Svaren på era frågor

Nämn 3 bloggar som inspirerar dig och varför?
Jag vet inte om jag inspireras av bloggar. Längre. Nu finner jag min inspiration från människor på stan främst.

Vilken är den största skillnaden med att bo i Italien jämfört med Sverige?
Värmen, sommaren är så mycket längre... så det finns mer utomhusaktiviteter här. Sen som jag sagt förut tycker jag att man lever mer här. Ta en aperitivo på en tisdag med tjejkompisarna? Inga konstigheter.

Har du och Michele pratat något om att flytta till Sverige i framtiden?
Vi vill inte flytta till Sverige. Däremot skulle båda två vilja bo i New York något år. Michele har dock sagt att om jag vill flytta tillbaka till Sverige någon gång så flyttar han med mig.

Jag undrar.. När du och M gifter er, ska du ta hans efternamn då? och vad blir det isåfall ? :):)
Yes! Jag blir Maria Di Padova om några år. Tycker att det är klart finare än Maria Björklund haha.

Kommer du bra överens med din killes föräldrar?
Ja det gör jag, speciellt Michele's mamma. Hon är hur mysig som helst.

Har du lätt för språk? Jag tycker nämligen att du verkar ha lärt dig Italienska bra på ganska kort tid...
Ååååh jag älskar dig! Alla andra tjatar om hur långsamt jag lär mig. Så nej, jag har inte lätt för språk. Ibland känner jag för att ge upp. Nu på senare tiden har jag lärt mig jättesnabbt dock. Ord kommer till mig som jag aldrig studerat, utan bara hört. Kan till exempel se hela filmer på italienska utan problem nu.

Det ser ut som din kille är tandlös på ena sidan. är han det?
Hahahaha verkligen inte! Han har riktigt fina tänder.

Tycker du att du har en "personlig stil" eller suktar du efter att ha en?
Jag har absolut en personlig stil. Vilket jag får ta mycket skit för här i bloggen, många som inte gillar att jag inte ser ut precis som alla andra. Men det viktigaste är väll att jag är nöjd med hur jag klär mig?

Vad är det som gör att du gillar systrarna Olsen så mycket? :)
Mitt svar skulle kunna vara en hel uppsats. Men jag ska försöka få det kortfattat.
Det började med när jag var liten liten flicka och Huset fullt gick på tv. Jag blev som många andra helt förälskad i Michelle Tanner. När jag förstod att dem var tvillingar som spelade henne växte förälskelsen. Jag har nämligen alltid haft en svaghet för just tvillingar. Inget fascinerar mig mer och jag vill hemskt gärna ha tvillingar själv. Lär dock inte hända eftersom Michele är tvilling, det brukar hoppa en generation. Så kanske blir mina barnbarn tvillingar? Haha.
Michele's enäggstvilling dog tyvärr vid födseln. Skriver detta för jag annars kommer få frågor.
Hur som helst, det var inte frågan.
Jag älskade MKA lika mycket när jag växte upp. Såg alla deras filmer och när jag började använda datorn laddade jag ner ungefär 1000 bilder. Säkert mer. Har inte kvar alla då datorn de var på kraschade. Men har en hel del även på denna.
Det var 2005 som jag förälskade mig mer i Mary-Kate än Ashley. Jag fick upp ögonen för hennes stil, även innan jag själv var särskilt intresserad av mode. Har ni sett hur hon klädde sig 2005? Om inte, googla! Helt underbart. Det är enligt mig hennes bästa år rent stilmässigt. Det bohemiska och färgglada. Tyvärr mådde hon inte så bra den tiden. Anorexia fick hon och det gick även drogrykten, något jag själv inte tror på.
Jag som följt hela hennes uppväxt kände det som att hon var en vän till mig, och jag tyckte att det var jobbigt att se hur hon mådde dåligt. Så min besatthet växte. Jag skapade en MKA blogg, som jag tyvärr la ner då det tog för mycket tid när jag verkligen kom igång med denna.
Oj, svaret blev nästna en uppsats i alla fall. Sorry, jag babblar alltid på när MK kommer på tal. Idag är jag så töntig att jag härmar henne med mycket. Försökte till och med bli vänsterhänt precis som henne. Men... jag skriver redan fult med högra så ni kan gissa hur det såg ut med vänsterhand haha. Detta var dock några år sedan.

Hur är det att vara sambo? Ni verkar ha det underbart!
Det är underbart! Jag älskar Michele och vårat liv tillsammans. Han får vardagen att bli speciell och innehållsrik. Nu har jag jättesvårt att sova om jag inte ligger i hans armar. Han gör mig trygg. Han är mitt allt.

Vill du flytta tillbaka till Sverige i framtiden?
Inte som det känns nu.

Snälla, kan inte du ha italenska lektioner som du pratade om för ett tag sedan?
Skulle ni vilja det? Jo det kan jag börja med. I inlägg eller videobloggar? Glosor eller grammatik? Både och? Kom med idéer!

Hur är vintern i Italien? Och i vilken månad kommer värmen tillbaks igen? :)
Vintern är mild, vi hade bara snö två veckor förra året. Runt nyår. Sen blev det närmare 20 grader igen i mitten av februari. Så jag borde verkligen sluta gnälla haha.

Är det inte jobbigt att bo så långt ifrån sin familj som du gör? :)
Konstigt nog vänjer man sig. Men ibland känns det helt klart tungt. Jag känner att jag missar så mycket. Som med Cornelias uppväxt. Det smärtar verkligen. Och Annas alla konserter i skolan.

Hur ofta åker du hem till Sverige? ((: Väldigt bra blogg du har!
2 - 3 gånger om året. Tack så mycket!

Beskriv skillnaden på en Italiensk och Svensk skola, hur är lärarna, hårdare eller mjukare?
Lärarna är underbara på skolan! Vissa är hårda ja. Men de flesta är skämtsamma och försöker göra lektionerna så roliga som möjligt. De ber till och med om ursäkt när vi kommer gå igenom något komplicerat och lektionen därför inte kan vara särskilt rolig. Det känns som att de bryr sig mer om att få en nära kontakt med eleverna än många lärare i Sverige. Som vår modehistoria lärare bad oss att skriva en halv a4 om oss och ge till honom. Så han kunde få en bättre uppfattning om våra personligheter.

Hur hjälper CSN till, är det mycket papperskrivande och sånt?
Det har gått riktigt bra med CSN faktiskt! De är enormt hjälpsamma. Det är bara om pengarna i december som jag är orolig över. Verkar som att jag inte kommer få dem. Har räknat på det och nästa månad kommer bli riktigt tuff. Med tanke på alla utgifter inför julen.

Visste du att det skulle bli så mycket plugg som det är? =)
Vi har inte så mycket plugg egentligen, inte ännu. Gissar att tentorna kommer komma ungefär samtidigt och då blir det helvetesveckor. Dagarna är dock klart längre än vad jag trodde att de skulle vara.

Hur kommer det sig, att Mary-Kate är din stora idol, och du ändå inte klär dig liknande hennes stil överhuvudtaget?
Det kanske inte är klädstilen du beundrar visserligen :)
Och sedan har jag en fråga angående din klädstil.. Du verkar vara en sån sprudlande glad tjej, men det känns som du klär dig som någon som är runt 35.. med 5 centimeters klackar och knälånga 'klänningar/kjolar. Hur kommer det sig?
Vågar du inte dra till med lite mer .. ungdomligt och tufft? Eller är denna "tant-look" din stil helt enkelt? :)
Menar absolut inget illa, jag älskar din blogg, men får en känsla av att dina drömkollage på kläder, är så långt ifrån det du egentligen har på dig :D Gud vad elak jag känner mig, men läser jämt din blogg, och reagerar alltid på att du klär dig väldigt omodernt, tillskillnad från vad du tipsar om osv, samt inspireras av :O
Varför hon är min "idol" står det om högre upp. Frågan med det långa svaret hehe. Jag klär mig inte som henne för att vi helt enkelt har olika stilar. Jag inspireras av henne, älskar att se på stilbilder på henne. Men vi har ändå olika smak. Speciellt nu förtiden. När hon nästan bara går i långa svarta kappor eller djurmönstrat. Däremot har jag köpt liknande smycken och väskor som hon har. Där har vi helt samma smak.
Varför är för att det helt enkelt är sånna kläder jag trivs i. Jag kanske har en ganska gammeldags stil. Tex älskar jag modet på 60-talet! När jag går ut och dansar klär jag mig mer "modernt". För det är vad jag trivs med då.
Så det handlar inte om att våga. Hade jag varit rädd för att våga hade jag ju klätt mig precis som alla andra.
Jag kan inte hålla med om mina önskeoutfits. Där lägger jag ofta upp plagg som jag sedan köper. Ja inte när de är från netaporter förstås. Men då handlar det bara om det höga priset hehe.

Skulle inte du kunna skriva ett långt inlägg om hur du och Michele träffades?
Här kan ni läsa om det.  Yes jag har länkat inlägget förut, men har en hel del nya läsare.

Vilka ämnen läser du?
Just nu är det italienska, business management, contemporary art, fashion marketing, material technology, fashion system, photoshop och modehistoria.

Vad är det bästa med helgen tkr du? :D
Kunna koppla av eller göra allt roligt som man inte hinner med på vardagen.

Tack för era frågor! Resten kommer som sagt i en videoupdate, förhoppningsvist imorgon.

Kommentarer
Postat av: Leia ♥

Okej vad roligt!



Och kul att läsa igenom dina svar.

Är det bestämt att ni ska gifta er eller vadå? :D

Postat av: Melina

vad kul med frågestund,kul att någon frågade om din kille va tandlös,hahaha!

2009-11-21 @ 14:41:04
URL: http://mmelina.se
Postat av: Linn

Är det inte alltid så med CSN, att man inte får pengarna för december förrän i januari? Så är det ju iaf i Sverige för att det är så många som hoppar av under jullovet...

2009-11-21 @ 14:44:17
URL: http://linnvankeppel.blogg.se/
Postat av: samantha

fin blogg !!! /http://lillmanthy.blogg.se

2009-11-21 @ 15:05:54
URL: http://lillmanthy.blogg.se/
Postat av: Jennifer | personlig fotoblogg

oooh tack!:*

2009-11-21 @ 15:26:13
URL: http://jsomijenniifer.blogg.se/
Postat av: Erika

Vilka roliga frågor =)

2009-11-21 @ 16:15:05
URL: http://ikaaan.blogg.se/
Postat av: Victoria

"Det ser ut som din kille är tandlös på ena sidan. är han det?", vilken jakla fraga!

2009-11-21 @ 17:38:48
URL: http://victoria.blogg.se/
Postat av: Erika

Italienskaglosor, Maria!

2009-11-21 @ 17:40:26
URL: http://erikalarson.blogg.se/
Postat av: FRIDA HJÄRTA KEVIN - Tävling pågår!

sv; Ja, precis. Alla tänker nog att dom inte behöver rösta för att alla andra kommer att göra det.

Precis! :)

2009-11-21 @ 17:46:13
URL: http://fridasjoblom.blogg.se/
Postat av: Jennie

Spännande frågor och svar :)

2009-11-21 @ 17:47:59
URL: http://unreal.blogg.se/
Postat av: Em

jag tyckte new moon va grymt bra :D

2009-11-21 @ 19:35:25
URL: http://mlliii.blogg.se/
Postat av: LIENE

Tack för en rolig läsning:)

2009-11-21 @ 19:38:17
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: simone

sV: Håller med dig, riktigt gott! :D

2009-11-21 @ 19:47:21
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: Fii

sv: okok gud vad roligt :)

2009-11-21 @ 20:24:17
URL: http://fiii.blogg.se/
Postat av: anna

Har några av tjejerna du är med i skolan blogg?

2009-11-21 @ 21:01:37
Postat av: Anonym

intressanta frågor och svar=)



allt bra med dig den här lördags kväll?

2009-11-21 @ 21:02:16
Postat av: Jessica andersson

jag som skrev :D

2009-11-21 @ 21:02:32
URL: http://saywhatyouwant.blogg.se/
Postat av: delinda

roligt att läsa om ditt liv i Italy =)

2009-11-21 @ 22:18:48
URL: http://www.delinda.se
Postat av: Elin

Haha, gud vad roligt! Förut var det massor med bloggar som inspirerade mig. Nu inspieras jag mest av "riktiga" upplevelser och mig själv (med risk för att låta för ego).

2009-11-21 @ 22:21:57
URL: http://elinmauno.blogg.se/
Postat av: NIKLAS

IM BACK! :)



Haft en torr period av bloggande, men ska nu upp till mina siffror jag hade innan ;)



Allt bra med dig?

Det var ett tag sen.



Ha en underbar lördag// http://niklasvikt.blogg.se

2009-11-21 @ 22:25:10
URL: http://niklasvikt.blogg.se/
Postat av: LIENE

sv: aha okej:) hade nog inte sett, eller bara glömt.

Kul att du tyckte det:) och ja, som tur är det ju bara kedjor, inte riktigt halsband, om det var fårn affären skulle det inte vara lika lätt att bära det på olika sätt.

2009-11-21 @ 22:31:49
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad jag har lärt mig så går tvillingar bara i arv på mammans sida. Kan vara fel. Men det har ju helt klart att göra med om det är ett eller flera ägg som är mogna, och på hur det ev delar sig efter befrukning. Så ge inte upp hoppet!

2009-11-21 @ 23:05:47
Postat av: Anonym

kul =)

2009-11-21 @ 23:44:37
URL: vesna.blogg.sehttp://
Postat av: HelloNicki

Hello sötnos! Allt bra?



Hoppas du haft en trevlig helg!



Kramis :)

2009-11-22 @ 10:31:36
URL: http://hellonicki.blogg.se/
Postat av: Maria - livet i Milano ☆

Anonym; ja juste det har jag också hört faktiskt, att det går i arv på mammans sida. vi har tvillingar i min släkt också :p



Anna; nej inte vad jag vet tyvärr. Umgås med med Caroline, Rebekah och Mimmi och de har inte.

2009-11-22 @ 11:38:11
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: MissJeni

kul läsning :)

2009-11-22 @ 11:54:14
URL: http://jeni.blogg.se/
Postat av: Erica

Kul att läsa svaren.. :)

2009-11-22 @ 12:54:55
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Beatrice Jakobsson [foto]

bra svar :)!

2009-11-22 @ 14:43:46
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Postat av: annA

skulle vara väldigt roligt med italienskalektioner!! :D speciellt glosor ^^

2009-11-22 @ 21:32:14
URL: http://baklangesanna.blogg.se/
Postat av: Frida

Tillägg ang tvillingar: Det är bara tvåäggstvillingar som går i släkten - inte enäggstvillingar, då enäggstvillingar uppkommer spontant.... Tyvärr =)

2009-11-23 @ 10:05:34
Postat av: Maria - livet i Milano ☆

Frida; okej men tvåäggstvillingar är vad vi har i min släkt. fast jag skulle helst vilja ha enäggstvillingar, eller tvåäggstvillingar som är lika lika varandra som ashley och mary-kate hehe

2009-11-23 @ 10:36:36
URL: http://fashionstars.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback