Träffa släkten

Efter jobbet idag ska vi hem till Claes för att fira hans äldsta dotter, min kusin, Olivia som fyllt år. Blir fika och mys.
 
Passar därför på att lägga upp lite bilder från när vi setts förut. Ovan är från när pappa fyllde 45.  Vänstra bilden är på Sami, farfar och mig. Plus en väldigt liten Liam, bara två månader gammal. Snutten. Till höger är Anna och Olivia. Anna vi längtar efter dig! 21a oktober kommer hon hem, nu är det inte långt kvar alls. Fast hon stannar bara tre veckor. Sen drar hon vidare för jobb på soliga Gran Canaria. Är inte alls avis...

iPhone 5

Testar att mobilblogga från nya telefonen som kom igår! Är sååå nöjd. Superbra kamera och så är den skitsnygg också. Nu ska jag hitta ett fint skal till den.

Liam knackar dörr

Igår letade Liam efter Sami när han gick på toaletten. Så ställde han sig mot sovrumsdörren och började knacka! Så jäkla söt. Har han aldrig gjort förut. Att Sami inte var i sovrummet kunde ju inte han veta. Väldigt envis var han också. Vårt lilla charmtroll. Enjoy!

If you give your heart I'll give mine

Klänning och halsduk från Missoni för Lindex och leggings och pumps från Topshop
 
Så här skulle jag gärna gå klädd idag. Kollade in Missoni kollektionen igår på Lindex. De hade ganska mycket kvar. Men det enda jag verkligen ville köpa var halsduken ovan. Eller ja klänningen också förstås, men jag har inte riktigt råd att lägga så mycket pengar på mig själv just nu medan jag fyller på Liams höst/vinter garderob. Tyvärr var halsduken slut men det stod att de fyller på hyllorna hela tiden så varje gång jag är i centrum ska jag gå in och kika om de har fått in halsduken. Så kanske den någon dag blir min.

Trött mamma som skriver

Här är bilder från öppna förskolan idag. Barnen lekte och hade hur kul som helst. Liam glömde bort att han har en mamma och var precis överallt. Lekte antingen själv eller med andra barn. Förskolan lär ju inte bli något problem nästa år... Mamma vem?
 
Nu är jag trött! Sami slutar jobba snart så ska alldeles strax börja med maten. Egentligen vill jag bara ligga i soffan och göra ingenting. Liam sover, han somnade i vagnen på vägen hem och jag lät honom sova vidare när vi kom hem. Han var så himla trött, inte en chans att han skulle hålla sig vaken till 20 ikväll. Är han klarvaken då så får han vara det. Men jag tror att han kommer vara lika trött ikväll, lilleman behöver få sin sömn.
 
Ha en trevlig kväll kära läsare! Snart är det helg. Igen.

Shopping och öppna förskolan

Nu sover Liam och om en timme ska vi röra oss mot centrum. Jag ska leta efter en present till min kusin Olivia som vi ska fira på söndag och så behöver jag handla ris och mat till Liam. Sen ska jag och Liam på öppna förskolan med Nathalie, Melina, Mikaela och Ilon. Så det lär bli lika livat som sist de sågs. Kul!

120927

Dagens humör: På bra humör, men har en jäkla träningsvärk
Dagens planer: Lite shopping och sen öppna förskolan med Nathalie och Michaela.
Dagens kändis:
Ashley Olsen snygg i jeans och kavaj
 
Dagens bok: Fifty Shades of Grey av E L James. Den borde komma i brevlådan idag i alla fall.
Dagens Liam: Bär en tuff grå tröja med en apa där det står "Busy as usual" från Åhlens och röda byxor från Kappahl.
Dagens nedräkning: Bara 40 dagar kvar till Liams ettårsdag!
Dagens outfit: Inte tänkt ut än. Men blir nog jeans och någon varm kofta
Dagens väder: 13 grader och molnigt, regn i luften
 

Härlig eftermiddag

Hinner inte riktigt blogga nu men kommer in med lite bilder snabbt. Liam har haft superkul med sina nya vänner. Jättekul att träffa Felicia igen. Så tråkigt att hon bor i Danmark men hon och hennes man pratar om att flytta tillbaka till Stockholm och det röstar jag för.
 
Liam blev jättetrött av allt bus, men nu verkar han ha fått ny energi. Härligt, då lär han somna vanlig tid ikväll. Nej hinner inte blogga mer, ha en fin kväll!

Tråkigt väder betyder bus inomhus

Idag kommer Felicia över med hennes Liam. Som bara är 6 dagar äldre än min Liam. Visst har han ett fint namn? Felicias kompis och hennes 8 månader gamla dotter kommer över också. Så det blir fullt hus vilket alltid är trevligt. Jag ska baka en hallon- och blåbärspaj att bjuda på. Självklart kommer bilder att tas!

Fifty shades

Igår beställde jag boken alla pratar om. Fifty Shades of Grey. Alla säger att det är en bok man ligger och sträckläser och något sådant har jag inte läst sedan Twilight böckerna för flera år sedan. Längtat efter en riktigt bra bok! När jag skulle beställa såg jag att det var en triologi. Så beställde alla tre på engelska. I helgen är det jag som ligger och sträckläser! Får se om de är så bra/snuskiga som alla säger.

Liam & Kahléen

Nu har Sarah och Kahléen åkt hem och Sami är på väg hem från jobbet. Så ska strax börja med maten. Passar på att blogga eftersom Liam sover. Han somnade inte när vi kom hem från föräldragruppen och nu har han busat en massa med Kahléen. Så ni kan gissa att han var trött. Får se hur länge han vill sova. Kommer nog väcka honom vid 17 oavsett. Eftertsom vi annars förstör nattsömnen för honom.
 
Klockan 18 har jag träning, boxning som står på schemat. Innan det ska vi hämta paket. Har beställt skåpspärrar från jollyroom. Liam öppnar skåpen i köket hela tiden. Trots att han vet att han inte får. Håller på och bli galen, så äntligen har vi fixat spärrar. Det är allt på tiden. Undra vad jag ska göra med all ledig tid jag får, när jag slipper jaga Liam från köket.
 
Hur som, var supertrevligt att ha Sarah och Kahléen här. Vi har alltid kul ihop. Sarah är verkligen en av mina bästa vänner. Så kul att vi har barn i samma ålder. Förhoppningsvis får vi även syskon i samma ålder. Det vore något. Så kan jag fixa mitt körkort så vi kan åka till varandra hela tiden under nästa föräldraledighet. För det är lite dumt, att hon och Johan bor norr om stan. Blir en jäkla bit att åka kommunalt. Nu tog hon bilen hit. Nästa gång tänker vi ses inne i stan. Och det blir inom en snar framtid, det har jag bestämt!

En snabb update

Bloggar lite snabbt, Sarah och Kahléen kommer närsomhelst.
 
Vi hade kul på föräldragruppen. Hjälp vad alla barnen växt! Sen var vi ett stort gäng idag. För en annan föräldragrupp var med också. Massa små söta bebbar, i åldern 3 - 4 månader.
 
Liam busade runt. Han är än så länge den enda i vår grupp som kan gå. Men Albin ser ut att göra det vilken dag som helst nu. Han behöver bara våga släppa taget. Han kan få lite av Liams övermod...
 
Min älskling slocknade efter en halvtimme. Förstår inte hur han kan somna så där, mitt i kaoset. Barn skrek och kröp runt och dietisten pratade om barnmat. Men Liam sov så nöjt ändå. Tur det för han vaknade när jag lyfte upp honom och här hemma ville han inte sova. Så han får klara sig på en halvtimmes sömn ett tag. För snart blir det bus! Ska börja med maten nu.

Finbesök

Idag kommer Sarah och Kahléen över för en heldag med bus. Så Liam har ingen aning om vilken rolig dag han har framför sig. Först ska vi till BVC för föräldragrupp. Kommer en dietist dit och pratar barnmat, det blir nog intressant. Sen ska det bli kul att träffa alla mammor igen. De flesta har jag inte träffat sedan i somras. Några träffade jag sist i våras! Så det är allt på tiden. Ska bli kul att se hur barnen har vuxit. Om det är någon mer som börjat gå precis som Liam.
 
Får se om jag hinner blogga något mer idag, annars hörs vi imorgon! Då lovar jag bildregn.

There's a reason for pain

Allting från net-a-porter.com
 
Idag är jag sugen på att gå i höga klackar, mönstrad kjol och stora solbrillor. Tillsammans med min drömväska från Miu Miu. En dag ska den bli min.
 
Igår hade vi en trevlig kväll hos Samis pappa. Vi åt grillad kyckling och pratade poker och vad vi skulle göra om vi vann drömvinsten på lotto. Robert och Lollo försökte övertala oss att åka till Thailand i början på nästa år. De ska till Las Vegas i slutet av novemeber och kommer därifrån åka runt i USA och sedan till Asien. De blir borta några månader. Förra året gjorde de en jorden runt resa och var borta i fem månader. Nu längtar de bort igen, vilket man kan förstå! Jag vill också se världen. Men just nu har vi inte riktigt den möjligheten. Vill till Anna i Gran Canaria nästa år. Det är inte alltid man får möjligheten att bo på All inclusive hotell för en billigae peng än vad man betalar för två stjärniga hotell. Sen är det så roligt att se henne uppträda, hon brinner verkligen för musiken. Och har en jäkla talang. Men någon gång, då åker även vi till Thailand! Och USA.

På tassar och ben

Igår var det fullt hus hemma hos Samis mamma. Vi var ett helt gäng plus fyra hundar. Liam tyckte att det var jättekul att busa med hundarna och gav till och med Tjejen (svarta hunden i bild) en puss på munnen. Så söt! Han är en riktig djurvän vår grabb.
 
Idag ska jag jobba mellan 12 - 16. Sen åker vi hem till Samis pappa för middag. Vädret är tråkigt så det är perfekt dag för att vara inomhus. Nu ska jag busa med lilleman. Ha en fin söndag.

Upp och gå

Nu sitter jag och Liam och tittar på Trassel. Tanken är att han ska somna men han verkar inte så trött. Sami åkte precis till Arlanda för jobb. Han har jour den här veckan och de ringde in honom för att de behövde en tekniker.
 
Beroende på när han kommer hem ska vi till Ica Maxi för att veckohandla. Annars får vi ta det imorgon innan mitt jobb. Fast jag tror inte att Sami vill det eftersom han då förlorar sin sovmorgon. Jag fick min idag!
 
16 ska Sami sälja saker med sin handbollsförening. Charmigt va? Sen efter det ska vi till Samis mamma för middag. Så när Sami kommer hem från Arlanda blir den här helgen riktigt bra. Tills dess ska jag försöka få Liam och sova och sen göra lite hushållssysslor. Vi hörs kära läsare!

iPhone 5 beställd

Idag är jag glad, för jag har precis beställt iPhone 5! Om 2 - 3 veckor är den min och jag längtar.
Fyran har jag haft i precis två år nu. Den har varit underbar, men nu vill jag ha en mobil med bättre kamera. 5an har en 8 megapixel kamera och man kan filma med HD kvalitet. Perfekt för mig som tar så jäkla mycket bilder och filmar med mobilen. Får se när det börjar komma ut fina skal till telefonen. Den är nämligen längre än fyran också, för apparnas skull. Spännande.
 
Mitt abonnemang på fyran går precis ut så kostnadsmässigt kommer jag inte märka någon skillnad. 5an kostar mig nämligen bara 20 kronor extra i månaden. Så det kommer kännas som att jag får en ny telefon helt gratis. Kan det bli bättre? Happy me.

Redo för vintern

Här har ni det som Liam fick av sin mormor igår. Söt mössa, maracas och bra vinterskor från Ecco. Allting köpt inne på Åhlens. Tack mamma! ♥
 

Lunch på Åhlens

Kom nyss hem från stan. Sitter och myser med Theo i soffan, Liam leker i sin lilla lekhörna. Han verkar tycka att det är skönt att slippa vagnen. Vilket man kan förstå. Det här med fika och shopping i stan är inte riktigt hans grej längre. För mycket åka vagn.
 
Jag kollade vinterskor till Liam på Åhlens som mamma ville sponsra. Ringde för att rådgöra med henne. Liam har så små fötter och eftersom han redan går behöver han stadiga skor för utomhuslek. Så det fanns inte så många alternativ och de enda jag gillade var ganska dyra. Så ringde och kollade med henne och hon sa att hon kunde komma dit. Hon jobbar nämligen fem minuter från Åhlens och hade 20% rabatt på valfri vara. Så nu har Liam riktigt fina vinterskor som ni ska få se senare. Han fick även en maracas och en vintermössa. Så han kan vara nöjd.
 
Mamma åt lunch med oss. Hon var glad över att få träffa Jenna. Mamma och Jennas mamma är nämligen bra vänner. Det var så jag och Jenna lärde känna varandra. Vi bodde på samma gata när vi var små. Jag är glad att vi hållt kontakten. Har alltid trevligt med Jenna och båda hennes döttrar är så söta. Nästa gång vi ses lär bli hemma hos henne och då hoppas jag på att få träffa Ariana också.
 
Nu försöker Liam riva ner min dator. Så det är dags att stänga ner här. Vi hörs senare!

In till stan

Idag ska jag och Liam in till stan för att träffa Jenna och hennes lilla Joyce. Sist vi sågs var J bara 5 veckor gammal, och Liam knappt 6 månader. Nu har de blivit större båda två! Kommer nog ha roligare tillsammans, nu när Joyce är fem månader och mer medveten om sin omgivning.
 
Jag och Jenna ska shoppa en del också. Jag behöver köpa ny pyjamas till Liam. Har fått rensa ut många kortärmade han haft under sommaren. Sovrummet har börjat bli kallt på mornarna så då behöver han varmare sovkläder. Får se om jag hittar någon fin.
 
Vi hörs när jag kommer hem!

Kvällsinlägg

Inte vanligt att jag bloggar kvällstid. Men har inte så mycket att göra när sambon är på handbollsträning och lilleman sover. Även Theo har somnat, fast bredvid mig i soffan. Så behöver inte känna mig helt ensam. Tänkte spela lite sims innan jag lägger mig i sängen och läser "Vägen till Jerusalem" av Jan Guillou. Segstartad bok men böckerna om Arn ska ju vara bra så får väll ha tålamod.
 
Hur som, jättemysigt hos Chribba idag. Vi drack kaffe och jag fick gosa med hans lilla Freja. Nicen var redan en hejare på att stå-amma. Något hon gjort sedan Freja var två dygn. Det är det inte många som kan skryta med! Jag tror att jag lärde mig att stå-amma när Liam var tre månader... Han hade förresten hur kul som helst. Fanns så mycket att kolla in. Inte minst lilla Freja. Han längtar nog tills de kan leka tillsammans.
 
Vi hörs igen imorgon! Får se om jag hinner blogga innan jag åker in till stan. Ska fika med Jenna och hennes lilla Joyce. Som börjar bli stor! Trots att hon är mer än fem månader yngre än Liam har hon kommit ikapp honom viktmässigt. Stor liten flicka.

Idag blir det bebismys


När Liam vaknar ska vi hem till Chribba och Nicen. De bor hos hans mamma just nu men ska flytta till egen lägenhet första oktober. Lägenheten ligger relativt nära våran. Med buss är det lätt att ta sig dit. Så det är tur. Idag blir det en massa gos med deras lilla dotter Freja, som på söndag blir två veckor. Tänk vad tiden går fort.
 
Är ni förresten sugna på att gå på bloggevent? Jag ska på ett event i oktober och ni har nu chansen att också gå. Min mamma-vän Rebecka har en tävling på bloggen där man kan vinna en inbjudan till sig själv och en vän. Ni som tävlar måste ha blogg själva och vinnaren har möjlighet att ta med en vän som bloggar eftersom att det är ett bloggevent. Stor eller liten blogg spelar ingen roll. Ni måste ha fyllt 18 år för att kunna tävla. 
Sen om det råkar vara någon av er som vinner får ni inte glömma att komma fram och säga hej på eventet sen.
Här kan ni tävla.

Liam, Melina & Emil


Godmorgon på er! Vet ni vad? Idag känner jag mig utvilad. För två dagar sedan ändrade jag Liams matvanor så att han får en ordentlig måltid senare på kvällen, och mellanmålet tidigare. Det verkar ha hjälpt. För igår väckte han mig klockan 06, vilket kändes som sovmorgon eftersom han hela förra veckan väckte mig vid femtiden. Imorse sov vi enda till klockan 07. Det var sååå skönt! Så det är en glad mamma som vaknat idag.
 
Igår var en bra dag. Liam fick busa med Melina och Emil och jag åt god fruktsallad tillsammans med Isabelle och Nathalie. Vi pratade mycket jobb, bostäder och föräldraskap. Det är alltid härligt att byta erfarenheter och tankar om framtiden. Snart är mammaledigheten över och bara det är lite skrämmande. Ens barn är så trygg det första året. Förskolan gör honom eller henne så mycket mer utsatt. Jag hoppas verkligen att Liam ska trivas och att barnen han går med är snälla. Och att han är snäll mot dem!
 
Var på handledarutbildning igår också så snart kan jag och mamma komma igång med min körning. Så ska jag ta några körlektioner på körskola också. Hoppas på att ha körkortet till våren. Skulle kunna köra upp i december om jag följer min "plan". Men då kan det vara halka och snö och jag är inte så sugen på att göra min uppkörning när det är dåligt väder. Sen kan det vara bra att inte stressa fram körkortet, låta teorin och körningen sitta ordentligt. Så kanske man kan få körkortet på första försöket. Det skulle vara trevligt.
 
På kvällen åkte jag hem till mamma så såg vi xfactor tillsammans. Sami kom hem vid 22 så då gick vi och la oss direkt. Den här kvällen blir han borta också så får sakna min älskling lika mycket idag.

Med på startsidan


Bloggen är med på startsidan! Tack vare Liams underbara glädje till serien vänner. Har ni missat videoklippet så kan ni se det
här.

Mammafika och bebisbus


Idag ska jag och
Nathalie hem till Isabelle för en fika. Så får våra bebbar busa ihop. Jag har inte träffat Isabelle sedan våra barn var fem månader (då bilden togs) så det ska bli jättekul att se hur de leker ihop nu.
 
I eftermiddag ska jag på handledarutbildning. 3,5 timmar är den. Lär ju vara lite segt men sen kommer jag vara redo för att övningsköra både privat och med körskola. Nu jäklar alltså! Dags att jag tar det där jäkla körkortet.
Teoriboken har jag redan här hemma och börjat kika i. Sami hjälper mig mer än gärna. Faktum är att det är svårt att få honom att vara tyst när han väl börjat prata skyltar och regler.
 
Han ska till sin mammas butik för att hjälpa till ikväll. De ska få upp en vägg och skulle ha gjort det igår egentligen. Men då hade de inte allt de behövde. Så efter handledarutbildningen åker jag till mamma som passar Liam och Theo medan jag är iväg. Nu ska jag få i mig frukost. Får se om jag hinner blogga något mer idag. Ska ta med mig systemkameran till Isabelle så jag kan få några fina bilder.

Ny vecka igen


Bild från i fredags när jag och Sarah var på väg till Solidaritet. Blev att dansa och dricka goda drinkar. Första gången vi gick ut tillsammans på krogen och vi hade skitkul. Det var då inte sista gången. Nästa gång drar vi med oss Lind också, hon kunde inte följa med eftersom hon var i Italien med sin familj.
 
Idag är jag trött. Liam har den senaste veckan vaknat mellan 05 och 06. Jag testade att låta honom sova kortare på dagen som en bloggläsare tipsade om. Eftersom han brukar sova så länge. Men det har inte hjälpt. Snarare gett motsatt effekt. Så istället ska jag ändra om hans matrutiner. Han får nu välling (eftersom han vaknar så tidigt så har jag börjat ge det även på morgonen) gröt, mat, mat, mellanmål och sen kvällsvälling. Jag tror att det gör att han blir så hungrig på mornarna. Vilket kan vara anledningen till att han vaknar så tidigt. Så ska testa att lägga mellanmålet på dagen istället. Så att han får en ordentlig måltid lite senare än vad han brukar få. Vi får se om det gör någon skillnad.
 
Idag ska jag ta det lugnt, har en massa kul inplanerat resten av veckan. Ikväll ska jag, Liam och Theo hem till mamma för mys medan Sami hjälper till i sin mammas butik.
 
Hoppas ni har fått en bra start på veckan!
 

Helgshopping


I fredags kom en kampanj från Pepa Loves upp på
Campadre. Blev att klicka hem en söt topp som var nedsänkt från 400 till 229 kronor. Nu är den slutsåld och går längre inte att se bild på. Så kan tyvärr inte visa. Men färgen är densamma som klänningen ovan och den har en söt liten rosett. Eftersom jag inte tycker om att ha inlägg utan bilder (som ni kanske har märkt) så får ni istället skor och klänning som jag också gärna hade klickat hem.
Behöver nya stövlar till vintern!
 
Skrev det här inlägget tidigare idag men av någon anledning publicerades det inte...

Full fart framåt


Hej kära bloggläsare! Har ni en bra helg? Min har varit toppen än så länge. I fredags åkte jag och Liam hem till Sarah och Kahléen. Barnen började busa direkt. Det är så kul att se när de leker. För nu umgås de verkligen tillsammans, och sitter inte bara bredvid varandra. På kvällen fick de bada ihop vilket var en riktig hit.
 
Barnen somnade vid 20 och då blev det sen middag för oss vuxna. Sen började jag och Sarah göra oss iordning för kvällen och grabbarna spelade dator. Vilken kväll jag och Sarah hade! Skitkul verkligen. Mer om det senare. Nu ska jag börja laga mat till Liam så vi har under veckan. Sami och Theo sover fortfarande. Själv fick jag sovmorgon igår!

Händelserik fredag


Helt otroligt hur fort veckorna går nu. Var det inte helg nyss? Sen innan man vet ordet av så är det måndag igen. Bilden ovan tog förresten Sami på mig och Liam när vi åt middag på Rhodos. Vi satt och åt länge. Från 18.30 till sista showen var slut vid 21.30. Skönt att bara kunna koppla av. Liam klagade inte. Fanns så mycket att titta på och sen sov han för natten från 20.
 
Idag har vi en väldigt rolig dag framför oss. Som jag skrev om igår. Vid 13 åker jag och Liam hem till Sarah för bus med henne och Kahléen. Mamma kommer att hämta Theo när hon slutar jobba. Sami och Johan jobbar till 16, när de kommer hem blir det middag. Jag och Sarah ska ut och dansa ikväll. Ska bli intressant att se om vi håller oss pigga och taggade enda till 23.30 när det är dags att börja röra sig mot stan. Jag brukar bli trött efter att jag nattat Liam, och det är vid 20. (Mycket tider i det här inlägget...) Men det ska nog gå! Det är nog imorgon jag kommer vara en zombie istället. Men det är det värt för att få slå klackarna i taket med fina vänner lite då och då.

Liam & Theo


Jag tycker att det är så roligt att se Liam och Theo leka tillsammans. Theo har en nalle som de brukar busa med. Liam skrattar förtjust när Theo försöker ta den ifrån honom. Men idag var han extra söt. För han försökte kasta iväg nallen precis så som jag brukar göra. Så att Theo får springa och hämta den. Problemet var bara att den inte kom så långt, bara en halv meter ungefär. Men att han börjat härma så pass mycket är så mysigt. De leker som två bröder nu. Theo är så duktig också. Han skulle aldrig bita Liam. Han morrar lekfullt, så som han gör med mig. Han är supernoga med att alltid ta tag i nallen där Liam inte har handen. Världens bästa lekkamrat.
 
Förresten, jag skrev ju i 10 månaders inlägget att Liam inte kan ställa sig upp utan stöd. Samma eftermiddag lärde han sig det! Han tar stöd från golvet istället. Ser jätteroligt ut. Han går nu även mer än vad han kryper. Men ramlar ofta. Hade han inte haft blöja på sig hade vi fått smörja in hans rumpa vid det här laget.

Darkness around you

Allting från topshop.com
 
För ovanlighetens skull har jag en helsvart önskeoutfit. Fint det också. Den här outfiten skulle jag inte ha något emot att bära imorgon när jag ska ut med Sarah. På dagen åker jag och Liam hem till henne så han får busa med hennes Kahléen. Sen kommer Sami dit efter jobbet så äter vi middag tillsammans. Så tar killarna hand om barnen medan jag och Sarah slår klackarna i taket! Fast vid det laget sover barnen redan.
 
Jag och Sami kommer sova över där. Mysigt! Theo spenderar natten hos min mamma.

Här var det livat


Här får ni ett bildregn från dagen. Nathalie och Melina fick med sig Michaela och Ilon också. Så det blev rena rama förskolekänslan här hemma.Vad stora de har blivit! Minns när vi kunde lägga dem bredvid varandra på en filt och sedan fika och prata i lugn och ro. Så är det inte längre. Varje konversation blir avbruten med ett "vem slog vem?" "Får han ha den där?" "Jag tror att Liam försöker ta Ilons napp." Nu är man helt slut!
Tur att vi hann med lite fika i alla fall. Sockerkakan blev riktigt god. Tur att jag ska träna ikväll så att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag tog en extra bit.
 
Lägg gärna märke till att alla barnen bär randigt, lite komiskt. Nästan så att man kan tro att vi ringde varandra för att matcha så de skulle se fina ut tillsammans på bild.
 
Nästa vecka ska vi till simhallen med busfröna. Det ska bli intressant att se hur det ska gå! Liam kommer stortrivas i alla fall. Så som han älskar vatten.

Busdag


Idag kommer
Nathalie och Melina över för en playdate. Barnen får leka ihop och vi vuxna får fika.
Jag hade tänkt baka en blåbärspaj men kom på att vi inte har någon vaniljsås. Så det får bli en sockerkaka istället.
 
Vet ni vad som hände igår? Det knackade på dörren igårkväll. Var någon kille från ett fiskföretag som levererar fisk direkt till dörren. Vet ni vad han frågade mig när jag öppnade dörren? "Har du mamma eller pappa hemma?" Jag blev helt förvirrad och svarade "ehh.. det är jag som är mamma". Haha! När jag berättade för Sami senare började han att skratta. Det är ju inte kul. Visst att man vill se yngre ut men omyndig? Nej tack.
 
Jag och Sami möblerade förresten om igår. De som bodde här innan oss flyttade två avlånga skåp från köket till sovrummet. Gissar att de ville ha fler garderober. Men det är så praktiskt att ha dem i köket eftersom det finns så dåligt med förvaringsplats där. Till sovrummet har vi istället köpt två klädhängare. Det finns även två inbyggda garderober och så har vi en byrå sedan tidigare. Nu när man fick bort två skåp ser sovrummet mycket större ut. Köket blev lite mindre men det har alltid varit litet. Man lagar bara mat där, äter gör vi i vardagsrummet. Är supernöjd med lösningen! Köket ser mysigare och inte lika stökigt ut längre. Ja ni ska få bilder, så fort allt är klart. Vilket kan ta ett tag... Den här lägenheten är ett evighetsprojekt.

Sleeping child


Liam har alltid sovit väldigt stilla. Man har kunnat lägga honom under täcket och funnit honom på samma plats dagen efter. Men nu har han börjat vrida på sig för att få en så skön sovställning som möjligt. De två senaste kvällarna har han lyckats vända sig så att han har fötterna på kudden istället. Sen igårkväll gick han från att ligga på rygg till mage. Oavsett hur han sover så är han så jäkla söt! Ibland är det svårt att sluta titta på honom.

Vänner är för alla

Jag och Sami tycker om att se på vänner. Förut spelade vi förbi introt. Men inte längre, för Liam blir så glad när han hör låten som spelas. Han kan sitta och pilla med annat men kommer genast krypandes och ska dansa. Ibland klappar han även händerna samtidigt. Vår goa pojke. Enjoy!

Förtrollad


Igår fick jag träffa den lilla flickan som ännu inte har något namn. Det lutar mot ett namn men eftersom de inte bestämt sig än går jag inte ut med något i bloggen.
 
Hon var så otroligt söt, och framförallt liten. 49cm och 3160g. Så nästan ett kilo mindre än vad Liam var när han föddes. Det är så häftigt när man träffar en nyfödd bebis. För från stunden man ser på det fridfulla ansiktet så känner man hur självklart det är att han eller i det här fallet hon finns. Man kan inte sluta titta på de små fingrarna och de bedårande fötterna. Både Chribba och Nisen såg så stolta ut. Trötta, efter en förlossning som varade 23 timmar från första värken, men ändå så lyckliga. Det är magiskt.
 
Lillflickan fick söta kläder av mig från Newbie och av mamma och stolta farfarn Harry fick de en likadan nalle som Liam fick när han föddes. Nästa vecka ska jag hem till Chribba och Nisen med Liam och mysa med bebis. Som jag längtar! Saknar mini redan.

En dotter är född


Igår skulle vi ha firat Chribbas födelsedag, istället blev det en kräftskiva. Mamma och Harry hade köpt så många kräftor eftersom vi tänkt äta det ändå. Så vi blev ett gäng som åt och drack gott och hoppades att Chribba skulle ringa och berätta att mini hade fötts. Men förlossningen varade länge och på eftermiddagen fick vi veta att Nisen bara var öppen 2 cm. Trots att hon haft regelbundna värkar i många timmar redan. Surt!
 
Men inatt kom smset. Chribba har blivit pappa till en liten flicka. På sin egen födelsedag. Kan man få en bättre 20års present? Jag tror då inte det!
 
Förhoppningsvis kommer jag åka med mamma och Harry och hälsa på efter att jag slutat jobba. (Jobbar 12 - 16 idag) Är såå nyfiken på den lilla tösen. Så välkommen till världen är hon.
 
Liam hade superkul igår också. Briljerade med sina steg och vinkade åt alla som gav honom uppmärksamhet. Min lilla älskling. Nu har du fått din första kusin.

Min bror är nu på bb!


Idag skulle vi ha firat Chribba som blir 20 imorgon. Istället ringde han sin pappa imorse och berättade att han och Nisen är på väg till bb nu. 8 dagar före bf så bebis har bråttom. Det har vi inget emot, så som vi längtar efter liten.
 
Jag hoppas att jag kan följa med till bb och hälsa på dem. Annars får det allt bli en dag nu i veckan.
Lycka till Nisen och Chribba! Nu börjar livet.

Idag blir Anna 21!

Idag blir min älskade lillasyster Anna 21! Önskar att jag kunde vara hos henne och gratta henne istället för över bloggen så här. Första födelsedagen vi firar på varsitt håll. Hon kommer missa min också eftersom hon då befinner sig på Gran Canaria och jobbar. Men Liams missar hon inte i alla fall, alltid något.
 
Älskar dig min vackra, knäppa och härliga lillasyster. Hoppas hela teamet skämmer bort dig idag. Det förtjänar du. Saknar dig varje dag, men vet att  du har det underbart i värmen. Få jobba med det du tycker är allra roligast tillsammans med underbara människor.
 
Vi ses snart!

Den här helgen


Ikväll kommer Tiffany över och sover hos oss. Så jag gissar att det blir spelkväll. Ska bli kul! Var ett tag sedan hon träffade Liam också.
 
Imorgon ska Sami hjälpa till i sin mammas butik. Så han kommer åka dit med Tiffany på förmiddagen. Själv ska jag på födelsedagsfirande. Min bror blir 20 på söndag och det firar vi imorgon. Förhoppningsvis kommer även hans höggravida flickvän. Som ska föda när som helst. Spännande! Längtar efter att få träffa den lilla bebisen. Finns inget mysigare än nyfödda flickor och pojkar.

Förvaringslåda


Jag mådde lite bättre efter BVC så när
Nathalie frågade om jag ville följa med till Farsta centrum kunde jag inte säga nej. Har inte varit där sedan jag var väääldigt höggravid. Dagen innan Liam föddes. De har så många fler butiker än Haninge centrum, som vi annars alltid hänger i.
 
Jag shoppade lite till mig själv och lite till Liam. Till mig blev det svarta jeans från Gina. Äntligen hittade jag några jag gillade! Sen att de bara kostade 199 var inte dumt det heller.
 
Sen till Liam blev det nya skedar, vantar och så förvaringslådan som är i bild. Från Clas Ohlson. Tyckte att den var så himla fin. Perfekt för alla hans leksaker som alltid ligger framme. Sen i framtiden kan man ha den som förvaring i förrådet. Gillar att man kan skriva på den vad den innehåller. Kanske blir kläder som Liam vuxit ur?
 
Nu väntar jag på att älskling ska ringa och säga att han slutat jobba. Jag känner mig väldigt seg i huvudet så ser framemot en lugn kväll framför teven. Fick ställa in bodypumpen. Tråkigt att det inte blir någon träning den här veckan. Ibland behöver kroppen vila. Fy för förkylningstider!

Liam 10 månader


Tänk att min lilla, lilla pojke snart blir 1 år. Börjar bli dags att planera hans allra första kalas!
Det gick bra på BVC. Är en liten, energisk och glad pojke vi har. Väger 8888g och är 72,5cm lång.
Läkarkontrollen gick också bra. Höll på att bli tokig på läkaren bara. Inte haft honom förut och han envisades med att säga "hur mår tjejen?". När jag hela tiden tydligt svarade HAN mår bra. Ni skulle se läkarens min när han tog bort blöjan och fann en liten snopp. Borde ha dragit fram kameran.
 
Hur som. Liams utveckling! Även om han inte växer så det knakar så utvecklas han i en rasande fart.
Han har börjat gå, som ni kan se i två inlägg ner. Liam vinkar när man säger hejdå, klappar händerna när man ber honom att klappa eller säger att han är duktig. Han klappar även händerna när han hör musik. Står och studsar på stället, vilket enligt Liam betyder att dansa. Han har lärt sig att göra high five något han tycker är väldigt roligt. Han kan bygga med klossar, vilket han helst gör hela tiden. Han försöker att ställa sig upp utan stöd men har inte fått till det riktigt ännu.
 
Den här månaden har han lärt sig att säga va, tack, titta och hej. Jag tror även att han sa hejdå häromdagen. Men är osäker, så får vänta och se om han säger det igen. Allra mest säger han nej. Om han inte förstår vad jag säger så säger han "va", Det blir många "va" om dagen.
 
Han har storlek 74 i kläder men jag har börjat köpa storlek 80. Han sover fortfarande hela nätterna. Vaknar mellan 06 - 07. Sen sover han 2 - 3 timmar på dagen. Äter gör han lika bra som alltid. Han verkar aldrig bli mätt.
 
Liam är nästan alltid på bra humör. Han är min energikälla och jag älskar honom mer än livet. Jag förstår inte hur jag kunde leva så länge utan honom vid min sida. Liam och Sami är de bästa jag har. Jag är så gott som jämt på bra humör, och det är tack vare er.

10 månaders kontroll


Jag är så stolt över min fina vän som tog körkortet igår! Både teori och uppkörning klarade hon på första försöket. Nu är det min tur. Fast jag ligger lite efter. Har precis fått övningskörningstillstånd eller vad det kallas. Den 18e september ska jag gå handledarutbildningen. Kommer ta lektioner på körskola och köra med mamma. Börjar i alla fall inte från noll, övningskörde för några år sedan. Men sen rann det ut i sanden när jag flyttade till Italien. Dags att ta tag i det igen!
 
Idag ska jag och Liam till BVC. Två månader sedan vi var där sist så är nyfiken på hur lång han blivit och vad han väger. Så blir det läkarkontroll också eftersom han är 10 månader. Egentligen hade vi tänkt gå till öppna förskolan efteråt. Men jag har blivit dunderförkyld. Ligger precis under feber så när vi kommer hem blir det att lägga sig på soffan under en filt med en kopp te. Förhoppningsvis har Liam inget emot att leka lite själv idag.

Liam har börjat att gå!

När Liam var 9,5 månader tog han sitt första steg. Det var vingligt och han klarade 3 - 4 steg innan han ramlade på rumpan. Nu går det bara bättre och bättre.
 
Imorgon blir Liam 10 månader och se så bra han går redan! Det är det roligaste han vet och nu går han så fort han får chansen. Även om det fortfarande är så vingligt att han väljer att krypa om han vill skynda någonstans.
Dålig skärpa första halvan av videon. Men ville ändå lägga upp den här, eftersom han är så söt när han börjar klappa händerna. Enjoy!

You and me will always find a way

Allting från net-a-porter.com
 
Höstens första önskeoutfit! Borde göra än deprimerad men jag tycker att det är mysigt att klä mig i varmare kläder. Tråkigt bara att höstmodet är så mycket dyrare än sommarmodet. Så det kommer inte bli så mycket nytt för min del. Men skor och en poncho är jag ute efter! Liams vintergarderob har jag redan börjat fylla. Beställde hans vinteroverall från H&M häromdagen när jag hade 10% rabatt. Den ska komma den här veckan. Får hoppas att den är lika fin i verkligheten som den var på bild.

Liam & Cornelia

Video som jag spelade in för ett tag sedan. Liam älskar sin moster Cornelia. Hon tyckte att det var jättekul hur lättroad Liam var. De höll på i säkert en halvtimme. Här får ni se hur roligt de hade. Enjoy!

Lek och bus


Var jättetrevligt att ha Rebecca och Nathan här. Så stor han blivit!
Liam och Nathan busade tillsammans, kollade Babblarna och åt smörgåsrån som de gärna delade med sig av till Theo. Får inte dröja allt för länge tills nästa gång vi ses.
 
Sen ni som ville ha länk till sidan där man kan göra egna bilder till tårtor. Varsågoda.

Liam & Nathan


Idag kommer
Rebecca och hennes Nathan över för playdate. Det ser jag framemot! Vi har lärt känna varandra över bloggarna. Vi träffades två gånger när vi var gravida. Våra pojkar föddes med bara fyra dagars mellanrum.
Sedan dess har vi setts tre gånger, men nu var det länge sedan. Liam och Nathan var bara 4 månader sist de sågs. Nog har mycket hänt sedan dess. Allt på tiden att vi ses igen.
 
Nu har jag en lägenhet att städa. Liam får det alltid att verka som om vi haft en jordbävning.

Allra första födelsedagen


Här är ett bildregn från gårdagens kalas. Kahléen var toksöt i en fin paljettklänning. Sarah hade bakat riktigt goda och fina tårtor. Hon ska skicka länken till hemsidan där man kan beställa tårtbilder. Vill stjäla idén till Liams kalas. På hans dop beställde vi liknande tårta från Ica Maxi. Men på Sarahs sett blir det både billigare och finare. Liams bild blev grå-blå., Medan dessa såg mer ut som orginalen.
 
Var jättekul att träffa Sarahs mamma och bror igen. Jamie som jag umgicks med jämt när jag var liten har jag inte träffat på många år nu. Fick även lära känna hans flickvän Josefine som verkar vara en härlig tjej.
Troligtvis ska vi ordna en kräftskiva i höst med Sarahs familj och min. Det ser jag framemot!
 
Nu sover Liam och jag har lite saker att ta tag i. Ni får ha en fin start på veckan kära läsare.

Theo 5 år


Eftersom jag inte hann blogga något mer igår hann jag inte gratta Theo som också var ett födelsedagsbarn. 5 år är han nu! Min stora fina vovve. Men det känns som att jag haft honom längre än 5 år, hela livet ungefär.
 
Idag vaknar vi upp till ännu en grå höstdag. Jag tycker att det är skönt med svalare väder men nu har man börjat sakna solen. Tur att det verkar bli finare väder senare i veckan. Nu måste jag springa efter Liam. Han är riktigt pigg denna morgon.

Kahléen 1 år


Idag är det kalas som står på schemat. För underbara lilla Kahléen blir ett år idag. Vart tar tiden vägen? Jag glömmer aldrig när jag fick smset av Sarah. Att hon och Johan var på väg till sjukhuset, värkarna var igång trots att det fortfarande var 4 dagar kvar till beräknat födelsedatum. Jag satt på jobbet och åt frukost. Blev så exalterad! Sa till mina arbetskamrater "hon är öppen 4 cm!!" och de blev sura på mig för att jag förstörde deras matlust haha.
 
Några timmar senare föddes en liten prinsessa. Jag träffade henne första gången när hon var tre veckor gammal. Och jag själv var gravid i vecka 35. Min längtan efter min skatt växte.
 
Det här året har varit underbart. Liam och Kahléen har haft så kul ihop och det har varit mysigt att följa deras utveckling. Ibörjan var det stor skillnad mellan dem. 2 månader känns som en stor ålderskillnad när de är så små. Nu busar de runt som jämlikar. Idag ska de få göra det igen!
 
Igår var jag och älskling och såg Batman. Bra film! Mamma hade Liam och Theo undertiden. Det gick bra. De satt och kollade videoklipp på mammas dator. Sen satte hon på en video på mig, då började Liam genast att gråta. Aww älsklingen min. Som jag saknade honom när jag var på bion! Det är svårt att vara ifrån honom. Faktiskt svårare nu än vad det var för några månader sedan. Man blir väll lite beroende av varandra när man ses hela tiden.
 
Vi hörs imorgon igen kära läsare!

Godmorgon helg


Här är bilder från när vi var ute och drack drinkar på Rhodos.
Anna och hennes team brukar gå till en bar som ligger fem minuter från hotellet. Då de är stammisar får de alltid riktigt goda mojitos för bara 2 euro styck. Helt sjukt. Ägaren kom ofta fram och pratade med oss. Han var duktig på engelska och älskade att prata om alla kvinnor han träffat. Bjöd på många skratt!
 
Liam somnade i vagnen på hotellet och sov hela tiden när vi var i baren. Så han märkte aldrig ens att vi var där.
Eftersom baren ligger en bit från stan är det sällan mycket folk där. Så vi kunde lugnt sitta och prata medan Liam sov nöjt i sin vagn. Win-win.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!