tag sedan nu så det ska bli mys! Jobbar inget i helgen så får se vad man hittar på. Förhoppningsvis ska jag och Sami se Harry Potter på bio. Om det finns några bra platser kvar.

Ni får ha en fin torsdag kära läsare. Vi hörs nog först imorgon igen!

Topp - Gina
Shorts - H&M
Ballerinor - DinSko

50 bilder gratis


Fujidirekt hade häromdagen ett erbjudande där man fick 50 bilder gratis om man var medlem. Tycker alltid att det är roligt att framkalla bilder så det kunde jag inte säga nej till! Man behövde bara betala 29 kronor för frakten.
Jag och Sami satt och valde ut bilderna tillsammans igår. Var lite svårt!
I slutet på sommaren kommer jag även att beställa en fotobok. Precis som jag gjorde förra sommaren. Vill ha en bild med massa bilder från sommaren. Gissar att det kommer bli mer beställt sen när vår bebis är här. Då lär det tas bilder! Tycker inte att det är roligt när man bara har bilderna i datorn.
Jag och Sami ska även göra några canvas förstoringar och sätta upp på väggen.

Nu ska jag äta frukost! Kommer in med en outfit senare. Jobbar 11.00 - 20.00 idag.

Magen vecka 25


Tänk att vi redan är i vecka 25! Bara 15 veckor kvar till bf. Hoppas tiden går undan!
Magen har nu börjat växa fort! Jag hade inte insett det själv. Jag känner mig fortfarande lika stor som i vecka 20 typ. Men om man jämför med
förra veckan så ser man stor skillnad. Största hittills. Klart bebis behöver rum att växa!

Från och med imorgon kommer jag att ha t-shirt på jobbet istället för skjorta. Kan inte ha skjortan längre, den är alldeles för tight. Vi kommer även beställa mammabyxor till mig. Kan inte knäppa mina just nu. Ska pröva t-shirten nu och se om den är lång. Måste ju täcka gylfen så man inte ser att den är öppen, haha!
Nu ska jag umgås med min fina pojkvän. Ni får ha en fin onsdag!

På jobbrasten

Jonas; Maria hämta en efterrätt till mig
Jag; Du har ju inte ens ätit upp din mat. Hur ska du då orka en efterätt?
Jonny; du kommer att bli en sträng mamma.
Haha de känner mig här på jobbet vid det här laget! Nu ska jag jobba igen. Verkar bli kök hela dagen för mig idag med. Tur att det inte är så varmt!

Det är varmt!


Jag och Sami har första två säsongerna av Huset Fullt som vi gillar att titta på. Jag måste köpa flera! Favoriten är såklart Michelle Tanner. Det var ju tack vare henne som min besatthet av Mary-Kate och Ashley Olsen startade. Mer bedårande flicka är svår att finna! Hon gör verkligen hela serien.

Idag drog jag och Sami till Ica Maxi efter jobbet. Jag sprang in på apoteket och köpte Losec. Har börjat få sådan hemsk halsbränna på kvällar att bara vatten inte längre räcker. Inatt höll det mig uppe många timmar. Så ska ta en tablett innan jag lägger mig och se om det hjälper. Hoppas! Jag får verkligen alla onödiga graviditetssymptom. Som halsbränna, näsblod och kramp i vaden. Det känns så onödigt på något vis. Men man ska väll inte klaga, jag ligger i alla fall inte och spyr hela dagarna. Eller åker in på sjukhus för att få drop. Det finns helt klart de som har det värre.

Nu ska jag och Sami äta middag! Lax med ris, gott, gott.

Så ska en ledig dag spenderas!


Det här inlägget är tidsinställt. Jag jobbar 06.30 - 16.00

Så här bra hade jag det igår! Låg i soffan och läste en bra bok och senare blev det kladdkaka med jordgubbar och grädde. Åt så mycket att jag fick ont i magen. Men från och med nästa vecka ska jag och Sami börja trappa ner på sötsakerna. Vi har nu alldeles för mycket onyttigt hemma. När vi veckohandlar nästa gång får vi bara köpa en sötsak som vi vill ha. Inte hälften av sortimentet som vi gjort hittills...

Vi hörs efter jobbet!

Dagens fråga - Semester


I sommar blir det inte någon utomlandssemester för mig och Sami. Istället blir det en weekend i göteborg och så åker vi till mitt landställe i Finland. Däremot har vi varit utomlands i år, i Rom i april där även bilden ovan är tagen.
Ska ni utomlands i sommar? Vart ska ni isåfall? Eller kanske har ni redan hunnit vara iväg på semester?
Min syster åker med sin flickvän till Bulgarien imorgon. Nog är jag avis allt! Längtar efter dagar på stranden. Men det får bli en annan gång istället!

Baby Björn bärsele Miracle


Från babyshop.se
Jättemånga bloggande mammor skriver om den här bärselen ovan. Borde man köpa en? Har tänkt länge att en bärsele säkert är bra. Jag minns en sommar i Finland när jag var mycket hos mina kusiner. Tvillingarna var då några månader gamla och den ena blev helt förtjust i mig. Han skulle bara bli buren av mig, jag fick aldrig sitta ner utan vi skulle gå runt tillsammans. Ni kan gissa om jag fick ont i kroppen! Då hade nog en sele varit perfekt.
Kanske blir vår lilla pojke lika glad av att bli buren. Då behöver jag en stadig bärsele.

Rekommenderar ni den från babybjörn ni som har barn eller har ni någon annan favorit? Berätta gärna!

Chocolate love


Det här är vad jag och Sami ska äta till efterrätt ikväll! Tillsammans med färska jordgubbar. Himmelskt gott.
Den brukar alltid vara slut på Ica Maxi men igår hade dem kladdkakan! Glad blev jag. Smulpaj köpte vi också, vi är suckers för deserter. Tur att jag är gravid och inte behöver få dåligt samvete över beach 2011.

Nu ska jag återvända till min bok. Läser för tillfället "finns inte på kartan" av Carin Hjulström. Den verkar rolig!

Falling like rain

Allting från topshop.com

En dag som denna, då det finns regn i luften, skulle jag gärna bära en outfit som ovan. Fortfarande sommarfint men man skadas inte av lite sommarregn. Hur bra som helst. Även om jag knappt kan bära högklackat längre. Mina fötter har blivit större, likaså mina fingrar. På kvällar är mina fingrar så svullna att jag inte längre får på mig mina ringar. Jag undrar hur jag kommer se ut om några veckor. Tur att det inte är så långt kvar till bebis kommer, på onsdag går vi in i vecka 25!

Veckans blogg - Minnas mamma


Den här veckan är det en
mammablogg som får bli veckans blogg! Tina verkar vara en jätterar tjej och hon skriver om sin bedårande dotter Minna. Följ deras liv och Minnas utveckling i bloggen! Gillar ni familjebloggar kommer ni inte att bli besvikna.

Idag blir det en lugn dag för mig eftersom jag är ledig. Skulle ha träffat Sarah men stackaren har legat vaken med feber hela natten. Så det blir att ses i nästa vecka istället. Krya på dig gumman!
Jag ska nog läsa lite i min bok och plocka undan lite grejer här i lägenheten. Sami städade här om dagen så det ser fint ut. Men jag vill inte att det ska bli så hemskt stökigt igen.
Hoppas ni får en bra start på veckan!

Inte skrämma mamma


Jag insåg för en stund sedan att jag inte alls har känt bebis sparkar och rörelser idag. Kanske sparkade han på jobbet men att jag var för upptagen med att arbeta för att märka. Lite orolig blev jag, så jag bestämde mig för att försöka få lite kontakt med bebis. Först med buffar men han reagerade inte på mina lätta rörelser mot magen. Min oro växte något men jag försökte inte att visa det för Sami. Jag drog fram telefonen, bebis älskar musik. Satte på en Avril Lavigne låt och jadå, en stund därefter började han sparka mot min navel! Det kändes underbart.

Jag bad om ursäkt till min skatt för att jag redan blivit en hönsmamma.

Imorgon är jag ledig!


Efter jobbet idag åkte jag och Sami till Ica Maxi för att storhandla. Som vi gör varje helg. När vi kom hem och gick från parkeringen hörde jag hur en hund började skälla. En hund jag direkt visste var min egen. Hur var det möjligt att vi kunde höra honom så tydligt? Det var tydligen Anna som glömt fönstret öppet och persiennerna nere så han hade tryckt sitt lilla huvud ut genom fönstret när han såg oss. Så glada för att vi var hemma! Trots att han inte kan ha varit själv längre än en halvtimme. Min lilla sötgris.

Nu är kyl och frys fulla igen och jag ligger med benen i Samis knä och ser hur han spelar mariokart. Snart kommer jag att joina honom. Vi ska äta tacos ikväll och jag njuter för fullt för att jag är ledig imorgon. Då ska jag träffa min fina vän Sarah! Ni vet hon som är gravid, precis som mig. Hon kommer hit till Haninge och om vädret är fint drar vi iväg och badar. Håller tummarna! Hoppas ni har haft en fin helg kära läsare.

Vinnaren av iphone skalet är förresten Maria! Eller om hon heter Maja som det står på hennes mail. Grattis och hoppas du kommer bli glad över ditt nya skal! Kolla din mail!

Home sweet home


Nu har jag och Sami kommit hem från hans pappa. Vi släppte av hans syster i Gullmars som skulle ut med några vänner för ett glas. Fy vad jag är avis! Okej att jag dör av trötthet, men jag vill också sätta mig på en uteservering och njuta av sommaren med ett glas vin. Man kan inte få allt här i världen. Får bli nästa sommar istället.

Hos Samis far var det trevligt i alla fall. Vi åt grillat och hade det mys. Mamma kunde inte passa Theo, hon är tydligen i Falun. Så han fick följa med och hade jätteroligt med Samis kusinbarn som bara är sex år gammal. Ni kan gissa om han är trött nu. Jag med för den delen, dags att sova! Imorgon upp tidigt igen. Hur ska jag orka?

Över 600 prenumeranter!


Nu är ni fler än 600 prenumeranter, 8 nya sedan igår. Känns helt otroligt! Älskar er allihop ;)

Kom precis hem från jobbet. Rolig dag idag! Jobbade med härliga människor och var ganska lugnt till och från. Imorgon blir tuffare. Då ska jag stå i kök med en massa nya. Så får se hur vi får ihop det, på nått sett måste det gå. Söndagar är ju en av de dagar då vi säljer mest, så blir mycket att göra. Hoppas det är lite sämre väder så det inte blir så jäkla varmt!

Nu ska jag göra mig iordning. Jag och Sami ska hämta upp hans storasyster och sen åka till hans pappa för middag. Ska kolla med mamma om hon vill passa Theo undertiden så att han slipper vara ensam. Vill inte ta med honom eftersom han lätt blir åksjuk och det är en ganska lång bilresa. Hos mamma trivs han!

Får se om jag uppdaterar bloggen när jag kommer hem. Ska försöka ta lite bilder hade jag tänkt. Annars hörs vi imorgon efter jobbet! Blir lite glest med uppdateringar men på måndag är jag ledig i alla fall!

Nytt stadie i graviditeten


Weheartit.com

Som ni vet har jag haft en väldigt enkel graviditet. Mådde knappt illa i början, kunde snarare mer känna mig lite bakis. En gång när jag var gravid i vecka 15 så började jag plötsligt må illa på jobbet. Det var vid nio, första rasten när man öppnar och jag hade precis ätit en smörgås. Fick skynda mig till toaletten och spy. Det kom verkligen från ingestans, utan någon förvarning.
Det här hände idag igen, fast här hemma. Precis när jag och Sami ska gå till bilen så börjar jag må illa. Jag inser vad som är på gång och lyckas få ut honom. "Gå och hämta bilen!!" Han fattade ingenting stackaren. Jag ville bara inte att han skulle se när jag spyr. Inte så roligt kanske? Han får istället se mig förvriden i smärta på förlossningen...

Vet inte varför kroppen reagerar så här. Det finns liksom inga samband vid händelserna, de bara händer. Förhoppningsvis var det sista gången.

Något nytt jag märkte på jobbet idag är att jag inte klarar av att stå upp lika länge. Jag står upp åtta timmar om dagen och jobbari högt tempo, och det har jag klarat smärtfritt sedan jag började i september förra året. Men idag, efter halva tiden ungefär, började mina ben strejka. De ville bara inte stå upp något mer! Jag var beredd att falla ihop till golvet men krigade mig igenom de sista timmarna. Det tyckte jag var starkt, med tanke på hur morgonen var också. Man blir ofta prövad som gravid, hur mycket man klarar av. Än klarar jag av mycket, vilket är tur. För hela juli ska jag fortsätta i samma tempo. Sen går jag på tre veckors semester i augusti! Från och med september hoppas jag kunna gå ner i timmar, om försäkringskassan går med på det. Annars blir det nog en jobbig höst som höggravid.

Ännu en dag på jobbet


Det här inlägget är tidsinställt. Jag jobbar 06.30 - 16.00

Bilderna togs igår när vi hade chillkväll här hemma! Man orkar inget annat när man går upp halv sex på morgonen. Jag slocknar vid tio på kvällarna.

Jag önskar att jag kunde säga att snart är det helg och då är jag ledig. Meeeen, jag öppnar fram till på söndag och har inte helg förrän på måndag. Lucky me. Tur att lite roligt är inplanerat till helgen i alla fall. Jag och Sami ska till hans pappa för middag. Sen blir det eventuellt bio, det ser jag framemot!
Ha en fin dag kära läsare. Vad gör ni idag?

Tävlingsglada halvfinnar


Så här har det sett ut här hemma den här eftermiddagen. Glasspinnar och MarioKart. Det är vad vi gillar! Theo vilar lugnt bakom oss, undrar nog hur vi orkar.

Nu ska vi börja med middagen! Blir våfflor, gott, gott! Sen gör vi ugnspannkaka som blir matlåda till imorgon.
Kvällen bjuder nog på mer MarioKart skulle jag gissa. Och även en blåbärspaj.

Powerwalk hem från jobbet


Det var jättelugnt på jobbet idag. Kan tänka mig att folk hellre hänger på stranden än äter på donken dagar som dessa. Så jag fick sluta tidigare! Aldrig fel, speciellt med tanke på att jag hade en ensam hund hemma som väntade på mig. Han blev allt glad när han såg mig. Bilden ovan togs precis när jag kom hem, sötnosen.

Jag tänkte ta bussen hem från jobbet men såg att den skulle komma först om tjugo minuter. Bestämde mig därför för att ta en powerwalk i det 27 gradiga vädret istället! Tur att det var skugga nästan hela vägen. En rask promenad på trettio minuter som var riktigt skön. Min kropp känns tränad, antagligen tack vare mitt jobb. Så kommer fortsätta med dessa promenader. Bra att hålla kroppen iform. Fast jag måste nog se ganska rolig ut. Som gravid kan man inte ta så långa steg, kroppen tvingar än att ta korta steg så det känns som att man inte kommer någonstans. Jag tror att jag vaggade min skatt till sömns för nu är det inga sparkar från magen. Får se när han vaknar upp igen! Lilla älsklingen.

Nu ska jag dricka ett stort glass vatten!

Vill du bli veckans blogg?


Detta inlägg är tidsinställt. Jag jobbar 06.30 - 16.00

Dags för en ny blogg att få lite nya läsare! Nominera er själva eller någon vars blogg ni gillar, så väljer jag ut en som verkar intressant senare i veckan. Tycker alltid att det är lika roligt att få en chans att upptäcka nya bloggar!

Jag uppdaterar bloggen igen när jag kommer hem från jobbet. Ha en fin torsdag!

Magen vecka 24


Onsdag är nuförtiden min favoritdag i veckan. För då går jag in i en ny graviditetsvecka! Nu är vi framme vid vecka 24. Bebis är mer livlig än någonsin och hans sparkar syns tydligt utanpå magen. Så här i skrivande stund är han vaken och rörlig minsann. Han ligger ovanligt långt ner, brukar ligga precis vid naveln. Än så länge har han ju så mycket plats att jag kan känna hur han flyttar på sig. Älskade lilla skatt!
Några speciella graviditetssymptom har jag inte haft, inte nya i alla fall. Lidigt lite av huvudvärk idag, nu när jag äntligen blivit frisk.

Magen har knappt växt något sedan förra veckan, jag gissar att det har att göra med att jag varit sjuk i fyra dagar. Men nu är jag mig själv igen så hoppas på större förändring till nästa vecka!
Som ni ser har jag tagit ut navelpiercingen också. Sedan förra veckan har jag inte sovit med den men nu är den ute helt. Känns bäst så. Är många av er som haft fördomar om piercingar under graviditet har jag märkt. Mycket åsikter, lite kunskap. Navelpiercingar är inte farligt när man är gravid. Som en barnmorska skrev "Du bestämmer själv om och när du tar ut din piercing. Du bör ta bort den om den skaver eller huden blir irriterad. I annat fall är den inte skadlig." Ändå har jag fått höra både det ena och det andra från mina läsare. Som att min navel skulle spricka om jag inte tog ut den? Man ska inte tro på allt man hör, ta det mesta med en nypa salt.
Men nu är piercingen hur som helst ute! Ser ut som att min navel kommer "ploppa ut" när som helst också. Vi får se.

Snart kommer Sami hem så då ska jag pussa på honom! Känner mig sällskapssjuk. Ha en fin eftermiddag och kväll kära läsare.

I'll never leave you

Klänningen är från asos.com, resten från net-a-porter.cm

Idag går jag runt i shorts och randig tröja. Inget märkvärdigt. Men jag skulle inte ha något emot att bära upp magen i den fina klänningen ovan! Den ger verkligen hopp om att man kan känna sig snygg även sista veckorna i graviditeten. Vissa dagar, när magen är som allra störst, tycker jag att jag mest liknar mumintrollet. Sami skrattar alltid åt den liknelsen, men jag gör verkligen det! När jag träffade Sarah i förra veckan (som är i vecka 32) var hon strålande! Hon hade en vit klänning som påminde om den ovan med precis lika stor mage. Hon kände sig klumpig, speciellt med tanke på att hon börjat få ont i bäckenet vilket gör att hon går lite konstigt. Men hon har inget att oroa sig över, hon är tokvacker som gravid! Det hoppas jag att jag också är när jag är höggravid.

Nu är det dags att ta en ny magbild, för idag går vi in i vecka 24!

You can be alot of things but never boring


Den här sötnosen var jag ute med nyss. Idag är värmen tillbaka! Inte ett moln på himlen. Jag och Sarah hade tänkt åka och bada idag men det gick inte så vi ska ses på måndag istället. Gissar att det är molnigt då. Min vanliga otur.

För att klara av värmen idag låter jag fläkten gå på högvarv. Så skönt! Men jag varnar er, sov inte med fläkt. Då är ni förkylda för lång tid framöver! Jag gjorde det misstaget i Italien och det gör jag inte om.

Jordgubbar doppade i choklad


Jag och Sami lyxade till med kyckling till middag igår och sedan jordgubbar doppade i chokad till efterrätt. Hur gott? Efterrätten avnjöts framför Mario Kart. Tråkigt bara att Sami har börjat bli bättre. Förut var det alltid jag som vann. Det var mycket roligare då.

Idag skiner solen och jag har börjat må mycket bättre. Så imorgon blir det jobb för mig. Jobbar torsdag till söndag 06.30 - 16.00. Jobbigt att komma upp så tidigt men frukostpassen på jobbet brukar vara lugna på sommaren så blir nog ganska skönt.

Idag blir det städning!

Dagens fråga - Förlossning


Weheartit.com

När folk fått veta att jag är gravid har många undrat om jag inte är rädd för förlossningen. Många andra gravida kvinnor jag pratat med ser på den stora dagen med en skräckblandad förtjusning. Själv är jag ganska lugn. Till och med förväntansfull! Inte bara för att slutpunkten av förlossningen betyder att vi äntligen får träffa vår älskade skatt. Utan jag är också nyfiken på hur min kropp kommer hantera smärtorna. Hur långt tid det kommer ta från det att vi skrivs in på sjukhuset och om jag kommer hålla mig till lustgas eller begära varenda smärtlindring som finns.

Jag är också nyfiken på hur Sami kommer bete sig. Om han blir rädd eller lugn, den som ber mig att skärpa mig när jag känner för att ge upp eller om han långsamt kommer stryka mig över kinden och säga hur duktig jag är.
Utan tvekan kommer det bli en dag man aldrig glömmer. Jag är medveten om att smärtan kommer vara helvetisk. Jag är inte dum, jag har upplevt smärta förr. Inte minst i januari då min knäskål hoppade ur led. Den dagen hade jag hysteriskt ont i över en minut. Nu kan jag inte längre minnas den smärtan men jag minns att jag dagarna efter fick panik av tanken att få den igen. Därför jag slutade med handbollen. Förlossningssmärtan kommer nog vara lika jobbig, och den varar längre. Men den är något positivt, kroppen är gjord för att föda. Så jag hoppas att jag minns detta när jag väl är där, och inte blir förblindad av smärtan. Hur som helst längtar jag något enormt!
Är förlossningar något som skrämmer er? Ni som varit med om det själva, hur var tankarna innan förlossningen? Levde de upp till era förväntningar?

Laura - Flickan från havet - Recension


Den här boken har jag precis läst ut! Carolina Gynnings första roman.

Den handlar om flickan Laura. En vacker ung kvinna som har hamnat i skuggan av sin berömda tvillingsyster Vanessa. Enda sedan de var små har Vanessa varit den som tagit plats och funnits i centrum medan Laura hållit sig i bakgrunden. Hemska saker händer henne vilket får henne att dras in i sitt skal ännu mer. Samtidigt som Vanessa tar till allt mer kriminella knep för att lyckas uppnå sina drömmar.

Så kommer annandagen när de befinner sig i Thailand 2005. Vågen tar deras föräldrars liv och det verkar även som att Vanessa omkommer. Laura ser det som sin chans att äntligen få leva ett lyckligt liv. Hon tar över sin systers identitet, lär sig att vara och bete sig som sin tvillingsyster. Får alla att tro att det är Laura som är död, inte Vanessa. Men hur lätt är det egentligen att stjäla någons identitet? Och vad är det för hemligheter hennes syster egentligen döljt?

Jag tycker att boken var riktigt bra. Visst märks det att Gynning inte är någon fantastisk författare. Saknar lite i personlighetsskildringen. Karaktärerna är väldigt lika varandra, de har inte tydliga personligheter.
Men handlingen är speciell och väldigt intressant. Gynning skriver om rika människor och deras liv. Hur begär och längtan efter rikedom och makt kan skada än djupt.

Bra sommarläsning, så den rekommenderar jag starkt!

Lundmyr of Sweden och Tassimo


Idag är äntligen en av mina favoritkampanjer tillbaka hos
Campadre! Lundmyr of Sweden har just nu 50% på en hel del fint så det får ni inte missa. Mest flickkläder. Men för mig blev det den söta västen ovan i storlek 0 - 3 månader och två par strumpor i storlek 0 - 6 månader. Så fina! Passa på ni också innan allt fint tar slut.

Tidigare idag plingade det på dörren vilket alltid gör mig nervös. Jag menar, vem plingar på dörren? Då är det tur att det finns kikhål! Jag som är så nojjig. Men det var en trevlig karl från posten som hade ett paket till mig. Det var förresten mina Tassimo kapslar! Hade missat att de har hemleverans så skönt att slippa åka och hämta ut. Så nu är det fullt i köket och jag har redan smakat en av de nya chokladsmakerna. Mumma!

Pratar nu med Emma i telefon, som bodde i Italien samtidigt som mig. Evigheter sedan sist! Hon ska nog komma hit till Stockholm i sommar, det ser jag framemot!

110705

Dagens humör: Är fortfarande sjuk men har börjat bli bättre!
Dagens planer: Ta det lugnt även idag. Försöka orka med lite städning
Dagens kändis:

Vackra Elizabeth Olsen i en romantisk outfit

Dagens serie: Grey's Anatomy, säsong 3
Dagens bok: Laura - Flickan från havet av Carolina Gynning
Dagens nedräkning: 119 dagar tills bebis är beräknad
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 22 grader och molnigt

Vinn skal till iPhone 4!


Evigheter sedan vi hade en tävling på bloggen så nu har jag ett samarbete med nätshopen
Casestore.
Kommentera det här inlägget så har ni chansen att vinna det fina skalet ovan! Värt 159 kronor.
(Jag skulle gärna vinna det själv till min telefon)

Alla kan vara med att tävla, har ni ingen blogg kom då ihåg att lämna er mailadress i KOMMENTARSFÄLTET. Många missar detta och då kan jag inte se eran mailadress i efterhand.

Väljer ut en vinnare på fredag så ni har några dagar på er att tävla.
LYCKA TILL!

Inne- och utelista nr 61


Söta Cornelia och jag på midsommarafton!

INNE

- Att jag nu varit gravid i fem månader. Då borde väll dessa sista fyra månader gå ganska fort!
- Kunde idag se bebisens sparkar på magen, andra gången det hände. Riktigt mysigt! Han är en riktigt livlig kille.
- Min underbara pojkvän som gör varje dag speciell

UTE

- Att vara sjuk
- Molnigt väder, även om det försig hade varit jobbigare med en kokhet lägenhet idag
- Att jag troligtvis aldrig kommer kunna bära min fina kjol från Zara som jag köpte förra sommaren. Den satt tight redan då, lycka till efter en graviditet. Hann bara använda den en gång.

Hopefully time flies


Nalle Puh får mycket uppmärksamhet i bloggen, här som modell för barnkläder.
Det har mest varit jag som köpt kläder till bebis, främst för att jag inte kan låta bli. Men igår var Sami sugen! Så på Ica Maxi kollade vi in deras gulliga barnkläder och det fick bli en söt mössa och två par strumpor. Riktigt gosiga! Ekologisk bomull också.

Anna var snäll och tog ut Theo på morgonpromenaden så att jag slapp. Nysningarna har gått över till hostningar istället. Hoppas de går över snart, orkar inte uppsöka en läkare. Även om jag älskar hostmedicin! Skulle kunna leva på det, nästan. Men det är ändå jobbigt att ta sig till vårdcentralen när man är tung i huvudet.

Close your eyes and the pain will go away


Godmorgon bloggen! Här får ni två iPhone bilder. Den första är på vår nya tv, den är så fin!
Den andra tog jag på Sami igår. Nallen vann vi på midsommar och vi har sagt att vi ska sova med den så att den doftar som oss. Har läst att det är bra för barnet sen när hanska kunna slappna av i sin egen säng och vagn. Sami har tyckt att jag stjäl nallen hela tiden så att den bara luktar som mig. Så igår när jag kom in i sovrummet fann jag dem liggandes i sängen som ovan. Tyckte att det såg så sött ut att jag var tvungen att ta bild!
Mindre än fyra månader kvar till bf, och vi längtar, längtar, längtar!

Idag skulle jag som sagt ha jobbat men är sjuk. Är lika dålig idag, kan knappt prata pga min hals. Heltäppt i näsan också. Har inte nyst än men det är nog bara en tidsfråga. Så blir att ligga i soffan hela dagen och se på filmer.
Hoppas ni har en roligare start på veckan!

Nu är vi med fläkt


Jag och Sami åkte till Ica Maxi idag för att köpa halstabletter. Min hals är helt förstörd. Passade på att köpa en fläkt också. Äntligen ska vi slippa att dö i värmen! Lägenheten blir ju så jäkla varm. Köpte även "stora boken om barn" som jag hört en massa positivt om. Älskar graviditetsböcker och den här ger även smarta tips fram till det att barnet är sex år. Perfekt!

Vi åt middag hos mamma vilket var mysigt, lyckades med lite buffar få skatten i magen att sparka så att mamma skulle känna. Såg allt att hon blev rörd, hihi.

När jag kom hem ringde jag och sjukanmälde mig till arbetet. Har velat fram och tillbaka, men har blivit sämre än vad jag var igår. Och då var det riktigt jobbigt att arbeta. Speciellt med tanke på att jag nyser hela tiden, inte så bra i mitt yrke. Ligger även precis under feber vilket jag gjort hela dagen. Så blir en vilodag, sen hoppas jag kunna jobba på tisdag igen!

Alltid dåligt väder när jag är ledig


Hur söt? Från wehearit.com

Idag står det att det ska vara soligt. Igår hade vi 30 grader och inte ett moln på himlen. Det skulle bli nästan lika varmt idag. Men istället, som alltid när jag är ledig, ångrar sig vädergudarna och nu är det molnigt och trist.
Kanske lika bra eftersom jag är dunderförkyld och borde stanna hemma och dricka te under en filt. Får hoppas att det släpper under dagen. Annars kommer jag inte orka jobba imorgon. Orkar inte med en dag till som den igår, det var hemskt!

Nu ska jag och Sami äta frukost framför Grey's Anatomy. Ha en fin söndag!

Varmaste dagen hitills

Fy vad jag ångrar att jag gick med på att jobba extra idag! För det första är jag extremt förkyld och nyser hela tiden. Sen är restaurangen så varm att svettet rinner. Och vi jobbar i svarta långbyxor! Vi har inte en enda gäst i restaurangen. Alla äter på uteserveringen eller tar med sig maten. Det är liksom inte mänskligt att vistas här inne. Men jag får se det positivt. Extra pengar är aldrig fel! Imorgon är jag ledig i alla fall och då ska jag och Sami hänga på stranden. Det ser jag framemot.

Nu ska jag äta upp min matlåda. Lax med ris, Mumma! Ha en fin lördag raringar så hörs vi imorgon igen.

Mardrömsnatt


Världens finaste tvillingar släpper ny kollektion. Tänk om man kunde få lägga sina pengar på den!

Den här natten har inte varit rolig. Vaknade av att jag var alldeles dyngsur, genomsvettig. Och då var det inte ens så varmt i sovrummet. Jag försökte svälja och det gjorde galet ont i halsen. Mina kräkreflexer väcktes hela tiden och jag var beredd på att springa till badrummet. Samtidigt kändes det som att det skulle tjockna till i halsen på mig, att jag inte skulle få någon luft. Ni kan gissa min panik, Sami kände sig hjälplös som inte förstod vad som hände. Vi trodde ett tag att vi skulle behöva åka in till sjukhuset. Men jag drack vatten långsamt och tillslut började värken bli mindre. Jag försökte somna om och nu vaknade jag utan bekymmer. Som att natten bara hade varit en otäck dröm.

Man är verkligen med om läskiga saker när man är gravid.

Like a drop in the ocean


Fem outfits från den senaste tiden, vilken är er favorit? Jag gillar den sista, älskar den klänningen! Ändå var det bara andra gången jag bar den. trots att jag haft den ett tag. 

Nu är Sami på väg hem från jobbet och vi ska åka till Ica Maxi. Dags för veckans storhandling! Ska skriva en lista på vad vi behöver köpa. Ska försöka att inte spåra lika mycket som förra helgen.

Kvällen blir lugn, vi tänkte titta på Pretty Woman. Imorgon är vi bjudna på middag hos hans mamma. Hade varit mysigt att få träffa alla igen, speciellt lilla Tiffany. Känns som evigheter sedan. Men självklart har jag skrivit upp mig på att jobba extra från 16.00 - 23.00. Vi har störd personalbrist just nu, värre lär det bli i juli då alla går på semester. Vet inte hur jag ska orka. Kommer nog inte skriva upp mig på några fler tider hur mycket de än ber mig. Jobbar redan mycket i juli och bara tuffa pass. Min kropp har börjat säga ifrån.

Var det inte jag som var fyra nyss


Den här bilden tog jag på min söta lillasyster Cornelia när vi var i Hågelby på midsommarafton. Bilarna har funnits där i många år och det är en liten bilväg med trafikljus som man får köra runt på. Jag har bilder och videoinspelningar från när jag själv var liten och fick åka bilarna. Jag kan till och med minnas den förväntan man kände när man stod i den långa kön och väntade på sin tur. Hur jag alltid stannade vid rödljus och pappa skrek "men åk! annars får du åka så lite". Men jag ville att det skulle vara som på riktigt, och då får man vänta på grönt ljus.

Cornelia verkade trivas bakom ratten hon också. Även om det blev en hel del krockar med andra bilar, hon verkade tro att det var mer som radiobilar än något annat. Det var nostalgiskt att se henne sitta och köra runt. Snart är det nog min sons tur. Vart tar tiden vägen?

Varma drycker


När man köper en Tassimo kan man registrera sig på hemsidan och får då 200 kronor i presentkort. Jag valde att spendera pengarna på nya choklad, kaffe och te-smaker! Hoppas att de kommer hem snart. Chokladen vi har nu har gått fortast så det köpte jag mest av. Sen hade vi inga te-smaker vilket jag tyckte kunde vara kul. Och så cappuccino! Hur klarar man sig utan? Även om jag dricker det varje dag på jobbet (och McDonalds har faktiskt det bästa kaffet. Samma tillverkare som Starbucks har!) så vill jag ha det hemma också. Beroendeframkallande.

Någon av mina läsare som har köpt en Tassimo-maskin? Visst är de underbara?

Tired souls


Godmorgon bloggen! Idag är jag ledig så blir en chilldag hemma. Theo tyckte inte att det var dags att gå upp ännu så han gick och la sig vid fönstret. Myspojken. Jag ska få i mig frukost, blir så himla hungrig på mornarna nuförtiden. Sen blir det att beställa nya tassimo smaker! Mer choklad och kaffe, det är vad jag vill ha. Tur att man fick med ett presentkort på 200 kronor när man köpte kaffemaskinen.

Vi hörs senare!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!