Fortfarande sjukstuga, och ny dator

Det känns så surt så här i efterhand att vi var tvungna att ha Liam på förskolan i fredags. För det är troligtvis där som han blev smittad av magsjuka och det var enda dagen han behövde gå dit från 20 december till 6e januari . Jag blev ju frisk lagom till jul och när lilleman och Sami aldrig smittades trodde vi att det var slut med magsjuka för det här året. Men icke. Liam blev sjuk i lördags och spydde ner både bilen och sängen. Igårkväll när jag jobbade fick jag sms av Sami, han hade spytt och mådde inte bra alls.
 
Hur jäkla dålig tajming är det inte?! Sami är ALDRIG sjuk. Han har sedan vi blev tillsammans för över 3 år sedan bara varit sjuk en gång. Så ska magsjukehelvetet komma nu. På nyårsafton. Är det inte typiskt? Vi som hade bjudit över lite nära och kära för en mysig kväll. Istället blir det en form av karantän. Att den där jäkla magsjukan ska smittas så förbannat.
 
Men mamma kommer troligtvis över ändå. Hon passade Liam igår som fortfarande bar på viruset så hon riskerar att bli smittad i alla fall. Blir en lugn kväll och framförallt hoppas jag att Sami mår bättre senare idag. Nu ligger han fortfarande i sängen.
 
Jag ska jobba idag, 12 - 18. Sen får jag se hur älskling mår.
Något positivt har jag att berätta i alla fall. Min nya underbara dator har kommit! En Acer och jag avgudar den, tunn som bara den.
 
Lär garanterat bli fler blogginlägg än vad ni varit vana med den senaste tiden. Blir väll en bra start på 2014?
Gott nytt år allesammans ♥

Mitt 2013 - januari

Året har börjat närma sig sitt slut och det är dags för en sammanfattning. Något som blivit en tradition här på bloggen, det här blir fjärde gången som jag sammanfattar året som gått. Är ni nyfikna på hur mina tre tidigare år sett ut kan ni kolla in den här kategorin.
 
Vi börjar med januari. Månaden då jag började att arbeta efter mammaledigheten och Sami blev pappaledig.
Hade ett schema på ca 70 % så hann fortfarande med att träffa mina mammavänner en hel del. Tex kom Nathalie och Melina över för lite bus i lägenheten och även Rebecca och Nathan kom över för lek.
 
Hela familjen åkte hem till pappa och firade hans födelsedag. Andra halvan av mammaledigheten tränade jag 3 - 5 gånger i veckan. Något jag försökte hinna med även när jag började att jobba, och i januari gick det bra.
 
Familjen åkte även hem till Sarah och K för bus. Jag och Sami hängde med mina mammavänner för en sista tur till öppna förskolan, vi firade även min kusin Filippa som fyllde 8 år. Och jag och Sami avslutade månaden med lite egentid och gick på bio.

Kan sammanfatta januari som en väldigt bra månad. Var glad att jag hann umgås så mycket med Liam och mina vänner trots att jag börjat arbeta. Skönt med en mjukstart tillbaka in i arbetslivet. Det här var även månaden jag blev erbjuden att bli arbetsledare vilket innebar att gå upp i timmar. Men det kändes rätt och så här ett år senare har jag inte ångrat mitt beslut. Det går bra att kombinera arbetsliv och föräldraliv, gäller bara att planera.

Vän med tomten


Igår fick Liam träffa jultomten. Jag trodde att han skulle tycka att det var skrämmande men tji fick jag. Liam var stencool! Kramades med tomten och hjälpte till att dela ut paketen. Vilken 2 åring vi har.

Gårdagen var riktigt mysig. Bra sällskap och god mat kan inte bli fel. Liam har så mycket leksaker nu att hans lekrum alltid kommer se stökigt ut. Men han klagar inte, tvärtom! Nu ska han strax få en kvällsmacka innan det är läggdags.

Vi hörs! Fler bilder från gårdagen kommer när jag har tid att sätta mig vid datorn.

God jul kära bloggläsare och vänner

Här kommer en tidsinställd julhälsning från mig och min lilla familj. Som lovat får ni bilden vi valde som julkort idag. Världens finaste Liam satt så snällt när jag tog bilderna. Älskade lilla skatt.
 
Och God Jul allesammans! Hoppas ni firar dagen med nära och kära. Ska försöka ta en massa bilder som jag kan visa er senare. Ha en underbar dag. ♥

Tillfrisknar från magsjuka


Ovan är från när nära och kära kom över och firade min 25 årsdag. Väldigt trevligt var det! Jag och Liam som bakat till kalaset.

Tyst har det återigen varit i bloggen. Anledningen är magsjuka. Troligtvis blivit smittad av någon på jobbet då vi haft flera medarbetare som varit sjuka. Jag började att spy natten till fredagen och vände bokstavligen talat ut och in på hela magsäcken. Trevligt va? Under fredagen kände jag mig väldigt svag men har inte spytt något mer. Idag känner jag mig nästan helt som mig själv. Tråkigt att inte kunna göra någonting pga smittorisken. Men imorgon blir det jobb för min del! Sen är jag ledig två dagar och då jäklar ska det bli julkänsla här i huset. Vilket jag redan har, idag har jag slagit in en massa julklappar.

Hoppas ni har en fin helg!

Grattis till mig, 25 år idag!


Idag är det min dag minsann! 25 år är man nu och halvvägs till 50. Men vad gör det? Aldrig har jag varit lyckligare än vad jag är nu!

Eller okej kanske inte just i denna sekund. För nu är jag på väg till verkstaden för att hämta min bil som varit inne på lagning, förstörda bromsar. 4900 kronor kommer kalaset att landa på. Kan inte få en bättre 25 årsdag...

Luciafirande och vinmys

Igår hämtade jag ut ett speciellt paket. Jag har fått möjligheten, tillsammans med Sami, att provsmaka nya vinet Soprasasso Appassimento. Ett italienskt rödvin som precis kommit till systembolaget. Finns bara att säljas på hemsidan och inte i butik som jag förstått det. Mycket populärt och exklusivt är det men till ett väldigt bra pris, bara 59 kronor. Är så nyfiken på hur det smakar. Smaken ska vara djup och koncentrerad och ger en härlig sötma. Så ikväll blir det jag och Sami som tar ett glas. Skriver imorgon vad jag tyckte om smaken. Är ni också sugna på att testa ett nytt prisbelönat vin kan ni klicka hem det härifrån.  
 
Nu ska jag och Liam strax till förskolan, dags för hans luciafirande! Han sover för tillfället så risken är att han är väldigt nyvaken och mammig på plats. Vi får se hur det hela går, ska bli spännande.
 
Glad Lucia allesammans!
 

Lussebullar och pepparkakor

Igår bakade jag lussebullar och de blev väldigt goda. De bästa har jag fryst ner till helgens kalas. De andra får vi äta under veckan. Tar eventuellt med några till jobbet imorgon, flera medarbetare som tjatat.
 
Imorgon ska jag och lilleman baka pepparkakor. Han gjorde det på förskolan häromdagen och åt då mer än vad han bakade. Så jag förväntar mig inte så mycket hjälp, men mysigt lär det bli ändå.  

Please be back for christmas

Jag och lilleman var ute med pulkan tidigare idag. Den fina snön har börjat smälta bort och jag är rädd att den snart är borta helt. Vill ju så gärna ha en vit jul och ännu lever hoppet.
 
Imorse fick Liam sätta på sig sin tomtedräkt då jag skulle fixa julkort. Är ute väldigt sent något jag inte varit de två tidigare åren vi skickat julkort. Men tiden har gått så jäkla fort. Nyss var det Liams 2 årskalas och nu plötsligt närmar sig julafton, och min 25 årsdag! Jag som hade tänkt ordna ihop en middag med fina vänner ute på stan, men nu är det bara en vecka tills jag fyller år. Så det får bli en fika. Kanske man kan gå ut och fira lite i vår istället. Eller så laddar jag för 30 årsfirandet om 5 år. Så som tiden rusar nu förtiden är det väll bara att sätta igång och planera...
 
Hur som helst! Det gick väldigt bra att ta bilder på Liam. Trodde att det skulle bli ännu svårare än förra året, då jag fick muta med majskrokar och han konstant slet av sig tomteluvan. Lättast var förstås att ta första julkortet då Liam bara var en månad gammal. Men det gick bra idag ändå. Han satt snällt i soffan och brände av leende efter leende. Vilken modell vi har. Bilden jag valde kommer enligt tradition upp på julafton här i bloggen.

Find your way

I helgen hann vi även med att vara hundvakter till fina Loke. Liam som förut var väldigt rädd för lilla Loke har helt kommit över det. Han älskar honom! Springer runt och säger Loke, Loke, Loke och vill krama honom hela tiden. Tur nog har valpen inget emot det. En valp som bara växer och växer. Vi hängde en del på baksidan innan jag skulle iväg till jobbet.

Nu har jag lämnat Liam till förskolan. På vägen hem såg jag hans små fotspår i snön och kände direkt en extrem längtan efter honom. Längtar till imorgon då vi har mer tid tillsammans, nu står jobb på schemat.

Idolfinalen och denna helg

Fredagen var magisk på alla sätt och vis. Helkväll med älskling, mamma och Anna kan inte bli fel. Kevin och Elin presterade båda två och bjöd på en underbar show. I slutändan spelade det ingen roll vem som vann, de var vinnare båda två.
 
Igår busade jag med Liam i snön. Han säger att det regnar, jag försöker förklara för honom att det är snö på marken, inte regn. Han har börjat sjunga en massa. Låtar från teveprogram och så jullåten "tipp tapp" om den nu heter så. Men ni vet säkert vilken jag menar.
 
Nu är han hos sin farmor då Sami är på handbollsmatch och jag ska alldeles strax röra mig mot jobbet. Hoppas på en lika bra kväll som igår. Vilka underbara medarbetare jag har.

Shopping, årets glögg och Idolfinalen i Globen

Igår var en bra dag. Först var jag ledig från jobbet och hade heldag tillsammans med lilleman. Sen när Sami kom hem från jobbet åkte jag, Nathalie och Eleonore till Nacka Forum för shopping. Nu är jag nästan helt klar med mina julklappar och är väldigt nöjd över mina fynd. Vi avslutade med middag, sushi förstås och det var väldigt gott.

Köpte hem årets glögg som jag och Sami provsmakade igårkväll. Supergod! Jag föredrar nog vitvinsglögg, även om all glögg är gott. Är däremot inte helt förtjust i årets flaska. Påminner lite för mycket om en ketchupflaska.
 
Även ikväll har jag roliga planer. Som jag berättat ska jag, Sami, Anna och mamma till idolfinalen i Globen. Men först blir det middag på Pizza Hut. Lilleman får sova hos sin farmor och är väldigt nöjd över det. Jag tänker gosa med honom imorgon innan det är dags för stängning på jobbet igen. Det här blir andra eller om det är tredje gången som Liam sover borta sedan han föddes. Både jag och Sami ser framemot en gemensam sovmorgon, men det kommer ändå att kännas tomt.

Mini a Ture hos Campadre


Campadre har just nu en kampanj med fina kläder från det danska märket Mini a Ture. Förälskade mig direkt i den fina tröjan ovan och den är nu på väg till lilleman. Hade gärna klickat hem både jacka och stövlar också men så här i julklappstider får jag hålla extra hårt i plånboken.
 
Är förresten snart helt klart med mina julklappar. Bara pappa och lillasyster Cornelia kvar. Får se vad man hittar på!

Inferno

När jag var på Åhlens i helgen såg jag att en ny bok från Dan Brown kommit ut. Visste inte ens att det skulle komma fler böcker i samma serie så jag blev glatt överraskad. Nu läser jag så fort jag får chansen. Önskar att jag hade den möjligheten i skrivande stund men jag har ett hus som behöver dammsugas. Sen är det jobb som gäller. Men imorgon är jag ledig och på fredag ska jag, Sami, Anna och mamma på idolfinalen i Globen.
Så livet känns ganska härligt ändå.

Vårt julpyntade hus

Julen är min absoluta favorithögtid. Nu i helgen julpyntade vi för fullt och jag är så nöjd med resultatet. Bara julgranen som saknas, får se när vi köper den. När brukar ni klä julgranen?

Fika och shopping

Igår hade jag och lilleman en heldag med Sarah och K. Vi åkte till Täby centrum och shoppade och kidsen fick leka lite. När vi kom hem till Sarah blev det årets första lussebulle för både stora och små. Kramkalas deluxe när vi skulle åka hem. Alltid lika trevligt att hänga med våra favoriter.
 
Nu är mina två öppningsveckor snart slut, tiden går undan. Imorgon och på tisdag jobbar jag stängning. Det positiva för er är att jag brukar hinna med bloggen på ett helt annat sätt när jag har stängningsveckor. Imorgon tillexempel ska ni få bilder på hur vi julpyntat huset. Äntligen första advent! ♥
 
Nu ska jag pussa på min man innan han sticker till Norge för utbildning i två dagar. Liam kommer sova hos sin farmor imorgon eftersom att jag stänger. Sen kommer Sami hem tisdagkväll. Vilket betyder att jag inte träffar honom förrän på onsdag efter jobbet, tungt.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!