Förälskade själar i en fientlig stad - En novell av Maria Björklund

Här får ni novellen! Hoppas ni gillar den. Nu ska jag iväg till röntgen. Så vi hörs först när jag kommer hem. Hoppas det inte blir allt för lång väntetid. Men ni har ju min lilla novell att läsa medan jag är borta.

Vi befinner oss på ängen där natten omfamnar oss. Stjärnorna syns klart på himlen och trots några kalla vindar känner jag mig varm i ditt sällskap. Du håller våra champagneglas i ena handen och lägger en filt på marken och räcker ut din lediga hand mot mig. Jag ler lätt, plötsligt blyg, och tar din hand. Vi sätter oss ner tillsammans, jag mellan dina ben, lutandes mot ditt bröst. Du ger mig mitt glas och jag för det mot mina läppar. När du lägger dina beskyddande armar runt mig vet jag att jag är säker. Att ingenting kan skada mig. Jag ler plötsligt, det sprider sig över hela mitt ansikte. Jag är där jag hör hemma. Så fort vi möttes här på vår äng, som du kallade den första gången vi smet från min familj, blev det lättare att andas. Jag har bara känt förtvivlan de senaste dagarna, men du lyckas alltid skingra mina tankar. Få mig att må bättre. Vilken sommar vi har haft, jag trodde aldrig att vi skulle sitta här idag. Att jag fortfarande skulle vara din. Ingenting var lätt, ingen ville förstå. Jag är så trött på klyschan. Vi lever på tvåtusentalet men ändå delas vi upp i klasser. Min familj, även de jag trodde var mina vänner, säger att jag är för bra för dig, att jag kan få så mycket bättre. Men vad de inte vet är att du är allt jag önskat. Mitt ljus i det mörker min familj skapar. Jag älskar dig, trots den korta tid vi haft tillsammans. Våra stunder är dyrbara, då vi lever i hemlighet. Jag undrar om vi skulle tröttna på varandra, om här inte fanns någon spänning. Om stundens hetta inte existerade, vi var bara två förälskade tonåringar. Unga vuxna på väg ut i livet tillsammans. Skulle vi kunna ta samma väg? Eller skulle vi gå skilda vägar när vardagen tog över? När de rosa molnen skingras och allt istället verkar dystert grått. Skulle du smeka mig på armen som du gör i denna stund? Skulle du blåsa mig i nacken och lova mig framtiden? Jag kan inte veta, jag borde inte fundera.

-          Du är ovanligt tyst ikväll, säger du med läpparna mot min axel.

-          Det är du också, svarar jag och huttrar till.


Jag är osäker på om min reaktion beror på nattens kyla eller din enkla beröring. Kanske en kombination av båda.


Den kalla vinden får mig att tänka på första gången jag presenterade dig för mina föräldrar. De hade varit så nyfikna, äntligen hade deras älskade Elin förälskat sig. Jag var väll inte den som brydde mig om killar. Jag var nergrävd i studier, allting handlade om att imponera på mina föräldrar. Jag hade kommit in på läkarutbildningen och hade många års studier framför mig. Jag var exalterad, att bli läkare var min dröm, samtidigt som jag visste hur nöjda mina föräldrar skulle bli. Vi bor på Östermalm, Stockholms lite finare stadsdel. Henry, mitt liv, kommer från en förort söder om Stockholm. Jag hade varit så naiv den kvällen, trott att det inte skulle spela någon roll. Att mina föräldrar skulle vara lyckliga när de såg glädjen i mitt ansikte så fort du var i samma rum som mig. Du hade tagit min hand, sagt att du var nervös. Jag hade skämtsamt svarat att du skulle passa dig för min far, att han nog skulle ha en del frågor. Aldrig ens i min vildaste fantasi hade jag kunnat ana hur rätt jag skulle ha. Du hade knappt hunnit komma innanför dörren innan du blev ställd mot väggen. Min far ville veta hur din framtid såg ut. Varför studerade du inte på högskola? Alby, bor verkligen svenskar där? Färgen i mitt ansikte hade stigit i takt med fars frågor, jag hade aldrig vågat säga emot honom och lik förbannat teg jag även den kvällen. Det hade gjort så ont i bröstet på mig. Jag sneglade på min mor, som stod tyst i bakgrunden med rynkade ögonbryn och sammanbitna läppar. Jag hade hoppats att hon tyckt att min far varit alldeles för sträng mot dig. Men hon hade varit bekymrad över vad jag gett mig in i. När jag sa hejdå till dig någon timme senare stod vi utanför min port. Det var kyligt och mitt hjärta värkte. Du var så förtvivlad, jag såg det i dina ögon även om du ansträngde dig för att verka stark. Du kysste mig på pannan, inte munnen, och sa att allt skulle ordna sig. Att du behövde åka hem. Jag stod länge kvar på samma plats och såg efter dig. Jag var så arg och besviken på samma gång, hade ingen aning om att det bara var början. Ingen ville att jag skulle träffa dig. Men envist stannade du vid min sida, sa att så länge jag ville ha dig skulle du alltid vara min. Hur hade sommaren sett ut om du gett upp? Om den där kvällen hade varit sista gången jag såg dig? Varför kunde inte min familj, som alltid älskat och stöttat mig, se din villkorslösa kärlek till mig?


Jag vänder på kroppen så att jag kan se ditt ansikte, försöker att njuta av vår kväll istället för att tänka på alla hemska minnen vi har. Ser in i de gröna ögonen precis som jag gjort så många gånger förr. Studerar det tydliga käkbenet, dina fylliga läppar och runda haka. Hur kan någon inte älska dig? För mig krävdes det bara en blick. Jag förstod det inte då, men jag vet nu att jag var fast redan vid första ögonblicket. Jag trodde inte att sådan kärlek existerade, man måste känna någon för att kunna älska. Men i djupet av dina ögon såg jag min egen själ blicka tillbaka mot mig. Berusande och fri, så som jag aldrig känt tidigare. Du var beredd att stå upp för dig själv, för att kunna vara med mig. Jag visste inte att det skulle bli så svårt. Att min familj och närmsta vänner skulle svika mig så som de gjorde. Jag har inte mycket kvar, men jag har dig. Under stjärnornas nyfikna bevakning har jag dina armar runt mig. Imorgon åker du iväg, bort från denna fördömande stad. Jag har bestämt mig för att följa med, även om du ännu inte vet. Kanske är det champagnens bubblande verkan som tagit beslutet åt mig. Men jag kommer inte ångra mig imorgon. Med dig är jag hel.


Kommentarer
Postat av: Crazyshit

Ja äntligen, det var det ända som fattades här hos blogg.se tycker jag

Postat av: Di

Riktigt duktigt Maria, man vill bara läsa mer och mer:)! Följ din dröm

2010-10-25 @ 12:01:14
Postat av: Maria - fashionstars ☆

Di; Åh tack så mycket! :)

2010-10-25 @ 12:02:56
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Carro

Den var jättebra:) Bra jobbat :D

2010-10-25 @ 12:04:27
Postat av: Ida

Gud vilken novell blev så berörd av dina ord och av hela novellen. Du passar verkligen som författare för din ord etsar sig fast i mitt huvud länge efter att jag har slutat läsa din novell.

Ser fram emot och läsa fler av dina alster.

stor kram

2010-10-25 @ 12:11:09
URL: http://smirna.blogg.se/
Postat av: v i c k a n

sv: a då:)

händer idag?:)

2010-10-25 @ 12:12:15
URL: http://vickany.blogg.se/
Postat av: Hanna

Den är jättebra! Vill läsa mera. Riktigt bra skrivet. Du är riktigt duktig!

2010-10-25 @ 12:13:17
URL: http://hanna21.blogspot.com
Postat av: sandra

åååh vad fin! riktigt bra .

2010-10-25 @ 12:24:36
URL: http://sandrakess.blogg.se/
Postat av: Maria

Åå va bra skrivet..=)

vill bara läsa mer, mer, mer..



Hur e läget med dig idag då?

2010-10-25 @ 12:41:47
URL: http://gossimia.blogg.se/
Postat av: pimpXprincess

Du skriver verkligen bra. Fortsätt så! :)

2010-10-25 @ 13:00:54
URL: http://www.pimpxprincess.se/
Postat av: sara

:)

2010-10-25 @ 13:09:45
URL: http://sarasteinhooltz.blogg.se/
Postat av: lovisa

sv: det blev ett härligt men ack segt pass:P

2010-10-25 @ 13:12:59
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Maria

Carro; tack!

2010-10-25 @ 13:22:23
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Alice

Vilken fin novell! :)

Du beskriver saker väldigt bra!

2010-10-25 @ 13:25:21
URL: http://paraplyflicka.blogg.se/
Postat av: Mli

Ååh. Jag vill läsa meeer! Underbart.

2010-10-25 @ 13:49:31
Postat av: Sandra

Riktigt bra! Du skriver bra och har förmågan att trollbinda en så att man vill veta mer :)

2010-10-25 @ 14:04:08
URL: http://glagla.blogg.se/
Postat av: Malin Sundin

väldigt bra!

2010-10-25 @ 14:18:14
URL: http://malinsundin.blogg.se/
Postat av: Sabina

Sv: ja det är ju det :P men hard work pays off :D

2010-10-25 @ 14:25:33
URL: http://missbina.blogg.se/
Postat av: Sara

Åh, jättebra ju, nu vill jag veta mer!! Fortsätt skriva, du har talang :)

2010-10-25 @ 14:31:46
URL: http://ingapauser.blogg.se/
Postat av: Maria - fashionstars ☆

Mli; Åh tack så mycket!

2010-10-25 @ 14:46:49
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: lollo

Bra skrivet!

2010-10-25 @ 16:34:58
Postat av: Hanna

sv: Det tycker jag också :)

2010-10-25 @ 16:52:56
URL: http://hhildas.blogg.se/
Postat av: Hanna

Underbar! Älskar detaljerna! hur kan man vara så duktig på så mycket som du är Maria?

2010-10-25 @ 17:04:18
Postat av: SH

den är jättebra Maria =) älskar den,man vill bara fortsätta att läsa. Lägg upp mer!!!! :D

2010-10-25 @ 17:31:45
Postat av: Malin - Mamma till Isabell och Felize

Underbar novell Maria =) Önskar att man kunde få läsa boken som du håller på och skriva för man vill bara läsa mer och mer av det du skriver!

2010-10-25 @ 17:48:25
Postat av: Erika

Jätte bra skrivet!

Blir helt varm i kroppen av alla fina ord och novellen känns så äkta, tyvärr känns det som om jag vore i samma situation som killen i novellen.

Du är grym att skriva

Lycka till med studierna!

2010-10-25 @ 18:16:00
Postat av: Isabelle

Vilken fin novell! Den var riktigt bra! Hoppas att du lägger ut fler. :D

2010-10-25 @ 19:33:16
URL: http://isabellesfotografier.blogg.se/
Postat av: LIENE

Du skriver ju underbart! Wow. Och man kan se skillnad ifrån alla 16-års tjejer som skriver för du är vuxen.



Men är det inte så ofta att när man skriver något vill man inte att ens känslor blir sårade för noveller handlar mycket om vad man själv känner/känt?

2010-10-25 @ 19:53:47
URL: http://lienesblogg.blogg.se/
Postat av: EMMA

JAG VILL HA MEEEEEEEEEEER!!! :D Hoppas fortsättningen kommer SNART! :)Du beskriver riktigt bra och jag kan verkligen känna mig som Elin. Riktigt grym är du!! :)

2010-10-25 @ 20:35:50
URL: http://emmaxelsson.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Hej Maria,

"tjuvtittar" lite på din blogg. Kul att se din novell igen och den är så bra!!! Avsnittet när Elin presenterar sin pojkvän för familjen är klockrent!!

Det blir verkligen kött och blod, sorg och smärta. Det känns på riktigt.

Kram Ellinor från kursen

2010-10-25 @ 20:52:08
Postat av: Linnea

åhh va bra den va <33



liinneaaz.blogg.se

liinneaz.blogg.se

2010-10-25 @ 21:46:51
URL: http://liinneaaz.blogg.se/
Postat av: Anna

Jättebra skrivet!!! :D

2010-10-25 @ 21:59:57
Postat av: Cassandra <3 Kreta

Jätte bra, och ditt språk är så vackert :)

2010-10-25 @ 22:19:40
URL: http://cassandra87.blogg.se/
Postat av: Angelica

Jättebra skrivet, du är verkligen duktig!:)

2010-10-25 @ 22:24:55
URL: http://angelicahakans.blogg.se/
Postat av: rebecca

Wow, jättefin! Du är riktigt duktig!! :)

2010-10-25 @ 22:38:06
URL: http://rebeccainabox.blogg.se/
Postat av: Emma

Jättebra! Men ett tips är att kanske skriva lite längre meningar? Det blir mycket lättare att följa med i texten om det inte är avbrott hela tiden. Hoppas verkligen du förstår vad jag menar, och tar det som konstruktiv kritik istället för bara en negativ kommentar. För jag gillade den =)

2010-10-25 @ 22:40:29
URL: http://emmatervo.blogg.se/
Postat av: Maria - fashionstars ☆

Anna; Tack! :)



Ellinor; Hej! Vad roligt att du hittat till bloggen :) Ja det var Thorbjörn som kommenterade att det kunde passa med en tillbakablick och då valde jag första mötet med hennes familj :) Så man verkligen skulle förstå vad jag menade när jag skrev att familjen inte stöttat henne.



Erika: Tack vad rar du är! Hoppas vad det än är du går igenom blir bättre :)



Malin; Åh tack vännen! Har fastnat totalt med romanen :p Hinner inte skriva nu men får se om jag tar upp det igen när skrivkursen är över



SH; Tack!! Får se om jag skriver någon mer novell som jag anser kan läggas upp på bloggen :)



Hanna; Nämen åh vad snäll du är! Tack :)



Lollo; Tack!

2010-10-25 @ 23:14:48
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Malin

Vilket fint och målande språk du använder! Lycka till med fortsatt skrivande. /En som också älskar att skriva, fast kanske på ett lite annorlunda sätt :)

2010-10-26 @ 15:22:23
URL: http://passopp.blogg.se/
Postat av: Amanda

Åh hjälp vilken vacker novell! Gud vad bra du är på att skriva, Maria! Hoppas verkligen du kommer lägga ut fler! Du är grym! :)

2010-10-26 @ 16:45:24
Postat av: Gun-Britt Björklund

Jättebra Maria.

Kram

Farmor

2010-10-26 @ 22:42:38
Postat av: Maria - fashionstars ☆

Farmor; tack! :)



Amanda; tack underbara du!

2010-10-27 @ 09:54:53
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Jess

Ååå vad bra! Tycker verkligen att du passar som författare,du skriver otroligt vackert och man vill bara läsa mer! Påminner mig lite om filmen The notebook, fast ändå inte för novellen är så personlig och trollbinder verkligen läsare!

2010-10-27 @ 18:59:37
Postat av: Maria - fashionstars ☆

Jess; Åh tack för dina fina ord :)

2010-10-28 @ 10:19:12
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: t h a i p i n n e n ♥

vad duktig du är :)

2010-10-28 @ 12:16:09
URL: http://thaipinnen.blogg.se/
Postat av: niffin

Å äntligen!! Tycker m y c k e t om! ♥

2010-11-02 @ 02:44:48
URL: http://enmenettlejon.blogspot.com
Postat av: EMILIA

Du skrivet jättebra!! En jättefin novell :)

2010-11-10 @ 21:59:55
Postat av: Maria

Emilia; tack :)

2010-11-11 @ 18:54:09
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Gud så bra den här novellen var! :O



Shit alltså, riktigt kul att läsa! :)

2011-02-14 @ 14:50:49
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Ellen

Vackert!

2012-01-25 @ 15:31:55
Postat av: Maria - mamma till Liam ☆

Ellen; tack! :)

2012-01-25 @ 16:13:39
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Trees

Ahh vad fint du skriver, man blir helt indragen.

Sluta inte med ditt skrivande!



JAa jag sag ditt mail :) Skickar den i veckan!

2012-02-01 @ 23:21:06
URL: http://mangofisk.se
Postat av: Nathalie - mamma till Melina

Jättebra Maria! Du har verkligen talang! :)

2012-02-08 @ 20:42:48
URL: http://nathalier.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback