I'll be your silver I'll be your gold

Lampor från Lampgallerian
 
Jag och Sami tycker som tur är väldigt lika när det kommer till inredning. Vi gillar båda två ljust, lite lantligt och less is more. Men när det kommer till kökslampan har vi inte kommit överens alls. Mest för att jag inte velat kompromissa. Egentligen vill jag ha en stor, underbar kristallkrona i köket. Något min kära man aldrig skulle gå med på.
 
Så nu har jag gett upp och börjat kolla på annat. Det finns så väldigt många olika varianter på lampor och ovan ser ni några jag skulle kunna tänka mig. Nu får jag bara se vilken mannen faller för.

The sky is our point of view

Med stängningshelg som närmar sig måste man ladda upp på allra bästa sätt. Kaffe (nästan slut när bilden togs), choklad och senaste numret av Hus & Hem fungerar alltid. Fast den allra bästa inredningstidningen enligt mig är aftonbladets Härligt hemma. Får alltid en massa inspiration när jag läser den bilagan. Sen har jag en scrapbook där jag klistrar in allt som jag vill ha. Ska visa er den någon dag! Blir alltid att jag klipper ut mest från just Härligt hemma.

Holding on

Igår busade jag och lilleman på baksidan. Theo sprang glatt runt flera varv medan lilleman sparkade boll, åt snö (jäkla jobb att få honom att sluta) och kastade sig ner i snön.
 
Nu bygger han pussel och vill att jag ska hjälpa honom. Så har inte tid att sitta här något mer, vi hörs lite senare.
 

Little dinosaour

Idag knackade det på dörren, lillemans kläder hade kommit! Helt underbart, gratis frakt och så kommer kläderna direkt till dörren. Från Next förstås som jag bloggade om här.
 
De är lite stora vilket bara är bra, så kan han använda kläderna även i sommar och höst. På instagram har jag lagt upp lite bilder på tröjan med apmotiv. Maryswe heter jag där.

Bio med lilleman

Nästa helg är tanken att vi ska gå på bio med lilleman och se filmen Frost. Filmen verkar underbar och Liam kommer nog att älska att gå på bio. Han har inga problem med att hålla koncentrationen under en hel film. Tvärtom, vi behöver stänga av teven här hemma för annars sitter han helst hela dagen i soffan. Så fort man stänger av teven är det fart på honom igen. Åh vad jag ser framemot en eftermiddag i biosalongen med honom och hans pappa.

There's no moving on

Bjuder på en flera år gammal bild på mig och min fina lilla pälsboll. Typiskt, ser att kvalitén på bilden försämras ordentligt här i bloggen. Så brukar det inte bli så får hoppas att det är något tillfälligt.
 
Tyckte hur som att bilden kändes passande. Med älsko på väg hem från handbollsträning och lilleman som sover i sitt eget rum är det bara jag och Theo här i stora sängen. Mysigt med lite sällskap även om jag mest längtar efter min kära man just nu. Efter två dagar med stängningar längtar jag enormt efter Samis famn. Underbart också att jag är ledig imorgon. Blir min helg, för sen är det jobb som gäller fredag - måndag. Men det lägger jag åt sidan nu och njuter av l.e.d.i.g.h.e.t.
 

Den perfekta eyelinern

Mary-Kate Olsen visar här den perfekta eyelinern. Kan man bli snyggare?

Gardiner till barnrum

Något vi fortfarande saknar i huset är gardiner. Till vardagsrum och kök vill jag ha enkla vita men i Liams sovrum och lekrum vill jag gärna ha lekfulla gardiner. Gillar tillexempel de två ovan från ellos.se.

Igår skrev jag ner en lista med allt jag vill köpa till huset inom en snar framtid. Bortsett från gardiner skrev jag bland annat ner stor fruktskål, bordsduk, kökslampa, fintallrikar och hyllor. Jag och älsko har 500 kronor i presentkort på Cervera så vi tänkte åka dit i helgen. Sen helgen efter det när jag är ledig från jobbet hoppas jag på en tur till Ikea. Det är så roligt med inredning!
 

Hello new day

Här startar vi dagen med ett lugnt tempo. Jag var hemma från jobbet vid 02 inatt och lilleman väckte mig vid 06.10. Så har halvsovit här i soffan mellan grötfrukost och ett och annat utspillt vattenglas.
 
Nu har vi satt igång Spotify och sjunger med till Pippi och Emil. Jag är inte lika trött längre och nu njuter vi av att ha hela dagen tillsammans innan det blir eftermiddagsförskola för lilleman och jobb för mamman.
 
Ha det fint!
 

I'm running I'm scared of breathing

Sarah kom med underbara tulpaner i helgen och jag fick användning av vår fina vas. Här inne finns spår av vår lite här och var men utomhus snöar det för fult för tillfället. Januari är snart förbi och strax går vi in i sista vintermånaden, tur att det också råkar vara årets kortaste månad. Sen taggar vi vår!

På väg till lilleman

Jag har förälskat mig i hemsidan Next. Kikat in några gånger och igår gjorde jag min första beställning. En ganska stor en! Samtliga plagg ovan är på väg till lilleman. Hade egentligen velat beställa en tröja till som tyvärr var slutsåld. Stod att det endast var tre dagars leveranstid trots att plaggen kommer från England. Happy me! Ingen frakt heller, kan man bli nöjdare? Många av plaggen är billigare eller i samma prisklass som H&M. Så roligt att kunna beställa hem en massa som inte varannan kid på förskolan redan har. Sen att man plötsligt har mycket mer att välja bland. Ja det var inte sista gången jag beställde från Next. Nästa gång kanske jag även klickar hem lite nytt till mig, då de även har mycket fint till vuxna.

I see her smile in your eyes

Jag och lilleman badade tillsammans för ett tag sedan vilket gav mig ny energi. Så medan han håller på och somnar har jag plötsligt lust att redigera lite bilder. Älsko är iväg och spelar sen handbollsmatch och jag ligger i sängen med datorn i knät. Perfekt avslut på en helt fantastisk helg.
 
Ovan är två bilder från igår och idag. Vid lunchtid kom Sarah och K över. Som lilleman längtat efter sin vän. Han jublade när hon klev innanför dörren och som han tjatat hela veckan. Personkemin mellan dessa två är så himla rolig att se. Min lilla skatt var bara tio dagar när de träffades första gången. Tänk vad tiden går undan.
 
Det busades en massa, kidsen lekte och vi mammor pratade ikapp. Första gången jag träffade Sarah? När hon var bebis och jag själv var i barnens ålder! Jag hoppas innerligt att även L och K's vänskap ska hålla till vuxen ålder.

Slut som artist

Har haft en underbar helg och börjar med bilder från i fredags då vi gick hem till My och Jonny. Vi åt god mat, barnen busade, det blev bastubad och slutligen att spela spel till småtimmarna. Riktigt bra kväll helt enkelt med fina vänner.
 
Nu är jag alldeles slut. Tanken är att jag ska komma in med bilder senare från igår när Sarah och K kom över. Men jag är osäker på om jag kommer orka. Håller på och somnar här i soffan, lilleman sitter bredvid och tittar på Bilar. Har inte blivit så mycket sömn den här helgen vilket jag känner av nu. Tur att jag får sova ut imorgon i alla fall. Öppningsveckorna är förbi för den här gången och det är dags för stängningsveckor. Så stänger måndag och tisdag och jobbar sen 12 - 20 på onsdag. Jobbigt att komma hem sent på kvällarna men skönt att slippa stiga upp kvart över fem på morgonen.
 
Hoppas er helg varit lika bra som min!

En arbetsdag kvar

Jag tog ett glas vin medan jag väntade på att älsko skulle komma hem från jobbet. Mycket gott och perfekt efter en lång dag. 06 - 16 jobbade jag. Nu är det bara en öppning kvar innan jag tar helg.
 
Ser ut att bli en riktigt lyckad helg dessutom. Imorgon sticker jag, älsko och lilleman hem till My, Jonny och Theo för middag. Sen på lördag kommer Sarah och K över och stannar natten. Som lilleman tjatat efter sin bästa vän. Så roligt att de har två hela dagar tillsammans. Så tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra och inte hinner ses så ofta som vi skulle vilja. Mina förhoppningar är att Sarah ska flytta närmare. Hoppet lever än.

Varför ligga ner när man kan hoppa

Ikväll bär lilleman en pyjamas han fick i julklapp av sin mormor. Från Åhlens kommer den. Superfin!
 
Liam har precis slutat hoppa och jaga Theo (stackars hund, vad han får utstå mycket ) och har lagt sig ner för att sova. Tur det för imorgon är det tidigt upp för honom. Jag öppnar onsdag - fredag vilket betyder att det är Sami som lämnar till förskolan. Då går han från halv åtta på morgonen och många gånger måste Sami väcka honom vid sjutiden. Men det ska nog gå bra.
 
Själv behöver jag vakna klart tidigare än så. Alarmet står på 05.15. Underbart...
 

Bröllop i Italien i maj!

Åh vad jag är glad nu. Flygbiljetterna till Milano är bokade och nedräkningen kan börja på riktigt. I maj gifter sig min fina faster Jenny och hela släkten åker dit tillsammans! Det blir fyra dagar med shopping, utekvällar och vad som inte kan bli annat än ett helt fantastiskt och magiskt bröllop. Hjälp vad jag längtar.
 
Ovan är bilder från när jag var au pair i Milano. Jag och Jenny bodde nära varandra och nästan varje söndag hängde vi på en liten bar i närheten. Just på bilderna till höger var min lillasyster och hälsade på. Så roligt vi hade tillsammans! I två år bodde jag i Italien. Har inte varit i Milano sedan jag flyttade hem till Sverige i juli 2010. Jag och Sami åkte till Rom tillsammans i april 2011. Men annars har jag inte besökt mitt älskade Italien igen så det är allt på tiden. Åh vad roligt jag, älsko och hela underbara släkten kommer ha. Som sagt, nu får tiden gärna gå snabbt! ♥

Ljusstakar, ja tack

Ljusstakar från rum21.se, ellos.se och cervera.se
 
Det finns så många fina ljusstakar att välja bland nu. Variationerna är oändliga och jag har förälskat mig i de flesta. Vitt är fortfarande den färg som dominerar mitt inredningshjärta. Nu när det fortfarande blir mörkt tidigt på eftermiddagarna är det perfekt med tända ljus. Finns inget mysigare och med så här fina ljusstakar, hur kan man stå emot?
 
 

En olycka händer så snabbt

Igår busade lilleman runt i soffan. Jag och Sami sa flera gånger till honom att vara försiktig för att han annars skulle ramla ner. Han var på bushumör och hade inte riktigt lust att lyssna. Vad hände? Han ramlar ner från soffan och slår pannan hårt i soffbordet. Jäklar vad det lät. Snabbt kastade jag mina armar runt honom och vaggade honom medan han grät förtvivlat. Usch vad jag hatar den gråten, när man hör hur ont han har. Sami hämtade is som vi la mot pannan som redan hade fått en bula.
 
Efter olyckan var inte lilleman på bushumör längre. Han fick lite juice och sen badade han för att bli på bättre humör. Inatt sov han 13 timmar.
 
Idag är han sig själv igen med ett litet märke i pannan som en påminnelse. Får se vad vi hittar på idag, jag är ledig. Känns bra att inte behöva lämna honom till förskolan efter gårdagen. Idag tar vi det lugnt.

Bara gardinerna som saknas

Idag har jag veckohandlat på Maxi efter jobbet. Passade på att köpa nya orkidéer. Piggar verkligen upp i hemmet och jag tycker att det är så fint med vita. Längtar verkligen till våren nu. Det är mysigt med snö, men inte när man måste skotta fram bilen varje morgon, och hoppas att den ska starta. Eller när man inte kan köra snabbare än 70 på motorvägen för att det är snöstorm och man knappt ser någonting.
 
Nej nu får det bli vår. Ge mig ljusare dagar och varmare vindar. Tills dess får jag passa på att gå ut i pulkabacken med sonen, som nog helst vill att snön stannar några månader till.
 

Mys i soffan

Just nu nattar Sami lilleman och jag och Theo kollar på Simpsons. Okej, det är mest jag som tittar. Men mysigt har vi ändå. Är trött efter att ha gått och lagt mig alldeles för sent igår. Får se om man kan komma i säng lite tidigare idag, ska fortsätta läsa Inferno av Dan Brown bara. Den är tyvärr inte så bra som jag hoppades att den skulle vara men jag måste alltid läsa ut böcker jag börjat på, och snart är jag klar.
 

Från tonårshormoner, graviditetshormoner till mamma

Jag har börjat läsa igenom bloggen, från start. November 2006 började jag att blogga. Jag praktiserade på Trygg Hansa, sista året på gymnasiet. Hade en privat blogg men ville så gärna skriva om mode. Framförallt om kändisar med bra stil. Där av namnet, fashionstars. Kommer ihåg att jag först försökte döpa bloggen till StarsFashion men det var redan upptaget. Tur va? fashionstars låter bättre, även om det namnet inte alls är passande för bloggen idag.
Ovan har ni tre bilder från när jag var 18. Saknar ni mina outfits? Är sugen på att börja igen, mest för att kunna gå tillbaka i framtiden och titta. Hjälp vad jag skäms över många outfits jag lagt upp i bloggen. Som 18 åring var jag fortfarande osäker på min stil och blandade friskt. Ibland lyckades jag riktigt bra, andra gånger borde jag inte ha fått lämna huset. Nu är min stil enkel. Ledordet är blåjeans och randig tröja. Men jag har några godbitar i garderoben jag gärna visar upp.
 
Nu kom jag ifrån ämnet. Jag ville ju skriva om hur jag ändrats och hur mitt liv sedan jag blev myndig sett ut. När jag började blogga var jag besatt i Mary-Kate Olsen. Hon är fortfarande en favorit i kändisvärlden men jag följer inte hennes liv slaviskt längre. Vet inte när jag såg hennes outfits senast, nu blev jag genast lite nyfiken på hennes nuvarande stil...
 
Nåväl. Jag tog studenten, började plugga på Stockholms Universitet. Hängde dagligen med världens bästa Jenna. Flyttade till Italien, stannade två år, kom hem till Sverige och hängde med tjejkompisarna. Träffade Sami, blev förälskad, blev gravid, fick Liam, blev husägare. Ja och allt annat som hänt där emellan.

Älskar mitt liv och de vägar jag tagit för att komma dit jag är idag. Ska bli kul och spännande att se vad framtiden har att erbjuda.

Wanties till barnrummet

Här har ni två wanties från Jollyroom. Det har flera gånger varit nära att jag klickat hem båda två.
Anledningen till att jag tvekar beror på att jag är osäker på hyllans storlek. Den är 100 x 70 och jag undrar om det är lite för litet. Annars älskar jag formen, att hyllorna är olika stora. Ska gå och mäta i lillemans rum och se om storleken blir bra eller om det blir att leta vidare efter en större. Den kostar 1799 kronor också så till det priset vill man verkligen vara nöjd.
 
Brevlådan till höger är jag helt såld på. Jag älskar ugglor och skulle gärna låta hela sonens rum gå i samma nyans av grönt. Vilket är komiskt då jag aldrig varit så förtjust i grönt förut. Skulle vara så fint att förvara lillemans alla teckningar i den. Bestämmer vi oss för bokhyllan blir det garanterat även att klicka hem brevlådan.

Just nu

Här har dagen börjat med Quack Pack i soffan. Men nu är det dags att få en hel del gjort. Jag må vara ledig men har ett hus som behöver städas. Har satt igång tvättmaskin och ska börja plocka efter lilleman. Vilket är ett väldigt otacksamt jobb, precis som snöskottning.
Ska fundera på vilket rum som blir nästa att fota och visa er. Men är så mycket vi fortfarande vill göra. Så kanske kommer in med ett inlägg med lite inredningsinspiration istället. Hur som, vi hörs senare!

Mitt eget sällskap

Efter en fantastisk men intensiv helg och två långa arbetsdagar kände jag mig helt matt i kroppen. Höll på att somna i soffan efter maten och visste att jag behövde ta en dusch men trodde aldrig att jag skulle orka. Så det fick bli ett bad! Jag har inte badat badkar sedan jag och älsko var i Rom 2011. Den här gången badade jag själv och det var alldeles ljuvligt. Låg i badet i en halvtimme medan pojkvän och son tittade på tv.
 
Nu känner jag mig som en ny människa, en trött sådan. Tur att jag är ledig imorgon. Hoppas på att få mycket sömn inatt så att jag kan vakna utvilad. Får se vad jag och lilleman hittar på då.

Kul med nytt

Igår hann jag med lite shopping. Från H&Ms rea köpte jag tröjan ovan till mig för 50 kronor, supermysig! Hittade även en tröja till lilleman för samma pris. Han fick även nya byxor och till mig blev det även en randig tröja och nya vantar. Så jag är nöjd! Får se om jag kan ta någon bild på resten av köpen någon dag.
 
Nu är älsko på väg hem från jobbet och jag håller på med maten. Då han glömde bort att ta fram något att tina imorse får det bli fiskpinnar med potatis, men det är ju faktiskt gott ändå. Ni får ha en trevlig kväll!
 

You give me butterflies

Tre bilder från igår då vi var över på middag hos mamma. Efter maten klippte mamma Liams lugg som blivit väldigt lång. Det var första gången han blev klippt och jag undrade hur det skulle gå. Men han var jätteduktig. Tyckte att det var jätteroligt och sa flera gånger när mamma kollade om längden blev bra att hon skulle fortsätta. Mot slutet blev han lite otålig så det är tur att klippa lugg går ganska snabbt.

Långhelgen snart över

Jag har haft en väldigt bra helg och här får ni bilder från gårkvällen. Vi firade pappa med god mat och sen spelade vi Kinect på kvällen. Liam busade med Cornelia och var på riktigt glatt humör. Uppmärksamhet ville han ha konstant och det fick han i mängder. Vi åt en fisksoppa från filmen "Små citroner gula" som jag och Sami tydligen måste titta på nu. Väldigt gott var det hur som.
 
Det är dags för mig att sova nu, börjar redan klockan sex imorgon med veckoinventering. Är ledig redan på onsdag igen så humöret är inte dåligt trots att långhelgen är slut. Gäller bara att vända tillbaka dygnet nu så att man kan somna, blivit flera sena kvällar i rad. Bra sådana.
 
Tack förresten för era kommentarer i inlägget nedan. Superkul att veta när ni började läsa bloggen. Verkar som att de flesta har hängt med sedan mina år i Italien. Andra började när jag var gravid med Liam och några har precis börjat läsa. Hoppas ni alla har haft en lika bra helg som jag har haft. God natt!

1000 följare på bloglovin

 
Älskade, underbara bloggläsare. Ni är nu 1000 fina själar som följer mig på bloglovin. Vad glad jag blir! Tack för att ni hängt med så länge som ni gjort. Och tack till er som precis valt att börja följa bloggen. Nu är jag lite nyfiken.
Hur länge har ni läst bloggen?
 
Följer ni inte bloggen på bloglovin ännu men vill gärna göra det kan ni klicka här.

Busy weekend

God morgon allesammans! Jag tog en lång och efterlängtad sovmorgon. Sami håller på och fixar frukost till oss så jag passar på att lägga upp två bilder från i fredags. My, Jonny och Theo kom över på middag och vi åt oxfilé och potatisgratäng. Jag och älsko sammarbetade i köket och det blev supergott. Efter maten busade barnen tillsammans och vi vuxna spelade spel. Toppenkväll!
 
Igår var vi hemma hos pappa och bilder från det ska ni få. Men nu hinner jag inte. Efter frukosten ska jag och Liam till centrum en snabbis innan vi åker till Nathalie och Melina för bus. Sen ikväll när Samis handbollsmatch är slut åker vi till mamma för middag. Bra avslut på en väldigt bra långhelg.

Feeling good about yourself?

Idag har jag bäddat rent i vår och lillemans säng.  Vad gillar ni våra nya örngott? Julklappar från min syster Anna. Så jäkla roliga och typiskt Anna att få för sig att köpa något sådant. Tur att jag och Sami verkligen är Super parents ;)
 
Dags att städa upp här hemma där lilla terroristen varit framme. Om några timmar kommer Sami hem och då ska vi börja med middagen. Strax efter honom kommer Jonny, My och deras son Theo över för middag. Blir att äta och dricka gott och spela lite spel. Kul också för lilleman att få hänga med sin kompis igen.
 

Snön är äntligen här

Igårkväll började det snöa och det med besked. Stora fina snöflingor ramlade ner från himlen och ingen var gladare än mig. Självklart längtar jag till våren men det är faktiskt bara januari fortfarande. Chansen att det ska bli 15 grader, fåglar som kvittrar och blommor som slår ut är ganska liten. Hela hösten fram till nu har det varit grått och trist. Äntligen är det ljusare utomhus, nu längtar jag efter blå himmel och strålande sol. Fixa lite varm choklad och ut i snön med lilleman. Han kommer bli så glad när han ser snön, tänkte att vi ska gå ut alldeles strax.

Har ni fått snö?
 
Jätteroligt att läsa svaren om era barns sovrutiner. Vad olika det är, kul att jämföra och få tips.

Liams sovrutiner

Idag fick Liam ligga i vagnen på promenaden med Theo. Ville att han skulle somna så att han hann sova någon timme innan förskolan.

De dagar vi har Liam hemma, på helger och när jag är hemma från jobbet på veckodagarna, så får inte Liam sova middag längre. När han gör det så somnar han inte förrän mellan 21 - 23 på kvällarna. Håller vi honom vaken (och får en halvgnällig son på eftermiddagen) så somnar han mellan 19.30 - 20.30. Då brukar han även vakna mellan åtta och nio på morgonen. Men de mornar han är morgonpigg och går upp före sju så får han sova 45 minuter på dagen för annars fungerar det inte.
 
Däremot när han går på förskolan så gör han av med en helt annan mängd energi, så där måste han få sova. Men jag och Sami ska be fröknarna att väcka honom efter en timme. Nu sover han nästan alltid två timmar på förskolan och det leder till samma sak, att han inte är trött på kvällarna.
 
Hur gör ni som har barn i tvåårsåldern?

Just nu

Efter stängning igår (hemma 02 och lilleman väckte mig 06.30 imorse) så är tempot ganska lugnt här hemma. Gjorde gröt till Liam vid sjutiden och halvsov sedan i soffan medan han tittade på Quack Pack. Nostalgibarnprogram.
 
Nu har jag inte tid att sega i soffan längre. Har lite städning att ta tag i och sen vill jag busa med Liam innan han ska till förskolan. Stänger idag också så han går specialtid. Bara 14 - 16.30. Så han är där lagom till mellanmål och får sen busa med kompisar innan Sami hämtar honom.
 
Får hoppas att dagens stängning blir lika lugn som det var igår. Sen är jag ledig fredag - söndag!

Den där graviditeten

Igår när lilleman skulle sova satt jag och läste igenom hela kategorin "graviditeten". Från att vi gick ut med graviditeten efter rutinultraljudet, när ni fick gissa kön, se magen växa varje vecka, jämföra magbilder. Om den extrema längtan och de mindre trevliga graviditetssymptomen. När jag blödde näsblod, fick vadkramp och halsbränna. De första sparkarna som kom allt oftare. Vilka symptom jag hade och cravings. Hur nära och kära reagerade, hur chefen reagerade. Jag är så glad över bloggen. Att jag har allting samlat. Har även hela graviditen i bokform som jag kommer läsa för lilleman eller låta honom läsa själv beroende på när jag kommer vilja visa den för honom.
 
Så här i efterhand har jag fått för mig att jag inte gillade att vara gravid. Men det gjorde jag, det syns så tydligt i mina inlägg. Det var bara den långa väntan som skuggade allt det positiva. Jag hade väldigt svårt för att leva i nuet då vi längtade så mycket efter vår skatt. Men samtidigt älskade jag sparkarna och hur kroppen förändrades. Jag älskade magen, att ta outfitsbilder. Jag kände mig vacker, fast ibland kändes det som att allt jag satte på mig fick tältform. Vilken berg- och dalbana av känslor.
 
Det är så svårt att förstå att det var vår älskade lilla Liam som låg i magen hela tiden. Du var värd väntan. ♥

Den där hunden

Hur Theo trivs i hus? Alldeles strålande ska ni veta. Han har sin favoritplats i soffan, sin runda han går på tomten flera gånger om dagen och älskar de dagliga promenaderna till och från förskolan. När jag är hemma med lilleman går vi en extra lång runda. När man bor ute på landet har man väldigt nära till bra stigar, Theo älskar naturen.

Den där kjolen

Igår blev det att klicka hem lite nytt från H&M. Jag har letat efter en liknande kjol sedan förra sommaren och äntligen hittade jag en i rätt längd och form. Kommer vara fin till tights nu i vinter och när värmen kommer bär jag den till bara ben. Perfekt kjol som kan kombineras till mycket.
 
När jag ändå klickade hem kjolen passade jag på att kolla kläder till lilleman. Fick bli den fina tröjan ovan i storlek 92. Ser riktigt mysig ut och han har inte så mycket grått i sin garderob. Blått är färgen som dominerar och bland hans byxor är det mest jeans. Men han har några mjukisbyxor också och en del färgglada byxor. Hans garderob är färgmässigt så mycket roligare än vad min är. Jag shoppar även fortfarande mycket mer till lilleman än till mig själv. Får se när det ändras.  

Lekrum och talet

Jag har busat en massa med Liam idag i hans lekrum. Fick frågan i bloggen förut av en läsare som undrar om lilleman har två rum. Jag tror att jag har skrivit om det förut men kan ta det igen. Liam har ett eget rum på övervåningen. Där har han lite gosedjur, en gunghäst och garderober. Vi ska köpa lite hyllor dit och en bokhylla. Men det är inte där han leker för ett lekrum har han på nedervåningen. Där är alla hans leksaker och det är där han håller till på dagarna. Perfekt eftersom att vi nästan bara är på övervåningen när det är dags att sova. Jag hade inte tyckt om att Liam lekte själv på övervåningen nu när han är liten. Så jag är jätteglad att vi både kan ha ett sovrum och ett lekrum till honom.

Tänkte ta det här med talet också för Liam är i en så himla rolig ålder just nu. Jäklar vad han snackar! Han lär sig något nytt dagligen. Som idag började han säga giraff (iraff) när han lekte med sina duplo-giraffer. Meningarna kommer mer och mer också. "Liam vill inte sova" eller "vill ha gröt". Han ber om uppmärksamhet konstant "mamma kolla här" eller "kolla flygplan mamma". Det är så roligt och man går och undrar vad som blir nästa komiska grej han säger. Som när jag tyckte att vi skulle gå in och han svarade "snart".
 
Räkna kan han göra också, snart till tio. Ett till fem klarar han utan problem men sen blandar han med en sjua här och en nia där. Men lika stolt för det är jag.
 
Ja att vara mamma till en 2 åring är superkul! ♥

Hejdå julen

Idag har jag packat ihop vårt julpynt. Bara granen kvar, den tar jag och Sami tillsammans ikväll. Nu är jag sugen på att köpa lite tulpaner och tjuvstarta våren. Det verkar ju inte bli någon vinter så man får hoppas att våren kommer tidigt i år istället.

Den här veckan har jag förresten bokat in en massa kul. På fredag kommer Jonny, My och Theo över på middag. Vi köpte 2 kg oxfilé till nyår som inte gick åt då vi fick ställa in pga magsjuka. Asti, öl och cider har vi kylen full med också. Så oxfilén fryste vi in och den ska ätas tillsammans med hemmagjord potatisgratäng på fredag. Kommer bli en bra kväll!
 
Imorgon fyller min pappa år så vi sticker dit på lördag för lite firande. Sen på söndag ska jag och Liam umgås med Nathalie och Melina. Det var inte igår! Jag och Sami ska försöka få in en biodejt på söndag också om vi får tag på barnvakt. Vi känner båda två att romantiken inte riktigt finns i vårt förhållande för tillfället. Vardagen har tagit över helt och hållet. Det hoppas vi att en liten dejt i biomörkret ska lösa, så kanske vi får in de där små romantiska gesterna i vardagen igen också.
 
Hur som, jag har en väldig bra vecka framför mig.

Mitt 2013 - november och december

Då var det dags att sammanfatta förra årets sista två månader.
 
November var en riktig kalasmånad. Vår älskade lilla Liam fyllde 2 år och det firades med fika. Nära och kära kom över och Liam var väldigt glad över all uppmärksamhet som han fick.
 
Även hans två kompisar Melina och Ilon fyllde 2 år och självklart ville även dem fira med kalas. Oj vad barnen hade roligt tillsammans. Liam fick även hänga mycket med både faster Tiffa och moster Anna den här månaden.
 
Vår efterlängtade soffa från Mio kom och fick plats i vårt fina vardagsrum. Vi (läs Sami) monterade även ihop vardagsrumsbordet som inte syns i bild. En vit kista från Jysk. Även min älskade bordslampa från Mio fick plats i vardagsrummet. Nu måste vi få tummen ur och köpa lite hyllor så att ni kan få bild som jag lovat.
 
I november passade vi Liams kompis Theo några timmar och det var full fart som gällde. Jag och Liam tog cykeln till Coop och han kändes lillvuxen där han gick som ett proffs med korgen och kikade i hyllorna efter råvaror att köpa.
 
Jag och Sami bjöd över My, Jonny, Isak och Emma plus deras kids för middag. Vilken kväll! Barnen lekte tills de stupade och vi vuxna åt och drack gott och pratade om allt möjligt. Ja november var helt klart en toppenmånad.
 
December började med att jag och Sarah tog med kidsen till Täby centrum för shopping och bus. Jag åkte även till Nacka Forum med Nathalie och Eleonore. Det blev julklappsshopping och sushi. Jag och Sami provade årets glögg, mycket god.
Snön kom äntligen! Som vi njöt och tur det då den inte stannade länge. Liam busade med Loke och Theo i snön och vi hann med en pulkatur innan snön hann smälta bort.
 
Jag, mamma, Anna och Sami åkte till Globen för idolfinal, fantastisk kväll.
 
Jag fyllde 25 år och bjöd över la familia för lite fika. Liam önskade er en god jul och fick även bekanta sig med tomten. Vi hade en riktigt mysig jul här hemma tillsammans med delar av min och Samis familj. Nyår blev ett fiasko med magsjuka. Men vad gör det? Vi fick ett väldigt fint år, även om stor del av hösten blev riktigt tung. Men jag ser ändå tillbaka på 2013 med ett leende, vilka underbara människor jag har i mitt liv. Jag både tror och hoppas att även 2014 kommer vara ett bra år. Med världens bästa familj och vänner kan det inte bli annat än topp, topp. ♥

Nytt till mamman

Jag hade väldigt svårt för att hitta en nyårsoutfit. Ville bära en svart klänning men hittade verkligen ingen snygg.
Så jag tänkte om, det fick bli blus och leggings istället. Hittade fina leggings på Lindex. Toppen blev den ni ser ovan från H&M. Supersöt och enkel men ändå lite annorlunda. Perfekt för en lugn nyår. 199 kronor kostar den.
 

Mitt 2013 - september och oktober

September var en kalasmånad. Först åkte vi hem till farmor och firade att hon fyllt år. Sen fyllde K 2 år och även Anna fyllde år, vi firade hennes 22 årsdag.
Liam busade med Melina, jag hade en photoshoot med Anna och köpte lite finare kläder till utbildningen. I slutet av månaden åkte jag nämligen iväg 4 dagar på en arbetsledarutbildning. Jag hade oerhört roligt och lärde mig en hel del också.
 
Vi åkte upp till Tännäs för en begravning och det var ett känslosamt dygn. Månaden avslutades med att jag köpte min första egna bil. Älskade lilla pärlan.
 
Oktober var en fantastisk månad. Vi flyttade in i vårt hus! Som vi trivs, det är så fint. Vi fick finbesök, först av Nathalie och Melina och sen av My och Theo. Det blev inskolning på nya förskolan där Liam trivdes på en gång. Hans kompis Theo skolades in samtidigt och efteråt kom han och My över för fika och lek.

Vi stängde restaurangen tidigare en kväll för att det skulle byggas om. Då var vi fem medarbetare som stannade kvar och städade, städade och städade. Speciell kväll men roligt hade vi och fint blev det!
 
Jag och My tog med kidsen till centrum och fikade med Emelie och hennes lilla Vincent.
Elin från mitt jobb kom över för att leka med Liam.
 
Den här månaden fyllde även älskling 23 år och vi firade 3 år tillsammans.
 
Ja, ni ser. Även hösten var härlig!

Lillemans favoriter

Liam älskar båda bilarfilmerna. Hans Blixten McQueen går han runt med hela tiden och ibland får även Rödis haka på. Iförrgår hämtade jag ut ett paket. Där i låg Bärgarn, lillemans favoritfigur från filmerna. Om han blev glad? Snarare alldeles till sig. Nu släpper han inte taget om bilen och jag undrar hur det ska gå när han ska till förskolan på tisdag. Förklara för en tvååring varför Bärgarn måste stanna hemma? Det kommer bli en utmaning.

Mitt 2013 - juli och augusti

Juli var en händelserik månad trots att jag jobbade heltid hela månaden. Liam lekte i parken med Melina och Elsa, jag gick ut och åt middag och drack drinkar med Sarah, Anna och Lind. Liam träffade två pojkar i vårt dåvarande område och busade en massa. Vi åkte hem till pappa där Mari och Jens hälsade på med sina kids. Liam och Alice hoppade studsmatta. Jag och Sami åkte med Liam hem till Jonny och My för att grilla.
 
Jag och Lind åkte hem till Sarahs mamma för chill på altanen. Undertiden busade Liam med K. Eleonore och Elsa kom över för en playdate och jag avslutade månaden med en lunch tillsammans med Lind.
 
Sen det absolut bästa med månaden, vi skrev kontrakt på huset!
 
 
Månaden avslutades med att vi åkte till Mallis tillsammans med stor del av Samis släkt. Underbar vecka med sol, värme och trevligt sällskap. En riktigt bra sommar helt klart. Den kommande lär bli ännu bättre, för den spenderar vi i vårt hus.  ♥

Vi vill ha snö

Idag har jag och Liam hängt på vår baksida. Han har gått på upptäcksfärd tillsammans med Theo och sen har vi sparkat boll.
 
Nu är han med sin pappa istället då jag ska jobba. Hoppas på en lugn kväll.
Ni får ha en trevlig helg!
 

IDeal Wallet

Jag har fått ett fint fodral till mobilen från IDeal Wallet. Jag gillar mitt nuvarande fodral men det är kul att kunna variera. Sen har den här plats för fler kort och så gillar jag att man kan ha den som halsband. Någon som kommer vara extra glad över detta är min pojkvän. Jag har nämligen en tendens att alltid tappa bort min telefon. Meningen "var är min telefon" får Sami lyssna på dagligen. Med mobilen runt halsen borde jag kunna minska på användandet av den frasen. Sen är den gjord av äkta skinn, så den håller förhoppningsvis längre än mina tidigare fodral också. Kalas!

Mitt 2013 - maj och juni

Maj var en varm månad då vi gick ut så ofta som möjligt.
Anna kom äntligen hem från Gran Canaria till min och Liams stora glädje. Jag åkte även hem till Sarah så barnen fick busa och på kvällen hade vi vinchill med choklad när kidsen somnat.
Jag och Sami åkte flera gånger hem till hans mamma och hängde på deras stora tomt. Liam fick hjälpa Sami att tvätta bilen. Vi åkte även till olika lekparker för bus.
Jag övningskörde och klarade teorin. Jag och Sarah tog med barnen till en lekpark inne i stan.
Jag hade egentid med min härliga son och vi njöt av det fina vädret. Kändes som en sommarmånad!
 
I juni köpte jag ett nytt objektiv och började fotografera mer med systemkameran igen. Månaden började också med att jag tog körkort. Vilken lycka!
Vi åkte till Finland där vi har vårat landställe. Jag, Sami och Anna passade då på att åka till Särkänniemi, ett tivoli i Tammerfors.
Sebbe tog studenten och sen åkte vi upp till Rättvik för att fira midsommar. Jag och Liam hann även med en tur till Sarah och K för lek. Månaden var så fullspäckad med aktiviteter att jag knappt hann med att blogga. Då har man roligt.

Goodnight little friend

Så här ser det ut hemma hos oss just nu. Enda skillnaden är att Liam nu ligger ner och kommer att sova när som helst. Våra nattningar är inte särskilt traditionella. Jag med min nya bärbara dator och Liam med sin älskade "padda". Ibland vill han att jag eller Sami ska läsa en bok för honom men oftast vill han titta på sina Blixten McQueen klipp innan han somnar. Så länge han somnar inom en okej tid är det lugnt för min del.
Att jag sitter och slår på tangenterna bredvid är inget som stör honom, tur det för då kan jag passa på att blogga.
 
Min lediga dag är snart slut och sen gäller jobb fredag - måndag. Men jag börjar först 15.30 imorgon så kommer njuta av ledighet ett tag till.
 
God natt kära ni!
 

Bästa julklappen

Jag fick mycket fint i julklapp. Men favoriten fick jag av älskling. Min drömväska från Michael Kors. Som jag suktat efter i några år nu. Den är mörkblå, inte svart som det ser ut på bilden, och helt underbar. ♥
 
Av mig fick Sami en morgonrock från Lexington, så vi var nöjda båda två. Till Liam köpte vi en stor brandbil och ett 9 bitars pussel med Barbapapamotiv.  

Mitt 2013 - mars och april

Mars var en relativt lugn månad med lite kalas och playdates.
 
Birgitta kom över och ordnade homeparty för mina mammavänner. Hon sålde barnkläder till 70% lägre pris än butikernas. Cornelia kom över och sov hos oss och Liam fick busa med sin kompis Elsa.
 
Samis pappa fyllde 50 år och min kusin Vilma fyllde 3 år så det blev lite firande också. En månad helt i min smak.
 
April var månaden då jag blev arbetsledare, men jag hann med mycket på min fritid också.
Det blev vinchill på vår balkong, kaffe i solen med Carro på jobbet, och ut till lekparken med Liam.
Även den här månaden fick Liam hänga med Elsa och jag gick ut och åt sushi med Sarah på East.
 
Jennas döttrar fyllde 3 och 1 år vilket firades i en lokal med flera av hennes mammavänner och deras barn. Efteråt åkte vi hem till pappa där Liam lekte utomhus med Cornelia. Äntligen började värmen komma och lilleman slapp overallen.
 
Jag åkte till parken med Nathalie, Eleonore, Linda och Mikaela tillsammans med kidsen. Vi njöt av solsken och barnen busade. Efteråt åkte jag hem till mamma för lite vinchill på hennes altan.
 
Jag och Sarah lunchade tillsammans inne i stan och jag och Sami hade lite egentid på pizzahut med god mat och dricka. April kan ha varit en av årets bästa månader.

Nattar lilleman

Nu ligger jag i sängen med Liam och hoppas att han ska somna strax. Han tittar på bilarklipp på paddan och ögonen borde slå igen när som.

Passar på att lägga upp två bilder från gårdagen. Eftersom jag jobbade till 18 orkade jag inte fixa mig något särskilt efteråt, speciellt med tanke på att magsjuka ägde rum i huset. Men en ny blus från H&M blev det i alla fall som jag förälskat mig i.
 
Två glas champagne hann jag och mamma med innan hon plötsligt började må illa pga magsjuka, i samma veva vaknade Sami och började må bättre. Så jag hade i alla fall sällskap hela kvällen men vi somnade strax efter tolvslaget. Nu kan 2014 bara bli bättre. Ett år som jag har stora förväntningar på.

Mitt 2013 - februari

Eftersom att vår nyår inte blev så mycket att skriva om så kör vi en ny återblick istället.
 
Februari betydde mycket jobb. Liam började på förskolan och inskolningen gick toppen. Han trivdes på en gång. Liam lekte med Elsa, K, Ilon och Melina. Vi åkte till badhuset och faster Lollo kom över vilket gjorde Liam så glad att han klättrade på tevemöblerna. Bra månad!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!