Första intrycket

Nu är vi hemma från förskolan. Liam har haft jätteroligt och fått träffa en massa nya kompisar. På hans förskola finns det tre avdelningar. Den första där Liam börjat kallas för inskolningsförskola. Barnen är i åldrarna 1 - 2 år ungefär. Liam är näst yngst just nu. Det är en flicka som är en månad yngre och sen kommer en flicka som blir ett år i mars att börja i april. Annars finns det två barn som bara är en vecka äldre än Liam. Äldsta är en pojke som blir två år i slutet på april. Jag är jätteglad att de har en sådan här avdelning för de allra minsta. Tempot är mycket lugnare och ljudnivån lägre än hos 2 - 3 åringarna och 4 - 5. Passar Liam perfekt som är van att umgås med barn i sin egen ålder.
 
De åt mellanmål vid tio och Liam smaskade i sig banan, clementin och päron. Vid elva var det lunch och han åt en stor portion med potatis och kyckling. Gott! Så tills dess gick allting bra. På Liams förskola sover barnen på madrasser i ett avskilt rum. Efter maten ställde sig barnen vid grinden redo att gå in. Sen gick de och la sig på varsin madrass och vissa somnade med en gång. Häftigt! Gissar att Liam kommer vara en av dessa barn i framtiden. Men han behöver vänja sig först. Idag gick det inte bra. Trots att han var hur trött som helst vägrade han att ligga på madrassen med mig. Han ville bara leka. Det var en annan mamma där samtidigt som skolade in sin pojke och de hade samma problem. Förskolelärarna sa att det är jättevanligt. Barnen behöver vänja sig. Så vi gav upp och gick hem istället. Liam somnade så fort jag la ner honom i vagnen så nog var han trött allt. Kanske han imorgon känner för att sova på madrassen.
 
Bra första intryck! Samtliga förskolelärare verkar toppen, jag tror att Liam kommer trivas hur bra som helst.

Kommentarer
Postat av: ERIKA ENROTH

Åhh äntligen hittat din blogg igen! Nu har jag en del å ta igen ser jag! :)

Postat av: Julia

Tänk att jag kan minnas det där, när man gick och la sig och sov middag på dagis. Det var så himla mysigt haha. Och säkert oerhört skönt för personalen :)

Svar: Ja verkligen :)
Maria

2013-02-05 @ 13:28:55
Postat av: Anna

Riktigt bra med en sån avd. Det borde fler förskolor ha

2013-02-05 @ 13:31:23
URL: http://heltenklaanna.blogg.se
Postat av: MissJeni - mamma till Lucas ♥

Förstår inte vad det är för fel på ordet dagis nuförtiden. Inskolning vid 1 års åldern låter lite väl tidigt :P Samhällets idioti!

Men kul att han trivs! :)

2013-02-05 @ 14:00:18
URL: http://jeni.blogg.se/
Postat av: Hanna Karlsson

Vad skönt att det gick bra. Sömnen löser sig säkert. :-)

2013-02-05 @ 15:35:45
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hehe, vilken sötis :-)

2013-02-05 @ 15:52:50
URL: http://lovejournal.blogg.se/
Postat av: Ida Nilsson

Så roligt att höra att du har höga förväntningar! Jag läser till förskollärare själv just nu och är klar nu i juni :)

2013-02-05 @ 16:02:16
URL: http://idacnilssons.blogg.se/
Postat av: Mamma till William och Wilma

God eftermiddag snäckan.Så bra att han trivs på skolan redan.I dag har min lilla tös fått springa av sig när jag hämtade hem min stora på skolan och bekanta sig lita :) Ha en fin eftermiddag/kväll.kramkram

2013-02-05 @ 16:03:30
URL: http://blondis81.blogg.se
Postat av: Madde

Första gången jag kikar in här men va härligt att det verkar vara bra på förskolan! Det är ju super viktigt att man får ett riktigt bra första intryck! :)

2013-02-05 @ 16:24:32
URL: http://www.mittliviibitar.blogg.se
Postat av: Tina - Minnas mamma

Vad kul att det gick så bra! :) Första dagen brukar ofta vara lite svårt med sömnen, det kanske är det imorgon också. Men förhoppningsvis somnar han imorgon och så går det ännu bättre i övermorgon! Och konstigt nog brukar det alltid vara lättare för oss att natta barnen när föräldrarna inte är där.... :)
Vi har ett barn som skolades in förra veckan. När det var sovdags tog det runt 40 minuter varje dag för barnet att somnan är mamman var med. När barnet var själv första dagen fick jag hen att somna på 10 minuter! Andra dagen tog det oss 5 minuter. Allt brukar flyta smidigt så fort föräldrarna går hem, haha :)

2013-02-05 @ 17:21:06
URL: http://www.hejtina.blogg.se
Postat av: Linn - Mama, eldsjäl, skolgalning

Vad kul att allt gick så bra!! Nu längtar jag ännu mer tills Lykke börjar!!!:) kram på er!

2013-02-05 @ 17:56:46
URL: http://Svansbo.devote.se
Postat av: Sara Ekman

Vad bra :)

2013-02-05 @ 19:20:40
URL: http://aamaziing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback