Jag har för mycket saker


Jag har börjat packa. Inser att 60 kg kommer bli tufft. För jag är nu snart uppe i mina 20 som jag får ha med mig på denna tur och det är inte ens i närheten av allting. Kläder väger inte mycket men mina jäkla böcker och filmer! Och skor. Alla dessa skor. Men det löser sig nog på något sätt. En sak är positivt och det är att jag behöver rensa. Jag har en hel del kläder som jag aldrig använder. Bye bye.
Sen får Michele de filmer jag inte gillar... böckerna däremot ska alla hem. Jag funderar på att strunta i mina högtalare. Eller de får läggas i högen "ifall jag trots allt inte kommer upp till 60 kg". För de är stora men kostade inte så mycket. Så då kan jag lika gärna köpa nya. Wii spelet däremot ska med, och mina sushitallrikar.

Nej dags att avsluta packningen. Vi får se hur det här går.

Drinkar i Monza


Igår gick jag som sagt ut med Jenny för drinkar i Monza. Hon drack två öl och jag två Cosmopolitan. Helt sjukt hur billigt det var! De tog motsvarande 60 kronor för drinken. Skulle man aldrig få i Sverige. Vad fan ska jag flytta dit för?! Hehe ;)

Hur som helst riktigt mysigt att umgås med Jenny. Vi pratade om allt. Mig och Michele, att jag flyttar till Sverige, henns förhållande med sin nyblivna sambo, hennes jobb och ja allt. Hon ställde mig en väldigt bra fråga. "Flyttar du till Sverige för att komma ifrån Michele eller för att komma ifrån landet?"

Jag vill till Sverige för att jag inte trivs i Italien. Jag saknar vänner och familj alldeles för mycket. Italien är ett underbart land och jag kommer garanterat besöka det igen. Men jag vill inte bo här längre. När det kommer till Michele är jag inte lika säker. Han vill flytta till Sverige för mig. Jag måste besluta mig när jag är i Sverige vad jag vill. Hur det känns att vara ifrån honom. Jag kan inte ta ett sådant beslut här. För jag vet inte. Sen vill jag att han verkligen tänker över detta, vad han offrar för min skull. För jag vet hur det är att åka till ett annat land för någon. Jag vill inte att han bara ska leva för mig, så som jag bara levt för honom väldigt länge. Det är inte hälsosamt. Om han vill komma till Sverige ska han också göra det för att det är ett land han vill bo i. Att han tror att han har en framtid där. Han ringde mig precis och sa på svenska "vad har du för jävla problem?" och sedan "jag vet inte" haha. Han hårdtränar svenskan. Helt sjukt hur söt han är. Men jag måste vara självisk i mitt beslut. För är jag inte det kommer vårt förhållande ändå aldrig fungera i Sverige.

Vi får se. Vi ska hur som helst imorgon hem till Jenny för middag! Roligt att se lägenheten i Milano som hon nu håller på att flytta till. Hennes pojkvän kommer inte vara hemma tyvärr, så jag får väll träffa honom när de någon gång kommer till Sverige.

100630

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Se Eclipse!!
Dagens kändis:

Söta Jessica Alba i Paris med sin dotter. Så stor hon har börjat bli!

Dagens serie: Vänner säsong 7
Dagens låt: Kesha - Blah blah blah
Dagens önskan: Att Eclipse är underbar, och att småtjejer inte skriker för mycket
Dagens smink och hår: Brunaktiga ögonskuggor, svart eyeliner, foundation och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 30 grader och soligt, en del moln

Äntligen kommer jag ut


Klockan sju kommer Michele hem från jobbet så då ska vi direkt åka och köpa biobiljetter till Eclipse för imorgon. Jag är så glad att vi kan umgås dessa dagar, även om jag ser hans ledsna ögon. Jag trodde att vi skulle bråka konstant. Han vill flytta med mig till Sverige, han vet att jag är klar med Italien. Jag kan inte bestämma något sådant nu. För jag är alldeles för osäker. Först när jag är i Sverige kan jag känna vad jag vill. Skulle Michele flytta till Sverige skulle vi behöva hitta en lägenhet först och jag få jobb. Men jag tror inte att något sådant kommer ske. För mycket har hänt mellan oss och jag känner inte det jag en gång kände. Men vem vet. Kanske slutar det med att jag saknar honom som en tok när jag väl är i Sverige.

När vi hämtat ut biljetterna ska jag möta upp Jenny i Monzacentrum. Hon är min faster för er som inte vet och bor också här i Italien. Hon frågade igår (när jag mailade och frågade om hon ville köpa några möbler av mig) ifall jag ville ses för att prata. Det passade sig bra då hon egentligen bor i Milano nu med sin pojkvän. Men hon är i Monza idag för att lämna nycklarna till sin gamla lägenhet. Ska bli jätteroligt att träffa henne igen, var ett tag sedan sist. Bara att få komma ut från lägenheten ska bli otroligt härligt.

Justin Bieber i målbrottet


Det har pratats mycket om Justin Bieber's röst. Att när han kommer in i målbrottet så kommer han inte kunna sjunga längre. Nu är han där, han säger själv att han inte längre kan ta vissa höga toner. Något han försöker ändra genom att ta musiklektioner. Jag måste säga att hans röst är tio gånger bättre och sexigare nu.

I klippet ovan kan man tydligt höra hur rösten förändrats. Vad tycker ni? Bättre nu eller förr?

Man får se det positiva


Det bästa med att flytta tillbaka till Sverige är att jag är klart mycket närmare Anna än vad jag varit de två senaste åren. Ja så nära att vi delar rum. (Fast hon föröker övertala mig att flytta in i gästrummet istället.) Jag förstår henne förstås. Som jag skämtade igår när vi pratade på msn. Jag frågade henne hur lång tid det kommer att ta innan hon skriker argt "varför i helvete skulle du flytta tillbaka till Sverige?!"

För systrar bråkar. Som alla vet. Men hon är också den som alltid stöttar. Som alltid tror på mig och aldrig dömmer. Hon är alltid ärlig och försöker ge mig ett gott råd när jag behöver ett. Och detsamma gäller när hon behöver mig. Min fina sångfågel. Sommaren är vår ♥

Will we ever completely understand?


Jag vet gammal bild men jag tycker att den är så härlig

Vi människor är bra konstiga. Jag går igenom otroligt mycket just nu. Att se den man man älskat länge bryta ihop är inte roligt. Jag vänder upp och ner på mitt liv ännu en gång. Jag känner mig halvt misslyckad för att jag återigen sabbar någonting som varit bra. Att jag måste börja om på nytt igen. Men jag gråter inte. Jag är kall. En kyla med ett leende på läpparna som Michele sa igår. Jag håller ihop och kan känna hur det domnar (heter det så?) i handflatorna för att jag håller tillbaka tårarna. Men det går bra.

Så ser jag ett avsnitt av Grey's Anatomy och gråter lika kraftigt som om någon jag kände skulle ha dött.
Där gick det inte att hålla emot.

Vi människor är allt bra konstiga. Jag är bra konstig.

100629

Dagens humör: Bättre än igår
Dagens planer: Gå och hämta ut biljetter till Eclipse med Michele för imorgon. Ja vi försöker att umgås dessa dagar innan jag flyttar.
Dagens kändis:

Lauren Conrad snygg i mönstrad klänning

Dagens serie: Grey's Anatomy, ligger på säsong 5 nu
Dagens låt: Robyn - With every heartbeat (ja idag med)
Dagens nedräkning: 3 dagar tills jag flyttar till Sverige
Dagens smink och hår: Mascara och håret utsläppt
Dagens väder: 30 grader och soligt, en del moln

Livet är orättvist

Att älska och bli älskad tillbaka. That's the thing right?
Varför fungerar ingenting i praktiken? Just nu vill jag bara strunta i mig själv och stanna här för Michele. För jag orkar inte såra honom mer. Det är fan värre att såra någon annan än att själv bli sårad. Han förtjänar så mycket bättre. Men självklart kan inte jag stanna i ett förhållande jag inte längre tror på. I ett land där jag inte vill bo.

Men ibland önskar jag att livet var så mycket enklare. Det här kommer vara fem dagar direkt från helvetet.

På fredag flyttar jag hem


Nu är det bokat. På fredag tio i ett går mitt plan till Sverige. Måste flyga med SAS eftersom ryanair inte tillåter djur ombord. Hade egentligen velat åka tidigare, typ imorgon eller på onsdag. Men då var priserna så dyra, så det blir fredag. Kommer vara riktigt jobbiga och långa dagar tills dess.

Runt 17e juli någon gång åker jag tillbaka igen för en natt. Med ryanair och då kan jag med bagage och handbagage ha totalt 40 kg. Så på 60 kg (20 med sas) hoppas jag få med mig så gott som allt. Får glömma de fina möblerna. Har skickat iväg ett mail till min faster Jenny som bor här om hon är intresserad av att köpa något. Det enda jag kommer ta med mig är mina fina sushitallrikar. Men vinglas och sådant får Michele. Jag har ändå så mycket sånt hemma i Sverige.

Jag tror inte att jag ännu förstått att jag snart bor i Sverige igen. Men jag är säker på att jag inte kommer ångra mitt beslut. Det enda som är jobbigt är att såra Michele. Sen får jag inte tänka tillbaka på förra året. Och 2008. Då vi hade det så bra. För gör jag det kommer jag få panik. Det finns ingen anledning att älta det som ligger i det förflutna. Dags för mig att gå vidare helt enkelt.

Non c'é proprio niente da salvare


Nio bilder från
weheartit som alla förklarar tydligt hur jag mår.

Jag trodde att jag och Michele ville samma sak. Att vi båda kände att det inte finns mer att ge. Men så gjorde han något otroligt kärleksfullt och ledsamt imorse att jag nästan bröt ihop. Jag vet inte hur dåligt jag kommer må över att flytta tillbaka till Sverige. Hur mycket det kommer att påverka mig negativt. Då jag inte låter mig känna någonting alls just nu. Nej man måste inte alltid vara stark. Men jag vet av erfarenhet att när jag gråter ut mitt hjärta tar det lång tid för mig att komma upp igen. Så jag väntar och håller allt inne. Ett litet tag till.

Men att såra någon annan. Någon man älskat under en lång tid. Det klarar jag inte av. Men jag hoppas att han snart ser att jag har rätt. För han har inte verkat lycklig med mig de senaste månaderna.

Att allting måste göra så ont.

100628

Dagens humör: Sådär
Dagens planer: Börja packa
Dagens kändis:

Alltid lika snyggt klädda Ashley Tisdale

Dagens önskan: Att jag och Michele kan säga hejdå utan att bråka. Vi pratade igår och det gick bra i alla fall
Dagens låt: Robyn - With every heartbeat
Dagens dröm: Jag drömde att en kompis blev gravid och ett helt fotbollslag kunde vara pappan haha
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 31 grader och soligt, lite moln

Dags att berätta

Det är slut mellan mig och Michele. Det har varit slut en gång förr och bara Gud vet hur många gånger vi har bråkat. Men den här gången är det garanterat över. För det första. Vi båda vill det. Jag hoppas att Michele menar det han sagt och att han inte bara säger det för att han är arg. För att om vi båda vill så är hela uppbråttet mycket enklare. Jag har älskat Michele i två år. Han har varit världens bästa. Jag har aldrig älskat något som jag älskat honom. Men av någon anledning faller jag bara för de som ger mig en återvändsgränd. Jag är bara 21 så det är nog för tidigt att säga att man gett upp. För jag har förhoppningsvis många år kvar att leva. Vilket betyder att jag borde ha bra tid på mig att finna mr right. Men just nu är jag inte intresserad. Jag vill tillbaka till Sverige och jag vill omfamnas av nära och kära. Jag är klar med Italien.

Italien är ett fantastiskt land på många sätt. Det är varmt, man kan gå ut för en drink på en tisdag utan att hamna på en folktom bar. Inga konstigheter. Du kan jobba på brännan från och med april och aldrig behöver du oroa dig över att bli insnöad.

Men ingenting fungerar här. Jag sa en gång till Michele att Italien är Afrika, med pengar, han höll med mig. Det är som att politikerna och vem det än är som bestämmer över det här landet är småbarn. De vet inte hur man fattar rätt beslut. Men det är förstås inte därför detta förhållande tar slut. Jag skrev ett mail på en a4 till mamma om varför det tar slut. Men jag tänker inte gå in på detaljer i bloggen. Jag har nämligen hört att man inte ska spilla sitt hjärta för främlingar. Då spelar det ingen roll hur trevliga och underbara ni främlingar är.

Imorgon kommer mamma att ringa SAS. Så fort det finns ett plan som inte kostar för mycket och som tillåter en liten (okej ganska stor) chihuahua att resa med åker jag till Sverige. Förhoppningsvis inom loppet om få dagar.  Jag kommer även behöva åka tillbaka till Italien, kanske två gånger för att få hem alla mina saker. Tacka Gud för ryanair.

Michele är en fantastisk man. Men vi har alldeles för olika värderingar. Tankar från allmänt till privata grejer. Italien och Sverige är två helt olika länder. Det känns som att jag är 100 % svensk (trots att jag är halvfinne) och han 100 % italiensk. Det fungerar inte längre. Vi tycker olika om allt för mycket.

Så snart bor jag i Sverige igen. Jag har sökt ett helt underbart jobb som jag håller tummarna hårt för att få. Mer om det om jag får det. Sen blir det förstås distansstudier i höst.

Så Sverige alltså. Äntligen. Jag hoppas att jag om några månader kommer kunna tänka tillbaka på Italien och le. Men just nu försöker jag stänga alla känslor jag har för detta land. Alla känslor (som tyvärr inte är så många längre) för min kära pojkvän. Som inte längre är min pojkvän. Men han är en fantastisk person. Jag hoppas vi båda kan finna lycka nu.

Jag har druckit tre glas vin för att kunna sova inatt. Så hoppas det fungerar, jag har inga sömnpiller. Och jag orkar inte med en natt till som igår.

Tack för att ni finns, världens bästa läsare.

This is my reality

Jag gick en långpromenad med Theo som bestämt. Tänkte ta med mig digitalkameran men ångrade mig i sista sekund. Vilket jag inte borde ha gjort då jag såg en stor ödla. Vi har många ödlor så här års.
Det är sjukt varmt idag. Svettet bara rann på mig när jag kom hem igen. Så dags för en lång och uppfriskande dusch. Theo blev också väldigt trött av promenaden och sover här bredvid mig nu.

Michele kom hem två sekunder för ett tag sedan. Hann bråka på mig en del. Varför blir vissa så omogna vid tjafs? Det är en sak att prata ut om vad som är fel. En annan att kasta anklagelser och komma med påhopp. Jag har fått ta mycket skit av honom. Han har fått ta mycket skit från mig. Men jag har lärt mig att hålla saker inne som ändå bara sårar. Han verkar inte ha lyckats med samma sak.

Nu är jag själv igen. Men inte länge till.

Alltid stort stöd


Från läsaren jossis.se

Det är konstigt men när jag mår som sämst så får jag bäst kontakt med er läsare. Jag antar att ni har mer att säga när man kan stötta någon än när man bara vill skriva "fin outfit" tillexempel. Men ni är underbara. Speciellt nu när jag är så långt från familj och vänner. Så känner jag mig mindre ensam bara av att läsa era stöttande kommentarer. Vissa av er har följt med i tre år och andra har precis hittat hit. Alla är ni lika fina och stort tack ska ni ha för att ni orkar läsa min lilla blogg varje dag :)

Nu ska jag ut på en långpromenad med Theo. Få lite frisk luft och njuta av det fina vädret. Jag tänkte gå bort till butiken och köpa lite gott. Då vi inte har handlat någon mat sedan i måndags har kylskåpet börjat bli tomt. Dags att ändra på det. Vi hörs senare!

Godmorgon bloggen


Hej på er! Idag är jag på bättre humör. Kanske för att jag äntligen har funnit en lösning på det som varit jobbigt de senaste månaderna. Men fy för inatt, jag kunde verkligen inte sova. Låg och vred och vände mig. Jag är vanligtvist den person som slocknar så for jag slår huvudet mot kudden. Så sömnproblem har jag inget tålamod med alls. Gick och la mig klockan elva och när jag såg att klockan var två och jag fortfarande var vaken började jag gråta. Jag tror anledningen är för att jag vant mig vid att sova i Michele's armar. Det var lite svårt att göra med tanke på att han sov i soffan. Nu har han åkt härifrån. Jag gissar på att han drog hem till sina föräldrar. Han lär inte komma hem på länge. Men jag har sagt att det enda krav jag har är att han kommer hem senast klockan tolv, sen kan han göra vad han vill. För Theo blir så himla orolig när vi går och lägger oss själva. Han skäller på allt han hör vilket han aldrig gör annars. Sen när Michele väl kommer hem (halv två igår) börjar Theo hoppa på mig i sängen. Så nej, klockan tolv ska han vara hemma. Vill han vara ute hela natten kan han sova hos sina föräldrar eller hos någon vän istället. Jag bryr mig inte.

Tack för era stöttande kommentarer i inlägget nedan! Ja nog förstår ni att jag mår dåligt pga Michele. Men alla detaljer får ni senare.. orkar inte just nu. Ha en fin söndag.

With every heartbeat


Det är mycket som händer just nu och jag är inte redo att ta det i bloggen ännu. Jag ser på vänneravsnitt som är det enda som får mig att le för stunden. Jag har tagit rätt beslut, det vet jag att jag har gjort. Det var garanterat på tiden. Men jag är rädd att om jag börjar gråta så bryter jag ihop. Väljer det enklare alternativet bara för att det är lättast.

Ibland måste man vara stark. För att komma ut helhjärtad och någolunda lycklig i slutändan.

Sei stanco bello


Det är en trött familj jag har. Vi har inte åkt till mataffären ännu. Istället sover Michele och Theo. Eller sistnämnda sprang precis ut på balkongen. Jag har precis läst min kära bok i närmare två timmar och sitter nu och äter alldeles för mycket glass. Helst av allt skulle jag vilja avnjuta den på en uteservering. Men man kan inte få allt här i livet.

Nu lät det precis som att någon sköt två skott utanför. Men sådant är vardagsmat i Italien. Jag har fruktansvärd hemlängtan. Jag menar, det bästa med Italien är vädret. Men jag befinner stor tid inomhus. Förra sommaren vid den här tiden åkte jag på solsemester till en annan stad med min au pair familj. Det var något det. Det närmsta jag kommer solsemester i år blir någon sjö i Sverige. Men som sagt. Man kan inte få allt.

Snart dags för bröllop


Båda klänningarna kommer från nelly.com

Den 31a juli gifter sig min mamma. Hon har berättat att jag och Anna får välja den klänning vi vill bära själva men att hon gärna betalar den. Himla snällt. Hon tyckte också att vi skulle välja en kläning som är fin men som vi kan bära igen. Anna har redan köpt sin, en jättefin blommig bakelse. Så jag tänkte att det kunde vara roligt att bära blommigt också. Jag gillar verkligen klänningarna ovan tillexempel!

Michele kom precis hem från jobbet, han behövde visst inte jobba hela dagen som han trott. Jag har redan varit ute på promenad med Theo och ätit lunch. Så Michele äter just nu. Det är fortfarande stelt mellan oss från igår. Eftersom det är han som är arg på mig och inte tvärtom så låter jag honom ta första steget. När nu det blir. Jag är hur som helst trevlig och värmde gårdagens mat åt honom. Tycker det här tjafset är så onödigt. Över lite disk. Han kunde ha sagt att han inte förstod farför jag lät schackbrädet stå odiskat, istället för att bli så sur att han vägrar att prata med mig. Jag gissar att det är något annat under ytan. Om det är om mig eller något annat vet jag inte. Men hur som helst. Han får ta första steget.

Sträckläsning


Jag håller på att läsa den tredje Millenium boken och har väldigt svårt för att lägga ifrån mig den. Sjukt spännande! Den började lite segt. Inte mycket som hände och bara en massa information, vilket är intressant på ett sätt. Men det får än inte att direkt att börja sträckläsa. Nu har jag snart kommit till mitten och äntligen har det börjat hända grejer! Igår gick jag och la mig i sängen och läste tills jag blev för trött. Något jag inte gjort på evigheter. En bra bok är bättre än en bra film! Antagligen för att en bra film tar slut för fort.

Nu ska jag ut på promenad med Theo i det fina vädret, sen blir det att återvända till boken.

Allt har en baksida


Godmorgon bloggen! Hoppas ni hade en underbar midsommar. Antar att många av er sover fortfarande?
Själv gick jag upp självmant klockan nio. Eller ja, före alarmet. Men det som egentligen väckte mig var grannarnas gräl. Hur orkar de?! Nio på morgonen en lördag. Kvinnan har sagt att Theo skäller så mycket (han skäller i snitt en gång i månaden) för att han är en liten hund. Stora hundar är mycket lugnare. Den här kvinnan är liten till växten. Så jag har lust att säga till henne "små kvinnor skriker mer än stora". Och jag lovar, om hon inte lugnar ner sig så kommer den dagen. Ser nästan framemot det.

Hur som helst. Idag ska schackspelet diskas. Jag städade soffa och golv igår så orkade inte ta tag i schachbrädet också. Något som ledde till bråk mellan mig och Michele igår. Men jag är inte så förvånad, vi bråkar vid alla högtider. Den enda speciella dagen i år vi inte har bråkat på är vår 2 årsdag. Hur som helst. Schackbrädet ska jag ta hand om idag. Kommer ta ett tag att diska allt. Minns från sist. Men med tanke på att Michele jobbar hela dagen och jag inte har några andra planer så... why not?

När han kommer hem från jobbet antar jag att vi ska åka och handla mat. Hoppas ni har roligare planer för dagen!

Fredag utan midsommar


Michele kom precis hem från jobbet, vi ska börja med middagen. Han berättade att han måste jobba imorgon. Hela dagen. Det var som fan. Nu känner jag mig så där hjälplöst ensam igen. Trots att jag äntligen har min fina hos mig. Ibland undrar jag om jag inte hade haft det bättre i Sverige. Nog för att jag kan vara en ensamvarg, men inte går jag hemma sex dagar i rad. Det har börjat ta på mig. Det känns som att jag klättrar på väggarna. Vardagarna är okej, jag håller mig sysselsatt med ströjobb och bloggen. Lite poker och solande på balkongen. Men när det sker på en helg när jag varit hemma en hel vecka. Nej då dör något inom mig. Samtidigt som jag tycker synd om hjärtat som måste jobba hela tiden.

Hoppas ni har världens bästa midsommarafton. Jag avundar er.

Topp - Topshop
Halsband, armband, lackleggings - Pimkie
Skor - Zara

Daniels tal


Medan ni dansar runt midsommarstångar och äter och dricker gott, ja då sitter jag här och tjurar. Har nämligen precis sett Prins Daniels tal för första gången. Fråga mig inte varför jag dröjde så länge. Bland det vackraste jag lyssnat på! Tårarna bara rinner. Det är kärlek det. Vad fina de är.

Sometimes we need to watch from a distance


Dagens underbara foton från
weheartit

Jag visste att jag skulle känna något idag. Då det är midsommar. Hemlängtan, glädje till sommaren, saknad. Men jag trodde inte att jag skulle känna mig ensam. För ensam är jag inte här i Italien. Trodde jag i alla fall. Men nu när Michele jobbar för sin pappa så kanske han kommer hem tidigare på kvällen, men det blir även en hel del helgarbete.

Vad ska jag hitta på? Vem kan jag ringa? De jag brukade umgås med har åkt härifrån. I höst kommer det nya människor. I höst börjar jag arbeta och får förhoppningsvist nya vänner. Men just nu känns Italien väldigt ensamt. Michele säger att jag ofta ser på honom med en jobbig blick nuförtiden. Som att jag ser igenom honom. Det handlar nog snarare om att jag inte riktigt är närvarande. En försvarsmekanism. I tankarna är jag i Sverige. På nätterna önskar jag att jag ska vakna upp i min säng hos mamma. Men jag vaknar istället alltid upp i en stor säng där jag är alldeles ensam. En ny dag har börjat och jag har inga som helst planer.

Men det är bara att rycka upp sig. Jag har bestämt mig för att göra pannkakor idag. Trots att jag gjorde det i förra veckan. För pannkakor är svenskt. Speciellt med tanke på att vi nu även har glass. Sen ska jag sitta och titta på foton från Sverige och längta och räkna ner. Bara en månad kvar.

Glad midsommar

100625

Dagens humör: Fredagsglad
Dagens planer: Inte fira midsommar tyvärr. Men jag hoppas ni får en underbar dag!
Dagens kändis:

Lauren Conrad gillar långklänningar

Dagens önskan: Att jag får en fin helg
Dagens låt: Agnes - Big blue wall
Dagens nedräkning: 31 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Peachfärgad ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 28 grader och soligt, lite moln

Glass i stora lass


Glass är bäst på sommaren. Speciellt på en balkong i värmen.

Men just nu ser jag Slovakien - Italien. Vilket ser ut att bli Italiens sista match för i år i VM. Slovakien leder med 1 - 0 och Italien spelar verkligen skit. Gör onödiga tabbar och slarvar bort bollen så fort de får den. Andra halvlek har precis börjat så vi får hoppas grabbarna rycker upp sig! Michele jobbar så jag skickar honom sms när det finns något att nämna om matchen. What are girlfriends for?

Update; 2 - 0 till Slovakien. Så nu ser det väldigt mörkt ut för Italien. Jag hörde seriöst flera grannar skrika nooooooooooooooo

Update 2; 2 - 1 och 10 minuter kvar. Vågar man tro på ett mirakel?

Update 3; 3 - 1, Italien var nära att kvittera men det var offside. Så går Slovakien och gör mål istället. Vad ska man säga? De har varit starkare den här matchen. Men nu gråter Italien. Det blir inte att vinna VM två gånger på raken. Nu hoppas jag Argentina tar hem segern istället.

Update 4; 3 - 2, vilken jävla match! Kunde inte Italien spelat så här lite tidigare? 2 minuter kvar...

Dagens fråga - Midsommar


VAD HAR DU FÖR PLANER FÖR MIDSOMMAR?

Det tråkiga med att bo i Italien är att man inte firar midsommar här. I Sverige dansar vi och umgås med familjen. I Finland firar man med brasa. Men i Italien sker ingenting alls. Det här är andra året i rad jag missar firandet och i år känns det ordentligt. Kanske med tanke på att min familj befinner sig just nu tillsammans i Finland. Jag vill också vara där! Även om jag föredrar traditionen i Sverige har jag bara bra minnen från Finland. Uppe hela natten, springa på ängarna tills benen viker sig och skratta så mycket att det gör ont i magen. I Finland blir jag alltid ett barn igen. Kanske är det det jag saknar ibland.

Veckans blogg - Colaburk by Paulina Levo


Det var en anonym läsare som ville ha
Paulina som veckans blogg. Jag läste hennes blogg mycket förr, och hittade tillbaka till den för bara någon vecka sedan. Hon tar helt fantastiska foton och jag gillar hur hon skriver. Det går inte annat än att fastna. En av anledningarna att jag gillar hennes blogg så mycket kan bero på att hennes sätt att skriva påminner mycket om en tjej som bloggade förr. Johanna hette hon och var min favoritbloggerska. Men vad jag vet slutade hon med bloggandet 2007, riktigt tråkigt.
Hur som helst, har ni inte läst Paulinas blogg ännu är det dags att besöka den!

Har precis legat och solat en timme på balkongen. Sjukt härligt! Med Jason Derulo och Justin Bieber i öronen går tiden väldigt fort.

100624

Dagens humör: Pigg och glad
Dagens planer: Sola på balkongen
Dagens kändis:

Lauren Conrad är vacker i långklänning

Dagens önskan: Att jag äntligen kan få lite färg
Dagens låt: Michelle Branch - Everywhere
Dagens nedräkning: 32 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 30 grader och soooool

Onsdag hemma


Inte överdrivet nöjd med outfitsbilden. Visst ser jag plastig ut? Haha. Men nej jag har inte gått och lekt i ps. Eller lagt mig under kniven.
Jag och Michele har precis betalat kommande månadens hyra, så nu behöver man inte tänka på det.

Maten är när som helst klart och jag har redan dukat bordet. Bra framförhållning Björklund! ;)
Vi hörs imorgon raringar. Nu tar jag lill-lördag. Man säger inte så va? Äsch. Puss!

Topp - Kan Dee
Shorts - Pull & Bear
Sjal, halsband, armband, skor - Stradivarius 

You are my inspiration


Mary-Kate Olsen

Ny webshop för de små!


Pappas fru Birgitta har under en tid haft Home party. Vilket betyder att hon bjuder hem grannar och vänner som får shoppa loss bland allt hon beställt. Främst barnkläder men även en del för vuxna också.
Nu har hon valt att starta en webshop. Hela tiden kommer det in nya fina plagg. Bra kvalitetsvaror till bättre priser än vad som säljs i butiker. Hur söta är inte jeansen tillexempel? Hade jag haft en liten bebis hade jag klickat hem dem direkt!

Är ni intresserade av att veta mer, klicka er in på
hemsidan.

Nu har jag kört dagens wii fit pass. Fy svetten bara rann, tog i extra idag! Tränade inte igår för att jag hade sådan förbannad träningsvärk. Men idag kände jag mig bättre. Vi får se hur jag mår imorgon. Nej dags för en dusch!

Somewhere down the road


Bilderna kommer från
weheartit.

Tack vare Anna har jag funnit en sida full av fantastiska foton! Det räcker med att bara klicka in där så får man ett växande fotosug. Vilken inspiration! Åh jag vill bara gå ut och fota. Jag vill få sommar på bild. Kärlek, poesi, mode och lite mer kärlek.

Bara genom att se på dessa foton, och alla andra underbara som folk delat med sig av på sidan får mig att le stort. Fotografi är bland det mäktigaste som finns.

100623

Dagens humör: Lite trött
Dagens planer: Träna wii fit och poker
Dagens kändis:

Lindsay Lohan i en riktigt söt outfit

Dagens önskan: Att jag äntligen kommer till finalbordet i freerollen
Dagens låt: Beyonce - Halo
Dagens nedräkning: 33 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Brunaktiga ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 27 grader och soooool

Vill du bli veckans blogg?


Bild på mig tagen på Mallis 2008. Mina fina skor ovan är sönder! Måste se till att få dem fixade.

Dags för en ny veckans blogg. Som vanligt nominerar ni er själva eller någon vars blogg ni gillar. Senare i veckan väljer jag den som blir veckans blogg.

Vet ni vad jag gjorde för att koppla av? Jag gick och la mig. Var visst tröttare än jag trodde. Nu efter en timmes sömn är jag fit for fight. Michele är med sin pappa till sjukhuset. Han blev påkörd av en bil för några månader sedan. Klarade sig bra men fick problem med knät. Så nu ska han få försäkringspengar. Michele är med honom så han slipper vara där själv. Då man kan få vänta länge på sin tur. Precis som i Sverige.
Tills dess ska jag läsa lite bloggar innan jag börjar med maten. Han skulle höra av sig när de var på väg hem, förhoppningsvist dröjer det inte allt för länge.

Lägenheten skiner!


Nu är jag klar med allt städande och kan äntligen koppla av med min Breezer. Jag känner mig helt seg i kroppen. Så som jag slitigt idag har jag aldrig slitit tidigare. Om Michele inte märker något slår jag honom!
Fast han är faktiskt mer uppmärksam än män i allmänhet. Så det borde han göra. Med tanke på hur mycket han gnällde igår om att lägenheten var stökig.

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på tills Michele kommer hem. Se några vänneravsnitt kanske. Vi hörs senare!

Storstädning tar på kroppen


Här är bilder från dagens promenad med Theo. Jag letade efter blommor men fann inga. Vi har dåligt med sådant i våran park. Däremot var det några barn som spelade fotboll. Men det vågade jag inte riktigt ta foton på, de skulle väll undra om jag var dum i huvudet. Theo sprang runt som vanligt, glad över det fina vädret. Min lilla gris.

Jag ligger förresten ner i soffan nu, är helt slut! Har dammsugit hela lägenheten och balkongen, och sedan även tvättat golven. Så nu är det rent minsann. Bara disk och strykning kvar, sen får jag avnjuta min Breezer. Woho!

När man gjort sig förtjänt av något


Jag tycker inte om att städa. Inte alls. Jag är inte särskilt bra på det heller. Tröjor blir aldrig perfekt strykta, jag glömmer alltid någon strumpa på en stol och hur länge jag än dammsuger så verkar det ändå finnas damm någonstans. Men man får se till att göra det roligt istället. Tillexempel lyssnar jag alltid på musik när jag städar. Sen älskar jag att se Michele's min när han kommer hem till ett skinande rent hus.

Idag gör jag det hela ännu bättre. När jag är klar med grovjobbet får jag avnjuta Bacardi Breezern ovan på balkongen. Det ser jag framemot. Så vad väntar jag på? Fram med dammsugaren och Lady Gaga!

Theo


Man kan få riktigt roliga foton på Theo när han är trött, som ni sett förr här i bloggen. Ja tyvärr gör jag även reklam till hammarby i den här bilden. Anna som glömde sin handduk när hon var här sist. Ska ta med den till Sverige när jag åker dit i slutet på juli.

Nu blir det lite arbete för min del, innan jag sätter igång med städningen. Dammsuga golv, diska och stryka kläder står på schemat. What a wonderful day.

100622

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Storstädning av lägenheten
Dagens kändis:

Rachel Bilson i en otroligt söt klänning

Dagens vill ha: En glass i solen
Dagens låt: Beyonce - Radio
Dagens nedräkning: 34 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 27 grader och soooool

Ert val


Här är fyra outfits jag lagt upp den senaste tiden, vilken är er favorit?

Det blev att handla mat idag istället då mataffärerna tyvärr var stängda igår. Därför jag bloggar först nu. Men nu finns det mat i kylskåpet och jag har även fått i mig lite pasta så man överlever kvällen. Nu blir det chill i soffan.
Vi hörs imorgon!

Det kungliga bröllopet


Jag har medvetet inte skrivit om det kungliga bröllopet eftersom man kunde läsa om det på varje blogg man gick in på. Men jag tänkte inte på att några av mina läsare kanske ville veta vad jag tyckte om det hela.

Jag såg inte bröllopet, hade behövt följa det över Internet och vårt Internet är så segt att jag aldrig ens försökte. Men jag är glad att de gifte sig. Kan tänka mig att bröllopet var oerhört vackert. Jag älskar monarkin, antagligen för att jag älskar historia. Tycker det är fantastiskt hur man kan följa ett släkte långt bak i tiden. Kungarfamiljen har alltid varit intresse hos mig.

Men som vanligt ska media förstöra allting. Det blev för mycket av det goda. Man hann tröttna på bröllopet innan det ens hade börjat. Tror detta är en av anledningarna till att folk skrivit illa om bröllopet. Men jag är som sagt inte en av dem. Såg klippet ovan och rös nästan. Så vackert. Så lyckliga de är. Vilken fin låt Björn Skifs och Agnes sjöng. Agnes är förresten helt fantastisk. Som jag skrivit många gånger förr i bloggen. Man hör hur hon bara utvecklats ännu mer sångmässigt! Grym är vad hon är.

Vad tyckte ni om bröllopet?

Close up


Jag har precis roat mig med att fota med mitt 70 - 300 mm's objektiv. Första bilden är tagen på 70, och den andra 300. Helt sjukt hur nära man kan komma! Jag tittar ofta på den där balkongen, tycker att den är så himla fin. Vilken utsikt de måste ha. Nu kommer jag kunna få en bra bild på personerna som bor där om de går ut på balkongen. Värsta paparazzin!


Här är två bilder där jag gjorde samma sak.

So deep into the shit that I can taste the earth

Allting från topshop.com

En önskeoutfit för idag. Lite mörkare än vanligt, men det fungerar det med. Har förresten en väska som liknar den ovan. Men den är helt sönder. Vet inte hur det gick till.

Har precis kört en timme på wii fit. Blev mycket yoga, en del styrka och som vanligt joggning och boxning. Körde även några balansövningar. Men det är mer viloövningar, då de är lugnare än de andra. Michele har rekord i endast två av alla övningar. Jag jobbar nu stenhårt med att slå dem. Det är kärlek det.

Pizza hem till dörren


Igårkväll kände varken jag eller Michele för att ställa oss och laga mat. För att sedan behöva diska allting.
Så jag kom på att vi kunde beställa hem pizza istället. Vi har flera gånger sett en liten pizza-moppe köra runt med pizzor till folk här i områden. Något jag alltid velat testa. (Kanske för att jag är vänner-freak och de beställer hem pizzor jämt)
Fy vad smidigt! De kom efter bara tio minuter, pizzorna var jättegoda och inte alls dyra. Runt 40 kronor per pizza. Känns som att jag och Michele kommer börja utnyttja detta.

100621

Dagens humör: Lite trött men på bra humör
Dagens planer: Träna wii fit och tvätta kläder
Dagens kändis:

Alltid lika snygga Hilary Duff

Dagens önskan: Gå på en konsert i Torino nästa helg, där bland annat Lost och Sonohra spelar!
Dagens låt: Lost - Sulla mia pelle
Dagens nedräkning: 35 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Mascara och håret utsläppt
Dagens väder: 26 grader och soligt, en del moln

Grillning och fotboll


Idga har vi grillat kött och haft det mysigt trots dåligt väder. De hade satt upp partytält och vi klädde oss varmt så vi inte skulle frysa.

Tråkigt att det blev lika i matchen. Italien var synligt starkare och hade förtjänat ett till mål. Men så kan det gå. Nu gäller det att vi vinner sista gruppmatchen. Theo var väldigt nervös pga allt skrikande. Ingen annan än jag eller Michele fick gosa med honom, annars blev han arg. Inte så att han bets, det skulle han aldrig göra. Men morrade gjorde han allt. Vilket är ovanligt, han brukar vara snäll mot alla. Men en kombinaton av trötthet och allt skrikande gjorde att han blev nervös. Vilket de andra hade förståelse för. Men det var en pojke där på 6 - 7 år som verkligen inte ville förstå. Han kom hela tiden fram när Theo försökte sova i min famn och ville peta på honom. Jag sa så tålmodigt jag kunde att han skulle låta honom vara ifred. Något jag sa säkert tio gånger. Men han lyssande inte och Theo blev arg. Något han aldrig blir mot barn. Fy, det var tur att några andra sa till pojken tillslut för annars hade mitt tålamod verkligen runnit ut.

Annars en trevlig dag!

P.S. Vi har haft 14 grader idag. Så kallt har det inte varit här i Italien under denna månad på 50 år. Något de precis sa på nyheterna. Vädret är galet.

Grillning i regn

Hej raringar! Nu ska vi dra iväg till mataffären då vi inte hann göra det igår. Får hoppas att det är öppet. Jag har för mig att de är öppet varje söndag till runt tre. Men Michele's mamma sa att de bara är öppet vissa söngar. Så vi får se. Ja de har lite knäppa öppningstider här i Italien. Köpcentrum är tex bara öppna första söndagen i varje månad.

Efter det ska vi direkt dit vi ska se Italien mot Nya Zeeland. Tycker det är lite drygt att vi ska vara där fyra timmar innan. Speciellt med tanke på att det regnar. Det kommer inte finnas ett skit att göra, plus att jag måste hålla koll på stackars Theo. Han hatar regn. Man kan gå in och sätta sig så jag får väll hänga där. Wonderful day.

Jag undrar hur det ska gå att grilla också, med tanke på att den är utomhus. Men de har säkert någon nödlösning.
Bloggen uppdateras först ikväll. Jag vill ta med kameran men vi får se, blir det att vara mycket ute kan den bli förstörd. Även om jag har väskan.

Ha en fin söndag! Hoppas ni har bättre väder.

Inget biomys


Av någon anledning går inte Dear John idag, så det blir inte bio. Fanns ingen annan film vi ville se, Michele vill inte se Sex and the city 2. Istället ska vi se "män som hatar kvinnor" som vi köpt. Jag har bara läst böckerna och inte sett filmerna. Men det var väll dags, så som min kära har tjatat på mig.

Jag stänger ner Internet för ikväll, vi hörs imorgon mina fina!

Kärlek till böcker


Böckerna ovan har jag läst sedan vi flyttade in här i juli förra året. Böckerna av Stephenie Meyer (fem stycken) även två gånger. Så jag läser ganska mycket. Vilket betyder att böcker snabbt tar plats. Det börjar bli dags att köpa en till bokhylla, men vart skulle den stå? Fast det får nog plats en till bredvid. Efter det blir det körigt. Så jag räknar med att jag och Michele måste flytta till större om drygt ett år. Pga böcker! Livet är hårt när man lever med mig.

Nej nu måste jag snabbt stryka lite kläder innan pokerturingen börjar. Michele borde vara hemma om någon timme tror jag. Vi hörs senare!

Baby love


Här får ni en till bild på Jennas flicka Ariana och hennes nalle. Hon är redan två månader nu. Gissar att hon kommer ha vuxit massor när jag kommer och hälsar på henne i augusti! Jenna vill att tiden ska gå långsammare, hon känner att det går för fort. Men du behöver inte oroa dig gumman. Ariana kommer ju ändå alltid finnas vid din sida. Sen måste jag säga att barn blir roligare när de lär sig sitta, börjar låta mer.. tittar runt, leker. Jag bodde med Cornelia hennes första år, innan jag flyttade till Haninge och sedan till Italien. Jag minns hur jag kunde ha henne på min säng när hon var nyfödd till tre månader och bara titta på henne. Pappa tyckte jag var konstig och sa att han längtade tills hon blev lite äldre. Jag förstod inte vad han menade då. Men visst blev det roligt när man fick lite mer respons från henne! Aaah barn. Underbara små liv.

Nu har jag förresten tränat wii fit som jag sa att jag skulle. Blev bara en halvtimme och inte en timme. Har ju inte tränat sedan januari! Herre jävlar. Jag flåsade som en gris. Dags att ta upp det där igen så man kommer i form. 
Nu blir jag andfådd när jag springer till bussen. 

Det blir förresten inte lunch med Janina och Nina i alla fall. De skulle dit senare än vad jag trodde så jag hinner inte. När Michele kommer hem från jobbet ska vi åka och handla mat. Sen göra oss iordning för att gå på Lucianas födelsedagsfirande. Tror jag... Hon sa i måndags att hon skulle ha det idag men sedan dess har hon inte hört av sig. Så ja, vi får se. Janina kommer hur som helst hit senare i veckan. På torsdag åker hon tillbaka till Sverige. Känns riktigt tråkigt. Vem ska jag prata svenska med nu? Theo? 

Underbara väder


Verkligen jättehärligt väder idag! Tycker synd om Michele som behöver arbeta, annars hade vi kunnat dra till parken. Fast han är ganska glad, eftersom han får bättre betalt när han jobbar helg.

Vet ni vad jag tänkte göra nu? Köra wii fit! Fast egentligen har jag inte tid. Har ett arbete för ett företag att sätta igång med. Ska vara klart 15e juli så har gott om tid men vill samtidigt inte vara ute i sista minuten. Ni får veta mer när allting är klart. Men jag tänkte köra en timme på fit, har inte tränat på så himla länge. Springa lite och köra boxning och yoga. Sen kan jag sätta igång med arbetet. Behöver även stryka kläder.

Later babes!

Fredag med sushi


Jag och Michele har precis ätit sushi till middag, sjukt gott! Har inte ätit det på... två veckor!
Jag drar förresten inte ut ikväll. Kändes taskigt mot Michele som skulle behöva spendera fredagen själv för att han måste jobba hela lördagen... Hans helg är ju ganska förstörd. Sen har jag inte så jättemycket pengar just nu. Hade behövt ta taxi hem. Blir istället att gå ut och äta lunch med tjejerna imorgon. Hoppas de inte är allt för besvikna på mig.

I bilen gav jag förresten Michele en liten utskällning haha. I min italienskalektion idag hade jag skrivit lite fel. Jag hade verbet "att vakna", som jag vet att man i alla fall skriver flexibelt i dåtid. "Mi sono svegliata" jag vaknade.
Men jag vart osäker på om det var detsamma när det gällde nutid eftersom Michele skrivit i papprerna likadant som alla andra verb. Det är dessa papper jag alltid utgår från.

Så i bilen sa jag, hela dialogen på italienska: Michele, du skrev fel i papprerna. Att vakna är ett flexibelt verb och jag var tvungen att skämma ut mig tack vare dig, che cazzo!
Haha sista lät jag stå kvar på italienska för att det är en svordom. Först hade han sett generad ut och när jag sa det sista började han skratta. Jag är alltid så rar...

Nu ska vi se på Harry Potter!

Dagens outfit:
Klänning, halsband, armband - Stradivarius (ja jag köper alla mina kläder där...)
Klocka - Neptune
Skor - Tiger

Trevlig kväll!

Jag var ju också där


Det blir lätt när man är den som fotar att man inte kommer med på många bilder själv. Jag brukar be någon ta kort med min kamera också så att det syns att man faktiskt var med på festen eller vad det nu kan ha varit. Men på Annas utspring blev det lite stressigt. Så då var det tur att även pappas fru
Birgitta tog foton. Hon skickade de jag var med på till mig över mailen. Ovan är jag tillsammans med min fina lillasyster Cornelia och min farbror Claes.


Fler foton! Jag och Cornelia på översta igen, och så vi med farfar på andra. Hon var lite blyg över all uppståndelse min tös. Så blev glad när jag tog upp henne i famnen. Innan det gick hon och kramade Anna från marken som var upptagen med att få grattisönskningar från alla. När någon i hennes storlek (främst Filippa) försökte ge Anna en kram blev hon sur och sa "det är min syster!" Haha hon är för rar.

Tack Birgitta för bilderna!

Italienskalektion nr 15


Tänkte att det var dags för en ny italienskalektion. Eftersom jag la ut glosor förra gången så blir det böjning av två ord denna gång istället. Nästa gång, förhoppningsvist nästa vecka, tänkte jag ge några meningar. Då även göra ett videoklipp där jag säger meningarna så ni hör uttalet.

Orden för idag är att vakna och att sova.

Svegliarsi - Att vakna
Mi sveglio - Jag vaknar
Ti svegli - Du vaknar
Si sveglia - Hon/han vaknar
Ci svegliamo - Vi vaknar
Vi svegliate - Ni vaknar
Si svegliano - De vaknar
Här byts jag, du, etc ut eftersom det är ett flexibelt verb. Mer om detta när vi kör grammatik längre fram.
När ett verm slutar på si, istället för re som i dormire nedan är det alltid flexibelt.

Dormire - Att sova
Io dormo - Jag sover
Tu dormi - Du sover
Lei/lui dorme - Hon/han sover
Noi dormiamo - Vi sover
Voi dormite - Ni sover
Loro - dormono - De sover

Exempel där orden används:
Mi sveglio normalmente alle sette - Jag vaknar vanligtvist klockan sju
Noi dormiamo sempre insieme- Vi sover alltid tillsammans

100618

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Ut och dansa med Janina, Nina och Michele
Dagens kändis:

Rachel lika snygg som vanligt i en enkel outfit

Dagens vill ha: Nya skor
Dagens låt: Britney Spears - 3
Dagens nedräkning: 38 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Brunaktiga ögonskuggor, foundation och svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 25 grader och soligt, en del moln

Torsdag med Janina


Hej raringar! Janina är fortfarande här. Vi har spelat poker, Texas Hold'em förstås. Snart kommer Michele hem så jag ska börja med middagen. Sen blir det match mellan alla tre. Roligare än när man bara är två.

Hinner inte godkänna några kommentarer just nu, därför ni inte får svar om ni frågat något.
Vi hörs imorgon istället! Då får ni fler bilder från den här eftermiddagen och kvällen.

Klänning - Zara
Klocka - Neptune
Armband - Pimkie
Skor - DinSko

Janina är här!


Nu är Janina är här. Vi väntar på att batterierna till wii ska laddas färdigt. Så vi sitter här och planerar morgondagen så länge. Då blir det ut att "fira" att Janina åker hem. Fira är fel ord för oss andra.  Så tråkigt att även hon åker tillbaka till Sverige. Emma kanske kommer tillbaka i höst men Janina drar vidare till Frankrike istället. Förstår inte vad det ska vara bra för. Hur som helst. Inte bestämt vart vi ska ännu. Innan ska vi i alla fall hem till henne för middag.

Vi har även ätit upp resten av Michele's mentos, men de var inte så många kvar så han borde inte bli sur.
Nej dags för wii, vi ska spela wii fit. Eller bara kolla Janinas fit ålder. Lär vara bra med tanke på att hon gymmar jämt. Känner mig dålig. Hur som helst. Vi hörs senare, då kommer jag in med en outfit.

Whoever you want me to be


Solen skiner igen! Gissa vem som rusade ut på balkongen. Theo med förresten, han vaknade genast till liv. Fast det kan bero på att han gick upp för att äta. Nu sover han här bredvid mig igen. Men snart ska vi ut på promenad! Till busshållsplatsen för att möta Janina. Hopps jag. Hon messade mig nämligen precis och undrade hur ofta bussarna går. Men jag har inga pengar på mobilen, Michele ska köpa det till mig idag. Skrev till henne på facebook igårkväll att hon kunde skicka ett sms när hon sitter på bussen så skulle jag komma och möta henne. Får hoppas hon loggar in! Vore ju typiskt att vi inte kunde ses pga min telefonjävel.

Annars har jag en våldsam hicka just nu som inte vill ge med sig. Någon som har lust att komma hit och skrämma mig? Inget annat verkar hjälpa.

Dagens fråga - Duellen


Ni gillar ju att jag kör duellen och jag brukar försöka ha en i veckan. Men nu har jag börjat få svårt att komma på nya kändisar. Det är ju tråkigt om det är samma personer hela tiden. Så vem vill du se i duellen?
Kom med en massa tips nu så att jag alltid kan gå tillbaka till det här inlägget när det är dags för en ny duell. Om ni missat det så la jag upp en igår.
Välkomna att rösta.

Såg precis ett avsnitt av Grey's Anatomy. Precis som jag skrev på twitter var det oerhört länge sedan jag såg den serien. Det var ändå min favorit, utan tvekan. Blev när jag flyttade till Italien som jag inte kunde kolla. Kände inte för att börja ladda ner. Men så har jag ju hittat en underbar sida där man kan se serier över Internet alldeles gratis. Där jag sett Vampire Diaries tex. Men de har ju säsongsuppehåll. Men nu kan jag ta igen det jag missat i Grey's! Vilket är en hel del. Jag är på säsong 4 nämligen.

I will run when the sun shines


Här har ni min trötter till hund, som helt styrs av vädret. Skiner inte solen så vill han bara sova. Men däremot vet jag att han kommer piggna till när Janina kommer. Som han älskar henne! Det gjorde han redan första gången de sågs. Han har en förkärlek till vissa människor, främst tjejer från Sverige. Med män tar det längre tid.

Själv är jag piggare, har sovit gott inatt när lägenheten inte varit så förbannat varmt. Jag kan sova då, men Michele ligger och vrider och vänder så han väcker mig. Men inatt har han sovit lugnt. Däremot vaknade jag vid sju när han gick till jobbet och hade svårt för att somna om. Tror jag vaknade ungefär tjugo gånger innan jag vid nio beslutade mig för att gå upp. I samband med att min hemska alarmsignal spelades. Egentligen är den inte hemsk, men oavsett vad jag har som signal på morgonen så låter det illa. Förstår ni vad jag menar? Det är ju ändå ljudet av att man måste vakna, hur kan man gilla något sådant?

100617

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Umgås med Janina
Dagens kändis:

Söta Rachel Bilson tillsammans med sin mysiga hund

Dagens vill ha: En ny dator, den här har börjat krångla så mycket
Dagens låt: Sonohra - Io e te
Dagens bok: Börja på fjärde boken om sagan om isfolket.
Dagens smink och hår: Brunaktiga ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 23 grader och molnigt, kan bli åskväder

Duellen - Nicole vs Ashley


Ny duell! Nicole vann överlägset över Jessica med 20 röster mot 3. Den här gången blir det en duell mellan två blondiner som valt att bli brunetter. Vem väljer du? Richie i Chanel eller Tidale i Ray Ban?

Freerollen går förresten oerhört bra. Jag är rankad 17 just nu och vi är 117 kvar. (Vid starten var vi 2123)
Gotta love poker!

Update; Slutade på plats 22, är mer än nöjd! Nytt personligt rekord vid så stor turnering. Tidigare har jag kommit 24a som bäst. Lite surt var det, då jag låg bra till och hade kunnat komma till finalbordet. Men nu känner jag att det inte dröjer länge tills det händer!

Let the music take you to another galaxy


Jag har glömt att visa linnet jag köpte i Sverige! Från den begåvade
Kan Dee som är väldigt känd i bloggvärlden.
Jag är jättenöjd med linnet och kommer garanterat köpa ett till i framtiden!

Nu är jag lite upptagen, spelar en freeroll och det går riktigt bra. Är rankad 69a just nu och då är vi ändå 1140 personer kvar. Som vanligt är det 300 personer som vinner pengar. I förrgår åkte jag ut på plats 600 efter en badbeat. Så hoppas det går bättre idag. Kommer in med en duell senare!

One more chance


Det är lite komiskt. Den här blomman har stått fin och levt sedan vi köpte den på Ikea. Men så åker jag till Sverige i fem dagar och när jag kommer hem har den vissnat. Det handlade inte om att Michele hade glömt att vattna den, tvärtom. Han hade råkat vattna alldeles för mycket. Förhoppningsvist har den en chans att blomma igen, vi får se.

Det har regnat oavbrutet sedan imorse. Så är det här i Italien. Det går många dagar med bara sol. Men när regnet kommer brukar det hålla i sig i 3 - 4 dagar och regna konstant och mycket. Tur nog är det inte särskilt ofta i alla fall. Just nu är jag bara glad, skönt när lägenheten inte är så varm. Men imorgon vill jag att det ska vara fint så att jag och Janina kan sitta på balkongen. Men det ser inte lovande ut. Blir kanske wii spel och glass inomhus istället.

Say you love me and not my dirty brain

Allting från net-a-porter.com

Om jag var snuskigt rik hade jag gärna glidit runt i outfiten ovan. Hur söt är inte klockan från Marc by Marc Jacobs?

Nu ska jag ut med Theo en runda. Sen blir det att tvätta kläder och dammsuga golven. Lägenheten behöver helt klart städas. Janina kommer på besök imorgon och då kan det inte se ut hur som helst. Men först ut med min kära vovve, som ligger och snarkar här bredvid.

100616

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Spela poker
Dagens kändisar:

Alltid lika fina Mary-Kate (till vänster) och Ashley (till höger) på event tillsammans

Dagens önskan: Shopping! Känns som att jag inte har några kläder alls...
Dagens låt: Tiziano Ferro - Ti scattero una foto
Dagens dröm: Jag drömde att jag var bästa vän med Kissie haha
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 24 grader och molnigt, kan börja regna

There's a reason for everything


Michele blir sen så jag hann blogga en gång till. Nu när han jobbar med sin pappa brukar han komma hem vid sju, men idag kommer han vid kvart i åtta. Typiskt när jag är så himla hungrig! Så ja, dags att börja med maten.
Jag är sugen på att se någon film ikväll också. Kanske Harry Potter filmen vi köpte, men de är väll så förbannat långa? Jaja, blir nog en trevlig kväll hur som helst. Hoppas det samma för er!

The strongest love


Här är två bilder jag tog på Jenna och Ariana. Mysiga va? Längtar tills i augusti då vi ses igen!

Nu har jag mycket att göra. Ska göra mig iordning och sen blir det att ordna middag. Då vi firar två år idag ville jag göra något speciellt. Så blir varma mackor till förrätt, sedan gott kött till middag och pannkakor till efterrätt. Vi tänkte även öppna en av vinflaskorna vi köpte på vinprovningen. Michele vet ingenting om mina planer så ska bli roligt att överraska honom. Om jag hinner kommer jag in med ett till blogginlägg senare!

Veckans blogg - LisaNi


I
Lisas blogg får man följa hennes liv. Hon har alltid något roligt att skriva om och bilderna från vardagen är alltid extra fina. Hon snittar nog ett inlägg om dagen. Tillräckligt för att man ska vilja fortsätta läsa bloggen!
Besök, besök!

Var precis ute med Theo idag. Fy vad lat han är! Har sovit sedan imorse, ute sprang han försig men så kom han in och la sig igen. Gick bara upp för att äta. Kanske är det dåliga vädret som smittats av sig på honom. Han brukar nämligen bli jättepigg när solen skiner. Inte så konstigt kanske.

100615

Dagens humör: Lite trött men på bra humör
Dagens planer: Myskväll med Michele
Dagens kändisar:

Mitt Internet bråkar så jag kommer inte in på en enda sida som har kändisbilder. Så istället bjuder jag på en gammal bild på MK (till vänster) och Ash (till höger. Så fina!

Dagens vill ha: Ett fungerande Internet
Dagens låt: Pixie Lott - Cry me out
Dagens bok: Börja på tredje boken om sagan om isfolket.
Dagens smink och hår: Brunaktiga ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 24 grader och regn

Måndag med fotbolls VM


Här har ni dagens outfit. Jag har ju inte mitt 18 - 55 mm objektiv längre så svårt att ta helbilder. Får börja be Michele fota mig utomhus. Men det här fungerar väll också?

Nu har jag och älskling precis ätit middag, snart ska vi hämta upp hans bror och sen blir det att åka och se Italien förhoppningsvist vinna första matchen i VM. Forza Italia!

Topp, halsband, armband - Stradivarius
Kjol, skärp - Gina
Klocka - Neptune
Skor - Zara

En berg- och dalbana


Tycker så mycket om den här bilden på mig och Linnea!

Spelar freerollen nu som jag skrev att jag skulle i inlägget nedan. Det började riktigt bra, jag var rankad 3a av över 1800 personer. Sen började det gå sämre och jag tappade nästan allt när en kille gick all in med 7000 och jag synade med mina 10 000 marker. Han satt med kung och ess precis som mig så det såg ju himla bra ut, vi skulle dela på potten. Men tror ni inte jäveln får färg? Men nu har jag lyckats jobba mig upp igen, har 8000 i marker. Kommer dock inte kunna spela så länge då jag måste göra mig iordning för ikväll. Men man kan sätta på away, och spelas det lugnt på mitt bord lär jag få lite småpengar ändå.

Ska försöka hinna komma in med en outfit senare!

Ut för drinkar på en tisdag


Här är bilder från när vi gick ut förra tisdagen, då Anna tagit studenten. Hon och Steffi skulle på fest med klassen men vi åkte in mot stan tillsammans. Jag drog ut med hennes vänner istället, som jag klickade med redan på festen vi var på tillsammans. Tråkigt att Linnea inte kunde följa med ut då hon fortfarande är 17. Men hon blir arton i juli så då blir det utgångar! Hihi

Vi träffade på några killar på tåget som också tagit studenten. De följde med till samma plats som oss och Victoria lyckades övertala två av dem att pussas, något jag fick med på bild. Visst skulle de vara ett fint par?

Anna hade tråkigt på studentfesten så hon och söta Amanda kom och joinade oss på After. Trevlig kväll! Även om det blev ganska tidig hemgång för mig då jag skulle flyga dagen efter. Nej dags att hoppa in i duschen innan det blir lite pokerspel. Var ett tag sedan nu.

Annas studentmottagning


Här får ni ett bildregn från Annas studentmottagning. Det började med lång väntan då Anna var och dansade på flaket tillsammans med klasskamrater. Mamma tog foton på mig med min kamera och jag busade med Cornelia. Ja tills våra kusiner kom och hon ville leka med dem istället. Pappa tog fram våra plakat från när vi tagit studenten. Det var bara tre år sedan jag tog studenten men plakatet ser ut att ha varit med längre. Bokstäver som är borta och smutsigt är det också. Men vem bryr sig?

När Anna kom skålade vi med skumpa och sedan åt vi italiensk mat. Pappa höll ett fint tal och sedan blev det tårta. När Anna öppnat sina paket (av mig fick hon en digital fotoram) höll jag mitt tal. Jag brukar tycka att det är obehagligt att stå och prata inför folk men det gick bra. Var ändå för min fina släkt. Slutade dock med att jag fick tårar och hade lite svårt för att avsluta talet, men det gick ändå bättre än vad jag trodde att det skulle göra.

Trevlig dag helt klart! Nu ska jag ut med Theo på promenad, senare få ni bilder från när jag gick ut med Annas vänner efter studentmottagningen!

Bilder från Annas utspring del 2


Här får ni de sista bilderna från Annas utspring. Ni ska även få bilder från själva mottagningen och när vi drog ut på kvällen. Första bilden på andra raden är den enda av de 116 bilderna som togs på mig haha. Så blir det när man är fotografen. Man hamnar bakom linsen, vilket är något jag föredrar. Men det kan ju vara roligt att ha bildbevis att man faktiskt också var på plats. Så jag bad farfar ta en bild. Kanske också för att vi skulle fotas jag, pappa, Anna och mamma. Det händer inte ofta. Familjebilder. Vi är ju en splittrad familj.

Nu ska jag läsa ut häxjakten, andra boken om sagan om isfolket. Later!

100614

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Se Italiens första match i VM tillsammans med Michele och våra vänner
Dagens kändisar:

Ashley till vänster och Mary-Kate till höger, tillsammans med den ryska modellen Sasha.

Dagens vill ha: Fint väder
Dagens låt: Sonohra - Baby
Dagens bok: Blir att läsa klart andra boken om sagan om isfolket.
Dagens smink och hår: Pastellfärgade ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 28 grader och molnigt

Bilder från Annas utspring del 1


Här har ni bilder från Annas utspring. Jag tog så många att ni i nästa vecka får del 2 haha. Men det är ju alltid trevligt. Det var första utspriget jag mindes, sist var när Jenny tog studenten. Jag minns inte ens om jag var där? 8 år sedan så det borde jag väll minnas. Jag är lite knäpp.

Förresten! Igår innan vi skulle till puben för att se fotboll stod jag med Theo och väntade på de andra. Han stod snällt bredvid mig. Plötsligt känner jag kallt mot mitt ben och tittar upp. Då har en liten flicka på 2 - 3 år hällt ut ett helt glas med iskallt vatten på Theo! Han är helt dränkt, jag fick bara lite på foten. Han såg alldeles livrädd ut. Mamman till barnet bad om ursäkt flera gånger men jag kunde inte svara, var alldeles för chockad. Vad är det för fel på barn?! För ett år sedan sparkade ju en pojke i samma ålder Theo. Jag skulle bli tokförbannad om mina framtida barn gjorde något sådant. I den åldern vet man vad som är rätt och fel.

Nu ska jag och Michele äta middag sen drar vi in till Milano för att träffa Janina och hennes vänner. Blir att dricka lite gott i parken och umgås. Det är molnigt men 30 grader, så jag tror vi klarar oss. Ha en trevlig kväll raringar!

Fotbolls VM har startat


Bild på mig och Anna från i lördags

Igår hann jag inte med att lägga upp outfit. Michele kom hem ganska tidigt från jobbet och då åt vi mat. Sen drog vi ut med några vänner och såg på fotboll. Jag glömde kameran och mobilen. Konstigt kändes jag mer naken utan kameran, mobilen klarade jag mig utan. Vi drack öl för att de inte hade något annat. Andra gången i mitt liv som jag drack det. Var faktiskt godare än vad jag väntat mig, så länge den var kall. De sista klunkarna hotade med att komma upp samma väg igen...

På måndag spelar Italien sin första match i VM. Jag älskar dessa tider, det ligger något magiskt i luften. Eftersom Sverige inte är med så hejar jag helhjärtat på Italien! Då har man också en chans att faktiskt vara en glad supporter. Jävla Sverige.

Idag ska vi handla mat som vanligt, kylskåpet ekar tomt. Ikväll ska vi troligtvist till Milano med Janina och hennes vänner. Men vädret är lite så där så vi får se hur det blir med det. Annars åker vi till Como eller Bergamo med Michele's vänner för middag. We'll see. Idag hänger kameran med oavsett i alla fall!

Lilla Ariana


I måndags åkte jag till Södetälje för att träffa Jennas dotter Ariana för första gången. Lilla tösen! Kan man bli sötare? Bilden ovan är tagen precis innan jag skulle gå. Hon hade varit vaken under hela tiden jag varit där men mot slutet slocknade hon. Jag har tagit en massa foton på familjen som ni ska få se. Tråkigt nog kunde vi bara fota i dåligt ljus och jag hade inget stativ, så bilderna hade kunnat bli bättre. En extern blixt hade varit något också, det får bli nästa investering. Det och en extern hårddisk.

Nästa gång jag träffar Jenna och hennes familj blir senare i sommar, då jag och Michele är bjudna på middag. Sen ska vi även hinna med att ta foton utomhus! Mysigt värre. Saknar er båda tjejer!

Nu har jag precis duschat både mig själv och Theo. Han ligger nöjt inlindad i en filt här bredvid mig och sover gott. Jag ska få på mig kläder och smink, så får ni en outfit senare. Det var då inte igår!

Gammal kärlek rostar aldrig


Orvokki och Esko är så fina! (Mammas sambos föräldrar) De blev tillsammans när de var i min ålder, till och med yngre och är fortfarande tillsammans och precis lika kära. Förebilder om något! Jag hann över dit i måndags för en fika innan jag skulle hem till Jenna. Ni har ju fortfarande inte fått se hennes lilla tös! Ni ska få lite bilder senare.
Nu sitter jag och ordnar med Michele's present. Vi har två år på tisdag. Hade först inte tänkt köpa något, då jag inte tycker det är vad årsdagar handlar om. Men så kom jag på den bästa presenten.
När jag är klar med den blir det att hoppa in i duschen!

Sommardagar på terassen


När jag och Anna åkte hem från stan i söndags efter att ha umgåtts med Johanna så satte vi oss på terassen. Mamma hade dukat fram en massa god mat och vi skålade med skumpa. Ibland är livet bra härligt.

Sista bilden är precis som det står från 1997. Föreställer pappa, mig och Anna. Fy vad jag älskar den bilden! Sjukt mysig. Ibland saknar man barndomen, vad allting var enkelt då. Jag och pappa hade en mycket närmare relation då. Nu är han nog mest besviken på mig. För att jag inte studerar på högskola och får något fint jobb. Men jag lovar dig kära far, jag kommer inte börja städa toaletter i Milano.

Mys i kungsträdgården


I söndags åkte jag och Anna in till stan och mötte Johanna. Jag och Johanna gick på gymnasiet tillsammans och var då oskiljaktiga. Sen flyttade jag till Italien och hon till Malta, inte lika lätt att ses. Hon har däremot flyttat tillbaka till Sverige nu och jag måste säga att jag är lite avundsjuk. Jag menar, jag älskar Italien och skulle aldrig kunna flytta ifrån Michele. Men ibland saknar jag Sverige något förbannat.

Hur som helst. I söndags gick vi runt i butiker, jag köpte en jättesöt klänning till Jennas bebis, som jag tyvärr glömde bort att ta kort på. Anna köpte lite nytt smink och lösnaglar till studenten. Sen satte vi oss i Kungsträdgården där de hade "smaka på Stockholm." Massa olika stånd där man får köpa mat från olika länder. Vi tog istället varsin cider och njöt i solen. Himla trevlig dag!

Nytt objektiv


Jag passade på att köpa ett nytt Macroobjektiv i Sverige. Från Sigma, 70 - 300 mm. Kärlek!
Jag beställde det genom pricerunner så att jag kunde få det för bästa pris. Älskar den sidan! För i butik har jag sett den ligga på runt 3000 kronor. Men jag fick den för 1500, inte illa någonstans.

Idag är Italien varmt igen, 32 grader ska det bli. Michele drog iväg och jobbade med sin pappa tidigt imorse. Det är så ovanligt nu när han kommer hem mellan sex och halv sju på kvällen. Plötsligt har vi så mycket tid. Det enda negativa är att då Michele måste gå upp så tidigt på morgonen måste jag ta morgonpromenaderna. Tur nog är Theo lika morgontrött som mig, så han lät mig sova till halv nio. (Igår sov vi till 12!)

Fest på sjötomt


I lördags drog jag på 18-årsfest med Anna och hennes vänner, så man kan lugnt säga att jag kände mig gammal! Men fyfan vad roligt vi hade. Linnea, Frida, Victoria och Julia - ni är grymma!
Festen var hemma hos tjejen som fyllde år, som jag pinsamt nog glömt namnet på. Amanda kanske? (Update: Matilda var det tydligen)
Hon bodde hursomhelst tokfint som ni ser på de översta bilderna. Vilken tomt! Med sjöutsikt och grejer.

Det var ungefär 80 % tjejer och 20 % killar. Jag roade mig med att byta namn på varenda kille, eftersom de ändå inte kände mig. Men jag kom samtidigt ihåg vad alla hette egentligen haha. Det slutade med att alla kallade dem för de namn jag hade kommit på. Jag har den inverkan på folk. Tex heter min bror Dennis, inte Sebastian som han är döpt till. Bara så att ni vet.

Sen var mitt ex granne där. Det gick inte så bra för mig att förklara det där efter några drinkar.
Jag; Alltså hans brors granne är mitt ex!
David; Ja alltså han är ju min granne också.
Jag; Det var ju det jag sa!

Sen skulle jag förklara att "hans brors bästa vän är mitt ex" men det blev svårt det med i slutet av kvällen. (Alltså samma kille, hans bror är både granne och bästa vän med mitt ex) Men jag förklarade för folket där något i stil med "hans brors flickväns pojkvän är mitt ex". Jag var den enda som inte förstod varför det var oklart, tills dagen efter.

Hur som helst, riktigt bra kväll! Unga människor vet hur man festar.

Varma Italien


Jag och Michele började inte bråka igår som tur var. Vi pratade bara ut i bilen på hemvägen och han förstod äntligen varför jag hade blivit så ledsen. Han tog med sig Theo också. När jag kom till dem hälsade Theo precis på en tjej. Men så fort han såg mig sprang han därifrån och kastade sig i mina armar. Sååå söt! Min lilla bebis. Nu sover han här tätt intill mig.

Jag tog en ordentlig sovmorgon idag då jag inte fått många timmars sömn i Sverige. 12 timmar blev det totalt inatt och när jag vaknade tog jag direkt ut Theo på en promenad. Det är sjukt varmt här i Italien nu. 32 grader har vi och jag sitter här i mina underkläder. Allt annat är för varmt. Dags att plocka fram fläkten känner jag.

Ovan är bilder från i fredags. Cissi kom hem till mig och vi åt middag och drack vin och drinkar på terassen innan det var dags att göra sig iordning. Riktigt mysigt! Var lite svalt men vi hade filtar som värmde. Mamma satt en stund med oss också.

Vi får se hur många uppdateringar av bloggen jag hinner med idag. Har ju en hel del foton att visa. Men jag måste också tvätta och stryka kläder. Michele har varit gullig och städat hela lägenheten. Tror aldrig att den varit så städad som den är nu. Tack hjärtat!

Tillbaka till Italien

Jag drog ut med Annas vänner igår när hon gick vidare på slutskiva med klasskamrater. Men det slutade med att hon joina oss på After i gamla stan. Trevlig kväll men jag var så himla seg efter lång dag så drog vid två.

Idag har jag sovit till halv tolv, vaknade alldeles kallsvettig. Ska tillbaka till Italien men har smått ångest. Jag trivs så bra här i Sverige, vill stanna längre. Mitt flyg går klockan sex så än har jag gott om tid. I Italien väntar bråk med Michele och två av mina tjejkompisar åker tillbaka till Sverige för att stanna här. Så det känns som att jag har några jobbiga dagar framför mig.

Vi hörs antagligen imorgon igen. Då ska ni börja få bättre uppdateringar igen!

Anna tar studenten!


Helt oredigerad bild eftersom jag bara kan använda paint här. Ville knappt märka den med det fula teckensnittet.

Idag blev jag väckt tio över sex för att ta foton på min kära syster. Idag är nämligen dagen som är anledningen till att jag är här i Sverige just nu. Min lillasyster har blivit stor och tar studenten! Hon har varit uppe sedan fem och blivit sminkad och fått håret plattat av snälla Victoria.

Nu kör mamma dem och Linnea till skolan där champagnefrukost och andra studenttraditioner väntar. Mamma borde vara tillbaka snart och då blir det vi som gör oss iordning. Klockan tolv är utspringet och det vill man inte missa. Men jag har gått om tid, hade tänkt gå och lägga mig igen men bilderna blev så fina att jag blev alldeles upprymd. Så satte mig och drack te istället.

Ha en fin dag mina underbara! I know I will.

Lång och fin måndag


En bild från festen i fredags, ni ska få fler när jag har photoshop. Ni kan strunta i hur jag sitter med mina ballerinor haha. Ikväll kommer tjej två och tre från vänster för att sova här. Då de imorgon ska hjälpa Anna att göra sig iordning inför studenten. Min kära lillasyster är ett stressmonster de här dagarna. Går knappt att umgås med henne. Som jag och mamma sa igår "du lär nog inte se mycket av oss de två veckorna innan du gifter dig" haha.

Nu ska jag och  mamma till Brandbergen för att hämta ut mina böcker jag vann på tradera. (sagan om isfolket). Sen blir det sushi i Haninge centrum, åh äntligen! Vad jag längtat. Efter det drar vi till Orvokki och Esko för fika. Sen åker jag till Södertälje för en dag med Jenna och hennes lilla bebis Ariana. Ska även fota den lilla familjen precis som jag fotade Jenna när hon var gravid. Sen ikväll blir det att umgås med Anna och hennes vänner. Så mycket att göra alltså! Så vi får se om jag hinner uppdatera bloggen något mer idag.
Ha en fin måndag!

Ännu en fin dag i Stockholm


Sorry för dålig kvalité, Anna har inte photoshop och paint mördar verkligen bilder.

Ovan är jag och min nya pojkvän. Sexig va? Vi har varit inne i stan med Johanna där vi gått i butiker. Sen satte vi oss på Kungsträdgården där det var "smaka på Stockholm". Så vi tog en cider och satte oss i solen. Har tagit massor av fina bilder men sparar tills jag kommer hem. Eller hos pappa på tisdag där det finns photoshop.
Hur som helst tokmysigt att träffa Johanna igen! Min fina Joey.

Nu ska jag ut med min kära bror och hans vänner. Men det blir nog inte länge. Känner mig helt seg efter bastun jag och Anna precis tog. Väntar just nu på att håret ska självtorka. Vi hörs igen imorgon raringar! Om jag hinner. Då jag återigen har en fullspäckad dag. Först hem till mammas sambos föräldrar för lunch sen till Jenna för att hälsa på hennes lilla bebis. På kvällen kommer Victoria och Linnea från Annas skola över så blir mys hemma. Trevligt värre! Godnatt raringar.

Solidaritet


Här är bilder från i fredags när jag var ute med Cissi. Ingen aning om varför bild två är så dålig. Den var jättefin i kameran, men sen när jag la in den i datorn blev den så där. Min kamera har lite ryck ibland och väljer att förstöra bilder i efterhand. Som tillexempel kan jag inte öppna den enda bra bilden jag fick på livebandet igår. Det står "filfel". Dags för en ny digitalkamera men det är inte prio nr ett när man precis köpt en systemkamera för 15 000.

Hur som helst. Fredagen var väldigt lyckad! Jag och Cissi hade tänkt gå till Grodan men där var det jättelång kö och bara studenter. Inte riktigt vad vi kände för. Så vi drog till Solidaritet istället där jag aldrig varit innan. Det är 23 årsgräns där och vakterna kan vara väldigt hårda. Men vi kom in så det var ju trevligt. Annars hade vi säkert slutat på 7eleven med beslutsångest.

Det märktes att det var högre åldersgräns. Jag blev uppraggad av en 37 årig man som var där på firmafest. Han började förklara för mig om hur han har hus i bergen, ätit middag med kungafamiljen och att han har egen båt. Han skröt på i flera minuter innan han tillsist sa "nu vill jag dela allt detta med en kvinna. Jag ser att du är yngre än mig men du ser också väldig mogen ut." Efter det behövde han gå på toa och jag drog Cissi till nedervåningen fort som faaaan. Sen såg jag inte honom mer den kvällen, himla tur! Vid halv tre var vi hungriga så då mötte vi upp Cissis pojkvän som varit ute med vänner. Vi gick och åt kebab, himmelskt gott! Har inte ätit det på över två år så det var garanterat på tiden.

Anledningen till att jag bloggar igen är för att Anna är seg. Hon har städat sitt rum inför studenten. Vi ska ta bussen som går tjugo över två in till stan. Det är tokfint väder idag så jag har legat och solat på terassen. Livet är allt bra härligt.

Happy söndag


Den här flickan har jag myst med hela helgen. Kan man ha det bättre?

Angående Michele så ja... det är fortfarande stelt. Han förstår inte varför jag blir sur och jag orkar inte förklara något jag tycker är självklart. Så vi släpper det tills jag är i Italien igen...

Idag ska jag och Anna in till stan för att träffa min fina Johanna. Inte sett henne på evigheter, om man bortser att vi sågs snabbt inne på Grodan i påskas. Men nu blir det fika i det fina vädret. Trevligt värre.
Ha en fin dag raringar! Jo förresten, hade toktrevligt igår. Både jag och Anna tog sjukt mycket foton så det ska ni få. Later!

Skrik, andas, glöm, le

"Att gå ut med sin partner är dubbelt så dyrt och hälften så roligt som att gå ut med sina vänner"

Detta sa en man som nu är skild. Michele verkar hålla med honom. Han har åkt med sina vänner (tjejer och killar) till havet för en trevlig helg. Jag skulle inte ha något emot det om det inte varit för att jag bott i Italien i nästan TVÅ ÅR men han har aldrig tagit med mig. Men VARJE GÅNG jag är i Sverige så åker han dit med sina vänner.

Så just nu har smått ångest och vill bara gråta. Och borde egentligen inte skriva sånt här i min blogg. Men vem fan bryr sig, det här är mitt sätt att skrika.

Så nu ska jag andas, glömma och slutligen le. För att ha en toppenkväll med fina människor!
Utgången igår var förresten grym, ni ska få bilder.

Sveeeeeerige

Nu är jag i Sverige! Har inte tid för bilder. Eller ens lust. Blogglusten försvinner helt här. Det får ni ha förståelse för.
Men mitt nya objektiv har kommti så bilder tas i överlag. Heter det så? Nu ska jag och Cissi dansa till bra musik. Oh yes.

CIAO!

På väg till flygplatsen


Här är filmerna vi köpte igår. En amerikansk, en engelsk, en svensk och två från Italien. Härlig blandning.

Nu är vi på väg till flygplatsen. Vi är framme vid halv tio och klockan elva lyfter planet som förhoppningsvist är i tid. I Skavsta tar jag bussen till Stockholm där jag möter mamma och Cissi, så jag hoppas att ni läser det här haha. Borde vara i stan vid halv fyra, fyra. Datorn följer inte med då min väska är full. Lite synd då det inte finns photoshop på systers dator. Som ni säkert förstår kommer det bli glest med uppdateringar. Men ska fota en massa! På onsdag åker jag tillbaka till Italien igen.

Mina nya solbrillor


Dessa blev mina nya solbrillor, är jättenöjd! Från stradivarius och kostade motsvarande 120 kronor.

Vi drog inte till parken eftersom det blev så molnigt. Istället åkte vi in till Milano till ett Blockbuster som stänger i helgen. De säljer alla filmer och spel tokbilligt. Vi fick tillexempel 5 stycken för 100 kronor. Inte illa. Ni ska få se vilka filmer det blev senare. Nu är Michele och köper cigaretter. Jag måste garanterat packa inför Sverige, har inte ens börjat! Hoppas ni har en fin dag raringar.

Dags för nya solbrillor!


Nu har jag fått i mig lunch så dags att dra till Vulcano. Vet inte vilka solbrillor jag vil ha, har haft wayfarers i tre år nu så kanske dags att byta. Men det finns inte många jag passar i... Hittade några på Zara igår men tyckte att 250 kronor var för dyrt. Med tanke på att jag har en tendens att ta sönder brillor. Blir att titta på Stradivarius och Pull & Bear idag som har samma priser som H&M. Ungefär samma utbud också. Vilka tycker ni är snyggast?

Vi packar även väska för att dra till parken. Men det har börjat bli molnigt nu så får se om vi går dit. Vi tar hur som helst med väskan och ser hur vädret är när vi är klara med shoppingen. Vi hörs när jag kommer hem igen!

Mysig dag i parken


Jag har haft en riktigt mysig dag i parken. Theo busade med Angelo's hund Arnold och killarna spelade fotboll. De andra ville ligga i skuggan så fick tyvärr bara lite soltid. Jag satt nämligen intill skuggan precis i solen. Men bara någon halvtimme senare hade solen förflyttat sig så pass att jag skulle ha behövt ligga helt själv haha. Så imorgon blir det jag som ligger och solar på balkongen! Om det är fint väder.

Nu ska vi hoppa in i duschen och sen blir det middag. Ikväll ska vi gå på bio med paret på bilden näst längst ner till höger. Vi ska se Prince of Persia klockan tio. Så blir sen bio men gör inget då Michele inte jobbar imorgon hihi.
Vi hörs igen imorgon älsklingar! Då får ni en videoblogg från parken. Puss!

Solglasögon och parken

Nu ska jag och Michele åka och köpa solbrillor till mig, eftersom jag hade sönder mina. Sedan drar vi till parken.
Det lär vara en till chihuahua där, en tös som är mindre än Theo som våra vänner har. De har aldrig träffats förut så vi ska se hur de leker ihop. Men Theo gillar alla hundar, han är bara ovan vid att möta de som är mindre än honom. Men det ska nog gå bra!

Tar med mig kameran, även lilla så kanske kan göra ett videoinlägg. Vi hörs ikväll!

Say cheese


Det är nästan omöjligt att få en bra bild på Theo, för han är aldrig still! Om jag går ifrån honom för att kunna få med hela kroppen på bild, ja då är det klart att han springer efter. De enda gångerna han står still är när han inte bryr sig om mig, och då vänder han alltid rumpan mot mig istället. Det är inte lätt alltså.

Michele är nu och tvättar bilen. Vi ska inte till parken förrän vid tre. Mellan ett och tre är solen som starkast och farligast i Italien. Att då ligga i en park utan tillgång till hav eller pool är som att be om att bränna sig. Speciellt idag då vi har nästan 30 grader i skuggan. Michele solade en timme nu på förmiddagen och är redan röd om kinderna. Så det blir senare till parken. Som tur är värmer solen fram till sju-tiden här ändå. Så lär få en del färg. Redan nu är min mage väldigt brun, den får färg himla fort. Mina bikinilinjer syns tydligt också. Men jag vill bli ännu brunare förstås!

Godmorgon onsdag


Hej på er! Maten igår blev riktigt god. Vi firade även att Michele slutat på sitt jobb, igår var sista dagen. Han trivdes inte på sin arbetsplats. Han gillade jobbet som mäklare men inte just där. Nu ska han jobba två månader med sin pappa undertiden han söker nytt jobb. Så det blir nog att vi båda två får nya jobb i september.

Han börjar jobba för sin pappa på måndag, idag är det helgdag och Michele är ledig både imorgon och på fredag. I like! Imorgon ska han gå och lämna sitt cv till flera arbeten. Jag är glad att han är ledig på fredag, för det betyder att han kan köra mig till flygplatsen. Hade jag behövt åka kommunalt hade jag behövt åka hemifrån halv åtta. Men nu räcker det att vi åker kvart i nio, lyx!

Idag ska vi till parken för att sola med våra vänner. Ska bli skönt att få färg! Michele är just nu ute med Theo och sen äter vi frukost tillsammans. Hoppas ni får en fin dag raringar!

Från en annan vinkel


En till bild från i söndags, se så fint vädret var. Det är förresten ingen luftballong utan bara någon ballong. Strange.

Har precis busat med Theo. Han fick tag på en tom toarulle och sprang iväg med den i munnen. Det roliga var att han försökte skälla på mig när jag skulle ta den ifrån honom. Men det gick inte så bra eftersom han hade toarullan i munnen så han fick bara ifrån sig ett kontigt ljud. Önskar att jag hade filmat!

Nu ska jag kolla bloglovin sen blir det att börja med maten. Blir svenska köttbullar med gräddsås och klyftpotatisar, riktigt gott!
Imorgon är Michele ledig och det ska bli fint väder. Så blir att dra till Lecco eller parken. Hur som helst planerar jag att bli brun så jag kan göra vänner och familj avundsjuka i Sverige hihi.
Ha en trevlig kväll raringar, vi hörs imorgon igen.

Vill du bli veckans blogg?


Ni vet vad som gäller, ni nominerar er själva eller någon vars blogg ni gillar och så väljer jag den som blir veckans blogg!

Freerollen går inte alls bra. Jag får jättebra kort men så är floppen katastrof. Varje gång. Åker nog snart, fast samtidigt har jag hämtat mig från värre lägen så vi får se. Vi hörs senare!

100601

Så var det sommarmånad!

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Packa inför Sverige
Dagens kändisar:

MKA på event tillsammans. Ashley i blommigt och Mary-Kate i speciellt mönster

Dagens vill ha: Fint väder när jag är i Sverige
Dagens låt: McFly - Sorry's not good enough
Dagens nedräkning: 3 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 28 grader och sooooool

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!