Idag blir det äntligen sushi


Jag har bilder att visa på kläderna jag köpte och stövlarna jag fick av mamma. Bilder från igårkväll och även en videoblogg. Men... jag orkar inte. Tar det senare idag, eller imorgon... eller på måndag. Har inte alls mycket tid till bloggning nu, har alldeles för mycket roligt att göra istället. Det är egentligen bara nu som jag har tid att sitta här, men då finns inte orken istället haha. Himla typiskt.

Så istället får ni se en bild från igår, när vi shoppade i Milano. Det var en jättefin dag. Blå himmel som ni såg på de andra bilderna. Idag är det molnigt och nu har det börjat bli kallare igen, ska bli 16 grader idag.
Men det stoppar oss inte från att åka till Monzacentrum. Bara för att kika, och för att äta sushi. Äntligen!

Underbara dag och jobbig promenad


Nu har det shoppats! Har köpt nya jeans och en tröja från H&M. Sen köpte mamma världens underbaraste stövlar från Miss Sixty till mig. Taaaack mami <3 Hon köpte en kofta och kjol till sig själv, tokfina.

Vi satte oss också och åt på en mysig restaurang. Hade velat äta sushi men borden där är så små så fanns ingen plats för Theo att vara. Får bli en annan dag istället. Jag åt risotto, som bara var ris... Så lite torrt. Men la i brödbitar så då blev det godare. Mamma åt lasagne som tydligen var riktigt god. På bilden nyser hon, och då knäpper jag förstås en bild haha.

Hon gillade verkligen Milano. Vilket inte är konstigt. Det är en toppenstad för shopping. Sen hade vi strålande sol och inga moln på himlen. Underbart.

När vi kom till Sesto var det förstås en halvtimme tills vår buss skulle komma. Så vi gick hem. En halvtimmespromenad där det inte finns någon bra trottoar. Mamma var väll inte så jätteglad över att vi skulle gå. Men jag tyckte att det var hurtigt, tills mina fötter dog. Men, men det är träning det med.
Nu duschar mamma och Theo sover här intill mig. Michele är hemma runt halv nio och ikväll drar vi till en mysig bar i Monza för en drink. Theo får följa med dit så det är bra. Efter den här dagen lär han nog sova i väskan hela kvällen.

Vad jag köpte får ni bilder på senare. Nu måste jag koppla av lite... Är helt slut. Shopping är en sport!

Milano med mamma

¨
Mary-Kate i rosa och Ashley i svart promotar sin nya line olsenboye på good morning america. Kläderna är för ungdomar och kommer inte kosta lika mycket som tillexempel The Row.
Så snygga de var! Och roligt att de ler likadant. Då jag inte tycker att de är så lika varandra längre i vanliga fall.

Nu ska jag, mamma och Theo in till Milano för shoppig. Hoppas på att hitta fina stövlar. Kanske även jeans.
Sen blir det sushi till lunch. Så gott! Vi kan inte gå till mitt favoritsushi ställe för där får man inte ha hund. Men runt Duomo finns det hundratals sushirestauranger så det ska nog inte vara några problem att hitta.
Vi hörs när vi kommer hem i eftermiddag någon gång. Förhoppningsvist med en massa bilder och kanske en videoblogg. Ha en fin fredag raringar!

Klart man är modell!


Caroline och jag framför våra värsting datorer under photoshop lektionen. Det var riktigt roligt idag. Eller okej, jag lärde mig inget nytt. Eller, jo.. jag lärde mig att använda mac för första gången för det har jag inte gjort förut. Men inom photoshop var det inget nytt. Men de tre timmarna gick snabbt där vi fick sitta och pilla med att göra egna collage. Det känns skönt att vara duktig i ett ämne också. Så att när det är dags för alla tentor så blir det en mindre att stressa upp sig så förbaskat över.

På vägen hem när jag satt på första bussen från skolan började en konstig italienare prata med mig. Först trodde jag att han var efterbliven, för han såg ut som det. Men när han började prata verkade han ändå "normal".
Jag svarade artigt på hans frågor men försökte visa att jag inte ville prata. Så frågar han "vad gör du här i Milano då? Är du modell?" Då kunde jag inte låta bli att skratta. För jag menar, världens sämsta raggningsreplik? Han verkade inte bli så glad över min reaktion och lämnade mig ifred efter det hehe. 

Efter bussen kom första tunnelbanan direkt, även den andra då jag behöver byta. Så när jag satt på sista tänkte jag "åh satan vad fort det har gått nu. Jag kommer vara hemma på femtio minuter. Rekooooooord"
Men jag borde ha vetat att turen inte riktigt är min bästa vän. För när jag kom till Sesto och skulle ta bussen till Monza var det bara halvtimmestrafik. Vilket det nästan aldrig är! Bussarna brukar gå nästan var femte minut, eller i alla fall var tioende. Så jag fick suckandes stå och vänta tjugo minuter. Vart inte ens närheten till rekord. 

Nu ska lägenheten städas och disken diskas. Får se om jag hinner komma in med ett inlägg innan vi åker till Bergamo för att hämta mamma från flygplatsen. Wiiiie är så glad att hon kommer hit! 

Torsdag




Nu är man klar för att gå. Fast bussen går inte förrän vid elva så jag har lite tid att läsa bloggar.
Torsdagar är bra dagar. Kunna sova ut och sedan ha god tid på sig innan det är dags att gå till skolan. Jag har till och med hunnit tvätta kläder! Däremot orkar jag inte diska frukosten så det tar jag när jag kommer hem istället. Är inte så mycket ändå. Sen ska jag städa lite också så det är fint när mamma kommer hit.

Men först skola alltså. Uppdaterar bloggen när jag kommer hem igen. Runt femtiden då jag måste ut med Theo när jag kommer hem också.
Ha en fin dag raringar!

Kofta - H&M
Linne - Blasting
Halsband - Stradivarius
Kjol - Indiska
Skor - Din sko

091029

Dagens humör: Positivt, äntligen fått sova ut. Ja jag somnade vid tio igår så har fått över tio timmars sömn.
Dagens planer: Till skolan för att ha photoshop. Sen ikväll så kommer mamma hit.
Dagens kändisar:

Underbara bild på MK (till vänster) och Ash (till höger)

Dagens serie: Om jag hinner skulle jag vilja se förra fredagens idol. Men måste städa idag så får se.
Dagens låt: Sean Kingston - Fire burning

Dagens önskan: Att vi får lära oss mer vettiga saker under dagens photoshop lektion än vad vi fick igår.
Dagens smink och hår: Guldbruna ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 22 grader och soligt, lite moln

Lunch på Joke



Kan inte lägga upp bilder fint nu för har inte photoshop på den här datorn.
Här är tre från min klass. Leo, Caroline och Rebekah. Alla tre från Sverige.
Vi sitter på nu på ett mysigt men för kallt café och pratar uteliv och bloggar.

Photoshoplektionen... var seeeeeg. När läraren sa att hon skulle gå igenom allting från grunden trodde jag inte att hon skulle ta det så bokstavligt talat. Hon visade långsamt hur man öppnar photoshop. Att om man klickat på krysset så stänger man av. Att när hon säger "klicka" menar hon vänstra knappen på musen.
Jag höll på att somna. Vi har samma lektion imorgon så hoppas det är lite svårare då. Man vill ju lära sig något.

Klockan ett ska vi på visning. Leo och Carolina kikar lägenhet. Ja de är bara vänner haha.
Efter det vet jag inte vad vi hittar på. Lektionen fashion system börjar klockan fyra så vi har massa tid att fördriva.

Onsdag


Crappy, crappy kvalitet jag vet. Men det är för tidigt på morgonen för att ta hundra outfitsbilder..
Bär sneakers för ovanlighetsskull då jag fick skavsår igår. Så får vila fötterna lite.

Idag är det lång dag som ni vet. Först 9 - 12 med photoshop. Och sedan 16 - 19 sista lektionen. Vilket betyder att jag har fyra timmars håltimme.
Jag tar med mig laptopen så jag kan uppdatera bloggen under dagen. Ska troligtvist med Caroline som ska kika på en lägenhet.
Tänkte göra mackor att ta med till skolan också. Spara pengar från att köpa på stan. Smart va?

Topp - Stradivarius
Kofta - JC
Jeans - H&M

Duellen - Lauren vs Diane


Ny duell! Lauren lyckades vinna igen, med 23 röster mot Mirandas 10. Den här gången möter hon Diane i en svart duell. Vilken stil faller du för? Den avslappnade som Conrad bär eller mer eleganta à la Kruger?

Jag har gjort en videoupdate men av någon anledning går det inte att ändra filformat. Videofy tillåter inte många så jag måste alltid ändra. Men det vill säg inte idag. Får försöka imorgon igen även om det jag säger då inte kommer vara aktuellt... Men det är väll alltid trevligt att lyssna på mitt babbel?

Nu ska jag stänga ner här. Ägna all min uppmärksamhet mot min fina prins som borde vara hemma om 50 minuter. Så ja... jag hinner väll kolla bloglovin först också.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

DKNY


Min fina väska som är perfekt att ha med till skolan har jag idag smyckat med min DKNY sjal som jag fick av Cissi i 20-årspresent. Fint va? Tänkte att det var en fin touch, jag måste ju passa in i modeskolan. Där alla går runt med Miu Miu eller Guess väskor. På tal om Guess. Gissa vem som har slarvat bort den fina klockan som Michele köpte till mig i 20-årspresent? Ja jag såklart.
Grejen är att jag är hundra procent säker att den är i lägenheten. För jag minns att jag packade ner den när jag flyttade från min au pair familj. Kommer också ihåg att jag tänkte "här blir bra så att den inte går sönder". Men vart tusan den smarta platsen kan ha varit har jag ingen aning om. Dags att gå igenom sovrummet känner jag...

Dagens fråga - skola


Jag tycker att det är lite komiskt att samtidigt som mitt somarlov tar slut så är det många av er som har höstlov istället. Har du det nu?

Jag kom på en rolig sak från dagens lektion som jag glömt att berätta för er. När min lärare presenterade sig så avslutade hon med "och jag är 29 år". Vi kollade alla både konstigt och förvånande på henne. Sen började hon skratta och sa. "Jag ville bara få er att gapa lite, nej jag är väll inte riktigt 29... har ärligt talat en son i eran ålder"
Haha så skön!

Förresten är jag lite orolig för det italienska testet på måndag. När vi ska delas in i grupper. Jag är rädd för att jag ska hamna i nybörjargruppen. Jag hör verkligen inte hemma där. Jag pratar italienska nu, kan stava en hel del och förstår det mesta av vad Michele säger. Men jag är rädd för att det kommer falla på grammatiken. Då jag aldrig studerat språket så sitter inte grammatiken alls. Är bara nu på sista tiden som jag haft riktiga läroböcker. Så jag kan bara grunder. Men är rädd att det inte ska räcka till. Men jag är nog bara nojjig. För säkerhetsskull ska jag plugga lite grammatik imorgon.

Ännu en skoldag avklarad


Nu är jag hemma från skolan. Borde ha varit hemma vid ett redan men min pratglada lärare drog över med tjugo minuter och sedan var första bussen som kom överfull så jag fick vänta på nästa.
Men anyway, nu är jag här. Ska snart fixa lunch till mig och Theo. Han var förresten lika glad som alltid att ha mig hemma igen. Som ni ser på bilden hihi.

Idag hade vi modemarknadsföring på schemat. Vår lärare är riktigt duktig så det var intressant att lyssna på henne. De första två timmarna gick jättefort, sista en och tjugo var segare... Då började man känna hur tidigt man gått upp. Men jag lärde mig mycket och nu ska jag renskriva mina anteckningar.

Imorgon blir en lång dag. Jag går från nio till nitton. Vilket betyder att Michele kommer hem till Theo på lunchen och sedan får han vara hos hans mamma enda tills vi kommer hem. Det sköna är att jag slipper åka kommunalt utan kan åka med Michele. Sånt tycker vi om.
Nu lunch. Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

091027

Dagens humör: Positivt, lyckades ta mig upp tidigt idag med utan problem.
Dagens planer: Till skolan för att ha modemarknadsföring.
Dagens kändispar:

Ashley riktig snygg tillsammans med pojkvännen Justin i New York. Åh jag drömde att jag fick en resa dit i födelsedagspresent.

Dagens jobbiga: Jag hittar inte ena stycket till det mobila bredbandet, så att det inte kommer in smuts. Drygt.
Dagens låt: Tokio Hotel - Automatic
Dagens nedräkning: 2 dagar tills mamma kommer (hade tagit fel på dag, hon kommer på torsdag och inte imorgon)
Dagens smink och hår: Blålila ögonskuggor, svart eyeliner och mascara, håret utsläppt.
Dagens väder: 20 grader och soligt

Dagdrömmar

Image and video hosting by TinyPic
Bilder från här och här.

Idag har jag haft sådan otrolig längtan efter att bara åka iväg. Jag och Michele på en romantisk semester. Med sol och bad och där vi bara kan koppla av och njuta av varandras sällskap. Hur underbart vore inte det?
Som att åka till Thailand tillexempel. Sandpromenader, sitta på balkongen med ett glas rosé och se solen gå ner..
Åh herre gud nu dagdrömmer jag visst igen.

Back to reality. Vilket betyder lasagne till middag och kanske ett vänneravsnitt innan man kraschlandar i sängen för att gå upp halv sju imorgon. Det funkar det med.

Pussar på trött bebis


Jag som är van att vara hos min bebis hela tiden får sakna honom mycket nu när skolan har börjat. Så då får han stå ut med mitt eviga gulligullande och pussande när jag väl är hemma hihi.

Fast senaste timmen har han fått vara ifred i alla fall. För jag har renskrivit anteckningarna från föreläsningen. Är ändå inte klar ännu. Man hinner skriva en hel del på en timme. Sen är det ibland svårt att tyda min egen handstil haha. Det är inte vackert när det går fort alltså. Men läraren sa att när vi har tentor kommer det mesta komma från det han sagt på föreläsningarna. Så det gäller att hänga med. Därför renskriver jag dem så att jag kommer ihåg det han sa. Samtidigt om det är något jag inte fick nedskrivet, eller bara blev en förkortning så kommer jag ihåg vad det var han sa. Istället för att jag renskriver veckan innan tentan och verkligen inte minns något alls från föreläsningen. Vore inte bra. Tänkte att när tentan närmar sig sen någon gång i januari ska jag be Michele skriva ut (renskriver på datorn) så att jag kan plugga in från papper istället för datorn. Lättare så. Just konst är väll inte riktigt någon passion hos mig. Men däremot älskar jag historia. Och det är det som kommer hålla mig vaken under dessa föreläsningar när mikrofonen knappt fungerar så man bara hör vartannat ord av vad föreläsaren med halvtaskig engelska säger.

Veckans blogg - Emma Nyström


Min fina vän
Emma blir veckans blogg. Om ni vill veta hur livet är för en au pair här i Milano så bör ni läsa hennes. Hon passar två barn på dagarna och på kvällarna är det aperitvos, balkonghäng hemma hos mig eller basketträning som gäller. Läs nu!

Glömde berätta vad vi gjorde idag i skolan. Hade ämnet Contemporary art. Vi fick se målningar från 1800-talet och veta varför vissa ansågs för grova för att få visas. Tillexempel var det en man (Manet) som målade en naken kvinna. Hon var varken provocerande eller något annat. Men bara för att hon stod för en prostituerad från deras tid med alldeles för mycket självsäkerhet så blev målningen en skandal.
Medans en annan konstnär målade en tavla där ett helt gäng människor bildade en stor orgie. Men bara för att målningen speglade en tid långt tillbaka så ansågs den inte stötande. Helt sjukt om ni frågar mig.
Men väldigt intressant att lära sig!

Jag vinner nästan alltid


Här är bilder jag glömt att visa. Från sista kvällen som Antonia och Thina var här. Vi spelade 500 och vänd 10. Jag lyckades vinna alla omgångar förutom sista. Då var det Thinas tur. För Antonia gick det inte så bra, kanske för att hon tog ungefär hundraelva egopix haha. Så söt.
Det var en trevlig kväll! Jag saknar mina göteborgare.
Jenny och Francesco var också på besök. Men de såg mest på fotbollen, då Milan ägde Real Madrid.
Milan lyckades förresten vinna igår igen i serie A. Kankse har deras svacka äntligen vänt. Allt de behövde var lite självförtroende.

Angående provet på måndag. Då lärarna får se hur duktiga vi är för att veta vilken nivå vi ska få börja studera italienska. Jag tycker lite synd om de som är helt nybörjare. Som Caroline tillexempel. Hon kan ingen italienska och vet att hon kommer behöva gå i en nybörjargrupp. Ändå kommer hon behöva vara i skolan klockan nio och göra ett sjukt långt prov, där hon inte kommer kunna något. Känns nästan som att de som är nybörjare borde ha sluppit göra testet. Det är ju bara bra för oss som kan mer, så att vi hamnar i rätt grupp. Men, men...

Världens bästa nyhet


Nu har jag kommit hem från skolan till en väldigt glad Theo. Jag kände mig lite hungrig trots att det är för tidigt för lunch. Så jag stoppade i mig Trancetto. Som är typisk italiensk frukost. För onyttigt för mig, som en liten bakelse med smak av choklad. Men Michele äter det till frukost så jag snodde en hehe.

Så den goda nyheten då? Jo jag har fått veta att vi har italienskalektioner på schemat! Underbart med tanke på hur dyrt det är om man skulle börja ta kvällskurser. Men för oss kostar det inget extra.
Varför jag inte visste detta är för att det inte stodd på schemat innan. Men på måndag ska vi ha ett 6 timmar (!!) långt italienskaprov. Bara för att de ska se vilken nivå man ligger på för att sedan dela in oss i olika italienskaklasser. Jag vill tillexempel inte gå med nybörjare då jag redan kan ganska mycket. Så det ska bli himla kul! Kommer ha två lektioner i veckan.

Måndag


Idag är det måndag och nu börjar de tidiga mornarna. Fast jag hade inga problem att komma upp tio över sex idag. Kanske för att vi gick och la oss klockan tio igår så jag har fått åtta timmars sömn. Så ska försöka somna vid tio nu varje dag tills på torsdag då jag har sovmorgon. Lite tråkigt bara att Michele kommer hem vid åtta, så vi får inte många timmar tillsammans.

Förresten löste det sig med onsdagar. Theo kommer kunna vara hos Michele's mamma då. Underbart! Slipper jag oroa mig att han inte mår bra hemma. Idag går jag bara två timmar, Michele börjar senare än mig så Theo behöver inte vara hemma länge själv alls. Riktigt bra.
Nu ska jag kolla bloglovin innan det är dags att gå. Ha en fin första dag på veckan!

Tröja, jeans - H&M
Skjorta - JC
Har inte bestämt vilka skor jag ska ha på mig ännu.

Älgar till mat

Image and video hosting by TinyPic
Jag och Michele åt älgpasta till lunch som Thina tog med från Sverige. Riktigt goda! Så goda att Michele vill se om de finns här på italienska IKEA också.

Han är förresten nu hos sina föräldrar. Jag tycker att det är lite tråkigt att han springer dit så fort han får tid över. Jag menar, okej förut... Men nu när skolan satt igång så har vi inte så mycket tid för varandra. Har ju haft vänner på besök och liknande.också. Vi var ju där igårkväll så jag orkade inte gå dit igen. Vet att Theo också är mer avslappnad här hemma.
Är lite less på den italienska synen på sin familj. Jag menar, jag älskar mina föräldrar. Men när jag var 18 började jag verkligen lessna på att bo hemma, Michele bodde hemma tills han var närmare 26. Jag tycker att det är jobbigt att vara ifrån min familj men klarar månader. Michele klarar knappt en vecka.
Sen att man måste äta middag eller lunch där en gång i veckan. Visst det är roligt, men just känslan av att vi måste. För att så gör man här i Italien. Nej det gillar jag inte. Att en dag alltid går till att vara där, som att helgen inte är kort som den redan är.

Nej nu ska jag sluta klaga och läsa Breaking Dawn istället. Och hoppas att Michele ska komma hem snart. Han sa att han bara skulle vara där en timme, det har gått två nu.

Drink the problems away


Antonia la upp en massa bilder på facebook igår. Sånt är jag så dålig på. Kanske för att jag lägger upp alla här på bloggen istället. Hur som helst så la hon upp denna och jag tyckte att den var gulligt knäpp. Jag suger i mig gottigott drink och Antonia försöker förstöra bilden hehe. De är goda de där söta jorgubbsdrinkarna. Men satan vad italienare ska göra dem starka. Efter en är man... rolig.

Söndagsmys


Söndagar är enda dagen som jag och Michele kan äta frukost tillsammans. Så då vill jag alltid lyxa till det genom att dra fram allt gott vi har. Sen att man sitter längre än fem minuter. Myspys helt klart.

Nu har vi sett på vänner och Michele har gått in till köket och börjat med lunchen. Känns så konstigt att klockan bara är halv ett nu när man ändrat. Morgonen varar länge. Michele var uppe redan vid åtta, jag gick upp vid nio.
Ovanligt då det brukar vara jag som vaknar vid tio och går ut med Theo, och Michele fortsätter att sova till efter tolv.

Michele vill att vi ska hem till hans föräldrar ikväll igen då Milan spelar. Men jag orkar inte. Dels för att jag vill ha lite egentid med honom. Nu när skolan sätter igång på riktigt kommer vi få allt mindre till det.
Plus att jag måste vakna halv sju imorgon. Så jag räknar med att gå och lägga mig tidigare än tio ikväll. Annars kommer jag gå runt som ett spöke i skolan.

Wake me up with your lips


Allting från asos.com

Har jag nämnt att jag är inne på rött just nu? Ja det gjorde jag visst. Några gånger. Här är fler plagg som fångat mitt begär.

Gårkvällen var trevlig som ni som följer mig på twitter vet. Vi skrattade mycket och jag känner verkligen hur jag kan vara med mer och mer i diskussioner. Theo hade också roligt då han fick en ny leksak. Men den var gjord av plast så då bet han av näsan väldigt fort. Han har fått för sig att äta sina plastleksaker. Så det är tur att vi inte har några sånna här. Han fick förstås inte fortsätta leka med leksaken när han tog sönder den.

Idag är en sån där söndag när vi verkligen har ingenting inplanerat. Detta gillade jag inte förr, när mina vardagar var just sådanna. Men nu när skolan satt igång känns det underbart med en dag i veckan då man får gå runt i mjukisbyxor och se på tv. Michele verkar hålla med mig som nu sitter och tittar på motogp.
Ni har väll inte glömt att ställa tillbaka klockan förresten?

Inne- och utelista nr 40


Theo, jag och Antonia på buss på väg in till Milano. Tycker att bilden är så söt! Thina som tagit den.

INNE

- Att mamma kommer hit på onsdag! Hoppas att det fina vädret håller i sig så att vi kan få några mysiga dagar i Milano och Monza.
- Italiensk pojkvän som inte har något emot att hjälpa med städning. För jag har sett många omöjliga person här! Som tycker att kvinnan ska göra allt. Städa, stryka, tvätta och laga mat. Detta är ett skämt i mina ögon. Men Michele ser till så att vi gör 50/50. Min ängel. Idag har han tillexempel städat golv och kök i en och en halvtimme.
- Det italienska vädret. Vi har närmare tjugo grader igen och i Sverige regnar det. Förstår ni varför jag trivs så bra här?

UTE

- Att det är så långt till skolan. De jag lärt känna från skolan bor alla nära. Jag hoppas att när jag och Michele köper eget om förhoppningsvist två år att vi då kan bo närmare Milano. Jag måste nu åka en timme och tjugo minuter innan jag börjar. Inte roligt då jag börjar klockan 9 tre gånger i veckan.
- Gnällande grannar. Nu gnällde de för att Michele och hans bror skrek av glädje när Milan vann över Real Madrid. De kan seriöst inte vara italienare om de inte förstår sådan glädje och varför man skriker. 
- Kalla mornar men varma dagar. Det är så dumt. På morgonen klär man sig jättevarmt men fryser ändå. Sen på eftermiddagen svettas man istället. Himla onödigt.

Kinder sorpresa


Nu har jag och Michele handlat mat och ovan är en del av det vi köpte. Självklart en kinder överraskning högst upp. Det blir man då aldrig för gammal för! Jag fick en studsande  hund i den. Jippey!

Vi har även badat Theo. Nästa gång ska jag filma det för han är så himla söt! Står helt stilla och lyfter på ett ben när man ber honom om det. Sen efteråt när man torkat honom springer han runt, runt i lägenheten för att sedan hoppa upp i soffan och slicka på sig själv. Sötnos.

Godaste hamburgarna


Detta blev gårkvällens middag. Tog kort på Michele's tallrik och inte min. Då hans såg roligare ut än min som bara bestod av hamburgare och potatis haha. Men gott var det minsann! Det här är nya hamburgare vi testat och de godaste jag ätit hittills. Hoppas de finns kvar så vi kan köpa fler idag när vi ska handla.

Michele kommer om en halvtimme ungefär så jag ska börja med middagen nu. Det blir pasta med någon god sås.
Sen vet jag inte vad vi ska göra idag. Känns tråkigt att sitta inomhus nu när det fina vädret är tillbaka. Theo skulle nog också må bra av en ordentlig promenad. Han hatar nämligen regn. Brukar alltid kissa direkt så att han ska få gå in igen haha. Men på onsdag kommer mamma med hans jacka och då brukar han bli bättre på att gå ut även i dåligt väder.
Nej börja med maten var det ja. Vi hörs senare raringar!

Hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Image and video hosting by TinyPic
Bilder från lookbook.nu

Blev lite besviken att jag inte fann några fina röda plagg förra helgen. Det är så snyggt på hösten!
Får fortsätta letandet nästa helg istället, när mamma kommer över.
Michele tycker att jag har shoppat lite för mycket den senaste tiden. Men vadå? Jag lyckades ändå spara undan en tusenlapp för denna månad. Det är inte illa det hihi.

Nu ska jag hitta några kläder att bära idag. Får se om jag kommer in med en outfit senare, om jag orkar. Blivit lite lat med det den senaste tiden.

091024

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Handla mat på dagen och ikväll ska vi nog till Michele's föräldrar
Dagens kändisar:

Mary-Kate (til vänster) och Ashley (till höger) under ett event tillsammans. Jag gillar MK's jacka!

Dagens serie: Gossip Girl
Dagens låt: Pixie Lott - Boys and girls

Dagens nedräkning: 4 dagar tills mamma kommer
Dagens smink och hår: Mascara och håret i en hästsvans
Dagens väder: 18 grader och soligt

Duellen - Lauren vs Miranda


Lauren lyckades vinna igen! Och trots att jag trodde att det skulle bli jämt vann hon med 32 röster mot Siennas 12
Den här gången möter hon Miranda, som en läsare valde. Vem är din favorit? Enkelt à la Conrad eller föredrar ni lite mer tanke bakom outfiten som Kerr?

Jag har planerat med Michele angående de kommande månaderna. Måndagar, tisdagar och torsdagar går jag halvdagar. Så då är det inga problem med Theo eftersom han inte behöver vara själv så länge. Fredagar är jag ledig. Det är onsdagar som är problemet. Min skola har varit så pass jävliga att de låter mig gå 9 - 12 och sedan 16 - 19. Vilket betyder att jag har fyra timmars håltimme, och en väldigt lång skoldag. Jag skulle kunna åka hem emellan men skulle ändå inte kunna vara hemma längre än en timme då det tar sådan tid att åka.
Därför har vi bestämt att Michele kommer hem på lunchen onsdagar då det går mycket fortare för honom som har bil. Men jag tycker ändå inte om att Theo ska behöva vara själv vid två olika tillfällen på samma dag. Så förhoppningsvist kommer han kunna vara hos Michele's mamma på onsdageftermiddagar. Hon brukar nämligen komma hem vid tvåtiden. Det vore verkligen guld.
Så han ska kolla med henne om det är möjligt. Får hoppas!

Hur går det när Antonia bowlar?


En kort videoupdate från bowlingen. Det roliga är att jag trodde att Antonia visste att jag filmade henne, men hon hade ingen aning. Så kan det gå. Enjoy!

Sitter nu och tittar på förra fredagens idol. Tråkigt att det gick så dåligt för Tove, men var ändå bättre att Camilla åkte ut. Tyckter aldrig att hon riktigt platsade i tävlingen...
Erika är fortfarande favoriten. Beat it är svår att sjunga och hon gjorde den grymt. Får se hur rocktemat går för henne ikväll.

Varför jag valde IED


IED är en privat modeskola i Milano. Den är väldigt dyr, jag betalar 80 000 kronor varje år. Något jag har råd med tack vare bidrag och ett högkostnadslån som jag får av CSN.
Jag hoppas dock på att kunna ta ett deltidsjobb nästa år när min italienska är någolunda flytande och på så sätt kunna sänka lånet. Eftersom det annars blir ett helvete att betala tillbaka när skolan är slut.

Varför jag valde IED och inte någon annan skola beror på hur man arbetar. Det mesta är praktiskt. Vilket betyder att man inte sitter och pluggar in böcker utan mer jobbar i grupper och med projekt. Jag tycker att det är ett bättre sätt att lära sig på. Då studerar man mer så som man kommer jobba i framtiden och får en helt annat erfarenhet.
Sen har inte IED utbildade lärare. Utan vi jobbar med designers och folk från marknadsföringsföretag. Så de kanske inte är proffs på att lära ut. Men samtidigt kan de visa hur modeindustrin ser ut nu, istället för att läsa en bok som är tio år gammal.
Detta betyder också att man knyter kontakter med företagsvärlden vilket är viktigt sen när man söker jobb.

Vi har även möjlighet att få vara med på fashion week, besöka showrooms och se i praktik hur tillexempel en idé blir en ny vara. Så fashion marketing är en bred utbildning. Sen kan man själv välja om man vill satsa på att bli en fashion buyer eller modejournalist tillexempel. Så jag hoppas att under dessa tre år kommer jag själv upptäcka vad som är roligt och vad jag själv är duktig på. För att sedan kunna få ett jobb där jag kan utvecklas och samtidigt trivas.

Så ja.. därför valde jag en praktisk skola. Och än så länge känns det som att jag gjorde det rätta beslutet.

She got everything I have to live without

Allting från netaporter.com

Dagens önskeoutfit är höstig och mysig. Nästa helg när mamma är här ska vi kika på stövlar till mig. Kan behövas då jag bara har ett par låga stövlar här i Italien. Jga vill ha ett par snygga lårhöga. Så som de ovan.

Nu har jag börjat läsa Breaking Dawn. Min favorit av Twilightböckerna. Lär dock ta ett tag för mig att läsa ut denna då jag nu har skolan som kommer ta upp mycket tid. Men det är lika bra. För sist jag läste ut boken kändes det så tråkigt och tomt att inte få läsa mer om Edward och Bella. Vill att det dröjer innan jag får uppleva den känslan igen...

091023

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Det blir en lugn dag. Vila upp mig efter en fullspäckad och rolig vecka.
Dagens kändis:
Image and video hosting by TinyPic
Rachel Bilson riktigt snygg. Även om det lätt blir galet när man blandar två olika mönster tycker jag att det fungerar på henne.

Dagens serie: Förra fredagens Idol, har inte hunnit se det ännu
Dagens låt: Green day - 21 guns

Dagens nedräkning: 5 dagar tills mamma kommer
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 17 grader och molnigt

Min bebis

Image and video hosting by TinyPic
Theo verkar sakna Antonia och Thina. För han brukar alltid vela ligga bredvid mig men nu la han sig på madrassen som Thina sovit på istället. Han har hela tiden haft någon som velat klappa på honom så nog tycker han att det är lite tomt nu.

Nu ska jag flytta undan madrassen och lägga lakanen i tvättkorgen. Sedan blir det att diska frukosten och efter det laga middag. Egentligen vill jag sova. Men det får bli senare. Har inte skola imorgon i alla fall så då tänker jag sova. På måndag blir det upp klockan sex. Hur mycket jag än älskar skolan så ser jag inte framemot det...

Update: Helt sjukt hur less jag är på blogg.se nu. Allt krånglar! Det har inte gått att kommentera det här inlägget. Försöker publicera på nytt och se om det går då.

Ännu en dag med introduktion


Bilder från aperitivon igår. Det var riktigt mys! Visst valde jag varierande kost... åt nästan bara klyfpotatisar haha. Men det är ju så gott!

Kom hem från skolan vid femtiden. Då tog jag ut Theo på promenad. Nu sitter vi i soffan och slöar. Är riktigt trötta båda två.

Var bara information idag igen. Men fick i alla fall träffa min klass. Vi blir inte många, drygt 16 stycken tror jag. Men det är ganska skönt. Vi är fem stycken från Sverige i klassen och det finns tre killar. Vi har även en tjej som är modell. Jävlar vad snygg hon är! Och sjukt lång och smal. Tänkte direkt att hon måste vara modell och det var hon. Vi fick nämligen presentera oss inför hela klassen. Säga våra namn, vart vi kommer från och hur gamla vi är. Sedan säga vad vi gjorde innan Ied, varför vi valde skolan och vad våra framtidsdrömmar är.
Jag blev helt sjukt nervös då jag har svårt för att prata inför andra, speciellt om det är folk jag inte känner. Men det gick bättre än väntat.

Jag fick även veta vårt schema de första veckorna. Vi börjar klockan nio måndagar till onsdagar. Fy vad hemskt, för det betyder att jag måste vakna klockan sex på morgonen. Går i alla fall bara till klockan tolv.
På torsdagar går vi eftermiddagar och på fredagar är vi lediga. Så det är inte direkt många timmar plugg. Men jag är lite rädd för de där mornarna. Jag som är så morgontrött... Får väll ställa både min och Michele's alarm eller nått.
Idag vaknade jag vid nio och är nu helt sjukt trött. Men kan nog också bero på den fullspäckade veckan som varit. Nu är det lugnt till på onsdag då mamma kommer. Och det ska bli så himla kul!

På Michele's jobb


Efter att jag lämnat tjejerna vid flygbussarna drog jag till McDonalds för happy meal. Fick både en hund och choklad med så jag var glad.
Efteråt hämtade Michele upp mig och vi sitter nu på hans jobb. Han har lunch och om lite mer än en halvtimme ska han köra mig till skolan. Så det är skönt när man slipper ta tunnelbanan.
Matchar min lila halsduk med lila nagellack, läckert va? Hihi.

Förresten något otroligt. Milan vann över Real Madrid igår med 3 - 2. Det hade nog ingen trott. Michele vart jätteglad. Då Milans bästa spelare Kakà bytte till Real Madrid i somras. Det fick han ångra igår!
Nu ska jag vara lite mer social med Michele. Jag kommer in med bilder från igår när jag kommer hem från skolan.
Vi hörs då lovers. Yours truly/ Maria

Antonia dansar och ler


Här får ni videon ni väntat på hihi. Det är mörkt, men man hör bra och ser lite. Filmades efter att Antonia satt i kundvagnen, när hon går på gatan och dansar och sjunger "man ska ha kundvagn" (melodi: man ska ha husvagn)
Enjoy!

Idag är vi inte lika pigga och glada som på videon. Jag hade gärna sovit några timmar till men tjejerna ska tråkigt nog hem idag så jag ska följa med dem till centralstationen för att visa vart flygbussen går.
Har varit en himla rolig vecka och vi har hunnit med att göra en hel del saker. Kommer kännas lite tomt nu när de åker.

Klockan två börjar jag skolan. Så innan dess kommer jag sätta mig på något café med laptopen och blogga lite. Hinner inte åka hem för då hade jag bara fått vända direkt.
Så vi hörs när jag sitter på något café. Ha en fin dag raringar!

Enkelt och gott


Jag och Antonia åt tomater med buffalo mozarella till lunch. Alldeles underbart gott.
Synd att buffalo ska kosta så mycket, får hoppas att de har extreerbjudande även nu på lördag. Det skulle sitta fint!

Hade en läsare som undrade hur jag känner Antonia och Thina. Det är över Internet. Vi träffades på ett forum för 4 - 5 år sedan. Så har vi lyckats hålla kontakten sedan dess vilket jag tycker är starkt då de bor i göteborg. Så först bodde vi i olika städer, och nu i olika länder. Har träffat Thina i "verkligheten" fyra gånger och Antonia fem. Två riktigt härliga tjejer helt klart.

Håller just nu på att uppdatera videoklippet där Antonia är något onykter. Så det får ni innan vi drar till aperitivon.

Andra dagen i skolan ännu bättre än första


Bilder från när jag var på kräftskivan i somras och lekte med Birgittas vidvinkelobjektiv.

Kom hem för en timme sedan, så klart kortare skoldag än i måndags. Och vilken rolig en!
Eller ja, det var bara information idag också. Jag vet fortfarande inte vilka det är som går i min klass för idag var alla modeelever samlade, alltså tre olika klasser. Men imorgon ska vi ses klockan två i ett klassrum, och då är det bara modemarknadsföringselever.
Men varför var denna dag så bra då? Jo för jag träffade Caroline. En riktig toppentjej som också kommer gå i min klass. Självklart från Sverige haha. Vi tar över IED.
Hon och jag klickade i alla fall direkt och har bestämt att vi ska ses utanför skolan imorgon innan vi börjar.
Riktigt roligt då bra vänner är viktigt för att man ska orka med en treårig utbildning Visst?

Nu ska tjejerna snart till mataffären för att handla lite saker de vill ha med till Sverige. Jag stannar hemma med Theo och passar på att uppdatera mig på bloggfronten. Har inte haft så mycket tid till Internet den senaste veckan.

Tidiga morgon


Bild från bowlingen. Jag vet jag står lite roligt haha.

Fy vad tidigt det är alltså. Jag har inte gått upp före solen på väldigt länge. Ska bli riktigt kallt idag också, runt 13 grader. Men ska inte klaga, för till helgen ska det närma sig 20 igen, hoppas på det! Vore underbart att få känna av lite mer värme innan vintern sätter igång på riktigt.

Skola idag. Börjar klockan tio, har ingen aning om vart men det löser sig nog. Förhoppningsvist är det fler som är förvirrande. Jag hoppas att jag ser Mimmi vid ingångarna så att vi kan leta tillsammans. Eller att hon har bättre koll än mig.
Vet heller inte hur lång dagen är. Men borde inte vara lika länge som i måndags.
Jag uppdaterar bloggen när jag kommer hem från skolan.
Ha en fin dag lovers. Yours truly / Maria

Milano med shopping, glass och kaffe

Image and video hosting by TinyPic
Här är bilder från dagen i Milano. Vi gick på ställen jag inte gått på förr så det var lite roligt. Jag håller mig i vanliga fall alltid till på samma platser. Såg tillexempel butiken på bild nr fyra högst upp. Svår att missa då den är helt rosa haha. Bara för husdjur! Så den blev man smått förälskad i.
När vi gått ett tag köpte vi glass och som ni vet fick jag och Antonia gratis kaffe. En bra dag i Milano.

Imorgon har jag skola klockan tio. Så kommer åka hemifrån vid åtta, hade egentligen kunnat åka en halvtimme senare men skönare att få åka bil halva vägen. Vet inte hur länge jag går, imorgon kommer vi få vårat schema.
På kvällen blir det aperitivo på Skvisito. Dock inte särskilt länge, vi åker hem när Michele slutar jobbet vid halv åtta.

Nu ska vi nog spela lite kort tror jag. Om vi inte är för sega för det. Jag ska gå och lägga mig tidigt i alla fall så att jag inte är helt slut imorgon. Vore inte så roligt.
Sov gott raringar!

Inga nya kläder idag i alla fall

Image and video hosting by TinyPic
Här har ni dagens shopping. Nödvändia saker för smink och en blusher från H&M. Även en underbar Audrey Hepburn kalender för 2010. Sen parfymen Be delicious som mamma brukar köpa. Lite svårt att sno från henne när vi bor i olika länder. Så fick köpa min egna haha.

Har varit mysigt i Milano, tagit väldigt mycket foton som ni ska få se.
Jag och Antonia fick gratis kaffe, som egentligen skulle ha kostat 40 kronor styck så det var inte dumt. Varför de var så dyra är för att de var någon nyhet. De smakade jordgubb! Väldigt intressant, hade ingen aning om hur det skulle smaka men var gott faktiskt. Det är bra att ha skandinaviskt utseende alltså hehe. Gratis är gott.

Nu ligger vi alla döda i soffan och Thina på sängen. Michele kommer hem efter åtta så då blir det middag. Tills dess lär vi bara ligga här och se på musikvideor.
Imorgon ska jag upp halv sju och det ser jag inte framemot. Men däremot ska det bli roligt när skolan verkligen sätter igång. Och få se vilka som går i ens klass. Härligt också att jag redan känner tre personer nu, så man inte behöver känna sig helt lost.
Får se om jag uppdaterar bloggen mer idag, annars hörs vi garanterat imorgon!

Milanoplaner


Bild från lookbook.nu

Jag är fortfarande sugen på en röd topp så det ska jag kika efter idag. Har dock shoppat väldigt mycket den senaste tiden så idag blir det bara något enstaka plagg. Istället tänker jag försöka fotografera en massa. Men tar nog bara med mig lilla kameran. Det är så jobbigt att släpa på stora när man har Theo också.

Igår blev det en lugn kväll vilket var perfekt efter en lång dag i skolan. Vi spelade kort i köket. Jag ledde länge tills Michele gick och vann. Förstår inte varför han alltid lyckas spela bättre än mig nuförtiden. Först bowlingen och sen det här. På tal om bowlingen. Har fortfarande inte lagt upp bilder därifrån så det kommer efter frukosten.
Ha en fin dag!

Första dagen i skolan

Image and video hosting by TinyPic
Nu är jag hemma! Yes mycket längre dag än vad jag trodde haha. Men vad roligt jag har haft!
Var väldigt många från Sverige, och klart många fler killar än vad jag trodde.
Har bara träffat tre stycken från min klass hittills, alla tre från Sverige (två killar och en tjej). För idag var vi alla som studerar på engelska (fem olika klasser) tillsammans. Så jag hade inte koll på vilka andra som gick i min klass. Man hann inte direkt prata med alla.
Vi delades in i grupper och fick i uppdrag att göra ett klädesplagg. Material? Det vi kunde hitta i salen. Som papper, plastpåsar och häftstift. Trodde aldrig att det skulle gå men satan vad fina klänningar det blev! Kolla bara intill väggen. Visst ser de ut som klänningar man skulle kunna bära? 3e är den min grupp gjorde.
Allt detta var bara för att få oss att lära känna varandra och vänja oss vid att jobba i grupp som man ofta gör på IED. Det gick riktigt bra faktiskt.

Image and video hosting by TinyPic
Ovan är Mimmi (till vänster) som går i min klass och är från Sverige precis som mig. Toktrevlig tjej. Till höger är Viktoria som kommer från sydamerika. Hon kommer studera fashion design. Lika trevlig hon.
Klockan sju var vi klara i skolan. Då ledde de oss alla 60 (elever hade valt att gå hem under dagen... vi var över 100 först) till Volo. Värdelns underbaraste bar! Dit måste jag igen med Michele.
Det blev aperitivo och skolan bjöd alla på varsin drink. Inte dumt då maten alltid är gratis.
Vid åtta kom Michele och hämtade upp mig så jag slapp åka tunnelbanan hem. Sweet.

En helt underbar dag alltså. Nu längtar jag till onsdag då jag får träffa resten av min klass.

Måndag med skola




Nu har jag bråttom. Hade tänkt fråga Michele om jag kunde åka med honom från hans jobb för då skulle jag spara en halvtimme. Han har lunch då så det borde inte vara problem. Men jag får inte tag på människan. Han har ALDRIG sin mobil avstängd. Inte ens när han sitter i viktiga möten. Men nu är den det så han har säkert glömt att ladda batteriet. Har mailat också men det har han inte svarat på heller. Så nu måste jag skynda mig så att jag inte blir sen.

Klänning - Någon billig kedja
Skärp - Blasting
Väska - Zara
Skor - Pimkie

Ha en toppenmåndag! Hörs senare

091019

Dagens humör: Lite trött men glad
Dagens planer: Idag börjar skolan! Ska inte vara där förrän halv två så har tid på mig att göra mig iordning.
Dagens kändis:

Rachel Bilson i riktigt snygg kavaj och blus. Vet dock inte om jag gillar stövlarna till...

Dagens klädsel: Jag ska bära min nya klänning om jag har ett skärp som går till det. För det jag fick med är för stort så vi måste fixa nya hål till den. Men tror att mitt rosa kan passa till.
Dagens låt: Lady Gaga - The fame

Dagens nedräkning: 9 dagar tills mamma kommer!
Dagens smink och hår: Blålila ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 16 grader och soligt

Godnatt bloggen!

Nu har vi kommit hem från aperitivon. Antonia har nog fått i sig lite mer än vad hon borde. När vi gick ut med Theo när vi kom hem så hittade hon en kundvagn i parken. Så hon hoppade i den och Thina började köra henne runt på fotbollsplanen. Tror inte att jag har skrattat så mycket på länge.
Efter det, när Antonia gick på egna ben igen, började hon dansa och sjunga "man ska ha kundvagn" och detta har jag på video. Så det får ni se när jag hinner lägga upp det. Man ser knappt något för att det är mörkt men det är ganska roligt ändå.

Nu sitter vi i vardagsrummet och jag har gett Antonia både vatten och chips så hon ska må... någolunda bra imorgon.

Så dags för mig att sova. För imorgon är det skola! Börjar halv två så behöver inte gå upp sååå tidigt. Men tänker ändå gå upp vid nio för att jag behöver duscha och vill kunna ta det lugnt innan jag behöver gå iväg. Då jag aldrig åkt kommunalt dit så åker jag två timmar innan jag börjar, för att vara säker på att komma i tid. Skolan är stor så gäller att hitta stället jag ska vara på också.
Sov gott raringar! Vi hörs imorgon.

Solandes i Monza

Image and video hosting by TinyPic
Nu är vi hemma från bowlingen! Lyckades få två strike och två spärrar. Kom tvåa, bara en poäng från Michele, attans hehe. Han var jättenöjd.

Men här är bilder från tidigare idag, när vi var i Monzacentrum. Innan jag köpte väskan i inlägget nedan så visade jag Monzas sevärdheter och det blev mycket foton. Solen sken och trots 16 grader kändes det för varmt med jacka. Så efter att jag köpt väskan gick vi och köpte glass och satte oss på gräset. Där la vi oss sedan ner och solade i en halvtimme. Underbart härligt! Man bara måste älska Italien.

Klockan sju ska vi till Skvisito för aperitivo. Emma och hennes vän skulle ha följt med men de kan inte, så får bli på onsdag istället. Dock kommer Michele's bror Francesco och hans flickvän Jenny med oss så det blir kul.
Vet inte när jag uppdaterar bloggen igen. Kanske ikväll annars kommer jag in med en outfit innan skolan imorgon. Är lite nervös inför första dagen men vågar inte tänka på det för mycket, då blir jag bara ännu mer nervös!

Min nya underbara väska


Den här väskan från Zara kunde jag inte låta bli att köpa. Även om den kostade motsvarande 800 kronor. Men ärligt talat så sved det inte så farligt i plånboken. Jag får bara shoppa mindre resten av månaden.
Men visst är den fin? Stor också så perfekt för skolan. Vill bära den ikväll men känns dumt när den är så stor.
Imorgon börjar skolan så då kommer jag bära den i alla fall! Och känna mig så fin så fin hihi. Med nya klänningen också.
Åh vad jag älskar shopping!

Nu ska vi åka och bowla. Har en massa foton att dela med mig till er från de här dagarna. Men det får jag visa när jag har tid... Vilket jag inte vet när det blir. Men så kan det vara ibland.

Trött söndag


Från netaporter.com

Jag har nu köpt allt förutom stövlar och skor som jag anser mig behöva till hösten. Stövlar ska jag kolla på med mamma när hon kommer om en och en halv vecka. Väska blir på tisdag i Monzacentrum. Hoppas verkligen att väskan från Zara finns kvar. Annars köper jag skor som jag fann där som var helt fantastiska. Varken väskan eller skorna är särskilt billiga så jag får bara köpa ena.
På tal om dyrgripar. Väskan ovan vore inte fel den heller om man hade så där 18 000 över.
Klassisk och rymlig. Perfekt till skolan då jag planerar att ta med mig minilaptopen dit ofta. Kunna blogga på dit och hemresorna då det tar ett tag att åka. Men vissa saker får man bara drömma om.

Gårkvällen var riktigt trevlig. Ni ska få bilder och jag berättar mer om den senare. Nu frukost!

Dags för Milano

 
Det här är vad jag köpte idag. Och jag kan tala om att det blev riktigt billigt! Mascaran var dyrast, motsvarande 160 kronor. Klänningen, som är mycket finare i verkligheten, är typiskt 60-tal. Jag har letat efter en sån här klänning länge. Vad jag fick betala för den? 150 kronor! Det kallar jag fynd. Minns inte namnet på butiken men de säljer massor av kläder, väskor och skor för riktigt billiga priser. Såg några fina stövlar där också tillexmpel.
Paraplyet köpte jag i samma butik, kostade 10 kronor. Jag säger då det. Vi kommer gå tillbaka dit.

Nu ska jag sminka mig. Snart dags för att dra till Stardust i Milano. Blir en Cosmopolitan för min del. Gott, gott.
Ha en underbar lördag raringar!

P.s. anledningen till att det ser ut som att jag inte har fått några kommentarer är för att jag inte har tid att godkänna. Fixar imorgon!

Shoppat ännu mera


Emma kom över idag så det var fullt här hemma. Så fullt att det inte fanns några lediga stolar, och hon fick sitta på golvet och äta haha. Jag och Michele sa att vi kunde dela på en stol men icke, hon ville sitta där. 
Efter det visade jag henne vad jag köpt. Och då visade det sig att det var likadan sjal som hon har! Haha lyckat.
B1 och B2 that is. Då äre klart att man måste fota.
Är förresten nya koftan på bilden, visst ser den mysig ut?

På tal om shopping. Har köpt en ny underbar klänning idag plus en mascara. Visar er senare!
Emma har åkt hem nu men imorgon ses vi igen. Då blir det bowling. Michele och fyra tjejer, hur ska det gå?

Mina köp


Här är mina köp från igår.
Kofta ca 200 kronor, Pull & Bear
Sjal, jeans, nagellack ca 540 kronor, H&M
Ring ca 80 kronor, Accessorize
Tights ca 90 kronor, Calzedonia

Koftan är jättefin på. Tror jag ska ha den på onsdag i skolan. Då börjar jag redan klockan tio så då är det kallt på morgonen.
Idag blir det mer shopping. Jag är på väskjakt. Hittar jag inte någon idag köper jag den jag hittade på Zara.
Emma kommer hit vid lunch. Då äter vi och sedan drar vi iväg. Någon budgetbutik som Michele känner till. Ska tydligen vara väldigt billigt, sånt är alltid trevligt.
Vi hörs när jag kommer hem i eftermiddag! Innan vi drar in till Milano för drinkar.

Godmorgon lördag

¨
Från lookbook.nu

Ibland önskar jag att jag hade precis lika söt stil som tjejen ovan. Färger har jag alltid gillat, även om gullegull inte riktigt är min grej. Men vad vissa passar i det!

På tal om kläder. Ni ska få se det jag köpte efter frukosten. Hann inte blogga mer igår. Jag och Thina såg på Twilight och efter det var det middag. Sen drack vi vin och pratade om en massa galna saker. Det var en trevlig kväll! Men nu är jag trött. Dags att väcka tjejerna.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Oops, klart det är lördag idag haha

Hemma från Milano


Nu är vi hemma! Jag har jätteont i mina fötter men det var det värt. Har köpt en hel del, ni får se vad senare. Lyckades komma under tusenlappen så är stolt över mig själv hehe. Ska därför köpa en underbart fin väska från Zara på tisdag. Ja den Emma ;) Som går på 700 kronor, men är det perfektion så är det.
Fast det är bara om jag inte hittar någon annan imorgon. Då det ska budgetshoppas. Vill hitta en vinterjacka också. För den från Mango var förstås slutsåld. Likaså det jättefina diademet från H&M. Suck och åter suck. I fortättningen kommer jag köpa det jag vill ha direkt. Så jag inte behöver riskera att det tar slut. Bra va?
Mer impuls åt folket!
Nu ska jag och Thina se på film. Antonia har gått och lagt sig då hon var trött och hade lite huvudvärk. Får hoppas hon mår bättre snart.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Jag har fått presenter!


Kolla vad jaaaag har fått hihi. Mina göteborskor är två raringar alltså.
Antonia gav oss två vinglas, någon har koll på att de flesta av våra har gott sönder haha. Sen gav hon även två chokladkakor från Marabou - Apelsin. Lovely! Och biiiiiiiilar. Inte nog med det, hon läste ut Sofis mode på flyget så tidningen fick jag.
Thina kom med papperstallrikar efter att vi skämtat om hur jobbigt det skulle bli att diska åt fyra personer.
Sen tog hon även med sig pasta i form av älgar och ketchup. Hur go får man vara?

Nu ska vi in till Milano. Ska försöka ta massor av foton som jag kan lägga upp här sen. Härligt va?
Pratade med Emma i telefon nyss också. Hon verkar väldigt upptagen med saker den här helgen den jäveln. Men förhoppningsvist ska hon med imorgon då vi ska till något varuhus som säljer en massa kläder billigt. Inte fel.
Men först in till Milano för att se vad för fint vi kan hitta där! Både jag och Antonia har en lista med saker vi vill köpa hehe.

091016

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Shopping i Milano med Thina och Antonia
Dagens kändis:

Alltid lika snygga Mary-Kate Olsen. Jag ska leta efter en liknande halsduk idag. Den ser mysig ut.

Dagens lunch: Jag funderar på att göra tonfisksallad till lunch. Får hoppas att tjejerna gillar det.
Dagens låt: Lady Gaga - Love game
Dagens nedräkning: Bara 3 dagar tills skolan börjar
Dagens smink och hår: Blånyanser på ögonskuggorna, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 16 grader och soligt

Videoblogg


Hinner inte skriva. Michele kom precis hem och nu ska vi äta middag innan vi hämtar tjejerna från centralstationen.
Jag pratar om boken Prom nights from hell. Enjoy!

In your arms I like to stay


Anledningen till varför jag inte har bloggat förrän nu är för att jag väntat på att videoklippet jag gjorde vid femtiden skulle laddas upp. Nu fungerar det på videofy, men det tar visst väääääldigt lång tid. Så får se om det fungerar ikväll. Annars kör jag på youtube. Orkar inte med allt krångel. Jag brukar ha bra tålamod, men inte när det kommer till saker man behöver vänta på över Internet. 

Medan jag väntade var jag duktig och städade en del. Fixade tvätt, bäddade sängen och la undan prylar som låg lite här och där. Först nu jag får en möjlighet att sätta mig här i soffan igen. Theo ligger i mina armar och sover. Lika bra då han alltid blir så hysteriskt glad när folk kommer över på besök. Speciellt när det är tjejer. Både Antonia och Thina får träffa honom för första gången.
Nu ska jag diska lunchen, sen se om jag kan få upp klippet någon gång.

Imorgon blir det shopping


Allting från
chicy

Imorgon är det dags att köpa höstplagg. Jag hoppas att jag hittar en massa fint. Min vanliga otur brukar vara att när jag väl har pengar så hittar jag ingenting alls. Skulle jag hitta plagg liknande de ovan skulle jag bli väldigt glad i alla fall. Alldeles underbara! Höstkläder är det bästa. Få värma sig i något mysigt och snyggt, för att klara höstvindarna. Sen är man trött på sommarklänningar och shorts vid det här laget. Jag har haft mina höstkläder i kassar då vi inte har tillräckligt med galgar. Ska köpas när vi åker till Ikea vid månadsskiftet.
Men tills dess kommer jag ändra i garderoberna. Ut med sommarplagg och in med höstplagg. Rota i kassar är aldrig roligt.

Nu ska jag äta lunch. Sen får ni se vad jag gav Michele i födelsedagspresent!

P.s. Vill ni läsa en intervju om mig? Klicka här.
Jag tycker att Marcus har gjort ett jättebra jobb och har skrivit riktigt snälla saker om mig! Hihi

091015

Dagens humör: Uppåt
Dagens planer: Städa lägenheten, sen ikväll kommer Antonia och Thina.
Dagens kändis:

Blake Lively lika snygg som alltid. Vilken fantastisk klänning hon bar också! Jag brukar i vanliga fall tycka att hennes stil är ganska tråkig men inte denna gång.

Dagens serie: Melrose Place
Dagens låt: Jay Sean - Down

Dagens finaste: Jag och Michele har ett år och fyra månader idag! TI AMO
Dagens smink och hår: Blålila ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt eller i frisyr, inte bestämt mig ännu.
Dagens väder: 16 grader och soligt

Onsdag med firande av älskling




Om ungefär en timme kommer Michele hem. Då åker vi och Theo direkt till Michele's föräldrar för att äta middag. Ja jag ska pussa älskling en massa innan det. Han blir så generad när jag försöker göra det framför hans föräldrar haha. Oops. Men visst är vi mer naturliga med sånt framför andra i Sverige? Ja inte grovhångel förstås, men pussas är väll himla oskyldigt? Michele verkar tycka det är obehagligt bara jag håller om honom. när hans föräldrar är i samma rum. Minns när vi kom hem från Sverige förra vintern och jag stod och kramade honom. Då sa hans mamma "Men Maria då, ni har haft en hel vecka med varandra och du kan fortfarande inte hålla händerna ifrån honom?" Ja nu har vi bott ihop i mer än tre månader, jag vill fortfarande hålla om honom hela tiden. Det är ju så mysigt!

Hur som helst. Fira älskling var det. Vi lär vara där till runt elva skulle jag gissa, sen vill i alla fall jag åka hem. Vill ju hinna ge honom mina presenter innan klockan slår midnatt och det inte är hans födelsedag längre.
Nu ska jag läsa lite bloggar innan det är dags att gå. Hoppas att det går bättre att kommentera nu än vad det gjorde för en timme sedan.
Ha en fin kväll sötnosar!

Klänning - MQ
Sandaler - H&M

Finn ett fel


Det syns tydligt vilken tangent som jag använder mest. Mitt A är helt borta! Får väll rita dit ett eget eller något.
Det komiska är att jag inte märkt det själv. Då det var länge sen jag slutade titta på tangetbordet när jag skriver.
Men det var när jag hade en vän över som hon utbrast "vart tusan är ditt A?" Och jag kollade på henne förvånat tills jag såg att den saknades. Får hoppas att fler tangenter inte börjar försvinna...

Jag laddar just nu upp ett videoklipp på videofy. Men verkar som att jag inte ska få ha några klipp där. Först var mitt för långt. Nu är det tydligen i fel filformat. Tråkigt då det alltid funkat på youtube. Så nu måste jag se om jag kan ändra filformatet på något sätt. Annars maila dem och fråga om de kan fixa så att mitt fungerar, då det går på youtube. Annars bye bye samarbete.

Pannkakor med sylt


Ja igår gjorde jag pannkakor. Michele blev jätteglad och sa att mina var godare än de som vi köpte från Ikea. Hihi så jag sken som en sol. Jag har blivit en hejare på att vända också, förut blev det bara en enda röra. Så det här kommer jag göra om! Dock ska jag fråga om mamma har ett bättre recept än det jag hittade på Internet. Det skulle ha blivit fyra pannkakor (vi åt detta till efterrätt så tänkte inte göra så många) men det blev två. Så lite slöseri med ingredienser om vi säger så.

Jag har börjat läsa Prom nights from hell nu, då jag läste ut Eclipse igår. Är som sagt fem olika skräcknoveller av fem olika författare. Har hunnit läsa ut en och en halv. Är glad att det är mer kärlek än skräck i novellerna. I alla fall hittills. Något jag föredrar.

091014

Dagens humör: Positivt! Inte sjuk längre
Dagens planer: Hem till Michele's föräldrar för att fira honom. Sen när vi kommer hem får han mina presenter.
Dagens kändispar:

Mary-Kate och Nate ute i Paris. Vilken läcker jacka och toksöt väska hon bar!

Dagens serie: Gossip Girl
Dagens låt: The Veronicas - Untouched

Dagens nedräkning: Imorgon kommer Thina och Antonia hit!
Dagens smink och hår: Blålila ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt självlockigt.
Dagens väder: 17 grader och soligt

Inne- och utelista nr 39


Under en pluggdejt med Jenna från universitetet. Det ska bli intressant att se om jag får någon/några klasskamrater som jag trivs så bra med som jag gjorde med Jenna.

INNE

- Rå humor. Visst är det vad man skrattar allra mest åt? Som när jag gick med Michele och Emma i Monzacentrum. Det var en tjej där som gick med en Hello Kitty balkong och jag sa "inte den där kattfan igen. Någon som har en nål så att jag kan spräcka ballongen?" Nästan lika roligt som när man ser någon bli skrämd, eller snubbla.
- Böcker. Jag har alltid älskat att läsa. Kanske för att jag har en tendens att totalt försvinna in i det jag läser. Folk kan prata med mig men jag hör dem inte. Därför måste jag tex alltid ställa alarm, annars slutar det med att jag läst ut boken och glömt både lunch och dusch. Men det är skönt att kunna fly från verkligheten ibland. Även när den inte är smärtsam. Bara få följa några andras liv för en stund.
- Födelsedagar. Ja imorgon fyller Michele år och äntligen ska jag få ge honom min present! Är så nyfiken på vad han ska säga. Ni får förstås veta på torsdag vad det var jag gav honom.

UTE

- Hundägare i Italien. Jag har alltid älskat hundar. Men nu är jag livrädd för alla förutom Theo. Så gott som. För hundägare här släpper ALLTID lös sina hundar. Även när de inte har någon koll på dem alls. Jag har flera gånger blivit rädd av hundar som kommit springande emot mig, det är svårt att veta om de är snälla eller inte. Imorse tog priset. Då var det inte jag som var ute med Theo utan Michele. Då kommer det en lös springande hund mot dem som är direkt aggresiv. Michele tar upp Theo i famnen utan att tänka. (Detta kan vara farligt, ifall hunden får tag på Theos tass tex så kan det göra större skada uppe i luften än på marken) Men man gör ju allt för att beskydda. Slutar med att hunden vill bita Michele istället. Dock kommer ägaren tillslut och får bort hunden. Michele är skogstokig och säger att om han ser hunden lös igen i den här parken så ringer han polisen. Han har rätt att göra detta då för det första ska hundar aldrig vara aggresiva och för det andra är det förbjudet att ha hunden lös i parken. Vad är det för fel på människor egentligen?! Gissa om jag är rädd för att gå ut med Theo själv nu.... FYY
- Kallare väder. Har läst på flera bloggar att många ställen har snö i Sverige nu. Förstår inte hur ni kan vara glada av det, jag får panikkänslor av bara tanken. Är besviken att det nu är under 20 grader här i Italien. Mer vill jag inte att det ska sjunka...
- Att Halloween inte är populärare här i Italien. Ingen pratar om det! Vore roligare om det var lika populärt som i USA. Inte ens barn verkar bry sig om högtiden här...

Vila i frid


Min fina gammelmormor Toini har gått bort. Det känns så ofattbart, även om man vetat att det ska hända.
92 år blev hon, så nog fick hon ett långt liv allt. Hon var en väldigt speciell kvinna. Tillexempel hade hon egen yoga hemma när hon var 88. Jag var på hennes 90 årsfest och hon verkade så lycklig. Det var hon nog också. Det är först det senaste året som saker och ting plötsligt börjat vända. Hon kom med opassande kommentarer som "när jag dör, gör en fest av begravningen. Inte behöver ni vara ledsna, jag kommer inte vara det och det är så sällan hela släkten är samlad." Toini var blind, och för några månader sedan sa hon till min mormor "varje natt hoppas jag att jag ska få somna in. Men så vaknar jag av att någon snarkar och då vet jag att jag fortfarande lever."
Så hon har fått sin önskan uppfylld. Nu är vi bara många som är kvar och saknar henne. Denna underbara människa. Vila i frid, nu får du vara hos din make och dotter.

Dagens fråga - Kändisar


Ashley Tisdale färgade håret brunt för några månader sedan. Nu är hon blondin igen. Vad föredrar du?
Själv är jag mycket för brunt just nu. Har faktiskt planer på att färga mitt lite mörkare än vad det är just nu.
Men allt klär en skönhet, så Ashley är lika snygg i båda färgerna.

Nu mår jag bättre faktiskt. Som vanligt är jag inte sjuk särskilt länge, det tackar vi för. Brukar bara vara det en gång om året om man bortser förkylningar så jag hoppas att detta var det värsta fram till slutet på 2010.
Vore trevligt.

Svenskt i det italienska köket


Igår lagade jag korvstroganoff med tis till Michele för andra gången. Blev mycket bättre än sist, inte lika mycket salt. Dock orkade jag inte äta mycket alls själv, pga min feber.
Nu mår jag förresten bättre. Huvudet värker och jag är seg, men ändå piggare än vad jag var igår. Så det är bra, då jag snart ska ut med Theo på promenad.

Ikväll blir det pannkakor till middag. Vi har jordgubbssylt och allt så det ska bli så gott! Har inte ätit det på många månader nu. Sen när mamma kommer hit så ska vi till Ikea. Då tänker jag köpa svenska köttbullar. Lovely.

Paint me in red


Bilder från lookbook.nu

När det blir shopping i helgen vill jag köpa en stor och mysig kofta. Efter att ha sett bilden till vänster har jag insett hurdan jag vill ha. I en underbart röd ton. Piggar upp nu när man gärna klär sig i svart, grått och brunt.
Se hur outfiten är enkel, men ändå blir specell just tack vare färgen.
En liknande mössa som flickan i bild nummer två bär vill jag också ha.

Nu ska jag fortsätta läsa Eclipse. Det enda jag orkar just nu. Så snart är den utläst.

091013

Dagens humör: Har tråkigt nog fortfarande feber. Känner mig i alla fall lite bättre än igår
Dagens planer: Vila, vila, vila
Dagens kändis:

Ashley Tisdale i en snyggt avslappnad stil. Toksöt hund har hon också.

Dagens serie: 90210
Dagens låt: Black eyed peas - I gotta feeling

Dagens nedräkning: Imorgon blir Michele 26 år!
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 19 grader och soligt

Duellen - Lauren vs Sienna

Image and video hosting by TinyPic
Måndagar har verkligen blivit en duelldag. Lauren lyckades vinna stort över Demi, 39 röster mot 9. Den här gången tror jag att hon kommer få det tuffare när hon möter Sienna. Vem är din favorit? Blått som Conrad eller vitt som Miller?

Jag trotsar febern och tänker ställa mig och göra korvstroganoff till mig och Michele. Då det blev översaltat förra veckan. Idag ska det bli gott!
Har legat i den här förbannade soffan hela dagen och har börjat klättra på väggarna. Så laga mat tänker jag göra. Trots att Michele ringde och var lika gullig som alltid, sa att jag inte behövde oroa mig utan att han skulle göra maten när han kom hem. Men icke, I need to do something before I go crazy!

Do you want love or do you want fame?


Outfits jag lagt upp de två senaste veckorna. Första verkade jag föredra vitt, andra svart. Men vilken är din favorit?

Var nyss ute på promenad med Theo. Det är då verkligen inte roligt när man har feber. 20 grader och molnfritt, och jag frös i mjukisbyxor och långärmat. Hoppas jag blir frisk snart! Hade ju velat åka till Emma imorgon. Sen på torsdag kommer Thina och Antonia hit. Ingen tid att vara sjuk inte.

Shopping från italienska bokhandeln


Igår tjuvstartade jag den kommande helgens shopping.
En almanacka så jag kommer ha koll på när jag ska till skolan och liknande. Viktiga grejer. Tror ni att de andra studenterna kommer ta mig seriöst när den är så skrikande rosa? Äsch, är lika bra att de förstår direkt hurdan jag är haha.

Kunde heller inte låta bli att köpa en ny bok. En bok med fem olika skräcknoveller av fem olika författare. Boken är på engelska. Köpte den förstås då Stephenie Meyer råkar vara min absoluta favoritförfattare. (Ja hon som har skrivit twiligthböckerna. Och även boken The Host som också är helt fantastiskt)
Så 50 sidor i boken är bara hennes. De andra novellerna är säkert lika bra dem. Ska bli roligt att läsa! När jag är klar med Eclipse förstås.

Foton från promenad


Jag tog dåligt med bilder igår i parken. Men däremot gjorde vi en sju minuter lång videoblogg som ni får senare idag. Det var riktigt mysigt. Fint väder och sen är det så fin natur i monzapark. Roligt för Emma att få se den för första gången också. Sen blir Theo alltid lika glad när han får ordentliga promenader. Vi var där och gick i över en timme. Sen drog vi till Monzacentrum där jag fick två köp gjorda. Vad får ni se senare.
Jag och Emma såg även en helt underbar väska på Zara. Stor och svart med gulddetaljer. Hon tänkte köpa den men lät bli i sista sekund. Jag hade köpt den om det inte var för att den gick på motsvarande 700 kronor, jag har för mycket utgifter denna månad.

Angående det faktum att jag gått och blivit sjuk. Det började igår. Jag hade jätteont i nederkanten av mitt väntra öga. Kan bero på att jag råkade gå över med linserna. Det är månadslinser och jag byter vid månadsskiftet, men bytte den 10e oktober för att jag helt enkelt glömt bort. Idag är ögat svullet och gör lika ont, inte roligt. Men det borde gå ner efter någon dag tror jag.
Sen igårkväll när vi var hemma hos Michele's föräldrar. Jag började må riktigt dåligt och var helt otroligt trött. Trotts att jag sovit bra kvällen innan. Frös något ordentligt också. Det har jag gjort ikväll med, trots att jag hade ett täcke plus två filtar över! Mina drömmar har varit väldigt tydliga också som de ofta är när man har feber.
Vaknade idag av att jag frös ännu mer och min panna är tokvarm. Ligger helt död här i soffan. Orkar knappt skriva på tangenterna. Så nu ska jag istället läsa Eclipse. Hade tänkt plugga italienska men det har jag tyvärr ingen energi till alls.

091012

Dagens humör: Har fått både feber och en ögoninfektion så nog har man mått bättre..
Dagens planer: Vila
Dagens kändis:

Lindsay Lohan helt otroligt snygg! Snyggare än jag sett henne på länge.

Dagens serie: Fredagens idol
Dagens låt: Mandy Moore - Only hope

Dagens nedräkning: Precis en vecka tills skolan börjar
Dagens smink och hår: Osminkad och håret uppsatt
Dagens väder: 20 grader och molnigt, dock på väg att lätta upp

Morning is here


Ja det var förstås sushi som Michele hade köpt. Jag blev så glad att jag skrek, som ni som tittade på klippet nedan såg haha. Han hade lagt det fint på ett salladsblad. Så vi åt sushi först och sen kyckling med pommes frites. Världens bästa middag! Jag var på bra humör resten av kvällen. Eller det är jag försig nästan alltid. Men jag var sprudlande.
Michele sa att han får ta och köpa sushi oftare haha.

Bilden till höger togs med mobilen när jag var ute med Theo imorse. Inte ett moln på himlen! LYCKA!
Det verkar som att de kommande dagarna också ska bli bra så jag är mer än nöjd. Med tanke på att vädret den senaste veckan inte har varit så roligt.
Så idag ska jag, Michele, Theo och Emma till Monzapark för en promenad. Hon har aldrig varit där så kan vara roligt för henne att se. Den är ju så otroligt stor!
Jag ska försöka hinna uppdatera bloggen efter lunch. Emma borde vara här runt halvtre.
Till parken tar jag med mig kameran förstås.

Lugna lördag


Michele är just nu och tankar bilen och köper cigaretter. Så jag passar på att mysa med min lilla gris. Det syns inte så bra i bilden men han höll just på att slicka mig i ansiktet. Hihi sötnosen.

Jag har läst en hel del i Eclipse idag. Underbara bok. Den är ännu bättre nu när jag gillar Jacob. Även om han inte kan jämföras med Edward. Hur som helst. Jag babblar jämt om Twilight nuförtiden så får ta och lugna ner mig.
Istället kan jag skriva att detta blir en himlans lugn lördag. Jag skulle gärna fortsätta läsa Eclipse till det att jag går och lägger mig. Måste vara flera år sedan jag gjorde något sådant. Läste en bok från morgon till kväll, slukade en om dagen oavsett hur tjocka de var. När man var nörd-maria eller läslusen kanske låter trevligare.
Men jag tror inte Michele skulle bli så glad. Istället har han planerat en överraskning till middag. Så när han börjar med maten får jag inte komma in i köket. Spännande. Ni får såklart veta var det var efter, och det lär komma bilder också om jag känner mig själv rätt.

Shoes, scarpe, skor


Skor från netaporter.com

Hur underbara är inte dessa då? Råkar också vara de dyraste skorna hos netaporter just nu. Men den detaljern struntar vi. I want!

Läste ut New Moon igår och har börjat på Eclipse idag. Den bok som är mest spännande. Det blir nog inte bio idag då varken jag eller Michele har något vidare sug. Så jag funderar på att läsa ut boken idag... hehe. Vill ju hinna med den och Breaking Dawn innan skolan börjar om 10 dagar. Peace of cake.
Nu ska vi dock till mataffären för att köpa godsaker. Vi hörs senare!

Italienare är bra med djur, men inte med barn


Bild
Jag har suttit och tänkt på en sak. Jag ser alltid hur hundar går utan koppel med sina ägare här i Italien. Det är helt otroligt hur de lyder. Följer en meter bakom, intill eller framför utan problem. Så fort ägaren säger någonting kommer hunden genast. Eller så säger de ingenting för de vet att hunden är efter dem. Många säger "ja men det är självklart, det hör till uppfostran". Men det är lättare sagt än gjort. För djur är inte robotar. De är levande varelser med egna tankar och intressen. Theo lyder mig. Jag har tränat honom väl. Han skäller inte, tappar jag mat på golvet som han vill ha springer han fram till den men så fort jag säger "nej" så låter han bli. Sen en massa andra småsaker också.
Men när vi är ute på promenad vågar jag inte släppa honom lös. Han lyssnar på mig, men kommer det en katt eller annan hund så kommer han följa efter. För att det är för roligt för att kunna stå emot. Han är ju forfarande så ung.
Men det är väldigt sällan jag ser italienska hundar göra detta. De går till och med lösa i butiker, där det är en massa folk. Som jag och Janina såg, när det var en liten i samma storlek som Theo som hela tiden försökte hålla koll på vart matte gick. När hon gick in i provhytten följde vovven efter. Helt sjukt!

Men så kommer det till barn. Italienare har en helt annat uppfostran, i allmänhet då alltså. Det finns ju alltid undantag. Tex tyckte jag min au pair familj var otroligt duktiga med sina barn. De var varken bortskämda eller giriga.
Men många italienare gräver sin egen grav. Tex berättade jag för Michele om första gången när grannarna hade knackat i väggen. Mitt på dagen när jag spelat normalhög musik. Han hade sagt "ja men kanske behövde barnen sova". Då de har just småbarn. Jag blev helt chockad. "De kan väll sova trots ljud?" Då vart det Michele's tur att se förvånad ut. "Men hallå, barn ska alltid ha tyst kring sig?"
Detta är det dummaste jag har hört. För jag kan tala om att jag sov när mina föräldrar bjöd över vänner och hade ljudliga konversationer in på småtimmarna. Jag sov hur fint som helst. Pappa kunde titta på fotboll, där han gärna skriker när det går dåligt, och jag sov bredvid. Det handlar om vana.
Som med Theo tillexempel. Om han somnar när det är tyst vaknar han för minsta lilla. Men om han somnar under tiden jag spelar musik, då kan man prata ljudligt och han sover vidare.
Så ja, italienare borde sluta upp att tro att tystnad är vad som krävs. För det blir ett himla helvete om man knappt ens kan viska när de sover, då de sover ungefär 16 timmar om dagen.

Men inte bara detta har jag märkt att de är dåliga med. Italienare skämmer bort sina barn något förjävligt. Som min första au pair familj. Emma, flickan, var hur söt som helst. Men kunde vara ett riktigt litet monster. Mamman förstod ingenting, bara några månader tidigare hade Emma varit den snällaste och tystaste bebisen.
Men jag förstod varför. För så fort hon började gråta så fick mamman panik och gav henne genast vad hon ville ha. Emma grät när de var inne i en butik för att hon ville ha en leksak, mamman köper leksaken.
Detta fungerar för stunden, barnet blir tyst. Men i längden? Ett helvete. För barnet inser att den alltid får som den vill. Och kommer fortsätta gnälla tills den får allt. Och om mamman tillslut måste säga nej? Då kommer det vara svårt att få tyst på barnet.

I Sverige tycker jag att vi har bättre uppfostran, återigen i allmänhet, än här i Italien. Så kanske borde vi lära dem lite om det. Så kan de lära oss knepen om hur man får ens hund att följa än som en svans.

091010

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Eventuellt gå på bio med Michele och se en tecknad film på italienska i 3D.
Dagens kändisar:

MK (till vänster) och Ash (till höger) pratar med modellen Nadia Vodianova på deras hotell i Paris.

Dagens dröm: Jag drömde att en polis skulle behöva ta blodprov på mig. Men inte vanligt.
Jag skulle trycka ner en flaska mot foten hårt tills det sprängdes, för att sedan samla blodet i flaskan. Sjukaste drömmen på länge. Jag vägrade förstås.
Dagens låt: Kristina Debarge - Goodbye

Dagens nedräkning: 9 dagar tills skolan börjar! (Fick ju veta att det är introduktion två dagar innan skolstart hihi)
Dagens smink och hår: Mascara och håret uppsatt.
Dagens väder: 22 grader och molnigt

Fredag med firande




Idag är jag på precis lika bra humör som det ser ut på bilderna. Just för att jag nu är officiellt inne i skolan! (Läs inlägget nedan om ni inte hänger med)
Det ska firas med vin och vänneravsnitt, och förhoppningsvist utan grannar som knackar haha. Jag och Michele har haft ganska galna helger den senaste tiden så det är skönt att slappna av lite. Med tanke på att snart kommer besökare efter besökare. Vilket bara är roligt men samtidigt tär på ens energi.
Imorgon ska vi dock troligtvist på bio. Det vore roligt! Det är väldigt bra italienskaträning att se filmer eller tv-serier på det språket. Sen är det roligt när man märker att man förstår mer och mer.
Nu ska jag kolla bloglovin innan det är dags att börja med middagen. Ha en underbar fredag sötnosar!

Topp - Gina
Kofta - Vero Moda
Halsband - Helt glömt bort
Kjol - H&M
Armband - Pimkie
Pumps - Tiger

Allting är äntligen klart!


Foto taget av
Jennie

Alltså jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa JA JA jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Jag tror inte att ni förstår min lycka just nu. För jag har inte varit så tydlig med hur det går med skolan här i bloggen. Som att allt redan var klart. Och det var det ju nästan, jag hade gjort min del. Men sen var det bara att vänta.

Allting började i våras. Jag beslutade mig för att studera modemarknadsföring. En tre årig utbildning på IED inne i Milano. Jag mailade och frågade vad som behövdes göra. Det första var en intervju. För att de vill träffa alla elever, och även för att se att mina engelskakunskaper var tillräckligt bra.
Jag fick prata med världens gulligaste tjej, Valentina, som också har hjälpt mig något enormt de senaste månaderna. Hon är underbar!
Hon älskade mig på intervjun, främst för att jag var blond haha. De verkar inte ha så många blonda elever på skolan, undrar om de blir arga nu när jag är brunett? Hehe.
Sen var det inte så mycket av en intervju. Hon frågade bara lite om vad jag studerat tidigare och liknande. Sen var det mest information om skolan och hon berättade mycket om utbildningen. Det lät verkligen helt rätt för mig.
Efter det gav hon mig ett formulär som jag behövde fylla i. Hon berättade hur mycket pengar som krävdes bara för att söka, som sedan drogs av från hela avgiften. Betalningen innebar också att man fick en garanterad plats på skolan, inte att man betalar 22 000 kronor för att sedan höra "nej tyvärr du har inte kommit in".
Men det krävdes mer än bara att skicka pengar och fylla i ett formulär. De behövde kopior på mitt pass och även fyra passfoton. Lätt att fixa. Men sen kom kruxet. De ville ha mitt slutbetyg från gymnasiet. Översatt till engelska eller italienska. Mitt var på svenska. Jag hade ingen aning om hur jag skulle översätta det och detta tygnde mig i flera veckor. Till jag tillsist kom på att jag kunde översätta det själv. Satt och pillade i photoshop i flera timmar. Har även kopior och orginalet på svenska så att de ser att jag inte ändrat någonting, betyg tillexempel. Om de skulle be om det.

Då var det klart med det. Nästa problem. Jag har inte 240 000 kronor som hela treåriga utbildningen kommer gå på. Så jag behöver CSN lån. Grejen var bara den att skolan ville inte ge mig en säker plats förrän jag betalat första avgiften på 22 000 kronor. CSN ville inte ge mig några pengar förrän jag hade en säker plats på skolan. Vilket satte mig i en himla jobbig situation. Men jag skickade in alla uppgifter till skolan och hoppades att resten skulle lösa sig på nått sätt. De måste ju haft elever från Sverige förut som studerat med lån. Hur fungerade det för dem? Det var när jag var i Finland (alltså i augusti) som räddningen kom. De ringde från skolan och berättade att mina papper såg bra ut och att jag var välkommen att börja. Bara just att jag behövde betala första betalningen. Jag berättade problemet med banken. De frågade direkt om det var CSN jag hade och jag sa ja. Då sa hon att hon skulle ordna det och att hon skulle skicka ett certifikat till min mail. Alltså ett bevis på att jag var inne i skolan. Som jag sedan kunde skicka till CSN för att få pengarna.
Så när jag kom hem till Sverige 17e augusti var kolla mailen det första jag gjorde. Och där fanns certifikatet. Stod att jag hade en plats på skolan och så fort jag betalat första avgiften skulle de anse mig som en elev på skolan.
Detta räckte för CSN och två veckor senare, i början på september, var det klart att jag skulle få studielån.

Underbart tänkte jag. Nu måste ju allting ha löst sig! Men så enkelt ska vi inte ha det förstås. För skolan ville ha in pengarna senast 30e september. CSN ville inte ge mig några pengar förrän tidigast tre veckor innan skolan börjar, 5e oktober. Så jag skulle behöva betala in 5 dagar sent. Kollade först med CSN om det gick att jag fick pengar tidigare men icke. Kollade sedan med Valentina på skolan om jag kunde betala senare. Hon sa att det gick, men att jag skulle ställas på HOLD. Vilket betyder att om klassen blev full och någon stod på reserv skulle den peronen få platsen om jag inte betalat. Detta var verkligen inte något jag ville riskera efter allt krångel jag gått igenom. Snubbla på mållinjen? Nej tack.
Här kommer min fina underbara mamma in i bilden. Hon lånade mig pengarna, 22 000 kronor, för att jag skulle kunna betala i tid. Visst är hon fantastisk? Så jag betalade skolan redan 25e september om jag inte minns fel. Den 5e oktober när studiemedlet kom in på kontot förde jag förstås tillbaka det direkt till mamma.
Så allt var frid och fröjd tänkte jag. Nu har jag gjort mitt.

Men självklart skulle jag inte få slappna av. För skolan hörde inte av sig. På två hela veckor. Datumet närmade sig när skolan skulle börja och jag blev allt mer orolig. Tänk om de inte fick mina pengar? Tänk om jag skrev fel vid överföringen? Vilket vore konstigt då paranoida jag kollade att det var rätt ungefär tio gånger. Men man vet ju aldrig. Tänk om de blandat ihop mig med någon annan? Eller att kursen blivit full? Så för några dagar sedan började jag maila tre olika personer men fick inget svar. Började få smått panik, gå Michele på nerverna med mitt eviga tjat.
Men idag kom svaret. De har fått mina pengar och jag är välkommen till skolan. Börjar den 21a oktober och har introduktionsdag den 19e. ALLTING ÄR ÄNTLIGEN KLART!
Så nu kan jag slappna av. Eller ah jo tjena. Nu är jag plötsligt jättenervös istället. Jag ska möta en hel del nya människor. Börja studera något jag aldrig studerat förut. Ha ett större ansvar än jag haft på ett och ett halvt år. Passa tider, inga fler sovmornar, tentaplugg, ingen mer tid för mig själv.
Och vet ni? Jag längtar!!! 

Dagens fråga - väder

Image and video hosting by TinyPic
Det har börjat bli kallare i Sverige. Frost på marken på morgonen. Även Italien har börjat gå åt kyligare håll. Även om varje dag fortfarande är över 20 grader så håller sig solen allt mer borta. Detta får än onekligen att tänka på snön. Jag klarar inte av den alls. För blöt. Sen betyder snö också kyla, ett annat fenomen jag inte klarar av. Bara på skidresor (åh jag vill åka skidor!) och vid julen tycker jag om när marken blir alldeles vit. `
Vill ni ha snö?

Just one night couldn't be so wrong


Bild från style.com

När jag går ut och dansar behöver jag alltid en väska. För nycklar, mobil och pengar. Kanske lite smink.
Dock behöver jag alltid bära en från axeln, då jag har en tendens att lägga ifrån mig saker.
Om man klär sig som ovan, i en färgglad partyklänning till fantastiska juveler så känns den lilla handväskan som det ultimata alternativet. Men det finns inte en chans att jag skulle kunna ha en sådan, då den skulle försvinna efter två sekunder. Tråkigt men sant.

Ni vet att jag igår nämnde att det är tunna väggar? Jag och Michele satt och tittade på vänner. Klockan var lite efter elva. Det var inte särskilt högt utan normal volym och vi skulle snart gå och sova. Plötsligt började grannarna BANKA hårt på väggen. Helt jävla hysteriskt som att de är svinarga. Vi blev helt chockade och sänkte direkt.
Jag tycker att detta är så fult av våra grannar. För det första ligger deras sovrum långt ifrån vårt vardagsrum. Jag vet detta då vi har vänner på våning ett som har en likadan lägenhet som deras. Så jag vet hur den är utformad. Sen för det andra, varje dag får jag höra deras barns eviga skrik. Det tar aldrig slut. Sen skriker mamman ibland eller ropar som ni vet vilket program det är på teven. Kanske är det skillnad för att det är mitt på dagen. Men de har knackat när jag spelat musik på dagtid också! Jävla nolifers.
Har mött mamman en gång i trappuppgången och hon såg jättesur ut när hon såg mig. Tycker att det är så orättvist! Jag och Michele är världens två mest skötsamma. Vi har aldrig fester. Spelar aldrig musik på kvällar och har världens tystaste hund. Det finns säkert 6 hundar i det här huset, och varje dag eller kväll är det någon som skäller.

091009

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Blir en lugn fredag. Äta god mat med Michele och dricka lite vin.
Dagens kändispar:

Mary-Kate tillsammans med pojkvännen Nate. Vad jag älskar hennes jacka!

Dagens serie: Vänner säsong 8. Vi har precis börjat och igår fick Michele veta att Rachel är gravid med Ross barn hihi.
Dagens låt: Boys like girls - Love drunk

Dagens nedräkning: 12 dagar tills skolan börjar
Dagens smink och hår: Blålila ögonskugga, svart eyeliner och mascara och utsläptt självlockigt hår
Dagens väder: 22 grader och dimma

Inne- och utelista nr 38

Image and video hosting by TinyPic
Galen bild på mig och Theo haha. Från när Anna var här på besök, och ja jag var faktiskt nykter.

INNE

- Att jag har så många som kommer och hälsar på mig de kommande två månaderna! Först Antonia och Thina, sen mamma och sedan Emma. Jag är så glad!
- Shopping. Åh det var evigheter sedan jag kunna planera en lista på allt trevligt jag behöver (och kommer att) köpa. Tidigare har jag bara kunnat köpa ett enstaka plagg, om det verkligen var rea på det. Jag har saknat att ha pengar!
- Att jag bokat min resa till Sverige vid jul. 23e - 29e december blir det. Lite kortare än jag egentligen ville men det var dyrare den 30e. Skönt att ha det hela klart i alla fall.

UTE

- Tunna väggar. Jag hör alltid mina grannar. Och de får damp om jag spelar musik. Just nu ropar mamman "Mr Bean" till sina barn. Antar att det är igång på teven så borde väll kolla jag med.
- Min skola. Nu är jag nervös igen! Trots att jag gjort allt som jag ska. De har nämligen inte meddelat mig om de fått mina pengar eller inte. Jag har inte fått höra någonting om vilken tid jag börjar och liknande. Trots att jag mailat två olika personer. Ska jag aldrig få slappna av?!
- Fläckar som inte går bort från kläder. Mina vita favoritshorts från H&M hade en jobbig fläck. Jag tvättade tre gånger men det gick inte bort. Inte det minsta. Det var helt omöjligt. Bye Bye favoriter.

You say move on where do I go?


Suddig ego-pic från igår. Så glad över att mitt hår äntligen har börjat bli längre!

Italienskapluggandet har inte gått så bra idag. Tränade glosor i en halvtimme sen orkade jag inte mer. Antagligen för att New Moon är så bra nu att jag inte kan lägga ifrån mig den! Vilken skillnad från sist jag läste den. Antagligen för att jag verkligen inte klarade av Jacob sist. Och han har en väldigt stor roll i New Moon. Men efter att ha läst sista boken förstod jag honom. Och därför tycker jag plötsligt om honom. Mer än bara så! Edward är alltid nummer ett. Jacob är mer så som en vanlig kille älskar en tjej. Edward är så som gudarna älskar kvinnor. Om man förväntar sig en kille som honom kommer man förevigt att vara singel.

Alldeles för lite potatis i Italien


Man äter så lite potatis i detta pastaland. Något jag åt så gott som varje dag i Sverige. Jag och Michele åt det för första gången här för två dagar sedan. Och vi har bott ihop i över tre månader nu. Otroligt va? Goda var de också så ska se till att vi köper det i fortsättningen. Han säger att han också vet hur man gör klyftpotatisar så det hoppas jag verkligen. Skulle kunna leva på mammas klyftisar. Äter alltid tills magen är på väg att spricka.

Nu ska jag fortsätta öva italienska glosor. Finns inget tråkigare. Speciellt med tanke på hur svåra de är! Vissa ord använder man aldrig. Men kan vara bra att kunna ifall att. Jag visade Michele en text jag översatte här om dagen och han höll med om att den var väldigt svår. Har dock hittat världens roligaste ord. Sviluppo. Som betyder utveckling. Har ni hört något larvigare?
Ja något måste man ju roa sig med när man pluggar glosor...

Baby are you down, down, down?


Jackorna kommer från asos.com

Helt fantasttiska jackor ovan! Det bästa med Italien är att det aldrig blir riktigt kallt. Så jag behöver inte tjocka, osmickrande jackor. Utan mer lediga och fina som vi använder i Sverige på senhösten. Dock tycker italienarna att jag är galen. Michele's mamma köpte till och med en jacka till mig förra året för att hon trodde att jag frös. Italienare har bara aldrig upplevt riktig kyla.

På shoppingturen om två veckor lär jag leta vinterjackan också. Hade tänkt göra det först nästa månad men det känns lite onödigt när jag redan har pengarna nu. Blir betald per halvår som ni vet. Gäller bara att jag prickar av att de pengarna är för november. Så att jag inte shoppar en massa extra då för att jag tror att jag har råd med det. Den vänstra ovan är min favorit, vilken är din?

091008

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Blir nog en längre promenad idag nu när vädret äntligen är fint igen.
Dagens kändisar:

Vanessa och Hayden på ett event tillsammans. Sånna bilder tycker jag alltid att är roliga att se. Hayden såg äldre ut än vanligt, och Vanessa har verkligen ett fantastiskt leende.

Dagens serie: 90210
Dagens låt: Pink - Funhouse

Dagens nedräkning: 6 dagar till Michele's födelsedag. Jag hoppas han blir glad över min present.
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 25 grader och soooool

Onsdagkväll




Lite dålig kvalité på bilderna på grund av dåligt ljus. Men ni överlever nog.
Är inte ofta jag bär helsvart, men jag trivs i det. Det fungerar alltid. Kunde dock inte låta bli att ge outfiten en liten färgklick tack vare skärpet.

Blir lugn kväll idag. Lite vänneravsnitt kanske. Jag och Michele är snart klara med säsong 7. Hjälp så många avsnitt vi har sett. Men det är mest för att jag inte vill att hans vänner (som också är galna i serien) ska säga hur serien slutar... För det är så speciellt att jag vill att han ska få se det själv. Och inte att någon avslöjar det. Hur roligt vore det?

Middag blir pasta som var ett tag sedan nu. (I alla fall för att bo i Italien) Orecchietterna eller vad de hette. Godaste som finns i alla fall och jag lyckas alltid äta för många.
Nej nu ska jag strax börja med maten. Ha en fin kväll!

Topp - Vila
Kjol - Divided by H&M
Skärp - Blasting
Armband - Chicy.se
Skor - DinSko

Don't give me up tonight


Uuuuuuh lika sexig min som alltid!

En videoupdate jag gjorde för ungefär en halvtimme sedan. Berättar om hur det gick när jag klippte Theo's klor tidigare idag. Avslöjar även något om skratt, som många kanske inte vet. Enjoy!

Nu ska jag fortsätta läsa New Moon. Gillar den faktiskt mer den här gången än sist. Kanske för att jag inte klarade av Jacob sist. Då blir New Moon långtråkig... Men efter att ha läst sista boken, Breaking Dawn, så förstod jag honom och började även gilla honom. Så då är andra boken klart trevligare att läsa.
Kommer in med en outfit lite senare.

Dagens fråga - serier

Image and video hosting by TinyPic
Jag älskar serier. Önskar att jag kunde se ännu fler än vad jag gör, men då skulle jag inte ha tid att göra något annat... Mina favoriter är Gossip Girl och 90210. Men följer även nya Melrose Place, Privileged och The Hills.
Såg idag första avsnittet av Gossip Girl där Hilary Duff är med. Satan vad grym hon är! Och otroligt vacker. Det bara strålar om henne. Gillar hennes karaktär i serien också, men tänker inte avslöja något då jag vet att många av er inte har sett avsnittet ännu.
Vilka serier följer ni?

Är du rädd för att gå själv på natten?


Läsaren
Emma ville att jag skulle tipa en sak för er som bor i Stockholm.
Nu finns det ett nummer man kan ringa om man går själv på natten och tycker det är obehagligt.
Då får man prata med en person som har erfarenhet av att prata med unga tjejer som går själv på natten, säkert en del killar också, så man behöver inte känna sig dum utan bara trygg. Då denna person också har full koll på exakt vart du befinner dig. Så att om något skulle hända kan de direkt skicka en polis till plats. Bra va?
Tråkigt att det bara finns i Stockholm än så länge. Men gissar att resten av Sverige kommer ta del av detta.
Numret man ska ringa är 08-50 44 66 66 och detta gäller på fredagar och lördagar mellan 23 - 03 för dig som befinner dig inom Stockholms län. Vill ni läsa mer om detta går ni in här.

You used to think that you would never be alone


Bilder från lookbook.nu

Snart är det dags för årets första höstshopping för min del. Vilket på ett sätt är tråkigt. Man behöver så mycket att man inte har råd att köpa allt man vill ha. När man shoppar till våren så kan man köpa flera olika kjolar och klänningar. Men nu behövs det nya stövlar, koftor, jeans, halsdukar, vantar, mössor... etc. Så man får helt enkelt dela upp det i "måsta ha" och "vill ha". Sen när man är klar med sina måsten får man se om man fortfarande har råd att köpa något av det man vill ha.

Dock har jag inte tid att tänka shopping nu. Dags att plugga italienska! Det gick lite si och så att prata italienska med Michele igår. Kanske för att jag var så trött att jag inte orkade tänka efter vilken artikel och hur verbet skulle böjas. Så idag får jag kämpa på mera. Hoppas att jag får någon vän i skolan sen som inte kan någon engelska. Så att jag måste prata italienska. Det är precis vad jag behöver.

091007

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: En massa italienska plugg
Dagens kändis:

Det är något väldigt elegant över en svart outfit, lockigt hår och så röda läppar till det. Bilderna är förresten från när Rachel Bilson var här under fashion week i förra veckan.

Dagens serie: Gossip Girl
Dagens låt: Pixie Lott - Mama do

Dagens nedräkning: Precis två veckor tills skolan börjar
Dagens smink och hår: Blålila ögonskuggor, svart eyeliner och mascara, utsläppt hår
Dagens väder: 26 grader och molnigt

Duellen - Lauren vs Demi


Ny duell! Lauren vann över Ashlee överlägset, 49 röster mot 19. Den här gången möter hon någon som inte har varit med i duellen tidigare. Sångfågeln Demi. Vem är din favorit? Blommönstrat à la Conrad eller Leopardmönstrat à la Lovato?

Nu ska jag städa lite i köket innan Michele kommer hem från jobbet.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

Lite idolsnack


Först nu har jag kunnat se fredagens idol. Är fakiskt förvånad hur lite det har pratats om programmet på bloggar. I alla fall vad jag har sett. För jag menar allvarligt. Camilla fick ett wildcard? Moa eller Clara förtjänade platsen tio gånger mera. Hade inte Camilla skämt ut sig något fruktansvärt vid utröstningen hade hon säkert redan varit glömd. Sen tycker jag att hon fortsatte i fredags. Hon är så oproffsig! Kan inte hålla käften under två sekunder. Visst att hon är glad. Men det var de tre andra också och de skötte det hela mycket bättre.
Sen hennes låtval. Jag ville gråta. Hallelujah är en av tidernas absolut bästa låt. En av få som kan få mig att gråta om och om igen. Den kräver känsla. Någon som förstår texten. Och hon gör den till en diskolåt som att hon vore nästa Cascada. Pinsamt pinsamt pinsamt! Sen röstar folket vidare henne? Istället för Jon som försig inte var klockren i fredags men som ändå är tio gånger mer musikalisk än vad hon är. Hoppas hon åker ut på fredag. Eller att hon gör tio gånger bättre ifrån sig och förtjänar sin plats.

Min favorit är i alla fall Erika. Erik också... Men som vanligt är jag inte som andra tjejer och faller för killarna. Nej jag har alltid en flickfavorit haha. Erika gillar jag lika mycket som jag fortfarande gillar Agnes.
Vem eller vilka är era favoriter?

Look at me now

Image and video hosting by TinyPic
Det är så gulligt. Varje gång jag släpper ut Theo på balkongen så kommer hunden nedan springades mot oss. Sedan står de bara och tittar på varandra i flera minuter. Sötgrötar! Gissar att det inte hade varit lika lugnt om vi släppte dem lösa tillsammans...

Något irriterade mig ordentligt idag när vi gick i parken. Det finns papperskorgar överallt. Ändå finns det plastgrejer och papper överallt på marken. Även precis intill papperskorgarna. Hur svårt kan det vara att bara lägga dem rätt? Lata människor alltså.
Michele har en dålig vana att slänga papper ut genom bilrutan. Varje gång tittar jag argt på honom, i vissa fall har jag även lyckats stoppa honom i tid. Varför denna brist på respekt för naturen?

Veckans blogg - Liene


Liene blir veckans blogg! En väldigt söt och rar tjej som alltid verkar vara på bra humör. Hon tar fina foton och har en egen stil. Ett väldigt speciellt utseende också. Besök, besök!

Theo har fått hosta igen stackaren. Han har sovit dåligt inatt och väckte mig och Michele ofta med sitt hostande. Så nu ligger han och sover här i soffan, ibland snarkar han till och med.

Sometimes even the right is wrong

Allting från topshop.com

En vardaglig önskeoutfit för denna tisdag. Jag älskar skorna. Och den rymliga väskan.
Har nu bestämt vad jag ska köpa på min shoppingrunda med Thina och Antonia.
Ljusa jeans, mysig kofta, världens finaste diadem som jag hittade på H&M, halsduk, stövlar och en almanacka. Om allt detta inte kostar alldeles för mycket skulle jag gärna vilja ha en väska lik den ovan. Har just nu bara en stor väska här i Italien. Blir tråkigt att bära samma varje dag. Vill ju kunna ta med mig minilaptopen så då räcker inte småväskorna.

091006

Dagens humör: Trött
Dagens planer: Tänkte städa köket så Michele slipper göra det när han kommer hem från jobbet.
Dagens kändis:

Taylor Momsen blir allt mer rockig som Jenny i Gossip Girl

Dagens serie: Förra fredagens idol
Dagens låt: The Veronicas - Untouched

Gårdagens middag: Jag gjorde korvstroganoff med ris till mig och Michele för första gången. Riset blev jättebra men tyvärr råkade det bli för mycket salt i korvstroganoffen...
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 25 grader och molnigt

Visa att du stödjer rosa bandet - lägg upp en outfit!


Oktober betyder Rosa bandet och att samla in pengar mot bröstcancer.
Detta är sjunde året i rad som detta anordnas och jag har flera små och fina rosa band hemma. Har dock inte kunnat köpa de senaste två åren då jag flyttade till Italien i september förra året.
I år har de anordnat en rolig grej. Gå in på
rosahjältar och lägg upp en outfit där ni bär ert rosa band på bröstet, för att visa att ni stödjer kampanjen. Man kan även skriva sin bloggadress under om man vill det, för att samtidigt få lite nya läsare till bloggen.
Låter inte dumt va?

Nu ska jag strax börja med maten. Vi hörs igen imorgon raringar! Ha en fin måndagkväll.

Kan det verkligen vara sant?


Jag kom på att jag helt glömt att berätta den underbara nyheten som Emma berättade för mig. Kanske för att det inte är helt hundra, och jag vill inte tänka på det hela tiden för att sedan bli besviken.
Men det är ganska svårt att låta bli.
Jag har inte förstått alla detaljer. Men jag tror att i närheten av där Emma jobbar som au pair så finns det en tjej från Sverige. Antingen har hon hästar eller jobbar på ett stall. Emma sa att jag kanske kommer få följa med dit och även få rida! Förstår ni hur underbart det skulle vara?!
Jag älskade hästar redan när jag var liten. Men då mina föräldrar inte hade något intresse i det sa de att när jag är gammal nog att ta mig själv till och från stallet så får jag börja med ridning. Och det blev inte förrän jag var 13.
Men jag hade vänner som hade hästar och följde ofta med till stallet. Älskade det verkligen och längtade tills det äntligen var min tur.
Jag red i fem år. Fem helt underbara år. Men sen tog skolan för mycket tid, ridningen kostade för mycket pengar och jag planerade att köpa en chihuhaua. En annan dröm.
Så jag fick sluta, och det sved något otroligt. Tänkte hela tiden att en dag i framtiden skulle jag börja igen. Men så bestämde jag mig för att flytta till Italien. Milano. En stad med bara bilvägar.
Men inte visste jag att det fanns åkrar och natur också, bara man åker en bit ut. Där det finns hästar. Som jag kanske får rida på. Eller i alla fall träffa.
Åh hoppas hoppas hoppas hoppas.

I wanna start to feel the world again


Dessa underbaringar bar Frida i lördags när vi drog till Loft. Om jag var avis? Gissa! Underbar klack, färg och detaljer. Köpta i Amsterdam om jag inte minns fel för motsvarande 1000 kronor.
Jag har gjort en lista på de saker som jag vill köpa denna månad. Tror vinterjackan får vänta till november. Har höstjackor som jag kan bära om det blir kallare innan dess. Hoppas inte förstås. Kan hända att just sånna som jag är ute efter är slut då. Men finns andra saker jag behöver köpa denna månad. Som skor. Eller ja, stövlar. Sommarskor som ovan får tyvärr vänta en säsong.

Mode är intressant


Jag har en lärobok och en grammatikbok för de som studerat italienska i 2-3 år. Jag har bara studerat, och det på egen hand, i ett år. Men när man bor i det land vars språk man studerar så går det förstås snabbare.
Idag började jag på kapitel fem. Och till min stora glädje såg jag att det handlar om italienskt mode.
Aldrig förr har en text gått att översätta så fort som den gjorde idag. Tillexempel fick jag veta att tack vare shoppingglada hemmafruar på 1200-talet så blev mode populärt väldigt tidigt i Italien. Hur man var fantastiskt duktiga på att jobba med ull och siden, som köpmän från resten av världen sedan köpte från Italien.

Det var på universitetet i Stockholm för snart två år sedan som jag insåg att det är mode jag vill studera. Intresset kom tidigare, men det var först då jag insåg att det var just vad jag ville jobba med. Jag läste marknadsföring och en gång kom det en gästföreläsare för att prata om marknadsföring. Han var lärare i just modemarknadsföring och pratade om detta under lektionen. Aldrig någonsin har jag hängt med så bra på en tretimmars föreläsning. Det var knappt så att jag blinkade. Antecknade med en brinnande hand och lyssnade intresserat.
Det var då jag insåg att det var modemarknadsföring som jag ville läsa. Har alltid varit duktig på marknadsföring, men det blev tio gånger intressantare när man nischade in på modehållet.
Så inte dumt att jag börjar läsa just detta om 16 dagar. Det kommer bli tre väldigt spännande år!

Höstshopping


Allting från
Nelly

Idag kom mitt studiebidrag för den här terminen. (När man studerar utomlands får man pengar per termin)
Jag har varit duktig och delat upp kostnaderna för de tre månader som pengarna gäller. Sedan la jag över pengarna för november och december till mitt sparkonto så jag inte kan komma åt dem under en shoppingrunda. Det är just då som jag slutar tänka logiskt och köper alldeles för mycket.
Något som är bra är att vi redan har betalat oktobermånadshyra. Då jag har en del utgifter denna månad.
Tillexempel ska resan till Sverige bokas, då jag förstås ska dit över jul. Kommer gå på runt en tusenlapp. Michele stannar i Italien med Theo då han firade jul med min familj förra året. Jag kommer bara vara i Sverige mellan 23e - 29e december. Så det blir en kort tur. Hade velat stanna över nyår men vill fira med Michele. Sen kanske han ska operera sitt knä i mellandagarna och då behöver jag ta hand om Theo. Hade tagit med honom till Sverige om det inte skulle vara så dyrt. Måste flyga med SAS vilket är dyrare än tex easyjet och ryanair. Plus att han kostar 1000 kronor tur och retur. Den dag jag blir rik kommer han alltid få följa med.
Jag vill dock även till Sverige 1a - 3e december. För Anna har konsert den 2a. Hennes projektarbete i skolan och det är hennes egna konsert som hon jobbat med hela hösten. Hon vill så gärna att jag ska komma och jag vill hemskt gärna gå! Då detta är mitt i veckan är det inga problem med flygpriser. Ryanair är nästan gratis under vardagar. Men det gäller att jag inte har något i skolan just då. Så det får vi se när jag vet.

Oj det där blev långt. När jag bara skulle skriva om lite utgifter.
Andra utgifter denna månad är höstshopping. Något som verkligen behövs! Jag har haft köpstopp i många månader nu, bara köpt något enstaka plagg någon gång. Men när Thina och Antonia kommer hit om 10 dagar så blir det shopping! Tillexmpel plaggen ovan skulle gärna få flytta in i min garderob.

091005

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Blir en lugn måndag
Dagens kändis:

Lauren Conrad snygg i jeans och randigt.

Dagens serie: Melrose Place
Dagens låt: Ilse de Lange - We're alright

Dagens nedräkning: 16 dagar tills skolan börjar
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 25 grader och molnigt

Skräckfilm? Don't think so


Bilden från lookbook.nu
Alltså åh hur söt får man bli? Man vill bara krama om henne. Klänningen var inte dum den heller. Vilket underbart hår sen.

Jag hade tänkt uppdatera bloggen efter middagen också då vi lär bli kvar här hos svärföräldrarna länge. Men såg att jag bara har en timmes batteritid så det kan jag glömma. Michele säger att vi ska se på en skräckfilm efter maten. Ursäkta? Det finns inte på världskartan. Jag har aldrig sett en hel skräckfilm.. då jag hoppar till för minsta lilla och inte kan sova eller vara själv den kommane månaden efter.
Sen att se en skräckfilm med Michele's familj? Det skulle bli en komedi för dem, där jag står för underhållningen. Med mitt eviga skikande...
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

Dagens höjdpunkt?


Michele gick ut med Theo och jag tog hand om disken. Det är bra när Emma är här för då gör hon det mer än gärna haha. Dock åkte hon och Frida in till Milano för at träffa vänner. Själv tycker jag inte att det finns något tråkigare. Jo, stryka kläder. Men diska kommer inte långt efter. När jag och Michele köper lägenhet om några år ska det garanterat finnas en diskmaskin!
Efteråt belönade jag mig själv med lite chips. Emma och Frida tog med sig en jättepåse igår. Och lyckades välja mina favoriter utan att ens fråga, inte illa.
Imorgon ska de äta middag ute och vill att jag ska följa med. Jag får mina första pengar imorgon så kommer vara rik. Men nästa betalning får jag i december så det gäller att hålla koll på hur mycket jag får spendera per månad. När jag är klar med det ska jag se om jag tycker att jag får gå ut och äta. We'll see. Vore roligt att se Frida en gång till innan hon åker tillbaka till kalla Sverige.
Emma får jag se på torsdag då vi har pluggdejt. Det ska bli skoj!

Ikväll ska jag och Michele hem till hans föräldrar för middag. Så jag uppdaterar bloggen därifrån nästa gång tror jag.

Why is it the smallest things that tear us down


Igår åt vi mat och jag drack vin för att lugna mina nerver. Alla sa att jag skulle slappna av. Emma berättade själv att hon hade erfarenheter av vaccinationer som kan ge jobbiga bieffekter. Men det är så jobbigt att se sin lilla vovve lida. Om jag rörde honom fel började han skrika och då höll jag mig istället borta från honom. Rädd för att skada honom. Vanligtvist brukar han söka min närhet, men igår kände han sig tryggare hos Michele. Antagligen för att han var mer avslappnad än mig som var ett nervvrak.
Efteråt somnade han på min kudde i sovrummet. Han var lugnare, mådde bättre och hade fått i sig en hel del vatten. Det var tydligt att man kunde se att han började må bättre och bättre. Då kunde jag äntligen slappna av.
Jag kände mig taskig mot tjejerna som kommit för att gå ut och dansa i Milano, och så blir det hemmakväll.
Speciellt för Frida som bara är här på semester och åker hem på onsdag.
Så när jag såg att Theo sov och att han var i goda händer hos Michele så drog vi till Loft. Det ligger fem minuter från hemmet gångavstånd så Michele skulle komma om Theo började må sämre.
Blev en drink och en massa tjejsnack. Tror att jag behövde komma bort från verkligheten ett tag. Efter att ha gråtit i en timme och sedan inte ens kunnat vara lugn runt min älskade lilla prins. Så jag var glad att jag sa ja till att följda med ut. Speciellt då jag kom hem och Theo fortfarande låg och sov tillsammans med Michele. 
Var förresten riktigt roligt att träffa Frida. Vilken härlig tjej! Det märkte jag ju redan på sushin. Men igår hade vi mer tid att prata.

Theo är helt sig själv igen nu. Ligger och sover här i soffan mellan mig och Michele. Min älskade lilla gris.

Allt är bra!

Theo mår bra! Han mådde dåligt igårkväll men somnade på min kudde. Idag är han sig själv igen men verkar lite öm. Tack för era stöttande kommentarer. Hinner inte godkänna dem nu för vi ska till centrum och kika på kläder.
Så vi hörs senare raringar!

Så jävla rädd

Alltså fy jag sitter här och gråter.
Jag tog Theo till sovrummet då han ville sova bredvid Michele. Han har varit sig själv enda sedan vi kom hem från veterinären. Men så kommer Michele ut och säger "Maria har du sett hur Theo beter sig konstigt?"
Jag förstår ingenting och kommer in i sovrummet. Han skakar och verkar jätterädd och svag. Jag förstår ingenting och försöker lugna honom. Efter tio minuter står han fortfare på samma sätt så jag försöker få honom att lägga sig ner. Då skriker han till, trots att jag inte rörde där nålen gick in då det kan ha varit ömt fortfarande.
Efter ett tag säger jag till Michele att vi måste ringa veterinären. Tänk om Theo fått för mycket vaccin? Då kan det vara livsfarligt.
Så han ringer och de sa att han skulle komma dit med honom på en gång. Jag hade självklart följt med om det inte var för att Emma och Frida är här vilken minut som helst. Jag kunde inte be dem att bara åka hem då det tar en timme att åka hit. Theo är i bra händer när han är hos Michele. Jag kommer självklart inte gå ut ikväll. Känns taskigt mot tjejerna men Theo är såklart prio nummer ett.
Och jag är så sjukt rädd att något är riktigt galet. Paranoida jag som alltid ser de värsta scenariorna. Men tänk om jag inte är paranoid?
Åh jag står inte ut!!! Jävla veterinär fan om han gett honom för mycket vaccin. Min pojke ska inte behöva må dåligt. Åh tårarna kan inte sluta rinna.

Är så stolt över min gris!


Bilden togs med mobilkameran efter besöket. När vi bara väntade på att få kvitto.

Ja idag hade vi tid hos veterinären då Theo skulle få sin 2-årsspruta. Bara för att hålla honom frisk från dumheter. Jag var orolig då tidigare besök hos veterinären aldrig gått bra. Han blir så rädd att han blir arg. Direkt hatat de veterinären han träffat. Kissat på bordet av rädsla. Och fått veterinärenratt blöda då han bitit i deras fingrar.
Han var väldigt rädd idag men ändå lugnare. Visade inga tecken på ilska (som att morra tillexempel)
Och vi behövde inte oroa oss, för han var så himla duktig! Under hela visiten stod han helt stilla, lika rädd som han ser ut på bilden men var ändå så duktig. Som jag sa säkert hundra gånger "du är så duktig så duktig Theo".
Det var bara när han fick sprutan som han skrek till (ett ljud som skär in i hjärtat på mig) och hoppade till. Men Michele höll stadigt i honom (jag kunde inte göra det. Är rädd för nålar så jag skulle bara ha börjat skaka och det skulle inte hjälpa Theo att vara lugn...)
Så bästa veterinärbesöket hittills!

Vi gjorde vanliga tester också. Allting var perfekt. Hans vikt, han har jättefin päls, öronen ser bra ut och likaså tänderna. Hjärtat slog som det skulle, lite fortfarare pga nervositet men jämnt och hans temperatur var normal.
Sånt blir man så glad av att höra. När vi kom hem fick han sitt favorithundgodis så då blev han glad hihi.

Nu kommer nog Emma och Frida snart. Då blir det middag och sedan att göra sig iordning för ikväll. Ut och dansa på Gioia 69. Kanske kommer det även fem andra au pairer, vi får se. Igår tog blondinerna i Italien över sushin, idag diskoteken haha.

Godaste maten


Kyckling med pommes frites. Hur underbart? Fantastiskt! Det låter kanske fel. Kyckling och ris är väll det ultimata. Men nej. Pommes frites till allt. Tomatskivor är också gott till. Men då jag är allergisk mot det och trött på de sår det ger så är det slut på det! Har dock börjat med en frukt om dagen, så är fortfarande någolunda nyttig. Förra veckan var bananer, denna äpplen.

Juste har inte berättat om en sak som hände igår.
Jag stod vid spärrarna till tunnelbanan och väntade på Janina. En kille i 35-årsåldern skulle jag gissa ser lite förvirrad ut. Så kommer han fram till mig. Jag som tror att han behöver vägbeskrivning är öppen för att prata. Är det killar som verkar vilja flirta brukar jag ta upp mobilen och låstas upptagen. Då de inte är de lättaste att skaka av sig. Dialogen gick på italienska men jag översätter den till svenska.
Han; Ursäkta, pratar du italienska?
Jag; Ja lite.
Han; Okej. Jag ville bara säga att du är väldigt vacker.
Jag; Jaha... oj tack.
Han; Kan jag få ditt nummer?
Jag; Va? Nej jag tror inte att det är en bra idé.
Han; Varför inte?
Jag; Tex så har jag pojkvän.
Han; Ja men vi kan vara vänner.
Jag; Jag tror inte att min pojkvän skulle gilla det.
Han; Bor du här med din familj?
Jag; Nej med min pojkvän. (undrade när det ordet någonsin skulle sjunka in i honom)
Han; Kan jag få ditt nummer?
Jag; Nej det är som sagt inte en bra idé.
Han; Email?
Jag; Nej
Han; Facebook?
Jag; Jaaa okej facebook.
Han; Vad heter du?
Jag; Maria Svensson.

Så då gick han äntligen iväg med ett leende på läpparna. Undrar om han är lika glad när han inte finner mig på hemsidan...
Alltså jag förstår inte vad det är med många italienska killar. Gå fram och ragga mitt på ljusa dagen och sedan inte kunna ta ett nej. Inte ens när man faktiskt har pojkvän. Riktigt irriterande.
Något som är mindre irriterande är hur bra det gick hos veterinären idag. Berättar mer om det senare!
Ska även berätta om något som Emma sa igår som gjorde mig lyckligast på jorden!

Sushikväll


Så här kommer foton från igår. Självklart är det jag som aldrig kan vara normal på bild hehe.
Jag och Janina åkte in tillsammans. När vi var nästan framme ringde Emma och berättade att hennes buss var sen. Så de skulle bli sena. Så jag och Janina gick till H&M och hittade en hel del fint. Några godbitar som jag tänker shoppa när mina göteborgstöser kommer hit om två veckor.
Mitt på duomo var det fullt med folk och hög musik spelades. Det visade sig att det var något sorts firande. En kamera gick över folks ansikten och man kunde se sig själv på storbildsteven. Jag och Janina slapp som tur var. Hade inte velat bli inzoomad så som vissa blev haha. Men det var också text till låtarna på skärmen så man kunde sjunga med. Riktigt mysigt verkligen!

Sen blev det dags för sushi. Det visade sig att vi plötsligt var sju au pair tjejer som åt tillsammans. Eller okej, jag och Jennifer (brunetten) var au pairer förut. Nu jobbar hon och som ni vet börjar jag snart studera. Och ja Emmas vän Frida är här på besök. 
Det var riktigt mysigt och tokgott. Sushi var fantastiskt första gången jag åt det. Men lyckas ändå bli bättre och bättre för var gång som går. Skulle gärna äta det idag igen!
Mitt bordsällskap blev Frida. Vilken underbar tjej! Hon påminner mycket om Emma till sättet och sånt tycker vi om hihi. Underbart att jag får träffa båda två ikväll igen. Längtar!

Morgonpromenad


Idag väckte Theo mig kvart i nio så då drog jag på mig mjukiskläderna och tog ut honom på promenad. Solen sken och det var mysigt så jag passade på att ta lite foton med mobilkameran.

Hade riktigt trevligt igår när vi åt sushin. Det slutade med att vi blev 7 tjejer så var roligt. Fick träffa tre personer jag inte träffat tidigare. Kommer in med bilder efter att jag fått i mig frukost.
Ikväll blir det ut och dansa på vårt gamla vanliga ställe Gioia 69. Det är bra musik där och trevligt folk. Sen känner vi vakterna så vi behöver varken köa eller betala inträde, sånt säger man då aldrig nej till.
Emma och hennes vän Frida kommer hit för middag så det blir mys!
På dagen ska jag och Michele storhandla som vanligt. Sen klockan fyra har Theo tid för vaccination. Stackaren. Det finns inget som skrämmer honom mer än veterinären. Vilket är dumt då veterinären bara är till för att hjälpa. Men hur ska han kunna veta det?
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Fredag med sushi



Image and video hosting by TinyPic
Nu är man färdig för att gå! Dock går inte min buss förrän om en timme så det blir att kika bloglovin och lyssna på trevlig musik innan. Jag ska möta Janina i Sesto kvart i sju och sen möter vi Emma och de andra i Milano kvart över. Jag och Janina lär vara lite tidiga men det gör inget, då kan vi ta lite foton hihi.
Sushi planerat alltså. Åh så gott! Om det inte var för att det kostar en del hade jag gärna startat sushifredag. In till Milano och bästa sushistället med bästa sällskapet varje fredag. Hur underbart vore inte det? Men jag får nöja mig med en gång i månaden.

Vi hörs igen imorgon om jag inte bloggar ikväll. Tror inte det dock. Ni får ha en underbar fredagkväll!

Klänning - Vero moda (tror jag)
Kofta - JC
Armband - Glitter
Klocka - Tritoni
Klackar - Zara

If you got a problem tell me now


Lite dålig kvalité då det inte var så bra ljus. Men en videoblogg i alla fall så enjoy!
Pratar om helgen och ögonskuggor hehe. Alltid lika trevligt.

Förresten tack raringar för era fina kommentarer angående italienskainlägget. Ni är så fina som tror på mig och förstår varför jag inte pratar flytande ännu. Alltid så positiva. Ni är guld värda!
Nu ska jag ta foton på dagens outfit så kommer de upp innan jag drar in mot Milano.
Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

Mitt Mount Everest


Sorry för min taskiga handstil...

Jag fick en kommentar här om dagen där en läsare tyckte att det var konstigt att jag inte kunde italienska flytande. Då jag bott här i ett år.
Jag tyckte att den här kommentaren var konstig, men var ändå inte förvånad. För jag får höra samma sak varje dag av Michele's vänner eller hans familj.
För det första. Alla är olika. Språk har aldrig varit min starka sida tyvärr. Jag måste plugga på samma sak eller höra Michele säga ett italienskt ord klart fler gånger än någon som är duktig på språket. Detta gör att det tar längre tid för mig.
Sen är inte italienska som svenska. Grammatiken är hur svår som helst. De böjer vartenda ord. Vill ni ha ett exempel?
På svenska, verbet att gå ser ut så här:
Jag går
Du går
Hon/han går
Vi går


På italienska?
Io Vado
Tù vai
Lei/lui va
Noi andiamo

Förstår ni vad jag menar? De har olika ord för varje person! Och oftast säger de inte ens io eller tù. Man säger bara "Dove vai" vilket betyder "vart går du". Så då gäller det att man kan alla böjningar för att veta vem personen pratar om. Och detta gäller inte bara verbet att gå. Det gäller vartenda verb som existerar. Som leka, sjunga, äta, dricka... etc.

Men inte bara detta. Man har heller inte bara en artikel. Kolla bilden ovan. Man böjer "till, av, från etc" beroende på om det är maskulint, femint, singular eller plural.

Så italienska är inte enkelt. Men det är roligt att lära sig och ett väldigt vackert språk. Och nog går jag framåt allt. Igårkväll pratade jag och Michele BARA italienska. Han sa efter kvällen "nej nu är det slutpratat engelska. Det här har ju gått jättebra".
Så ja nu har jag börjat prata språket.

Don't play cheap with your heart

Allting från netaporter.com

Åh vad jag skulle vilja bära denna outfit första dagen i skolan. En elgant klänning som döljs något av en helt underbar kofta. Svarta tights och de grövre skorna som ger en trevlig kontrast till klänningen. Nog för att det är en modeskola, men det är inte en galamiddag. Sen ett sött litet halsband till det.
Varför kan inte netaporter ha 100 % rea en dag?

Såg Camilla hur hon skämde ut sig igår på Idol. Fy vad pinsamt! Att först tro att man gått vidare... men inte bara det. Hon hoppar också upp i Jihdes famn. Haha åh vad jag skrattade chockat. Fast det var nog inte lika roligt för henne. Gissar att detta blir dagens skvaller.

091002

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Äta sushi tillsammans med bland annat Emma och Janina.
Dagens kändisar:

Modestylisten Reinaldo Irizarry som driver hemsidan r
eyalfashion delade med sig av dessa foton när han träffade Mary-Kate (till vänster) och Ashley (till höger). Han sa också att de är väldigt söta och har fina personligheter. Tydligen hade de pratat mode hela kvällen. Det kan jag tänka mig hihi.

Dagens nedräkning: 19 dagar tills skolan börjar
Dagens låt: Beyonce - Radio

Dagens önskan: Fint väder på söndag när vi åker till Schweiz.
Dagens smink och hår: Grönaktiga ögonskuggor, svart eyeliner, mascara och håret utsläppt
Dagens väder: 25 grader och soligt, lite moln

Inne- och utelista nr 37


Vad jag saknar min fina Cecilia. Kom till Italien, nu nu nu!

INNE

- Pommes frites. Ja men det finns ju inget godare!
- Lårhöga stövlar. Antingen älskar man eller hatar. Jag älskar
- Oktober är här! Vilket betyder att skolan snart börjar hihi (21a oktober)

UTE

- Oktober är här! Vilket också betyder att kylan snart kommer. Trots att jag har haft vår och sommar sedan mitten av februari längtar jag inte efter snö och kallt.
- Folk som klagar över hur mycket de har i skolan, men inte inser att det beror på att de lämnade allt till sista minuten. Först skriver de om hur helgen var rolig med alla utgångar och shoppande. Hur de spenderade måndag och tisdag med SATC-maraton. Sen på torsdag har de ångest över alla inlämningar och prov som de har dagen efter. Mest för att detta är på utelistan är för att jag var exakt så här i gymnasiet. Hoppas jag mognat sedan dess!
- Uggs. Lika ute varje år.

Mistakes become regrets


Här fann jag min sötgris efter att ha studerat italienska i köket i en timme. Verkar som att jag inte är den enda datanörden i det här hushållet hihi.

Jag har inte så mycket att skriva om egentligen, ville mest visa bilden då den var så söt.
Sitter och lyssnar på musik och ska snart hänga upp tvätt, diska och börja läsa New Moon. Ja det var ett tag sedan jag läste ut Twilight nu men jag har haft så fullt upp med italienskapluggandet. Sen är som ni vet inte New Moon min favoritbok i serien.. (Dock längtar man något enormt tills filmen kommer!)
Kommer in med en inne- och utelista lite senare!

Sandaler i snön?


Jag gillar inte att det är oktober. Det betyder att sommarvärmen snart kommer lämna Milano. Förra året kom hösten en vecka efter Michele's födelsedag. Så om tre veckor från nu.
Det fick mig att fundera över min skosamling. Jag har nästan bara sommarskor här i Italien. Måste komma ihåg att ta med några varmare skor från Sverige i jul. Har inte jag ett par stövlar där? På tal om stövlar skulle jag vilja köpa ett par lårhöga i höst också. Sen får jag inte glömma höstjackan också. Jag undrar om Michele går med på att leva på nudlar fram till jul. Det dumma när man studerar utomlands är att man får bidrag bara en gång per termin. Vilket betyder att jag kommer vara rik på måndag då pengarna ska komma till kontot. Men jag får passa mig så att jag inte köper alla "nödvändigheter" som jag behöver och sedan inte har råd med hyra de två sista månaderna...

Veckans blogg - Sanna Kumlin


Sanna blir veckans blogg! Hon har en fantastisk stil, är jätteduktig på att sy och kommer alltid in med inspirerande bilder. Hon är även väldigt duktig bakom kameran själv. Ni har väll inte missat hennes fina blogg? Besök, besök!

Pratade precis med Emma i telefon. Det blir inget aperitivo idag, jag skulle ändå bara ha kunnat ses en liten stund. Så det blir sushi imorgon istället! Det säger man då aldrig nej till. Sen på söndag har vi pratat om att åka till Como. Ett fint ställe som ligger en timme bort med bil ungefär där det finns sjöar och berg. Men jag och Michele har varit där förut. Så kanske ska vi istället till Schweiz som också ligger nära. Gränsen är bara en timme bort och det finns någon trevlig stad där. Emma har nämligen en vän som bor där så då kanske vi hälsar på dem och går runt och tittar. Vore mysigt! Får se vad Michele säger ikväll.
Nu ska jag äta lunch. Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Jag får inte se på Idol


Bilder från lookbook.nu

Jag har som flera av er redan vet dålig syn. Sitter just nu i glasögon, men bland folk bär jag bara linser. Dock är jag sugen på att köpa ett par riktigt snygga glasögon. Sånna som man känner sig snygg i, så som tjejerna ovan.
Kanske man hittar en dag. Vore bättre för mina ögon i alla fall att inte bära linser hela tiden.

Vet ni vad som är riktigt surt? Jag kan inte se Idol över internet längre. Enda sedan det började har jag kunnat se hela avsnittet på hemsidan vilket har varit underbart. Men idag har de plötsligt ändrat. Jag får inte se för att jag inte befinner mig i Sverige. Av något idiotiskt rättighetsskäl. Åh blir så sur!
Okej om det är en serie som inte visats i andra länder ännu, då kan jag förstå det. Men svenska Idol? Vad är det för något som måste hållas hemligt från resten av världen? Varför kan de inte få ha rättigheter att visa det överallt? Finns ju jättemånga svenskar som bor på andra ställen i världen. Så det är nog inte bara jag som är sur nu. Tv4 play, svt play... etc är ju underbart just för oss som inte kan se svensk tv längre. Men nehepp.
Bra teknik används ändå inte på rätt sätt.

Jävla skit. Så nu får jag bara se på uppträdanden. Men det är ju inte lika kul. Då känner man inte att man "känner" karakätrerna på samma sätt som när man ser hela programmet. Man får inte se juryns kommentarer heller. Eller hur veckan som gått varit för idolerna.
Nej nu är jag på dåligt humör!

091001

Dagens humör: Helt okej, känns konstigt att det redan är oktober dock
Dagens planer: Kanske på aperitvo med Emma och hennes vän som är på besök här från Sverige
Dagens kändisar:

Ashley (till vänster) och Mary-Kate (till höger) är verkligen helt bedårande!

Dagens serie: Gossip girl
Dagens låt: Inna - hot

Dagens roligaste: Jag brukar alltid prata i sömnen. Men idag var det Michele som gjorde det. Han ropade "Madonna! Madonna!" Något han alltid brukar göra när han ser på fotboll.
Dagens smink och hår: Gröna ögonskuggor, svart mascara, eyeliner och håret utsläppt
Dagens väder: 25 grader och soool

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!