Packar och donar


Så här glad blev Liam när han fick låna pappas iPhone. Så jäkla söt! Vänstra bilden har jag som bakgrund på min mobil nu.

Liam har precis fått mat och jag har hunnit packa hans grejer, lagt fram det jag ska ha på mig och målat mina naglar.
Sami slutar jobba snart men vi kommer inte kunna åka direkt till hans mamma. Min mamma ska nämligen ha Theo över natten och hon jobbar sent idag. Så vi ska lämna Theo vid femtiden då Harry borde ha hunnit hem från jobbet. Annars får Theo vara själv en stund (har fortfarande nycklar dit). Hans barndomshem så där känner han sig trygg.

Nu ska jag byta om och fixa smink och hår. Ska försöka komma ihåg att fotografera med systemkameran ikväll. Just nu är det strålande sol, perfekt grillväder. Humöret är på topp!

Sånt som är sött


Nathalie hittade likadana strumpor som ovan inne på Åhlens och köpte till Melina. De finns i olika färger och är så himla söta. Tror ni att jag kunde motstå att köpa till Liam? Never. Jag tror att de gick på 30 kronor.

Denna morgon väckte Liam mig tidigt men det gjorde inget, var ändå pigg. Får bara hoppas att jag inte blir trött alldeles för tidigt ikväll. Vi ska fira valborg med Samis mamma. Troligtvis kommer även Lollo och Robert (Samis syster och hennes pojkvän som också är gudföräldrar till Liam). Blir nog en riktigt trevlig kväll. Vi ska grilla och sen iväg för att kolla på brasa. Liams första. Får hoppas att det inte smälls en massa raketer som stör hans små öron.
Hoppas även att det blir fint väder, än så länge ser det lovande ut.

Nu ska jag beställa en resevagn, hittade en billig och bra på jollyroom. Blir att beställa nya badbyxor till Liam också eftersom hans börjat bli för små. Åh vad kul det ska bli med Rhodos i augusti. Längtar redan efter min lillasyster. Och att få komma iväg till värmen med min lilla familj. Alldeles underbart ska det bli.

Resa till Rhodos bokad!


Jag är så jäkla glad nu! För jag och Sami har precis bokat resa till Rhodos. Vi åker i slutet av augusti och hälsar på Anna. Vi får bo på lyxhotell all inclusive till kanonpris tack vare min underbara syster.
Självklart följer Liam med som bara vid 9 månaders ålder får åka på sin första utomlandsresa.
Ska bli superkul att se Anna uppträda och få se hur hon har det. Och njuta i flera dagar av härlig värme och avkoppling.

Lycka, lycka, lycka!

900 prenumeranter



Vad roligt att ni nu är 900 personer som följer bloggen. Helt otroligt egentligen. Underbara ni!

Vet att jag blivit sämre på att blogga. Intresset finns inte på samma sätt som tidigare. Kanske kommer det tillbaka, kanske kommer det minska ytterliggare. Men jag älskar att läsa era fina kommentarer. Ni är många som skriver och jag uppskattar alla, svarar även på det mesta.

Är det något ni saknar i bloggen? Om jag börjar blogga som en galning igen kan det vara bra att veta vad ni tycker om att läsa. Sen kommer jag förstås alltid blogga om det jag brinner för. Vilket är min familj!

Tack för att ni finns, världens bästa bloggläsare.

Solig helg


Här är lite bilder jag tog när jag och Liam lunchade med Jenna och Joyce i torsdags. Fotade även hemma hos henne men hinner inte lägga upp fler bilder nu.

Sami har dragit hem till sin vän Isak idag. Jag har satt igång en tvättmaskin och ska städa lite. I eftermiddag kommer Emma och Lind över för en fika. Ska bli kul!

Men nu såg jag att Liam har spytt på mina byxor och jag har en bajsblöja att byta. Så dags att återvända till mitt glamorösa liv. Ha det fint!

Fika, långpromenad och glass i solen


Vilken härlig dag jag har haft! Mötte upp Sarah på Odenplan och så blev det en fika. Var för en gångs skull nyttigare än vanligt och valde yoghurt och müsli istället för kladdkaka och grädde. (Heja mig!) Blir kladdkaka imorgon istället när jag får besök...

Vi funderade först på att sitta utomhus men valde att sitta inne för barnens skullt. Var enklare så. Liam och Kahléen var väldigt nyfikna på varandra. De ville inte sitta stilla alls och när de började bli trötta, två timmar senare, valde vi att ta en promenad i det fina vädret så att de kunde sova i sina vagnar. Istället för att gå till tunnelbanan för att åka hem valde vi en långpromenad. När vi såg alla som satt på uteserveringar blev vi också sugna på att göra det. Så vi köpte glass och satte oss i solen. Så härligt! Kahléen vaknade och ville ha uppmärksamhet. Hon fick leka med Sarahs glass men inte smaka. Både hon och jag tycker att barn inte ska ha sötsaker förrän de fyllt två år. Men vi får båda erkänna att det är svårt att inte låta bebbarna prova. Det är så roligt att se dem äta något de gillar! Men jag ska försöka. Det är så onödigt med socker i tidig ålder.

När det började bli kallt bestämde vi oss för att åka hem. Där jag mötte Sami och vi tog en promenad med Theo. Så jag har fått ordentligt med motion idag. Liam sov hela vägen in till stan och två timmar under vår promenad. Så nu är han pigg och glad. Sitter här bredvid mig i soffan och skrattar så fort han ser Sami som diskar i köket. Nu ska vi börja med maten. Fler bilder från igår får ni så fort jag hinner. Men det blir nog dåligt med bloggande i helgen. Har mycket kul inplanerat. Vill njuta av solen också. Äntligen är det vår i Stockholm igen!

Bebislycka


Jag och Jenna träffades i Tumba centrum för att luncha igår. Lilla Joyce var bara 11 dygn och så himla liten. Bara 3300g så klart mindre än vad Liam var när han föddes (som vägde 4095g). Första gången jag fick gosa med en så liten bebis! Åh de små kycklingbenen. Var nära att jag stal med mig tösen hem.

Hon är en liten sova och äta bebis än så länge. Bara sover och sover. Liam var inte sån som liten, han har alltid varit en vaken pojke. Kommer ihåg hur alla sa det till mig, att jag skulle njuta av de första timmarna efter förlossningen. För då brukar bebbarna vara pigga men när de sen somnar så sover de i veckor. Bara vaknar upp för mat. Jag väntade och väntade men dessa sovperioder kom aldrig. Liam har alltid varit för nyfiken för att sova. Fast han började ändå tidigt med att sova på nätterna.

Hur som, efter fikan åkte vi hem till Jenna där hennes sambo Forest och äldsta dotter Ariana väntade. Sist Ariana träffade Liam var han bara några veckor. Hon förälskade sig i honom redan då men nog var han roligare den här gången. För nu skrattade Liam glatt när han såg henne och försökte hela tiden ta på Ariana. Hon ville att han skulle sitta bredvid henne och när han fick nappflaska, ja då ville Ariana också ha det. Charmtroll!

Har fotat ganska mycket med systemkameran också. Så i eftermiddag kommer jag in med fler bilder. Nu ska jag göra mig och Liam iordning. Sen blir det en promenad med Theo innan jag och lillpojken åker in till stan för en fika med Sarah och Kahléen. Det är tur att jag fick ta över Annas busskort när hon åkte till Rhodos. För den här veckan har det blivit mycket resor. Så kul när man har en massa inplanerat. Får njuta av bebisgos hela dagarna, lycka för en småbarnsmamma.

Gosa med nyfödd


Idag ska jag och Liam åka långt. Nästan 90 minuter i lokaltrafiken. Får hoppas Liam håller sig nöjd hela resan.
Vi ska nämligen hem till Jenna som blivit tvåbarnsförälder. Få träffa lilla Joyce som knappt är två veckor gammal.
Ska bli så mysigt! 

Nu ska jag få i mig lite frukost och sen gå ut med hunden. Verkar vara molnigt väder idag, får hoppas att det lättar upp. 

Bebisträff på öppna förskolan


Nu har jag kommit hem från öppna förskolan. Det var Nathalie och Mikaela som tog med mig och på deras öppna förskola är det sång på onsdagar för bebisar upp till 8 månader. Mysigt! Vi var ganska många vuxna som hade med oss våra bebbar. Efter sjungandet blev det fika. Vilken mamma säger nej till det?

Liam har börjat äta 150ml ersättning per måltid nu. Men ungefär varannan gång så blir det för mycket för honom och då spyr han. Så när jag är iväg brukar jag bara ge 120ml för säkerhetsskull. Tror ni inte att han spydde i alla fall? Och då verkligen ordentligt. Han lyckades träffa mina kläder varje gång och inte sina egna. Måste börja ta med mig ombyte till mig själv i fortsättningen...

Bebbarna hade kul tillsammans i alla fall. Ilon och Melina var väldigt nyfikna på Liam som försökte förklara för dem hur man lär sig att sitta. Kanske har de snart också lärt sig. Melina kontrade med att visa hur duktig hon är på att stå istället. Liam står fortfarande mest och gungar när han ska stå upp, och sitter hellre.

Nu hoppas jag Sami slutar snart så att jag kan få kramas med honom. Längtar så!

Barnkläder och sängkläder hos Campadre


Tänkte tipsa er om att
Campadre just nu har två riktigt bra kampanjer!
För mig blev det en tröja och tossor till Liam från Little Minds. Samt fina lakan från Mille Notti till mig och Sami.
Valde storlek 74 i tröjan. Liam har 68 nu och är 66cm lång. Men han har så himla mycket i storlek 68 och knappt något i 74. När vi fått presenter, som när han föddes, julafton och dopet så var det mest 62 och 68 vi fick. Så det har verkligen svämmat över av kläder till Liam. Men nu måste jag snart ut och shoppa lite nytt... stackars mig ;)

Sängmobil


Vad gillar ni Liams sängmobil? Själv älskar jag den. Blev så glad när jag hittade en billig på tradera (då de kan kosta riktigt mycket) och att den föreställde muminfamiljen. Liam gillar den också, framförallt musiken den spelar.

Idag ska jag och Liam till öppna förskolan med Nathalie och Melina. Lär mest vara lite äldre barn men tror Liam kan komma att tycka det är kul ändå. Han är så nyfiken på allt. Men det blir lite senare, först ska jag ut med Theo och sen ska Liam få gröt.

Hemma från stan


Kom hem för ett tag sedan och har hunnit gosa med en glad hund.
Var trevligt med en fika! Vad stor Lykke har blivit. Vi kom på att det var över en månad sedan sist vi sågs, tiden går så jäkla fort. Och då hinner barnen utvecklas och växa en hel del. De var väldigt nyfikna på varandra och Liam försökte hela tiden att nypa henne i kinden. Inte snällt.

Ska ordna så att sittdelen blir lite mysigare för Liam nu när han fortfarande är så liten. Det ser inte så bekvämt ut när han sover i vagnen. Med lite filtar blir det nog bättre.

Nu har jag en hungrig pojke att ta hand om. Hoppas ni också har fått njuta av det fina vädret idag.

Ibland var det bättre förr


Hittade den här igår och tyckte att den var väldigt rolig. Håller ni inte med?

Anledningen till att jag inte kom in med någon video igår var för att det inte gick att klippa klippet. Har filmat från hela babysimmet men ni skulle bara få ena dyket. Eftersom det inte går att lägga upp 30 minuter film.
Men windows movie maker ville inte samarbeta. Jag lekte mycket i det programmet när jag var yngre. Då tog det mycket längre tid att klippa och ordna, men det fungerade. Idag har de ett supersmidigt verktyg, men det krånglar bara. Jag lyckas spara endast sjävla dykningen, men ljudet synkar inte. Klippet börjar tio minuter in i filmen men ljudet man hör är från början av videon. Superirriterande. Så tills jag fått en lösning på problemet kan jag tyvärr inte visa någon video.

Men dykandet gick bra. Liam verkade varken gilla det eller tycka att det var tråkigt. De tre gånger han dök såg han lika nollställd ut varje gång när han kom upp. Kanske blir det roligare med tiden, han tycker i alla fall inte illa om det. En annan bebis blev så avslappnad i vattnet att han somnade. Haha så jäkla söt!

Nej nu hinner jag inte sitta här något mer. Ska göra mig och Liam iordning, sen åker vi in till stan för en fika med
Linn och hennes Lykke. Ska bli mys!

Från liggdel till sittdel


Igår bytte jag och Sami bort liggdelen från vagnen och satte dit sittdelen istället. Liam har sedan tre månader velat kunna se sig omkring i vagnen. Tidigare har vi använt en kudde för att han skulle komma upp bättre. Men nu är han så pass stor att det inte räcker med en kudde längre. Så vi beslutade oss för att göra om vagnen till en sittvagn och vilken hit det blev! Varit på två promenader sedan vi bytte och Liam har varit supernöjd båda gångerna. Nu kan han se sig omkring på ett helt annat sätt. Gillar att även sittdelen kan vara vänd mot mig. Så att vi ser varandra. Än så länge är han ändå så liten att för mycket intryck kan ge skada. Plus att jag gärna vill se så att han är nöjd och att nappen inte ramlat. När han blir större och vill kunna se ännu mer av sin omgivning är det bara att vända på sittdelen så han tittar framåt. Perfekt!

Jag har förresten inspelat från när Liam dök på babysimmet igår. Tänkte låta er ta del av det senare, nu ska jag få i mig lunch.

Godmorgon ny vecka


Lite bilder från i lördags. Nu har Anna börjat sin resa mot Rhodos. Saknar henne redan. Hoppas verkligen vi kan hälsa på henne senare i sommar. Vilken resa hon har framför sig, hon får allt se till att uppdatera
bloggen ofta.

Den här veckan har jag en del roligt inplanerat, sen lär det bli en och annan spontanfika skulle jag gissa. Men idag tänkte jag stanna hemma och pyssla med lägenheten. Nu ska Liam få lite mat och sen blir det att dammsuga. Vi hörs lite senare!

Lyckad kväll


Var riktigt trevligt hos mamma igår. Vi började med att äta musslor till middag. Supergott! Ris och kyckling fanns det också, då Anna inte gillar (läs: vågar inte prova) musslor.

Efter maten blev det att basta och kvällen avslutades med karaoke i vardagsrummet. Otippat, men jäkligt roligt.
Kommer sakna dig enormt kära syster. Ha det underbart på Rhodos. Njut, njut, njut. Snart är du tillbaka i gråa Sverige igen. Jag kommer undvika dig första månaden, bara så du vet. Lär ju se ut som ett spöke bredvid dig som i oktober/november kommer vara brun som en pepparkaka.

Idag står babysim på schemat. Dags för Liam att pröva på dykning, spännande! Är glad att det är Sami som är i vattnet med honom. Jag skulle säkert bara bli för nervös. Kommer filma vid poolkanten istället.

Bra start på helgen


För en gångs skull var de inte snåla med grädden. Gott, gott, gott!

Kom hem för någon timme sedan från centrum. Alltid lika trevligt att träffa Nathalie. Som vanligt pratar vi på som om vi inte setts på flera månader, trots att det handlade om en vecka. Dagens samtalsämne blev bland annat namn till eventuella syskon. Verkar som att vi har vissa gemensamma favoritnamn, men att vi även tycker en del olika. Kul!
Just namn är någonting jag älskar att diskutera. Jag kan ha ett favoritnamn i en månad, och sedan plötsligt inte alls klara av det längre. Fråga mig inte varför. Liam är det enda namnet jag ännu inte tröttnat på. Sen har jag ett nytt tjejnamn jag verkligen gillar. Men som vanligt är jag tråkig och går inte ut med det i bloggen. Vill inte att nära och kära ska stjäla namnet ifrån mig ifall att Liam får en lillasyster. Och om jag fortfarande gillar namnet vid det tillfället.
Det är lite ovanligt, men superfint. I alla fall enligt mig. Har däremot en känsla att mamma inte gillar namnet.

Blev inte bara fika i centrum. Köpte även en present till Joyce, Jenna har blivit tvåbarnsmamma nu och jag ska träffa hennes lilla skatt i nästa vecka. Längtar! Åh vad liten hon kommer vara i jämförelse med Liam.
Köpte även massa gott till kvällens tacomiddag. Sami är på väg hem till Isak nu då de ska byta däck på sina bilar.
Längtar tills han kommer hem igen så att vi kan äta. Är så jäkla hungrig! Har tjuvstartat med tacochips. Tur att vi har många.

Önskar er återigen en trevlig helg. TGIF

Avslutar vardagsveckan med fika


Idag ska dessa två få umgås. Jag och Liam ska nämligen till centrum för en fika med
Nathalie och Melina. Mysigt!
Just nu ösregnar det så får hoppas att vädret lugnar ner sig tills det är dags att gå till bussen. Om inte får jag användning av mitt fina paraply.

Imorgon ska jag och Sami se Handen spela handbollsmatch. Viktig match, de kvalar för att få stanna kvar i division 2. Sami har några vänner som spelar i Handen så då är det klart att vi vill kolla. Efter matchen ska vi hem till mamma för middag. Avskedsmiddag, då Anna åker till Rhodos på måndag. Åh vad jag kommer sakna henne! Sex månader är en lång tid. Hon kommer hem lagom till Liams 1 årsdag. Förhoppningsvis kan vi åka och hälsa på henne i augusti eller september. Det vore kalas, förlänga sommaren och få se min fina syster uppträda. Vad kan vara bättre?

På söndag är det babysim och veckohandling som står på schemat. Låter som en bra helg.

Uppdaterar nog bloggen när jag kommer hem från centrum. Om inte får ni ha en underbar helg!

Videoinlägg på en sittande Liam


Liam är duktig på att underhålla mig när vi inte har några aktiviteter inplanerade för dagen. Enjoy!

Gästinlägg av Liam


Hej mammas läsare!

Fick låna bloggen den här morgonen så passade på att ta lite egopix. You like?
Inte konstigt att jag dregglar hela dagarna, med en sådan här spegelbild.

Sen ett hett tips innan jag ska gå och gymma. Glöm inte nappen i sommar. Jag har med mig den överallt.
2012's hetaste accessoar!

Play together


Jag tycker att den här bilden är härlig. Speciellt med tanke på att det inte är ofta man ser Theo i närheten av Liam. Han är livrädd för hans händer, eftersom de gärna drar efter hans päls. Men ibland vågar han sig fram.

Jag håller på och försöker bränna över videorna vi filmat till en dvd. Men jag tror att videokameran är för ny för skivorna. För det går inte om jag inte konverterar klippen. Vet ni om kvalitén försämras när klipp konverteras? Och om det finns något bra gratisprogram? De enda jag hittat sätter en ful vattenstämpel över klippen. Inte snällt.
Annars får vi väll köpa nya skivor istället, om det finns till vår videokamera. Men konstigt vore det annars.

Take a picture


Igår kom bilderna jag framkallat så ska sätta in dem i album.
Jag framkallar väldigt mycket. Tycker det är roligare att bläddra i album än i datorn.
Det är tur att fujidirekt finns, så jäkla bra priser! Jag framkallar bara när de har något erbjudande, vilket är väldigt ofta. Antingen får man 50 eller till och med 100 bilder gratis. Eller så kostar varje bild 50 öre eller så får man frakten gratis. Oavsett sparar man väldigt mycket pengar. Me like.

Nu ska jag få i mig frukost. Såg att osten är slut. Jag som inte kan äta skinka längre (luktar som fostervatten).
Får väll bli flingor. Later lovers!

Making film


Här har ni min och Samis nya kärlek. Filmar i HD, väger ingenting och ligger skönt i handen. Gissa om jag är nöjd!
Ska bränna över till skivor det vi filmade i helgen.

Ikväll blir det zumba. Har inte tränat på tre veckor så ska bli skönt att komma igång igen.
Imorgon testar jag mammaträningen igen. Får hoppas Liam är nöjdare imorgon än vad han var sist. Så man får ut någonting av träningen.

Bakdag


Bild på mammas tsatsiki, så himla gott! Måste pröva att göra egen någon dag. Men inte idag, idag ska det bakas istället. Sugen på att göra hallonmuffins.

Hade tänkt pyssla idag men Liam gav mig sovmorgon till 09.30 (!) så orkar inte stressa iväg. Får bli nästa tisdag istället. Ska passa på att lägga över det vi filmat i helgen till datorn för att bränna till skivor. Jag och Sami har nämligen köpt en videokamera och jag är så himla glad. Pappa filmade mig och Anna väldigt mycket när vi var små. Kommer ihåg hur mycket vi älskade att titta på dessa filmer. Vill göra samma sak för mina barn.

Just nu kan jag inte filma så mycket, att kolla på hur Liam ligger i gymmet i 60 minuter kanske inte är så där jättekul. Men jag filmar några snuttar ibland, och på söndag ska jag filma när Liam dyker för första gången. Happy me.

Nästa gång blir det dykning


Igår var det min tur att vara i vattnet med Liam och det var superkul. Nu tycker han inte att det är jobbigt att få vatten i ansiktet längre. Han blundar och sen börjar han skratta. Vårt lilla charmtroll. Är väldigt nyfiken på hur det ska gå att dyka nästa gång. Hoppas att Liam tycker att det är roligt, inte alla barn som gör det.

Sami är på väg hem från jobbet så ska strax börja med middagen. Korvstroganoff med ris blir det. Var ett tag sedan nu.

Funderar på om jag ska orka iväg till öppna förskolan imorgon för pyssel. Brukar vara mysigt men är ganska tidigt på morgonen. Så får se hur jag känner imorgon.

Trevlig kväll kära läsare!

Sol och snö


Igår var det jag som var i vattnet med Liam under babysim. Sami tog en massa bilder som ni ska få se lite senare.
Efter babysim åkte vi hem till mamma för lunch. Hon klippte även mina toppar.

I solen var det riktigt varmt så vi satt ute på terassen och njöt, så härligt. Liam blev även väldigt fascinerad av sin egen spegelbild. Han skulle aldrig bli uttråkad om han hade en tvilling att titta på hela dagarna.

Spontantur till Tumba


I fredags hade jag och Sami inga planer. Vi var inte så sugna på att bara sitta och titta på tv och det var lite sent för att ringa över några vänner. Så ringde pappa mig och berättade att han och Anna (som sov över) hade supertrevligt. Drack lite vin och skulle spela spel. Så då beslutade jag och Sami för att joina dem. Första gången vi sov borta med Liam så det var en hel del att packa. Kändes som att vi skulle vara borta en vecka. Vid 21.00 (en timme efter samtalet) var vi framme och det blev en riktigt trevlig kväll. Vi drack lite cider och spelade kort. Tyvärr gick det inte så bra som det brukar göra för mig. Men för en gångs skull var jag ingen dålig förlorare utan hade väldigt roligt istället.

Igår skulle jag och Sami på bio men innan vi drog fick Liam testa hoppgungan för första gången. Först tyckte han att den var läskig men när han förstod hur den fungerade blev den väldigt populär. Synd bara att det var precis innan han skulle sova så han orkade inte sitta där särskilt länge. Får testa den igen nästa gång vi är på besök.

Idag är det babysim som står på schemat. Sen ska jag, Theo och Liam hem till mamma. Hon ska klippa mina toppar, det behövs. Sami ska hem till Isak så vi ses först ikväll.

Hoppas ni har en fin söndag kära läsare!

Feeling good


Här är bilder från dagen. Liam har verkligen varit på toppenhumör. Han och Kahléen var väldigt intresserade av varandra och hon ville hela tiden hålla i hans hand. Liam fick även i sig en hel portion av palsternacka och potatis, det var gott!

Jag och Sarah bytte även doppresenter som vi inte kunnat ge varandra pga sjukdomar. Av oss fick Kahléen en stor Barbapapanalle. Liam fick leksaker från märket Dinglisar. Superfina!

Efter fikan åkte jag och Liam till mammas jobb då hon så gärna ville visa upp sitt barnbarn för arbetskamrater. Som en kille sa, verkar nästan som att hon var mer stolt än mig haha! Alla skulle få titta på hennes fina barnbarn. Knappt så att hon kom ihåg att presentera sin egen dotter.

Nu kom Sami hem så jag ska pussa på min älskling. Trevlig helg!

In till stan


Weheartit.com

Idag ska jag och Liam in till stan för en fika med Sarah och Kahléen. Som jag saknat min fina vän.
På grund av sjukdomar har vi inte setts på ett bra tag, lilla Kahléen är nu redan sju månader!
Sarah missade Liams dop eftersom hon var sjuk. Och jag missade Kahléens namncermoni för att jag hade lunginflammation. Så typiskt. Ska komma ihåg att ta med hennes present som hon inte fått ännu.

Liam sover fortfarande, han är jättetrött idag. När jag har möjlighet att sova ut ja då vill han vakna vid åtta. Men idag när jag behöver komma upp vid den tiden för att göra mig iordning, då vill han sova vidare. Visst det är skönt att få egentid på morgonen när man gör sig iordning. Men tanken att få sova till halv nio eller nio är lockande.
Snart helg så då brukar det bli mer sömn så ska inte klaga. Har en rolig dag framför mig!

Snart åker syster


Bild på mig och
Anna från i lördags. Hon är så jäkla snygg i nya hårfärgen! Vill också bli blond igen men samtidigt är det skönt att äntligen ha min naturliga hårfärg tillbaka. Slippa utväxter, och så mår håret så mycket bättre.
Men jag gillar förändring...

Anna lär bara bli ännu blondare nu när hon sticker till Rhodos i ett halvår. Jag hoppas verkligen att vi kan komma och hälsa på henne. Det skulle vara så himla mysigt. Med det gråa väder vi har idag längtar man mer än någonsin till värmen. Hur som helst, nu har jag inte tid att sitta vid datorn. Ska passa på att städa lägenheten medan Liam sover.

Umgås vid datorn


När Sami spelar CS brukar jag ta min dator bredvid honom och spela Sims. Så sitter Liam nöjt i sin barnstol och tittar på. Oftast med en leksak. Man lär sig massor med knep för att hitta egentid som småbarnsföräldrar. Men att ändå kunna umgås tillsammans. Kan vara lite knepigt ibland.

Nu är Sami iväg till Skövde för jobb. Lär komma hem ganska sent så jag får nog skippa träningen ikväll. Jag som hade tänkt köra bodypump. Sami tror att han kommer hinna hem innan men så råkar han vara en väldigt optimistisk person. Så jag är inställd på att missa träningen. Tråkigt! Har inte tränat på tre veckor eftersom jag varit sjuk. Är så taggad på att sätta igång igen.

Liam slapp förresten febern. Han har sovit som vanligt inatt, så skönt!

5 månaders kontroll


Här är en bild som
Rebecka tog igår på mig och hennes dotter Tindra. Så himla liten och söt! Nästa gång vi ses lär hon redan ha blivit större. De växer så fort ibörjan.

Någon som inte växer så fort längre är Liam. Han väger nu 7130g och är 66cm lång.
Så nu är han under medel både på längd och vikt. Antagligen för att både jag och Sami var små som bebisar.
Men det oroar sköterskan lite eftersom han var så stor när han föddes. På fem månader har han bara gått upp 3 kg och det är ganska lite. Så vi kommer öka smakportionerna nu eftersom han äter så bra. Och eventuellt ge honom ersättning oftare. I alla fall när vi märker att bröstmjölken inte räcker till. Den verkar inte vara lika fet längre heller.
Eftersom han äter ofta men ändå dalar en del på vikt och längd.

Liam var förresten superduktig med sprutorna. Första reagerade han inte på, då skrattade han bara mot mig. Andra började han gråta men det var väldigt milt och gick över så fort jag fick hans uppmärksamhet. Då skrattade han bara igen. Så duktig! Nu får vi hoppas att han slipper febern. Han somnade precis efter att ha ammat och sover nu i sin egen säng. Tiffany är fortfarande här, ska hem i eftermiddag. Så nu ska vi spela sims.

Godmorgon


Jag tycker att den här bilden är så himla söt på Sami och Liam. Tagen nu i helgen när vi myste på morgonen. Liam har världens härligaste morgonhumör. Fast han hade gärn fått sova lite längre. Men kanske inte borde klaga vid åtta på morgonen, vet att många mammor har det värre. Tycker ändå att det är skönt att komma upp i bra tid, då får man mera gjort.

Klockan 10.00 ska vi till BVC för 5 månaders vaccinet. Hoppas Liam slipper få feber.
Ska bli kul att veta längd och vikt också. Jag bloggar när vi kommer hem igen.

Tiffany på besök


Nu har jag kommit hem från stan. Tiffany kom precis hit. Hon ska sova här inatt eftersom hon har påsklov den här veckan. Nu sitter hon och spelar Panfu på Samis dator. Jag försökte övertala henne att Sami har ett konto där också. (Det är ett spel för lågstadieelever) Jag sa att han heter Samisandboll och att han antagligen spelar det just nu. Tyvärr är hon inte lika lättlurad längre som hon brukade vara. (Tiffany är Samis snart 11 åriga lillasyster för er som inte vet)

Var förresten jättekul att fika med Rebecka. Första gången vi sågs men vi har haft kontakt över bloggarna.
Hennes lilla Tindra var så himla söt. Fick hålla i henne och hon vägde verkligen ingenting. Kunde inte förstå att Liam också varit så liten. Trots att det inte var länge sen. Tiden går så jäkla fort och man glömmer hur små de är som nyfödda. Trots att man försökte ta vara på tiden.

Hejdå påsken


Igår var vi över hos farmor för påsklunch. Första dagen vi faktiskt åt påskmat, var allt på tiden!
Min kusin Vilma var förtjust i Liam och ville leka med honom hela tiden. Roligast var att ta hans napp för att kunna ge tillbaka den igen. Liam älskade uppmärksamheten och hade inget emot att nappen hela tiden försvann. Så länge den alltid kom tillbaka.

Idag ska jag och Liam fika med
Rebecka och hennes lilla dotter Tindra. Tindra är inte ens två månader ännu, så det blir att gosa med en riktigt liten bebis. Mys!

Vi hörs när jag kommer hem igen eller imorgon. Har ganska mycket inplanerat den här veckan så bloggen lär bli lidande. Men vi hörs när vi hörs. Hoppas ni får en fin start på veckan!

Lördagens utgång


Här kommer bilder från i lördags. Min fina vän Lind fyllde 24 och det skulle självklart firas. Började med champagne hemma hos Linds pojkvän och sedan drog vi vidare till Solidaritet för att dansa hela natten. Och då menar jag verkligen hela natten. Var inte hemma förrän vid halv fem. Ingen aning om hur jag orkade. Trodde att jag skulle vara trött vid ett-tiden men istället flög timmarna förbi.

Var kul att min syster Anna och hennes vän Steffi joinade oss. Så fick man en sista utgång innan Anna åker till Rhodos. Där hon blir kvar som showartist i sex månader. Visst är hon snygg i nya blonda frisyren? Riktig pangbrud!

Tack Lind för att man fick komma. Kvällen blev toppen!

Från solsken till snöstorm


Här är lite bilder från gårdagen. Då det var varmt och solen sken, till skillnad från idag.
Jag, Anna, Liam och Sebbe satt på terassen och njöt. Även Theo trivdes bra i det fina vädret.
Vi drack lite cider, Anna pratade om sina äventyr i Gävle och vi frågade Sebbe hur han skulle fira att han blivit myndig.

Senare kom även Orvokki, Esko, Chribba och Sami. Så blev det god mat och tårta. På kvällen spelade vi kort. Jag vann, förstås. Oavsett vad vi spelade. Brukar vara så. Nu planerar vi att köpa TP som vi kan spela tillsammans. Finns inget roligare spel. Frågan är bara om jag är lika smart som jag var när jag gick i skolan.
Upp till bevis...

Ikväll ska vi hem till Samis mamma för middag. Hoppas ni också har en bra kväll framför er!

Glad påsk

Liam 5 månader


Dagarna fortsätter att passera i en rasande takt och vår lilla skatt är nu 5 månader.

Nytt för denna månad är att han lärt sig att sitta utan stöd. Han behöver bara träna på balansen.
Liam sover fortfarande hela nätter. Lägger sig vid 21 och vaknar mellan 05 och 06. För det mesta kan han somna om och sova vidare till 08 eller 09 efter amning.

Jag ammar fortfarande för det mesta. Vissa dagar har jag mer mjölk än andra. Han får alltid tillägg på kvällar innan läggdags. Ibland även dagtid om han vill äta oftare eller mer än vanligt. Han äter ett mål gröt om dagen och en smakportion. Majs och potatis är favoriten. Men än har han gillat allt han fått pröva. En riktig liten allätare.

Det är underbart att vara mamma till Liam. Han är en glad liten pojke som älskar att höra sin egen röst. Uppmärksamhet är toppen och allra mest gillar han sin mamma och pappa. Om han är nyvaken kan okända ansikten skrämma honom. Theo är himla intressant och han vill hela tiden hålla koll på var han är någonstans.

Älskade Liam, du är mammas och pappas största lycka.

Produktiv dag


Trots en natt med lite sömn har jag hunnit med mycket idag. Åkte med mamma och syster till centrum. Blev en tur till systemet, ska ut med Lind och hennes vänner på lördag. Fira att hon blivit 24. Har bara varit ute en gång sedan jag fick Liam. Då var jag dödstrött vid 01. Får hoppas att det går lite bättre den här gången. Köpte även en födelsedagspresent till henne. Hoppas hon blir nöjd, annars tar jag den sjäv för jag äääälskart. Kan inte skriva vad det är eftersom hon troligtvis läser detta.

Undertiden Anna fixade nytt id fikade jag med Nathalie och Melina. Alltid lika trevligt.
När jag kom hem satte jag mig på altanen och njöt av det fina vädret. Theo ville genast upp i famnen, min gos.
Liam satt i sin gunga undertiden. Hade ytterdörren öppen för att vädra och så kunde jag höra om han skulle bli missnöjd.

Nu ska jag hem till mamma. Blir att chilla på altanen. Ikväll ska vi fira henne som fyllde år i tisdags och Dennis som blir arton idag. Stora killen! Börjar känna mig gammal, då jag är sex år äldre än honom.

Hinner inte skriva mer, vi hörs imorgon!

Värsta natten hittills


Den här bilden togs på Liams dopdag. När vi hade kommit hem och firade min mormor som fyllde 70 år.
Mamma, mormor, Liam och jag. Fyra generationer, inte illa! Tycker att Liam är så himla söt på bilden. Snacka om att ta kameran. Fotomodell nästa?

Fast inatt var jag inte så glad på honom. Alls. Det var så skumt, för Liam har sedan han föddes vetat skillnad på dag och natt. Då vaknade han 02 och 05. Från att han var tre månader har han sovit hela nätter. Men inatt vet jag inte vad som hände. Han somnade vid 22 och vaknade sedan vid midnatt. Klarvaken. Han vägrade att somna om, hur mycket jag än försökte. Jag testade att amma på båda brösten, undrade om det kanske var slut på mjölk eftersom han aldrig brukade äta så tidigt på natten. Så fixade ersättning. Men han bet mest på flaskan än sög. Var inte alls hungrig. Vid tre gav jag upp. Då hade jag ändå kämpat i tre timmar med att få honom att sova. Jag testade att byta blöja och sen gick vi till vardagsrummet. Tur att det går bra program på natten. Blev ett avsnitt av the 70's show och Scrubs.
Jag var så trött att jag knappt orkade hålla ögonen öppna men Liam satt och pratade glatt. Först vid femtiden började han bli trött så då ammade jag honom i våran säng och han somnade. Vågade inte lyfta över honom till sin egen säng ifall att han skulle vakna. Så han sov mellan mig och Sami. Jag sov jättedåligt som jag alltid gör när han sover med oss. Vaknar hela tiden. Hoppades att Liam skulle vara så trött att han ville ta sovmorgon. Men halv nio var han jättepigg, så det var bara att gå upp.

Hoppas, hoppas att nästa natt blir mycket bättre. Annars kommer jag börja gråta.

Skorea hos Members


Skynda in till Members och fynda skor från Nelly! Är ni inte medlemmar ännu kan ni lämna er mailadress så skickar jag en invite.

För mig blev det skorna högst upp. Paren under gillade jag också. Men Sami hade tvingat iväg mig på shopping-möte om jag handlat för mycket. Skor råkar vara min svaghet.

Men det är jag inte ensam om så vill ni få billiga, fina skor får ni skynda. Mycket har börjat ta slut.

Fem mammor och fem bebisar


Här kommer bilder från gårdagen. Var riktigt trevligt att umgås med lite andra mammor igen.
Visade sig att Veronika, en vän till Nathalie, går på babysim tillsammans med oss. Lite kul! Nathalie går också på babysim med Melina, men de har en tidigare tid på söndagar. Jag hade gärna gått då, men Sami är inte så mycket för tidiga mornar.

Som ni ser var det återigen flest pojkar. Måste vara klart flest pojkar födda förra hösten här i Stockholm. För vi träffar nästan aldrig på någon som har en dotter i Liams ålder. Melina stortrivs som enda tjej på våra fikastunder.
Liam såg till att hålla henne hårt i armen så ingen stal henne från honom. Konkurransen är hård...

Fikat Nathalie bjöd på var supergott. Speciellt tårtan, hade gärna stulit med den hem.

I'll be by your side


Sami tog den här bilden på mig och Liam häromdagen. Jag tycker att den är så mysig. Man blir väldigt varm när man har en sovande bebis i famnen. Men ändå vill man inte lägga honom ifrån sig. Dessa stunder är dyrbara för mig.

Blev inget mer bloggande igår eftersom jag stannade ganska länge hos Nathalie. Vi hade så trevligt att tiden rusade, och plötsligt var klockan fem. Skönt på så sätt att Sami kunde komma och hämta oss så slapp man ta bussen. Jag tog en del bilder som ni ska få se lite senare. Nu ska jag ut med Theo i det fina vädret.

Dagens bebis


Idag bär Liam body och jeans från H&M. Ja även strumporna är därifrån. Bodyn var en doppresent.

Idag ska vi hem till
Nathalie tillsammans med andra mammor här i Haninge. Hon bjuder nämligen på dopfika. Även efter Melinas dop blev det en massa gott över och vem säger nej till fika? Är första gången jag och Liam gör någonting på över en vecka. Om man bortser babysimmet i söndags. Så ni kan gissa om jag längtar efter socialt umgänge!

Bloggar antingen innan vi åker eller när vi kommer hem. Solen skiner så det verkar bli en fin dag, vad härligt.

Klänning på väg till mig


Cover har en kampanj på Members som ni inte vill missa! För mig blev det klänningen ovan.
Förälskade mig i mönstret.

Om ni inte är medlemmar på Members kan ni maila mig på
[email protected] eller lämna er mail i en kommentar. Ni som stör er på att jag redan skrivit detta förut; ta några djupa andetag. Jag skriver hur man blir medlem bara för att jag annars alltid får frågan. Lättare så här, ni som stör er kan låta bli att läsa.
Det är väll inte så jobbigt?

Full fart framåt


Igår fick Liam inviga sin gåstol. Vilken succé! Eller ja... leksakerna var toppen. Men han förstår inte riktigt hur han ska ta sig framåt ännu. Han har kunnat förflytta sig några centimeter. Men än går det trögt. Snart lär han skynda fram. Behöver nog bara lite tips från familjen Flinta.

Liam och Sami på babysim


Här är lite bilder från gårdagens babysim. Var så mysigt att se hur Liam återigen trivdes i vattnet. Han har börjat sparka med benen när man kör runt honom i vattnet. Fortfarande bara småsparkar men det kommer mer och mer. Lär bli en riktig fisk i vattnet om några år. De fick även vänja sig vid att få lite vatten på huvudet. För inte nästa gång men gången där på ska de börja lära sig att dyka. Åh vad nervös jag kommer att vara! Men det ska nog gå bra.
Nästa söndag är det påsk så vi har babysim först om två veckor igen. Jag undrar vem som längtar mest, jag eller Liam.

Är förresten underbart att se mina två killar tillsammans. Så mycket kärlek. Sami är världens bästa pappa. Jag och Liam är lyckligt lottade.

Liam har lärt sig att sitta själv


Får väll börja med att säga att det inte är ett aprilskämt. Tänkte först vänta med att berätta till imorgon men är för till mig. Liam har lärt sig att sitta utan stöd! Kanske ser ut på bilden som att jag håller en hand mot ryggen. Men jag satt där ifall att han skulle ramla bakåt, eftersom han ännu bara kan sitta själv en liten stund.

Igår märkte jag att han var ganska stadig och testade att inte hålla i honom. Han kunde sitta några sekunder innan han började vingla. Idag satt han klart längre. Han kollade runt, på mig och på Theo utan att vingla. Efter ett tag föll han mot höger så att jag fick ta emot. Min duktiga kille som börjar bli så stor!

Det förvånar mig inte att han lärt sig att sitta själv så tidigt. För sitta är det bästa han vet. När alla andra jämnåriga velat stå i sina mammors famnar har han tryggt suttit hos mig istället. Jag har skämtat om att han kommer börja gå först när han är två år men sitta lär han sig tidigt. Lite rätt hade jag i alla fall.

Mår förresten mycket bättre nu när jag får pencillin. Imorgon ska jag försöka uppdatera bättre än vad jag gjort de senaste dagarna.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!