Så många par jag vill bära


Något som är bra med att dela lägenhet med sin syster är att man kan dela garderob. Igår kom hon hem med de här fina skorna som jag gärna lånar! Tyvärr är de just nu för små. Mina fötter har blivit en storlek större pga den ökade mängden vätska i kroppen. Kan inte ha mina ringar längre heller. Förhoppningsvis kan jag bära alla mina finisar igen så fort graviditeten är över. Som jag saknar klackar! Har flera par som jag knappt använt alls.

Kom precis hem från jobbet och myser med Theo i soffan. Är helt slut i kroppen! Magen har en jättekonstig form så bebis måste ligga annorlunda än vad han brukar. Han fick till några ordentliga sparkar idag som gjorde förbannat ont. Tur att han inte lyckas så ofta.

Jag brukar ju få ont i benen av de långa arbetspassen där jag bara står. Men idag fick jag ont i ryggen också.
Känns verkligen jättebra att försäkringskassan nekat mig graviditetspenning så jag nu fått överklaga. Det är som ett lotteri det där, gäller att få rätt handläggare. För Sarah som hade liknande arbetsuppgifter som mig, faktiskt inte ens lika tunga, fick full graviditetspenning. Jag söker bara för deltid, men får ändå inte.
Tycker ändå min överklagan var bra skriven så förhoppningsvis ger de med sig. Jag kommer inte orka jobba heltid en månad till, så är det bara. Varför kan de inte bara förstå det? Måste det verkligen sluta med en massa smärtor så att jag får sjukskrivas istället? Är inte det väldigt onödigt?
Ja trött blir man allt. Behöver jag nämna att min handläggare är en man förresten?

Kommentarer
Postat av: Maria

Nog är det dåligt av Försäkringskassan att inte ge dig graviditetespenning ens på deltid när det är så otroligt lite tid kvar! :( Hoppas de skyndar på med ditt ärende nu... Och att du får må bra! :)

2011-09-26 @ 17:02:34
Postat av: Madde

kan man ha dem skorna som vinterskor? Är det bra material för blöta/snöiga dagar?

2011-09-26 @ 17:10:29
Postat av: Maria - med bebis i magen ☆

Madde; njaa de är ju från skopunkten eller H&M. så de är nog varma men man kan nog behöva ett par tjocka strumpor ifall det är slaskigt



Maria; ja det hoppas jag med! :)

Postat av: Sophy - Mamma till Ozzy.

Men va korkat av dom, du kan ju föda när som helst lixom. Undra va det e för typer som jobbar där alltså :S

2011-09-26 @ 17:33:43
URL: http://minbebis.com/blogg/sophys/
Postat av: ellinor

Men herregud det är ju helt vansinnigt om du inte får grav.penning beviljad! Man står och går HELA dagen på donken. Alla på äldreboendet som jag är chef på får det beviljat. Där är det ju tunga lyft ibland och så, självklart ska de bli beviljade, men de kan ändå sitta och vila emellanåt. Det är jobbigt för ryggen att jobba på McDonalds utan att vara gravid!!!! Stå på dig.



Annars kanske du kan bli sjukskriven? Det är ju helt vansinnigt om du ska behöva jobba så sent i graviditeten tycker jag.

2011-09-26 @ 18:07:35
URL: http://ellieotts.blogg.se/
Postat av: Malin

Kasst av försäkringskassan att inte bevilja. Men prata med din Barnmorska så kanske hon kan sjukskriva dig innan du får riktig smärta, om inte din överklagan går igenom eller om det tar för lång tid. Du får ju i princip samma ersättning också. Hoppas det löser sig till det bästa iaf!

2011-09-26 @ 18:10:40
URL: http://malintroya.blogg.se/
Postat av: Sara

Men va tråkigt att dem nekade. Jag ringde idag och hon läste bifall på min ansökan, så jag tar det som beviljat, så glad, då jag gått sjukskriven snart två månader på halvtid, för rygg och annat. Hoppas att du får genom överklagan!

2011-09-26 @ 18:24:48
URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: Sophy - Mamma till Ozzy.

svar: jag tror dem njuter av det på något sjukt perverst vis :S



ska bli sjukt skoj ja :D

2011-09-26 @ 19:30:56
URL: http://minbebis.com/blogg/sophys/
Postat av: Therese

usch.. jag vet hur du känner dig. När jag var gravid så hade jag en fruktansvärd foglossning. Ansökte om havandeskapspenning, fick ett nej och verklagade och fick ytterligare ett nej. Deras anledning var att de ansåg att mitt jobb var inte tillräckligt fysiskt ansträngande för att få h-penning. Jag jobbar som brevbärare, där mina arbetsuppgifter består av att cykla och springa i trappor. Detta ville dom att jag skulle göra fram till 10 dagar innan BF. Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. :) Slutade med att jag blev sjukskriven. Idag är "lillkillen" 18 mån. :)

Oj vad lång kommentar detta blev. :) Jag gillar din blogg och önskar er all lycka med lille bebisen. :)

2011-09-26 @ 20:01:42
Postat av: Fotograf MissJeni

Men gud, vad less jag blir. Varför är det så olika beroende på vem man hamnar hos? Man tycker ju att alla borde ha en gemensam mall att gå efter när det gäller sånt där. Fan, hejja dig!

2011-09-26 @ 20:27:40
URL: http://jeni.blogg.se/
Postat av: anna

fy vad jobbigt att ha ont. hoppas att överklagan går igenom men tycker inte att man ska behöva göra en överklagan dom kan väl lyssna på en från början. har man ont så har man. det e ju tungt sista tiden. håller tummarna för dig. kram

2011-09-26 @ 20:38:46
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Linnea

Svar: kan förstå att det nu känns ännu värre med att behöva överklaga. Men som du sa han är man och män kommer aldrig förstå hur vi har det hur mkt dom ens försöker. Men såklart kan nära och kära göra att det känns bättre :) ha en trevlig kväll nu! Vila benen massor, det lönar sig sista veckan och på förlossningen :)

2011-09-26 @ 20:42:24
URL: http://Minbebis.com/blogg/ungmamaz
Postat av: Camilla - Vardagslycklig

Klackar fick jag sluta bära redan i v 20 för att jag fick foglossning av det. Utan har jag dock inte alls haft några bekymmer :)

2011-09-26 @ 21:04:39
URL: http://vardagslycklig.blogg.se/
Postat av: boosse

det är ju sjukt! du står väl upp hela dina arbetspas, det är ju jättekrävande för kroppen! försäkringskassan är en jävla historia för sig. ursäkta språket. Hoppas överklagan går igenom!!

2011-09-26 @ 21:05:08
URL: http://boosses.blogg.se/
Postat av: Maria - med bebis i magen ☆

Therese; men fy!! vad är det med försäkringskassan egentligen? det är inte mänskligt. skönt att du kunde sjukskrivas i alla fall

2011-09-26 @ 21:27:32
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Fia-mamma till Edison

Fy man kan bli tokig på de där reglerna hit och dit som inte funkar! Det strulade för mig också med försäkringskassan och man orkar inte det riktigt som höggravid!!



Jag får inte på mig min förlovningsring ÄN :( Saknar den!

2011-09-26 @ 21:29:15
URL: http://airyfairy.blogg.se/
Postat av: marina

vad hade dom för anledning till att du inte fick de?

du kan inte ta ut någa mamma dagar då?

2011-09-26 @ 23:49:41
URL: http://erikssonxtre.blogg.se/
Postat av: beatrice

Stå på dig med graviditetspenningen! Den är ju till för just sådana som dig som har ett tungt och krävande jobb! Hoppas för din skull att det går igenom, jag vet att jag inte skulle klara sista veckorna med tunga lyft, och att stå upp hela dagarna - no way!

2011-09-27 @ 10:58:37
URL: http://beaks.blogg.se/
Postat av: LINDA

Väldigt fina! :)



Hoppas att allt är bra med dig och magen! ;) :)

2011-09-27 @ 13:04:54
URL: http://lindasara.blogg.se/
Postat av: Cissi

Jag håller tummarna för att din överklagan går igenom!

2011-09-28 @ 10:12:07
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Adara Magazine - vinn biljetter till Britney Spears!

grymt fina skor! =)

2011-09-29 @ 17:15:04
URL: http://adaras.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback