Fodral till nya telefonen


Än så länge är utbudet på fodral till iPhone 6 väldigt dåligt. Men på
Fyndiq finns det hur många som helst och för mig blev det plånboksfodralet ovan. Egentligen tycker jag att telefonen är allra finast utan något fodral alls. Men då är risken att den tar skada klart större och sen tycker jag att det är så smidigt att ha bankkort och körkort tillsammans med telefonen så att jag slipper släpa runt på stora plånboken. Sen att det finns plats för bild är guld värt, kommer bli så fint med en bild på barnen där sen. Längtar!

IPhone 6

Igår fick jag äntligen hämta min nya telefon, en iPhone 6. Valde att inte beställa plusvarianten och det är jag väldigt nöjd över. Den här känns helt perfekt! Lite större än femman men tunnare och därför något lättare. Sen tycker jag att den är så himla snygg också. Är glad att jag valde den vita då både min iphone 4 och 5 var svarta, kul med lite förändring.

Magen vecka 36

Vi är framme vid vecka 36 och nu börjar vi verkligen närma oss den stora viktiga dagen. Jag känner hur min kropp ställer om sig. För nu blir jag jättetrött på kvällar och har svårt för att hålla mig vaken efter 20. Medan jag på mornar vaknar vid 07 och känner mig jättepigg. Nu är det inte Liam som kommer till mig och frågar om vi ska gå ner, nu är det jag som frågar honom.
 
Om man jämför med magen jag hade när jag väntade Liam så är den högre upp nu. Beror antagligen på att Liam var fixerad (sedan vecka 33) vilket lillasyster inte är ännu även om hon ligger med huvudet nedåt. När man väntar andra barnet fixerar sig barnen senare, många gånger precis innan förlossningen startar.
 
Halsbrännan har jag under kontroll med hjälp av tabletter. Annars flåsar jag som en gris precis som jag gjort flera veckor nu och har svårt för att ta djupa andetag. Andas väldigt högt också och många gånger måste jag ha munnen öppen när jag andas. Höggravid deluxe helt klart. Oj vad vi längtar efter dig lillasyster. Jag vill gärna få tillbaka orken igen och jag vill inget hellre än att få hålla dig i mina armar. Snart så. ♥

Bebisgos

Igår firade vi min kusin Olivia som fyllt 17 år. Hon har även precis blivit storasyster för fjärde gången, då Jacob föddes i onsdags. Otroligt söt liten pojke som sov mest hela tiden när vi var där. Jag satt med honom i soffan länge och när Sami sa "det kanske är dags att åka hem nu?" så blev jag lite besviken. Åh vad jag längtar tills jag får gosa bebis varje dag! ♥

Guldkorn till hemmet

Här har ni några av gårdagens köp från Ikea. Känns toppen att äntligen ha lillasysters byrå på plats. Nu är det dags att tvätta hennes kläder, som har blivit en hel del. Hon har fått ärva mycket av Liam, fått kläder av mina snälla vänner och så har jag själv hittat mycket till henne. Så nu har vi så att vi klarar oss länge. När kläderna är tvättade ska jag även välja ut det som ska packas i BB väskan och vad hon ska ha på sig när vi åker hem därifrån. Går imorgon in i vecka 36 så det är absolut dags att förbereda sig inför den stora dagen. Vi är så nyfikna på när det blir.
 
Den stora fina spegeln har vi kollat på flera gånger när vi varit på Ikea. Men av någon anledning har det aldrig blivit något köp, tills igår. Den passar så bra och nu slipper jag springa in på toaletten och kolla utseendet innan jag ska iväg någonstans. Fåfäng som man är.
 
Den fina vasen med blomman blev det till köket och även den söta servetthållaren. Andra köp är en kruka till våra orkidéer, ett helt nytt tallrikset, badhanddukar till Sami och Liam och lite gästhanddukar till båda badrummen. Sami fick även en ny badrumsmatta till sitt badrum och vi köpte inlägg till toaletten så att Liam ska slippa använda pottan. Hemma har han inte blöja längre och han föredrar att gå på toaletten istället för på pottan. Underlättar för oss också.
 
Som jag skrev igår blev jag väldigt nöjd över köpen och trots att det var löningshelg så var det inte särskilt jobbigt att vara där. Det gick smidigt och bra ändå och foglossningen störde mig inte alls särskilt mycket. Längtar redan efter nästa besök! Men det dröjer nog några månader.

Ikea, lunch och fika

Idag fick Liam umgås med sin mormor och Kari medan jag och Sami var på Ikea. Det blev en byrå till lillan, spegel till hallen och massa annat smått och gott som servetthållare och krukor tillexempel. Känner mig väldigt nöjd efter dagens Ikeabesök!
 
Efteråt blev det en sen lunch hemma hos Kari där även hans dotter Linda var. Liam var som alltid väldigt glad över all uppmärksamhet han fick. Det blev fattiga riddare till efterrätt, mamma gav presenter från sin resa till Kina och passade även på att färga mina ögonbryn. Skönt att bli ordentligt bortskämd ibland.
 
Nu börjar Big Brother snart vilket jag och Sami förstås ska se. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll!

Flashdance nästa fredag

Min syster fick två biljetter till musikalen Flashdance i födelsedagspresent. Och hon har valt att ta med mig! Jag blev väldigt glad, ska bli otroligt mysigt med en systerkväll. Sen lär det bli sista gången jag gör något speciellt innan lillasyster är här. För då räknar jag med massa mys hemma istället. 
 
Nästa fredag ska vi dit, tror att det kommer bli jättekul. Får bara hoppas att det finns möjlighet till många toabesök under musikalen! Kanske be om en extra stol till min mage också. Nejdå, det kommer nog att gå kalas. :)

Böcker om att räkna

Som ni säkert vet älskar jag Goboken. För någon månad sedan fick Liam den sista boken i Disneyserien och den är nu komplett. Jag funderade då på om jag ville gå vidare med ABC klubben eller "Mitt första 123". Eftersom Liam för tillfället är klart mer intresserad utav siffror än av bokstäver så blev valet enkelt. Det fick bli siffror och välkomstpaketet fick vi någon vecka senare. Den innehöll första boken, flera räknespel och även en mindre bok till oss föräldrar där det stod om varför det är så viktigt att barn lär sig att tycka om siffror och matematik. Väldigt intressant läsning!
 
Tillexempel stod det att om ett barn räknar från ett till tio så räknas det egentligen inte som räkning utan de säger en ramsa som de lärt sig utantill. Om de däremot börjar räkna någonting, tillexempel sina fingrar så märker man att det genast blir svårare. Först då räknar barnen! När de kopplar att varje finger står för en siffra. Och det har jag märkt på Liam. Han kan räkna till tjugo utan problem men tar han hjälp av fingrarna så blir det genast lite klurigare. Vi har även börjat träna på att han räknar sina bilar, och så gillar han att säga vad de har för färger.
 
Hur som helst, idag kom det andra bokpaketet med 2 boken och 3 boken. Det finns totalt 15 böcker, en för varje siffra upp till 15. De är väldigt fina, lättlästa, roliga att följa och handlar om räkning och matematik. Både jag och Liam älskar dem!

Hösten är den mysigaste årstiden

I vanliga fall brukar jag lämna Liam till förskolan runt niotiden. Men idag börjar jag jobba redan klockan nio så blev en ovanligt tidig morgon för oss. Eftersom att Liam då istället äter frukost på förskolan istället för hemma så bäddade jag ner honom i soffan framför Nick Jr medan jag gjorde mig iordning. Dröjde inte länge förrän Theo joinade honom.
 
Det är något speciellt med hösten. Mörkret, ljudet av regnet som slår mot taket, tända ljus och gosiga filtar. Jag gillar det starkt! Men nu hinner jag inte sitta här mer. Vi hörs efter jobbet!

Fyndat ERGObaby startpaket

Just nu finns denna fantastiska bärsele på rea hos Jollyroom. Tidigare pris var 1095 kronor och nu reas den ut för 699. Jag klickade hem den på en gång! Bara hört positivt om denna bärsele, då den ska vara väldigt bekväm för barnet.
 
Till Liam behövde vi aldrig någon bärsele, han ville aldrig bli buren långa stunder. Nu tänker jag att den kommer underlätta livet som tvåbarnsförälder. Men kommer inte vilja överanvända den, vill inte att hon ska bli beroende av att bli buren. Liam tyckte om att ligga för sig själv i babygymmet eller bredvid mig i soffan. Jag kommer vilja gosa massor med lillasyster, precis som jag gjorde med Liam. Men att de känner sig trygga i sin egen närvaro tidigt tror jag också är viktigt och bra start för att kunna bli självständiga.
 
Men oj vad jag gissar att den här bärselen kommer komma väl till användning. Så glad att jag såg kampanjen!

Höstklädd

Efter jobbet har jag myst runt i min nya topp från H&M och kofta från Cubus. Just koftan är så otroligt mysig, jag och My köpte varsin. När jag får en ledig dag framöver ska jag gå igenom min garderob och rensa ut den. Har insett att flera av mina koftor har försvunnit. De ligger antagligen gömda under andra kläder. Röran jag har i garderoberna är inte nådig. Dags att göra något åt det!

Några av gårdagens köp

Jag som bara hade tänkt kolla på lite ytterkläder till Liam kom hem med klart mer.
 
Till lillasyster blev det en mysdress, klänning, rosettband, vantar och världens sötaste små skor. Blev även en väldigt fin uggla som vi har tänkt ha i spjälsängen.
 
Till Liam blev det en pall, fodrade stövlar, mössa, fingervantar och den blåa overallen ni ser i inlägget nedan. Köpte även ståbräda till vagnen eftersom vi valt att inte ha någon syskonvagn. Förhoppningsvis räcker det med ståbrädan. Liam har börjat tröttna på vagnen men risken är att han kommer vilja sitta igen bara för att lillasyster gör det. Vi får se, förhoppningsvis kommer han istället att älska sin ståbräda när han inte orkar gå mer. Sen när vi är ute hela familjen på promenad så kan vi bara ta varsin vagn om Liam skulle vilja sitta ner. Till vagnen passade jag även på att köpa två krokar där jag kan ha shoppingkassar och dylikt.
 
Till mig blev det stövlar från Skopunkten. Sen även en topp från H&M och en mysig kofta från Cubus som inte kom med på bild. Tror det var allt jag hittade igår! Bra shoppingdag och alltid lika trevligt att umgås med Mysan.

Vinteroverall till lilleman

Idag ska jag och My till centrum för lite shopping. Jag har 25% rabatt på valfri vara hos Kappahl så det blir att inhandla årets vinteroverall till Liam. Har bestämt mig för Kaxs vinteroverall och troligtvis blir det den ljusblåa. Men bestämmer färg när vi väl är i butik. Ska även köpa fingervantar och en mössa till Liam, och ett paraply om de har.
 
Lär uppdatera lite från dagen genom Instagram. Maryswe heter jag där för er som missat det!
 

Magen vecka 35

Många gravidinlägg nu, för idag går vi även in i ny graviditetsvecka! Vecka 35 är här och nu börjar det verkligen kännas att vi snart är framme vid slutet. Bilden på magen blev inte så jättebra, lillasyster höll på och bökade när jag skulle ta bilderna så magen fick en väldigt intressant form. Jag är för lat för att ta ny, den är ju charmig på sitt sätt ändå.
 
Halsbrännan har förvärrats och jag vaknar på nätterna av att jag har jätteont i halsen. Det blir många toabesök och måste även dricka mycket vatten nattetid. Annars sover jag väldigt bra och känner mig utvilad när jag går upp på morgonen.
 
Idag är det förresten precis en månad till min sista dag på jobbet. Jag är glad att jag valt att jobba så länge för det får tiden att gå. Men nog längtar jag tills jag är mammaledig, speciellt till den dagen då vi äntligen har lillasyster hos oss. Hoppas verkligen att även sista tiden av graviditeten fortsätter att rusa.

Tillväxtultraljud vecka 35

Tillväxtultraljudet gick jättebra! Det visade sig att lillasyster inte alls är liten för sin vecka. Hon är istället ganska stor! Ca 2600g väger hon redan vår stora tjej. Medelvikten för den här dagen är 2300g så hon väger 12% mer ungefär. Vilket är helt ofarligt och väldigt bra istället. Föds hon vid bf eller strax efter så lär hon väga ca 4 kg precis som sin storebror gjorde. Det var väldigt otippat!
 
De tror att anledningen till att min mage inte växer som den ska beror på hur hon ligger. Hon har huvudet neråt och ligger med ryggen längst med hela livmodern så hon tar så lite plats i magen som det går. Därför behöver inte livmodern växa så snabbt, hon har det trångt och mysigt istället. Jag fick en ny tid om två veckor för att man då ska se att hon följer sin egen kurva. De vill alltså att hon i fortsättningen ska väga lite mer än vad som anses som "normalt" för veckan. Bra verkar hon ha det i alla fall! Hon sparkade mycket under undersökningen. Bra med fostervatten har hon också och navelsträngen fungerar perfekt. När kvinnan rörde högst upp på magen så gjorde det lite ont för mig och hon undrade om det gick bra. Jag svarade "ja det är bara lite ömt för att det är här hon alltid sparkar". Kvinnan visade då varför, lillasysters häl låg nämligen precis intill och är anledningen till varför jag alltid känner sparkarna på samma plats. Det var så fint att se den lilla foten!
 
Som ni ser fick vi även med en bild hem i 3D. Jag älskar den! Hennes underbara näsa, den gosiga kinden och handen som ligger skyddat över ögonen. Andra handen ligger under hakan bredvid navelsträngen.
 
Vi fick även bekräftat att det är en flicka vi väntar. Självklart är det aldrig säkert förrän de kommer ut men hon fick en väldigt tydlig bild och det var ingen tvekan om vad vi såg. Älskade lillasyster, jag orkar snart inte vänta mer. Strunta i att gå över tiden, kom ut i vecka 38 eller 39. Vi längtar så! ♥

Ikea i helgen

Nu i helgen ska vi äntligen till Ikea igen! Ja att välja löningshelg är inte så smart egentligen men vi har inte riktigt något val. Vi vill gärna dit innan lillan är född och jag jobbade helgen som var och jobbar om två helger. Efter det börjar jag bli så höggravid att jag inte vet om jag orkar med ett besök på Ikea. Så vi får helt enkelt se till att vara där när det öppnar så kanske det är lite lugnare.
 
Det vi är ute efter är en byrå till lillasyster, en nattlampa för nattamningen, matta till sonens sovrum och ett soffbord till övervåningen. Jag vill även titta på nytt köksbord med tillhörande stolar och gardiner till lillemans sovrum. Ska bli så mysigt att gå på Ikea med älskling. Det är tur att han har så mycket tålamod att han orkar strosa runt, och faktiskt tycker att det är mysigt.
 
Nu ska jag och lilleman göra oss iordning. Vid nio ska han till förskolan och sen åker jag vidare till sjukhuset för tillväxtultraljudet. Berättar hur det gick när jag är hemma igen!

Dra ner på tempot

Här hemma är det snart dags att natta lilleman. Vi tar det lugnt hela familjen och spenderar söndagen så som den ska spenderas. Sami sitter vid datorn, Theo sover i soffan, jag bläddrar i tidningar som kommit i brevlådan senaste veckan och Liam tittar på första Bilarfilmen.
 
När lilleman sover blir det att kolla någon film för mig och älskling. Köpte en godispåse på vägen hem från jobbet som jag ska mumsa i mig. Den är jag värd efter en jobbhelg. Imorgon är jag ledig eftersom att jag har tillväxtultraljudet och sen är jag även ledig på tisdag. Då blir det shopping med Mysan!
 
Hoppas ni har haft en fin helg, vi hörs imorgon.

You smile, I smile

Alltid när jag ska ta bild på magen vill Liam vara med. Varannan bild måste tas på honom och han ska alltid göra någonting tokigt på bilderna. Ibland drar han fram magen och vill att jag ska fota den, vet inte hur många bilder vi har på hans mage nu. Igår blev det att spexa på stolen. Det här med att få helt normala bilder där han ler snällt in i kameran är helt omöjligt. Jag får grimaser, busleenden eller så tittar han bort eller gömmer ansiktet. Men att få vara med på bild är ändå det roligaste han vet! Vår älskade lilla pajas.  

Extrakontroll MVC vecka 34

Idag var jag på en extrakontroll på MVC för att kolla om magen växt till sig. Det hade den tyvärr inte så det blev att boka in ett tillväxtultraljud som jag ska på nu på måndag. Då mäter man flera delar på bebisen för att kunna uppskatta hennes ungefärliga vikt. Hon får ligga lite plus/minus det som anses normalt för veckan men hon får inte vara allt för stor, eller liten som det verkar vara nu. Ska bli spännande att veta hur mycket hon väger. Förhoppningsvis är hon bara lite liten för graviditetsveckan och ingenting att oroa sig över. Det ska hur som helst bli roligt att få se henne igen! ♥

IPhone 6 beställd!

Igår satt jag uppe och väntade på att klockan skulle bli midnatt. Då släpptes nämligen förbeställningen av iPhone 6 och jag ville inte riskera att behöva vänta flera veckor på den. Självklart blev det tuff belastning på Tele 2's hemsida och sidan laddade bara om och om igen. Tillslut lyckades jag lägga en vit med 64 gb i varukorgen. Ville inte ha plus-varianten då jag tycker att den är för stor. Vanliga sexan är lite större, men tunnare, än femman och det känns alldeles lagom för mig.
 
När jag lagt telefonen i varukorgen hamnade jag i kö för att komma in på själva köpsidan pga att det var så många som ville handla. Satt över en timme i kö och bara väntade och väntade utan att ha en aning om hur många som var före mig i kön. Somnade vid 01 i sängen och vaknade vid 01.15. Då laddade den fortarande och jag insåg att det var dags att ge upp eftersom jag säkert inte skulle få sova längre än till 08 ungefär.
 
Så fort jag vaknade imorse beställde jag telefonen och det var förstås ingen kö längre. Många måste ha hunnit före mig under natten men ändå fanns telefonen kvar i lager och jag får den nästa fredag! Happy me! Känns lite så där att jag satt uppe så sent i onödan, men är glad att jag inte kommer behöva vänta flera veckor. Har iPhone 5 nu och den kommer lägga av när som helst. Ena knappen är jättetrög och den bättre kameran fungerar inte alls medan selfie kameran fungerar ibland. Även batteriet håller bara någon timme när jag använder telefonen aktivt. Som ni hör var det verkligen dags för en uppgradering!

Fika och lunch

Tidigare idag åkte jag och Liam hem till Nathalie och Melina. Barnen busade tillsammans och jag och Nathalie drack kaffe, åt hennes goda bullar och pratade om våra graviditeter. Nathalie har nämligen bf bara tio dagar efter mig! Och det skiljer 4 dagar mellan våra barn, vad är oddsen för det? Ser verkligen framemot att dela mammaledigheten med denna pingla ännu en gång.
 
Vi åt korv med bröd till lunch och efter lite mer bus var det dags att åka hem. Väl hemma var jag ganska slut men istället för att lägga mig i soffan dammsög jag hela huset och bäddade rent både våran och Liams säng. Så nu har jag gjort mig välförtjänt av soffhäng. Liam tittar för säkert hundrade gången på Bilar så jag får lite avkoppling. Vi har precis ätit middag och om några timmar är det dags att göra honom klar för sängen. Sami är iväg och golfar med vänner i det fina vädret så det är bara jag och lilleman ikväll. Ja och så hunden också förstås, och en sparkande tös i magen.

Tisdagens köp

I tisdags blev det att shoppa i centrum. Jag hade 20% rabatt på valfri bok i bokhandeln och gick länge bland hyllorna och letade efter en bok att läsa. Tillslut hittade jag Hämnden bär Prada, som förstås är fortsättningen på Djävulen bär Prada. Hade ingen aning om att det fanns en fortsättning och självklart blev det att köpa den.
 
På Kappahl (där jag också hade lite rabatter) hittade jag en massa fint till barnen. Till lillasyster blev det den underbara filten från Newbie. Till storebror blev det ett par mjuka och fina byxor och två tröjor. De har fått in så mycket fint den senaste tiden. Plockade på mig ännu mer men det var min kära syster som sa "eh Maria, kanske dags att lugna ner sig?" Haha ja jag blir lite omöjlig när jag shoppar. Var duktig och la tillbaka en del men tröjorna och byxorna behöll jag. Kommer sitta så fint på lilleman!

Kycklingbagel och trevligt sällskap

Igår blev det en tur till centrum med syster. Jag shoppade lite nya kläder till Liam som ni ska få se senare. Blev även en filt till lillasyster och en bok till mig. Bra shoppingdag!
 
Lätt lunch blev det på Espresso House. Kycklingbagel och ischai, svårslaget. Väldigt mysigt att umgås med Anna igen, vi hade mycket att prata om. Hon fick även en försenad födelsedagspresent från mig. Träningstopparna beställde jag från Zalando och det tog en vecka för topparna att levereras, så lång tid trodde jag inte att det skulle ta och då hann jag inte få dem innan hennes firande. Men igår hade de kommit och hon som blivit en riktig träningsjunkie blev väldigt glad. Jag längtar tills även jag får sätta igång med träningen igen.

Umgås med syster

Den fina blombuketten jag fick av Sami för två veckor sedan har förstås vissnat vid det här laget. Men i buketten fanns tre liljor som inte hade slagit ut än när jag fick buketten. Det gjorde de förra veckan och de blommar än! Jag har bytt plats på dem så de får hänga tillsammans med mina vita orkidéer. Ser så fint ut.
 
Idag är det jobb som gäller men ska även hinna med en shoppingtur med min syster Anna. Vi har inte setts så mycket den senaste tiden. Hon har varit upptagen med sitt nya jobb som showartist på Viking Line. Men idag ska vi ses och det ser jag framemot!
 
Nu har lilleman precis ätit upp sin frukost så jag tänkte busa med honom innan det är dags att göra sig iordning för jobb och förskola. Skönt när man har mycket tid på morgonen. Ni får ha en fin dag!

Magen vecka 34

Vi är framme vid vecka 34 och nu är det inte många veckor kvar tills vi gått en fullgången graviditet. Känns bra!
 
Bortsett från att jag flåsar som en gris från minsta ansträngning så mår jag bra. Känner mig inte så trött på kvällarna och halsbrännan kommer varje dag men den är väldigt mild.
 
Lillasyster har som ni vet vänt sig med huvudet nedåt och hon ligger med ryggen vilandes mot min vänstra sida. Vilket gör att alla sparkar hamnar på samma plats på högra sidan. Det känns som att jag har blåmärken i magen för att det blir så känsligt när hon är där och drar med knän eller lyckas få till några ordentliga sparkar. Men trots smärtan är det fortfarande lika mysigt varje gång. Jag är glad över att känna livstecken från henne dagligen, speciellt med tanke på att hon är så mycket lugnare än vad storebror var.
 
Magen ser inte ut att ha vuxit något sedan förra veckan, men det vet vi beror på att mitt sf-mått inte ökar som det ska. På fredag ska jag till MVC och se om det skett någon förändring. Vi får hålla tummarna! Börjar bli lite nervös även om jag vet att det antagligen inte är någon fara. Men man oroar sig så lätt som gravid.
 
Det känns overkligt att vi redan är framme vid de sista veckorna av graviditeten. Det har gått så mycket snabbare den här gången än vad det gjorde när vi väntade lilleman. Vi längtar efter lillasyster något enormt och oktober kommer bli en riktig förberedelsemånad. Då tar vi upp spjälsängen, bäddar den, bäddar iordning vagnen, tvättar alla kläder och köper det sista. Sen är hon så välkommen vår efterlängtade skatt! ♥

Helgerna rusar förbi

Igår blev det att rösta. Största anledningen till att jag röstade var för att minska sverigedemokraternas framfart. Även om min röst inte gör mycket i det stora hela så vill jag bidra på det sätt jag kan. Att de får 13 % av rösterna är skrämmande. Det visar vilket litet förtroende övriga partier har för många svenskar. Bara här i min kommun var det nästan 20% som röstade på SD och det får mig att undra vilka mina grannar egentligen är. Men, men. Inget man kan göra något åt nu och övriga partier kommer få lära sig att samarbeta för att skapa en bra politik för vårt land där SD har så lite inverkan som möjligt.
Efter röstningen blev det en tur till thairestaurangen för middag med familjen och My, Jonny och Theo. Det var väldigt gott och jag var förvånad att Liam kunde sitta stilla så länge som han gjorde. Lite tack vare att jag förberett med både ritblock och bilar.
 
Nu ska jag och lilleman göra oss iordning innan det är dags att gå till förskolan. Ni får ha en fin dag!

Feeling like a big family

Det går toppen att vara höggravid, med halvtrotsig blivande treåring och två hundar. Mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Loke är inte alls lika vild som tidigare och Liam älskar att få busa med en hund som inte springer iväg som Theo gör när han närmar sig. Loke har helt enkelt inte lärt sig än att han borde vara på sin vakt.
 
Idag ska jag, Sami, Jonny och My rösta i det spännande valet och sen blir det en tur till favoritthaien för middag. Får se om de har någonting som Liam gillar, och om han har lust att sitta still så länge. Har planerat att ta med lite papper och kritor som det kanske går att muta med.
 
Ni får ha en fin avslutning på helgen!

MVC vecka 33

Igår var det dags för ett MVC besök. Alltid lika trevligt att sitta och prata med min mysiga barnmorska. Mina värden var bra också och jag har äntligen lyckats få upp mitt järnvärde, tack vare två tabletter om dagen.
 
Hon kunde konstatera att lillasyster ligger med huvudet neråt och förhoppningsvis stannar hon i det läget. Lyssna på hjärtat var lika mysigt som alltid. Däremot har inte sf-måttet ökat som det borde. Sånt händer ibland och är oftast helt ofarligt. Antingen är hon lite mindre, kan även vara att livmodern växer ikapp under veckan eftersom sf-måttet inte ökar regelbundet utan stötvis. Om inte så kan det vara något som är fel, vilken inte är särskilt vanligt. För säkerhetsskull ska jag tillbaka redan nästa vecka för att kolla om kurvan ser bättre ut, annars blir det ett tillväxtultraljud. Jag vill gärna se lillan igen, men bara så länge allting är bra med henne. Det känns som att hon har det bra i magen i alla fall, hon myser och trycker ut både knän och armbågar. Kan även känna hur hon pillar med fingrarna. Hicka har hon flera gånger om dagen också och då hoppar hela livmodern.
 
Får se hur MVC besöket går om en vecka!

Böcker på väg

Läsning är ett stort intresse som jag alltid har haft. Ändå kan det gå lång tid utan att jag läser någonting, för att jag känner att jag inte har tid. Den senaste tiden har jag börjat läsa mer igen och den bok jag läste ut senast var En shopaholic i väntans tider av Sophie Kinsella. Nu har jag beställt fortsättningen, som är den sista i serien vad jag vet? Förhoppningsvis kommer det fler böcker för de är så himla roliga. Beställde även den fristående romanen Cocktails för tre av samma författare. Jag har läst väldigt många av hennes böcker och aldrig blivit besviken. Riktig feel-good läsning!

Shetland Sheepdog

Igårkväll kom den här skönheten över och ska stanna till på måndag. Liam sov när han lämnades och det första han sa när han vaknade imorse var "Loke!" och då var det inte en chans att jag skulle få ligga kvar i sängen. Upp 06.45 men vad gör det? Den här lurviga lilla vovven är så himla mysig och jag gissar att vi kommer få en toppenhelg!

Nu är skötväskan på väg

Precis gjort en beställning från Jollyroom.se och beställde förvaringslådorna och skötväskan ovan.

Som ni ser bestämde jag mig för den gråa skötväskan. Den svarta som jag var inne på först har jag hört lite negativt om och då valde jag den gråa istället som jag också gillade och som även var några hundralappar billigare.
 
Förvaringslådorna till vänster är till Liams sovrum och där kommer jag även ha den i mitten till en början. Men den är egentligen till lillan och tänkt att ha i vardagsrummet med alla hennes bebisleksaker. Kommer försöka se till så att Liam har sina leksaker i lekrummet, framförallt de som kan vara farliga för lillan. Tycker att det är mycket roligare att köpa förvaringslådor som är lite finare. De blir ju en del av inredningen!

Kalasmiddag

I helgen firade vi Anna som i söndags blev 23 år. Jag känner mig gammal som har en lillasyster som blir 23, det må jag säga!

Hur som så var det väldigt trevligt. Jag missade själva släktkalaset för att jag jobbade men kom över lagom tills det var dags för middag istället. Vi åt och pratade länge och när lilleman började se sömnig ut (och jag själv höll på att somna i soffan) så var det dags att åka hem.
 
Snart kommer det förresten upp några fler annonser på Tradera. Bland annat från Lundmyr, så är ni sugna på att kolla in kan ni göra det här.

Säljer barnkläder på Tradera storlek 62 - 86

Igår och idag har jag lagt upp totalt 8 annonser med kläder på Tradera. De är i storlek 62 - 86 och är allt från bodies till sparkdräkter och jackor. Är ni nyfikna får ni gärna gå in och kika här!
 
Har en hel kasse med kläder som ska säljas så kommer lägga upp lite då och då när jag känner att jag har tid. Lär bli mer aktivt sen när jag är mammaledig!

Mina tankar om The Sims 4

Jag har fått frågan av flera om jag kan skriva vad jag tycker om Sims 4. Det har jag tänkt göra sedan jag köpte det men har velat bekanta mig mer med spelet för att få en ordentlig uppfattning. Det känner jag att jag har fått nu.

Sen är det självklart jag och Sami på bilden till höger. Börjar alltid med att göra oss och sen spelar jag våra barn och deras barn så man tillslut har ett jättefint släktträd. Men det var inte vad jag tänkte att det här inlägget skulle handla om. Jag har både ros och ris att ge till spelet.
 
Ros
- Simmarna har fått känslor! Beroende på vad de hittar på förändras deras humör. De kan känna sig glada, arga, laddade, flörtiga, besvärade och många fler känslor.
 
- De kan umgås med varandra på ett helt annat sätt än tidigare. Tillexempel kan man samtidigt som de tittar på tv starta diskussioner med vänner och familj. De kan alltså äntligen göra mer än en sak samtidigt där du har mer kontroll. Till skillnad från i Sims 3 där de började prata med varandra vid matbordet men du kunde inte bestämma vad de skulle prata om. De kan även ta med kaffekoppen på toaletten och har möjlighet att kombinera flera olika sysslor. De startar även gruppsamtal på ett mer verklighetstroget sätt än tidigare. Du kommer märka att dina simmar vill prata med varandra mest hela tiden!
 
- Helt nytt skapa-sims läge. Möjligheterna är större att göra unika simmar.
 
- Nytt läge för att bygga hus som är förenklat. Har inte hunnit bekanta mig så mycket med detta ännu då jag varit mer sugen på att  faktiskt spela än att bygga hus. Har bara byggt ut ett färdigt hus med flera rum hittills men ska i framtiden bygga ett hus från grunden. Det jag sett hittills är att det nya sättet är toppen.
 
- Mycket har blivit mer verklighetstroget. Tillexempel när någon blir gravid så står det vilken trimester de befinner sig i och för att ta reda på att de är gravida måste de ta ett graviditetstest. Inte som i Sims 3 där man förstod att simmarna var gravida för att en viss melodi spelades efter myspyset och att de någon dag senare började spy. Som höggravid blir det även många toalettbesök på natten och simmarna blir även hungrigare.
 
Ris
- Det är väldigt mycket som har tagits bort från Sims 3. Staden är mindre och de kan besöka färre platser. Det gör att spelet blir mer begränsat och det känns som att man kommer tröttna på det snabbare.
 
- Simmarna kan inte röra sig fritt i staden på samma sätt som i 3an. Nu är de två städerna som man kan besöka uppdelade i stadsdelar. Inom en stadsdel kan du röra dig fritt men ska du besöka en annan stadsdel så laddas spelet innan du tar dig tid. Jag saknar rörligheten man hade i Sims 3, blev mer verklighetstroget.
 
- Det finns inga småbarn! Simmarna är gravida, får nyfödda och sen blir de automatiskt barn som börjar skolan. Inga bebisar som lär sig prata och gå alltså. Detta är okej för mig om de har tänkt skapa ett expensionspack som heter "småbarnsliv" tillexempel där man får in 1 åringarna igen. Som är ordentligt utökat från Sims 3 med barnvagnar, playdates, babycafén och liknande. Har de tagit bort småbarn helt och hållet är det ett väldigt stort minus enligt mig.
 
Sammanfattning
Jag är nöjd med Sims 4 även om en del ändringar har gjort mig besviken. Jag hoppas helt enkelt på att de sitter inne med helt fantastiska expensionspack som kommer väga upp allting de tagit bort från Sims 3. Helt klart ett spel värt att spela och ett nytt beroende för mig!

Magen vecka 33

Veckan börjar med att vi går in i vecka 33. Lillan är nu ca 43 cm lång och väger ungefär 2 kg. Vår stora tjej!
Jag tror att hon har börjat vända sig med huvudet neråt, även om hon fortfarande har mycket plats i magen och kan vända sig igen. Det känns som att de flesta sparkar kommer upp mot revbenen och det ilar ner mot blygdbenet. Vilket förstås kan ha med min foglossning att göra också.
 
Snart är vi nere på färre än 50 dagar till bf, oj vad vi längtar till november! ♥

Liten sjukling

När jag kom hem från jobbet idag hittade jag mina fina killar sovandes i soffan. Sami har varit hemma med Liam som har fått feber. Uppe på 39 grader för tillfället. Han har fått i sig lite juice och några mariekex. Nu känns han lite piggare men det är att titta på Bilar filmerna hela dagen som gäller. Hoppas att han mår bättre imorgon. Då är jag ledig från jobbet så vi hade ändå varit hemma tillsammans oavsett. Det här är andra vab-dagen vi har i år så man kan lugnt säga att vi har en kille med super-immunförsvar. Men ibland blir även den starkaste sjuk. ♥

Bra start på helgen

Idag har Samis pappa, hans flickvän och Lollo och Robert varit över på middag. Jag gjorde potatisgratäng och en sweet chili sås, Lollo fixade salladen och Sami grillade fläskfilé. Väldigt gott blev det och känns härligt att fortfarande kunna grilla.
Liam var väldigt nöjd över att ha Lollo och Robert över. Han var lika pratglad som alltid och höll sig alltid nära Lollo. Det blev sen nattning för honom, vid tio somnade han utmattad och jag hoppas på sovmorgon imorgon. Men det är mycket möjligt att han väljer att vakna vid 07 ändå.
 
Nu ska jag spela Sims 4! Ni får ha en trevlig kväll.

Piggar upp hemmet

I måndags överraskade Sami mig med blommor och choklad. Bara för att han tyckte att jag förtjänade det. Jag blev så glad att jag sken som en sol hela kvällen. Små handlingar av kärlek kan göra så himla mycket.
 
Igår skrev jag att jag skulle visa vad jag köpte på Jysk, och det var blommorna på bilden längst ner. De passar så himla bra till köket. Ser så hemtrevligt ut.
 
Nu leker Liam med sina bilar och jag håller på att installera Sims 4 på datorn. Äntligen har spelet kommit! Har väntat i flera månader. Så fort sonen sover ikväll blir det jag som dejtar datorn. Sami sticker iväg och golfar med Robert efter jobbet och direkt från golfen ska han på handbollsträning. Tur att jag kommer vara så upptagen med mitt spelande att jag nog inte ens kommer märka att han är borta. Annars brukar jag tycka att det är tråkigt när han är iväg så länge.

Heldag med favoriter

Idag har de här tuffingarna fått busa tillsammans. Det började med lek hemma hos oss. Jag bjöd på sockerkaka och medan pojkarna lekte drack jag och My kaffe och fikade. Någon timme senare efter att kidsen fått i sig lite lunch tog vi bilen till Nynäs och Dollarstore för lite nödvändig shopping. Jag fyndade massor, från rengöringsmedel till örngott. Blev även en tur till Jysk där jag köpte söta krukor till köket. Kommer bild imorgon eller när jag har tid.
 
Vi vuxna hade inte hunnit få i oss någon lunch så det blev en tur till Nynäs bästa thairestaurang. Tanken var thaimat men väl där var jag så himla sugen på sushi. Bra val för deras var jäkligt god.
 
När vi kom hem igen kände jag mig helt slut. Nu laddar jag upp inför tevekväll med min kära pojkvän. 20.00 Idol, 21.00 Big Brother, 22.00 Paradise Hotel. Bra dag, bra kväll!

2 månader till bf

2a september betyder två månader tills vårt lilla hjärta är beräknat. Tiden får gärna gå väldigt fort! Om jag får bestämma kommer hon på slutet av oktober. Men jag har ställt in mig på att gå över även denna gång. Liam föddes fem dagar efter bf. (Beräknat förlossningsdatum)
 
Oavsett är det inte så långt kvar, även om det känns väldigt overkligt. Vem är du lilla vän? Vi är så nyfikna. Din storebror tar på min mage varje dag för att kolla att du har det bra. Idag svarade du med att sparka honom rakt i handen, det tyckte han om. Du är så efterlängtad! ♥

Snö of Sweden hos Campadre

Just nu har Campadre en kampanj med massor av fina smycken från Snö of Sweden. För mig blev det att klicka hem det fina armbandet högst upp. var länge sedan jag köpte nya smycken så det var allt på tiden. Hade gärna beställt några till men nu får jag hålla i plånboken för min egen del. Måste leta födelsedagspresent till min syster som blir 23 på söndag. Sen börjar det bli dags att hitta en höstmössa till sonen, på mornarna är det kallt nu. Får se hur jag ska lyckas övertala honom om att mössa är bättre än Blixten McQueen kepsen...

Grattis Theo, 7 år idag!

Idag blir min älskade chihuahua Theo 7 år. Vilket betyder att jag snart har haft honom i 7 långa år och det har varit helt fantastiska år kan jag lova er. Jag minns det som igår när vi fick hem honom. När han låg skakandes i min famn i bilresan hem från uppfödaren. Hur busig han var den första tiden. Kissade överallt, vägrade att sova i sin egen säng och skulle bara sova med mig och hur han älskade att se sig själv i spegeln.
 
Du är en alldeles egen, underbar och tokig hund kära lilla Theo. Skulle man mäta det i människoår är du redan 49. När blev du äldre än mig? Nu sover du helst i soffan eller springer runt på tomten. Trots att lilleman provocerar dig dagligen har du så mycket tålamod att du låter honom vara. Något irriterad bara. Älskar dig kära lilla Theo! Jag hoppas att vi får minst 7 år till tillsammans. ♥

Magen vecka 32

Idag går vi in i graviditetsvecka 32, lagom till att hösten är här. Den årstid då mini kommer att födas!
 
Det är inget som egentligen har ändrats sedan förra veckan. Sammandragningarna och foglossningen är precis som vanligt. Halsbrännan är mild och annars har jag inga gravidkrämpor. Lillasyster väger nu strax under 2 kg och är ca 42 cm lång. Börjar bli riktigt stor och det känner jag på hennes rörelser. Även om hon fortfarande är väldigt lugn så känner jag ofta hur hon vänder på sig och drar med fötter och armbågar över magen. Hon har även hicka väldigt ofta. Nu är det inte många veckor kvar i graviditeten och jag längtar något enormt tills vi får träffa mini. ♥

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!