Kaknästornet

I lördags firade vi att Samis systers kille Robert hade tagit examen. Det blev middag uppe i Kaknästornet. Strålande väder, underbar mat och väldigt trevligt sällskap. Ja det blev som ni förstår en riktigt bra kväll. Leah skötte sig exemplariskt och var på strålande humör hela kvällen. Ja det är hon för sig så gott som alltid, en glad tjej vi fått. Även Liam hade superkul och busade massor tillsammans med Roberts systerson. Både Liam och Leah somnade utslagna i bilen på vägen hem.
 
Men nu hinner jag inte skriva mer, dags att se på EM-finalen. Heja Sverige!

Sommarlov

Jag hade riktigt mysigt midsommarfirande som spenderades i närheten av Rättvik. Till skillnad från stor del av Sverige hade vi sol under hela förmiddagen och det uppskattades verkligen. Fyra härliga dagar spenderades med familjen.
 
Liam har för tillfället tio veckor sommarlov från förskolan och det är av denna anledning som bloggen knappt uppdateras. Om jag hade svårt att hitta tid för datorn när jag hade ett barn att ta hand om så kan jag garantera att det nästan är omöjligt när jag har två. Men kanske får jag rutin på det också. Tills dess kan ni få veta att vi tar vara på dagarna. Umgås med vänner eller myser hemma med lek på baksidan. Nu verkar det som att det fina vädret snart är tillbaka igen, så kanske man inom en snar framtid verkligen får njuta av att det är sommar.

Dark blonde hair

Idag har jag äntligen fått håret klippt och slingat av en väldigt trevlig frisör. Det var allt på tiden och jag blev väldigt nöjd över resultatet.
 
Liam har nu tio veckor sommarlov från förskolan. Även Sami har semester nu men bara en vecka. Sen jobbar han några veckor innan han har fem veckor semester från mitten av juli till mitten av augusti. Det ser hela familjen framemot.
 
Imorgon åker vi till pappas landställe utanför Rättvik och stannar till efter midsommar. Blir fjärde året på raken som vi firar midsommar där och gissar att det blir lika trevligt detta år. Självklart följer kameran med!

Leah 7 månader

Vår älskade lilla Leah blir idag 7 månader. För varje dag som går med denna tjej blir jag bara mer och mer förälskad.
 
Vad Leah väger vet vi först på 8 månaderskontrollen. Men växer gör hon allt och nu är det storlek 74 som sitter bäst.
 
Leah ammar fortfarande och det är hennes huvudföda.
 
Men Leah äter allt mer vanlig mat. Nu blir det en "riktig" måltid till lunch och middag och ett mellanmål om dagen då hon får frukt och smörgås. Hon tål varken gröt eller välling (kaskadspyr av båda) så då är det tur att vi har amningen som fungerar fint fortfarande.
 
Leah sover hela nätter från ca 19 - 06/07 men vaknar för att amma 2 - 3 gånger per natt. Så fort hon har ätit somnar hon om igen precis som hon alltid har gjort. På dagtid sover hon en längre vila på förmiddagen (1,5 - 2 timmar) och ca en timme på eftermiddagen.
 
Leah kan inte lika mycket som Liam kunde vid samma ålder men hon är nyfiken och älskar att utforska allting som kommer i hennes närhet. Då hon inte gillar att ligga på mage har hon än så länge inga planer på att förflytta sig framåt (hon gnäller tills någon sätter henne upp). Däremot har hon lärt sig att vinka, låter med olika ljud och älskar att sitta och leka i sandlådan.
 
Så tacksam är jag över det liv jag lever. Tack bästa lilla Leah för att jag får lära känna dig varje dag. Du är mitt lilla lyckopiller. Du fyller mig med så mycket värme, varje dag.

Tips om gott vin

Det här goda vinet har jag fått provsmaka. Det är vinmärket Yellow Tail som skapat rosévinet Pink Moscato. Vinet är sötare än andra roséviner jag smakat och passar enligt min åsikt bäst som sällskapsvin. Årstiden just nu är perfekt, att kunna avnjuta ett glas på altanen med kvällssolen i ansiktet.
Vinet har en blommig och fruktig karaktär av jordgubbar med en uppfriskande syrlighet. Lättdrucket, passar de allra flesta och får en given plats i vår vinsamling.
 
Vinet kostar 69 kronor och har en alkoholhalt på 7%. Passar alltså utmärkt om man inte gillar de starkare vinerna, eller bara vill variera.

Välkommen värmen

Det är verkligen lyxigt att vara mammaledig på sommaren. Speciellt när vädret är lika härligt som det var igår. Jag spenderade hela förmiddagen med att städa i kök och badrum. Men sen var vi utomhus resten av dagen och båda barnen njöt lika mycket som mig.
 
Leah älskar att sitta och pilla med saker. I sandlådan eller på lekmattan spelar ingen roll bara hon har roliga leksaker framför sig. Bäst tycker hon ändå om att få sitta i lekrummet där alla Liams spännande leksaker finns. Gäller bara för mig att hålla borta de små leksakerna som kan vara farliga för henne att få i munnen. Man måste verkligen ha koll på ett helt annat sätt med andra barnet än vad man hade med första.
 

Lindas studentmottagning

I fredags tog mammas killes dotter studenten. Hon var på strålande humör trots att hon råkade stuka foten på flaket och fick gå resten av kvällen på kryckor.
 
Det bjöds på god mat, Liam busade med familjens hund och Leah var nöjdast när hon fick vara uppe i famnen. Väldigt trevlig dag!

Sovkompis

Theo är så mysig för han ligger gärna och sover nära barnen. Även nära mig för den delen, nu i skrivande stund ligger han nämligen i min famn och vilar. Däremot får han lära sig att passa sig när han är i närheten av Leah. Är hon vaken söker sig hennes små fingrar alltid efter den långa lurviga svansen. Än så länge har hon inte lyckats få tag på den!

Parken Zoo

Idag har vi varit på Parken Zoo i Eskilstuna med min pappa och hans familj. Väldigt trevligt! Liam var så glad över att få busa med Cornelia igen. Leah var väll kanske inte så jätteförtjust i djuren men hon var nöjd ändå. Så länge hon fick komma upp i mammas eller pappas famn. Vår lilla tjej älskar verkligen närhet!
 
Jag har inte varit på Parken Zoo sedan jag var så liten att jag inte ens minns det. Men rekommenderar djurparken varmt. De har spännande djur och roliga åkattraktioner för barnen. Tror det blir ännu roligare för Liam nästa år då han kanske äntligen passerat en meter i längd. För då kommer han få åka mycket mer, vår stora kille är då inte rädd för några attraktioner alls och hade han fått bestämma hade han åkt allihop...

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!