Fina skor och galen man


Dessa skor från asos.com var riktigt fina!

åh måste berätta något som hände igårkväll. Jag och Michele var på väg till en pub i Milano när det kommer fram en man som säljer rosor. Detta är väldigt vanligt då de finns överallt i Italien. Jag klarar inte av dem eftersom de inte kan ta ett nej utan hänger efter än tills man blir förbannad. Men igår var killen dummare än de andra varit tidigare. For när han är på väg bort så ser han på mig uppifrån och ner och säger med en sensuell röst "Bella" (vacker på italienska)
Ni skulle ha sett Michele! Han blev tokig som redan innan var irriterad på killen. Jag fick bokstavligt talat släpa bort honom från mannen, annars hade han nog fått en smäll haha. Män i italien är inte så försiktiga runt pojkvänner.

Lördag med shopping

Nu är man färgidklädd och väntar på att Michele och hans pappa ska komma och hämta upp mig. Vi ska åka till Media World för att de ska köpa en ny tv. Sedan blir det lite shopping för min del efter, vill ha en ny topp eller kanske ett par shorts. Gärna några liknande de i inlägget nedan.

Jag hoppas att de är sena så att jag hinner fortsätta läsa lite till på boken, är helt fast!
Vi hörs när jag är hemma hos Michele, kommer att komma upp med resten av frågorna ur frågestunden i ett videoinlägg. Det kan ni inte missa! Hihi

Kofta - Kappahl (samma som igår, tänka sig haha)
Klänning - Pimkie
Sjal - Pieces
Skor - Stradivarius

Ciao!

Hästarnas dal

Allting från topshop.com

Dagens outfit är både ledig och somrig. Dock har vädret här i Italien börjat bli kallare igen... men drömma går alltid.

Nu ska jag fortsätta att läsa "Hästarnas dal". Det har varit frustrerande hittills då man bara gått och väntat på att Ayla och Jondalar ska träffas. Nu har de äntligen gjort det och man vill bara fortsätta läsa! Kommer in med en outfit innan jag drar.

Fredag


Nu kommer Michele om tio minuter, attans jag som hade tänkt ha tid att läsa en massa bloggar. Aja, vi hörs igen imorgon raringar!

Kofta - Kappahl
Sjal .- DKNY
Klänning, skor - Tiger
Väska - Donnapiù

Ciao!

Dagens fråga - resor

Image and video hosting by TinyPic

Jag har ett i Finland (utanför Tammerfors) i detta underbara landskap och åker dit varje sommar.
Har ni något och vart i så fall?


Har precis kommit hem från Eleonoras skoluppvisning. Under förra terminen fick de lära sig att använda olika små instrument som blev en minikonsert ikväll. Var roligt att se men lite tröttsamt efter ett tag med alla olika klasser.


Ikväll ska jag ut med Michele och det ser jag allt framemot. Imorgon ska jag köpa hans alla hjärtans dag present. Första gången jag kommer ha en pojkvän under den dagen! Tidigare år har jag ätit Ben&Jerry framför vänner hela dagen ensam... Men inte denna! Det är samma dag som jag kommer hem från en veckas skidsemester med au pair familjen så lär bli ett kärt återseende på alla plan hihi.

Mina helgplaner hos Cosmopolitan


Jag fick frågan av Cosmopolitan om mina helgplaner. Här kan ni läsa den korta intervjun.
De frågade fyra bloggerskor, jag är längst ner. Enjoy!
Nu äter jag min lunch. Värmt upp korvbröd och lagt en massa skinka i. Riktigt gott och blir klart snabbt = perfekt lunch hihi.

Om Michele svarat på frågorna så kommer fredagsfrågorna innan jag hämtar tjejerna från skolan!

Take your time to trust in me

Allting från netaporter.com

Man får hoppas att ni kan kommentera dagens önskeoutfit i alla fall... Går också i somrigt täcken och jag tycker att klänningen är helt fantastisk. För att det inte skulle bli en allt för söt outfit bröt jag av men en söt kort jacka från One.

Nu ska jag finslipa italienskan så att veckans tio meningar sitter som de ska. Varje fredagkväll så förhör Michele mig nämligen hihi. Är uppe i 80 korrekta meningar nu, sen kan man bilda nya av dem. Så ska säga till Michele att han måste sluta prata engelska med mig, bara italienska förutom när det är serious talks eller liknande. Men i det vardagliga språket. Och jag måste börja svara på italienska så mycket som möjligt. Då kommer jag att lära mig mycket snabbare och komma över min rädsla att säga fel.


När jag är klar med meningarna tänkte jag gå ut i solen och ta lite foton hihi.

Dagens...

Dagens humör: På bra humör, det är ju fredag! (dagarna går så fort)
Dagens planer: Jobba och sedan träffa älskling ikväll.
Dagens kändis:

Är det bara jag som vill ropa FAAAALSK KÄRLEK när man ser Heidi och Spencer tillsammans? Det känns verkligen som att de bara försöker få uppmärksamhet och inte alls är kära på riktigt... patetiskt

Dagens dröm: Usch jag hade en dröm där Michele var jättearg och inte ville ha mig längre, det var hemskt! Det tog ett tag när jag vaknade att inse att det bara var en dröm.
Dagens låt: Switchfoot - You
Dagens önskan: Att det fortsätter att bli varmare och varmare
Dagens smink: Ikväll åker partysminket på hihi
Dagens väder: 8 grader och sooool

Första skilsmässan efter 11e sep


Smart kille va? Haha! Han fick behålla livet... men antagligen inte frugan.

Nu ska vi snart äta middag, men kommer in senare med fler svar från frågestunden.
Fick förresten en inbjudan över mailen till ett event för en ny modesöksajt. Det är det dumma med att inte bo i Stockholm längre, alla event man missar.

The spring is coming

Allting från forever21.com

Nu när vi har så underbart väder här i Italien (och helgen ska bli ännu varmare - 11 grader! Wiihoo) så kan man inte annat än att kika på vårplaggen. Jag skulle gärna bära outfiten ovan. Har skrivit om skorna tidigare, dock då de svarta.

Nu har jag skickat det första utkastet av min roman som har fått namnet "Att återvända".
Ska bli kul att se vad mamma och Michele har för åsikter på första kapitlet då det är vad jag har skickat. Mamma har jag sagt åt att läsa kritiskt medan Michele får läsa för att han är nyfiken. Han kan inte kommentera språket då han använder sig av Googles översättningsprogram vilket kommer göra språket sämre. Men han kan komma med tips till handlingen och intriger i alla fall. Känns lite läskigt, i ett halvår har romanen bara varit min egen. Ingen annan har sett skymten av den, och nu ska den blåttas... Tur att det bara är för två personer haha.

Dagens...

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Jobba och plugga italienska
Dagens kändispar:

En till bild på Lauren och pojkvännen, älskar sånna här bilder!

Dagens serie: Vänner säsong 3
Dagens låt: Iron & Wine - Flightless bird American Mouth (Twilight Soundtrack)
Dagens önskan: Att jag imorgon vaknar upp och pratar flytande italienska! haha
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 9 grader och soool

Onsdag med videoblogg

Haha någon kände för att spexa lite...

Sådärja! Ut och se Milan spela tillsammans med Michele. Dock bara andra halvlek då matchen började halv nio. Men bättre än inget! Ska bli mysigt att få träffa älskling igen. Är på ett jättebra humör, vet inte riktigt varför. Kanske för att jag och Michele hade ett onödigt tjafs i måndags om hur jag inte berättar för honom när jag känner mig nere (men jag vill inte tjata om hur mycket jag hatar när min hud är dålig. Det drar ner mig totalt och jag försöker att inte visa det uttåt... vilket leder till att Michele tycker att jag döljer saker från honom) Men huden har börjat bli bättre och jag ska försöka vara världens bästa flickvän ikväll så allt är frid och fröjd haha.

Klänning -. Gina
Väst - Cubus
Armband - Glitter & Donnapiù
Skor - Forever21


Bjuder samtidigt på en videoblogg där jag visar lite hur vi bor, enjoy!

Duellen - Mary-Kate vs Rachel

(Bilderna i dagens duell är något år gamla)

Mary-Kate vann igen! Den här gången med 21 röster mot Selenas 6. Den här gången möter hon Rachel och det lär bli en jämnare omgång. Sist Rachel var med i duellen höll hon sig i alla fall kvar länge! Men vem är din favorit? Olsen med sin coola stil eller Bilson med sin söta?

Svar på frågor del 2 - bloggrelaterat


Hihi sådär älskade Theo att ligga när han var en liten valp.

Varför började du blogga?
Läste en artikel om det i Veckorevyn och tyckte det verkade intressant. Dock började jag med en privat blogg under februari 2006 (miaballerina.blogspot.com) men i nov samma år ville jag skriva om mode istället och startade då denna. 

Det känns som att din blogg var större förr, stämmer det?
Yes det stämmer. Under våren förra året hade jag ca 3000 läsare om dagen. Under sommaren när jag reste så mycket gick det ner då jag inte hann blogga lika mycket längre. Nu har det börjat gå uppåt igen, i höstas hade jag bara 500 om dagen, nu närmare 1000.

Förutom att du flyttade till Italien... varför blev inte du å Kenza nämre vänner?
Vi träffades i jan 2008 som sagt. Jag tyckte att vi fungerade bra ihop och det var hon som sa "det här måste vi göra om!" Vi pratade om att gå till ett hundcafé tillsammans med Theo och Armani. Dock tog det kort efter slut mellan henne och Anthony som många av er vet och  jag antog förståligt att hon ville umgås med nära vänner under den tiden. Sen rann det bara ut i sanden och jag bestämde mig för att flytta till Italien så det var väll inte bästa tidenför en ny vänskap.

Hur kommer det sig att du känner Kenza?
Haha vad ni är nyfikna om Kenza då. =) Vi började blogga ungefär samtidigt och då kommenterade vi alltid varandras bloggar. Sen började vi prata på msn och det var i samma stund som jag  köpte Theo. Så hon ville ha lite tips då hon aldrig varit hundägare förut. Vi tyckte det var roligt att Theo och Armani var så lika och bestämde att vi skulle börja ses lite då och då tillsammans med hundarna. Dock blev det bara en gång.

Favorblogg?
fashiontoast.blogspot.com =)

Vilken designer anser du har påverkat modet på bästa sätt?
Kul fråga! Måste säga Gabrielle Coco Chanel. För hon revolutionerade modet, genom att ta in sporten och herrmodet även i kvinnokollektionerna. Något som aldrig gjorts förut. Hon är nog den som lyckats ändra modet allra mest under så kort tid. (Med herrmodet menar jag att i hennes kollektioner kunde man se kavajer och liknande som tidigare endast suttit på män. Hon ville  att kvinnomode inte bara skulle vara feminint.)

Resten av frågorna tänkte jag besvara i ett videoinlägg på fredag. Kommer förresten en allmän videoblogg ikväll om youtube inte bråkar! Just so you know

Dagens fråga - smaker

Min favorit är klassikern, prinsesstårtan. Det är dock inte den tårta ni ser på bilden förstås, då de inte har prinsesstårtan här i Italien. Nej ni har väll inte glömt tisdagstårtan? Detta var den som Andrea tog hem igår. Vilken är eran favorit?

Testar att publicera inlägget igen då det inte gick att kommentera det förra....

Svar på frågor del 1 - Italien

Vad är det bästa med italien och vad är det sämsta?
Det bästa är värmen och kulturen, vardagen känns kortare då det finns så mycket mer man kan göra. Det sämsta är att de är så tröga med mycket, ett bankärende kan ta flera dagar. Och så det pissdyra Internet förstås.

Vad gör du ifall du inte kommer in på skolan du ska söka till?

Som jag vet det kommer alla in på skolan som söker, den är så dyr så konkurransen inte är hård. Man måste bara söka sex månader innan start så är man garanterad en plats. Dock  måste jag kolla upp med CSN att de täcker alla kostnader, annars kommer jag att jobba ett  år och lägga undan pengar för skolan.

Kommer du flytta tillbaks till Sverige? Känns Italien som "hemma" nu för dej? :)
Jag har inga planer på att flytta hem, men vem vet vad jag känner i framtiden?

Får du extra attention när du är ute på gatorna som blondin i Italien?
Helt klart, jag vågar inte ens gå ute själv när det är mörkt eller i små gränder. Killarna visslar, tutar och ropar "ciao bella" (hej vacker) vareviga dag.

Vill du flytta tillbaka till Sverige (med Michele) eller bo kvar i Italien föralltid?
Jag vill bo kvar i Italien, tror inte Sverige är rätt miljö för Michele. Han är gjord för Italien, jag har ingen framtid i Sverige. 

Vad är det värsta du vatt me om i Italien?
Killar som tar på mig, det är det värsta! Man känner sig som ett objekt och många män framstås som djur i mina ögon. Hur svårt ska det vara att hålla händerna borta?!

Vad är det bästa med din värdfamilj?
Att de ser på mig som en familjemedlem och inte som någon som jobbar för dem. De bryr sig lika mycket om att jag har det bra som att deras döttrar har det. De får mig att känna mig som hemma här och det är väldigt viktigt. Jag jobbar ju inte bara för dem utan bor och  lever i deras hem. Det är en stor skillnad på ett vanligt jobb och därför är det viktigt att man kommer bra överens så att man verkligen trivs.

Längtar du hem mindre nu för att du vant dig eller är längtan lika stor?
Ja det var jobbigare förr, men jag saknar så många personer hela tiden. Dock när jag var hemma vid jul så kände jag verkligen hur fel det var. Jag ville inte vara där, bara för de jag älskade men inte för hemmet... Om ni förstår vad jag menar. Fick jag bestämma skulle alla jag älskar flytta till Italien, då skulle ingenting få mig att vilja åka till Sverige.

Vad är det bästa med att bo i Italien?
Michele är det bästa med Italien. Jag älskar mitt jobb, kulturen och chansen att få studera mode i framtiden. Men ingenting skulle vara detsamma utan Michele.

Vad skulle du ge för råd fall man själv skulle vilja testa på au pair livet? =)
Det kan ta tid att hitta en familj, sänk inte dina krav med tiden för att du så gärna vill ha en familj. Det är viktigt att man kommer till en plats där man trivs. Så när du pratar med en möjlig familj se till så allt stämmer och att ni är klara med vad som gäller innan du flyttar dit. Hur mycket du tjänar, hur många timmar du jobbar och vad arbetsuppgifterna
är

Vad i matväg saknar du mest i italien som finns i Sverige?
Pannkakor! Varför äter inte italienare det? Dumheter haha

I eftermiddag kommer svaren på fler frågor, då angående mitt bloggande och andra bloggar!

Dagens...

Dagens humör: Uppåt!
Dagens planer: Jobba och sen äntligen få träffa älskling ikväll
Dagens kändisnytt:

Nicole och Joel (godmorgon Maria! skrev fel bror först haha) har köpt sitt första hus tillsammans och nog ser det mysigt ut allt!

Dagens frukost: Två smörgåsar med svartvinbärsmarmelad och citronté
Dagens låt: Breaking Benjamin - Breath (helt sjukt fantastisk)
Dagens önskan: Få pengar till shopping... känns som att jag måste spara varenda krona jag tjänar
Dagens smink: Foundation, kanske lite rouge i rosa/röd ton, guldaktiga ögonskuggor i tre olika nyanser som har blivit mina favoriter, svart eyeliner och svart mascara
Dagens väder: 7 grader och sol =)

Frågestund


Här sitter man några timmar varje dag och roar sig.


Det var roligt att se vad ni gillar för kategorier, dock blev jag inte mycket klokare. För när någon sa att de inte gillade en kategori så sa en annan att det var hennes favorit. Men de flesta verkade gilla min blandning så den får jag då hålla mig till! Tycker själv att det är så en blogg blir som mest intressant och gör det svårare att tröttna. Omväxling förnöjer.


Som belöning för att ni var så rara och ärliga tänkte jag att vi kunde ha en frågestund.
Ställ vilka frågor som helst, berörande Italien, Michele, au pair livet, bloggen eller vad ni nu kan komma på. Fredagafrågorna jag har med Michele täcker ju inte alla sortser frågor så en vanlig hederlig frågestund kan vara bra att ha ibland. Så fråga på! =)
Svaren på frågorna får ni imorgon.

Tankar om framtiden

Jag tänkte lätta på mitt hjärta lite granna.
Nu när jag jobbat som au pair har jag inte funderat så mycket på framtiden, dock har jag tyckt att den sett ganska ljus ut. Au pair i ett år, studera fashion marketing i tre och sedan skaffa ett jobb.


Men problemet är att livet aldrig är så enkelt. Skolan är riktigt dyr och om CSN inte täcker hela så har vi ett problem. Därför jag behöver prata med Jenny för hon lär ha svar på en del av mina frågor i alla fall.


Michele säger åt mig att ta det lugnt, det är bättre att le åt allt så kommer saker att lösa sig. Grejen är den att jag alltid har varit en optimist, men när det handlar om att  planera sin framtid så kan man inte vara något annat än en realist. Michele har haft väldigt mycket tur i sitt liv. Med tanke på det liv han levt innan han träffade mig. Något jag inte vill gå in på här i bloggen då det är för privat som ni antagligen förstår. Men många av hans vänner har inte den framtid som han har, med ett toppenjobb. Det är förstås inte bara tur, Michele är duktig inom sitt yrke som mäklare och det är därför som han antagligen kommer kunna öppna eget bara om något år. Men allting tidigare har handlat om tillfälligheter och jag kan aldrig vara säker på att det  går lika bra för mig. Så att ha haft en färdig plan för sitt liv är bra, men man måste vara medveten om att livets kurvor är ganska svåra att förutspå...


Jag har funderat massor de senaste dagarna på hur det kan finnas andra vägar, en b-plan behöver vi alla. Om jag behöver ta ett jobb och vänta ytterliggare ett år med skolan är inget jag känner för. Men min italienska kommer vara tillräckligt bra i sommar för att jag ska kunna ta ett arbete som är bättre betalt än detta som au pair. Så att jag själv får spara ihop pengar till terminsavgifterna istället för att ta lån för det också. Jag kommer ju behöva pengar för att leva också... och även om CSN betalar allting så blir det ett helvete sen när det är dags att betala tillbaka lånet som börjar bara sex månader efter att jag slutar skolan. Gäller alltså att hitta ett jobb snabbt, men det om något är ett senare problem.


Men ja... först hoppas jag att jag kommer in på skolan och att CSN täcker kostnaderna. Fram tills jag vet det så är det nog bäst att lyda Michele's order att bara koppla av. Men om ni tror att det liv jag valt är enkelt så har ni fel. Det är inte bara att åka till ett  annat land och sedan förvänta sig att allting faller på plats. Det krävs mycket planering, tillfälligheter och ett jävla mod. Man får inte ge upp när saker och ting börjar bli svårt.
Tiden går alldeles för snabbt ibland, jag har hela tiden tänkt att det är jättelång tid innan det är dags för skolan. Men nu är det 2 - 3 månader tills det är dags att söka. Jag är orolig och förväntansfull på samma gång.

Dagens fråga - bloggen

Dagens fråga är till för att göra den här bloggen bättre. Genom att lägga mer vikt på sådant som ni gillar och mindre på sådant som är ganska ointressant. Så vilken kategori gillar du bäst? "Från hjärtat" när jag skriver åsikter, känslor och tankar. Eller kanske dagens där ni får en snabb överblick på hur min dag kommer att se ut.
Vad föredrar du? Kanske finns det en kategori ni saknar, något jag skulle kunna skriva om som jag ännu inte gör? Ser framemot att läsa om vad ni tycker hihi.

You left a hole where my heart should be

Allting från topshop.com

Blev smått kär i klänningen och gjorde en önskeoutfit till den. En något ljusare jeansjacka hade jag föredragit, men just till denna klänningen passade en mörkare bättre.

Nu är jag klar med strykningen för idag och snart ska jag äta lunch med Alessandra.
Efter det tänker jag fortsätta på romanen. Inspirationen sitter fortfarande i och jag har nu skrivit cirka 40 sidor. Räknar med att skriva omkring 150 a4 då det blir 200 sidor i bokform. Sen kan det bli lite mer eller mindre beroende på vart ett perfekt slut hamnar. Dock vet jag redan kortfattat vad som kommer hända i hela boken. Det är  viktigt så att man aldrig tappar den röda tråden.

Mina valda ord


Hos
perfektion hittade jag en länk till den här roliga sidan.
Den visar vilka ord som används mycket i bloggen. Inte så förvånande att Mary-Kate, dagens, Michele och Miu (as in Miu Miu) är några av dem som används mest av mig.
Testa själva om ni vill!

Dagens...

Dagens humör: Trött, trött, trött
Dagens planer: Jobba och ta Eleonora till sin religionsklass mellan 17 - 18.
Dagens kändisar:

Lauren tillsammans med pojkvännen på stranden, ser riktigt mysigt ut!

Dagens serie: Vänner säsong 3
Dagens låt: Boys like girls - Thunder
Dagens önskan: Att modemet inte håller på att gå sönder. Stängde av sig hela tiden igår, därför det var så dålig uppdatering av bloggen
Dagens smink: Bara foundation för att täcka min dumma hud
Dagens väder: 4 grader och molnigt

Inne- och utelista nr 17

INNE


- Italienska alperna! Om två veckor åker jag med au pair familjen och det blir en massa skidåkning, avslappning och självklart afterski.
- Spela sällskapsspel med barn. Först slår Carolina en tärning och utbrister "jag fick 7!" Jag tittar frågande på henne och undrar om hon har en magisk tärning. Sen förklarar Eleonora att de spelar Afrikas stjärna, men utan afrikas stjärna då det är roligare. (Spelet går ut på att man ska hitta en speciell stjärna men vi hade inte med den i spelet...)
- Tights med hål i. Det är snyggt på jeans, ser grabbigt ut. Men på tights är det inte bara snyggt, det är feminint sexigt också!
- Gameboy för vuxna. Simona har en och den är fantastisk! Snygg och hon lär sig  engelska med hjälp av den (jag skulle kunna lära mig mer italienska) plus att det finns roliga hjärngymnastiksövningar att göra när man väntar på bussen eller liknande.


UTE


- Hemlängtan. Det är så många jag saknar i Sverige att det är helt ofattbart. Och så  Theo i Finland förstås. Längtar så otroligt mycket till den 8e april då jag åker till Finland. Få träffa mamma, Anna och Theo igen kommer bli guld.
- Att ha läst ut alla Twilightböcker. Gillar de om grottmänniskan Ayla som jag läser nu,  men att veta att jag kanske aldrig kommer läsa så bra böcker som de om Edward och Bella gör mig lite töntigt ledsen.
- För mycket shoppingkassar. Mitt rum svämmar över och jag kan inte slänga, vet inte varför men det tar emot. Börjat bli stökigt och det är inte okej när man bor hos andra.

Dagens fråga - bloggar


Om jag bara får välja en så väljer jag
Fashiontoast för hennes fantastiska stil. Vilken väljer du?

Med Acne och Miu Miu

Allting från netaporter.com

Dagens önskeoutfit är ganska basic vilket passar bra på en måndag. Dock gör skorna från Acne den något mer intressant och väskan från Miu Miu är verkligen himmelsk. Jag undrar när jag kommer att ha möjlighet att köpa min första väska därifrån. För den dagen ska komma!

Dagens...

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Jobba
Dagens nyhet:

Mary-Kate och Ashley fick sin "Walk of fame" stjärna nedklottrad av arga djuraktivister. Tror ni det här kommer få tvillingarna att sluta bära päls?

Dagens serie: 90210
Dagens låt:
Breaking Benjamin - The diary of Jane
Dagens önskan: Att det blir vår snart
Dagens smink: Endast lite foundation idag för att pigga upp
Dagens väder: 6 grader och molnigt

Go Milan


Från asos.com

Det var roligt att se att även i början av min bloggtid (slutet av 2006) så var mina två stora besattheter fortfarande desamma som idag. Mary-Kate Olsen - och så rosetter. Det går bara inte att få för många! Se bara på dessa skor, alldeles lovely.

Milan vann förresten! 4-1 och David Beckham gjorde sitt första mål for Milan. Aww ni skulle se leendet på hans läppar, som ett barn på julafton! Nu hoppas vi på att Inter förlorar ikväll, då ligger Milan bara tre poäng bakom, Inter som har varit så överlägsna hittills. Så please, förlora!

Nu ska vi snart till puben Jenny jobbar på, vi hörs nog först imorgon igen raringar, om jag inte kommer hem allt for sent och kan blogga hemifrån. We'll see. Hur som helst, ha en toppen kväll!

Stil från London


Från lookbook.nu

Den här fina tjejen såg jag på lookbook's hemsida. Michele som hängde over min axel sa direkt "det där är verkligen så du!" haha någon har borjat lära sig min stil hihi. Yes, jag gillar allt.

Igår skulle vi egentligen ut med Angelos och Simona men jag fick feber... som alltid är det något på lördagar. Var livrädd att jag skulle få influensan eftersom mina halsmandlar gjorde ont och fortfarande gör. Men än så länge verkar det lugnt så avvaktar, men vi stannade hemma för säkerhetsskull. Vill inte bli smittad utav Alessandra och Andrea!

Ikväll blir det som vanligt happy hour, innan det ska vi bara ta det lugnt. Se på Milan när de vinner, man kan alltid hoppas!
Har jättesug att skriva på min roman men den är hemma hos mig... Sen skulle nog inte Michele tycka att det var så roligt om jag satt och skrev på den nu haha. Nu ska vi snart äta lunch gissar jag, får se om jag kommer in med ett inlägg senare. Ciao belli!

Kolla vad coolt!



Haha kolla vad coolt som jag fick över mailen av en läsare! Ser helt sjukt verkligt ut. Yeah baby I'm like a star ;D

Skinnbrallor - ja tack

Allting från forever21.com

Det är sjukt att jag nästan glömde den fantastiska hemsidan, där jag faktiskt har ett par skor ifrån. Billigt och snyggt. Snabba med nya trender och deras varor har alltid det lilla extra. Vet att många är oroliga för tullavgift men om man bara shoppar lite granna så blir den inte dyr. (Jag köpte ett par skor och behövde inte betala någon tull alls)

När jag och Michele gick till puben igår stannade jag till snabbt. Insåg att jag totalt glömt bort att publicera fredagsfrågorna. Konstigt att ingen av er läsare påminde mig som ni brukar vara duktiga på att göra. Jag har skickat ett mail till Michele nu med frågorna men när han ringde mig för  någon minut sedan berättade han att inte kunnat kolla mailen idag då han haft så många möten på jobbet. Han får göra det när han kommer hem så fredagsfrågorna publiceras mycket senare, antagligen när jag åkt hem till honom.
Så att ni vet!

Duellen - Mary-Kate vs Selena


Mary-Kate vann återigen över sin syster Ashley. Den här gången med 26 röster mot 11.
Den här gången möter hon den något mer okända Selena. Vem är din favorit? Olsen som bär en otroligt söt kjol eller Gomez med en mer avslappnad stil? (yes bilden på MK är gammal men jag har använt de flesta av de nya haha)

Idag var det bara jag och Alessandra som åt middag tillsammans. Detta eftersom Andrea's pappa fyller år idag så resten av familjen gick ut och åt på restaurang med honom. Alessandra som har haft influensan var tvungen att stanna hemma. De frågade om jag ville följa med till restaurangen men eftersom det skulle bli sent och jag ska träffa Michele ikväll så sa jag nej. Alessandra blev glad, då hon slapp äta ensam. Bara därför ordnade hon trerätters till oss och dukade därefter. Så jäkla söt!
Och på tal om söthet, vet ni vad hon och Andrea beslutade? Eftersom jag var tvungen att gå upp tidigt måndag - torsdag för att ta tjejerna till skolan då Alessandra var sjuk så blev mina arbetsuppgifter tyngre. Så det gav mig 200 kronor extra i veckolön! Med tanke på att en au pair inte tjänar så mycket så var det verkligen guld värt.

Nu ska jag göra mig iordning för att träffa Michele!

Diskussionerna kring ätstörningar

Jag hade egentligen tänkt hålla mig utanför den här debatten eftersom den börjat bli så stor och  oproffsig. Istället för att hålla sig till sina egna åsikter så börjar man smutskasta varandra, riktigt omoget.


Men vad jag tycker om det hela? Jag vill se det från en annan synvinkel.
Har ni tänkt på hur man inte får säga till någon att den är tjock? Det är nästan olagligt och man blir direkt förbannad om någon yttrar sig något i den riktningen. Men att säga till någon att den är smal som en pinne? Att den borde äta?  Jag väger nu alldeles perfekt för min längd och ålder. Jag är varken tjock eller särskilt smal, ligger mittemellan och trivs helt okej. Men när jag var yngre var jag riktigt spinkig, trots att jag älskade att äta. Jämt i skolan fick jag höra hur jag såg ut som en sticka och orden sved något fruktansvärt. Jag hatade framför allt mina smala handleder, de var så tunna att de såg ut som att de skulle gå i bitar när som helst. Nästan varje dag fick jag taskiga kommentarer. Och när det ligger avundsjuka inblandat (då folk inte är avis på tjocka men på smala) så kunde de vara otroligt elaka. Men ingen reagerade i omgivningen. Det var som att de tänkte "sådärja, det kanske lär henne att äta" Men jag åt! Jag åt som en häst, och försig tränade lika mycket. Men jag hade ingen dålig syn på min kropp, inte om man ska se efter ideal. Jag ville inte vara så smal, jag ville gå upp i vikt men vad jag än försökte så var det omöjligt.


Det är som att man måste vara tvärtom mot hur idealet ser ut. Det är fel att säga till en tjock person att den är stor och fet, för då uppmuntrar man till det sjuka ideal vi har. Men att säga till en smal person att den ser äcklig ut är okej, för då visar man samtidigt att man är emot idealet.


Men det många inte förstår är att oskyldiga drabbas av detta. Folk som inte kan gå upp i vikt får höra taskiga kommentarer var och varannan dag. Jag tycker absolut att man ska bekämpa ätstörningarna. Men  rätt sätt är inte att kasta glåpord efter skinny bodies. Man kan inte avgöra om en person har ätstörningar genom att se om den är tjock eller smal. Symptomerna är annorlunda, kanske äter inte personen i fråga. Många ljuger och säger att de åt jäääääätte mycket till frukost. (Jag hade en vän som hade ätstörningar och hon kom varje morgon och sa att hon tryckt i sig tio mackor till frukost)  De kan vara deprimerade, ha humörssvängningar, ändrad personlighet och liknande. Överviktiga kan ha  ätstörningar då alla inte leder till viktminskning. De skadas inombords istället.


Så snälla sluta hoppa på människor som ser fel ut enligt er. Försök istället att hjälpa de som verkligen har problem.

That was all...

Dagens fråga - utseende

Jag föredrar mina ögon, vad föredrar ni?

Att önska får man alltid göra

Allting kommer från topshop.com

Jackan har det lilla extra som jag älskar. Blommönstret håller en säsong till och i år ska det kläs till markerade axlar och mörka tyger. Självklart fungerar ljust också, precis som varje vår och sommar. Ljusa upp i takt med solen är vad som gäller, men att klä blommor med mörker är precis lika hett. Skorna skriker topshop. Alltså är de lovely.

Har precis ätit lunch med Alessandra. Hon tyckte att jag suttit väldigt mycket vid datorn de senaste tre dagarna och var nyfiken över vad det är jag gör egentligen. Jag berättade då för henne om min roman. Vi läsa både en hel del och pratar mycket om olika böcker och ger tips så  det kändes naturligt att förklara. Hon ville veta vad den handlade om och jag förklarade precis som om jag skulle ha läst baksidan av boken för henne, haha! Hon blev jätteintresserad, sa att det var en grym handling och att jag måste avsluta boken så att jag kan skicka in den till olika förlag. Hihi hon är så söt. Men nog är handlingen bra, det kan även jag erkänna och det är anledningen till att jag just nu brinner så mycket för den (inspirationen har varit lika stor den här förmiddagen och jag ska fortsätta skriva så fort jag är klar med det här inlägget)


Jag berättade ju att Michele inte kunde läsa den eftersom att den är på svenska. Men kom på att om han kan läsa min blogg kan han ju läsa min roman! Det är bara att använda översättningsprogrammet. Visst, den ger inte ett perfekt språk men jag tror att det ändå blir ganska bra med tanke på att jag skriver romanen på ett helt annat sätt än mina blogginlägg. Man använder inga slangord eller förkortningar, svenskan ska vara så perfekt som det bara går. Självklart kommer Michele säga att den är jättebra även om boken suger, så min mamma kommer fortfarande få vara den som korrekturläser. Men som Alessandra sa, det kan vara bra att ha en som är kritisk så att boken blir bättre och en som är optimistisk så man inte slutar att tro på sig själv hihi.


Nu hoppa in i duschen, sen tillbaka till min älskade roman!

Strike a pose


När jag går igenom bloggen hittar jag många bilder som jag gillade mycket förut, som den ovan tillexempel. Jag älskade att fotografera mig själv genom spegeln som ovan. Hade en ännu tuffare minns jag nu, dock la jag visst aldrig upp den i bloggen tråkigt nog. Togs före den här datorn så försvann nog när den gamla kraschade. Vilket påmminer mig - måste skaffa skivor för att spara alla mina bilder! Den här datorn går inte riktigt som den ska och jag vet inte vad jag skulle göra om alla mina bilder försvann. Som tur är så finns de bästa i bloggen, men inte i orginalstorlek. Det får jag ta tag i nu i helgen!


Äntligen fredag people! Jag fick sova tills jag självmant vaknade vid halv tio. (Brukar jag  aldrig göra, brukar alltid vakna när alarmet ringer hur sent jag än sätter tiden. Måste bero på att kroppen blev van vid att gå upp tidigt...) Har dock inte helg ännu. Dammsuga lägenheten ska göras och sedan hämta tjejerna från skolan. Efter det - heeeelg! Otroligt vackert ord.

Dagens...

Dagens humör: Positivt, äntligen utvilad hihi
Dagens planer: Jobba och träffa älskling ikväll
Dagens kändis:

Ashley i en intressantare outfit än på länge. Dock tycker jag inte att jeansen passade in, tights hade varit snyggare. Tänker låtsas som att jag inte ser ciggen i hennes hand.

Dagens serie: Vänner säsong 3
Dagens låt: Ne-YO - Closer
Dagens önskan: Att dagens väder blir bättre under dagen...
Dagens smink: Ikväll blir det foundation, svart eyeliner och mascara. Färg på ögonskuggor beror på vad jag väljer för kläder.
Dagens väder: 2 grader och molnigt

Jag känner mig fri när jag får skriva


Idag har jag tänkt extra mycket på min lilla prins. Om hur underbart det kommer att vara när jag träffar honom igen. Nu är det bara två och en halv månad kvar. Sen får jag fem dagar med älsklingen vilket inte är tillräckligt men alltid något! Det är ju  evigheter sedan jag såg honom sist, för att vara exakt - fyra jävla månader!
Önskar att han kunde komma och bo i Italien redan nu, men vi har framtiden i alla fall... Världens finaste familj kommer vi att bli! Jag, Michele och Theo. Hihi


Jag började förresten på en roman förra sommaren. Då hade jag något att göra när jag saknade med Michele som mest (vi hade ett distansförhållande mellan juni och september tills jag flyttade ner till italien) Dock slutade jag att skriva på den när jag flyttade. Tråkigt då jag älskar att skriva och har faktiskt kommit på en riktigt bra idé till en roman. Okej ingen
vampyr hjärta vanlig människa kärlek. Men jag tror att den har mycket ändå. Hela boken har jag i huvudet, huvudkaraktärerna känns det som att jag känner utan och innan. Idag fick jag av en slump lusten att skriva igen och nu när jag inte kan sitta vid Internet lika mycket som förut så kan jag skriva mera. Idag gick jag igenom texten och la till saker och ändrade, alltid bra att gå igenom det man skrivit efter en lång tid då ser man texten med andra ögon. Har säkert skrivit åtta sidor idag och vill inte sluta, jag har verkligen inspiration just nu! Dock ville jag inte svika er mina fina hihi, och sen ska jag soooova. Så förbannat trött efter att ha gått upp tidigt hela veckan. Imorgon får jag dock sova, alldeles lovely.  Men, men kanske kan man få sin roman publicerad någon gång hihi. Av alla jag skrivit (få jag avslutat) så är denna en som jag verkligen tror på. Har alltid sett ner på mig även då andra har sagt att jag är duktig på att skriva och svenska var mitt favoritämne i skolan. Men jag har aldrig kännt mig tillräckligt bra. Men nu ni, den här kan bli stor! Jag lovar hihi. När jag kommit en bit kan jag berätta vad den handlar om ifall ni är nyfikna. Men vi får se... vill inte att någon ska sno min tanke för den är ganska speciell.
Jävlar vad jag ordbajsar. Hur som helst, någon ska få läsa texten, önskar att det var Michele men han kan inte svenska så ska fråga mamma. Hon är alltid ärlig så kan komma med bra synpunkter. Om det fortsätter i den här takten kan jag ha den klart till i sommar. Har hittills skrivit 20 A4 sidor.

Nu sova, natti natti!

Black is the new black

Allting från netaporter.com

Okej, okej helsvarta outfiter hör inte till vanligheten här hos fashionstars. Men, kolla in den!!!
MY GOD MY GOD MY GOD

Lacktightsen med dragkedjor, skor som dödar, väska från Fendi som jag alltid velat ha sedan jag såg Ashley Olsen bära en liknande och sedan en någolunda normal tröja för att det inte ska bli för mycket.

Såld! Yeah I wish...

Dagens fråga - shopping

Jag använder två stycken, en från Tritoni och en från Guess, du då?

Gamla minnen

Såg den här bilden på mig och min egna Lauren Conrad (Jenna!) Jag lovar er ibland är hon läskigt lik henne. Nu har vi inte setts på hur länge som helst. Hoppas att hon  kommer till Italien och hälsar på men tror att hon och killen planerar att bli med barn? Så var planerna för något halvår sedan i alla fall, hon skulle bara avsluta  skolan först. Så kanske får man hälsa på en liten nyfödd sötnos när man kommer hem i augusti? Hihi
Nej nu blir det facebook och höra av sig allt!


Känner knappt igen mig på bilden heller. Har min näsa blivit mindre med åren? Eller kanske ansiktet som vuxit till sig? Don't know. Är en vimmelbild från början av 2007, tror att vi var på 360 som var så populärt då innan de var tvunga att byta lokal. Hittade bilden i min blogg, på den tiden gick jag ut jäääämt. Det gör jag försig nu i Italien också men det var skillnad då... Alltid ute till 4-5 och blev alltid full. Nu håller jag mig till ett eller två glas och är vanligtvist hemma mellan klockan 1-2. Jag har nog börjat att bli gammal...

You're gonna see me in your dreams tonight


Igår gick jag och Michele ut för en drink (Sex on the beach för mig och Long Island för honom) och såg Milan vinna med 3-2 mot något lag. (Jag har alltid superkoll haha)  Det var riktigt mysigt och jag hade saknat älskling så mycket. Att inte ses måndagar och tisdagar är pain, längtar tills vi flyttar ihop! I apil ska vi börja leta lägenhet, det om något kommer bli riktigt mysigt hihi.


Det finns ingen vackrare än dig.

Dagens och lite gårdagens...

Dagens humör: Trööööött, Alessandra är sjuk så jag får ta tjejerna till skolan den här veckan, annars har jag alltid sovmorgon. Att gå upp halv åtta fyra dagar i rad är inte roligt, när man är van att få sova till klockan tio.
Dagens planer: Jobba och plugga italienska
Dagens kändis:

Brittany Snow har gått och blivit brunnet, riktigt snyggt!

Gårdagens film: Grease, kollade med tjejerna. Tydligen så var jag Sandie för att jag har blondt hår, Carolina ville vara Danny och Eleonora Rizzo, haha!
Dagens låt: Menudo - Lost
Dagens önskan: En ny bok släpps i Twilightsagan! Inte så troligt tyvärr...
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 4 grader och molnigt

Klar med Breaking Dawn

Jag är nu klar med Breaking Dawn och tänkte ge en liten recension på böckerna.
Oroa er inte, jag kommer inte avslöja någonting som kan förstöra för er som ännu inte läst böckerna.


Läste sista kapitlet alldeles nyss faktiskt, så tankarna är väldigt nya och starka. Jag känner... sorg. För att inte få läsa mer. När jag bara hade två kapitel kvar igår slutade jag för att spara till idag, och undertiden jag läste tänkte jag på att det inte var så farligt. Jag har ju fått läsa fyra helt fantastiska böcker och kan alltid börja om igen. Men nu när det är klart så känns det lika jobbigt som när sista Harry Potter boken tog slut. (Yes var en sucker for Potter)

Även om slutet verkligen var ett perfekt slut så finns det ändå saker som jag vill  veta om i framtiden... jag vet tillexempel hur Stephenie Meyer skulle kunna skriva en ny bok som inte handlade om Bella och Edward men ändå om Twilightsagan som jag gärna skulle läsa. Vad kan jag inte skriva eftersom jag då avslöjar handlingen (vad mycket enklare det var om jag var den sista som avslutade Breaking Dawn haha. Då hade jag kunnat förklara bättre)


Alla fyra böckerna var fantastiska. Twilight med all sin kärlek, New moon med all sin sorg, Eclipse med spänningen och Breaking Dawn som gav svaren på alla ens frågor.


Nu har jag två svenska böcker att läsa. (Jean M. Auels kända böcker om Ayla. Ska börja på den andra) Har andra och tredje här i Italien men sen tänker jag köpa The Host. Den nya boken från Meyer, för jag älskar sättet hon skriver på. Även om den inte handlar om Bella och Edward så kan den säkert vara nästan lika bra.


För att inte bli allt för ledsen att historien är över tänker jag läsa Midnight Sun på Meyers hemsida. Tyvärr är den inte hela eftersom någon la ut den ofärdiga boken på Internet och då blev hon för besviken för att skriva klart den. Men kul att få se
Twilight ur Edwards perspektiv. Men först tänker jag smälta Breaking Dawn. Under en och en halv månad har jag läst dessa böcker (pausade med en bok emellan) och jag har aldrig blvivit så hänförd av böcker  förut. Tänkt på dem, jämfört karaktärer med människor från riktiga livet (Michele som precis håller på att avsluta Twilight på italienska tycker att han är precis som Edward haha) och drömma. Jag har varit Bella i många drömmar, det är trevligt. Dock känner jag mig inte som henne.. jag är mer social men däremot älskar jag Michele precis lika mycket som hon älskar Edward. Michele är ingen blodtörstig vampyr, men de har samma tålamod och överbeskyddande sida över den de älskar. Gulligt, men det här skulle inte handla om mig och Michele förstås...


Läs böckerna om ni inte redan har gjort det, jag avundar er isåfall. Då har ni en fantastisk saga framför er...


Det här inlägget skulle egentligen ha publicerats för några timmar sedan men pengarna till Internet tog slut. Köpt nytt nu och det börjar egentligen fungera först imorgon, det jag använder mig av nu är jättedyrt så kan inte blogga mer idag. Så att ni vet!

Favoritbloggar då och nu

Jag fick en blogaward av Gynning, (taaaack!) ja inte Carolina utan en annan trevlig tös.
Igår när jag gick igenom bloggen från början (kommit igenom fyra månader nu, satan vad jag producerade inlägg då! Mycket att läsa bara på en vecka) Så såg jag ett inlägg med mina favoritbloggar. Roligt att se att vissa fortfarande
är mina favoriter. På den tiden när Kenza inte bara läste min blogg utan även kommenterade (Vi höll på att bli ganska bra vänner ett tag. Ni som var med från förra året vet att jag träffade henne i januari 2008. Det var jag som hjälpte henne med alla frågor om chihuahuaor då jag köpte Theo bara någon månad innan hon köpte  Armani.)

Vet att hon fortfarande läser min blogg, ibland i alla fall. Då hon gärna tar uttryck hon använder i sin blogg från min. Och för några månader sedan ställde hon lite frågor om mig och Michele över msn. Hur som helst, man kan väll ändå inte säga att vi har riktigt samma kontakt som då. Det hade varit kul om Theo och Armani blivit vänner, men så är det lite långt från Italien till Sverige också hehe.


Här är en länk till inlägget där jag skrev om vilka som var mina favoritbloggar då.
Detta var under januari 2007.


Nu blev jag ju utmanad på nytt och om jag måste välja sju väljer jag dessa:

Kenza - Det är intressant för mig hur jag kan gilla en blogg så mycket som egentligen är ganska innehållslös. Nu har hon börjat publicera fler bilder och det gillas. Kenza har en förmåga att fånga läsaren, även när hon skriver om senaste
fikan.
Melina - Vår egen lilla Blair, till stilen i alla fall. Hon verkar inte lika bitchig hehe. Mycket inspiration!
Anna - Vackra foton och en förmåga att skriva så man blir berörd.
Ebba - För hennes otroligt vackra hår! Och foton.
Tobias - Vassa åsikter om saker man själv inte brukar tänka på. Med glimten i ögat blir det roligare att läsa.
Fashiontoast - För hennes underbara stil
Lisa - Samma anledning som fashiontoast. Hennes unga ålder gör henne extra speciell.

Men flera av de andra från 2007 läser jag fortfarande, som Stina-Lee och Wysteriia tillexempel. Har så många favoriter att det är helt sanslöst haha.

Dagens...

Dagens humör: Positivt!
Dagens planer: Jobba och äntligen få träffa Michele ikväll
Dagens kändis:

Ashley Tisdale söt i färg, ny hårfärg också. Brunt är fint även om jag föredrar henne som blondin.

Dagens serie: Vänner säsong 3
Dagens låt: Mariah Carey - Bye bye
Dagens önskan: Att sola solarium var billigare här i Italien. Att bara sola ansiktet kostar mer än hela kroppen i Sverige
Dagens smink: Foundation, tre olika ögonskuggor i nyanser av guld, svart eyeliner och mascara (nöjd Sofi? :P hihi)
Dagens väder: 6 grader och molnigt

Dream on 'till your dream come true


Foto:
LundLund Fotograf: Marcus Ohlsson

Visst var det väll Marcus Ohlsson som fick pris som "årets fotograf" på Elle-galan? Han förtjänar det i alla fall. Med sina foton som alltid förmedlar starka känslor.

Har roat mig med att läsa de två första månaderna av denna blogg, nov och dec 2006. Vad annorlunda jag var på många sätt. Hann träffa massa killar, hade vassa åsikter om kändisar (nu koncentrerar jag mig på sånt jag gillar istället för sånt som inte faller mig i smaken) och min stil var jättetråkig... Kul att se att saker och ting blir bättre och inte sämre hehe.

Ska lägga mig ner och läsa klart Breaking Dawn nu. Har väll en 70 sidor kvar ungefär. Är väldigt spännande för stunden. Vill inte tänka på att det är sista boken... Om några månader lär jag börja om böckerna igen. Och så har jag ju Twilight filmen att se om och om igen och New moon framför mig. Så det är inte the end of the world... hehe

Geografiproffs och 2 år gammal


Alltså ni måste kolla in den här tjejen! Hon pekar ut länder på en världskarta, länder jag aldrig ens hört talas om. Nåväl, mina geografikunskaper är pinsamma. Men hon är 2 år gammal, och antagligen duktigare än de flesta i min ålder! Sen att hon råkar vara så söt att hon får mitt hjärta att smälta skadar inte heller.

Kom så ska vi leva livet

Allting från forever21.com

Man hittar alltid en massa fint hos Forever21. Skorna som känns väldigt Christian Louboutin tillsammans med den söta rosettväskan som jag fortfarande är väldigt svag för.
Klänningen matchat till den fantastiska kavajen är verkligen jag. Sen det faktum att det hela inte är särskilt dyrt får det att klia i fingrarna! Dock har jag precis betalat min flygresa till och från Finland (tack mamma som försig betalade mer än hälften). 8e - 13e april får jag träffa Theo. Och mamma & Anna och mormor & morfar. Längtar!

Update; Läste nu igenom kommentarerna till inlägget nedan. Vad kul att se att många av er har följt bloggen länge! Så att man inte har tappat allt för många på vägen hihi. Riktigt gulligt ni som går tillbaka och läser från starten, måste jag själv göra någon dag... vad tusan har jag skrivit under dessa två år egentligen? Haha!

Dagens fråga - bloggen


Jag har märkt att jag har fått många nya läsare den senaste tiden men är samtidigt nyfiken på hur många veteraner som finns kvar? Hur länge har ni läst bloggen? Var ni tex med under min korta period med löshår? Hihi

Maria Viola


Den här teckningen fick jag av Carolina igår. Då hon inte kan stava till "Björklund" så fick jag ett nytt namn. Maria Viola, riktigt fint eller hur? Hihi


Har precis sett klart på säsong 3 av The hills, har kommit något efter...  Finns inte så mycket tid att se på alla serier längre, nu följer jag även Gossip Girl och 90210. Inte en chans att jag även börjar se på nya serien "The City". Tre serier är kanske inte så mycket för er men så sväljer jag också två böcker i veckan, jobbar och umgås med Michele. Tuff life! Haha

Dagens...

Dagens humör: Uppåt!
Dagens planer: Jobba och läsa ut Breaking Dawn
Dagens kändisar:

Lo, Lauren och Audrina, tre snygga tjejer från The Hills. Det märks att Conrad gillar väskor från Chanel.

Dagens serie: The Hills
Dagens låt: Mandy Moore - Cry
Dagens önskan: Soool!
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 6 grader och regn

Vitt vin till pommes frites


Yes igår blev det Happy Hour med älskling som sagt. Dock kom vi lite sent så det fanns bara lite pasta kvar, två hungriga själar som vi var valde att beställa in pommes frites. Det till vin är guld! Jag lovar er, skulle McDonalds börja servera vin till deras burgare skulle de öka sin försäljning markant! Värt att tänka på höhö. Eller så har jag varit i Italien för länge nu...

Hur som helst hade jag en trevlig kväll igår, vi stannade kvar när hans vänner kom och tittade på fotbollsmatchen som visades. Jag var inte så jätteinne i matchen, har varit alldeles för mycket fotboll den senaste tiden, ja sedan Michele fick betalteve och kan se alla matcher hemma hehe.

Nu läsa Breaking Dawn! Kommit till den tredje delen, sista delen. MY GOD! Helt fantastiskt underbart är vad det är. Kan inte sluta läsa, har lite småångest just nu för att jag ödslar tid på bloggen ;) Men åh fortsätter jag så här kommer den vara slutläst innan jag går och lägger mig.... Då lär jag gråta mig till sömns för att det inte finns något mer Edward och Bella att läsa. Patetisk? Mycket möjligt. Ärlig? Helt klart.

Chokladpopcorn

Det här sitter jag och mumsar på just nu, popcorn med smak av choklad. Finns det i Sverige?
Aldrig sett tidigare i alla fall, Michele köptes i lördags och jag var väldigt skeptisk. Men gott var det helt klart!
Har ni smakat det någongång?

Nu ska huset dammsugas. Den här veckan kommer att bli extra tung då Alessandra nu blivit smittad av Andrea med influensan. Vilket betyder att jag varje morgon måste ta tjejerna till skolan. Hejdå sovmorgon.... =(

Nokia E71 - recension

Lagt upp denna bild tidigare men den passade bra även till detta inlägg.

En läsare ville att jag skulle skriva om min mobil, Nokia E71. So here we go!


Det första jag föll för och det enda jag visste om den var utseendet.  Innan har jag alltid gått efter funktioner men har insett på senare tid att jag bara använder telefoner för musik, samtal och sms. Med denna fick man med ett 2gb's minneskort så musikfunktionen var det inga problem med. Jag köpte den (okej önskade den av mamma i 20årspresent) för att den var så förbannat snygg!

Nu när jag har använt den i nästan en månad så har jag insett att den är bra på andra sätt också. Som en liten handdator, vet att den kommer bli utmärkt när jag börjar skolan i höst då jag behöver planera min tid mera.

Tangentbordet gör det lättare att skriva sms och den har realplayer så att man kan se på filmer med riktigt bra bild!


Det enda negativa jag kan komma på med mobilen är att batteritiden är ganska kort. Men detta antagligen eftersom att jag använder den så mycket.


Älskade telefon!

Dagens...

Dagens humör: Måndagstrött
Dagens planer: Jobba
Dagens kändis:

Taylor Momsen riktigt snygg on set of Gossip Girl. Kolla bara in tightsen och skorna. Mjau!

Dagens serie: The Hills
Dagens låt: LeAnn Rimes - The right kind of wrong
Dagens dröm: Min mamma kom och hälsade på mig här i Italien. Det var mysigt.
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 5 grader och molnigt

Dolce & Gabbana


Foto fron Eluxury.com

Jag fösoker verkligen att gilla Dolce & Gabbana då det är italienskt och italienarna är väldigt stola över sitt framgångsrika märke. Dock är det inte mycket som faller mig i smaken. Av tre sidor med en massa plagg på hemsidan var det endast denna topp som fångade min uppmärksamhet. Men den var riktigt söt!

är hemma hos Michele nu. Han tittar på fotboll men jag orkar inte glo på teven om det inte är Milan som spelar...
Nu ska vi dock se på film, minns inte vad den heter men handlar om någon fotbollsspelare som träffar sin dotter för första gången när hon är 7 eller 8 år gammal. En disneyfilm så kan säkert vara bra.

Vi hörs imorgon babes!

Dagens fråga - Resor


Min var till Cypern med det här gänget 2007. För din del?

Conrad inspirerad

Dagens önskeoutfit känns väldigt Lauren Conrad. Hennes enkla men stilsäkra klädsel som är perfekt för en söndag. Dock en Miu Miu väska istället för Chanel, det är ju ändå min önskeoutfit hehe. Inte för att Chanel 2.55 är dum... den var länge min drömväska. Dock har den börjat bli precis lika utjatad som Louis Vuittons Speedy bags.. vilket leder till att jag tappar intresset.

Nu hoppa in i duschen, vi hörs lite senare!

Just my luck


Igår hade jag och Michele en myskväll där vi först såg Milan vinna tillsammans med hans bror och flickvännen. Sedan hyrde vi två filmer varav den ena var Just my luck. Har sett den förut och tycker att den är så mysig. Ett av mina favoritband McFly är ju med i filmen så då kan det inte bli annat än bra hihi.

Idag är det dåligt väder så vi ska se på andra filmen om några timmar, Michele kommer och hämtar mig runt tretiden.
Sen ikväll blir det som vanligt Happy Hour där Jenny jobbar. Skön söndag helt enkelt.

Jag kommer in med ett till blogginlägg innan jag drar.

Fredag med utgång

Idag bär jag mitt fodral som då inte var igår. Börjar bli lite kort så drog en kjol över, snyggt och så håller man sig lite varmare i alla fall haha!

Jag och Michele ska ut och dansa vilket är ovanligt en fredag då han jobbar på lördagar. Men detta eftersom hans vän som jobbar på klubben 69 i Milano fyller år idag så vi tänkte dra dit och säga grattis.

Vi hörs igen imorgon raringar!

Fodral - American Apparel
Halsband - Dyrberg/Kern
Armband - PiùDonna
Klocka - Tritoni
Kjol - Gina
Skor - Maria Lucci

Cirkelspelet


Jag tänkte lära er en drinklek. Väldigt bra om man förar och är ca 8 personer (går med färre och fler också men runt 5 - 8 brukar vara perfa) Ja och ni unga läsare - ni kan också leka men drick läsk! Hihi =)


Det går ut på att man lägger korten i en cirkel med siffrorna nedåt så att man inte kan se vilket kort man tar. Ni veteraner av min blogg har säkert sett när jag spelade det här spelet många gånger med mina vänner från universitet. Vi spelade det även på min förra födelsedag då jag lyckades glömma ta foton. Ett perfekt sätt att få folk som inte känner varandra att
komma närmare.

Hur som helst. Vi säger att jag börjar. Då tar jag upp ett kort. Alla kort betyder olika saker.

Ess. Betyder saga. Om jag börjar säger jag tex "Det" den till vänster om  mig fortsätter på sagan och kanske säger "det var" man lägger alltså på  ett ord hela tiden och den som inte kommer ihåg hur sagan gick måste dricka.
Tre klunkar gäller alltid.
2. You. Den som får kortet får välja vem som ska dricka.
3. Me. Jag måste dricka.
4. Floor. När detta kort kommer måste alla slå händerna i knät, den som sist gör det får dricka.
5. Guys. Killarna dricker.
6. Chicks. Tjejerna dricker
7. Heaven. Nu ska alla upp med händerna i luften, den som sist gör det får dricka.
8. Meight. (ingen aning om stavning men ni vet slang för kompis) Man väljer någon som blir ens kompis, vilket innebär att när den dricker måste jag dricka och tvärtom.
9. Rime. Säger ett ord och den till vänster om dig måste rimma, den som först inte kommer på något att rimma måste dricka.
10. Vattenfall. Denna hatar jag. Vattenfall innebär att alla måste dricka.
Den som fick kortet slutar först, den till vänster om än får inte sluta  förän jag har slutat och så går det vidare så tills alla har tagit ner sitt glas. Vilket betyder att personen till höger om mig får inte sluta förän alla andra har gjort det. Denna är inte rolig om man är för många. :P
Knekt. Regel. här ska man bestämma något som man måste göra när man  dricker. Tex "du får bara dricka med vänster hand" om man efter detta  dricker med höger så får man straffdricka tre klunkar till.
Dam och kung. Hälla. Det ska stå ett glas i mitten och får man en dam eller kung ska man hälla lite av sitt innehåll i detta glas. Den som får sista damen eller kungen måste dricka innehållet. (Jag fick en gång häxblandningen som vi kallar det. Öl, sprit, soda och cider var den härliga blandningen...)
Sen gäller också att den första som bryter cirkeln när man tar upp ett kort måste dricka. Så var försiktiga! Hihi


Spelet tar slut när korten tar slut. Hoppas ni hängde med för detta är riktigt roligt. Enjoy!

Jag och växter

Jag har långt ifrån gröna händer, kan knappt hålla en kaktus vid liv.
När jag flyttade in frågade Alessandra om jag kunde vattna blomman i mitt rum. Den behöver bara lite vatten en gång i veckan. Inga problem tänkte jag.

Nu när jag kom in genom rummet tittade jag på blomman och hajade till, när tusan gav jag vatten till den senast? Måste ha varit över en månad sedan. Illa... riktigt illa. Jag hoppas att den överlever fram till juli då jag slutar som au pair. Tills dess får jag försöka komma ihåg att vattna. Hur svårt kan det vara? Tydligen väldigt...
(Älskling tar du hand om blommorna i våran lägenhet sen? Blink blink)


Har läst 138 sidor i Breaking Dawn nu och är alltså klart med Bellas  första bok. Den är uppdelead i tre, hennes sedan Jacobs och avslutningsvist Bellas igen. Första delen var riktigt grym! Wow vilken start på en bok!
Dock tappade jag lusten att läsa när jag kom till Jacobs del... att den ska vara så tjock! Kanske fortsätter att läsa efter detta inlägg men föredrar när det handlar om Bella och Edward...

Shoppingoutfit

Om jag skulle iväg och shoppa nu skulle jag gärna ha burit outfiten ovan. Skyhöga klackar på rundan? Inga problem om man gått in dem... ;)

Istället ska jag hämta tjejerna från skolan. Vi hörs senare raringar!
Allting kommer från topshop.com

Dagens fråga - smaker


Jag är faktiskt lite kluven i dagens fråga då jag gillar båda. Men jag svarar kaffe om det finns choklad i den haha. Annars te. Vad föredrar du?

Dagens...

Dagens humör: Fredagsglad (den här veckan har gått fort!)
Dagens planer: Jobba och träffa Michele ikväll
Dagens kändis:

Lauren Conrad, riktigt snygg i den enkla men klockrena kombinationen jeans och skjorta.

Dagens serie: The Hills
Dagens låt: Camela Leierth - Stupid
Dagens önskan: Att jag snart får ordning på all planering inför sommaren... kunde inte somna igår då jag låg och tänkte på allt som måste fixas. Hitta lägenhet, åka till finland, hämta theo, väskträna honom så att han kan vara stilla i en väska i två och en halvtimme.. (på flygplanet) och ha pengar till allting. Stress! Och det mesta måste ordnas nu för bokar vi tidigt blir det mycket billigare.
Dagens smink: Osminkad tills ikväll, har inte bestämt hur jag ska sminka mig idag beror på vilka kläder jag bär.
Dagens väder: 5 grader och sooool

Mitt rum blir ett dockhus

När jag stängde ner Internet för drygt två timmar sedan så vände jag mig om och fann yngsta dottern, Carolina, byta blöja på sin docka på min säng. Log roat och såg hur hon suckade när den inte sattes på rätt sätt. Sen la hon dockan i vagnen och blev sur när jag försökte prata med henne. Får ju inte väcka bebisen! Aww gullunge.

Jag undrar varför barn gillar att leka föräldrar, man skulle kunna säga att det är för att de vill härma sina föräldrar. Men det var många år sedan som Carolina såg sin mamma gå med en barnvagn... Ibland är det skrämmande hur hon tar hand om dockan. Hon har helt klart en mamma i sig, sex år gammal! Inte illa.

Dagens fråga - smaker


Mina är absolut Coco Pops! Saknar något otroligt sedan jag flyttade till italien. Dina favoriter?

Girl with a one track mind

"Sex som jag vill ha det" skrevs av en då 34årig kvinna (är några år gammal) som även har en blogg. "Girl with a one track mind" Vilket också är orginaltiteln på boken.
Hon kallar sig Abby Lee men går inte ut med sitt riktiga namn för att skydda nära och kära.


Jag köpte den för att jag blev nyfiken. Hur tusan kan man skriva en hel bok som bara handlar om sex? Jag har aldrig förut läst något liknande.


Dock var den djupare än vad jag trodde. Det handlade om hur hon finner sig själv och lär sig att livet är mer än bara sex. Om att hitta den rätta. Under ett år skriver hon dagbok om sina snuskiga händelser men mellan raderna kan man se en törst växa, att finna mr right.


Intressant helt klart, riktigt skumma upplevelser hon har varit med om. Rekommenderar den varmt men kanske inte till mina yngsta läsare haha! Är nyfiken att börja följa hennes blogg nu, ser hur det går i jakten på kärleken eller om hon fastnar i träsket att testa nya saker med nya män. Hon måste ju ändå vara runt 36år nu... då räknar jag med att ha två barn i 11 och 8 års åldern. Tänk så olika två liv kan vara.

Onsdagkväll


Michele kommer om en kvart så hinner inte sitta här något mer nu. Vi hörs igen imorgon!

Jacka - Gina
Topp - Vero Moda
Kjol - Divided by H&M
Skor - Stradivarius

Badtunna

Den här badtunnan saknar jag nu! Min pappas. I julas badade vi i den (jag, pappa, Michele och Anna) när det var sex minusgrader utomhus och 40 i vattnet. Det var helt fantastiskt! Sen lite skumpa på det, kan inte bli mycket bättre!


Idag fick jag öva mycket italienska igen när jag gick hem med tjejerna från skolan. De gick tillsammans med en tjej från Eleonoras klass och hennes mormor följde med henne hem. Hennes mormor började prata en massa med mig och så här gick dialogen - helt på italienska! När tjejerna sprang iförväg framför oss.

Hon; Se så mycket spring de har i benen, det är inte rätt att barnen måste gå i skolan till halv fem när de är så unga. Det var inte länge sedan barnen bara gick till klockan ett eller två, mycket bättre om du frågar mig.
Jag; Jo det är sant. 
Vid detta laget hade vi kommit fram till hennes port och det var dags att säga hejdå till Eleonoras vän.
Mormorn; Är det okej med dig om du hämtar även Sara imorgon efter skolan och på torsdag? För det skulle bli lite stressigt för mig annars och då det ändå är på vägen...
Sara; Mormor prata på engelska.
Jag; Nej, nej det är ingen fara jag förstår. Självklart kan Sara gå med oss hem imorgon och iövermorgon.
Sara tappade hakan, sist vi sågs pratade jag knappt någon italienska alls. Haha roligt att chocka någon sådär!


Sen om något helt annat. Fick nu veta att jag bara får fem dagar ledigt vid påsk. Så det blir endast Finland och inget stopp i Sverige. Tråkigt då jag hade hoppats på att få träffa Cornelia. Men, men inte mycket man kan göra åt saken. Får i alla fall träffa Theo! Och mamma, mormor, morfar och så fina Anna. Och i sommar åker jag till Sverige i två veckor, lyx.

Ancora Miu Miu

Allting från netaporer.com
Det är svårt att inte ha med en väska från Miu Miu i mina önskeoutfits... De är ju vad jag önskar mig allra mest!
Men ovan är jag faktiskt mest förtjust i den söta klänningen från Donna Karen. Bryta av sötheten med en tuff skinnjacka fungerar alltid.

Blev grönsakssoppa igen till lunch. Nam namn! Får be om recept så att jag kan göra den till mig och Michele när vi
flyttar ihop. Troligtvist i början av juli, I can't wait.


Har pratat med mamma idag om Finlandsresan över påsk då jag åker och hälsar på Theo!
Alessandra vet ännu inte när det är lov här men det är i alla fall i en vecka. Förhoppningsvist är det samtidigt som i Sverige. Isåfall kommer jag att åka till Sverige den 4e som är en lördag. På tisdagen åker jag, mamma och Anna till Finland och stannar tills på söndag. På söndag tar vi båten tillbaka till Sverige och jag åker tillbaka till Italien på måndagen. Men detta är bara om det är samma vecka ledigt i Italien, hoppas verkligen!

Jag skulle kunna ta planet från Finland direkt till Italien, men båtresan är riktigt rolig och då får jag mer tid tillsammans med syster och mamma. Är också jobbigare om jag måste säga hejdå till alla samtidigt...
Kan tänka mig att det blir riktigt svårt att åka ifrån Theo igen. Men då är det i alla fall bara för tre  månader, i juli kommer han och bor permanent med mig och Michele här i Italy!

Whyred Art Project


Whyred har tillsammans med curatorn Ben Loveless ingått ett samarbete med den svenska konstnären Jonas Nobel.
Samarbetet heter "Whyred Art Project" och syftar på den pågående lågkonjunkturen i världen.
Från kollektionen kan man köpa en spegel för 4500 kronor (finns endast 20 stycken) halsduk för 1500 kronor (finns 300 stycken) och paraply för 2500 kronor (finns 40 stycken)

Vad jag har att säga om detta? Idéen är intressant, men spegeln tråkig, halsduken konstig. Riktigt tufft paraply men för 2500 kronor? Nej tack.

Dagens fråga - familj


Jag har två systrar och två bröder, du då?

Dagens...

Dagens humör: Positivit, såg att det var lite att städa idag
Dagens planer: Äntligen få träffa älskling ikväll!
Dagens kändisar:


Zac och Vanessa såg lyckliga, stiliga och kära ut på Golden Globe. Kul att se att de fortfarande är tillsammans!

Dagens serie: Vänner säsong 3
Dagens låt: Avril Lavigne - Why
Dagens önskan: Att det inte börjar snöa igen här i Italien
Dagens smink: Osminkad tills ikväll. Då blir det foundation, ögonskugga och mascara.
Dagens väder: 4 grader och molnigt.

Kärlek till topshop


Snygg outfit från topshop.com Älskar skorna speciellt, och väskan och jackan och klänningen.. hehe

Blev riktigt god middag idag. Grönsakssoppa. Något jag hatade när jag var yngre. Antar att mina smaklökar har ändrats sedan dess. Nu är det bland det bästa som finns plus att det är väldigt nyttigt. Kan inte bli mycket
bättre än så.


Har kikat på två vänneravsnitt precis och när jag är klar med det här  inlägget tänkte jag lägga mig ner i sängen med min bok. Perfekt avslut på en lugn dag. Imorgon får jag träffa älskling igen och det är då aldrig fel.
Godnatt!

Don't go waisting your emotions


Tänkte att ni kanske undrade hur det gick med den odödliga rosen?  Presenten Michele gav till mig när jag flyttade till Italien för snart fyra månader sedan. Denna bild togs för ca tio minuter sedan. Precis lika fin som den var när jag fick den och luktar lika gott. Sanden gör så att den inte dör, för er som missade inlägget när jag skrev om rosen sist.


Har precis kommit hem från Eleonoras religionlektion. Blir middag om någon halvtimme, har börjat bli ordentligt hungrig efter att återigen inte kunnat få ner så mycket vid lunchen. Väntar också på att Michele ska ringa. Han skulle ha gjort det innan sex men gissar att något håller upp honom på arbetet. I helgen tänker jag tanka på nya pengar till mobilen.
Omöjligt att höra av sig till folk nu ju! Även om det inte finns så många personer jag ringer med mitt italienska nummer.. Är så gott som bara Michele hehe.

Nej nu kika på lite bloggar innan middagsdags. Vi hörs senare ikväll!

Dagens fråga - smaker


För mig är det helt klart jordgubbar med grädde, för dig?

Lookbook.nu


Ni har väll inte missat lookbook.nu? Sjukt mycket inspiration! Människor världen över lägger upp sina outfits. Tusentals olika stilar och idéer. Ovan är en favorit. Enkel men ändå klassisk och egen (kolla bara in det puffiga halsbandet) det kombinerat med håruppsättningen och de balla brillorna. Läckert.

Cornelia gånger 2

Varför går det inte att kommentera inlägget?! Precis som det inte gick att kommentera inlägget under när det var överst... vad jag älskar när blogg.se ska bråka.

På julafton fick jag en ny liten tavla på Cornelia. Så nu har jag en från när hon är ett år och en från när hon är två. Årlig tradition? I sure  hope so!

Alessandra var så gullig idag när vi satt och åt lunch. Så här gick dialogen: (på svenska för enkelhetens skull)

Alessandra; Maria är allt bra?
Jag; Ja absolut, vadårå?
Alessandra; Nej jag vet inte.. du har bara verkat mindre glad sedan efter julen.
(Nog har jag varit nedstämd, trodde bara att det var Michele som hade märkt det då jag är duktig på att dölja tråkiga känslor. Brukade vara i alla fall)
Jag; Nej det har med min hud att göra... så fort den blir dålig tappar jag självförtroende och är på sämre humör. Vet att det är larvigt men fortfarande lika sant.
Alessandra; Men Maria, det ska inte göra dig ledsen. Du har tur! Du är otroligt vacker.
Jag; Haha, du är snäll du.
Alessandra; Den enda som ska klaga på sitt utseende är Ugly Betty.

Hade lite svårt att hänga med där i slutet tills jag insåg vem hon syftade på, ja tv-serien Ugly Betty! Haha vad jag skrattade! Underbara människa.

Dagens...

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Plugga italienska och jobba
Dagens kändis:


Är inte så förtjust i Nicole's skor, men resten var riktigt snyggt!

Dagens serie: 90210
Dagens låt: Coldplay - Why does it always rain on me (Twilight soundtrack)
Dagens önskan: Att
Anna kunde komma hit till Italien! Saknar dig baby
Dagens väder: 4 grader och inga moln på himlen
Dagens förändring: Nej nu är jag less, timmarna på mitt mobila bredband tog slut idag. Det har inte ens gått en månad ännu. Jag använde den inte i Sverige och veckan efter använde jag knappt då jag var med Michele  större delen av lovet. Det kan inte ha gått hundra timmar ännu. Hata Tim! På lördag tänker jag leta efter ett nytt mobilt bredband. Gick och köpte endast trettio timmar så att jag kan använda Internet tills dess.

Inne- och utelista nr 16


Mn fotogeniska lillebror.

INNE

- Blondinbella i Let's Dance. Förstår ni hur stort bloggandet har blivit?
- Att värmen kommer i februari här i Italy
- Jag skulle vilja skriva bohemisk stil men om alla skulle börja klä sig som mig skulle det inte vara roligt längre :P
- Sushi! På torsdag har jag och Michele 7 månader så då blir det sushilunch här hos mig hihi.


UTE

- Kylan som gör min hud röd och torr
- Att jag tydligen är allergisk mot både mandariner och tomater. Kul.
- Att det troligen bara är ett rykte att en femte bok skulle komma i twilightsagan. (En läsare skrev att det visst skulle bli en femte bok så jag var tvungen att kika närmare på det. Så här ligger det till enligt Stephenie själv: Hon höll på att skriva en femte bok, som skulle vara exakt som Twilight fast från Edwards sida. Alltså inte en fortsättning på breaking dawn utan man skulle få se hur allt hände ur Edwards ögon istället för Bellas. En riktigt rolig idé enligt mig. Dock har någon spridit boken över Internet när den inte ens var klar. Man kan läsa den om man vill men Stephenie kommer nu aldrig att publicera boken. Den förblir halvklar och hon vill istället börja med andra projekt och ha mer tid för familjen. Detta är vad hon skrivit på sin hemsida.
- Den långa väntan tills New Moon kommer på bio. 20 november. MY GOD!

Den italienska skolan

Den italienska skolan är helt annorlunda mot den svenska. På många sätt.
Tillexempel börjar man i första klass när man är sex år gammal.
Alla på grundskolan går i skolan från halv nio på morgonen till halv fem på eftermiddagen. (!!)
Väldigt långa dagar för barn i den åldern enligt mig.

Halv fem så tar läraren med eleverna till utgången. Där måste någon hämta upp barnen, annars får barnen stanna kvar i skolan tills någon förälder eller annan person som har rätt att hämta barnen kommer.
(Jag fick skriva på ett papper tillsammans med Alessandra och Andrea som gav mig tillåtelse att hämta tjejerna.)
På ett sätt är det förstås bra, det gör så att barnen inte behöver gå själva hem. Men när jag var tio och Anna började skolan (då sju) så gick hon och jag hem tillsammans. Vi brukade även gå med våra vänner, så att man ser efter varandra.

Jag undrar hur det ska gå när jag och Michele får barn i framtiden. Med honom som mäklare och kommer alltid hem från jobbet runt åtta och med mig i modeindustrin... Jenny som är där nu vet jag kommer ofta hem sent. Åtta - tio på kvällen ibland. Hur ska vi hinna hämta barn från skolan? Jag vill inte ha barnvakt... föredrar att barn umgås med vänner än med någon äldre som de knappt känner. Eller ännu värre - börjar tycka om mer än deras egen mor - mig.


Haha nej fy, inte låta tankarna gå så långt. Än är det i alla fall fem år kvar innan jag blir mamma.  Och jag vill inte bli en sådan förälder som aldrig har tid för sina barn... det löser sig på något sätt. Det här inlägget skulle ju handla om den italienska skolan. Aja, nu har ni fått en inblick i hur det fungerar här i Italien i alla fall.

Veckans outfits


1, 2 eller 3?

4, 5 eller 6?

Förra veckan var jag väldigt duktig med att slänga upp outfits. Inte så ofta längre, så tänkte passa på med att köra en veckans igen. Inte heller igår.
Så vilken av dessa sex ovan faller dig bäst i smaken?

Miu Miu

Detta är dagens önskeoutfit! Med en väska från Miu Miu så är man alltid snygg. Vad jag önskar att jag kunde spara mina pengar till det istället för skola. Men, men sånt är livet. Allting kommer från netaporter.com

Har precis ätit pizza till lunch, det var gott men väldigt mättande. Vet inte varför men blir alltid mätt väldigt snabbt nuförtiden. Efter några tuggor fick jag inte ner något mer och det är sant.
Stackars Andrea har fått influensan och legat i sängen hela dagen. Får hoppas att man inte blir smittad, vill verkligen inte bli sjuk!

Dagens fråga - kändisar


Min är Mandy Moore, vem är din?

Dagens...

Dagens humör: Måndagstrött
Dagens planer: Jobba
Dagens kändis:

Ashley har burit stor tröja och pösiga jeans i evigheter nu. När ska hennes snygga stil återvända även i vardagen?

Dagens serie: Gossip Girl
Dagens låt: Tiziano Ferro - Alla mia età
Dagens önskan: Få april så att min lediga vecka i Finland kommer snart
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 6 grader och soool

Happy Hour


Riktigt fin topp från netaporter.com. älskar färgerna tillsammans och mönstret. Dock skulle jag bära den till svarta eller mörkblåa jeans och inte vita.

Nu ska jag och Michele till 3am där Jenny jobbar. Ett glas vin 30 kronor och så är all mat (pizza, pommes frites och pasta) graaaatis. Yes I do love happy hour.

Vi hörs nog först imorgon igen. Ha en fin söndag!

Dagens fråga - smaker


När det kommer till alkoholdrycker är jag en sucker för Cosmopolitan. Till vardags dricker jag nästan bara vatten, sjukt underskattat. Vad föredrar du?

Söta läsare


Kolla vad jag fann på mailen idag! Gjorde min dag.
Nathalie har ritat av mig och jag antar att hon utgick från den här bilden.
Yes jag har då världens bästa (och duktigaste) läsare hihi.

Nu ska jag plugga lite italienska, ciao!

Väskor - en passion


Den här boken fick jag av min fantastiska vän Cissi i 20årspresent.
Innehåller en massa bilder på kända designerväskor och varför de blev så stora. Även kända citat från designers och kändisar som kan vara kul att sätta på minnet. Som tex "Lyx är en nödvändighet som tar vid där det nödvändiga upphör" Coco Chanel
Rekommenderar alla väskgalningar där ute att läsa den! Hihi

Igår hade jag trevligt. Först träffade jag och Michele hans vänner. Sen drog vi själva in till Milano för en drink. Dock började jag må dåligt så det blev hemgång ganska tidigt... typiskt mig. Jag mår dåligt så gott som varje lördag, riktigt skumt. Älskling var så söt när han oroade sig. Vi ska nog ses idag också, väntar på att han ska ringa... har fortfarande inga pengar på mobilen. Men han lär ju sova till runt ett.

Unga Olsen


Se så söta MKA var som 16åringar. Identiska även till stilen. Då var det svårare att se skillnad på dem. Ashley till vänster och Mary-Kate till höger.
Riktigt tråkigt att Annas team åkte ur korslaget! De som var så duktiga. Tyckte det Eriks team gjorde var fult. Hoppas de åker ut nästa vecka. äsch, kommer ändå inte fortsätta att titta på programmet.

Nu ska vi ut, ha en trevlig lördagkväll sötnoar!

Steve Madden + Rösta på Nanne i Körslaget!


Fran brandos.se

Hej på er! Come state?
Tänkte bara visa dessa lovely skor från Brandos. Någon som har 999 kronor över?

Ikväll är planerna fortfarande oklara. Dansa eller gå ut for en drink? Non lo so. We'll see.
Vad säger ni? Blanda svenska, engelska och italienska. Heeeelt fantastisk.
Vi hörs imorgon eller senare ikväll lovers. Ciaaaaaao!

Update Glöm inte att rösta på Annas team i körslaget, TEAM NANNE!!!!

Lördag


(Den här dörren och jag har börjat att bli bästa vänner)

Nu är jag klar för att gå, Michele kommer och plockar upp mig om 20 minuter så jag har tid att kika igenom era kommentarer och kolla igenom bloggkoll. Inte dumt alls!

Vad som händer idag har jag ingen aning om, kanske ut och dansa ikväll? Får se vad våra vänner har för planer.
Hur som helst tänker jag ha roligt i alla fall. Har varit så trött den senaste tiden att jag knappt orkat med något alls. Mina ögon gick ihop sig när Michele körde hem mig vid tolvtiden igår... Inte okej.
Party party!

Topp - Gina
Hårband - PiùDonna
Kofta - Vero Moda
Bambooörhängen - Från en bloggerska jag tyvärr glömt namnet på då de är så gamla
Kjol - H&M
Skor - Zara

Ciao lovers!

Dagens fråga - film


Mina två är Twilight och A walk to remember, har du någon favorit?

Tonight you're falling in love


Igår hade jag trevligt! Dock gick vi till ett ställe där man inte fick fotografera så fick göra det i smyg.. Blev pommes frites och Cosmopolitan, riktigt trevlig kombo! Hihi

Idag åkte jag och Alessandra som sagt till polisstationen. Hon hade tagit fel på tid så vi var där vid nio men det öppnade klockan tio. Men hon lyckades flirta med en polisman och vi fick komma in och fixa med papprerna. Hon var så nöjd! Att hon fortfarande kan använda sitt utseende för att få det lättare i livet. (36 år och fortfarande väldigt vacker!)


Senare idag ska jag träffa Michele. Nu funderar jag på om jag ska sova en stund till eller hoppa in i duschen. Blir nog att läsa sista kapitlet i Eclipse. Är ganska arg på den boken just nu. Vad i helvete hände?! Kärleken mellan Edward och Bella känns inte alls lika speciell och unik längre... Nej nu får jag sluta skriva innan jag avslöjar saker och ni hatar mig.
Vill i alla fall läsa klart boken nu och hoppas att det som hände kan förklaras på ett vettigt sätt.

Och angående blondinbella i Let's Dance. Såg klippet på nätet. Tyckte hon gjorde bra ifrån sig för att vara första gången. Skulle själv ha svimmat om jag skulle ha varit med och dansat haha.

Fredag med älskling


Sådärja, fääääärdig!
Antar att inte en jävel läser bloggen med tanke på att Let's Dance är i fullgång. Får kika på nätet imorgon.

Ut med älskling idag! Dock tidig hemgång. Hur ska jag ta mig upp halv åtta imorgon? (skrev fel i polisinlägget. blandar ihop tiderna på svenska nu eftersom man på engelska säger "half past seven" och menar halv åtta. Det blir snurrigt)

Vi hörs imorgon igen förstås. Ska försöka fota lite.

Topp - Cubus
Cardigan - Vero Moda
Sjal - Pieces
Keps - Topshop
Kjol - Indiska
Halsband - Dyrberg/Kern
Pumps - Tiger of Sweden

Ciao lovers!

Så olika men så lika


Så här ser det ut på tidiga kvällar här hemma. Carolina sitter i mitt knä med mina  hörlurar från Wesc och lyssnar på den italienska musiken som jag har på datorn. Sååå söt! Ibland känner jag mig taskig mot äldsta dottern, för att när jag inte jobbar är jag mest med Carolina. Men jag vet att det beror på att Eleonora gillar att leka själv, titta på  teve eller vara där hennes mamma är. Ibland brukar vi spela sällskapsspel tillsammans och det gillar hon. Kanske för att hon alltid vinner, hehe. Ska fråga henne om hon vill göra det nu.

Kommer in med kvällens outfit innan jag drar ut!

Polisstationen


Ikväll kan jag inte vara ute sent med Michele. Ska nämligen till polisstationen imorgonbitti med Alessandra. Upp klockan halv sju är vad som gäller.
Anledningen? Jag rånade en bank och åkte fast.

Nej sorry, så roligt ska vi inte ha det. Jag ska skrivas in i deras register, så att jag inte jobbar illegalt i Italien.


Sitter nu och tittar på teve med flickorna. Lika mysigt som alltid, de är så inne i teven att de inte märker av mitt knastrande på tangenterna haha! Tur det.

Dagens fråga - djur


Jag föredrar hundar förstås, gör du?

Aww här var min lilla bebis bara åtta veckor. Vi ses snart Theo!

Dagens...

Dagens humör: Positivt! Fredag har den inverkan
Dagens planer: Jobba, läsa ut Eclipse och sedan träffa Michele (äntligen!)
Dagens kändisar:


Alltså åh den här bilden gör mig så varm! Nicole Richie och hennes familj

Dagens serie: Vänner
Dagens låt: Bella's Lullaby (Kiss the rain av Yiruma) Låten Edward spelar för henne. Vacker!
Dagens önskan: Bättre Internet. Har bråkat med mitt hela morgonen! Ville inte starta
Dagens smink: Osminkad tills ikväll då det blir hela köret! Min hud är inte snäll mot mig...
Dagens väder: 3 grader och sooool.

Min stil


En läsare ville veta mer om min stil. Vad jag gillar för kläder och vad jag har för råd till er.
Jag har de senaste åren känt mig bohemisk, och det skulle synas mer i min garderob om jag hade möjlighet att lägga mer pengar på kläder (istället för att spara till kommande lägenhet och skola)
Grått och brunt är två ledande färger i min garderob. Jag gillar mönster och feminint. Mycket hattar/mössor och smycken för att göra outfiten mer intressant.


Min stora stilikom är som jag nämner något inlägg ner Mary-Kate Olsen. Då främst från 2005 då hennes stil var mer bohemisk själv, färgglad och en känsla av lager på lager. Jag gillar både det enkla (Se henne i senaste duellen här på
bloggen) men även det lilla extra. 

Skor är min stora svaghet. Säger som många andra, de kan bära upp vilken tråkig outfit som helst. Jag äger inte ett enda par enfärgade pumps som är utan intressanta detaljer. De ska ha rosetter/form och nu förtiden även gärna en annorlunda klack. Färgglada, höga och vackra. Så speciella att de är det första folk lägger märke till.

Så mina tips till er? Jag tycker inte om att säga vad man får och inte när det kommer till kombinationer och färger. Exprimentera, finn din egen stil.  Jag har endast ett nej, och det är att kopiera andra människor. Jag är less på den svenska stilen där alla ser likadana ut. Sommaren? Enfärgade shorts, ray ban kopior och en tunn sjal. Hösten? Stuprör, vitt linne, fet halsduk och svart skinnjacka. På.Varenda.Svenska.Människa
Om detta är den stil du absolut mest trivs i för att det är du, ja kör på.  Men om man bär något för att passa in, då blir det tråkigt i mina ögon. Stick ut/våga att ha roligt med kläder. Trender är till för att inspirera, mode är ingen bibel som måste följas. Det ska vara något kul. I alla fall i mina ögon.

You're my dream when I'm not sleeping


En till bild som tog i julas. Tre ljus och en väldigt utsuddad Anna. Jag gillar känslan över den, gör ni?

Vad jag gör nu... sitter och lyssnar på musik med yngsta dottern. Vi har precis tittat på High School Musical med den äldsta men hon stannade där nere när jag gick upp för att blogga. Carolina är lite mer Mariaig och håller sig gärna där jag är, gör inte mig något hon är ett trevligt sällskap!

Saknar Michele något otroligt. Har inte sett honom sedan i tisdags och då blev det bara en kort stund. Jag som är van att se honom varje dag så gott som hela tiden. Jag vet, jag vet, det här är nyttigt för oss. Men jag föredrar att alltid vara hos honom. Det är då jag är som lyckligast.

Grattis pappa

Bild på min fina lillasyster tagen på julafton. Rockstjärna! Hihi
Ser ni bulan i pannan? Stackaren slog huvudet i väggen julaftonsmorgon. Sötnosen ramlar heeela tiden.

Vill passa på att säga grattis till pappa som fyller 42 år idag!  Försökte skicka ett sms men pengarna har såklart tagit slut på mobilen.

Dagens fråga - stil

Min är Mary-Kate Olsen, vem är din?

Dagens önskeoutfit


Allting från netaporter.com

Så här skulle jag gärna klä mig idag. Klassiskt, lyxigt och snyggt. Såg en liknande kavaj inne i en butik här i Italien men den satt fel på mig. Riktigt tråkigt då de är så snygga!

Nu ska jag fortsätta med städningen, vi hörs lite senare!

Dagens...

Dagens humör: Otroligt trött!
Dagens planer: Idag ska jag bara hämta yngsta från skolan då Eleonora ska till tandläkaren.
Dagens kändis:

Många säger att Lauren inte har någon egen stil. Men jag tycker allt att denna skriker hennes namn.

Dagens serie: Gossip Girl
Dagens låt: Paramore - Decode (Från Twilight Soundtrack)
Dagens önskan: Att min konstanta trötthet går över snart.
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 1 plusgrad och fortfarande snö

Duellen - Mary-Kate vs Ashley


Ny duell då! Perfekt sätt att starta efter ledighet. Mary-Kate vann över Kate Bosworth överlägset, 24 röster mot 6.
Den här gången blir det en favorit i repris då hon får möta sin syster. Mary-Kate vann över Ashley sist, gör hon det igen?
Det är alltså Mary-Kate till vänster och Ashley till höger.

Fotofeber


Har haft lite fotofeber idag men inga egentliga motiv. Fick använda fantasin, ovan är de två jag blev mest nöjd med. Snön är vacker på kvällen, dock regnar det nu så lär vara borta när man vaknar imorgon. Två dagar med ordentligt snö fick jag i alla fall. Som svensk/finsk känns det ändå viktigt. Nu kan den italienska värmen återvända igen!


Ska se på film med tjejerna nu, vi hörs ikväll! Blir nog en duell, det var ett tag sedan nu.

Bloggberoende


Jag tror att jag har gått och blivit bloggberoende igen.
Vilket är bra med tanke på att jag var hysteriskt trött innan julen. Knappt så att jag orkade knappa in "www.blogg.se". Jag behövde ett break för att hitta gnistan igen. Andras bloggar var inte ens intressanta längre.


Så kom julen, och plötsligt fanns det ingen tid till datorn. Två veckor tog det och nu är jag tillbaka. Vill blogga ett inlägg i halvtimmen, läsa 250 bloggar och kika runt på bloggrelaterade sidor. Men vad som slår mig då? Ja mitt Internet är ju fortfarande pissdyrt. Har bara fyra ynka timmar om dagen att sidda vid Internet. Det suger rent utsagt. Jag hinner nätt och jämnt blogga några inlägg själv och jag vet att många av er förväntar er mer. Jag rasar i
statistik och hänger inte med i bloggvärlden.


Längtar till juli! Då köper jag och Michele trådlöst Internet och jag kan
återigen sitta inne 10 timmar om dagen. Yes, bloggberoende var det ja.

Stradivarius


Bild härifrån

Jag skrev tidigare att jag hittat en ny favoritbutik här i Italien. Kikade in på deras hemsida och såg att de hade en bild som visade exakt hur butiken ser ut. Ser ni hur fint inredd den är? Ljuset, möblerna, tapeten och tavlorna. När man gick förbi butiken kunde man inte låta bli att gå in. Och sedan kläderna som är det allra viktigaste. Jag hittade hur mycket som helst som kändes rätt. De har verkligen min stil. Kolla bara klänningen på väggen till höger. Den ropar mitt namn och det fanns en liknande när jag var inne i butiken sist.

Känner att Pimkie har fått konkurrans som är min andra favoritbutik här i Italien.

Dagens...

Dagens humör: Positivt trots att man börjar jobba idag
Dagens planer: Städa, plugga italienska, och hämta tjejerna från skolan
Dagens kändis:

Ashley i en egendesignad klänning. Olsen systrarna har många talanger helt klart.

Dagens serie: 90210
Dagens låt: Switchfoot - You
Dagens önskan: Att våren kommer snart
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 1 grad och snö

Nu är nog julen över


Imorgon ska all julbelysning ner. Mörkare lär det då bli på gatorna, dock har vi ju plötsligt snön som lyser upp...

Kom hem tidigt idag. Pga snön behöver Michele åka extra tidigt till jobbet imorgon så att han inte kommer försent. Så lite diskret försökte han (lyckades inte) förklara att vi inte kunde ses så sent idag eftersom han behövde sova tidigt. Efter fotbollen (Milan vann!) åkte jag hem och såg Gossip Girl istället. Inte så dumt det heller.

För ungefär tio minuter sedan hände något väldigt oväntat. Eleonora, den äldsta av au pair tjejerna kom in till mitt rum och gav mig en bamsekram, från ingenstans! Detta har aldrig hänt förut. Vi har en bra kontakt men hon är inte alls lika kramig som Carolina, den yngsta. Kramen gjorde mig på jättebra humör. Kanske har hon saknat mig då jag varit borta så mycket de senaste två veckorna? Nu kommer jag dock vara hemma en hel del igen förstås. Lär inte se Michele förän på fredag... 18 dagar har vi setts varje dag. Jag saknar honom redan...

Tisdag


Nu är man klar och Michele kommer om tio minuter.
Idag åt jag den skummaste lunchen med familjen. Gott som tusan men kan inte ens förklara vad det var... Såg ut som mat man åt på järnåldern, ni vet... ris men tjockare och mer som en massiv massa. Fint förklarat va? Man äter det varmt och lägger en klick smör i mitten som smälter in fint. Mumma.

Vi hörs nog först imorgon igen så ni får ha en fin tisdag. Sista lediga dagen för de flesta va?

Tröja - Zara
Jeans, väska - H&M
Halsband - Kappahl

Play with fire


Så här roligt kan man ha med kameran! Hihi

Jag satt och funderade på om jag skulle läsa klart Eclipse eller uppdatera bloggen. Bloggen vann, det har den inte gjort mycket senaste två veckorna. Men ledighet har den effekten på mig tyvärr. Men imorgon börjar jag jobba igen och då finns det även mer tid till er! Mina fina läsare. Härligt va? Kanske till och med kommer med på mest aktiva listan igen. Jesus alltså ;D

Snökaos i Italien


Så här ser det ut utanför mitt fönster. Snö, snö, snö. Känns ganska overkligt då det i februari vanligtvist är runt 14 - 15 grader varmt. Kommer det att vara det i år? Hoppas jag verkligen men att det ser ut så här tre veckor innan känns inte så bra...

Tur att jag tog med mig varma kläder från Sverige. Idag är det polotröja och tjocka strumpor som gäller. Ska hem till Michele för att se Milan spela. Imorgon börjar man jobba igen... hur ska jag ta mig upp klockan åtta på morgonen? Ska bli intressant att se... tidigt och sova ikväll i alla fall!

Måndag


Idag är det kallt här i Italien! Nollgradigt, men som jag förstår det är det ännu kallare i Sverige? Skönt att våren kommer hit i februari, den är efterlängtad!

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på. Umgås med älskling förstås som kommer om någon timma. På onsdag är det tillbaka till jobbet så det gäller att ta försig av ledigheten man har. Jobbar till april då jag får en vecka ledigt. Då åker jag först till Sverige för två-tre dagar och sedan tillsammans med mamma och syster till Finland för att träffa Theo!! Åh vad jag längtar. Min lilla prins, snart flyttar du hit. Kommer att vara lyckligaste dagen i mitt liv.

Topp - Stradivarius (ny)
Kjol - H&M
Armand - PiùDonna
Skor - DInSko

Vi hörs!

Söndag


Här kommer dagens ganska enkla outfit.

Nu ska jag ut på en promenad. Michele har som vanligt inte tid för att träffas förän senare och jag har börjat lessna på att bara kunna umgås med honom. Jag vill inte känna mig påtvingad, som att han måste umgås med mig jämnt och ständigt.

Men nu är det fint väder och jag vägrar sitta inomhus hela dagen. Skulle ha följt med familjen ut på promenad om jag vetat att Michele kunde träffa mig först klockan fyra. Så egen promenad blir det! Solen skiner så jag kan ta med kameran ut.

Topp - Stradivarius (ny)
Jeans - H&M (nya)
Klocka - Guess
Ring - Efva Attling (lyckades slarva bort min andra ring inne i stan igår... lyckat)
Skor - Pimkie

Ut och gå var det, kommer in med ett inlägg senare innan Michele hämtar upp mig. Ciao!

Rullande sushi


Igår åkte jag och Michele som sagt in till Milano för rean. Jag hittade de finaste skorna jag sett i mitt liv. Och de älskade mina fötter! Funderade länge på om jag skulle köpa men fick säga nej då de gick på 1400 kronor (nedsänkta från 2800)
Hade köpt om jag inte redan shoppat en hel del dagen innan. Kanske kan jag komma tillbaka om någon vecka och se om de finns kvar då. Vi får se... för de sitter fortfarande i huvudet på mig.

Anyway, sushi blev det till lunch igår! Det finns en så läcker lunchrestaurang där sushin kommer rullandes på små tallrikar. Tallrikarna har olika färger och på sitt bord ser man vad de olika färgerna kostar. Jag hade tur, mina favoriter var de billigaste. Hit kommer jag gå fler gånger!

Har kan ni se Annas team

Om ni inte tittar pa programmet kan ni se Anna (Nannes team) upptrada har
Inse de ar bast rösta rösta rösta

Update;
Taaack ni som rostade! Alskade syster ar kvar i tavlingen. LYCKA!

Rösta på Nanne ikväll!


Bild jag tog igår med nya objektivet, vad jag älskar det! Möjligheterna är så mycket större!

Nu vill jag påminna er igen! Min syster
Anna är som sagt med i körslaget och sist var de nära på att åka ut. Jag kan tyvärr inte rösta ikväll då jag befinner mig i Italien men jag litar på er! Rösta, rösta, rösta!
Anna kommer även få stå mycket i rampljuset då hon och Stephanie har två verser själva! Anna är den blonda och Steffi brunetten. Glöm inte att kika! Klockan 20.00 på tv4.
Tack för er röst :D

Lördag med 200 outfits


Så nu är man påklädd, sminkad och väntar bara på att Michele ska komma. Men det blir först halv fyra så när jag är klar med det här inlägget tänkte jag läsa Eclipse som jag snart är klar med. Har insett att jag läser ganska fort. För på flygplanet på vägen hem från Sverige så läste jag Eclipse och Michele Twilight. Han låg på sidan 90 och jag 50. Satt och läste i någon halvtimme och tittade sedan upp. Då låg han på 104 och jag på 110, haha! Så kan det gå.

Kläderna då, mina nya och så fina hihi.
Dessutom är detta den 200ade outfiten jag lägger upp i bloggen! Inte illa.

Klänning, väska, skor - Stradivarius (från Spanien och inte Italien som jag råkade skriva i förra inlägget)
Klocka - Guess
Ringar - GuldFynd & Efva Attling
Tights - Pimkie

Kommer nog in med ett till inlägg innan jag drar. Vi hörs då!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!