Short week

Helgen bjöd på strålande väder och det blev en tur till lekparken. Jag njöt mest av solen medan lilleman busade med sin pappa. Synd att det nu blivit vinter här igen. Snön har kommit under natten och temperaturen ligger knappt över nollgradigt. Imorgon är det april så jag hoppas verkligen att det här är sista dagen vi ser snön på ett bra tag. Nu vill jag ha vår på riktigt! Inte bara vissa dagar, även om jag tackar för helgen vi fick.

The Host

Stephenie Meyers fantastiska bok The Host har blivit film och nu har den kommit till Netflix.
Jag och Sami kollade igårkväll runt efter någon ny serie att titta på efter att vi tittat klart på Life Unexpected. Det var då vi ramlade över filmen och jag satt och hoppade i soffan. Vi måste se den nu!! skrek jag lite smått hysteriskt och det var ett under att jag inte väckte lilleman.
 
Så filmkväll blev det och jag är så glad över filmen. Den är precis som boken, och karaktärerna känns precis som jag upplevde karaktärerna i boken. Sen kan jag tycka att storyn fungerar bättre som bok än film. Det händer inte så mycket så filmen blir lite platt men jag tyckte starkt om filmen ändå just för att få bilder på allt jag tidigare läst. Boken har en del som är ganska långtråkig också så den kommer inte upp till samma nivå som Twilight. Men den är garanterat läsvärd! Och filmen bör ni se också. Meyer har hittat en helt ny form av utomjordingar, hennes fantasi är helt magisk.

Catching up

Här är några bilder från när vi firade Samis storasyster Lollo som fyllde 26. Hon hade bakat gott och jag fick äntligen se deras nya lägenhet. Superfin verkligen och de har lagt ner massa tid och energi på att få den att bli precis som de själva vill ha den. Var lite trångt att ha fyra hundar på 60 kvm bara, men trevligt hade vi ändå.
 
Det fina vädret håller i sig så snart blir det en långpromenad med Theo. Sen är det jobb som gäller, jobbar sent både idag och imorgon. Den här veckan är ganska tuff att ställa om till, men man får sovmorgon i alla fall.

Pineapple hos Campadre

Blev lite shopping från Campadre den här förmiddagen. Pineapple har en kampanj hos Campadre där man får deras fina kläder upp till 62% under ordinarie pris. För mig blev det den fina koftan. Roligt med färg till vår och sommar.

Sunny weekend

Igår blev det en tur till Farsta för lunch och shopping med min kära Lind. Vi åt sushi och jag som är lite av ett avokadofreak åt just det och lite lax också. Sen blev det att kolla i butiker. Jag letar vårskor till lilleman men när jag väl hittar några jag gillar så finns de inte i hans storlek, typiskt. Fick istället bli pussel som han älskar. Var sugen på att köpa ett 500 eller 1000 bitars till mig själv men undrade när tusan jag skulle ha tid att lägga det.
 
Vi avslutade dagen med en fika på Espresso House där jag självklart bad om extra vaniljsås till hallonpajen, ni känner nog mig vid det här laget. Bra dag, som alltid när man har bästa sällskapet.

Godaste maten

Igår åt jag och My ute. Thai blev det och var himmelskt gott. Så fin restaurang också, ligger i Nynäs.
 
Nu har jag äntligen helg och den ser ut att bli härlig. Imorgon ska jag tillexempel luncha med mina älskade Lind. Som jag saknat den tjejen. Får se om man kanske kan shoppa något roligt också. Vill ha massa nytt till våren.
 

Jag kommer tillbaka!

Börjat få kommentarer som jag inte hinner godkänna där ni undrar om något hänt. Så är det inte utan jag jobbar bara väldigt mycket och när jag inte jobbar är dagarna fullbokade. Ska försöka hinna sitta vid datorn igen snart men ni får ha lite tålamod. :)

Men allt är bra! Var tex på en hundföreläsning igår om hundens personlighet och signaler. Väldigt intressant och vill ta upp lydnadsträning med Theo igen. Var bara det här med tid...

Med favoriterna

Idag har jag och lilleman haft en riktigt mysig dag. Började med lunch hos Sarah som hade gjort supergod köttfärspaj. Lilleman åt knappt någonting vilket är väldigt ovanligt. Han hade fått juice och clementin precis innan maten så jag trodde att det var anledningen.
 
Efter lunchen gick vi ut i parken och lekte i det fina vädret. Tyvärr blåste det ganska mycket så vi stannade inte så länge. Istället gick vi iväg till ett fik i närheten. Lilleman fick i sig en halv bulle i alla fall och jag mumsade i mig en god blåbärspaj. Snålt med vaniljsås bara, trots att jag bad om extra mycket.
 
Efter fikan blev det att gå tillbaka till Sarah där barnen fick busa. Lilleman hade massor med energi men var väldigt rosig om kinderna. Han såg varm ut och när jag kände efter märkte jag att han även kändes varm. Så jag tog tempen på honom och visst hade han feber, 39 grader. Så det blev att packa ihop sakerna och åka hem. Snopet, och väldigt oväntat. Hade jag haft 39 graders feber hade jag legat golvad. Så svårt att märka på barn när de är krassliga.
 
Nu är vi hemma och myser i soffan framför Fåret Shawn. Får se om lilleman får i sig någon mat och sen blir det tidigt i säng. Hoppas han är frisk imorgon! Vi som hade en massa roligt inplanerat då men om han fortfarande har feber om någon timme får vi ställa in planerna. Så kan det gå.
 

Just nu

Idad fick jag sovmorgon. Lilleman lät mig sova till klockan 9 (!). Då ringde det på dörren och Benny och Tiffa stod med Loke på andra sidan. De ska iväg och vi är hundvakter under dagen. Så mysigt att gosa med Loke igen.
Men det blir Sami som är hundvakt. Jag och lilleman ska nämligen hem till Sarah och K för bus. Oj vad barnen kommer bli glada, som de har saknat varandra.
 
Sen på andra bilden sitter lilleman tre meter från teven och inte precis framför som det ser ut. Kanske jag slipper svara på frågor om det. Frukost framför Bilar är sonens höjdpunkt under dagen. Ja tills jag berättar vart vi ska idag.

Lite fredagsbak

Jag och lilleman har rullat lite chokladbollar under förmiddagen. Eller "köttkubullar" som Liam kallade dem innan de fick sockret på sig. Fråga mig inte varför han lägger in ett "ku" mellan kött och bullar haha, han gör liknande med flera andra ord.
 
Goda blev de hur som och jag tänkte snart ta en till med en kopp kaffe. Ja, här njuter vi för fullt av långhelg.
 

Smile and you'll shine

Idag bär lilleman nya byxor från Next. Så mysiga och fina på samma gång. Blev ett bildregn med massa härliga bilder på min sprudlande energikälla. När man möts av det där leendet gör det ingenting att man bara sovit sex timmar. Jag får all den energi jag behöver bara genom att vara nära pojken som skiner starkare än vårsolen.

Bäst i butik just nu

H&M Home har mycket fint till hemmet. Det söta kakfatet och rosettkrokarna är jag extra svag för. Kul med kuddfodral som har djurtryck också.

Idag och imorgon är det jobb som gäller men sen tar jag och lilleman långhelg. Can't wait!

Shop till' you drop

Tidigare idag knackade det på dörren. Lillemans kläder som kom! Tycker lite synd om föraren som alltid måste köra ut hela vägen till oss för att jag ska få mina paket. Vi bor ju ganska långt från det mesta. Men jäklar vilken bra service. Ingen frakt och så får man kläderna till dörren, ja man tackar.
 
Allting var precis lika fint som på bilderna. En del av byxorna var lite stora bara men det är bra att han har lite kläder att växa i också. Får se när jag lägger min nästa beställning från Next. Föraren får vänja sig vid att köra hit.

Otursföljd

I fredags hämtade jag min bil från verkstan. De senaste två månaderna har jag lagt 6800 kronor på bilen då mindre och större delar behövt fixas.

I fredags, alltså samma dag, stängde jag på jobbet och när vi låst restaurangen och jag går till bilen ser jag att någon idiot har tagit sönder min backspegel. Det finns ingen chans att det var en olyckshändelse. Dels för att den stod intill min kollegas bil så ingen annan bil har kunnat råka backa in i spegeln. Sen har personen varit på hennes bil också men hennes backspegel klarade sig bättre än min.
 
Vi är ganska säkra på vem som har gjort det. Var bara en gäst som var otrevlig i fredags. Han knackade på dörren en kvart efter att vi stängt. Jag fortsatte att städa istället för att gå fram och förklara att det var stängt. Tänkte att han skulle förstå det eftersom att dörren var låst. Sen har vi världens största skylt utanför där det står våra öppettider. Men han såg detta som något oerhört provocerande och började banka som en galning på dörren, då gick jag därifrån.
 
Någon minut senare ringde jobbtelefonen och jag förstod på en gång att det var han, men valde ändå att svara. Han tyckte att det var oerhört dålig service från min sida att ignorera honom och jag förklarade att han borde ha förstått att det var stängt. Sen att det inte är okej att han står och bankar som en galning på dörren på det sättet. Då la han på. Det är vid den här tiden som vi är ganska säkra på att han gett sig på våra bilar. Men tyvärr har vi inga bevis. Så jag kommer själv få stå för kostnaden.
 
Tröttsamt att det finns folk med dessa problem som aldrig åker fast.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!