Mammas och Harrys bröllop idag


Anna har dragit till kyrkan redan för att sjunga upp. Hon ska sjunga två låtar på bröllopet, jag ska bara läsa upp en dikt så det behöver man inte öva på innan. Steffi och Jerry som ska vara servitriser på bröllopet har dragit till lokalen med Harry. Han har mycket att göra nu. Medan mamma sitter hos frisören och blir fin springer Harry runt och gör alla ärenden. Jag hoppas han har tid för att ta hand om sig själv! Bröllopet är halv ett och halv tolv kommer en buss hit för att hämta upp alla gäster. Då det är så många från Finland kändes det bättre så. Theo är hos våra grannar hela dagen. Han trivs där så det är tur.

Jag har nu både fått på mig kläder och smink. Har bara håret kvar så har gott om tid innan det är dags att gå. Tänkte gå igenom min dikt en gång till, samt talet jag ska hålla efter. Det känns lite drygt när hälften av gästerna inte kommer förstå. Jag hade kunnat gjort en Daniel och kört halva på engelska. Men det förstår nog inte finnarna ändå. Jag avslutar i alla fall med ett finskt ord. Kippis. Vilket betyder skål. Bortsett från det får de sitta och låtsas att de hänger med.

Än är jag inte nervös. Jag undrar hur mamma mår. Jag hoppas att hon blir fin. Men det blir hon garanterat.
Vi hörs imorgon raringar!

Presentkortsshopping


Igår när jag shoppade med Jackie blev det även en del inne på Guldfynd. Jag fick 500 kronor i presentkort efter att ha haft tävlingen på bloggen. Om ni minns? När en lycklig vinnare vann 1000 kronor att shoppa för.
Jag valde verkligen helt rätt tillfälle att använda presentkortet. De hade nämligen storrea. Bara klockan kostade egentligen 350 kronor. Men jag fick den, örhängen, armband och halsband för 400 kronor. Inte illa! Den återstående hundringen ska jag köpa ringar för någon dag.

Idag har jag varit och hämtat ut paket. Min stora fina kameraväska har kommit och omni-bouncern till blixten. Inte hunnit testa den ännu. Men det hinner jag nog. För snart kommer kusinerna hit, då jävlar blir det liv! De har varit på kolmården hela dagen. Jag har precis kommit ut ur duschen. Tänkte att det var lika bra att jag gjorde det innan. Vi får se om jag bloggar något mer ikväll. Annars hörs vi imorgon innan bröllopet!

Våfflor


Sjukt goda våfflor åt jag och Cissi på Rhodos. Varma, stora med vaniljglass på. Något man nu saknar. Jag är för lat för att leta fram något att äta till frukost. Mormor och morfar kom precis från båten och ni kan gissa hur glad Theo är! Han bodde hos dem i 11 månader undertiden jag var au pair i Italien. Så vi är nog alla lika glada över att ha mormor och morfar här. Nej dags för kaffe, later!

Nu är det bara Michelle Tanner som saknas


Jag frågade Anna om hon ville följa med mig och Theo på kvällsturen. Otroligt nog sa hon okej (antagligen för att en av våra gäster lånade hennes dator... jag kommer till det)

Jag var lite seg vid min egen dator så Anna tjatade från hallen. Så när jag väl kom dit möttes jag av synen ovan. Haha så förbannat söta! Självklart var jag tvungen att fotografera! Med nya blixten och allt, yes jag fick den att fungera. Känns som att jag kommer få träna lite med den imorgon... på lördag är bröllopet (hjälp!)

Förresten är det anledningen till att jag bloggat så dåligt idag. Inte bilderna i hallen utan att vi fått gäster. Harrys kusin och hans dotter från Finland är på besök. Sen imorgon kommer även mormor och morfar, fast de kommer sova hos Harrys föräldrar. För här blir det fullt hus! Då imorgon kväll kommer min moster, hennes man och deras tre barn från Finland för att bo hos oss. Plus Steffi, Annas vän. Fullt hus någon? Sen två toaletter på det här. Hela helgen. Detta kommer bli intressant.

We look cute, but we party hard!


Nu har jag varit i Haninge centrum och shoppat med Jackie. Hon hittade sin klänning till bröllopet på lördag och jag... hittade för mycket. Bland annat högtalarna ovan. Hur söta? Gaalet! Jackie fick nog lite panik på mig. För jag plockade åt mig dem utan att kolla något annat än bilden.
Jackie; Hur vet du att de är bra?
Jag; Ja men kolla hur söta de är!
Jackie; Men tänk om de är dåliga?
Jag; Men det står ju att de "partar hårt"
Jackie; Och?
Jag; Ja men då är de säkert skitbra! Nu går vi till kassan.

Haha och så blev det köp. Och vet ni vad? Nu sitter jag med mina högtalare och pumpar ut musik från Spotify. Mamma och Harry har gått för att fixa inför bröllopet så jag kan dra på ordenltigt och det klarar de absolut!
Mina små sötnosar.

Anyway, ni som fotograferar med extern blixt! Hur fick ni den att fungera första gången? Jag känner mig dålig och det kom inte med någon instruktionsbok. Annat än hur man sätter ihop den och får i batterierna. Vilket jag gjort. Men hur får man den kopplad till kameran? Eller alltså den är kopplad till kameran men hur synkar man dem? Så kameran känner att blixten är där? Sen ska lamporna bakom börja lysa när man sätter igång den? Känns som att jag inte har någon koll. Så om ni vet säg gärna till! Om någon timme igen försöker jag igen.. eller börja googla. Men ni brukar ju vara bra på att komma med svar.

Senare får ni också se resten jag köpte!

Vad försöker du säga nu?


Det blev även mycket kortspel på Rhodos. Främst ett italienskt spel som heter Scala 40, men även 500. Vi köpte varsin fin kortlek från Rhodos som hade fantastiska bilder. Hon sa "vad bra, då behöver jag inte ta några bilder själv". Lind i ett nötskal.

Det blev även väldigt mycket patiens.
Cissi; Alltså nej nu måste vi byta spel.
Jag; Jag kan ett annat, men det är bara tur där, ingen skicklighet.
Cissi; Och vad är det i det här spelet då?
Jag; Jo men här är det lite skicklighet i alla fall. Kolla oss, jag har lyckats klara spelet tre gånger, du inte en enda gång.
Cissi; Vad försöker du säga nu?

Haha stackaren. Du är jättebra jag lovar Lind! På andra saker...

Inatt har det blixtrat och regnat som bara den. Jag vaknade av att det lös in i rummet om och om igen. Tyckte att det var ganska coolt. Idag är det lugnare, men det regnar. Så har frågat Jackie om hon vill shoppa i Haninge centrum istället. Så drygt att åka in till stan när det är dåligt väder. Hade dock planerat in en fika med Johanna när hon slutar arbeta. Så ska kolla om vi återigen kan byta dag. Jag känner mig dålig, men samtidigt tror jag att hon förstår. Fika ska man ju göra på uteserveringar så här på sommaren! Solen kommer tillbaka. Visst?

Bargatan dag 5, 6 och 7


Jag var verkligen urusel på att ta bilder de tre sista dagarna på bargatan. Men roliga skyltar hittade vi i alla fall på den bar där Jonas jobbade. En trevlig kille från Stockholm som jobbat där från maj och stannar till september. Fy vad jag är avis på honom! Tyvärr fick han ingen puss stackaren ;) Men trevligt sällskap var han ändå!
Sen hur underbar är inte "det som händer på rhodos stannar på facebook" skylten. Det är verkligen 2010. Ingenting stannar på den paradisö man lämnar. Tur att man inte har något att dölja!

Godnatt raringar. Imorgon blir det både shopping och en fika för min del. Så jag får hoppas att det inte regnar trots att det är vad som lovats. Crap. Sov gott!

Bröllopsplaner


Vi åt god tårta hemma hos Orvokki som hon gjort. Hade jag inte passat mig hade jag ätit upp hela. Fy vad jag är rädd för att gå upp en massa här i Sverige. Som jag äter! Helt galet. Nu när jag äntligen tycker om min kropp vill jag inte gå upp till min "Sverige-vikt". Den hade jag hade innan jag flyttade till Italien. Men med lite träning och inte för mycket choklad ska det nog gå.

Nu håller mamma och Harry på och tränar på bröllopsvalsen. Det är inte roligt att vara singel när folk planerar bröllop. Kan de sluta se så nykära ut?! Nädå, jag är glad för deras skull. Och jag vill inte ha någon heller. Om det är något jag lärt mig de senaste åren så är det att man bara verkligen kan lita på sina vänner. Partners kan vara otroligt gulliga när man är tillsammans, men tar det slut blir de monster. I alla fall i mitt fall. Tur att man befinner sig många mil ifrån varandra. Nej dags att spela kort med mamma. Om hon slutar dansa så förbannat.

Windy beach


Havet var inte direkt fel på Rhodos. Det enda var väll att vi bodde närmast windy beach. Som garanterat blåser, skönt men man blir sjuk på två sekunder där. Sen är det stenstrand. Andra sidan har fina vita stränder, men så långt orkade inte lata vi gå. Det ser riktigt drygt ut att ligga på stenar, men det var otroligt nog skönt. Typ som massage, om man hittade en bra ställning. Havet var sjukt skönt, varmare än poolen. Bara Cissi som var barnslig och vågade inte pga de "höga" vågorna. Så jag fick bada själv, men det gick det med.

Bushundar


Vi är hos Orvokki och Esko och firar sistnämnda som fyller år idag. De passar även hunden Casper idag så Theo busar för fullt. Himla svårt att hinna med och få en bra bild.

Jag hinner tyvärr inte möta upp Johanna för en fika idag. Vi ska ses imorgon istället, om det finns hundvakt. Hoppas jag verkligen. Mamma och Harry ska nämligen iväg och ordna det sista inför bröllopet på lördag. Anna jobbar inte så om hon är hemma kan jag träffa min Joey. We'll see. Tydligen ska det ösregna imorgon, inte lika roligt. Men på lördag har de sagt att det ska bli fint. Hoppas jag verkligen för då kan vi hålla till utomhus.
Nej dags att vara lite social, vi hörs senare!

Glass och fika


En glass i solen på Rhodos skulle jag då inte säga nej till denna molniga onsdag. Men det ser ut att bli en fin dag ändå. Vi ska hem till Harrys föräldrar för fika då hans pappa fyller år idag. Efteråt åker jag in till stan för att möta Johanna för en fika. Trevligt! Men nu blir det jobbsökande som vanligt, även träna på dikten jag ska läsa upp på mammas bröllop.

Bargatan dag 3 och 4


Så tillbaka till bargatan, här har ni dag 3 och 4. Vi testade på blåbärsshot som min syster tjatade om. Sjukt goda!
Sen var det hawaii-tema på Big Brother. Säger man nej till det? Tror inte det. Efter några fler shots och redbull vodka så var man på gång. Vi träffade återigen på Josef som jobbade som inkastare. Skön kille, grek som kunde svenska. Sånt skulle man ha kunnat bli svag för om det inte var för att man var lite rädd för honom. Typ för på eller för dirty. Svårt att förklara men vi gick vidare snabbt. Även om vi sa hej till honom varje kväll.

Jag saknar verkligen bargatan. Det är aldrig samma sak här i Stockholm. Allting ligger utspritt och folk är inte på lika bra humör som när de är på semester. Kan man inte dra en till sista minuten? Juste, det var det där med pengar. Att det alltid ska vara ett problem.

Ikväll har jag haft det tokmysigt med mamma på terassen. Vi har druckit vin och spelat kort. Och pratat strunt. Hon är världens bästa. Som jag frågade henne, hur klarade vi oss egentligen två år ifrån varandra? Helt galet. Tur att Internet finns. Nu vill jag aldrig flytta från Sverige igen.

Snart dags för bröllop


Jag ska fotografera mammas och Harrys bröllop på lördag. Inte seriöst, jag är främst där för att fira kärleksparet. Men samtidigt vill de ha fina foton och jag känner det som en jättebra möjlighet. Fota bröllop i framtiden är en dröm. Så nu har jag gjort en liten nödvändig beställning. Mamma och Harry betalar mig inte (det vill jag verkligen inte att de ska göra!) men har sagt att de gärna bidrar med den externa blixten. Så snällt! Så länge som jag suktat efter en. Passade på att även köpa en större kameraväska, börjar bli nödvändigt. Samt en bouncer for the flash. Man blir alltid på bra humör när man handlar fototillbehör! Eller skor. Får det bli en annan gång.
Köpen är från siba.se.

Förresten verkade ni tro att jag inte gillade filmen Snabba Cash. Jag skrev bra skit. Det är min svenska för en film jag gillar mycket. Jag skyller på Lind. Hon förstör min svenska totalt. Anyway, den är bra. Men jag vill ändå läsa boken, för jag har hört att den ska vara ännu bättre. Så, nu har vi rett ut det.
Dags att planera bröllop med mamma!

The Rose


Första kvällen på Rhodos fick jag och Cissi varsin ros av några norska killar på bargatan. Det säger man då inte nej till! Det var förresten mycket norskar på Rhodos. Även svenskar. Sen var det en del italienare (jag var glad som fick prata italienska), greker, engelsmän, finnar och danskar. Skandinaverna var alla samlade på Grabbarna Grus. Som jag tyckte var en besvikelse. Otroligt litet och ena bartendern var dryg. Vi var bara där en kväll. Annars höll vi till på Toxic och Pacha främst. Samt Cream där vi aldrig behövde betala.

Idag har varit en riktigt seg dag. Känns som att alla jag känner jobbar just nu. Så jag har istället sökt jobb. Öppnar ett stort köpcenter ganska nära där jag bor så har sökt en del jobb där. Men jobbsökande är verkligen allt annat än roligt. Tar sådan förbannad tid. Snart ger jag upp. Men jobb måste man ju ha. Så får hoppas på lite tur snart.

All kärlek till Jenny!


Min fina faster Jenny mailade och berättade att hon nu har alla mina grejer. Klart mer än vad hon hade behövt hämta. Antar att Michele bad henne ta allting istället för det som skulle ha skickats. Det var mycket som jag skulle ha blivit tvungen att slänga när han skulle skicka lådorna. Men som vi redan vet gör Michele allt för att flytten ska bli så svårt som möjligt för mig...

Gissar att Jennys förråd nu är överfull, då hon själv precis flyttat in hos pojkvännen. Men snäll som hon är låter hon ändå mina grejer vara där. Jag och mamma kommer ta en tur till Italien när Jennys semester är slut. Så får vi se hur mycket grejer vi får med oss hem. Resten får helt enkelt slängas, eller om Jenny kan ta med något när hon kommer i höst. Vi får se. Nu vet jag i alla fall att mina grejer inte kommer förstöras. Så jag är glad!

Hav och solnedgång


Kolla vilken fantastisk solnedgång vi hade på Rhodos. Översta bilden hade blivit klart bättre med ett stativ, men fotot var inte direkt planerat. Vi råkade gå för tidigt till restaurangen första dagen och möttes då av utsikten. Självklart tog man genast fram kameran.

Idag skiner solen så jag ska strax ut i solen och joina mamma. Först ska jag bara söka lite jobb. Måste ta tag i det där nu, har hittills bara sökt 4 - 5 stycken. Ska studera på distans i höst men vill även ha ett jobb vid sidan om.

Bargatan dag 1 och 2


Jag tog alldeles för lite foton på bargatan. Kameran glömdes bort efter en kvart. Men här har ni några från de två första dagarna. På första bilden är när vi blivit indragna på första baren vi gick förbi. Inkastarna är helt galna. Man måste gömma sig från de ställen man vill undvika. Annars bär de in än. Nästan. "Freeee drinks girls! All night, come in! All night only for youuuuu" Ungefär haha. På första stället rökte vi vattenpipa. Tills jag insåg hur ohygieniskt det var och blev äcklad. Då drog vi vidare istället. Träffade på Cissis vän Jonas som jobbar som inkastare på en bar jag inte minns namnet på. Där fanns det ett bord med strippstångar. Blev lite dans men inte så mycket strippande. Stackars killar! ;) Killen i andra bilden har jag förresten ingen aning om vem det är. Han ville visst vara med på bild.

Slutet av andra kvällen drog vi till Colorado med våra vänner från Tumba. Det är egentligen inträde där men då en tjej vi umgicks med kände folket kom vi in gratis. Alltid trevligt. Colorado var störst, flera våningar och de hade liveband. Riktigt trevligt! Dock låg det längst bort så vi glömde alltid bort stället de andra kvällarna. Trots att vi kunde komma in gratis. Så kan det gå. Två riktigt bra kvällar hur som helst, precis som alla andra. Imorgon får ni fler foton!

Förresten, Snabba Cash var bra skit. (Eller ska jag säga bra crap Lind?) Men jag vill läsa boken. Mamma tjatade om hur mycket bättre den är. Undertiden jag väntar på att få läsa boken ska jag drömma om Joel Kinnaman som spelar Johan i filmen. Jävlar vad fin. Till och med som brat. Då är det inte illa.

Svensk sommar


Jag vet att ni är sugna på fler foton från Rhodos. Men vi pausar lite. Såg nämligen att Andrija lagt upp lite bilder från grillfesten han hade för 2 - 3 veckor sedan. Minns ni? Då jag lyckades glömma att ta med kameran. Trevlig kväll hur som helst! På bilden högst upp är det Jane, Cissi och jag. Sjukt god mat och bra musik då Andrija råkar vara DJ.
Ikväll får ni partybilder från första och andra dagen på Rhodos! Nu ska vi se på filmen Snabba Cash här hemma.
Hoppas ni också har en mysig måndag.

Starbucks


Min och Linds resa började klockan sex på Arlanda den 18e juli. En cappuccino på Starbucks säger man då inte nej till. Speciellt inte så tidigt på morgonen. Jag är lite flygrädd men det gick bra, vi hade knappt någon turbulens alls. Värre var det på hemvägen. Men då kunde jag bli distraherad av filmen When in Rome som visades, med Kristen Bell i huvudrollen. Rolig film men lite halvkonstig.

Jag har precis suttit och visat mamma och Anna alla bilderna från resan. 150 blev det ungefär, så klart mindre än vad jag brukar ta. Men minnerna är desto flera. Igår var det ganska skönt att åka hem för jag har blivit sjuk. Slemhosta och en kraftig förkylning gav det blåsiga vädret mig. Idag mår jag lite bättre och saknar Rhodos något enormt. Jag vill till värmen, bargatan, stranden och till alla underbara människor. Man kan inte hjälpa att man blir lite deprimerad. Får sätta mig och titta på videobloggarna jag och Cissi gjorde, två stycken blev det. Kommer självklart komma upp i bloggen!

Tillbaka i Sverige


Hej raringar! Igår kom vi hem från Rhodos. Jag var för trött för att sätta mig vid datorn. Istället chillade jag på terassen med fina människor då Harry, mammas sambo, fyllde 50 år. Himla bra avslut på en fantastisk vecka.

Tack Cissi för världens bästa sällskap! Rhodos var underbart. Ni ska få en massa foton och veta mer om resan. Annas dator har kraschat och hon tjatar om att hon vill låna min. Så det är bara att flytta på sig. Vi hörs senare!

Karlek fran Rhodos

Hej raringar! Har 15 minuter har framfor datorn sa tanke bara uppdatera er lite.
Jag och Cissi har det verkligen underbart har. Vi har solat mycket och kom precis fran stranden som ligger en minut fran hotellet. Nattlivet ar bra, igar traffade vi tre gamla bekanta fran Tumba som vi umgicks med. Riktigt roligt! Jag har dansat som en galning. Vill inte aka harifran. Men an har vi manga dagar kvar. Vi aker hem pa sondag.

Hoppas ni har det fint i Sverige! Jag forsoker ta manga bilder sa att jag kan visa er hur vi haft det har.
Skot om er.

Vi hörs om en vecka!



Hej raringar!
Nu är pappa och farfar ute med Molly på promenad så jag passar på att blogga.
Kommer inte hinna skriva något mer så ni får ha en underbar vecka! Jag kommer inte att ta med någon dator till Rhodos utan bara njuta av semestern. Sen får man se om det finns någon dator på hotellet.
Annars hörs vi den 25e juli!

Ha det fint!

Lugn dag med familjen


Är hos pappa nu vilket jag varit sedan klockan två. Är färdigpackad och umgås med familjen. Farfar är här också med sin hund Molly, de ska också stanna natten. Han försöker övertala mig att vara uppe lääänge, så att vi kan spela wii ihop. Jag försöker förklara att jag ska vakna klockan tre imorgon...

Pappa och Birgitta är nu och handlar. Innan spelade pappa, jag och farfar Wii. Där farfar briljerade. För mig gick det sämre tyvärr. Bättre lycka senare. Nu ska vi alla tre spela mario tillsammans. Ska bli himla intressant.

Ska försöka komma in med ett till blogginlägg senare! Sen lär det bli bloggtorka en vecka när jag är på Rhodos. Men systemkameran följer med så jag hoppas på fina foton! Hoppas ni har en fin helg sötnosar.

Rålis och Collage


Igår drog jag till Rålis med Shami där vi träffade lite folk. Efter några cider drog vi vidare till Collage där det var bra drag. Tyvärr glömde jag bort att ta foton. Collage... var intressant. Jag menar riktigt bra musik och jag gillar när det är stort. Men det var ungefär 70 % tjejer. Tjejer som var långa, smala, blonda och skitsnygga. Man blev nästan mörkrädd.
Dialog från igår:
Shami; Ska vi gå och dansa?
Jag; Okej
Shami; Nej vänta, du tyckte ju att han var snygg. (Pekar)
Jag; Yes, men kolla tjejen han är med. Det är inte ens värt att försöka.

Haha så där kan vi enkelt förklara Collage. Sen var det många otrevliga tjejer. Som en på toaletten. Jag och Shami står först i kön. När dörren öppnas försöker en tjej tränga sig förbi oss. Jag blir helt chockad och håller henne tillbaka. En vakt kommer fram till oss och säger att man bara får gå en i taget på toan. Då öppnas en till dörr och jag går dit istället. Galningen försöker genast tränga sig förbi, den här gången med våld. Men jag håller henne fortfarande tillbaka, var lite chockad tror jag. Så precis innan jag går in på toan säger jag till vakten "håll koll på den här tjejen ikväll". Hon? Ger mig fingret. Trevlig brud.

Nu ska jag bli klar med packningen inför Rhodos imorgon. Woho snart åker vi! Ska till pappa vid två, då kommer farfar dit också. Mysigt!

Till Rålis för mys


Mamma bad mig och Anna gå till Ica Maxi för att köpa läsk till Harrys 50-årsfest som är nästa söndag. (När jag kommer hem från Rhodos, kommer nog vara jättetaggad för party)

Jag passade hur som helst på att köpa chips också som jag och min fina syster avnjöt på terassen. Gott! Det var min lunch det. Jag skyller på sen frukost.

Idag hade jag bara tänkt vara hemma och ta det lugnt. Måste tex packa inför Rhodos, har inte ens börjat. Imorgon åker jag hem till pappa och sover där. För Cissis föräldrar ska köra oss till flygplatsen och hon bor nära min pappa. Vårt flyg lyfter sju på morgonen, underbart. Nejdå jag klagar inte. Då får man en hel extra dag!

Anyway, känns som att jag aldrig kommer till anledningen jag skrev detta inlägg. Shami ringde och frågade om jag ville följa med till Rålis tillsammans med hennes vänner. Blir chillkväll med kubb och cider. Cissi kanske också följer med, om hon kan. Shami jobbar imorgon så det blir inte sent, lika bra för mig. Känns som att jag aldrig är hemma längre. Men som mitt fina motto lyder. Det är bara sommar en gång om året. Jag får komma på ett nytt motto till hösten.

Rhodos Stad 18e - 25e juli med Cissi!


Nu är det bokat! Jag och Cissi åker en sista minuten till Rhodos. En vecka av sol och bad, lite shopping och uteliv. Kan nog bli riktigt roligt! Det är ju omöjligt att ha tråkigt i hennes sällskap.

Bilderna ovan är från när vi var på Ayia Napa tillsammans 2007. Vi åkte tillsammans med Michelle (en tjejkompis inte mitt ex) och hennes killkompisar. Men den här gången blir det bara vi två. När tror ni att vi tröttnar på varandra? Haha nädå! Vad jag längtar, på söndag åker vi! Vilket betyder att packa idag. Mina kläder är fortfarande i Italien. Därför köpte jag två nya klänningar från Nelly. Sen får jag låna kläder av Anna också, snäll som hon är. Nu ska jag äta frukost!

Spend spend spend...


Här har ni en dålig bild på gårdagens köp från Zara. Jeansshors för 250 kronor och världens sötaste kofta i marinblått också den för 250. I'm happy! Även om det just nu är alldeles för varmt för koftan, men den är perfekt till kvällen.

Nu blir det Sex and the City för mig. Jag är helt beroende av den serien. Känns som att jag behöver den just nu. Som medicin för mitt lilla singelhjärta. Får se om jag uppdaterar bloggen något mer idag. Annars hörs vi imorgon igen!

Från Fridays till Nivå 22 till After


Här har ni bilder från gårkvällen! Efter Dear John drog jag, Anna, Linnea och Cissi till Friday's på Kungsträdgården. Vi satte oss utomhus och drack varsin jordgubbsdrink och en cider. Riktigt gott. Vi planerade en kryssning om ca två veckor. Sjuuukt kul! Skulle vilja ha med Cissi också men vi måste åka på en vardag eftersom tjejerna är under 20. Då kan inte Lind för hon jobbar. Vi får ta en egen på helgen någon gång tycker jag! Så slipper man barnen. Haha ;)

Efter Fridays mötte vi upp Frida och Julia och drog till Nivå 22 där det alltid är billigt och bra. Som ni ser på bilden blev det mycket Ooze för våran del. Smaken påminner om Redbull vodka. Gott! En tjej kom fram och berättade att om hennes killkompis fick sitta hos oss så skulle hon få 1000 kronor av honom. Inget dåligt vad. Så visst fick han sitta hos oss. Men vi förstod ganska snabbt varför han var tvungen att betala henne så mycket pengar. För han var bland det tråkigaste som existerade. Jag är aldrig otrevlig men jag har en tendens att tala osanning när jag är onykter och får ett plåster på mig som är svår att skaka av. Så jag sa att jag bor på Lidingö och att jag i höst börjar jobba på pappas företag. Sälja fastigheter på Stureplan. Han blev imponerad. Sen köpte jag och Cissi in natchos och han gick över till att prata med Linnea som var klart mer ärlig.

När Nivå 22 stängde drog vi vidare till After i gamla stan. Där var det livat! Anna dansade bugg med en australienare och jag blev uppraggad.
Kille; Alltså jag måste ha träffat dig förut! Jag känner verkligen igen dig.
Jag; Bra raggningsreplik. Dra den med någon annan istället!

Känns som att jag är svår på något sätt. Don't know. Strax efter det var det en kille som tappade sitt ölglas så det flög glas alldeles i närheten av mig och Cissi. Jag sa till henne att jag säkert skulle få en som gick igenom skon och in i foten. Tror ni inte att jag två sekunder senare när jag börjar gå känner hur det gör ont i foten. Tar av mig skon och får dra ut en jätteliten glasbit, det gjorde ont. Började blöda lite men inte så farligt. Jag överlevde. Trevlig kväll hur som helst, kom inte i säng förrän vid femtiden. Så trodde att jag skulle må piss idag men icke! Kanske för att jag inte drack så mycket.

Triss i kjolar


Mina fina tjejer blev kära i samma kjol så det blev köp för alla tre. Så söta! 129 kronor från Zara. För mig blev det två köp som ni får se senare.

Gårdagen var lyckad. Dear John var bra, jag var dock den enda av oss som inte grät. Mest för att jag var rädd att mina linser som var torra skulle ramla av då. Men bra film helt klart. Inte den bästa man sett men långt ifrån den sämsta.

Det blev en ordentlig utekväll igår då vi drog till tre olika ställen. Vi klarar verkligen inte av det där "ta en drink och åk sedan hem". Blev himla lyckat i alla fall! Berättar mer senare då ni också får bilder. Nu måste jag få i mig mat innan jag tynar bort här i värmen.

Under the sun


Okej så vi har inte 24 grader längre. Värmen steg stadigt och nu är det 30 grader igen och man svettas som en gris. Men inte klaga! Det är skönt ute. Får gärna blåsa lite mer bara.

Som jag skrev på twitter har klänningarna från nelly kommit nu. Hade tänkt lägga upp dem här i bloggen men hinner tyvärr inte. Den vita blev jag lite besviken på, materialet är riktigt billigt crap. Blommorna inte lika söta som på bilderna. Men jag behåller den ändå, för den är söt. Den andra däremot satt som en smäck. Ni ska få se foton imorgon istället.

Så för att gottgöra bjuder jag nu på en outfit! Det var då inte igår. Jag och Anna ska få i oss lunch nu sen drar vi mot stan. Ha en fin dag raringar.

Ännu en onsdag med bio


Det verkar som att det dröjer innan ovädret kommer hit. Ingen åska inatt och solen skiner återigen. Vi kanske inte har 30 grader, men jag klagar inte. 24 grader och soligt är nästan bättre, man kan fortfarande gå i sommarkläder men huset blir inte så förbannat varmt.

Den här dagen är ganska lik förra veckan. Shopping, bio (Dear John) och Friday's. Enda skillnaden är att vi inte ska gå ut och dansa efteråt. Antar jag. Men kolla bara på
Anna. Varje gång hon sagt att hon ska ut för en drink med någon vän så slutar det antingen med barrundor eller att de är ute och dansar hela natten. Men jag trooor att vi bara ska ut för någon drink. Anna jobbar tex imorgon också. Då kommer jag och Cissi och hälsar på henne på grönan!

Nu ska jag äta frukost.

Grillat är godast


Igårkväll grillade vi gott kött. Pappa tycker att han är en grillmästare. Och nog brukar det bli gott. Till och med Cornelia vet hur stolt han är så när hon var sur på honom en gång sa hon "pappa, du är ingen grillmästare" haha!

Jag har precis tittat på sex avsnitt av sex and the city. Blivit smått beroende av serien igen. Jackie och Christoffer vill att jag ska komma ut ikväll men vet inte om jag orkar. Känner faktiskt mest för att chilla här hemma.

Imorgon ska jag på bio med Cissi, Anna och Linnea. Det blir att se Dear John på Sergel och efter det en drink på Friday's. Låter som en bra kväll om ni frågar mig. Nu ska jag sätta mig på altanen. Later!

Utomlandsvärme


Nu är jag och Theo hos mamma igen! Anna stannar en natt till hos pappa. Jag har haft det riktigt mysigt där. Igår på dagen myste jag med Cornelia och Theo på tomten. Vi var tvugna att ha honom kopplad då det är en skog precis bakom. Han lyssnar nämligen bara på mig tills han ser en hare eller en katt. Sen ser man inte Theo igen. Jag kände inte riktigt för att gå på hundjakt. Tur att kopplet är 5 meter långt.

På kvällen spelade jag wii med pappa. Först resort. När vi körde pingis lyckades jag smälla sönder hans fina ölglas. Det var glas överallt! Jag skämdes en hel del. Fast pappa sa att det var lika mycket hans fel eftersom glaset hade stått alldeles för nära. Men sånt är så tråkigt när det händer. Efteråt spelade vi Mario istället. Haha vi blir som två syskon. "Men du är för dåååålig, kom igen nu. Men vafaaan vad du suger" Hahaha.

Idag har jag, Cornelia och Anna solat på tomten. Även badat i hennes minipool. Ja det blev trångt. Men man kände sig inte lika varm när man satt där i.

När jag åkte mot haninge drog jag och mamma till Ica Maxi. Köpte lite mat och solskyddsfaktor. Nu ligger mamma och solar på terassen men jag känner att jag fått mitt för idag. Man orkar inte vara i solen hela dagen när det är 31 grader i skuggan. Men i skuggan kan jag sätta mig, det är bara skönt. Inatt ska det bli åska, fy. Jag har stor fobi för det. Klart mer rädd än vad Theo är. Men det ska nog gå bra. 

Klänningar på väg


Jag gjorde en liten beställning från nelly.com. Vänstra klänningen gick på 150 kronor och den högra på 350. Såå fina! Jag har ju så gott som alla mina kläder i Italien vilket betyder att jag har alldeles för få sommarklänningar. Jag och Cissi har något planerat för nästa vecka och då kan jag inte ta min systers kläder. Eller några blir det men hennes sju bästa är kanske inte så populärt. Vad vi ska göra berättar jag när allting är klart!

Nu är jag och Theo hos pappa. Cornelia och Theo busar i sängen. Jag hade verkligen inget att oroa mig över. Hon är så himla snäll och lugn. Precis vad han föredrar.  

Till pappa


Godmorgon bloggen! Istället för att ni ska få se mitt trötta ansikte får ni se mitt fina nagellack.
Idag är det molnigt, förhoppningsvis klarnar det upp snart. Jag ska nu få i mig lite frukost och sedan göra mig iordning för att åka till pappa. Han ringde precis och undrade när jag kommer, jag sa att jag precis vaknat. Då skrattade han. Vadå? Det är inte mitt fel att jag låg och såg sex avsnitt av sex and the city fram till halv två på natten. Jag kunde bara inte sluta. Underbara serie. Sen hade jag otroligt fina drömmar. Sånna man inte vill vakna upp från.

Nej dags att äta något. Vi hörs hos pappa raringar!

Mysdag med Christoffer


Idag har jag ägnat hela dagen till att umgås med min fina bror. Vi har ätit glass, gått två långa promenader med Theo, spelat wii och dragit till McDonalds för lite mat. Man kan inte ha det mycket bättre.

Imorgon åker jag och Theo till pappa för en natt där. Ska bli intressant att se hur Cornelia leker med honom. Han gillar barn men de måste leka snällt med honom. Vissa kan vara lite hårdhänta, Cornelia var bara ett och ett halvt när hon träffade honom sist. Men det ska nog gå bra. Han biter ju inte utan kan morra till om någon är elak. Men Cornelia leker nog snällt, annars är det bara att be henne göra det. Anna kommer också dit men först när hon slutar arbeta. Jag tror inte att jag orkar släpa med datorn dit eftersom jag ska ha med mig systemkameran. Men kan låna Annas dator, den har tyvärr inte photoshop. Men man kan inte få allt här i livet.

P.S. Han har ett leende att dö för. Men vägrar att le på bild, vad är det för grej?!

Super Mario vet hur man festar


Känns som att jag lägger in bilderna i fel ordning. Här är i alla fall från när jag och Cissi förade hemma hos mig. Vi åt sushi till middag, förbannat gott! Skulle gärna äta det idag också. Sedan spelade vi Super Mario bros över Wii. Sjukt kul! Jag älskar att man spelar tillsammans. Ovan hade jag lyckats dö så Cissi fick spela bossen själv. Trodde aldrig att hon skulle fixa det men det gjorde hon! Hon verkade spela bättre själv än tillsammans med mig, för då hoppade hon bara på mig.

Det var mysigt att ha henne hos mig i alla fall, med Lind har man alltid roligt. Och vi har något speciellt planerat för nästa vecka! Mer om det senare.

Ibland är det svårt att veta


Riktigt trevlig utekväll igår! Som jag dansade med Cissi och Shami. Jag har inte dansat så mycket på länge. Riktigt bra musik spelades. Vi drog till Sturecompaniet där jag tidigare bara varit på bloggmingel. Jag tycker att klubben är fin men alldeles för mörk. Känns som motsvarigheten till Milanos Hollywood. Grym musik men jag kan inte riktigt se någonting.

Jag blev förresten utslängd. En vakt kom fram till mig när jag gick upp för trapporna på väg till toan. Han frågade om han fick prata med mig. Jag blev förvånad. Ingen vakt har någonsin velat prata med mig. Alltså sagt just dem orden, som alla vet vad det betyder. Jag kunde inte direkt svara "nej du jag ska på toa, en annan gång".
Man får helt enkelt lydigt följa med. Utanför frågade han hur mycket jag hade druckit, jag svarade nästan ärligt. Jag menar visst, jag var inte nykter. Men så full att jag måste bli utslängd? Det kändes som ett skämt. Han tyckte att jag skulle gå och köpa en kaffe för att sedan komma tillbaka. När han gått in igen gick jag fram till en annan vakt och frågade om han tyckte att jag såg för full ut. Jag förklarade situationen. Han tyckte inte alls att jag verkade onykter och släppte in mig direkt. Det den andra vakten måste ha trott är att jag vinglade. Men han får gärna försöka gå i en trappa i 14 cm's klackar när folk knuffas och själv kunna gå stadigt. I would like to see that.

Sushi till middag!


Jag och Cissi drog till systemet vid elvatiden. Blev lite cider och smultronvin. Sedan drog vi direkt till Brosjön där vi solade och åt glass i några timmar. Glömde tyvärr kameran i bilen så inga foton. Efteråt drog vi till centrum och köpte sushi för ikväll. Har nämligen övertalat Lind att äta middag hos mig! Riktigt bra priser hade de. Jag fick 12 bitar för samma pris som jag i stan betalar för 8. Ja, självklart är det min som är den stora ;)
De ligger nu i kylskåpet och väntar på Cissi. Hon är hemma och duschar och väljer kläder för ikväll. Det kan ta ett tag. Så jag har gott om tid att sitta här innan jag själv hoppar in i duschen.

Men please honey. Kom innan jag hungrar ihjäl och äter både min och din sushi!

Ännu en fin dag i Stockholm


Igårkväll blev det chill på terassen med Anna, mamma och Harry. Ja och så med Theo också förstås! Vid tolv gick vi och la oss men för att det var så förbannat varmt i mitt rum kunde jag inte somna förrän vid halv tre. Hääärligt. Inatt blir det jag som bara sover i lakan!

Idag är jag uppe tidigt för att få många soltimmar tillsammans med Lind. Vid tio åker jag härifrån så dags att få i sig frukost, kläder och smink och sånt. Klockan elva är jag i Tumba och då möter Cissi upp mig. Då drar vi först till systemet för att köpa gott att föra med till ikväll, som vi sedan lämnar hemma hos min pappa. Efter det blir det sol och bad! Några timmar senare då vi förhoppningsvis blivit brunare drar vi hem för att göra oss iordning och sedan föra lite innan det blir utgång! Så ser garanterat ut att bli en riktigt bra lördag. I like.
Uppdaterar bloggen när jag är hos pappa efter stranden!

You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one


Ikväll blev det tacos på terassen. Otroligt gott! Anna ville inte vara med på bild så jag lät henne vara i oskärpa istället.

Imorgon ska jag till Tumba för att bada med Cissi. Det lär vara ännu varmare i vattnet än sist, nu när vi haft en hel vecka med underbart väder. Vi håller tummarna för det. Sen på kvällen blir det utgång. Inte bestämt vart vi ska ännu. Känner jag mig och Cissi rätt bestämmer vi nog oss först i sista minuten.

Trevlig kväll raringar!

Jag har mera tålamod än vad du har hårda ord


Anna fick en digital fotoram av mig i studentpresent. Hon har inte fixat den då hon inte visste hur man gör. Så jag tog tag i det nu medan hon arbetar. Så jag längtar tills hon kommer hem så jag får visa hihi. Den står i bokhyllan och visar ett trettiotal bilder. I klart bättre kvalite än vad det ser ut som på bilden. Jag la bara in några för att visa hur det ser ut. Sen får hon självklart själv välja vilka bilder hon vill ha där. Det får plats med en hel del hur som helst, 2 gb.

En lösning på denna röra


Nu har jag hämtat min nya kärlek, en extern hårddisk! Den rymmer 1000 gb, inte helt fel. 670 kronor med frakt från siba. Vilket är en ren investering. Jag tror att när jag tömmer den här datorn från hundratals bilder (har redan fört över alla bilder från Italien vilket var 12 gb sammanlagt) så kommer den att fungera bättre. Så då behöver jag inte köpa en ny dator som skulle ha kostat klart mer.

Angående Michele. Han har nu sagt att om jag inte hämtar mina lådor innan den 25e juli (då han flyttar ut från vår lägenhet) så kastar han mina grejer. Alla mina kläder, böcker och filmer alltså. Jag måste verkligen ha sårat honom djupt. Vilket jag inte tycker om men samtidigt tycker jag inte att jag förtjänar hans hårda ord och handlingar.

Jag har mailat med Jenny och pratat med mamma. Det kommer nog bli så att jag betalar Jennys taxi till och från Monza så har hon mina grejer tills vidare. Hon har nämligen inte möjlighet att skicka dem eftersom postkontoret bara är öppet när hon arbetar. Men om hon har möjlighet att ha lådorna hos sig så kommer jag och mamma att ta en dagsresa i augusti när vi kommer hem från Finland. Resorna nu är alldeles för dyra nämligen. Så får vi hem allting som bagage istället.

Känns tråkigt att det ska behöva bli så här. Men det ska bli skönt att få lägga allting bakom mig. Jag vill inte ha någon kontakt med mannen jag en gång älskade mer än livet. Nu är han bara någon som gjort mig otroligt besviken. Så känner han nog för mig med.

Extern hårddisk


Jag har beställt en extern hårddisk från siba.se. Min dator kommer nämligen snart falla ihop om jag inte rensar. Så bilder (alla bilder från Italien) ska in i den externa hårddisken. Som jag nu ska till OKQ8 för att hämta. Nice!

Förresten såg det himla ljust ut med mina flyttlådor igår. Men Michele hade visst missförstått allt. Han skrev nämligen att han pratat med Jenny och hon skulle skicka mina lådor. Jag var happy. Men fick precis ett mail av Jenny där det stod att hon inte har möjlighet då hon jobbar och inte har bil. Vilket jag förstår. Det skulle vara så enkelt för Michele att bara ta lådorna innan jobbet och dra till postkontoret med sin bil. Inga problem. Men nu känns det lite som han svartmålat mig för min kära faster.

Ja fy vilken hemsk människa jag är som lämnar honom i klistet. Bara åker iväg och förväntar mig att han ska göra allting. En riktig liten utnyttjare.

Sanningen? Jag och Michele pratade hela veckan innan jag åkte om hur vi skulle göra. Då jag inte hade någon bil kunde jag inte åka och lämna lådorna själv. Skulle nog ha sett lite roligt ut om jag gått där med fem lådor på 50 kg och försökt balansera dem över varsin axel. Kanske inte. Michele sa att han inte hade några problem med att lämna lådorna så fort han hade tid. När han sa det var han väl medveten om att jag var tvungen att tänka igenom vad jag ville. Om vi skulle vara tillsammans eller inte.

Men för att jag glömde svara på ett sms lördagkväll har allting vänds upp och ner. Nu är allting tio gånger svårare. Han har tagit hälften av pengarna jag gav honom till att betala räkningar. Tydligen har vi en väldigt dyr el och gas räkning på sommaren. Dyrare än på vintern. Så jag kommer behöva ge honom mer pengar, för att han då kanske kommer skicka mina lådor.

Just för att jag faktiskt kände det som att jag utnyttjade honom lät jag honom få alla möbler jag och mamma köpt till lägenheten. Alltså har han själv inte betalat för en enda av dessa möbler. Även teven vi köpte tillsammans får han. Allt detta hade jag kunnat sälja, men jag tyckte att han kunde få dem. För att jag faktiskt är snäll. Även om han inte längre tror det.

Jag har precis skickat ett mail till Michele. Där jag verkligen ber honom om att skicka mina lådor. Då slipper han ju mig sen.

Den där jävla utnyttjaren.

100709

Dagens humör: Fredagsglad
Helgens planer: Imorgon ska jag sola och bada med Cissi och sen förhoppningsvis blir det en utgång
Dagens kändis:

Alltid lika snygga Mary-Kate

Dagens serie: Grey's Anatomy
Dagens låt: Sonohra - Sono io
Dagens önskan: Att det här underbara vädret håller i sig länge
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 26 grader och soligt, lite moln

Words.

Jag; Fan jag vill ut ikväll igen!
Anna; Jag med
Jag; Haha det är bara sommar en gång om året
Anna; Det är bara livet en gång om livet.

Så sant! Tyvärr blir det att nörda sig framför datorn tills man sover. Bättre lycka en annan dag!

Just dance, it will be okay


Här är bilder från gårkvällen. Fy vad lyckat det blev! Annas två söta vänner Jennie och Ninne (eller vad hon kallade sig) joinade oss. Sen träffade vi även på ett gäng härliga Lidingö-killar. Som bjöd på vin. Alltid trevligt.
Jag pratade mycket med Johan, blondinen ;) Han är nämligen 19 år och pappa. Han är också mäklare. Fy vad coolt, jag blev så imponerad av vad han och sin flickvän lyckats med och att de tillsammans också har en liten pojke på ett och ett halvt. Jag säger då det. Mognad sitter inte i ålder.

Det enda negativa med The Bridge är att man som 21 åring känner sig gammal. Då det kryllade av 18 - 19 åringar. Men väldigt trevliga sådana! Tack raringar för att ni gjorde kvällen till något extra.

Lite shopping


Här är gårdagens shopping. Klänningen är från Salt och kostade 400 kronor. Den sitter verkligen hur fint som helst, en riktig liten bakelse. Ska bäras på mammas bröllop den 31a juli. Bikinin är från H&M och kostade 160 kronor.

Det känns verkligen jättebra att vara här i Sverige. Jag har inte ångrat att jag flyttat hit. Jag ångrar heller inte att det tog slut med Michele. Han har verkligen visat sin rätta sida de senaste dagarna. Han vägrar nämligen att skicka mina flyttlådor till Sverige. Fem stycken står i hans lägenhet och väntar på att få komma hit. Tre med kläder och två med böcker och filmer. Jag gav honom 1500 kronor vilket det kostar. När jag flyttade visste han att jag behövde tänka i Sverige. Inse om jag ville att han skulle flytta hit eller inte. Han lovade att hur som helst skicka mina lådor. För några dagar sedan bestämde jag mig att det är bättre om det tar slut. Jag älskar honom inte alls som jag gjorde förr. Det har varit för mycket bråk och han har visat sidor jag inte kan hantera. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Åka till Italien känns riktigt jobbigt. Speciellt med tanke på att jag inte har någon nyckel till lägenheten. Jag vill verkligen inte träffa Michele! Så jag har mailat Jenny och hoppas hon kan hjälpa mig med att prata vett i honom. Hon har alltid vart bra på sånt. Även om jag tycker det är jobbigt att blanda in henne. Men det känns inte som att jag har något annat val.

Det känns också himla tråkigt att efter dessa två år ihop ska det sluta så här. Att det skulle ta slut var det ingen fråga om. Men att vi måste hata varandra... Det är bara sorgligt.

Sex and the city 2


Igår blev det bio efter drinkarna i solen (inlägget nedan). Vi såg Sex and the city 2 som faktiskt var bättre än vad jag trodde att den skulle vara! Visst att man kanske saknade Cosmopolitanglasen och lyxen i New York. Men det har man ändå sett i den första filmen och de sex serierna. Så det var roligt med en ny vinkel, att de reste iväg. Jag och Anna skrattade en massa, då filmen var helt vår humor. Miranda var klockren! Aldrig gillat henne så mycket som i den här filmen. Sen var det fullt av snygga killar, det kan man inte säga nej till. Även om jag blev lite rädd för mig själv. Då han som jag fann snyggast var mellan 50 - 60 år. Men faaaan vad het!


Efter filmen drog jag och Anna till Pizza Hut för middag. Gott! Världens bästa pizzor helt klart. Där satt vi i närmare två timmar innan vi drog mot The Bridge. Vi var tidiga där men happy hour och uteservering är inte fel. Ni ska få bilder från utekvällen också, och även bilder på det jag köpte!

Jag har nu varit ute på promenad med Theo och även hunnit köpa pengar till mobilen och fått i mig lunch. Dags att klippa Theo's klor innan jag går ut och sätter mig i solen. Underbara väder!

Jordgubbsdrinkar i solen


Igår var en helt underbar dag! Jag och Anna började med att vi mötte upp Jennifer och gick och shopppade i stan. Jag var hungrig och åt sushi, något jag längtat efter! Så gott. Sedan köpte jag en klänning till mammas bröllop och en ny bikini. Ni ska få se senare.

När vi var klara med att gå i stan satte vi oss ner på Friday's vid Kungsträdgården och drack varsin jordgubbsdrink. Hur gott som helst och svalkande i det varma vädret. Janina kom och joina oss strax innan det var dags att gå till bion. Jag berättar senare vad jag tyckte om Sex and the city 2. Nu ska jag få i mig frukost!

Just watch my wildest dreams come true


Två till bilder på Anna från vår photoshoot. Så snygg hon är!

Nu sitter vi här vid varsin dator och chillar. U2 spelas på spotify och vi bloggar. Om en halvtimme ska jag hoppa in i duschen och sedan få i mig frukost. Vid ett åker vi mot stan för att möta Jennifer då blir det shopping. Jag ska leta klänning till mammas bröllop och en ny bikini. Vid sex blir det att se Sex and the city 2 med Janina. Efter det middag på Pizza Hut, hehe. Sedan drar vi mot Snaps på medborgarplatsen för en härlig utekväll. Kan en lill-lördag bli bättre?

Kommer bli dålig bloggning idag tyvärr. Får se om jag hinner komma in med ett till inlägg innan vi drar. Kanske en outfit? Annars får ni ha en jättefin dag i solen!
Annars får ni ha en jättefin dag!

En bebis och en hund


Jag har haft det riktigt mysigt hos Jenna! Jag tyckte inte att Ariana var så mycket större än sist jag träffade henne, även om jag vet att hon växt. Men vad hon låter! Pratar heeeela tiden. Även om det inte är något man förstår hihi.

Vi åt grillad kyckling till middag och tog en massa foton på balkongen. Theo blev helt kär i Ariana. Jag var lite nervös då det var första gången han mötte någon så liten. Men det gick riktigt bra! Han överöste henne med pussar. Slickade som en tok bakom hennes öra, något hon gillade. Ibland blev han lite väl övertaggad så då fick jag ta honom till mitt knä. Men han var alltid snäll, vilket var viktigast.

Nu ska jag gå och sova. Imorgon blir en härlig dag med shopping, bio och sedan utgång.
Vi hörs när jag vaknar!

Godmorgon soliga tisdag


Lite morgonbilder på Theo. Som han njuter här i Sverige! Speciellt nu när det är så otroligt fint väder. Har det varit enda sedan jag kom hem i fredags. Imorse blev jag förresten lite orolig. När jag vaknade låg han inte bredvid mig. Vilket var konstigt då vi är de enda hemma. Resten har dragit till sina jobb. Jag undrade om Anna kanske lämnat terassdörren öppen och han lyckats smita. Vi har satt upp en grind men skulle han vara tillräckligt envis skulle han nog kunna ta sig igenom ändå. Även om det inte är troligt. Jag gick runt och letade efter honom och fann honom sedan på mattan i vardagsrummet. Helt själv låg han där och vickade på svansen när han såg mig. Sötnos! Underbart att han kan hålla sig för sig själv när matte sover för länge. Visar bara hur han trivs här. Men det är förstås det hus han tillägnade första året av sitt liv.

Nu ska jag få på mig smink och kläder. Sen åker jag mot Jenna! Vi ska inte ses förrän klockan två men härifrån haninge tar det lååång tid. 75 minuter för att vara exakt.

Jag redigerar inte mina foton


Jag förstår inte alls vad ni pratar om.

When I look at you


124 bilder blev det i skogen och jag är nöjd med många. Anna är så himla fin. Så räkna med många bilder på henne nu. När vi kom hem satte vi oss på terassen med mamma och åt kyckling med ris. Gott! Sen vin förstås. Där satt vi i några timmar. Svensk sommar är verkligen bäst.

Imorgon ska jag och Theo träffa Jenna och hennes lilla Ariana. Jag gissar att hon vuxit mycket sedan sist. Trots att det bara gått en månad sedan vi sågs. Vi ska ha en picknick i det fina vädret. För visst ska det vara fint imorgon också? Det ser jag framemot!

I'm tired of playing by the rules of someone else's game


Anna tog en bild på mig och Theo igår. In på hennes
blogg om ni vill se nya headern jag gjorde till henne. Inget märkvärdigt men hon ville ha lite förändring.

Idag skulle vi ha åkt och badat men när vi vaknade vid nio var vi så trötta att vi sov vidare. Sen när vi vaknade vid elva var det ändå molnigt. Så istället ska vi chilla här hemma och sen i eftermiddag ha en photoshoot. Som jag längtat! Molnigt är perfekt ljus också.

Förresten, det är många av er som ställer frågor om Michele. Jag har sagt till honom att jag behöver tid för att inse vad jag vill göra. Men när jag satte mig på bussen till flygplatsen började jag gråta. Jag trodde anledningen var för att jag inte kunde vara utan honom och skrev det i ett sms till honom. Men så här i efterhand har jag insett att jag blev ledsen av helt andra skäl. Det är klart man mår dåligt när man vänder upp och ner på sitt liv. Något sådant är aldrig lätt.

Men här i Sverige är jag osäker igen. Det är så mycket som gått fel i vårt förhållande. Jag behöver tid för att veta om jag orkar försöka reparera det. Nu känner Michele det som att jag utnyttjat honom. Vilken jag kan förstå. Det är aldrig roligt med någon som ökar ens förväntningar, och två dagar sedan krossar dem igen. Något jag är väldigt ledsen över att ha gjort. Men jag kan inte säga detta till Michele för när han är arg kan jag inte prata med honom. Jag är rädd att han bara ska säga upp kontakten med mig nu och inte skicka de fem lådor som han lovat att göra. Jag har till och med gett honom pengar för det, 1500. Det är inte direkt gratis att skicka. Förhoppningsvis när han lugnat ner sig ser han allt klart igen...

Bada bada bada


Här har ni bilder från gårdagen. Så underbart med sol! Ska vara fint imorgon också så jag och Anna ska till Dalarö för att bada igen. Där är det fin strand och långgrunt. Jag hoppas min bror kan vara hemma med Theo så han slipper följa med. Han gillar inte att ligga i solen. Sen är jag inte ens säker på att man får ha med hund dit. Då kan jag och Anna inte bada tillsammans heller. Så ja.. we'll see.

Idag har jag mått som jag förtjänat. Inte varit så här bakis på evigheter. Kanske för att jag vanligtvist håller mig till cider eller vin. Vodkadrinkar fungerar inte. Okej på krogen där man dricker 2 - 3 stycken. Men igår blev det mer... speciellt då killarna gjorde grymma p2or.

Jag sov två timmar under eftermiddagen och mådde sedan bättre. Nu kan jag i alla fall vara social. Jag och Anna sitter här med varsin dator och bloggar. Det är socialt umgänge det!

Vilken härlig dag och kväll


Igår när vi kom hem från badet satte vi oss på terassen och fortsatte att njuta av det fina vädret. Pappa gjorde goda drinkar och Cornelia åt sitt lördagsgodis.

Kvällen igår blev verkligen toppen. Vi grillade gott, satt ute hela kvällen. När det blev kallt fick vi filtar så man slapp gå in. Vi såg även fotbollsmatchen mellan Paraguay och Spanien. Tur att Spanien gick vidare! Det kommer bli tufft mot Tyskland. Jag tror att Tyskland tar hem VM i år.

Fick träffa en del gamla vänner igår och lära känna nya fina människor. Vi körde drinklekar, dansade, pratade och bara umgicks. Jag valde tråkigt nog att inte ta med kameran i slutändan. Orkade inte släpa på en stor väska. Men Cissi har några foton som jag ska be henne att skicka till mig.

Nu ska jag göra mig iordning och åka hem till mamma. Har sovit hemma hos pappa inatt eftersom det var närmare hit från huset vi var. Vi hörs där!

Dags för grillkväll

Inga bilder fortfarande. Eller jag har tagit bilder vid sjön men den här datorn har inget photoshop. Så då är det inte roligt. Har i alla fall haft det riktigt trevligt! Visade sig att pappa, Birgitta och Cornelia också ville bada så vi drog alla fem till Brosjön. Så fint det har blivit där! Hängde jämt där när jag var liten.
Blev inte så mycket bad, var ruskigt kallt. Men i luften var det bättre.

Nu har jag precis tagit en dusch och ska göra mig iordning. Jag gissar på att jag och Cissi tar någon buss vid halv fem. Systemkameran följer med så jag hoppas på många fina foton. Imorgon ska jag blogga bättre! Vet att dessa bildlösa inlägg är ganska tråkiga. Men nu vet ni att jag lever i alla fall!

Sol och grill

Hej! Sorry men hinner inte lägga upp några bilder.
Anna kom ihåg fel. Hon jobbar först kvart i fem idag. Vi vill ju till Grönan för att se henne slita ;). Så får bli en annan dag istället. Nu ska jag fort få på mig kläder och smink och sedan röra mig mot Tumba. Jag och Cissi ska dra till en sjö för att sola. Sen ikväll blir det som sagt grillning.

Hoppas ni också har en solig och fin lördag!

Nu är man i Sverige

Hej på er!
Tänkte bara snabbt komma in och skriva innan jag går och lägger mig.
Flygresan gick bra, och sedan jag kom hem har jag suttit med mamma ute på terassen. Theo har spungit runt, glad för att vara här igen. Jag och mamma har druckit rosé och pratat om allt möjligt. Riktigt mysig kväll.

Imorgon ska jag till Gröna Lund med Cissi. Blir nog trevligt! Ska bli riktigt varmt också. Anna jobbar där så det blir att spela bland hennes spel. Hoppas man vinner något ;)

Efteråt drar vi till Tumba där det blir grillkväll med vänner. Helt okej lördag alltså.
Känns bra att vara i Sverige. Konstigt också . Men som mamma har sagt, det är bara att ta en dag i taget.
Vi hörs imorgon!

Update från packandet

Jag köpte tre flyttlådor. Trots att de var de största de hade är de ändå ganska små. En som är full med böcker väger 12 kg. Jag hade velat ha en låda tillräckligt stor så att 20 kg böcker fick plats.
Tyvärr är det dyrare än vad en läsare trodde. Det är inte 30 kg som kostar 500 kronor utan 20 kg. Men nu när jag har mindre flyttlådor blir de 5 stycken. Runt 50 kg kommer jag ha och det kommer kosta drygt 1500 kronor.
Jag har även packat min reseväska. Den är på 24 kg. Jag får ha 20. Det fula är bara att från och med idag får man flyga med 23 kg hos SAS. Detta gäller inte mig. Varför? För att jag bokade innan detta datum. Blir ordentligt irriterad. Så nu sitter jag och försöker ta ut tunga saker från väskan och lägga i någon av flyttlådorna. Men de är spängfyllda. Jag har inte möjlighet att slänga något mer jag äger. Min säng är full med kläder och skor som inte kommer få följa med till Sverige. Aldrig har jag rensat så bra som jag gjort nu.

Men jag har fortfarande övervikt. De tar mer än 100 kronor per kilo. Nu när jag betalar så mycket pengar för flyttlådor ska jag banne mig inte betala något jäkla överviktspris. Sas är ju inte direkt billiga från början heller.
Tillbaka till väskan...

Ps. När jag gick igenom mina saker fann jag 900 kronor jag sparat undan. Jag hade helt glömt bort dessa sedlar, gissa om jag blev glad!

Ps 2. Jag kommer bära min jeansjacka för att få ner övervikten så gott som möjligt. Även en sjal. Problemet är att det ska bli 34 fyra grader imorgon...

Ett år sedan


Eclipse var riktigt bra! Jag älskar hur de alltid utgår helt från boken. Sen måste jag säga att Kristen Stewart var grym i Eclipse. Har inte gillat henne helt som Bella innan. Robert och Taylor var grymma som Edward och Jacob precis som vanligt. Mycket småtjejer i biosalongen precis som när vi såg New Moon. De är lite roliga. Det verkar inte finnas något Team Edward eller Team Jacob i Italien. För när det är ett Bella/Edward moment så jublar alla och klappar händerna. Men precis samma sak sker när det är Bella/Jacob. De förväntar sig kanske en trekant? I don't know...

Idag är det precis ett år sedan jag och Michele flyttade in i lägenheten. Det känns som evigheter sedan den dagen då han hämtade upp mig sent på tågstationen. Jag hade varit på solsemester med au pair familjen men åkte hem tidigare då jag ville flytta in med Michele den 1a juli precis som var bestämt. Det har varit ett speciellt år. Både bra och dåligt.

Imorgon flyttar jag tillbaka till Sverige. När jag är klar med det här inlägget ska jag ta bussen till postkontoret. Jag ska kolla hur mycket det kostar att skicka 30 kg med posten till Stockholm. En läsare skrev att det gick på ungefär 500 kronor så om det är sant är det riktigt bra. Då skickar jag två stora paket som tillsammans väger 60 kg. Då behöver jag inte ta en flygresa hit igen vilket skulle underlätta. Flygresan hade nog blivit lite dyrare och då hade jag bara kunnat ta 40 kg. Så nu håller vi tummarna på att det verkligen är så billigt.

Efteråt ska jag åka till mataffären och köpa vin. Jag och Michele ska hem till Jenny för middag ikväll i hennes nya lägenhet. När hon kom och hälsade på mig och Michele hade hon med sig en vinflaska till oss. Så nu vill vi göra samma sak för henne.

Vi hörs när jag kommer hem!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!