Coolstuff och 2 års kontroll

Har fått möjligheten att recensera lite produkter igen, denna gång från coolstuff.

Ser ni vad den vänstra bilden föreställer? Det är en automatisk såsvisp. Om jag har behov av en sådan? Jag ska alltid laga all mat samtidigt. Så när jag gör köttbullar med potatis tillexempel står potatisen och kokar, köttbullarna rörs i stekpannan och brunsåsen ska vispas frenetiskt bredvid. Nu kommer det att bli så mycket lättare med en såsvisp som vispar helt själv. Har redan hunnit testa den och den fungerar jättebra. Här finns den om ni är sugna på att köpa en själva. Eller kanske att ge bort i julklapp?
 
Den söta ugglan är jag lite smått förälskad i. Jag älskar verkligen ugglor, de är så fina med sina stora ögon. Detta är inte bara ett vanligt gosedjur utan även en vetekudde. In i mikron med den i 90 sekunder och den värmer gott i två timmar. Får se om jag kan stjäla tillbaka den från Liam... inte bara jag som är förtjust i den. Här finns den och du kan välja mellan två ugglor och flera nallar.
 
Behöver du fler julklappstips? Kolla in här. Kan sitta inne på hemsidan i evigheter, de har så mycket roligt och konstigt på samma gång!
 
Var förresten på BVC med Liam tidigare idag. Han väger nu 12,2 kg och är 87,5cm lång. Vår stora kille!

Badleksaker från Mammashop

Jag eller snarare Liam har fått möjligheten att recensera badleksaker från MammaShop.
Egentligen är nog dessa leksaker anpassade till bebisar. Men det brydde sig inte Liam om! Han tyckte att de var superroliga. Han borstade sitt hår med borsten, lekte under vattenstrålen och fångade vatten i "behållaren". Jag gillar färgerna, de passar badkaret med det blåa halkskyddet som vi har.
 
Något som är roligt är att färgen på knopparna ändrar färg. Gult berättar att vattnet kan vara för kallt och om de blir röda är det för varmt istället. När bilderna togs hade Liam precis börjat leka med leksakerna och därför var de fortfarande gula.
 
Vill ni också ha leksakerna finns de att köpa här.

Våra badrum

Ni har länge frågat efter bilder på huset och här kommer äntligen de första.

De tre första bilderna är på nedre badrummet som har blivit mitt. Älskar den stora spegeln och att det är så ljust och fint. Letar just nu efter det perfekta badrumsskåpet.
 
De andra bilderna är på övervåningens badrum som har blivit Samis. Jag älskar hur eget det är, det stora handfatet och att ljuset kommer snett uppifrån.
 
Nästa gång blir det bilder på köket!

De tre vännerna och mini


Här är några bilder från i lördags då vi firade Ilon som fyllt två år. Oj vad barnen busade och hade roligt! Blev en del gos med lilla Juli också, som bara är en månad gammal.

Idag är det jobb som står på schemat men imorgon är jag ledig. Får se vad jag och lilleman hittar på då.

From dinnerparty to birthdayparty

Det blev väldigt trevligt igår. Först satt vi och åt middag tillsammans och pratade ikapp. Var ett tag sedan man träffade en del av vännerna.
 
Efter maten stod bus på schemat. Jäklar vad det var energi i pojkarna! Medan vi mammor drack kaffe busade papporna med kidsen. Inte helt fel. Liam somnade sent igår men helt utmattad och tog sovmorgon. Så idag är vi alla utvilade och taggade för ännu en bra dag. Jag och Liam ska på kalas och fira Ilon som blev två förra veckan. Sami kan inte följa med då han har match. Ikväll blir det tidigt i säng, mina två stängningsveckor är över. Imorgon börjar jag klockan 06 med veckoinventering. Efter en sådan här bra helg har jag så mycket energi att ingenting känns jobbigt. Hoppas det håller i sig.

Tre dagar med min skatt

Tidigare idag tog jag och lilleman cykeln till Coop. Jag behövde lite ingredienser till kladdkakan jag skulle baka. Testade ett nytt recept och det blev väldigt gott! Så kommer baka imorgon fast större mängd och bjuda som efterrätt. My, Jonny, Emma och Isak med deras barn kommer över för middag. Kommer vara fullt hus! Blir nog en väldigt trevlig kväll.
 
Liam är förresten så himla söt när vi är ute och handlar. Han ska självklart gå med korgen och pekar på allt som han tycker att vi ska köpa. Tur att han inte bråkar med mig när jag säger nej till alla hans förslag...
Hjälpa till att betala fick han göra också, han kändes väldigt lillvuxen.
 
Nu längtar jag efter min man. Han är på väg till Maxi för veckohandling. Ikväll blir det idolmys och när han kikar på fotbollen sover förhoppningsvis lilleman så att jag kan börja läsa en ny bok. Blir troligtvis att jag läser om Twilight, nu var det över ett år sedan jag läste den senast! Vissa böcker måste man bara läsa om.
 

Ge hemmet lite kärlek

Campadre har just nu en kampanj där de säljer massa fint till hemmet för upp till 80% lägre pris än i butiker.
Jag klickade hem det fina kuddfodralet från Gripsholm som är ett av mina favoritmärken när det kommer till inredning. Får se om den passar bäst i soffan eller i sängen, kan vara att den känns för stor för vardagsrummet.

Lillemans långhelg har redan startat

Liam är nu hemma från förskolan till på måndag. Idag jobbar jag stängning och Tiffany kommer hit innan jag ska till jobbet och busar med Liam och Theo. Imorgon är jag ledig och då får jag hänga med min busunge, underbart. Ska baka till lördagens middag då några vänner kommer över. Har inte bestämt än vad vi ska bjuda på till efterrätt men däremot blir middagen en favorit i repris. Bjuder på samma goda kycklinggratäng som jag gjorde när Nathalie och Anders var över. Den är så god.
 
Denna morgon har jag och Liam hunnit med en sångstund. Mycket uppskattat.
 
Nu ska jag stoppa lilleman som jagar Theo med sin lära-gå vagn. Som mer borde kallas jaga-hund vagn.
Hoppas ni får en fin torsdag och att ni tar det lugnt på vägarna. Jag var tvungen att väja för några rådjur på motorvägen när jag körde hem igårnatt. Läskigt var det, men gick bra!

Prövat på ett liv som tvåbarnsmamma

Igår passade vi Liams kompis Theo några timmar. Oj vad de busade! Rev ner hela Liams lekrum men vad gör det när man har roligt? Theo kan vara världens lättaste pojke. Han är alltid glad, sitter lugnt och äter vid matbordet och leker roat för sig själv. Så får Liam ett syskon i framtiden får han gärna ha en liknande personlighet som Theos, då lär inte omställningen bli så stor.

Nya soffan på plats

Det har gått sju veckor sedan vi beställde soffan från Mio, som vi väntat! Igår kom den äntligen och Sami hämtade ut den med en gång. Ivriga var vi båda två. Hela kvällen höll vi på och monterade ihop den, okej Sami gjorde största delen av jobbet. Jag stod mest och höll emot och sneglade på Ocean Eleven som gick på nian.
 
Idag ska "vi" montera ihop nya vardagsrumsbordet som är tio gånger finare än vårt nuvarande bord. Bild finns på instagram, Maryswe heter jag där. Även nya bordslampan ska jag själv försöka få ihop. Borde inte vara så svårt, eller? Sen lite hyllor upp på väggen och så är vi klara och då får ni en bild på hela vardagsrummet. Som inte är tagen med min mobilkamera...

I don't care, I love it

Nu har jag och den här lilla pälsbollen lämnat lilleman på förskolan och det är snart dags för mig att röra mig mot jobbet. Efter fyra dagar jobb har jag snart ledigt, imorgon närmare bestämt. Detta är min slappvecka då jag bara jobbar tre dagar. Har långhelg fredag - söndag och dit längtar jag. Men först är det nio timmar på jobbet som står på schemat. Ha det fint!
 

Fars dag

Tidigare idag hjälpte Liam Theo att äta, snäll som han är. Även om Theo anser att han inte behöver någon hjälp.

Fars dag idag! Jag och Anna passade på att fira pappa i torsdags när han var här för att fira Liam. Sami däremot har jag och Liam skämt bort lite extra imorse. Fast det är nog Sami som skämt bort mig mest, då han fixat vinterdäck på min bil! Nu är jag redo för snö och vinter. Av Liam fick Sami en fin tröja från New Yorker.

Nytt från Sagaform

Campadre har just nu en kampanj med massa fint från Sagaform.
Jag klickade hem de fina glöggkopparna och glöggrytan.
Åh vad jag längtar till julen, mindre än en månad till första advent. ♥

Close to home

Igår kom Anna över vid tvåtiden för att umgås med mig och Liam. Fast det blev mest att hon umgicks med Liam, jag lagade middag och bakade vaniljfylld sockerkaka till kvällens fika. Liams morfar, moster Cornelia, farmor, farfar-Benny och faster Tiffany kom nämligen över vid halv sju för att fira Liam då de inte kunde komma förra helgen.
 
Anna var även snäll och dammsög hela huset för att hon inte trodde att jag skulle hinna det. Liam blev dock besviken och ropade "kom Anna" konstant. Lät oerhört gulligt.
 
Kvällen blev väldigt trevlig och trots lite blaskigt kaffe (jag kan tydligen inte räkna) så blev det lyckat. Liam fick väldigt fina presenter också och lekte länge med dem innan han stupade i säng.

Vår present till Liam

Av mig och Sami fick Liam ett litet kök till sitt lekrum. Med spis, mikro, diskho och plats för lite förvaring. Kommer från Ikea. Till det köpte vi även lite leksaksmat och grönsaker som han kan leka med. Blev väldigt populärt! Kul att se honom leka med något annat än bilar ibland.
 
Bestämde för länge sedan att köpa just kök till Liam i tvåårspresent. För redan på öppna förskolan gick han fram till deras lekspisar och hängde. Så tänkte att det skulle bli perfekt. Nu funderar vi på vad han ska få i julklapp.

Liam 2 år

Tänk vad tiden går. Jag tycker inte alls att det känns som länge sedan då jag skrev varje månad om Liams utveckling. Här kan ni läsa vad han kunde vid ett halvår tillexempel, eller när han blev ett. Igår satt jag och läste igenom hela den här kategorin och det var så himla mysigt. Så overkligt att han varit en liten bebis, trots att det inte alls var länge sedan.

Det här blir sista gången jag uppdaterar den här kategorin. Han börjar bli så stor nu att skriva om hans framtida utveckling känns fel. Det är en sak att skriva "idag lärde sig Liam att säga grattis" som han gjorde idag efter att jag tjatat ut ordet. Men att skriva ett helt inlägg om vad han kan när han är 3, 4 år känns inte rätt.
 
Men än är han fortfarande min lilla bebis! Så detta är Liam, på ett ungefär just nu:
 
Fortfarande världens gladaste kille. En bestämd sådan som gärna vill få sin vilja fram. Men man behöver sällan säga till mer än en gång. Som när han vill ta med favoritbilen till förskolan och jag förklarar att den bara kommer försvinna. Först håller han i bilen hårt och vägrar och släppa. Men sen ger han den snällt till mig och säger "hejdå bilen", Och detta gäller allt, om vi ska lämna en rolig plats eller liknande.
 
Talet kommer mer och mer hela tiden och han kan även en del meningar. Han har fortfarande sitt låtsasspråk och pratar heeela tiden. Men man förstår mer och mer. Det dröjer nog inte länge nu förrän låtsasspråket är borta helt och hållet.
 
Liam är en hejare på att lägga pussel. Något även jag gillade som liten (och fortfarande gör!).
Favoritprogrammet är Dora. "Dooooora" tjatar han varje dag. Så vi har fått köpa några filmer och Nick jr går varmt. Bilar är hans stora intresse. Han har alltid minst en bil i handen och när han fick bilar i födelsedagspresent så tindrade ögonen.
 
Han sover som han nästan alltid gjort hela nätter i eget rum. Vi bytte till växasängen för en månad sedan när vi flyttade in i huset och det har gått super. Liam somnar allt mellan 19.30 - 21.00 på kvällarna. Sen vaknar han alltifrån 06 - 09. På dagen sover han två timmar mellan 12 - 14 fast vissa dagar har han hoppat över dagssömnen helt.
 
Han äter fortfarande allt och kan äta större portioner än mig nästan. En matglad kille som gör av med massa energi hela dagarna. Han får fortfarande gröt till frukost, tillsammans med en smörgås. Sen välling innan läggdags.
 
Ingen aning om hur lång Liam är nu eller vad han väger, måste boka tid till BVC för en kontroll. Men storlek 92 har han precis börjat använda i alla fall. Vår lilla stora kille.
 
Två år har nu passerat, med massa kärlek. Ska bli spännande att se honom utvecklas det kommande året, speciellt med talet. Händer så mycket i den här åldern, vi njuter! ♥

Grattis min älskade skatt

Det här inlägget är tidsinställt och läggs upp i bloggen samma minut som Liam för två år sedan föddes. En snabb förlossning, 7 timmar efter första värken var han ute. Vår underbara skatt. 4095g och 51cm lång. En stor pojke som föddes 5 dagar efter beräknat. Jag var förälskad på en gång.
 
Det har redan gått två år sedan den dagen. Två år med mer kärlek än vad jag upplevt under hela livet. Liam min älskade son, grattis på din dag! ♥

Melinas 2års kalas

I söndags åkte jag, Sami och Liam hem till Nathalie med familj för att fira Melina som fyllt 2 år. Barnen hade ett eget bord och de åt så duktigt. Känns inte som att det var länge sedan som de kröp runt på golven tillsammans och vi fick se till att de inte stoppade något i munnen. Tiden rusar verkligen. Melina var kalasfin i sin fina klänning och fick en massa fina presenter. Tack för att vi fick komma och fira henne!
 
Idag är Liam hemma från förskolan trots att jag jobbar. Tack vare att jag inte behöver åka förrän klockan 14.40 och Tiffany slutar skolan vid ett idag och kommer hit efteråt. Så får hon leka med lilleman och även Theo slipper vara själv, toppen!

Liams 2 års kalas

På onsdag blir min stora pojke hela 2 år och det firade vi med kalas för nära och kära i lördags. Det bjöds på en jättegod tårta, lite småkakor och jag bakade vaniljbullar.
 
Liam fick väldigt fina presenter och han busade med sina kompisar. Han sov inte alls under dagen utan somnade lycklig och utmattad på kvällen. Bra dag! Och tack alla som kunde komma.
 
Igår blev det en tur till Port 73 och vi handlade en del till huset och även en del julpynt. Vad jag längtar till första advent. Vi var även på Melinas 2 årskalas igår. Bilder därifrån kommer antingen senare idag eller imorgon.
Ha det fint!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!