Always by your side

Godmorgon!
 
Liam sitter just nu och äter sin gröt och jag passar på att blogga. Idag är det jobb som gäller 10 - 19 så ska lämna Liam till förskolan om en timme ungefär.
 
Var supermysigt att träffa Sarah igår. Vi gick till en liten lunchrestaurang i närheten av hennes jobb och åt hälsotallrik med avocado och ägg. Supergott! Efter lunchen var Sarah tvungen att gå tillbaka och jobba och jag och Liam hade fortfarande två timmar innan vi kunde hämta min telefon som var på reparation. Så vi gick till Åhlens där jag köpte byxor, tröja och keps till lilleman. Sen gick vi till vasaparken där Liam fick busa runt i en jättestor sandlåda, tillsammans med andra småbarn. Jag njöt av solen och vi stannade där tills vi kunde hämta min telefon. Åh vad jag önskade att jag hade haft kameran!

Lunch i stan

God morgon kära läsare! Nu är jag ledig efter min första öppningshelg som arbetsledare. Det gick bra! Mycket tack vare all hjälp som jag fick av Jonny. Och Elins tålamod vid mina taskiga överlämningar. Men vad ska man göra när man har konstant kassa och DT kö? Bara att gilla läget. Vi har sålt mycket i alla fall och jag har faktiskt haft riktigt kul.
 
Men det är inte dumt att vara ledig heller. Idag ska jag och Liam in till stan och lämna in min mobil på reparation. Liam tappade den när vi var i centrum i förra veckan och displayen gick sönder. Han har tappat den tusentals gånger så det var ganska väntat att den snart skulle gå sönder. Att det skulle vara så jäkla dyrt att byta glas på iphone 5 däremot var en enorm chock. Kostar ca 700 kronor att byta på 4an, men för mig kostar det 2500 kronor! Helt sinnessjukt. Tur att jag har bra hemförsäkring. Så den totala kostnaden för mig blir 1100 istället, lite bättre i alla fall.
 
Medan telefonen är inne för reparation ska jag och Liam träffa Sarah för en lunch. Vi har mycket att prata om! Hon vill även låna boken Fifty shades of Grey av mig. Får hoppas att hon gillar den bättre än vad jag gjorde.
 
Ni får ha en trevlig dag!

With you

Igår passade mamma Liam medan jag och Sami tog bussen till Pizza Hut för en mysig kväll tillsammans. Vi åt vitlöksbröd med mozarella till förrätt och pizza till varmrätt. Vin kanske inte är det ultimata till pizza men lyxigt ändå.
 
När vi stod och väntade på bussen på vägen hem höll Sami armarna runt mig och jag lutade huvudet mot hans bröst. Evigheter sedan vi senast bara stod tillsammans på det viset. Jag kände mig nykär, trodde att Sami tänkte detsamma. Istället sa han "vad segt att vänta på bussen, vi skulle ha tagit bilen". Män! Vi är nog från olika planeter trots allt. Men tack ändå älskling för en riktigt mysig kväll. Du är mitt allt. ♥

Loving each day

Fler bilder från i söndags! På eftermiddagen åkte vi hem till mamma. Liam sov i vagnen och jag och mamma drack ett glas rosé medan Harry grillade. När Liam vaknade gosade han i Sebbes famn. Det blev även massa mys i min famn innan vi gick in och busade. Han har så mycket energi min gosse. Tur nog har jag fått en massa energi av vårvädret så jag tröttnar inte på att leka med min busunge. Nu när han sover längtar jag efter honom. Han är i en så härlig ålder just nu. Hoppas trotsperioden dröjer eller att vi bara passerar den. Hoppas får man.
 
Nu ska jag plugga körkortsteori innan lilleman vaknar. Ni får ha det fint!

Let's play

Här är två bilder från i söndags när vi tog med barnen till lekparken. Det var strålande väder och barnen fick springa runt och leka. Melina ville bara gunga och Ilon sprang gärna så långt bort som möjligt. Lilla Elsa sov i vagnen och sedan samlades vi alla runt bordet för en fika. Eleonore hade tagit med sig en massa gott. Hon bjöd på donuts, paj och kaffe. Till barnen hade hon tagit med sig majskrokar. Här har vi en mamma som tänker på allt. Det var en riktigt trevlig dag och jag hoppas att vädret bjuder på fler soldagar i framtiden.
 
Idag är jag ledig. Jag och Liam ska hälsa på mitt jobb och sen tar vi en tur till centrum för shopping. Liam behöver lite nya byxor och ytterkläder. Overallen har börjat kännas så himla varm. Vi åker först när han vaknar så jag kommer in med ett blogginlägg om han somnar i bra tid. Behöver ta en dusch och plugga körkortsteori också. Men nu ska lägenheten städas.

Du och jag Sami

Idag har jag och Sami varit tillsammans i 2,5 år. Bästa åren i mitt liv, utan tvekan. Du ger mig så mycket glädje. Min underbara vackra sambo. Tack för att jag får vara din.

Bästa helgen på länge

Blev inget mer bloggande igår för Liam kände inte för att sova. Efter 50 minuter gav jag upp och tänkte att han skulle somna i vagnen på vägen till parken istället. Men inte det heller. Han somnade bara till några minuter men vaknade lika snabbt igen. Så när klockan var 15 hade han bara sovit fem minuter på hela dagen. Förstod inte hur han orkade busa runt! Bilder från lekparken ska ni få när jag hinner.
 
Ovan är från i lördags när vi var hemma hos pappa. Det var så fint väder att vi spenderade eftermiddagen utomhus. Liam fick spela innebandy för första gången och förstod direkt hur klubban skulle användas tillsammans med bollen. Han hoppade även studsmatta tillsammans med Cornelia och gungade. Sen grillade vi gott kött på kvällen och njöt av trevlig sällskap. Vi pratade om en spelkväll i framtiden och det ser jag framemot!
 
Nu tänker jag gå och lägga mig. Började 06 idag och börjar 06.30 imorgon. Tidiga mornar! Efter jobbet ska jag och Sami till Pizza Hut för att äta middag. Vår 2,5 års dag. Först tänkte vi åka till Heron och äta på Amazon. Men Pizza Hut ligger bara fem minuter med bil från vårt hem och vi vill inte komma hem så sent. Mamma tar hand om Liam undertiden. Sen är pizzan på Pizza Hut riktigt god.
 
Godnatt kära läsare!

Unga mammor och glada barn

Jenna hade ordnat ett superfint kalas till Ariana och Joyce igår. Vi höll till i en lokal i närheten av deras hus och det bjöds på fika och barnen fick leka med tjejernas nya leksaker. Tåget från deras mormor var populärast. Tror Liam skulle vilja att vi köpte hem ett.
 
Jag tycker att det är roligt hur många unga föräldrar Jenna känner. De har haft flera kalas för tjejerna och gårdagen hade hon bjudit sina vänner som också har barn. Några kunde inte komma så vi blev totalt fem mammor. En trebarnsmamma med dotter som skulle fylla 5 om jag inte minns fel, son på 3 år och lilla Älva som är precis ett år yngre än Liam. Alltså snart ett halvår. Sen var det Jenna och en till mamma som var tvåbarnsföräldrar till två döttrar och jag och Catja som har varsin son. Så livat var det och barnen hade superkul. Det bjöds på god tårta och smarriga, superfina cupcakes. Barnen fick prova på fiskedamm och i Liams påse låg det majskrokar och russin, gott!
 
Idag är planerna lite ändrade. Sami är tvungen att jobba idag också så vi hinner inte iväg på någon middag. Vi ska försöka gå ut på tisdag istället, som är riktiga 2,5 årsdagen.
 
Jag och mamma kan inte övningsköra idag eftersom jag inte vill ha med Liam i bilen. Så vi ska ta det senare i veckan istället. I eftermiddag lämnar jag och Liam Theo till mamma för att sedan åka till en park där vi träffar Eleonore och Elsa, Nathalie och Melina (om Melina mår bättre som varit sjuk) och Mikaela och Ilon. Riktigt fint väder så det ska bli så härligt att spendera dagen utomhus. Efteråt åker jag och Liam till mamma och hänger på hennes utegård tills Sami kommer och hämtar oss ikväll. Så det blir en bra dag ändå.
 
Kommer in med bilder från gårkvällen när Liam har somnat. Nu ska vi ut med Theo.

Idag blir det kalas

Var mysigt att ha Eleonore och Elsa över igår. Barnen busade och vi vuxna åt kanelbullar jag bakat och drack te.
 
Idag blev planerna lite ändrade. Eller färdmedlet i alla fall. Sami måste till Malmö för jobb, han åkte precis mot Arlanda. Så jag och Liam kommer ta en promenad med Theo till mamma som kommer ha honom under dagen. Sen åker jag och Liam kommunalt till Tumba vilket tar nästan en och en halvtimme. Förhoppningsvis sover Liam hela vägen eftersom vi åker den tid han brukar sova.
 
Sami kommer till pappa vid 17 där vi ska äta middag. Jag har laddat batterierna i systemkameran och är taggad på att ta en massa bilder idag. Det ryktas om fiskedamm på kalaset, Liams första! Ska bli så roligt att se honom busa runt med andra barn.
 
Ni får ha en fin helg!

Långledigt

Nu är jag klar med mina två stängningsveckor och är ledig fredag - söndag. Kan inte bli mycket bättre.
Idag kommer Eleonore och Elsa över för en playdate. Inte setts på några veckor så det ska bli riktigt mysigt.
 
Imorgon ska vi till Tumba. Först för att fira Jennas döttrar som fyllt år i dagarna. Ariana har fyllt 3 år och Joyce 1, så det blir barnkalas! Sen på kvällen åker vi hem till pappa för middag.
 
På söndag ska jag övningsköra med mamma. Sen på kvällen ska jag och Sami ut själva på middag. Liam är undertiden hos mamma. Jag och Sami har varit tillsammans i 2,5 år på tisdag och det vill vi förstås fira. Vi har jobbat om varandra de senaste veckorna och inte setts så mycket, så det ska bli mysigt med egentid.
 
Så min helg känns riktigt bra. Nu är det bara en ischai från Espresso House som fattas.

Uppkörning bokad!

Igår fick Liam hålla i kopplet när vi var ute med Theo. Om han var nöjd! Duktig också, höll ett stadigt tag och tappade aldrig kopplet.
 
Körlektionen igår gick jättebra. Efteråt bokade vi teorin och uppkörningen. Känns så härligt att det äntligen är gjort, att man har ett datum att räkna ner till. Jag kommer inte skriva i bloggen när uppkörningen är. Kommer vara så nervös ändå. Bara närmaste familjen som vet. Förhoppningsvis klarar jag det på första försöket och då berättar jag såklart direkt. Som jag längtat efter det där körkortet, men än är det några veckor kvar.

Bra kväll

Riktigt trevligt att träffa Sarah igår. Vi gick till East och åt sushi och drack vin. Pratade om allt från förskolor, utgångar till den planerade Londonresan i höst. Som jag saknat min vän.
 
Idag ska jag övningsköra, sen blir det jobb. Stänger idag och imorgon, sen har jag långledigt. Verkar som att solen skiner idag, äntligen efter några regniga dagar. Dags att ta ut hunden i det fina vädret, vi hörs!

Körlektion och vindejt

Idag är en bra dag! Först ska jag äntligen få köra på körskolan igen. Blir motorväg och jag har tillräckligt med koll för att det ska räcka med en lektion. Däremot ska vi boka in en lektion då jag kör samtidigt som en annan elev. Vi ska träna på omkörningar vilket ska bli väldigt spännande.
 
Ikväll ska jag på AW med min fina vän Sarah. Som jag saknat henne. Pga jobb och sjukdomar har vi inte kunnat ses alls så mycket som vi brukar. Men ikväll blir det lite vin och prata ikapp. Vi ska även planera en resa till London i höst. Det ser jag verkligen framemot.
 
Nu hinner jag inte sitta vid datorn längre. Ni får ha en fin dag kära läsare.

New week

Efter övningskörningen igår lunchade jag och mamma på mitt jobb. Det gick förresten bra att köra efter mitt lilla uppehåll när jag var sjuk. Vi tog motorvägen till Farsta och åkte runt där innan vi tog motorvägen tillbaka igen. Jag funderar på om jag ska köra upp i Farsta eller Nynäshamn. Farsta är ju svårast i Sverige. Jag kommer vara så jäkla nervös på uppkörningen och vill inte kugga. Så då kanske det är bättre om jag kör i Nynäs istället där det ska vara lite lättare. Men körskolan vill hellre att jag kör i Farsta eftersom att det är närmare. Då får jag ut mer av min uppvärmningslektion. Så vi får se. Ska köra med körskolan imorgon och på onsdag. Sen hoppas jag att vi kan boka uppkörningen snarast.
 
Ny vecka! Min så kallade slappvecka, för jag jobbar bara tre dagar. Skönt med långhelg, är ledig fredag - söndag. Men idag blir det jobb 12 - 21. Hade hoppats på att få räkna kassorna sista timmen men vi är två som jobbar till 21 så det blir nog inte jag tyvärr. Synd då det är skönt att avsluta dagen med det. Tar cykeln till jobbet för Sami lånar mitt busskort. Han har jour den här veckan och kommer använda firmabilen. Jag hoppas att det hinner sluta regna innan det är dags för mig att cykla till jobbet. Tur att det bara tar ungefär tio minuter att cykla dit.

Slappsöndag innan jobb

Nu sitter jag och kollar miljonjakten med Sami och äter Ballerina mumsbit till frukost. Mina matvanor ibland alltså, men ååååh vad goda! Rekommenderar om ni inte hunnit prova.
 
Liam sover och när han vaknar ska han och Sami hem till Samis mamma. Sami ska byta däck på bilen tillsammans med sin låtsaspappa och Liam får mysa med sin farmor. Jag och Theo tar istället en promenad hem till mamma. Vi ska övningsköra och sen får Theo vara där medan jag jobbar och Sami är iväg.
 
Har min sista stängning för några dagar ikväll. Mina två första pass som arbetsledare har gått jättebra. Vi blev klara vid kvart över ett både igår och i fredags vilket är helt okej på helgen. Ikväll hoppas vi på att bli klara lite tidigare.
 
Ni får ha en fin söndag! Bloggar imorgon om jag hinner innan jobbet. Jobbar 12 - 21 för första gången. Så hänger på jobbet hela dagen. Tur att jag trivs.

Egentid

Jag och Sami var och shoppade i centrum för ett tag sedan. Till mig blev det en grön klänning och toppen ovan som kommer från BikBok. Blir nog superfin i sommar.
 
Jag och Sarah kommer ses nästa vecka istället för det hade blivit så kort om tid idag. Lika bra, fick jag vila upp mig innan jobbet. Är förstås inte helt frisk ännu även om jag kan arbeta. Har legat i soffan och tittat på filmen What to expect when you're expecting. Helt klockren film. Om hur alla graviditeter är så himla olika varandra och om hur livet förändras när man blir förälder. Mycket humor och jag både skrattade och grät. Sedan jag blev förälder har jag blivit så otroligt känslig. Jag kan gråta av reklamer, när jag ser någon göra någonting osjälviskt mot någon annan eller ja nästan vad som helst. Känslorna ligger alltid precis under ytan.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags att röra sig mot jobbet. Ni får ha en bra helg!

Tillbaka till jobbet

Igår satte sig Liam på vardagsrumsbordet och byggde lego samtidigt som han kollade på barnkanalen. Han ska jämt klättra och testa nya grejer. Snart kommer han ha fantastisk balans, som när han står upp på sin Bobby Car som sakta rör sig fram och tillbaka. Jag lovar er, den här killen kommer göra mig gråhårig på nolltid.
 
Vi är friska både Liam och jag. Så han ska till förskolan vid nio. Sen 11.30 ska jag luncha med Sarah i stan. Evigheter sedan vi sågs senast så det är allt på tiden. Saknat min vän! Sen jobbar jag ikväll 15.30 till ja, när vi blir klara. Svårt att veta på helgen. Men förhoppningsvis innan halv två i alla fall. Mitt första egna skift som skiftledare och så ska man stänga helg. Men det ska nog gå bra! Får skriva ut en fusklapp med bra saker att tänka på. Så hoppas jag att jag stänger med någon som ska åt samma håll som mig så att jag slipper gå själv hem mitt i natten. Vad jag längtar efter körkort! Nu när jag varit sjuk har jag fått ställa in två körlektioner. Men nästa vecka har jag två inbokade och ska köra med mamma. Hoppas på att kunna boka teori och uppkörning snarast.
 
Nu ut med hunden!

När Liam var nyfödd

Liam sover och jag ligger i soffan och läser mina egna blogginlägg från november - december 2011. Om de sista dagarna som höggravid och sedan första tiden med Liam. Såå mysigt! Vad jag hade tid att blogga en massa då. Undrar om jag någonsin kommer ha det igen. Mysigt att kunna gå tillbaka och minnas. Glömmer aldrig känslan när vi träffade Liam för första gången.

Jag mår förresten bättre nu! Äntligen. Så det blir jobb för mig imorgon. Går inte med på att bli sämre igen.

Fortfarande sjuk

Det är inte så kul att blogga när man är sjuk eftersom det inte finns så mycket att skriva om. Igår låg jag i soffan hela dagen. Enda gångerna jag kom upp var när jag lämnade och hämtade Liam från förskolan. Promenaden hem var riktigt jobbig. För när jag står upp blir jag så himla yr.
 
Svårt att säga om jag mår bättre idag eftersom mornarna brukar vara okej. Det är efter några timmar som jag bara mår sämre och sämre. Jag ska ringa vårdupplysningen idag om jag mår lika dåligt som jag gjorde igår. Jag har ätit penicillin i fem dagar nu så jag borde må bättre än vad jag gör. Så kanske blir det ett nytt läkarbesök och då även att be om ett sjukintyg. Känns inte kul om jag måste sjukanmäla mig i helgen. Det är ingen som vill stänga helg och då känns det som att man sätter de andra i skiten. Mamma blir sur när jag säger så, man kan inte hjälpa att man är sjuk. Men nu håller jag tummarna att jag mår bra idag och att jag kan jobba imorgon! Än så länge har jag bara lite huvudvärk.

Lite bättre varje dag

Den här bilden tog jag i lördags när familjen satt ute på altanen och njöt av solen. Riktigt härlig dag! Är glad att jag spenderade dagen utomhus eftersom jag blev så sjuk i söndags. Nu kommer jag bara ut när jag lämnar och hämtar Liam från förskolan. I söndags orkade jag ingenting. Låg i soffan hela dagen. Igår gick det lite bättre, men blev yr om jag stod upp för länge. Nu börjar jag känna mig friskare men hostan har inte släppt ännu. Kommer ta penicillin i en vecka till men kommer kunna gå tillbaka till jobbet på fredag. Vilket är bra, annars kommer jag bli väldigt rastlös snart.

Hej från sjukstugan

Jag har haft jobbig hosta hela veckan. Hoppats att det ska gå över av sig själv men började förstå att den receptfria hostmedicinen inte hjälpte alls. När jag vaknade igår mådde jag dåligt i hela kroppen. Tog tempen och såg att jag hade 38,5 graders feber. Så min hosta hade spridit sig och jag förstod att det inte bara handlade om behov av hostmedicin längre.
 
Sami följde med mig till läkaren och där fick jag svaret jag redan börjat ana. Luftvägskatarr, på gränsen till lunginflammation. Så nu har jag fått både hostmedicin och penicillin. Är hemma från jobbet måndag - onsdag och är ledig på torsdag. Sen borde jag kunna jobba i helgen. Mår redan idag bättre än vad jag gjorde igår. Måste tänka på smittorisken. Vill inte att någon annan ska bli sjuk. Håller tummarna att Liam och Sami slipper bli smittade.

Love Forever hos Campadre

Campadre har just nu kläder från Love Forever till riktigt bra priser. Upp till 86% lägre än ordinarie pris! Massor med vårfint. För mig blev det att klicka hem tunikan till vänster. Förhoppningsvis är den lika fin i verkligheten som på bild.

Lek i park

Vilken bra start på dagen jag och Liam fick. Vi tog vagnen till förskolan där han fick leka på uteplatsen. Tyvärr har vi inga bra lekparker i närheten. Bara förskolan som finns och den är verkligen underbar. Vi är så glada att Liam fick börja gå där. Var bara lite tråkigt när jag var mammaledig. För på vardagar kunde vi inte gå till förskolan eftersom de hade verksamhet då. Men på helger var vi där ofta och det kommer vi fortsätta med.
 
Liam gick runt och busade, klättrade och gungade. Vi lekte tittut och njöt av solen. Nu sover han utmattad i sin säng. När han vaknar ska vi hämta paket och sedan till Maxi för veckohandling. Jag har en sockerkaka i ugnen som när som helst är klar och nu i veckan tänker jag baka kanelbullar med Liam. Smarrigt!

Ut i solen

God morgon bloggen!
 
Ännu en dag med sol så jag och Liam tänker sticka iväg till parken för massa lek och bus. Sami tar sovmorgon och jag har ingen lust att vara inne när det är så fint väder. Liam som älskar att leka utomhus kommer nog bli väldigt nöjd. Han blir förresten 17 månader idag. Tänk vad tiden går ♥
 
Bilden ovan är från igår när jag och Carro satt ute och njöt av solen på vår rast. Vilket vi gjort hela veckan. Sååå härligt! De två kommande veckorna jobbar vi olika tider men sen kommer vi sitta på den där bänken igen. Med solbrillor, cappuccino och glass i handen. Förhoppningsvis även ännu varmare väder.
 
På tal om våren, tack fina Tina som gjort bloggen vårfin! Jag är superböjd. Tack, tack, tack.

Händelserika dagar

Hej på er! Passar på att blogga innan jag ska sova.
 
Har inte haft någon tid att blogga de senaste dagarna. Har hunnit fira påsken, jobbat öppningar, firat mamma, druckit vin på altanen och njutit av solen på jobbet med härliga medarbetare.
 
Liam har idag invigit galonbyxor som är alldeles för stora. Vilket är perfekt då det är blött men kallt så overallen får plats under. Jag är så avis på honom som får spendera sina dagar ute i det härliga vädret. Nu trivs han massvis utomhus. Han busar och tjoar så mycket att han inte vill följa med mig hem.
 
Annat jag gjort senaste tiden är hunnit med en utgång, i lördags. Tillsammans med Martina och Elin från jobbet. Elin var även över i tisdags och busade med Liam. Han förälskade sig i henne direkt. Vad kan vara bättre än uppmärksamhet?
 
De två kommande veckorna har jag stängningsveckor igen. Så då kommer jag hinna med bloggen. Ska bli kul att kunna uppdatera mer flitigt igen. Plus att kunna kolla bloglovin. Har nog en hel del att läsa ikapp.
 
Godnatt!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!