Fisken Liam

Igår var vi i badhuset och Liam kunde inte ha varit nöjdare. Min pojke älskar verkligen vatten. När vi gick ner i poolen sträckte han genast upp händerna i luften och utbrast glatt "yeah, yeah, yeah!!". Så jäkla söt.
 
Elsa tyckte också om vattnet men är fortfarande lite liten. Så hon var nöjdast när hon fick sitta i mammas famn och titta runt på alla barn som lekte. Vi har tänkt att vi ska åka och bada igen i framtiden. Men då väljer vi nog en vanlig vardag. Vi glömde bort att det var sportlov så poolen var fylld med lekande barn. Gissar att det är lite lugnare annars.
 
På kvällen åkte jag och Nathalie och shoppade som sagt. Hittade tre nya tröjor till Liam och två toppar och en BH till mig. Ja jag vet att jag sa att jag inte behövde köpa mer till mig. Men blusen var så fin och linnet kommer jag behöva ha på jobbet under vita skjortan som jag snart får. Inte långt tills jag är färdig arbetsledare nu! 1a april för att vara exakt.

Vårkänslor

Ni som har sportlov kan verkligen vara glada. Vilket underbart väder vi har. Sol flera dagar i rad. Nästan att man får vårkänslor. Älskar den här tiden på året. När vädret blir varmare och kvällarna ljusare. Svårt att vara på dåligt humör.
 
Idag är jag ledig och har roliga planer inplanerade. Jag och Liam ska till badhuset med Eleonore och Elsa. Liam älskar att bada så gissar att han kommer ha världens fest. Ikväll ska jag till Nacka Forum och shoppa med Nathalie. Liams garderob som behöver uppdateras. Har handlat två toppar och nya jeans till mig så klarar mig denna månad. Men lilleman växer så fort att han behöver nytt. Han har börjat använda storlek 86 nu, 80 sitter fortfarande bra men det känns dumt att köpa mer i den storleken.
 
Nu har jag en hund att gå ut med. Sköt om er!

Sova middag

Det här med att vara småbarnsförälder och jobba stängning är inte lätt. Jag landade i sängen strax efter 02 igår. Liam väckte mig 07 imorse. 5 timmar sömn är på tok för lite för mig! Idag kommer Liam bara att vara på förskolan i eftermiddag. Så han äter lunch och sover middag hemma. Jag kommer att sova med honom. Förhoppningsvis är jag en ny människa när vi vaknar. Just nu sitter jag med täcket lindat runt mig och datorn i knät. Liam äter frukost, strax ska vi ut med Theo på en promenad. Efteråt ska jag betala räkningar och plugga teori. Har körlektion klockan 14 idag. Sen är det stängning som gäller igen. Är i alla fall ledig onsdag och torsdag. När jag stänger fredag och lördag får jag sova ut för då kan Sami ta Liam på morgonen.
 
Hoppas ni har möjlighet att njuta av det fina vädret!

Spontanbesök

Igårkväll ringde Samis syster och undrade om hon och Robert kunde komma över lite snabbt. De var i närheten och eftersom Liam var sjuk förra helgen har vi inte kunnat ses sedan de kom hem från sin långa resa. Liam blev jätteglad när han såg Lollo. Tröttheten försvann med ens och han sprang runt, ville bli jagad och hoppade upp på våra möbler. Han sov väldigt gott inatt kan jag lova.

Stängningsvecka

Den här veckan kommer jag att hinna blogga mer än de senaste veckorna. Förra veckan var sista gången jag hade mitt dagschema. Nu kommer jag ha en vecka stängning och en vecka öppning för att lära mig att stänga och öppna kök. Sen kommer jag öppna en vecka då jag utbildas till att bli arbetsledare, sen två veckor stängning som också är utbildning. Sen är jag klar arbetsledare 1 april! Så blir mycket att ta in de kommande veckorna. Eftersom jag planerar att ta körkort i april också. Men med god planering klarar man det mesta.
 
Nu när jag har stängningsvecka är jag hemma på dagarna så ska försöka att blogga en gång om dagen i alla fall. Idag ska jag iväg och träna när jag lämnat Liam på förskolan och sen har jag körlektion innan jobbet.
 
Bilderna ovan är från igår när jag och Liam var hemma hos Nathalie och Melina. Linda, Mikaela och Ilon kom över också. Barnen busade som vanligt. Var så roligt att ses igen. Blir inte lika ofta nu när vi mammor börjat jobba. Men så länge vi ses ibland är jag nöjd, vill inte förlora mina härliga nya vänner jag fått. Liam tycker detsamma!

Händelserik helg

Vilken bra helg jag har haft! Den kunde inte ha varit bättre. Liam har varit på strålande humör och vi har träffat många härliga människor.
 
Ovan är två bilder från igår när vi var hemma hos Sarah, Johan och Kahléen. Barnen busade som vanligt och det bjöds även på pusskalas. Kahléen tyckte att det var roligare att mata Liam med smörgås än att äta själv. Min matglada son klagade inte. Sarah blir 23 nästa helg. Johan har ordnat en överraskning åt henne den helgen så jag kommer få fira henne först helgen efter. Då går hon, jag och Lind ut för några drinkar! Länge sedan jag drack vin nu, ska bli kul med en tjejkväll.
 
Idag har jag övningskört med mamma, fikat hemma hos Nathalie och Melina tillsammans med Mikaela, Linda och Ilon. Jag har även hunnit shoppa och så var Samis syster Lollo och hennes sambo Robert över en sväng nu på kvällen. Mer om det imorgon då ni ska få fler bilder också! Nu ska jag plugga körkortsteori.

Ledig helg

Ovan är senaste köpen till lilleman. H&M sålde två pyjamaser för 149 kronor. Jag hade 20% rabatt och en värdekupong på 50 kronor så betalade knappt något. Aldrig fel att fynda!
 
Idag ska vi hem till Sarah, Johan och Kahléen. Var nästan en månad sedan sist vi sågs. Ska bli så kul att umgås igen.
 
Liam har precis ätit gröt och Sami och Theo sover fortfarande. Imorgon har jag sovmorgon men ska upp vid nio. Ska övningsköra med mamma och sen har jag två körlektioner med körskolan nästa vecka. Känns så bra att jag kommit igång igen. Ska se till att hinna läsa lite teori och göra datorövningar i helgen också.

Liam och Elsa

Igår kom Eleonore och Elsa över så barnen fick busa och vi vuxna fika. Win-win. Var lika trevligt som alltid och Liam ägnade sig mest åt att hoppa från stolar till min famn (bästa han vet, min lilla galning). Elsa tyckte om att få suga på Liams alla leksaker. Hon är så söt! Ler så fort man tittar på henne.
 
Idag har jag jobbat och efter det haft en körlektion. Gick jättebra! Nästa vecka har jag två lektioner inbokade och jag hoppas på att mamma kan köra med mig i helgen. Så ska jag boka in riskettan också. Körkort here I come!

Playdate

Idag är jag ledig från jobbet och är hemma med Liam och Theo. Theo tyckte att halv åtta var för tidigt att gå upp så han sover nu bredvid mig i soffan. Han kan vara Sveriges morgontröttaste hund. Men snart ska jag få upp honom så att vi kommer ut på en promenad.
 
I eftermiddag kommer Eleonore och hennes lilla Elsa över för lek. Vi har inte setts sedan vi var på öppna för snart tre veckor sedan så det är allt på tiden. På lördag ska hela familjen hem till Sarah och Johan och på söndag ska jag och Liam hem till Nathalie och Melina. Så det här är en vecka då jag äntligen får träffa mina mammavänner! I alla fall några av dem.
 
Vinnaren i fiskpedikyrtävlingen blev Mie! Hon kommer ta med sin mamma som precis fyllt 50. Ingen dålig present hon får. Grattis!
 
Nu har Liam ätit upp sin frukost så vi ska ut på promenad. Jag vet inte när jag uppdaterar bloggen igen, men tills dess hittar ni mig på instagram! Maryswe heter jag där.

Vabbande förälder

Igår fick Liam feber och fick vara hemma med mig. När man får feber ska man alltid vara hemma en dag extra så jag ringde till jobbet och berättade att jag inte kunde jobba idag. Liam har feber även idag, 38,6 visade tempen imorse. Vilket är lite oroande eftersom febern brukar vara som lägst på morgonen. Jag hoppas att den inte stiger allt för mycket under dagen. I helgen jobbar jag men Sami är ledig. Jag hoppas verkligen att febern är över senast imorgon så att Liam kan få gå till förskolan på måndag och jag jobba. På tisdag är vi hemma i alla fall för då är jag ledig. 7 dagar på förskolan tog det innan Liam blev sjuk. Sen kan det faktiskt vara tänder som spökar. Han fick feber över julen och då var det hörntänder som spökade. Vi får se. Jag är glad att Liam äter som vanligt, han leker en del men man märker att han är hängig.
 
Igår var det alla hjärtans dag och jag spenderade kvällen på förskolan då det var föräldramöte. Väldigt intressant möte som var tillägnat oss föräldrar som nyligen skolat in våra barn.
 
Jag och Sami firade alla hjärtans dag med att titta på min nya favoritserie Once upon a time och äta choklad som han köpt till mig. Jag fick även boken Beautiful Creatures. Av mig fick Sami en klocka från Diesel och först blev han lite sur på mig eftersom vi sagt att vi bara skulle köpa något litet. Men jag förklarade att jag fick klockan för ett väldigt bra pris. Sen har jag bara nämnt boken i förbigående för flera veckor sedan. Att Sami lägger något sådant på minnet och sen köper den till mig betyder mer än vad en dyr men ogenomtänkt present skulle göra. Jag blev jätteglad! Och Sami blev glad över klockan i svart läder som jag tycker är supersnygg.
 
Nu måste jag bara läsa ut Fifty shades of Grey som är en av de tråkigaste böcker jag någonsin läst. Det måste vara den extrema mängden sex som gjort boken så populär. För handlingen är enformig och långtråkig. Kvinnor världen över är bara glada att de kan njuta av en erotisk novell utan att behöva skämmas. Det är vad jag tror i alla fall, för jag kan verkligen inte förstå varför boken blivit så populär.
 
När jag läst klart boken (jag måste läsa ut böcker även fast de är dåliga, kan inte förklara varför) ska jag lägga mig och sträckläsa Beautiful Creatures. För jag har en känsla av att den är riktigt, riktigt bra. Tur att jag inte sett filmen än, föredrar att läsa böckerna först.

Att fira kärleken

Weheartit.com
 
Jag älskar den här dagen. Jag förstår inte varför så många avskyr den. De har inte problem med att fira jul, midsommar, kanelbullar eller semlor. Men när man ska fira kärlek så blir det plötsligt känsligt. Varför? Att man ägnar sina nära och kära en extra tanke idag, behöver det påverka resterande 364 dagarna på året? Vi behöver sånna här dagar. Som får par som varit tillsammans i 20 år att känna sig nykära igen. Kärleken är inte alltid enkel men den är ändå alltid magisk. Jag är fascinerad av hur fort man kan börja älska någon, en människa man knappt känner. Som kärleken man har till sitt barn. Villkorslös och det största man får uppleva.
 
Eller kärleken till sin sambo. Som är ens andra halva och alltid står vid ens sida.
 
Sami och Liam, ni är allt för mig. ♥

Liams reklamfilm

Nu finns Liams reklamfilm på youtube! Visst är han underbar? Jag vet inte hur många gånger jag sett det här klippet nu... Självklart på helskärm.
 
Idag är det alla hjärtans dag. Har ni några speciella planer? Jag och Sami hade tänkt gå ut och äta men vi har föräldramöte på förskolan. Blir lite mys hemma istället efteråt. Ta hand om era nära och kära. ♥

Tävling! Vinn en fiskpedikyr

Tävling var det evigheter sedan vi hade i bloggen. Så vi kör igång en nu!

 

Hur mycket vi än vill det så är vintern inte över än. Kylan och mörkret gör att vi inte orkar ta hand om oss själva ordentligt, så här kommer nu en liten överraskning och ett riktigt treat till er underbara läsare

Vad sägs om att glömma vintern för en stund och spendera lite kvalitetstid med en vän, och samtidigt få en spabehandling?

Fashion Stars har tillsammans med
Ladbrokes anordnat en tävling baserat på deras spel med undervattenstema - Octopays – och den lyckliga vinnaren vinner en fiskpedikyr för 2 i antingen Stockholm eller Malmö.

Allt du behöver göra för att gå med i tävlingen är att kommentera nedanför om varför just du och dina fötter förtjänar detta lilla treat.

Glöm inte att lämna din mailadress så att jag lätt kan kontakta vinnaren.

Tävlingen avslutas tisdagen den 19 Februari.

Lycka till!

Don't wait up

Hej på er! Hur mår ni? Var några dagar sedan jag bloggade senast.
 
För mig har det handlat om jobb, jobb och jobb. Liam är nu inne på sin fjärde dag själv på förskolan och han sköter sig strålande. Han äter ordentligt, leker hela dagen och är en av de första barnen att somna efter lunchen. När man lämnar honom är han ledsen en kort stund. Han börjar även gråta när man kommer. Antagligen inser han då att han saknat än. Längtar tills han blir glad när man kommer istället för ledsen. Gör så ont i mammahjärtat. Men hans förskolelärare säger att han är en glad pojke hela dagen, vilket är det viktigaste.
 
Idag skulle jag ha gått på cellprovning men pga personalbrist var det långa väntetider så jag stack och tränade istället. Får gå dit en annan dag, kallelsen gäller ett år från idag så jag har tid på mig.
 
Imorgon ska jag övningsköra för första gången på länge. Spännande! Sen är det föräldramöte på förskolan på kvällen också. Vi har ingen som kan passa Liam så jag får gå själv. Men det går nog bra, spännande med första föräldramötet. I'm growing up. 
 
Ett blogginlägg kommer upp i eftermiddag! Jag har en överraskning åt er.

Sista inskolningsdagen över

Hämtade för några dagar sedan ut ett paket med produkter från Kelda. De skickade med soppan ovan som jag tänkte ha som matlåda på jobbet i helgen. Sen fick jag såsen Thai Paneng som ska vara jättegod till kyckling. Tänkte testa ikväll! Fick även med de ingredienser som behövs till det recept som står på baksidan. Så snällt!
 
För att göra paketet lite mer personligt skickade de med ett pussel som föreställer en bild på mig och Liam som Sami tog när vi var på Rhodos förra sommaren. Håller på och pusslar ihop och när den är färdig ska bilden upp på väggen.
 
Nu är vi förresten hemma från förskolan. Det gick jättebra idag också. Liam var en av de första barnen som somnade på middagsvilan. Är säker på att det kommer gå hur bra som helst i framtiden. Han har redan kommit nära en pojke som heter Viggo. De jagade varandra idag och Liam tjöt av skratt. Måste säga att maten är riktigt bra också. Lagas på plats (kanske görs på alla förskolor?) och det serveras alltid med någon form av sallad. Liam åt broccoli för första gången idag och det gick ner! Bara han och en till pojke som gillar det. Förstår inte varför Liam gillar allt när både jag och Sami är ganska kräsna (och värre var det när vi var mindre). Men jag klagar inte!
 
Imorgon ska Sami både lämna och hämta Liam eftersom jag jobbar 07 - 16. Liam kommer gå 08 - 15 så blir lagom nu ibörjan. Ska bli spännande att höra hur första dagen går för honom när han är själv. Jag gissar på hur bra som helst, har ingen förskoleångest alls.

15 månader

Andra dagen på förskolan avklarad och det kunde inte ha gått bättre. Liam var nöjd hela dagen. Han åt riktigt bra både på fruktstunden, lunchen och mellanmålet. Idag förstod han även att man skulle sova på madrasserna och somnade efter bara några minuter. Jag blev så stolt! Kunde samtidigt slappna av. Det är många barn som har svårt under inskolningen för att sova men brukar göra det så fort föräldrarna inte är med längre. Jag är ändå glad att Liam somnade redan andra dagen med mig där. Från och med nu kommer det säkert att gå hur bra som helst.
 
Idag blir förresten min stora pojke 15 månader. Så tänkte lite snabbt berätta om hans utveckling.
Liam svarar "ja" på frågor och man märker hur han börjar förstå mer och mer. Som idag på förskolan när han skulle åka rutschkana. Det var en pojke före honom som inte var så snabb på att åka ner vilket gjorde Liam otålig. Han var på väg att börja knuffas men då sa jag "du får vänta på din tur Liam" och då satte han sig bara snällt ner och väntade. Så han förstår inte bara vad jag säger utan han lyssnar också. Får gärna fortsätta så!

Mitt 2012 - december

Sista sammanfattningen från 2012!
 
December började med en utgång tillsammans med mina fina vänner Lind och Sarah. Jag och mamma var på en adventskonsert i stadshuset. Jag, Sami och Tiffany gick på förhandsvisningen av Hitta Nemo i 3D.
 
Det blev snökaos och man kunde knappt ta sig utanför dörren. När vädret lugnade sig kom Sarah och Kahléen över för lunch och lek. Nathalie bjöd över mig och Eleonore på adventsfika. Min lillasyster Cornelia fyllde 6 år och jag själv fyllde 24 så det blev en helg med mycket firande.
 
Jag och Liam åkte hem till Sarah och Kahléen för lek. Jag och Sami tog med oss våra grabbar för lek i snön. Jag hade en julfika tillsammans med mina mammavänner här i Haninge.
 
Vi firade julafton hemma hos pappa, Liam fick feber pga kindtänder. Även nyår firades med pappa på hans landställe. Blev en bra månad då vi hade massa tid att träffa nära och kära. Var även min sista månad som mammaledig så jag passade på att njuta för fullt av att vara med Liam. Tack för ett underbart år min fina, fina son. ♥

Första intrycket

Nu är vi hemma från förskolan. Liam har haft jätteroligt och fått träffa en massa nya kompisar. På hans förskola finns det tre avdelningar. Den första där Liam börjat kallas för inskolningsförskola. Barnen är i åldrarna 1 - 2 år ungefär. Liam är näst yngst just nu. Det är en flicka som är en månad yngre och sen kommer en flicka som blir ett år i mars att börja i april. Annars finns det två barn som bara är en vecka äldre än Liam. Äldsta är en pojke som blir två år i slutet på april. Jag är jätteglad att de har en sådan här avdelning för de allra minsta. Tempot är mycket lugnare och ljudnivån lägre än hos 2 - 3 åringarna och 4 - 5. Passar Liam perfekt som är van att umgås med barn i sin egen ålder.
 
De åt mellanmål vid tio och Liam smaskade i sig banan, clementin och päron. Vid elva var det lunch och han åt en stor portion med potatis och kyckling. Gott! Så tills dess gick allting bra. På Liams förskola sover barnen på madrasser i ett avskilt rum. Efter maten ställde sig barnen vid grinden redo att gå in. Sen gick de och la sig på varsin madrass och vissa somnade med en gång. Häftigt! Gissar att Liam kommer vara en av dessa barn i framtiden. Men han behöver vänja sig först. Idag gick det inte bra. Trots att han var hur trött som helst vägrade han att ligga på madrassen med mig. Han ville bara leka. Det var en annan mamma där samtidigt som skolade in sin pojke och de hade samma problem. Förskolelärarna sa att det är jättevanligt. Barnen behöver vänja sig. Så vi gav upp och gick hem istället. Liam somnade så fort jag la ner honom i vagnen så nog var han trött allt. Kanske han imorgon känner för att sova på madrassen.
 
Bra första intryck! Samtliga förskolelärare verkar toppen, jag tror att Liam kommer trivas hur bra som helst.

Inskolning idag!

Två bilder från när vi var hos mamma i lördags. Mysig kväll!
 
Idag börjar Liam på förskolan. Det känns lite overkligt. Är han verkligen så stor nu? Helt galet. Han kommer oftast att gå mellan 09 - 16.30. Några enstaka gånger början han redan 07.30, och ibland kommer jag kunna hämta honom vid 15.30. Sen är han alltid ledig minst en vardag i veckan eftersom jag också är det. Tror att det kommer bli jättebra.
 
Nu ska vi ladda inför tre dagar inskolning. 09 - 14 ska jag vara med Liam idag och detsamma gäller imorgon och på torsdag. Ska bli spännande att se hur de jobbar och träffa de andra barnen. Se om det finns några som är i Liams ålder. Uppdaterar bloggen när vi är hemma igen så ska ni få veta hur det gick. Ska försöka uppdatera instagram när vi är där. Maryswe heter jag på instagram.

One last time

Två bilder från öppna förskolan igår. Var troligtvis sista gången som Liam fick leka med Ilon och Melina där. Men självklart kommer vi fortsätta att ses hemma hos varandra på helger. Men det kommer inte bli lika ofta, vilket känns lite tråkigt. Däremot kommer jag och Eleonore kunna fortsätta gå dit de torsdagar jag är ledig. Hennes dotter är bara 7 månader så hon har många månader av mammaledighet kvar. Vilken lyx.
 
Barnen hade lika roligt som vanligt, även om, de allihop var lite mammigare än vanligt. Nästan som att de kände på sig att förändring var nära. För idag börjar även Nathalie och Mikaela att jobba. Lycka till tjejer! Det kommer säkert att gå hur bra som helst.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!